+

  Gelre Nieuws

 • Metershoge vlammen bij schuurbrand in Brummen
  BRUMMEN – Woensdagmiddag is er een grote brand uitgebroken in een schuur aan de L. R . Beijenlaan in Brummen. De vlammen slaan metershoog uit de schuur. Rond 14:45 uur werd er melding gedaan van de brand. Het zou gaan om een schuur van 10 bij 25 meter. De brandweer... Read more »
 • Zero55 in Apeldoorn deels ontruimd vanwege stankoverlast
  APELDOORN – Woensdagmiddag is de brandweer uitgerukt voor een melding van stankoverlast aan de Dubbelbeek in Apeldoorn. Evan na 13:30 uur werd het incident gemeld nadat iemand onwel werd. Het gaat om het pand Zero55. De brandweer heeft metingen verricht en een situatie nagebootst om te kijken of er iets... Read more »
 • Twee gewonden na aanrijding tussen een fietser en een scooterrijder in Angerlo
  ANGERLO – Op de Zevenaarseweg in Angerlo heeft woensdagmiddag een ongeval plaatsgevonden op het fietspad. Twee personen raakte hierbij gewond. Even na 13:35 uur kwam de melding binnen, waarna de politie en twee ambulances met spoed ter plaatse kwamen.  Een scooterrijder bleek een groepje fietsers in te willen halen, maar... Read more »
 • Gasfles ontploft bij schuurbrand in Wadenoijen
  WADENOIJEN – Dinsdag op woensdagnacht heeft er een schuur in brand gestaan aan de Lingedijk in Wadenoijen. Rond 3:40 uur werd de brand gemeld. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de schuur in lichterlaaie te staan, er werd hierom direct opgeschaald naar ‘middel brand’. Het gaat om een schuur van... Read more »
 • Watertank van tractor gekanteld na eenzijdig ongeval in Duiven
  DUIVEN – Bij een eenzijdig ongeval op de Nieuwgraafsestraat in Duiven is dinsdagavond een tractorbestuurder gewond geraakt. Rond 19.30 uur gebeurde het incident. Door onbekende oorzaak raakte de tractor, met daaraan een watertank, van de weg. Het voertuig kwam over een sloot in een weiland tot stilstand. De watertank is... Read more »
 • Twee personen aangehouden na poging tot oplichting in Huissen
  HUISSEN – Op donderdag 29 juli heeft de politie een melding gekregen van een mogelijke oplichting in Huissen. Er werd een poging gedaan de bankpas met pincode te stelen van de melder. Dit meldt de politie op sociale media. De melder dacht contact te hebben me de bank. De bankmedewerker... Read more »
 • Motorrijder raakt gewond na botsing met bestelbus in Arnhem
  ARNHEM – Op de Pieter Calandweg in Arnhem is dinsdagmiddag een motorrijder in botsing gekomen met een bestelbus. Rond 16.10 uur gebeurde het ongeluk. Door onbekende oorzaak kwamen de twee met elkaar in botsing. De motorrijder raakte gewond, en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersongevallen dienst van... Read more »
  +

  BD Nieuws - Bommelerwaard

 • Tweedehandsauto's niet aan te slepen: 'Het is vechten om een karretje te kunnen kopen’
  VELDDRIEL - Of het nou een Porsche of een Peugeot is, een auto vers uit de lease of eentje van vijftien jaar oud, tweedehands auto’s zijn niet aan te slepen. En dat drijft de prijs gigantisch op.... Read more »
 • Minder snel en minder vaak intern onderzoek bij politie
  ZALTBOMMEL/APELDOORN - Agenten die vanwege hun handelen onder vuur komen te liggen, kunnen voortaan rekenen op wat meer georganiseerde ‘tegenspraak’. Klachten leiden niet meteen tot een intern onderzoek, maar worden voortaan eerst beoordeeld door een wat breder team van vijf of zes mensen.... Read more »
 • Huh, hadden we die ook nog? Helft minder meldingen van die irritante jeukrups
  DEN BOSCH/SCHIJNDEL - Hollands zeikweer, geen zomerse temperaturen en extreem hoogwater in grote delen van het land. Niet de ideale omstandigheden voor de eikenprocessierups, zou je denken. Dat klopt. De beestjes zijn in 2021 dus ook een stuk minder waargenomen.... Read more »
 • Extra handen nodig bij opruimen langs de Waal
  GAMEREN - De uiterwaarden van de Maas zijn na het hoogwater alweer grotendeels opgeruimd. Nu die van de Waal nog. Staatsbosbeheer en de gemeente Zaltbommel kunnen wel wat extra handen gebruiken.... Read more »
 • Met de buurtbus mee: Een los kaartje kopen? Dat levert verbaasde blikken op
  ZALTBOMMEL – Bij het station van Zaltbommel wacht de 21-jarige Elze Moors op de buurtbus naar Kerkdriel. Het is de eerste keer dat de studente bedrijfseconomie gebruikt maakt van buurtbuslijn 267 van Zaltbommel naar Ammerzoden.... Read more »
 • Bedrijfspand Zaltbommel jaar op slot na vondst hennep
  ZALTBOMMEL - In opdracht van burgemeester Pieter van Maaren gaat een bedrijfspand op het Van Voordenpark in Zaltbommel voor een jaar op slot. Onlangs werd in het pand 18,5 kilo henneptoppen gevonden.... Read more »
 • Jongen raakt gewond bij val uit boom in Zuilichem, traumahelikopter landt
  ZUILICHEM - Een traumahelikopter is maandagmiddag uitgerukt naar een uiterwaard aan de Vleugeldijk bij Zuilichem. Een jongen raakte daar gewond toen hij uit een boom viel. Ook de brandweer en de ambulance kwamen ter plaatse.... Read more »
  +

  Doetinchems Vizier

 • Angelique Krüger in gesprek met Bennie Jolink
  Regio - Vanaf vrijdag 30 juli start de YouTube serie ‘Angelique Krüger in gesprek met…’ Angelique ontvangt gasten in eigen tuin en neemt alle tijd voor een goed gesprek. In de eerste aflevering te gast: Bennie Jolink.... Read more »
 • Kivada Gaanderen afgelast
  Gaanderen - De Kivada 2021 in Gaanderen gaat dit jaar niet door.... Read more »
 • Kunstwerken met geschiedenis
  Doetinchem - Op initiatief van het Stadsmuseum en Binnenstadbedrijf Doetinchem worden een viertal muren in Doetinchem beschilderd. Onderwerp van de muurschilderingen zullen bijzondere Doetinchemmers zijn die bijgedragen hebben aan de geschiedenis van de stad.... Read more »
 • In gesprek met de burgemeester: Extreme neerslag
  Burgemeester, we zijn kortgeleden geconfronteerd met ernstige overstromingen in Duitsland, België en Nederland met honderden slachtoffers. Wat hebt u daar toen als burgemeester van gemerkt?... Read more »
 • Actie Vakantietas
  Doetinchem - De zomervakantie van 2021 is goed van start gegaan voor 350 Doetinchemse jongeren tot en met 18 jaar die leven in (sociale) armoede. Zij hebben allen een Vakantietas ontvangen.... Read more »
 • Beatriz uit Brazilië zoekt een gastgezin in Doetinchem
  Doetinchem - Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Beatriz uit Brazilië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Doetinchem.... Read more »
 • ‘Helpen bij opbouwen van bestaan’
  Doetinchem - Een zinvolle tijdvulling en het leveren van een nuttige bijdrage aan de maatschappij. Zo omschrijven teamleider Karen van Kan en vrijwilliger Joyce Eskes hun werkzaamheden bij Vluchtelingenwerk Doetinchem. “Vluchtelingen moeten een kans krijgen om een menswaardig bestaan op te bouwen.”... Read more »
  +

  Leusder Krant

 • [Knipoogje] Groen links, groen rechts
  Jan, Pier, Tjoris en Corneel, die hebben baarden, die hebben baarden. Mijn vader had er één. En uw trouwe krantenschrijver de afgelopen weken ook – of iets wat er op lijkt.... Read more »
 • Suus Kooijman gebruikt oude techniek van de Grieken en Romeinen
  [ACHTERVELD] In het Mondriaanhuis is momenteel de tentoonstelling ‘Ode aan het landschap’ te zien. Naast vroege werken van Piet Mondriaan zien we werk van vijf hedendaagse kunstenaars, die ieder op geheel eigen wijze het landschap vastleggen. Ook de werken van Suus Kooijman zijn hier onderdeel van.... Read more »
 • Wijkbewoner met oog voor een ander gezocht
  [LEUSDEN] Woon je in Leusden-Zuid of Tabaksteeg en ken je je buurtgenoten een beetje, dan bestaat de kans dat je benaderd wordt door Rita Cloosterman om deel te nemen aan het netwerk van buurtcontactpersonen. Dit initiatief komt voort uit het samenlevingsakkoord Samen Sterk van de gemeente Leusden.... Read more »
 • GGD biedt mondspoelkit aan als alternatieve testmethode
  [LEUSDEN] Op alle locaties van de GGD regio Utrecht is vanaf vandaag een mondspoelkit beschikbaar voor volwassenen en kinderen waarbij de reguliere neus-keelafname niet of lastig uit te voeren is. Bij de nieuwe, alternatieve afnamemethode wordt gedestilleerd water door de mond gespoeld of gegorgeld. Met deze vloeistof wordt vervolgens een... Read more »
 • Expositie brengt geschiedenis van het Eemkwartier weer tot leven
  [REGIO] Wat hebben Prodent-tandpasta, Remia-bakvet en Dove-bodylotion met elkaar gemeen? Ze komen uit het Eemkwartier. De expositie Van Werk- tot Broedplaats laat zien hoe het was om in het Eemkwartier te wonen, werken en ondernemen. De expositie is dinsdag 3 augustus geopend.... Read more »
 • ‘Amersfoort haalt ambitie van duizend woningen per jaar’
  [AMERSFOORT] Amersfoort ligt op schema als het gaat om woningbouw. Ondanks de coronacrisis, waarin een tekort aan materiaal en personeel is ontstaan. In de eerste helft van dit jaar werden er zevenhonderd woningen opgeleverd in de gemeente. Er wordt gestreefd naar een gemiddelde van zeker duizend woningen per jaar tot... Read more »
 • Na 13 augustus mogen eendaagse festivals weer doorgaan
  [LEUSDEN] (ANP) Eendaagse festivals mogen na 13 augustus weer doorgaan, maar wel onder strenge voorwaarden. Het kabinet had festivals tijdelijk verboden wegens de snelle toename van het aantal besmettingen, maar sommige evenementen zonder vaste zitplaatsen mogen toch weer doorgaan. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte bekend.... Read more »
  +

  Streekblad Zoetermeer

 • Restaurants kampen met een groot tekort aan personeel
  Zoetermeer - De Zoetermeerse horeca heeft een probleem. De opluchting was groot toen de restaurants en terrassen weer open mochten. Maar nu blijkt dat er een groot tekort aan werknemers is. De grote vraag is waar ze vandaan moeten komen.... Read more »
 • Nieuwbouw Lamboo Mobile Medical in Dutch Innovation Park
  Zoetermeer - PingProperties ontwikkelt op de Dutch Tech Campus een gloednieuw hoofdkantoor voor Lamboo Mobile Medical (Lamboo). Hiermee krijgt het Dutch Innovation Park – na Topcon – in korte tijd de tweede grote bouwimpuls voor een internationaal opererend bedrijf. Lamboo zal naar verwachting eind 2022 haar intrek nemen op de... Read more »
 • Vaccinatie zonder afspraak
  Zoetermeer - Wilt u zich laten vaccineren, maar heeft u nog geen afspraak gemaakt? Dan kunt u vanaf maandag 2 augustus zonder afspraak terecht voor een coronaprik in Silverdome.... Read more »
 • Piëzo laat kinderen hun talenten ontdekken
  Zoetermeer - Kinderen krijgen een brede blik op beroepen en ontdekken hun eigen talenten. Dat is het doel dat de Piëzo TalentenAcademie al vijf jaar nastreeft in Zoetermeer.... Read more »
 • Zoetermeers project stimuleert coronavaccinatie
  Zoetermeer - De GGD, Gemeente Zoetermeer en inZet werken samen om informatie te geven over de coronavaccinaties. Bewoners kunnen zonder afspraak langs bij de pop-up locaties voor het Janssen-vaccin. Daarnaast wordt er hulp aangeboden bij het invullen van de gezondheidsverklaring of het maken van een digitale afspraak.... Read more »
 • Samen aan de slag tegen laaggeletterdheid
  Zoetermeer – In 2024 hebben minder inwoners moeite met lezen en schrijven. Dat is één van de doelen van het regioplan Laaggeletterdheid 2021-2024. De gemeente Zoetermeer ondertekende de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst met de regiogemeenten.... Read more »
 • Veel regen en mooi tennis tijdens Open ALTV
  Zoetermeer - De wedstrijdleiding van ALTV moest afgelopen zaterdag de finales zes uur uitstellen vanwege de enorme regenbuien die het spelen onmogelijk maakte. Het weer was typerend voor de week van het Open-ALTV-jeugdtoernooi waar bijna 90 enthousiaste kinderen aan meededen in de diverse leeftijdscategorieën.... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Zomerzangdienst Gereformeerde Kerk Voorthuizen
  [VOORTHUIZEN] In de Gereformeerde Kerk aan de Hoofdstraat 142 wordt zondagavond 8 augustus vanaf 19.00 uur een zomerzangdienst gehouden.... Read more »
 • Voorthuizens duurste hamburger ooit is nu officieel
  [VOORTHUIZEN] De duurste hamburger ooit gebakken ter wereld, komt nu officieel uit Voorthuizen. Eigenaar Robbert Jan de Veen van snackbar De Daltons ontving vandaag per post de bevestiging vanuit het hoofdkantoor van The Official World Record in Brussel, in de vorm van een permanent certificaat in groot formaat. ,,Een prachtige... Read more »
 • Zorgcentra in Barneveld: ‘Het vertrouwen is terug’
  [BARNEVELD] Corona is niet langer hét gespreksonderwerp in Barneveldse zorgcentra. ,,Natuurlijk zijn we nog wel voorzichtig, maar ik merk toch vooral ook de terugkeer van de positieve, ontspannen sfeer.’’... Read more »
 • ‘Niet wachten op straks, de ontmoeting is nu!’
  [DE GLIND] Ze hangt graag de clown uit. Niet alleen voor de lol, want ze is doelbewust op zoek naar de ander. In diverse jasjes. Daarom noemt Myra Steens (58) uit De Glind zich graag miMakker, terwijl ze ook als BelleDame een neus heeft voor het maken van contact, vooral... Read more »
 • Carpoolplek Scharrenburgersteeg Lunteren gesloten
  [LUNTEREN] De gemeente Ede heeft de carpoolplaats aan de Scharrenburgersteeg in Lunteren (nabij de A30) gesloten.... Read more »
 • Hond gevonden in Lunteren
  [LUNTEREN] Op de Barneveldseweg in Lunteren is een hond aangetroffen. Dat meldt de politie woensdagochtend. ,,Helaas is de chip niet geregistreerd, waardoor een eigenaar niet te achterhalen is.” De hond is meegenomen naar het asiel.... Read more »
 • Forse daling coronabesmettingen in Barneveld zet door
  [BARNEVELD] Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Barneveld is de afgelopen week opnieuw fors gedaald. Dat blijkt uit recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Afgelopen zondag en maandag werden er maar twee besmettingen per dag geconstateerd, waar dat er bijvoorbeeld op vrijdag 30 juli nog vijftien... Read more »
  +

  Ermelos Weekblad

 • [Nieuws uit de natuurtuin] Hop
  Ermelo - Wandelt u wel eens door dat kleine stukje bos net voor de natuurtuin? Dat bosje rond de vijver. Moet u eens doen. Okay, er staan nogal wat brandnetels en bramen. De meeste mensen vinden die niet mooi. Zeldzaam zijn ze helaas ook niet. Maar volg de raad van... Read more »
 • [Ermelo Toen] Wie zijn deze twee vrouwen?
  Ermelo - In aflevering 567 van Ermelo Toen een oude foto van twee vrouwen.... Read more »
 • Marcel en Lydia uit Ermelo vieren 30 jarig jubileum in 30 dagen
  Ermelo - Al 30 jaar lang schrijven Marcel en Lydia Zimmer liedjes voor jong en oud. In september wordt dit jubileum gevierd. Dagelijks wordt dan stilgestaan via speciale livestreams op www.youtube.com/c/MarcelLydia bij de nummers die de afgelopen 30 jaar passeerden, onder de slogan: 30 jaar in 30 dagen.... Read more »
 • [lezersfoto] Genieten
  Ermelo - “Zelfs de kleinste beestjes zijn zo leuk om te zien... wat is de natuur toch mooi en bijzonder”, zegt Ilma Pos, die deze foto instuurt.... Read more »
 • Mountainbikers willen recht op vrije paden behouden
  Ermelo - De mountainbikers van Wielervereniging Noord Veluwe vrezen dat ze straks niet meer vrij door het bos kunnen fietsen, maar gebonden zijn aan de officiële mtb-routes. Die mtb-trails zijn voor de wat oudere of minder geoefende fietsers te technisch.... Read more »
 • Speciale vakantiedienst in Zendingskerk
  Ermelo - Oecumenische Vereniging de Zendingskerk houdt deze zomer weer speciale vakantiediensten. Het thema deze zomer is ‘Aan Tafel!’; zeven vakantiediensten rond (of over) maaltijden in de Bijbel. Zondag 8 augustus gaat het over Elisa en de Syrische soldaten. Ds. Sjoerd Zwaan is voorganger.... Read more »
 • Glas-in-lood met exposanten uit Ermelo
  Ermelo - Greet Termaat, columniste van Ermelo’s Weekblad, exposeert samen met 17 andere glas-in-loodkunstenaars van 14 augustus tot en met 7 november in Museum Oud Soest. Op 28 en 29 augustus, 25 en 26 september 30 en 31 oktober zullen zij tijdens de openingsuren van het museum demonstraties verzorgen. De... Read more »