No RSS Item
  +

  Doetinchems Vizier

 • Gouden Schoen: Ralph Klein Tank achterhaalt koploper Demiray
  DOETINCHEM - Dit is de nieuwe stand van de Gouden Schoen. Deze bokaal - beschikbaar gesteld door Schoenmode Jeannette uit Gaanderen - gaat naar de topscorer uit de gemeente Doetinchem (na een weging). Ralph Klein Tank heeft na zijn treffer voor zijn ploeg VIOD tegen VV Doetinchem koploper Alper Demiray... Read more »
 • Wie wordt Achterhoeks damkampioen?
  REGIO - Damvereniging DIOS Achterhoek organiseert op zaterdag 17 december het Achterhoeks Kampioenschap dammen, bestemd voor jeugd en niet-clubdammers. Het toernooi vindt plaats bij Café Restaurant Grenszicht in Eibergen vanaf ca. 10.45-15.30 uur.... Read more »
 • Winterwandeling over de Zieuwentse kerkepaden
  REGIO - De IVN organiseert op zondag 18 december een winterwandeling rond Zieuwent. We komen langs en door kunstwerken en langs boerderijen. Ook lopen we door bijzondere natuurgebieden en langs de Baakse beek. Onderweg komen we door veel nieuwe natuur. Het wordt genieten van alle moois wat er in de... Read more »
 • Mañana Mañana ook in 2023 op Landgoed Oolde
  LAREN - De kogel is door de kerk. Ook in 2023 strijkt het festival Mañana Mañana neer op Landgoed Oolde bij Laren. De data zijn bekend: 8 tot en met 11 juni. En de voorverkoop begint al komende vrijdag - 2 december - om 11.00 uur. Dit jaar werd het... Read more »
 • Agrarisch natuurbeheer
  Boeren of natuur. Het lijkt alsof we moeten kiezen tussen het één of het ander. Maar is dat wel zo? Ik zie zoveel voorbeelden, alleen al in de Achterhoek, waarbij juist boeren en natuur samenwerken. En elke keer wanneer ik daarover praat, realiseer ik me dat veel onbekend is. Ook... Read more »
 • Krant niet ontvangen? Geef het door op www.bezorgklacht.nl
  REGIO - Met de website www.bezorgklacht.nl maakt Achterhoek Nieuws de registratie van bezorgklachten makkelijker en inzichtelijker voor zowel mensen die de krant niet hebben gehad als voor de verspreidorganisaties. Door klachten goed in kaart te brengen, wordt het makkelijker om gericht voor oplossingen te zorgen.... Read more »
 • turbulent
  Een kippenboer uit Hengelo mag zijn windmolens niet gebruiken. Hij kreeg vorig jaar een vergunning van de gemeente Bronckhorst. Dit jaar oordeelt provincie Gelderland dat Bronckhorst de vergunning onterecht heeft verleend. Ze zegt dat er een aanzienlijke kans is dat de windmolens vogels en vleermuizen zullen doden.... Read more »
  +

  Leusder Krant

 • Skiën en après-skiën bij Club Four Seasons
  [LEUSDEN] Bij Club Four Seasons – genoemd naar de vier seizoenen van het jaar - kan je heerlijk ontspannen, gezellig borrelen, lekker eten en dit seizoen ook de ski’s onder binden, want eigenaar Sander van der Schoot heeft op het buitenterras een heuse skibaan neergezet. Daarnaast heerst er in Four... Read more »
 • College: ‘Besluit om te stoppen met windenergie langs A28 uitstellen tot na vervolgonderzoeken’
  [LEUSDEN] Het college honoreert de wens van de meerderheid van de gemeenteraad om de uitkomst van nader onderzoek naar de haalbaarheid van de plaatsing van windmolens langs de A28 af te wachten. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van GroenLinks-PvdA en Leusden Vooruit.... Read more »
 • Engelse kerst bij Valleiconcerten met ‘Comfort and Joy’
  [LEUSDEN] Voor het eerst sinds vele jaren brengt Valleiconcerten op donderdag 8 december een echt kerstconcert. Wie de sfeer van blijde verwachting en van de jubel van Kerstmis wil proeven, kan z’n hart ophalen met een prachtig programma ‘Comfort and Joy’ samengesteld door het bekende a-capella-ensemble Wishful Singing.... Read more »
 • Uniek topstuk in Nationaal Militair Museum
  [SOESTERBERG] Na afloop van de wisselexpositie ‘Hij of ik’ over de oorlog uit gezichtspunt van een Canadees en een Duitser, heeft het Nationaal Militair Museum een zeer zeldzaam object in de vaste collectie opgenomen. Het is de technisch bijzondere versie van de Fieseler F-103, beter bekend als Vergeltungswaffe Eins: de... Read more »
 • College: ‘Schermen met felle lichtreclame voldoen aan richtlijnen’
  [LEUSDEN] De schermen met lichtreclame bij de entrees van Leusden voldoen aan richtlijnen die daarvoor bestaan. Dat antwoordt het college op schriftelijke vragen van de fractie van GroenLinks-PvdA.... Read more »
 • ‘Typische Bas van Ruitenbeek-goal’ leidt Achterveld langs VVZ’49
  Het is bij Achterveld dit seizoen vriezen of dooien. Na de blamage van vorige week boekte de vierdeklasser tegen VVZ’49 weer een keurige overwinning. Die werd tien minuten voor rust ingeleid middels een ‘typische Bas-goal’. De vleugelaanvaller trok vanaf links naar binnen en haalde vervolgens met rechts uit: 1-0. Even... Read more »
 • Soesterkwartier in twee jaar tijd door Leusdense journalist geportretteerd
  [LEUSDEN/AMERSFOORT] Bijna duizend foto’s maakte de Leusdense journalist Karin Riethoven in twee jaar tijd in de wijk Soesterkwartier in Amersfoort. Het resulteerde in het fotoboek ‘Soesterkwartier’ dat afgelopen zondag in Galerie Rietveldpaviljoen overhandigd werd aan Bernard van Gellekom die op vele terreinen actief en zichtbaar is in deze wijk.... Read more »
  +

  Streekblad Zoetermeer

 • Succes voor Dojo Hokori Meiyo
  Zoetermeer - Zondag heeft Dojo Hokori Meiyo meegedaan aan de Noritsu Cup. Dit is het Nederlands Kampioenschap van IFK Nederland - Nederlandse Karate Associatie.... Read more »
 • Nieuwe sport bij Taverzo: pickleball
  ZOETERMEER - Tafeltennisvereniging Taverzo begint naast het tafeltennis elke donderdagavond vanaf januari met pickleball. In clubgebouw Taverzone 2.0 aan het Willem Alexanderplantsoen 4 in Zoetermeer kunnen belangstellenden donderdag 15 december om 19.00 of 20.30 uur via clinics kennis maken met pickleball.... Read more »
 • Succes voor teams van Taverzo
  Zoetermeer - Afgelopen zaterdag was een uitermate succesvolle dag voor de twee eredivisieteams van De Boer Taverzo. Beide teams plaatsten zich voor het slotstuk van het najaar 2022 met een Clean Sweep van 4-0.... Read more »
 • 100ste padellid bij Benthuizer Tennisclub
  Zoetermeer - Binnen een jaar na aanleg van de twee padelbanen feliciteert BTC het 100ste padellid. Sandra van Beek neemt de bloemen in ontvangst van secretaris Hans Guijken en bestuurslid en voorzitter van de padelcommissie Karen van Drimmelen.... Read more »
 • Veel energie in Top 2000 kerkdienst
  Zoetermeer - Na twee jaar online kan de Top2000-dienst weer live plaatsvinden. De Top2000 dienst is vrijdag 30 december in de Ichthuskerk aan de Parkdreef.... Read more »
 • Kap van Mandelabrug gaat eraf
  Zoetermeer - De gemeente start met de voorbereiding voor het ontmantelen van de kap op de Mandelabrug. Aanleiding is het concept spoedadvies van Rijkswaterstaat om voor 1 januari maatregelen te treffen. Er is uitvoerig gesproken met Rijkswaterstaat, ProRail en alle andere partners.... Read more »
 • Win kaarten voor Circus Bolalou in Zoetermeer
  Zoetermeer - Het circus komt naar de stad! Circus Bolalou organiseert voor het eerst “Kerstcircus Zoetermeer”. Op het terrein aan de Boerhaavelaan worden er meerdere voorstellingen gegeven in kerstsferen.... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Gerjanne gooide het roer om en weet nu alles van kasten
  [BARNEVELD] Goed nieuws. Het team van elkekastopmaat.nl is op dit moment compleet, maar achteroverleunen is er bij de jonge onderneming niet bij. Als het even kan zijn er mogelijkheden om je horizon binnen het bedrijf te verbreden. Dat maakt je als team ook in de breedte sterker. Gerjanne van der... Read more »
 • Pon Dealer Autoschade zoekt jou
  [AMERSFOORT] Wil jij dat een Volkswagen, Audi, SEAT, SKODA, Porsche, Bentley of Lamborghini er na schadeherstel weer als nieuw uitziet? Wil jij als plaatwerker/schademonteur werken in een nog te bouwen fonkelnieuw schadeherstelbedrijf van Pon Dealer Autoschade? Pak dan nu je kans. Pon Dealer komt graag met jou in contact. Pon... Read more »
 • Scouting Voorthuizen zoekt naar tijdelijk onderkomen
  [VOORTHUIZEN] Scoutingvereniging Fleur de Lis in Voorthuizen zoekt de komende tijd samen met de gemeente Barneveld naar een alternatieve tijdelijke plek voor de vereniging. Het huidige onderkomen bij de Oranjevereniging aan de Roelenengweg is niet langer geschikt voor de club, die graag wil uitbreiden.... Read more »
 • Gemeente Barneveld trekt 667.000 euro uit voor ‘prachtige projecten’
  [BARNEVELD] Activiteiten in de wijken Zuid II en Oldenbarneveld waar kinderen leren goed voor zichzelf en andere te zorgen, een opleiding Woonhulp voor mensen met een beperking om uiteindelijk mee aan de slag te kunnen in de ouderenzorg of een project waarbij mensen met financiële problemen op een laagdrempelige manier... Read more »
 • Sint arriveert met postpakketjes bij school in Voorthuizen
  [VOORTHUIZEN] In de onderbouw van de Koningin Wilhelmina School in Voorthuizen wordt momenteel gewerkt over het thema Post. ,,Daarom was het extra leuk dat Sinterklaas aankwam in een prachtige kar met allerlei postpakketjes’’’, aldus een woordvoerder van de school, ,,Er was dit jaar ook eens post alleen voor Postpiet.’’... Read more »
 • Woningstichting verkoopt aanleunwoningen Barneveld
  [BARNEVELD] Neboplus is voortaan volledig eigenaar van de aanleunwoningen aan de Johan de Wittlaan in Barneveld. De organisatie voor ouderenzorg heeft daarover overeenstemming bereikt met Woningstichting Barneveld.... Read more »
 • ‘Komend jaar meer kansen voor starters op Barneveldse woningmarkt’
  [BARNEVELD] Meer Barneveldse starters op de woningmarkt krijgen komend jaar de kans voor het eerst een eigen huis te kopen. Niet alleen omdat de grens van de gemeentelijke starterslening omhoog gaat, maar vooral omdat er duidelijk meer goedkope woningen op de markt vrijkomen.... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws