+

  Gelre Nieuws

 • Megacontrole langs de A18, al meerdere auto’s in beslag genomen
  DIDAM – Meer dan honderd ambtenaren van verschillende handhavende diensten houden een mega controle langs de A18 bij de Stille Wald in Didam. De controle, genaamd integrale controle, omvat meerdere diensten zoals de politie, douane, marechaussee, Belastingdienst en de NVWA en duurt tot laat in de avond. Bij de controle... Read more »
 • Gewonde bij ongeval op kruising
  WEHL – Op de kruising Wardsestraat met de Kruithofseweg in Wehl heeft donderdagmiddag een ongeluk plaatsgevonden tussen twee auto’s. Rond 16.00 uur gebeurde het ongeluk. Vermoedelijk een voorrangsfout veroorzaakte de aanrijding. Een inzittende is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto’s raakte door het ongeluk beschadigd. Foto’s: Persbureau Hetink... Read more »
 • Agent ernstig mishandeld, kneuzingen opgelopen en pink gebroken
  ZEVENAAR – Afgelopen zondag heeft een incident plaatsgevonden op de Breuly in Zevenaar, waarbij twee politieagenten een man een bekeuring uitreikten en vervolgens een van de agenten werd mishandeld. Dit nieuws werd donderdag gemeld door de politie via social media. Het gesprek tussen de collega’s en de man begon gemoedelijk... Read more »
 • Voorbijganger vindt dode langs de weg, politie start onderzoek
  WENUM-WIESEL – Op donderdagochtend is er een overleden persoon aangetroffen aan de Wieselseweg in Wenum-Wiesel, gelegen achter Paleis het Loo. De weg is momenteel volledig afgesloten voor onderzoek door het Forensisch Opsporingsteam. Volgens de politie kwam er even voor 08.00 uur een melding binnen van een voorbijganger die het lichaam... Read more »
 • Brand in loods van de Stichting Vrienden van Suriname in Tiel
  TIEL – Dinsdag op woensdagnacht heeft er op de Papesteeg in Tiel een flinke brand gewoed. Rond 00:30 uur kwam de melding binnen bij de hulpdiensten. Het bleek te gaan om een flinke brand in een open loods, waarbij een grote hoeveelheid stoelen en tafels in brand stonden. De brandweer... Read more »
 • UPDATE: Dode na geweldincident man (30) aangehouden
  NIJMEGEN – In Nijmegen-Noord is dinsdagavond een 29-jarige Nijmegenaar om het leven gekomen na een geweldincident aan de Lentse Warande. Korte tijd later is een 30-jarige inwoner van Wijchen, vlak bij Nijmegen, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het voorval, meldt de politie. De Wijchenaar zit vast en wordt verhoord.... Read more »
 • Automobilist botst achterop vrachtwagen trailer
  STROE – Op de A1 tussen Kootwijk en Stroe is dinsdagavond een automobilist achterop een vrachtwagen trailer gebotst. Rond 21:00 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor het ongeval. De bestuurder van de auto raakte lichtgewond. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk. De schade aan zowel de auto... Read more »
  +

  Doetinchems Vizier

 • Activiteiten Autismeweek in Doetinchem
  DOETINCHEM – Van 25 maart tot en met 2 april is het Autismeweek. Ter ere hiervan bieden Rondomautisme en De Stadskamer Doetinchem verschillende activiteiten aan, speciaal voor mensen met (een vermoeden van) autisme, hun ouders, partners, docenten, hulpverleners, kortom; iedereen die te maken heeft met autisme of die er meer... Read more »
 • De Mattelier presenteert: Smoorverliefd op Doe Maar!
  De Mattelier presenteert: Smoorverliefd op Doe Maar!... Read more »
 • De Matthäus in Zieuwent met een intercontinentale bezetting
  ZIEUWENT - Het is inmiddels een traditie. Een hoog gewaardeerde en drukbezochte traditie: de Matthäus Passion in de Werenfriduskerk in Zieuwent op Goede Vrijdag. Ook dit jaar onder leiding van dirigent Emile Engel uit Lichtenvoorde, met dit jaar wederom een internationale zelfs intercontinentale cast, zoals een Canadese Jezus en de... Read more »
 • Crystal Dream heeft nog wat te zeggen
  'We've got something to say' spraakmakend jubileumoptreden... Read more »
 • Humanitas fuseert in de Achterhoek
  ZUTPHEN - Tot dit jaar werkte de vrijwilligersorganisatie in de Achterhoek vanuit drie afdelingen: Oostelijke Achterhoek, Achterhoek West en Zutphen. Drie relatief kleine afdelingen die fuseren tot één nieuwe afdeling: Humanitas Graafschap. Hetzelfde vrijwilligerswerk en dezelfde ondersteuning, maar met meer mogelijkheden voor nieuwe projecten en activiteiten.... Read more »
 • Winnaars Doetinchemse Sportverkiezing bekend
  DOETINCHEM- Maandagavond 20 maart vond de Doetinchemse Sportverkiezing plaats. Tijdens deze avond, die gepresenteerd werd door Sjoerd Weikamp, werden in totaal 7 sportprijzen uitgereikt onder toeziend oog van 800 bezoekers. Tevens werden er vele sportpenningen uitgedeeld aan lokale kampioenen, van jong tot oud. Tussen de uitreikingen door genoten de bezoekers... Read more »
 • Het eerste artikel van de Grondwet
  Het eerste artikel van de Grondwet... Read more »
  +

  Streekblad Zoetermeer

 • Ondernemers organiseren tocht rond historische Meerpolder
  Zoetermeer - Aan de rand van Zoetermeer ligt een prachtige polder met veel ambachtelijke, agrarische bedrijven. Toch is dat bij veel inwoners van de stad niet bekend. Om platteland en de stad met elkaar te verbinden en uit te leggen wat er allemaal gebeurt, organiseren de ondernemers uit het gebied... Read more »
 • Chris van Waes koopt goud en zilver
  Zoetermeer - Chris van Waes, juwelier, antiquair uit Poeldijk is gespecialiseerd in oude sieraden. Logischerwijs koopt hij ook graag oude sieraden van particulieren in. Al sinds 2012 komt hij hiervoor naar Zoetermeer.... Read more »
 • Rondwandeling door de Natuurtuin
  Zoetermeer - Aanstaande zondag geeft een gids een rondleiding door de Natuurtuin. De gids wijst u op de bijzonderheden die in deze tijd van het jaar te zien zijn en beantwoordt uw vragen. Tijdens de rondwandeling krijgt u ook een beeld van verschillende landschapstypen die in en om Zoetermeer te... Read more »
 • Niet de ambitie om objecten te exposeren
  Zoetermeer - Wat gaat er gebeuren met de Zoetermeerse collectie van het inmiddels gesloten van Museum De Voorde? Volgens Museum De Voorde is het mogelijk om de collectie veilig te stellen in een depot. Dit kost 1,5 ton. Anders kan de collectie volgens de LAMO (Leidraad Afstoting Museale Objecten) terecht... Read more »
 • Win kaarten voor Zoetermeer Live!
  RuR Events organiseert in een nieuw avondvullend muziekevenement, 'Zoetermeer Live!' in het Silverdome. Het muziekfestijn gaat plaatsvinden op zaterdag 22 april 2023. RuR events wil met Zoetermeer Live! een feest creëren waarbij je kunt genieten van de veelzijdigheid van de Liveband die de hele avond op het podium staat en... Read more »
 • Zoetermeerders schrijven boek over impact corona
  Zoetermeer - Afgelopen week werden de laatste coronamaatregelen definitief geschrapt. Een bijzonder moment omdat in diezelfde week het boek 'En toen kwam corona' werd gepresenteerd. Het boek is geschreven door Jocelyn Heidweiller en Robbert Roos en bevat achttien verschillende persoonlijke verhalen over de impact van corona op Zoetermeerse bewoners, bestuurders,... Read more »
 • Laatste plekken voor het dictee
  ZOETERMEER - Taalliefhebbers kunnen de potloden scherpen want op zaterdag 25 maart houden de Lionsclub De Meerbloem en Soetermare samen het Groot Zoetermeers Dictee. Vandaag is de laatste dag om in te schrijven.... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Ebike-specialist geeft tips: 'Voor iedereen een passende elektrische fiets'
  [VOORTHUIZEN] Waar moet je op letten bij de aanschaf van een ebike? En hoe haal je jarenlang het maximale uit de accu van je elektrische fiets? Tijd voor een bezoek aan broers Henk en Jarno van Beek, van ebike-specialist Van Beek's Rijwielhandel in Voorthuizen.... Read more »
 • Heb jij passie voor autotechniek? Autobedrijf Gert Pater zoekt automonteur
  [BARNEVELD] Autobedrijf Gert Pater is voor veel autobezitters in Barneveld en omgeving een bekend en vertrouwd garagebedrijf. Al bijna 40 jaar staat hier passie voor autotechniek en servicegericht werken centraal. Om het bestaande team te versterken zoekt Autobedrijf Gert Pater een ervaren automonteur.... Read more »
 • Werkloosheid in Barneveld iets toegenomen
  [BARNEVELD] Het aantal Barnevelders dat een werkloosheidsuitkering ontvangt, is in februari iets gestegen: van 292 in januari naar 302, oftewel 3,4 procent. Ten opzichte van februari 2022 is er nog steeds sprake van een sterke daling, van 12,7 procent. Vorig jaar bedroeg het aantal uitkeringen 346.... Read more »
 • Afscheid van app: meldingen openbare ruimte alleen nog via gemeentelijke website
  [BARNEVELD] Nog geen vier jaar na de introductie, heeft de gemeente Barneveld deze week afscheid genomen van de MijnGemeente App. Via die weg konden inwoners melden bij de gemeente dat er iets in de openbare ruimte kapot of vies was. Voortaan kunnen dergelijke meldingen alleen via de gemeentelijke website worden... Read more »
 • Bezwaren tegen kerkbouw in Kootwijkerbroek
  [KOOTWIJKERBROEK] Tegen het plan voor de bouw van een nieuwe kerk aan de Walhuisweg in Kootwijkerbroek, zijn twee bezwaren binnengekomen. Eén van de bezwaren handelt over ,,eventuele mogelijke beperkingen'' voor de indiener. In de andere zienswijze gaat het over mogelijke hinder voor de nabijgelegen Puurveense Molen.... Read more »
 • 'Gemeente Barneveld geeft fors meer uit aan interne kosten'
  [BARNEVELD] De gemeente Barneveld geeft het komende jaar jaar miljoenen euro's meer uit aan de interne organisatie dan de afgelopen jaren. Dit blijkt uit een overzicht van de financiële gegevens van gemeenten vanuit de rijksoverheid (Findo). In het overzicht is per gemeentelijke taak inzichtelijk gemaakt hoeveel geld gemeenten in hun... Read more »
 • CU trekt Artikel 1-voorstel in: 'Willen niemand onder druk zetten'
  [BARNEVELD] Het ChristenUnie-voorstel om de tekst van artikel 1 van de Grondwet (het anti-discriminatieartikel) in de publiekshal en de raadszaal van het gemeentehuis op te hangen, is woensdag niet in stemming gebracht. Fractievoorzitter Henk Wiesenekker trok het voorstel in: de ontvangst voor de motie bij andere fracties, achter de schermen,... Read more »