+

  Gelre Nieuws

 • Automobilist botst frontaal op pijlwagen A50 Arnhem
  ARNHEM – Op de A50 bij Arnhem is dinsdagavond een automobilist frontaal op een pijlwagen gebotst. Rond 22.20 uur kwam de melding binnen. Een inzittende van de auto raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De snelweg was enige tijd volledig dicht vanwege het ongeluk. Hoe het... Read more »
 • Mishandeling in appartement: ‘Man met koevoet op hoofd geslagen’
  VORDEN – Op de Willem-Alexanderlaan in Vorden heeft dinsdagavond een incident plaatsgevonden in een appartement. Hier werd een bewoner mishandeld. De melding over het appartementencomplex werd rond 21:30 uur gemeld, waarna de politie met meerdere wagens uitrukten. Ook een ambulance kwam ter plekke. De bewoner is gewond geraakt en door... Read more »
 • Snollebollekes cancelt concerten in GelreDome: “Nog te veel onzeker”
  ARNHEM – Snollebollekes heeft zijn concerten in het Arnhemse GelreDome voor dit jaar afgezet en verplaatst naar volgend jaar. Er zijn nog te veel onzekerheden, zo laten ze weten.. “Ondanks de huidige versoepelingen is er op dit moment nog te veel onzekerheid en onduidelijk om een binnen-evenement van dit formaat... Read more »
 • Duizenden eenden geruimd bij pluimveebedrijf vanwege vogelgriep
  EDE – Aan de Krommesteeg in Ede is bij eenden op een vermeerderingsbedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 3.000 dieren op het betreffende bedrijf geruimd. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse... Read more »
 • Vuurwapens en drugs aangetroffen bij controle op A12
  ZEVENAAR – Op de A12 ter hoogte van Zevenaar heeft de Koninklijke Marechaussee een verkeerscontrole gehouden. Hierbij troffen ze onder andere vuurwapens aan. De bestuurder en bijrijder zijn aangehouden. De controle vond afgelopen weekend plaats, zo laten ze weten. De Marechaussee controleerden de bestuurder en bijrijder. Hieruit bleek dat de... Read more »
 • Zolderbrand door vergeten aangelaten strijkbout op strijkplank
  ANDELST – Op de Prins Clausstraat in Andelst heeft dinsdagochtend een brand gewoed op de zolder van een woning. De bewoonster is nagekeken door de ambulance vanwege rookinhalatie. De brandweer van Zetten en Doorwerth werden rond 10:50 uur met spoed opgeroepen. Ter plekke bleek er daadwerkelijk een brand te zijn... Read more »
 • Vrouw gewond bij steekincident in Nijmegen: verdachte aangehouden
  NIJMEGEN – Dinsdagochtend heeft er een steekincident plaatsgevonden op de Anjelierenweg in Nijmegen. Hierbij raakte een vrouw gewond. De politie en ambulance werden rond 10:40 uur met spoed opgeroepen. Ter plekke bleek er daadwerkelijk een steekincident te hebben plaatsgevonden in een woning. Het slachtoffer, een vrouw, is in de woning... Read more »
  +

  Doetinchems Vizier

 • De poorten en deuren van Het IJkenberghuis staan altijd open
  DOETINCHEM - Aan de Nieuweweg in Doetinchem staat Het IJkenberghuis, een woonplek voor mensen met dementie. Daar is de zorg anders dan in een regulier verzorgingshuis en daarom geen traditionele woonplek voor de doelgroep. “Wij kijken naar wat de bewoner wél kan.”... Read more »
 • Boeren, burgers en buitenlui | Sylvia Heijnen heeft een weekendrelatie met de Achterhoek
  ACHTERHOEK - In Boeren, Burgers en Buitenlui spreken we met inheems, import en idealist over hoe het leven in de Achterhoek is. We evalueren en fantaseren en Marc Weikamp zal illustreren, omdat de regio er is om te eren. Deze week een wandelgesprek met Sylvia Heijnen, ze is directeur van... Read more »
 • ‘Publiek weer betoveren, zin geven’
  DOETINCHEM – Amphion Cultuurbedrijf wil volwaardig open. “We staan in de startblokken, kunnen morgen draaien”, vertelde directeur/bestuurder Charles Droste afgelopen vrijdag. “Als we weer volwaardig open mogen, dan zetten we alle zeilen bij en komt het op termijn weer goed.”... Read more »
 • Open Bedrijvendag Doetinchem verzet naar september
  DOETINCHEM - De initiatiefnemers IG&D Bedrijvig Doetinchem en de zes parkmanagementorganisaties streven naar een veilige en succesvolle organisatie van het evenement. Vanwege de nog steeds aanhoudende onzekerheden rondom Covid heeft de organisatie, na afstemming met de deelnemende bedrijven, besloten om de Open Bedrijvendag Doetinchem te verzetten naar het laatste weekend... Read more »
 • Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Lijdensweg
  In het Doetinchems Vizier van vorige week las ik in een mooi artikel dat Pieter Omtzigt hulp wil bieden bij de strijd om het goederenspoor via Noordtak door onze regio te voorkomen. Pieter was het enige Kamerlid die tegen het onderzoek stemde.... Read more »
 • ‘Coronamaatregelen zorgen voor schrijnende eenzaamheid’
  DOETINCHEM - De coronamaatregelen zorgen direct of indirect voor een schrijnende eenzaamheid bij zowel jongeren als ouderen, stelt Marianne de Veer, coördinator van Humanitas Tandem.... Read more »
 • Online alpha-cursus
  DOETINCHEM - Herken je het gevoel iets te missen, invulling te willen geven aan een leegte die je ervaart? In deze tijd met beperkingen in werk en ontmoetingen biedt Alpha Nederland een mooi initiatief: een gratis online Alpha-cursus.... Read more »
  +

  Leusder Krant

 • Rutte: kabinet zoekt grenzen op wegens spanningen
  [LEUSDEN] (ANP) Het kabinet zoekt met de versoepelingen die het dinsdag aankondigt ,,bewust de grenzen van het mogelijke op”, zegt premier Mark Rutte. Dit doet het kabinet omdat ,,achter alle begrijpelijke noodkreten en acties zulke grote problemen en spanningen zitten”, zegt hij.... Read more »
 • Dankjewel-dag met presentjes voor zorgverleners
  [LEUSDEN] Wat doe je als je met verbazing naar de agressie van gefrustreerde burgers naar hulpverleners kijkt en als je weet dat protesteren niet helpt? Dan ga je een goede daad stellen volgens Arie Kars. Hij zette samen met Sara Dirkse en Berlinda Harkink namens de wijkvereniging Leusden ZeT een... Read more »
 • [Gezichten van dementie] ‘Aandacht voor elkaar bij De Bron’
  [LEUSDEN] In het kader van de serie ‘de vele gezichten van dementie’ ontmoeten wij ouderen bij de inloop bij De Bron, Hoefijzer 18. Een ontmoetingsplek waar je welkom bent voor koffie en thee, een praatje en een luisterend oor, leuke activiteiten en gezelligheid. De coördinatie van de activiteiten is in... Read more »
 • Rutte en Kuipers kondigen dinsdag versoepelingen aan in persconferentie
  [LEUSDEN] (ANP) Premier Mark Rutte en coronaminister Ernst Kuipers kondigen dinsdagavond in een persconferentie versoepelingen van de coronamaatregelen aan. De culturele sector mag onder voorwaarden weer open, net als restaurants en cafés. Ook mogen evenementen onder strenge voorwaarden weer worden gehouden.... Read more »
 • Examenleerlingen mogen toch cijfer niet-kernvak wegstrepen
  [LEUSDEN] (ANP) Eindexamenleerlingen mogen dit jaar toch een cijfer van de eindexamens wegstrepen, meldt minister Dennis Wiersma (Onderwijs). Deze zogenoemde ‘duimregeling’ gold tijdens de vorige examens ook, maar voor de huidige examenleerlingen ging de regel niet op. Wiersma wil ook hen ,,dezelfde kansen geven als de lichting van vorig jaar”.... Read more »
 • VVD Leusden presenteert verkiezingsprogramma
  [LEUSDEN] Afgelopen weekend heeft VVD Leusden haar verkiezingsprogramma gepresenteerd. In het programma, met de titel ‘Leusden blijft goed, wordt beter’, worden de belangrijke thema’s die de komende periode gaan spelen, toegelicht.... Read more »
 • ‘Zorgen over digitale brievenbussticker’
  [LEUSDEN] Uitgevers van huis-aan-huiskranten zijn bezorgd over een ‘bezorgapp’ die een deel van de folderbranche recent lanceerde. De app moet de traditionele sticker op de brievenbus gaan vervangen. Daarmee kunnen bewoners aangeven wel of geen folders of huis-aan-huiskranten te willen ontvangen.... Read more »
  +

  Streekblad Zoetermeer

 • Het doek valt voor ZPOT theaterproducties
  Zoetermeer - ZPOT theaterproducties zal geen nieuwe voorstelling meer brengen. Het doek valt definitief voor de theatergroep die geheel uit leerkrachten en andere medewerkers van het Openbaar Primair Onderwijs Zoetermeer (OPOZ) bestond. Anja Hepp, medeoprichter van ZPOT: “Volgens het nieuwe bestuur van OPOZ past ZPOT niet meer binnen de visie... Read more »
 • Kandidaten bekend van LHN
  Zoetermeer - LHN presenteert de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De partij heeft de ambitie om de grootste te worden.... Read more »
 • Verjaardagsfeest door inzameling oude apparaten
  Zoetermeer - 163 basisscholen waaronder De Keerkring, IKC de Buytenkans en IKC Stella Nova, zamelden ruim 16.000 kilo aan kleine apparaten in voor recycling. Namens iedere school die deelneemt aan deze inzamelactie doneert Wecycle een verjaardagsbox aan Stichting Jarige Job.... Read more »
 • Oldtimerdag in Zoetermeer
  Zoetermeer - De Oldtimerdag Zoetermeer staat gepland voor zaterdag 21 mei. Het bestuur van de Oldtimerdag Zoetermeer doet hiermee een derde poging om haar vierde lustrum te vieren.... Read more »
 • Verbinding en contact in de wijktuin Noordhove
  Zoetermeer- Verbinding en contact. Dat is wat de sociale wijktuin beoogt. Naast samen tuinieren en de oogst delen is de wijktuin vooral een middel om te kijken waar je talenten en behoeften liggen en die te ontwikkelen.... Read more »
 • Engelse les terwijl je op de hometrainer fietst
  Zoetermeer - Met ingang van het nieuwe schooljaar start het huidige vmbo aan het van Doornenplantsoen (Beroepscollege Zoetermeer) met een flink vernieuwde opleiding. Hier hoort een nieuwe naam bij: het MOTION Beweeg College.... Read more »
 • Natuur onder de loep
  Zoetermeer- In deze rubriek laten experts uit de natuurwereld hun licht schijnen op natuurweetjes. Deze week een bijdrage van Tije Feijen van het Buitenbeest.... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Aantal Barneveldse coronabesmettingen loopt op
  [BARNEVELD] In totaal 777 inwoners in de gemeente Barneveld werden de afgelopen week positief getest op corona. Daarmee neemt het aantal besmettingen verder toe, net als ook landelijk het beeld is. Vorige week was er nog sprake van 472 Barneveldse besmettingen in één week tijd.... Read more »
 • Gewonden en ravage door ongeval met drie auto’s in Voorthuizen (update)
  [VOORTHUIZEN] Door een ongeluk, waarbij drie auto’s waren betrokken, is er dinsdagavond een ravage ontstaan op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Ter hoogte van de Polleveenseweg kwamen de voertuigen met elkaar in botsing. Eén auto belandde op z’n zijkant in de sloot. De Apeldoornsestraat werd volledig afgesloten. De brandweer en drie... Read more »
 • Hartverwarmend: patiënt mag na 80 dagen op IC even piano spelen
  [EDE] Een prachtig beeld en geluid vandaag in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Daar ging voor een ernstig zieke patiënt een wens in vervulling.... Read more »
 • LTO over vogelgriep: ‘Het is net als de lotto, je weet het nooit zeker’
  [BARNEVELD/EDE] Met een recente uitbraak van het vogelgriepvirus bij een eendenbedrijf tussen Lunteren en Ede, komt het voor pluimveehouders zeer gevreesde virus plots een stuk dichterbij. ,,En tegelijkertijd ook weer niet, want de dreiging is eigenlijk gelijk gebleven. Feitelijk gezien is het nu de lotto: krijg je het wel of... Read more »
 • ‘Het Schaffelaartheater is er voor ons allemaal’
  [BARNEVELD] Het Barneveldse Schaffelaartheater moet het hoofd zelf boven water zien te houden, vindt de SGP. Verlaag het subsidiebedrag zo veel als mogelijk en geef het gebouw een naam die een bredere doelgroep aanspreekt, zoals Het Cultuurplein, stelt de partij in haar verkiezingsprogramma. De stellingname wekt bij alle andere partijen... Read more »
 • ‘Bouw appartementen en supermarkt Wekerom gaat door’
  [WEKEROM] ,,De bouw van 32 appartementen en een supermarkt in Wekerom gaat zeker door”, laat ontwikkelaar Arno Thomassen weten. De enige supermarkt die het dorp kent, gaat zeker niet verloren. ,,De vraag is alleen onder welke formule straks in de nieuwbouw wordt doorgegaan. We zitten vol in de onderhandelingen, dat... Read more »
 • Bets en Dik Joosten 60 jaar getrouwd
  [VOORTHUIZEN] Bets (80) en Dik (84) Joosten-de Rooij ontmoetten elkaar voor het eerst bij de wandelsport van de natuurvrienden in Ede. ,,Daar zijn we verliefd geworden’’, vertelt Bets. ,,Gelijk, het was liefde op het eerste gezicht.’’... Read more »
  +

  Ermelos Weekblad

 • ‘Creatief ondernemen en gratis parkeren’
  [ERMELO] Alle regels die een vlotte woningbouw vertragen moeten terzijde worden geschoven. Daarnaast moet er een tijdelijk gedoogbeleid op het langdurig bewonen komen van passende recreatiewoningen in de gebieden Horst en Telgt, Tonsel en Haspel.... Read more »
 • Handhavend optreden bewoning recreatiewoningen
  [ERMELO] Door de gemeente Ermelo wordt handhavend opgetreden tegen de permanente bewoning van twee recreatiewoningen aan de Haspel. Het verzoek handhavend op te treden tegen de permanente bewoning van twee andere woningen wordt afgewezen.... Read more »
 • Uitgevers huis-aan-huiskranten bezorgd over digitale brievenbussticker
  [ERMELO] Uitgevers van huis-aan-huiskranten zijn bezorgd over een ‘bezorgapp’ die een deel van de folderbranche recent lanceerde. De app moet de traditionele sticker op de brievenbus gaan vervangen. Daarmee kunnen bewoners aangeven wel of geen folders of huis-aan-huiskranten te willen ontvangen.... Read more »
 • Horloseweg aansluiten op rotonde Groene Zoomweg
  [ERMELO] Door de Stichting DOEH wordt gepleit voor het aansluiten van de rotonde van van Horloseweg op de Groene Zoomweg bij kasteel Groot Horloo. Ook willen ze een aansluiting van de Fokko Kortlanglaan op de Kolbaanweg zodat hulpdiensten sneller ter plekke kunnen zijn. Volgens voorzitter Heidi Daenen moeten die nu... Read more »
 • [COLUMN] Volle kalender met evenementen?
  Januari is de maand waarop ik in normale jaren samen met mijn team druk was met het verzamelen van de evenementen welke in het jaar plaats zouden vinden. Altijd een hele klus want Ermelo heeft een heel uitgebreid evenementenaanbod. Het was altijd leuk om die goed gevulde evenementenkalender te zien.... Read more »
 • ‘Geen nieuw bedrijventerrein en meer groen’
  [ERMELO] Na 2030 is er woningbouw nodig maar geen grootschalige nieuwbouwwijken. In de komende jaren moet worden onderzocht waar eventuele uitbreiding na dat jaar mogelijk is. Tot die tijd ondersteunt Progressief Ermelo (PE) de huidige plannen om de komende tien jaar binnen de kern van Ermelo enkele honderden woningen te... Read more »
 • Kans van slagen op toewijzen woning in Ermelo is gering
  [ERMELO] Het aantal woningzoekenden naar een sociale woning stijgt snel in de regio Noord-Veluwe. Uit de woningmarktanalyse van de gemeente Ermelo blijkt dat de slagingskans op het toewijzen van een nieuwe woning maar gering is gedaald. Het aanbod aan sociale woningen is meegestegen met de sterk stijgende vraag.... Read more »
(Bezocht 126 times, 1 visits today)

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws