No RSS Item
  +

  Doetinchems Vizier

 • Europese award voor chef Bjorn Massop
  DOETINCHEM – Chef-kok Bjorn Massop van restaurant Lokaal van Villa Ruimzicht in Doetinchem heeft de Europese JRE Taste of Origin Award 2022 ontvangen. Deze wordt een keer in de twee jaar uitgereikt. “Dat ik deze award zou krijgen, had ik niet verwacht”, zegt Massop. “Het was al heel bijzonder om... Read more »
 • ‘Achterhoekse Deerns mogen gezien worden’
  LICHTENVOORDE – Wekelijks zijn hun verhalen in de kranten van Achterhoek Nieuws te lezen, vooral in de Oost Gelrese titels Elna en Groenlose Gids. Behalve de passie voor lokaal nieuws delen Annekée Cuppers (Lichtenvoorde, 1971) en Henri ‘Wally’ Walterbos (Groenlo, 1961) ook de liefde voor het persoonlijke verhaal. Met hun... Read more »
 • Internationale Elephant Parade in Doetinchemse binnenstad
  Reizende en kleurrijke kudde hele maand te zien in centrum... Read more »
 • Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Iets achterlaten
  Afgelopen vrijdag was de officiële opening van Elephant Parade in de binnenstad van Doetinchem. Het Binnenstadbedrijf heeft een uniek project binnengehaald. In het verlengde van de Parade komt er een speciale shop met o.a. mini exemplaren van de Elephant Parade in de Catharinastraat.De woordvoerder van Social Enterprise Elephant Parade vertelde... Read more »
 • Opening voetbalveldje Schöneveld maakt buurt nog gezonder
  DOETINCHEM - Vorige week woensdag is het opgeknapte voetbalveldje in de wijk Schöneveld in Doetinchem geopend. Dit veldje ligt tussen VSO (Voortgezet Speciaal Onderwijs) De Isselborgh en rondweg Oost. De speelplek komt voort uit het project ‘Gezonde Buurt’ project en is verrijkt met hybride gras.... Read more »
 • Gruune Cross van Serviceclub Lions zamelt 53.000 euro in
  DOETINCHEM - Afgelopen vrijdag hield Serviceclub Lions de fietstocht - de Gruune Cross - om zoveel mogelijk geld op te halen voor baanbrekend onderzoek naar kanker en voor de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.... Read more »
 • Kunst en tuin: open tuinen in Nieuw-Wehl en Loil
  NIEUW-WEHL/LOIL - Op 9 en 10 juli gaan de tuinen van het collectief Kunstentuin.nl na lange tijd weer open. In het buitengebied van Nieuw-Wehl en Loil liggen niet ver van elkaar een vijftal boerderijen in het groen met passende tuinen en waar kunst wordt gemaakt. Deze zijn dan vrij te... Read more »
  +

  Leusder Krant

 • Vakantievlucht
  De climax van de zomer is daar. Het werk is gedaan, applaus voor de musical van groep 8 en terwijl moeder zich het hoofd breekt over teveel kleding in te weinig koffers, checkt vader nog even de tickets. Schat, waar is mijn paspoort?!... Read more »
 • Ruim 6,5 miljoen euro subsidie voor welzijnsorganisatie Lariks
  [LEUSDEN] Welzijnsorganisatie Lariks krijgt de komende twee jaar opgeteld ruim 6,5 miljoen euro gemeentelijke subsidie om de taken die er liggen goed uit te voeren. Lariks is onder meer poortwachter voor de jeugdhulp en de wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).... Read more »
 • Kind komt onder rijdende trekker aan Asschatterweg
  [LEUSDEN] Aan de Asschatterweg in het buitengebied van Leusden is dinsdagmiddag rond 14.00 uur een kind ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer kwam onder een rijdende trekker terecht en moest met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd. Een traumahelikopter met arts landde in een weiland.... Read more »
 • Jeu de boulesbaan bij Lisidunahof feestelijk ingewijd
  [LEUSDEN] Met het spelen van een eerste spel hebben bewoners van zorginstelling Lisidunahof woensdag 29 juni een jeu de boulesbaan op het terrein officieel in gebruik genomen.... Read more »
 • CDA bezorgd over plannen voor waterwinning nabij De Glind
  [LEUSDEN] De fractie van het CDA is bezorgd over Gelderse plannen om nabij De Glind -dat grenst aan de gemeente Leusden- in de toekomst drinkwater op te pompen. Volgens raadslid Wim van Ginkel heeft de provincie Gelderland ‘ten zuiden van Barneveld’ een waterwingebied aangewezen.... Read more »
 • Banenmarkt voor Oekraïense vluchtelingen en andere werkzoekenden
  [LEUSDEN] Het Werkgevers Servicepunt regio Amersfoort houdt morgen (dinsdag 5 juli) van 13.30 tot 16.00 uur een Meet & Greet voor werkgevers met werkzoekenden uit Oekraïne.... Read more »
 • Bestemmingsplan ‘De Leus’ anticipeert op komst ‘tiny houses’-project
  [LEUSDEN] Met het ter inzage leggen van een bestemmingsplan voor ‘De Leus’ (naar verwachting komend najaar) wordt het pad verder geëffend voor bewonerscollectieven om op die locatie ‘tiny houses’ te ontwikkelen. In het concept-bestemmingsplan is sprake van negen woningen.... Read more »
  +

  Streekblad Zoetermeer

 • Vakantietips van Fotoboeken.nl
  Een mooi fotoboek maken van je vakantie? Dan heb je natuurlijk wel goede foto’s nodig! Daarom geeft Fotoboeken.nl je met de zomervakantie in aantocht alvast wat tips voor tijdens de vakantie. Zo wordt je vakantie-fotoboek achteraf makkelijker om te maken, completer en mooier!... Read more »
 • Jubileumkamp Scouting JMC
  Zoetermeer - Van 10 tot en met 16 juligaan ruim 140 leden van Scouting JMC gezamenlijk op zomerkamp. Door de Coronacrisis in 2021 wordt dit Jubileumkamp ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van Scoutinggroep John McCormick een jaar later gehouden.... Read more »
 • Zoetermeerse basisschool ingepakt door groep 8
  Zoetermeer - De Zoetermeerse basisschool IKC Prins Claus aan het Straspad in Rokkeveen is door de vertrekkende groep 8-leerlingen ingepakt als verrassing voor de juffen en meester.... Read more »
 • Win gratis munten voor de Arcade games bij Gamecity!
  Zoetermeer - Heb jij de vernieuwde Arcade Games al gezien? Speel deze zomer de tofste spellen met je vrienden en vriendinnen. Een potje Airhockey, motorracen, autoracen, een high score halen op de flipperkast of andere super leuke spellen!... Read more »
 • ONC Parkdreef haalt geld op voor Oeganda
  Zoetermeer - Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef heeft met de actie Going Global van Edukans ruim 12.500 euro opgehaald voor beter onderwijs in Oeganda.... Read more »
 • Doek valt voor MamaCafé Zoetermeer
  Zoetermeer - Na ruim vier jaar komt er een einde aan het MamaCafé Zoetermeer, de plek waar jonge ouders (vooral moeders) elkaar ontmoetten, ervaringen uitwisselden en leerden van een indrukwekkende rij aan gastsprekers. Intiatiefneemsters Suzanne Ganeff en Maaike Peerbolte misten een dergelijke plek en sprongen zelf in het gat. “Onze... Read more »
 • Rotarys gaan door als Rotary Club Zoetermeer
  Zoetermeer - De voorbereidingen waren al langer aan de gang, maar vanaf juli 2022 is het eindelijk zover. Dan gaan Rotaryclub Zoetermeer, Rotaryclub Zoetermeer - Zegwaart en Rotaryclub Zoetermeer-Geuzen samen verder als een club onder de naam Rotaryclub Zoetermeer. Dat laten de leden natuurlijk niet ongezien voorbijgaan.... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • De Eendracht weer op schot bij NK’s schieten
  [BARNEVELD] Na een lange periode van gedwongen stilstand heeft schietsportvereniging De Eendracht Barneveld met grote voortvarendheid haar activiteiten weer opgepakt. De Barnevelders pakten diverse titels op NK’s.... Read more »
 • Stiekem eerder op vakantie is strafbaar; boete kan oplopen tot honderden euro’s
  [BARNEVELD] De files omzeilen door de donderdag of vrijdag voor de zomervakantie onder schooltijd al met het gezin op reis te gaan? Dat klinkt aantrekkelijk, maar is wettelijk niet toegestaan zonder toestemming van de schooldirecteur. De gemeente Barneveld krijgt jaarlijks gemiddeld enkele tientallen meldingen over ouders die de Leerplichtwet op... Read more »
 • Automobilist rijdt door na aanrijding fietsster in De Valk
  [DE VALK] Een vrouw op een driewielfiets is dinsdagmiddag in De Valk aangereden door een personenauto. De bestuurder stopte in eerste instantie, maar reed toen door in de richting van Wekerom. De vrouw is na behandeling door ambulancepersoneel met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.... Read more »
 • Vierde nationale titel voor Flying Bikers Bos en Klinker
  [KOOTWIJKERBROEK] Guus Klinker en Anne Bos zijn afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden in Uithoorn. Voor beide fietscrossers van Flying Bikes was het hun vierde nationale titel bij de KNWU.... Read more »
 • Barneveld plaatst drie slimme bandenpompen
  [VOORTHUIZEN] Bij autobedrijf CatsburgRuiter aan de Lange Zuiderweg in Voorthuizen staat sinds kort de eerste zogeheten slimme bandenpomp in de gemeente Barneveld. Later dit jaar volgen er nog twee van deze apparaten, in Barneveld en in Kootwijkerbroek. De pompen zijn gratis te gebruiken en zorgen er volgens de gemeente Barneveld... Read more »
 • Gelders debat over ‘Stroe City’
  [STROE/ARNHEM] Provinciale Staten in Gelderland debatteren woensdagavond over ‘Stroe City’, de provinciale ‘proefballon’ voor de bouw van 25.000 woningen rondom het huidige Stroe. Fractieleider Luuk van der Veer vindt het niet kunnen dat het college van Gedeputeerde Staten (GS) het omstreden kaartje heeft teruggetrokken uit het provinciale informatiesysteem. Hij wil... Read more »
 • Respectvolle ‘dialoogbijeenkomst’ over stikstof in Barneveld
  [BARNEVELD] Terwijl elders in het land verschillende distributiecentra werden geblokkeerd, kozen maandagavond ruim duizend betrokken ondernemers, boeren en andere belangstellenden ervoor om het gesprek aan te gaan over stikstof.... Read more »
  +

  Ermelos Weekblad

 • Drie dagen lang genieten van boten en muziek
  [ZEEWOLDE] Van 22 tot en met 24 juli 2022 ligt de Aanloophaven van Zeewolde vol met varend erfgoed. Dit varieert van sleepboten, opduwers, tjalken en vracht- en visserijschepen tot modernere boten. Alle dagen biedt het programma leuke activiteiten voor het hele gezin aangeboden door stichting Puur Zeewolde. Drie dagen lang... Read more »
 • Verslagen rond het windpark met terugwerkende kracht openbaar
  [ERMELO] De verslagen van de themacommissie uit de raad die de komst van het Windpark Horst en Telgt begeleidt, worden openbaar gemaakt. Dat gebeurt met terugwerkende kracht vanaf de eerste bijeenkomst.... Read more »
 • Alle raadsfracties vertegenwoordigd in vertrouwenscommissie
  [ERMELO] Alle fracties in de Ermelose raad zijn vertegenwoordigd in de vertrouwenscommissie die is ingesteld voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. De leden hebben 75 jaar zwijgplicht en mogen niets laten uitlekken van de besprekingen in de commissie.... Read more »
 • Dagelijkse nieuwsbrief: het belangrijkste nieuws in uw mailbox
  [ERMELO] Ontvang het belangrijkste nieuws van het Ermelo’s Weekblad eenvoudig in uw mailbox.... Read more »
 • Terug in de tijd tijdens kinder-doe-dagen Mariahoeve Putten
  [PUTTEN] In de zomervakantie worden op de museumboerderij Mariahoeve weer de kinder-doe-dagen georganiseerd. Op elke woensdag van 13 juli tot en met 17 augustus zijn er leuke activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zij kunnen er in de sfeer van de vroegere bewoners allerlei activiteiten ondernemen die zowel... Read more »
 • Vakantiepark Alco aan de Horsterweg wordt woonwijk
  [ERMELO] Vakantiepark Alco aan de Horsterweg in Ermelo mag omschakelen naar wonen. Het gaat om 23 bestaande woningen en een woning in aanbouw.... Read more »
 • De Dorpskamer beste terras van Gelderland volgens Terras Top 100
  [ERMELO] De Dorpskamer is provinciewinnaar van de Terras Top 100 en mag zich het beste terras van Gelderland noemen. Op de landelijke lijst staat het Ermelose terras twaalfde.... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws