Geheime documenten bij een bushalte

Het Engelse ministerie van Defensie zit nogal in hun maag met een stapel geheime documenten die bij een bushalte in Kent lagen. Ze gaan grondig onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren dat uiteindelijk de BBC de papieren in handen kreeg. Volgens de Minister van Defensie, Jeremy Quin, was het een fout van een hoge funtionaris, die vanaf nu geen toegang meer heeft tot geheime informatie.

In de documenten was informatie te lezen over de HMS Defender en militaire gegevens. Ze lagen een beetje doorweekt achter een bushalte bij Kent en werden dinsdagochtend gevonden. In een verklaring tegenover het parlement liet Jeremy Quin weten dat de documenten ook gegeven bevatte die waren gemarkeerd als: “Secret UK eyes only.”

Minister van defensie zegt sorry

De betreffende functionaris heeft dinsdag contact opgenomen met de afdeling waar hij werkt en ze van de vermissing op de hoogte gebracht. Volgens Quin wil niet vooruitlopen op de uitkomst van het onderzoek, maar volgens hem lijkt het erop dat het een fout is, die gemaakt is door een individu.

Hij maakt zijn excuses voor het incident en laat weten dat het een grondig onderzoek gaat worden.