+

  Gelre Nieuws

 • Automobilist rijdt rechtdoor over rotonde en ramt lantaarnpaal
  DOETINCHEM – Op de Liemersweg in Doetinchem is maandag laat in de avond een automobilist gewond geraakt bij een flinke aanrijding. Rond 23.20 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd. De man reed met zijn auto in de richting van Wehl toen hij -bij de rotonde met de Edisonstraat- de macht over... Read more »
 • Jongeman aangehouden na ongeluk Lunteren
  LUNTEREN – Een jongeman is maandagavond aangehouden nadat hij op de Bruinhorsterweg in Lunteren met zijn auto tegen een boom botste. Tijdens het onderzoek van de politie bleek dat de jongeman mogelijk onder invloed had gereden, waarop hij werd aangehouden. Nader onderzoek op het politiebureau moet verder uitwijzen. De auto... Read more »
 • Bouwcontainer in lichterlaaie bij bedrijfspand Velp
  VELP – Bij een bedrijfspand aan de Brugweg in Velp heeft maandagavond een bouwcontainer in lichterlaaie gestaan. Even na 22:15 uur werd de Velpse brandweer gealarmeerd. Zij kwamen met spoed op de melding af. Ter plaatse bleek er een bouwcontainer volledig in brand te staan. De brandweer heeft het vuur... Read more »
 • Rijdende auto vliegt in brand in Arnhem
  ARNHEM – Maandagavond heeft er op de Doorwerthlaan in Arnhem een autobrand gewoed. De brand brak tijdens het rijden uit. Rond 19:00 uur werd de brandweer met spoed gealarmeerd. Ter plaatse was er flinke rook zichtbaar. De brandweer heeft het vuur gedoofd, waarna zij terug naar de kazerne konden. De... Read more »
 • Meisje belandt in ziekenhuis na krijgen XTC-pillen: “Het scheelde niet veel”
  EDE – Een 14-jarige meisje heeft twee weken in het ziekenhuis gelegen nadat ze twee zware XTC pillen had gekregen in Ede. Dat maakt de politie maandag bekend. Het incident begon op 27 september tussen 14:30 uur en 15:00 uur op de Oranjelaan ter hoogte van de school. Een 14... Read more »
 • Kabinet beraadt zich op nieuwe coronaregels
  NEDERLAND – Het kabinet gaat zich beraden op nieuwe maatregelen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Dat zegt demissionair minister De Jonge na overleg met het kabinet. Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis belandt is veel sneller toegenomen dan verwacht, aldus de minister. Lees ook: De Jonge:... Read more »
 • De Jonge: oplopende cijfers zeer zorgelijk
  NEDERLAND – Het kabinet maakt zich grote zorgen over het snel stijgende aantal coronagevallen. Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis belandt, is veel sneller toegenomen dan verwacht, zei demissionair minister De Jonge vanochtend voorafgaand aan een overleg over de formatie. Pas na kabinetsoverleg later op de dag... Read more »
  +

  Doetinchems Vizier

 • Doetinchems Vizier verhuist naar Achterhoek Nieuws
  Deze week verschijnt de laatste editie van Doetinchems Vizier in de huidige vormgeving.... Read more »
 • Jeugd EHBO’ers Lynn en Ashley
  Gaanderen - Lynn Volbeda en Ashley Kroes, allebei 12 jaar, hebben hun Jeugd EHBO-diploma gehaald. “Het is makkelijk om EHBO te hebben, want als er iets gebeurt kun je sneller helpen”, zegt Lynn. “Misschien dat er minder mensen overlijden als er genoeg hulp is.” “Ik vond het leuk en interessant... Read more »
 • Veilig op fotocursus
  Het seizoen bij Fotocursus Achterhoek gaat weer van start. Ton van Vliet geeft cursussen in zijn eigen atelier in Terborg. Beginners leren hun camera goed kennen. Diafragma, sluitertijd, iso-waarde, scherpstellen, flitsen. Maar vooral leren ze om heel bewust te kijken naar licht en compositie. De gevorderde cursussen zijn er voor... Read more »
 • Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Draadloos
  Al acht jaar kunt u in een groot deel van de Doetinchemse binnenstad gebruik maken van gratis wifi. We kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder. Via de smartphone kun je op afstand zien wie er aanbelt, open je de deur of zet je de airco of oven aan. Dankzij het... Read more »
 • Wehlse Tennisvereniging blij met animo van sporters en sponsoren
  Wehl - De Wehlse Tennisvereniging is op dit moment bezig met het jaarlijkse toernooi, met een recordaantal deelnemers van 177. Deze deelnemers komen uit verschillende omringende verenigingen, maar voor het eerst in jaren zijn de meeste deelnemers afkomstig uit Wehl.... Read more »
 • Kleurrijke vredesvogel voor Afghanistan
  De 11-jarige Janna uit Doetinchem is eerste geworden in de leeftijdsgroep 8 tot en met 12 jaar bij de straattekenwedstrijd in de Boliestraat. Ze maakte een vredesvogel voor Afghanistan tijdens de Kids World Street Painting Achterhoek. Naast de 3D-kunstwerken die eerder al waren gemaakt door professionele streetart artiesten, ligt het... Read more »
 • Feestweek Dorcas-winkel Doetinchem
  Doetinchem - Van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 september staat de Dorcas-winkel in Doetinchem in het teken van het 40-jarig bestaan van Dorcas.... Read more »
  +

  Leusder Krant

 • ‘Onafhankelijk onderzoek naar gebeurtenis Rusthof’
  [LEUSDEN] Een groep van zes mensen met interesse in spiritualiteit bezocht zaterdag 11 september de begraafplaats Rusthof buiten openingstijden. De groep deed daar onderzoek naar energieën van overledenen. Toen dit door de vondst van een camera bekend werd, leidde dit tot onrust en veel vragen. Om deze vragen zorgvuldig te... Read more »
 • Onderzoek wijst uit: Leusden tevreden over dienstverlening Wmo
  [LEUSDEN] Leusdense gebruikers van voorzieningen die in het kader van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) ter beschikking worden gesteld, zijn daar over het algemeen tevreden over.... Read more »
 • De Treekerpunt in spannende thriller
  [LEUSDEN] Het Leusdense recreatieterrein De Treekerpunt speelt een belangrijke rol in ‘Cruise control‘, de thriller van M.P.O. Books die onlangs als e-book is uitgebracht. In het boek slaat een schutter toe onder homo’s die het recreatieterrein bezoeken voor sekscontacten. De Amersfoortse politie onder leiding van Gisella Markus probeert de zaak... Read more »
 • Opgevoerd nieuw theaterevenement: Guido Wijers trapt af in De Korf
  [LEUSDEN] De Tafelronde Leusden presenteert zaterdag 6 november ‘Opgevoerd’; een theateravond voor jong en oud in De Korf. Een avond vol met muziek, dans en cabaret, waaronder Guido Wijers. De opbrengsten zijn bestemd voor twee lokale goede doelen.... Read more »
 • Rond de keukentafel in de Week van de Pleegzorg; pleegouders blijven nodig
  [LEUSDEN] Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland blijft op zoek naar pleegouders. Ook in Leusden blijven nieuwe pleegouders nodig, maar ook steungezinnen kunnen een helpende hand zijn in tijden waarin extra hulp wenselijk is, geeft Henry Koopman, gezinsouder van gezinshuis Kracht van Verschil aan. Vier november organiseert hij samen met... Read more »
 • Natuurwerkdag ook in Leusden
  [LEUSDEN] De Natuurwerkdag wordt op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gevierd, ook in Leusden. Tijdens deze dagen kunnen volwassenen en kinderen in het hele land aan de slag met het beschermen en behouden van de natuur en het landschap.... Read more »
 • Popveteraan Gino Vannelli zet Amersfoortse songs op album
  [AMERSFOORT] Wat heeft een Canadese popster uit de jaren ’70 en ’80 met Amersfoort te maken? Heel veel, want Gino Vannelli woonde enkele jaren in de Amersfoortse binnenstad. Hij zocht er rust om te kunnen werken: vooral om te componeren. Want hij bleef songs schrijven, ook al lagen de jaren... Read more »
  +

  Streekblad Zoetermeer

 • Workshops tijdens Klassiek Zoetermeer
  Zoetermeer - Kom in november ontdekken waar jouw talent ligt binnen het klassieke genre. Tijdens deze editie van Klassiek Zoetermeer zorgt organisator Netwerk Zoetermeer ervoor dat er een diverse keuze van workshops is waar je aan mee kan doen.... Read more »
 • Open Gouds succes
  Zoetermeer - Tijdens het Open Gouds Jiu-Jitsu Toernooi georganiseerd door Sportschool Den Edel te Gouda heeft de jeugd van Yotosama goede zaken gedaan!... Read more »
 • Natuurwerkdag in Natuurtuin Westerpark
  Zoetermeer - In de mooie Natuurtuin in het Westerpark wordt op zaterdag 6 november van 10.00 tot 15.00 uur de Natuurwerkdag gehouden. Vrijwilligers zetten zich op deze dag in voor de natuur.... Read more »
 • Jett Rebel verlangt naar zijn soloshow in Stadstheater
  Zoetermeer -Voor artiesten bestond het afgelopen half jaar uit de ene na de andere annulering van shows en liveoptredens. Zo ook voor zanger en componist Jelte Tuinstra, beter bekend als Jett Rebel. Hij is daarom nu meer dan klaar voor zijn solotour genaamd ‘The please don’t cancel this tour, tour’,... Read more »
 • Natuur onder de loep
  Zoetermeer- In deze rubriek laten diverse experts uit de natuurwereld hun licht schijnen op leuke en bijzondere natuurweetjes. Deze week schrijft Arno van Berge Henegouwen over een ongeluk met een beschermde ransuil.... Read more »
 • Jett Rebel verlangt naar zijn soloshow in Stadstheater
  Zoetermeer -Voor artiesten bestond het afgelopen half jaar uit de ene na de andere annulering van shows en liveoptredens. Zo ook voor zanger en componist Jelte Tuinstra, beter bekend als Jett Rebel. Hij is daarom nu meer dan klaar voor zijn solotour genaamd ‘The please don’t cancel this tour, tour’,... Read more »
 • Ondanks verdwijnen bus 72 toch goed OV
  ZOETERMEER - “We kunnen gelukkig weer naar theater, filmhuis en bioscoop. Vooraf of na afloop ergens in het Stadshart koffie drinken, lunchen of een hapje eten. Alleen de inwoners van de wijk Rokkeveen hebben pech. Bus 72 rijdt niet meer in de wijk,” dat schrijft Yvonne Borsboom.... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Komst nieuw buurthuis Oldenbarneveld stap dichterbij
  [BARNEVELD] De aanpak van het verouderde ontmoetingscentrum Bronveld in de Barneveldse wijk Oldenbarneveld komt steeds dichterbij. De gemeente Barneveld trekt een bedrag uit voor de voorbereiding van vervangende huisvesting, evenals voor een onderzoek naar een permanente locatie voor voedselbank Hulp Aan Elkaar.... Read more »
 • Schoolstichting De Drieslag: ‘Overweeg vaccineren vanaf acht jaar’
  [BARNEVELD] Schoolstichting De Drieslag, met zeven basisscholen in de gemeente Barneveld, pleit voor vaccinatie van basisschoolkinderen in de bovenbouw. ,,Het druppelt nu constant coronabesmettingen. Zo lang een bepaald deel van de inwoners in dit gebied zich niet laat vaccineren tegen corona, blijft dit zo doorgaan. Met uiteindelijk grote risico’s voor... Read more »
 • ‘Omleiding bij Kootwijk gevaarlijk voor fietsers’
  [KOOTWIJK] Een omleidingsroute die nodig is om het viaduct bij de Hoog Buurloseweg nabij Ugchelen te vervangen, kan gevaar opleveren voor fietsers uit de gemeente Barneveld. Dit stelt CDA-raadslid Roel van den Broek, die er vragen over stelt aan het college van b. en w.. Hij maakt zich met name... Read more »
 • Barneveld in gesprek over noodopvang asielzoekers
  [BARNEVELD] De gemeente Barneveld overlegt deze week met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) of er in deze gemeente mogelijkheden zijn om op korte termijn noodopvang te realiseren. Het COA heeft de gemeente daartoe verzocht. ,,Wij willen dit bespreken, want deze opvang getuigt van verantwoordelijkheid en solidariteit.’’... Read more »
 • Gas spuit uit leiding in sloot Norschoterweg Barneveld
  [BARNEVELD] Bij werkzaamheden in een sloot aan de Norschoterweg in Barneveld is maandagmiddag rond 16.15 uur een flink gaslek ontstaan. De brandweer is ter plaatse om het gaslek te dichten.... Read more »
 • Nationale Ombudsman gaat zich bemoeien met snelweglawaai Terschuur
  [TERSCHUUR] Een jurist van de Nationale Ombudsman gaat zich sterk maken voor een snelle oplossing van de ‘snelwegoverlast’ die bewoners van Terschuur al geruime tijd ervaren. Het is de bedoeling dat een medewerker van Rijkswaterstaat op korte termijn aan de Hoevelakenseweg komt luisteren, om zelf de situatie te ervaren.... Read more »
 • Huisartsenpost dicht ondanks ‘indringende gesprekken’ met gemeente Barneveld
  [BARNEVELD] De gemeente Barneveld onderneemt geen pogingen meer om de huisartsenpost in Barneveld alsnog open te houden. Nadat de organisatie Huisartsen Eemland had meegedeeld te overwegen om de post in het Hulpverleningscentrum (HVC) aan de Nijkerkerweg niet te heropenen, zijn er volgens het college van b. en w. ‘indringende gesprekken’... Read more »
  +

  Ermelos Weekblad

 • Meedoen met klimaatgesprekken?
  [ERMELO] De Stichting Klimaatgesprekken, gebaseerd op de internationale Carbon Conversations, staat voor het 2e jaar in de duurzame top 100 van Trouw. Er is nu gelegenheid kennis te maken met deze gesprekken. Op 3 november wordt er in Ermelo een kennismakingsworkshop georganiseerd. De initiatiefneemster hierbij is Bernadette Vrijling.Francisca MeijsserBernadette, in... Read more »
 • Gulle donatie aan hospice
  [ERMELO] De ‘ComputerClubMeerkanten’ houdt op te bestaan. Bijzonder feit hieraan is echter, dat in overeenstemming met de scheidend leden het batig saldo in de clubkas van 12.000 euro gedoneerd is, aan het Willem Holtrop Hospice Ermelo. Die zijn daar maar wat blij mee.Arda KoningsIn aanwezigheid van voorzitter John Mulder en... Read more »
 • Op 79-jarige leeftijd is Cock Andreae overleden
  [ERMELO] In zorgcentrum Kroondomein is op 79-jarige leeftijd Cock Andreae overleden. De zeer bekende Ermeloër was al enige tijd ongeneeslijk ziek en gaf zelf aan voorbereid te zijn op zijn overlijden.Wijnand KooijmansAndreae is geboren en getogen in Ermelo en maakte zich op allerlei vlakken zeer verdienstelijk voor de samenleving. Dat... Read more »
 • Column: Elektrisch rijden...
  Ons land is in de ban van energie. Hoge eenheids- prijzen, te dure energiebelastingen, dagelijkse adviezen van tochtstrippen, LED- lampjes tot extra isolatie. Wat een paniek en wat een toestand. Volgens berichtgevingen leven er ruim 140.000 gezinnen met energiearmoede- we horen het dagelijks voorbij komen. Ik kan natuurlijk achter lopen,... Read more »
 • Herfstmarkt in centrum Ermelo
  [ERMELO] In het centrum van Ermelo werd een herfstmarkt gehouden. Een kleinschalige braderie, aldus de organisatie. Toch is het bijzonder dat na de lockdown weer een dergelijke activiteit kon plaats vinden in Ermelo. Ouderwets genieten van een gezellige drukte, voor velen was het lang geleden.In het voetgangersgebied troffen bezoekers allerlei... Read more »
 • Gevaarlijk kruispunt wordt omgebouwd tot verkeersplein
  [ERMELO] Als het gaat om de herinrichting van het kruispunt Julianalaan, Stationsstraat, Pastorieweg gaat de voorkeur van het college uit naar de variant waarin wordt gekozen voor de aanleg van een verkeersplein. Een deel van ’t Weitje moet hiervoor worden gebruikt.Wijnand KooijmansHet kruispunt vormt op dit moment een knelpunt als... Read more »
 • Geen legen afvalbakken
  [ERMELO] Bewoners van de wijk Ermelo-West zien af van het legen van afvalbakken. Om praktische redenen is dat simpelweg niet haalbaar met de hoeveelheid vrijwilligers die er zijn. Het gaat om en nabij de vijftien mensen. Wijnand KooijmansDat is duidelijk geworden tijdens een gesprek over Right to Challenge Ermelo West.... Read more »
Mijn Web Nieuws