+

  Gelre Nieuws

 • Dode gevonden in woning, politie start onderzoek
  EDE – In een huis in de Bauerstraat in Ede is op zaterdagavond een persoon gevonden die is overleden. De politie is momenteel bezig met het onderzoeken van de reden van overlijden. Er zal meer informatie beschikbaar zijn op zondag gedurende de dag. The post Dode gevonden in woning, politie... Read more »
 • Veel schade na botsing op kruising
  EDE – Op de Kastelenlaan met de Veenderweg is zaterdagmiddag rond 17:30 uur een ongeval gebeurd. Op de kruising gaat het wel vaker mis. Nu zijn weer twee auto’s in botsing gekomen. De schade is groot. Niemand raakte bij het ongeval ernstig gewond. De politie vermoed dat één van de... Read more »
 • Auto belandt op zijkant na ongeval, bestuurder gewond
  APELDOORN – Zaterdagochtend om tien over elf zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Deventerstraat in Apeldoorn. Niet veel later werd de brandweer ook opgeroepen om assistentie te verlenen aan het ambulancepersoneel. Op de Deventerstraat tussen de Osseveldweg en de Top Naeffstraat in, is een auto op een... Read more »
 • Traumahelikopter landt in de tuin bij incident
  KESTEREN – Zaterdag om 11.25 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een reanimatie aan de Broekdijk in Kesteren. Het bleek te gaan om een man die onwel was geworden op de fiets en vervolgens ten val kwam. Naast de ambulance werd ook de brandweer en traumahelikopter opgeroepen. De traumahelikopter besloot... Read more »
 • Gevaarlijke achtervolging met dronken moeder en 8-jarig dochtertje op achterbank
  ARNHEM – Op vrijdagavond is er een gevaarlijke achtervolging begonnen op de Amsterdamseweg in Arnhem. Daarbij bleek na het stoppen van de achtervolging een beschonken moeder achter het stuur te zitten, terwijl haar 8-jarig dochtertje op de achterbank zat. Het incident begon toen de verkeerspolitie een tegenliggende bestuurder op de... Read more »
 • Dode man aangetroffen op straat
  ZALTBOMMEL – Een voorbijganger heeft zaterdagochtend op De Huibersakker een overleden man aangetroffen. De brandweer heeft het lichaam afgeschermd en een tent geplaatst. De politie heeft de omgeving afgesloten en is bezig met sporenonderzoek. Een tussenwoning in de omgeving is ook afgesloten door de politie. Onderzoek moet uitwijzen wat er... Read more »
 • Belastingdienst int 61.000 euro tijdens verkeerscontrole
  WOLFHEZE – Op de van Nieuwenhuizenweg in Wolfheze is vrijdagavond een grote verkeerscontrole uitgevoerd. Bij de controle van de politie was ook onder andere de Douane en de belastingdienst aanwezig. Motorrijders en onopvallende politie eenheden haalden verkeersdeelnemers van de A12 af komende vanuit de richting van de Duitse Grens. Middels... Read more »
  +

  Doetinchems Vizier

 • Herwers Aalten driedaagse
  AALTEN - Herwers viert op 29 en 30 september en 1 oktober feest. Aanleiding is dat het bedrijf inmiddels een jaar als Herwers in Aalten is gevestigd. Alle drie de dagen is het feest: volop occasionshow met gratis popcorn en hotdogs en middels een prijsvraag in de showroom maakt de... Read more »
 • Thema-avond voor ondernemers met boerderij- of streekwinkel
  ALMEN - Ondernemers met boerderij- of streekwinkels in de Achterhoek worden uitgenodigd voor een reeks inspirerende themabijeenkomsten georganiseerd binnen het project 'De Achterhoekse Productbeleving'.... Read more »
 • 'Het Startspektakel Jongerenwerk Nieuw-Wehl was top!'
  NIEUW-WEHL - Zaterdag 16 september begon het nieuwe seizoen van het Jongerenwerk Nieuw Wehl (JNW) met het populaire Startspektakel. De aggreraat draaide op volle toeren om alle attracties in de lucht te houden, het zonnetje scheen, de kids vermaakten zich prima en het bakteam zorgde voor volle buiken.... Read more »
 • Concert van duo Poems Ago
  DOETINCHEM – Zondagmiddag 24 september zal het duo Poems Ago een concert geven in de Slangenburgse kerk aan de IJzevoordseweg 35. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een uur zonder pauze.... Read more »
 • Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood
  GAANDEREN – Op zaterdag 23 september van 10.00 tot 12.00 uur is bij de Martinus Kerk aan de Kerkstraat 72 een inleverpunt voor Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood.... Read more »
 • Historische fietstocht met gids in en door Doetinchem
  DOETINCHEM - Op zondag 24 september houdt Stichting Doetinchem Herdenkt (SDH) een fietstocht door en rond Doetinchem. De tocht, onder begeleiding van gidsen, voert langs gebouwen, objecten en locaties die een rol hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.... Read more »
 • Start nieuwe kuierwandelingen vanaf Waterrijk en Wijkcentrum De Knoop
  DOETINCHEM - Bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen en bewegen helpt dan om vitaal te blijven. Vanuit Sport-ID starten eind september twee nieuwe kuierwandelingen vanaf het restaurant van Waterrijk en de openbare ruimte De Knoop, die begeleid worden door een vrijwilliger. Mensen... Read more »
  +

  Streekblad Zoetermeer

 • Mirte met kleurrijke boekfiets vermaakt kinderen in Zoete Aarde
  Zoetermeer - Het was vorige week woensdag in buurttuin Zoete Aarde weer een leuke, leerzame middag voor de kinderen uit de wijk én hun (groot)ouders. Want die laatsten waren er ook bij toen bibliotheekmedewerkster Mirte met de boekfiets de jeugd kwam vermaken in het speeltuintje van de buurttuin.... Read more »
 • Vogeltjes klaar voor de race in de Meervaart op 30 september
  Zoetermeer - Op zondag 30 september vindt de tweede editie van de Vogeltjesrace Zoetermeer plaats. De organisatie is er helemaal klaar voor om rond 15.30 uur de tot nu toe 600 vogeltjes te water te laten in de Meervaart achter het CKC. De gemeente heeft hopelijk het gras langs de... Read more »
 • Blaadjesbehang
  Zoetermeer – In deze rubriek schrijven kenners over de natuur in Zoetermeer. Deze week een bijdrage van insectenliefhebber en IVN-lid Rob Schouten, over de Grote bladsnijder.... Read more »
 • 'Je drijfveer leren kennen is een ware eyeopener'
  Zoetermeer – Waar de meeste coaches zich vooral richten op symptomen, gaat Hans de Vos van Insentiv Coaching juist terug naar de kern. Door u een beter zicht te geven op de drijfveren die uw gedrag beïnvloeden. 'Je drijfveer leren kennen is een ware eyeopener.'... Read more »
 • Oudste lid van voetbalclub DSO ontvangt een bloemetje voor zijn 90e verjaardag
  Zoetermeer - Voetbalclub DSO heeft zijn oudste lid en tevens erelid in de bloemen gezet. Mich de Wit kreeg de ruikers naar aanleiding van zijn negentigste verjaardag op 16 september.... Read more »
 • Plan voor vlonder in de Grote Dobbe met vier nieuwe (speel-)eilanden
  Zoetermeer - De gemeente is van plan een rondloop/vlonder aan te leggen in de Grote Dobbe met vier nieuwe (speel-)eilanden en het bestaande eiland te vergroten door het water eromheen deels te dempen. Dit blijkt uit het voorstel dat is voorgelegd aan de raad.... Read more »
 • SchuldHulpMaatje helpt al 10 jaar Zoetermeerders met financiële problemen en zoekt Maatjes
  Zoetermeer - SchuldHulpMaatje Zoetermeer (SHMZ) viert een jubileum. Al 10 jaar maakt SHMZ zich sterk voor de medebewoner die hulp nodig heeft bij zijn financiële of administratieve problemen. Jan de Vries en Albert den Dekker zagen 10 jaar geleden al hoeveel mensen die hulp zochten; zij richtten de Zoetermeerse afdeling... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Hengelwedstrijd bij bosven op schietkamp: 'Je moet denken als een vis'
  [HARSKAMP] Vissen is een mannenbezigheid, ook bij de Harskampse hengelsportvereniging De Goudwinde. Vorige week zaterdag hield de vereniging een wedstrijd op haar thuisbasis, de Rosfles op het terrein van het infanterieschietkamp.... Read more »
 • 'Betrokken bij hoogte- en dieptepunten in het leven van mensen'
  [VOORTHUIZEN] Van boer tot kerkelijk werker, het lijkt een hele stap. Gerrit Westerlaken maakte die ommezwaai, nadat hij eerder theologie had gestudeerd. En eigenlijk vindt hij dat niet zo vreemd. De profeet Amos, een van de 'kleine profeten' uit het Oude Testament, was immers ook schapenfokker en vijgenkweker.... Read more »
 • Achterveld begint met een 'tienklapper'
  [ACHTERVELD] Zelden zal een ploeg overtuigender aan het nieuwe seizoen zijn begonnen dan Achterveld. In Amersfoort werd HVC met maar liefst 10-3 verslagen. Bas van Ruitenbeek was de grote man bij de oranje-witten. De jonge aanvaller zorgde voor de eerste, tweede en vierde treffer van Achterveld. De 1-3 kwam uit... Read more »
 • VVOP op individuele klasse geklopt door Nieuw Utrecht: 1-3
  [VOORTHUIZEN] De terugkeer van VVOP in de tweede klasse was niet zoals gehoopt. Op eigen veld werd met 1-3 verloren van Nieuw Utrecht. Kansloos waren de Voorthuizenaren absoluut niet, de individuele klasse van de bezoekers gaf de doorslag.In de 56e minuut zorgde invaller Philip Geurts voor de 1-1, na een... Read more »
 • Dani van de Pol offert zich op bij Terschuurse Boys en pakt drie punten met handsbal
  [TERSCHUUR] Vijf minuten voor rust maakte Dani van de Pol bewust hands. Het kostte de doelman van Terschuurse Boys de rode kaart, maar leverde zijn ploeg uiteindelijk wel de overwinning op.... Read more »
 • SDV Barneveld verslaat ook Heino en boekt daarmee derde overwinning op rij
  [BARNEVELD] Makkelijk ging het allerminst, maar na 90 minuten zwoegen en strijden stapten de spelers van SDV Barneveld wel met een 2-0 overwinning op Heino van het veld.... Read more »
 • Teleurstellende nederlaag zwak ODIK
  [BARNEVELD] De tweede thuiswedstrijd van ODIK in de Hoofdklasse is op een flinke teleurstelling uitgelopen. In Barneveld was Synergo met 5-11 te sterk voor de ploeg van trainer Ruud van de Hoef.... Read more »