Contact
}
Snel Overzicht
  +

  DWT - Online

 • Zachari Zeegelaar met goed gevoel naar Guatemala
  De Surinaamse assistent-arbiter Zachari Zeegelaar, die geselecteerd is voor de Olympische Spelen in Tokio, is ook dicht bij de Gold Cup die in juni in de Verenigde Staten wordt gehouden. Hij zal het volgende week daarom goed moeten doen tijdens de Fifa...... Read more »
 • Ruim SRD 5,6 miljoen aan Covid-19-steun uitbetaald
  Vanaf 1 februari tot heden is SRD 5.674.500 uitbetaald aan Covid-19-steun. Dat heeft minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken donderdag aan De Nationale Assemblee voorgehouden.... Read more »
 • Keith Johnson nieuwe directeur Republic Bank Suriname
  Na twaalf jaar managing director van Republic Bank Grenada te zijn geweest, is Keith Johnson aangesteld als de nieuwe directeur van Republic Bank Suriname. Montague Mc Leod, die na het overlijden van Sean Husain in maart 2020 heeft waargenomen, keert t...... Read more »
 • Verdachte ‘verwart’ bloedonderzoek met blaastest
  Guntley L. heeft bij zijn aanhouding in Para op 21 februari voor het rijden onder invloed van alcohol geweigerd mee te werken aan een bloedonderzoek door de politie. Zelf zegt hij gedacht te hebben dat het om een blaastest ging, maar rechter Lydia Rave...... Read more »
 • ‘Dronkaard' ramde stroompaal ‘door blackout’
  Het gebeurt volgens kantonrechter Lydia Ravenberg maar al te vaak dat elektriciteitsmasten van de EBS omver worden gereden bij aanrijdingen. Dit heeft verregaande gevolgen voor huishoudens in zo een buurt die daardoor niet alleen stroom ontberen, maar ...... Read more »
 • CBvS: 'Onverantwoordelijken stuwen wisselkoers omhoog'
  De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft donderdagavond in een communiqué benadrukt dat er thans geen sprake is van het vrijlaten van de wisselkoers. Wel heeft ze geconstateerd dat "onverantwoorde partijen in de samenleving" de wisselkoersen omhoog s...... Read more »
 • Corona en muizen teisteren personeel CBB
  CLO-voorzitter Ronald Hooghart maakt zich zorgen over de omstandigheden waaronder het personeel van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) moet werken. In een brief aan minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken trekt Hooghart aan de bel. Hi...... Read more »
  +

  NOS Politiek

 • PvdA moet op zoek naar een nieuwe partijvoorzitter
  PvdA-voorzitter Nelleke Vedelaar stelt zich niet verkiesbaar voor een nieuwe termijn. Ze vindt het na vier jaar tijd voor een nieuwe partijvoorzitter "die zich met 120 procent stort op de grote opdrachten die er voor onze partij liggen." Vedelaar wijst erop dat de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen "een grote... Read more »
 • Kamer steunt toegangstesten, maar onduidelijk hoelang ze nodig blijven
  Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het wetsvoorstel van het kabinet om mensen via testen toegang te geven tot bijvoorbeeld sportwedstrijden, musea en theaters. Wel blijven veel partijen vragen hebben over de noodzaak van het voorstel, de kosten en de tijdelijkheid van de wet. De Tweede Kamer heeft de... Read more »
 • Baudet niet vervolgd voor 'stemmen ronselen'
  Het Openbaar Ministerie zal Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet niet vervolgen voor het ronselen van stemmen. Met een oproep om zoveel mogelijk volmachten te "regelen" heeft hij zich volgens het OM niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. In een video die op 25 februari op Twitter verscheen, legde Baudet... Read more »
 • 50Plus verdwijnt uit de Kamer: Den Haan stapt op en neemt zetel mee
  Liane den Haan, het enige Kamerlid voor 50Plus, verlaat haar partij maar neemt wel haar zetel mee. Dat laat ze weten via Twitter. "Ik blijf als volksvertegenwoordiger senioren een krachtige stem geven, maar niet langer onder de vlag van 50Plus", schrijft ze. De afgelopen tijd bleek er een conflict te... Read more »
 • Kamer wil geen eigen bijdrage van 7,50 euro voor toegangstest
  De Tweede Kamer wil de eigen bijdrage van 7,50 euro voor toegangstesten schrappen. Dat is duidelijk geworden in het debat over het wetsvoorstel van het kabinet over de inzet van testbewijzen dat op dit moment bezig is. Het kabinet wil dat de samenleving de komende maanden wordt geopend met behulp... Read more »
 • Van Haga neemt afstand van 5 mei-poster van Forum voor Democratie
  Forum voor Democratie-Kamerlid Van Haga neemt afstand van de poster van zijn partij waarin een verband wordt gelegd tussen de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog en het coronabeleid van het kabinet. In een debat over testbewijzen antwoordde de nummer 2 van FvD op vragen van andere Kamerleden dat de... Read more »
 • Debat over testbewijzen, Tweede Kamer lijkt nog niet overtuigd
  De Tweede Kamer debatteert vandaag over de inzet van testbewijzen. Met behulp van toegangstesten moet het de komende maanden mogelijk worden om de samenleving sneller te openen dan zonder testen het geval zou zijn. Dat is de redenering achter het wetsvoorstel van het kabinet. De afgelopen tijd zijn er pilots... Read more »
  +

  NOS.nl buitenlands nieuws

 • New York wil toeristen corona-vaccin als 'souvenir' geven
  Het Vrijheidsbeeld, Times Square of Central Park. Het zijn allemaal redenen waarom toeristen de Amerikaanse stad New York bezoeken. Maar misschien komt daar voor sommige mensen een reden bij. De stad wil namelijk toeristen corona-vaccins gaan geven. Op verschillende plekken in de stad zouden mobiele vaccinatie-plekken moeten komen om de... Read more »
 • Bekende band lanceert nieuw nummer in de ruimte
  Een buitenaards avontuur voor de nieuwe single van Coldplay. De bekende Britse band lanceerde hun nieuwe nummer Higher Power op het internationale ruimtestation ISS. De band had het nummer meegegeven aan een Franse astronaut. Twee weken geleden kwam hij aan in de ruimte en nu mocht hij het nummer dus... Read more »
 • Twee Palestijnen gedood bij vermoedelijke aanslag
  De Israëlische grenspolitie en een Israëlische militair hebben vanochtend twee Palestijnse mannen doodgeschoten in de buurt van de grens tussen Israël en de bezette Westelijke Jordaanoever. Een derde Palestijn raakte zwaargewond en ligt in het ziekenhuis. Volgens Israël openden de Palestijnen het vuur op een post van de grenspolitie en... Read more »
 • Woede in Roemenië: stroopte Liechtensteinse prins grootste beer van het land?
  De Roemeense autoriteiten zijn een strafrechtelijk onderzoek gestart naar het doodschieten van de grootste bruine beer van het land. De Roemeense milieu-inspectie controleert onder meer of er in de zaak mogelijk sprake was van stroperij. Hoofdrolspeler in de zaak? Een Liechtensteinse prins. Woensdag beschuldigden twee milieuorganisaties in een persbericht prins... Read more »
 • Meisje opent vuur in middelbare school Idaho
  Een leerling van een middelbare school in de Amerikaanse staat Idaho heeft het vuur geopend op medeleerlingen. Twee kinderen en een conciërge raakten gewond voordat een docent het meisje kon ontwapenen. De schutter, die rond de 12 jaar oud zou zijn, had het vuurwapen meegenomen in haar rugzak. Aan het... Read more »
 • Wekdienst 7/5: Laatste dag voor belastingaangifte • EU-top in Portugal
  Goedemorgen! Het is de laatste dag dat je belastingaangifte kan doen en De Graafschap kan promoveren naar de Eredivisie. Er zijn zonnige perioden, maar er ontstaan ook stapelwolken. Landinwaarts is nog een enkele bui mogelijk. De temperatuur schommelt in de middag rond 13 graden. Ga je de weg op? Hier... Read more »
 • Na Georgia voert ook belangrijke swingstate Florida strengere kieswet in
  De gouverneur van Florida is akkoord gegaan met wetgeving die nieuwe regels verbindt aan het stemmen bij verkiezingen. Na Georgia is Florida de tweede Amerikaanse staat die dergelijke strengere regels invoert. Zo moeten inwoners zich voortaan beter kunnen identificeren als ze een volmacht aanvragen. Ook kunnen speciale postbussen voor poststemmen... Read more »
  +

  Nieuwsuur

 • De uitzending van 7 mei
  Plan tegen haat richting wetenschappers De Vereniging van Universiteiten gaat een plan opstellen om geïntimideerde- en bedreigde wetenschappers beter te ondersteunen. Hoogleraren en universitair docenten hebben te kampen met online haatcampagnes, hackpogingen om hun sociale media-accounts over te nemen, doodsbedreigingen en intimidatie aan huis. We spreken er over met onder... Read more »
 • Universiteiten treden op tegen 'shitstorm aan haat' richting wetenschappers
  De Vereniging van Universiteiten (VSNU) gaat een plan opstellen om geïntimideerde- en bedreigde wetenschappers beter te ondersteunen. Hoogleraren en universitair docenten hebben te kampen met online haatcampagnes, hackpogingen om hun sociale media-accounts over te nemen, doodsbedreigingen en intimidatie aan huis. De Koninklijke Academie voor Wetenschappen (KNAW) pleit ook voor onderzoek... Read more »
 • Hard getroffen schoonmaakbranche 'permanent kleiner' door corona
  "Ik dacht altijd: ik heb het beste beroep gekozen, want schoonmaken is altijd nodig." Maar dat bleek tijdens de coronacrisis iets anders te liggen, constateert Rahma el Mouden, die 23 jaar geleden het schoonmaakbedrijf Multicultureel Amsterdams Schoonmaakbedrijf (MAS) oprichtte. 150 schoonmakers kregen geen nieuw contract en zes kantoormedewerkers - van... Read more »
 • Ziekenhuizen willen ook vaccineren, half miljoen prikken per week gepland
  Ongeveer zestig Nederlandse ziekenhuizen krijgen vanaf eind mei priklocaties voor de vaccinatiecampagne. Dat bevestigt het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) aan Nieuwsuur. Het is de bedoeling dat de ziekenhuizen een half miljoen prikken per week gaan zetten bij vooral "jonge, gezonde mensen", zegt een woordvoerder. In april meldde minister Hugo... Read more »
 • Patenten op vaccins vrijgeven? 'Huidige vaccinatie-apartheid is een morele fout'
  Er zijn te weinig coronavaccins om de hele wereld snel in te enten. De Verenigde Staten willen daarom van het patent op coronavaccins af. Ook de EU vindt die optie bespreekbaar. Biomedisch expert Els Torreele ziet het vrijgeven van de patenten nog liever gister dan vandaag gebeuren. "In een pandemie... Read more »
 • De uitzending van 6 mei: Ziekenhuizen gaan prikken / Patenten op coronavaccins vrij? / Schoonmaakbedrijf in coronatijd
  Ziekenhuizen gaan massaal prikken Ongeveer zestig Nederlandse ziekenhuizen krijgen vanaf eind mei priklocaties voor coronavaccins. Het is de bedoeling dat die een miljoen prikken per week gaan zetten bij vooral "jonge, gezonde mensen", zegt een woordvoerder. Hoe gaan ziekenhuizen dit aanpakken; is er genoeg personeel? We spreken met Ernst Kuipers... Read more »
 • Schotse verkiezingen: corona is argument voor én tegen onafhankelijkheid
  Eén vraag domineert als kiezers vandaag hun stem uitbrengen in de Schotse parlementsverkiezingen: krijgen ze een nieuw onafhankelijkheidsreferendum? Het is nog maar zeven jaar geleden dat een meerderheid van de Schotten onafhankelijkheid verwierp. Maar door de brexit en de pandemie is de kwestie als een boemerang teruggekeerd. De uitslag van... Read more »
  +

  Nieuws.nl

 • ‘Stakende werknemers mogen geen waarschuwing krijgen van baas’
  LELYSTAD (ANP) - Een bedrijf dat officiële waarschuwingen uitdeelde aan zijn personeel omdat de werknemers staakten moet die waarschuwingen uit het personeelsdossier halen. Ook mag de onderneming geen loon inhouden omdat medewerkers de afgelopen tijd gestaakt hebben, heeft de kortgedingrechter in Lelystad bepaald. Het bericht ‘Stakende werknemers mogen geen waarschuwing... Read more »
 • 9,5 jaar cel voor doodslaan oud-militair in Hoogeveen
  ASSEN (ANP) - Voor het drogeren en doodslaan van een ex-militair in Hoogeveen is de 49-jarige Hala E. uit Luton (Engeland) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 9,5 jaar. Het Openbaar Ministerie eiste begin april achttien jaar cel voor moord. De rechtbank vond niet bewezen dat de vrouw met een vooropgezet... Read more »
 • Medische mondkapjes nu volledig in Nederland gemaakt
  GELEEN (ANP) - Medische mondkapjes kunnen voortaan ook in Nederland worden gemaakt. Dutch PPE Solutions, een samenwerkingsverband met speciaalchemiebedrijf DSM en industrieconcern VDL, opende vrijdag in het Limburgse Geleen een fabriek die medische mondkapjes produceert met filters die volledig in Nederland zijn gefabriceerd. Het bericht Medische mondkapjes nu volledig in... Read more »
 • Forse tegenvaller op arbeidsmarkt VS
  WASHINGTON (ANP) - In de Verenigde Staten zijn er in april 266.000 banen bijgekomen. Dat is veel minder dan de 1 miljoen nieuwe banen die economen in doorsnee hadden voorspeld. De werkloosheid bleef nagenoeg onveranderd op 6,1 procent. Het bericht Forse tegenvaller op arbeidsmarkt VS verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
 • Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen verder gedaald
  ZEIST (ANP) - Ziekenhuizen behandelen momenteel 2521 coronapatiënten, dertig minder dan op donderdag, en dat is het laagste aantal in twee weken tijd. In de afgelopen week zijn 185 bedden vrijgekomen. Het bericht Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen verder gedaald verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
 • Historici: schrappen Andere Tijden is dramatische vergissing
  AMSTERDAM (ANP) - Een groep van zeventien prominente historici heeft de NPO in een open brief opgeroepen niet te stoppen met de reguliere afleveringen van Andere Tijden. In de brief stellen ze dat "historisch besef een noodzakelijke voorwaarde is voor een volwassen samenleving, die niet gedoemd wil zijn om grote... Read more »
 • Drie aanhoudingen voor doodsteken 17-jarige jongen in Den Haag
  DEN HAAG (ANP) - De politie heeft drie personen aangehouden voor het steekincident donderdagavond in Den Haag, waardoor een 17-jarige jongen om het leven kwam. De verdachten zijn een 21-jarige man uit Delft, een 17-jarige vrouw uit Den Haag en een 20-jarige man uit Den Haag. Het bericht Drie aanhoudingen... Read more »
  +

  Maghreb Magazine

 • Ontroerende beelden van arts die gratis zieke kinderen opereert
  Abdelali Bentohami maakte op vijfjarige leeftijd een heftige situatie mee in Marokko, waardoor hij gelijk besloot wat hij later wilde worden: dokter. ”Ik zag massa’s mensen aan de ingang van het ziekenhuis liggen. Ik vroeg mijn vader wat er aan de hand was, want ik begreep het niet. Dat beeld... Read more »
 • Acteur Bilal Wahib (19) timmert hard aan de weg als acteur
  Na zijn doorbraak in Fissa ging het snel voor Bilal Wahib. De 19-jarige Marokkaans-Nederlandse acteur zit inmiddels op de toneelschool en speelt de hoofdrol in Broeders. Al droomt hij ondertussen van een nieuwe carrière. Diep vanbinnen wist Bilal dat hij het kon: een zware, serieuze rol spelen, schrijft de website... Read more »
 • Nieuwe wet in Marokko tegen seksuele intimidatie. Maar gaat het helpen?
  Van seksistische gebaren tot een kneep in iemands kont: seksuele intimidatie in Marokko is aan de orde van de dag. Toch zijn de tijden waarin mannen dit onbestraft kunnen doen voorbij. Het land heeft een wet aangenomen die seksuele intimidatie strafbaar stelt. De vrouwenorganisatie Mains Libres is blij. “We hebben... Read more »
 • Marokkaanse prinses investeert in landbouw
  De Marokkaanse prinses Lalla Asmae heeft een enorme investering gedaan in de landbouwsector door 50% van het kapitaal van Atlas Citrus te kopen. Het is niet die eerste keer dat Lalla Asmae zich bezighoudt met landbouw. In 2016 richtte zij landbouwbedrijf Terfert op. Het nieuwe bedrijf waarin ze investeert exporteert... Read more »
 • Waarom is de Marokkaanse koning zo populair?
  De immens populaire Marokkaanse koning Mohammed VI wordt vrijwel overal waar hij komt enthousiast ontvangen door Marokkanen. En op de televisie in het Noord-Afrikaanse land is de koning immer te zien als handjes schuddende volkslieveling. Maar is die liefde voor de koning oprecht? Het NPO Radio 1 programma Bureau Buitenland... Read more »
 • ‘Ajax wil zich versterken met Zakaria Labyad’
  Zakaria Labyad staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. Trainer Erik ten Hag werkte met hem samen bij FC Utrecht. Door zijn indrukwekkende optreden bij FC Utrecht, staat Labyad echter ook in de belangstelling van enkele buitenlandse clubs, aldus Voetbal international. Ajax zet zich naar verluidt in om de Marokkaans... Read more »
 • ‘Marokko, blijf van Nederlandse burgers af!’
  Vorige week meldden enkele Marokkaanse nieuwsbronnen dat het Openbaar Ministerie van Marokko een arrestatiebevel heeft uitgevaardigd tegen Nederlandse burgers. Said Chaou, Farid Aouled Lahcen, Abdessadeq Boujibar en Imad El Attabi worden genoemd. Daarnaast beschikt het OM over lijst van een tiental namen uit Nederland, Spanje en België. Zij worden beschuldigd... Read more »
  +

  Journalistiek - Nieuwe Media

 • De Vluchtelingencrisis: wat wordt eraan gedaan?
  Sinds 2015 spreken we in Europa van een vluchtelingencrisis. In de media zien we beelden van kampen vol met massa’s vluchtelingen. Er klinkt geluid dat Europa en Nederland te veel migranten opnemen, of juist te weinig. Voor dit artikel ging [...]... Read more »
 • De Openbare Bibliotheek: Van Boeken tot Debatten
  Het aantal openbare bibliotheken in Nederland daalt al jaren. Maar het was pas dit jaar dat door corona de bibliotheken echt gemist leken te worden. “De urgentie van de openbare bibliotheek is dit jaar alleen maar duidelijker geworden”, stelt Merian [...]... Read more »
 • Duits geld voor Nederlandse SS-ers
  Nederlandse oud-SS’ers krijgen nog altijd een uitkering van de Duitse overheid omdat ze gewond zijn geraakt in dienst van Nazi-Duitsland. Dat stuit al jaren op verzet, maar juridisch klopt het als een bus. Historicus Felix Bohr legt uit waarom. Het [...]... Read more »
 • Waarom het nog 20 jaar duurt tot 50% van de hoogleraren vrouw is
  Nog geen kwart (24,2%) van de Nederlandse hoogleraren is vrouw, zo blijkt uit de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2020. Het aandeel steeg met 1,1 procentpunt, maar in dit tempo duurt het nog tot 2041 voordat de verhouding evenredig is. De man-vrouwverdeling [...]... Read more »
 • VideoHet einde van een tijdperk: de stoere roker met uitsterven bedreigd
  Ooit stond de Marlboro Man comfortabel op een voetstuk, cowboyhoed in de hand, maar de afgelopen jaren wordt het roken van sigaretten met steeds meer misprijzen bekeken. Het einde van een tijdperk – of “mag ik het een epidemie noemen?” [...]... Read more »
 • Infectieziekten als doodsoorzaak in opmars
  De mensheid leert constant en de maatschappij ontwikkelt dankzij technologie en vergaarde kennis mee. Op medisch gebied worden dagelijks vooruitgangen geboekt en nieuwe innovaties toegepast om ziektes te bestrijden. De natuur kan zich daar echter ook hard tegen verzetten, zo [...]... Read more »
 • ‘The poor, the young, the black and the stupid’ als prooi van de tabaksindustrie
  Via sluikreclames, trendy sigarettenpakjes en smaakstoffen verleidt de tabaksindustrie kinderen tot het roken van een sigaret. En die ene sigaret blijkt genoeg te zijn voor een leven lang ellende: twee op de drie kinderen die een sigaret rookt, raakt namelijk [...]... Read more »
  +

  GFC Nieuws

 • 53-jarige diefstalverdachte aangehouden
  GFC NIEUWSREDACTIE- Leden van de Recherche van Regio Midden, bijgestaan door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), hebben op 30 april de 53-jarige Ulrich S. op zijn woonadres te Flora opgespoord en aangehouden op verdenking van diefstal. De benadeelde deed op 28 april aangifte van diefstal op het politiebureau De... Read more »
 • Verdelgingsmiddelen in Suriname verbieden om personen die uit het leven willen stappen te beschermen
  GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Wetenschappers in verschillende landen roepen de WHO op om strengere maatregelen door te voeren ten aanzien van de verkoop van verdelgingsmiddelen. Elk jaar sterven wereldwijd meer dan 150.000 mensen door het opzettelijk innemen van pesticiden. Echter blijkt dat het verbieden van de verkoop van deze gifstoffen significant bijdraagt... Read more »
 • Suriname een inquisitie-democratie
  INGEZONDEN– Dat is een democratie waarin niet meer geleerd wordt, want bij elke fout gaat de kop eraf. Bij die houding leer je niet van het verleden. In een inquisitie democratie blijf je dezelfde dingen fout doen, namelijk steeds het volk gouden bergen beloven die je niet waar kan maken.... Read more »
 • 10-stappenplan voor succesvolle herstructurering SLM
  INGEZONDEN– De huidige ad-hoc aanpak van het SLM-project in Suriname door directeur Paul de Haan is naar mijn mening niet adequaat en is gedoemd te mislukken. Dit changemanagement project dient holistisch en systematisch te worden aangepakt om de financiële schade voor Suriname te beperken. Hieronder volgt mijn 10-stappenplan voor succesvolle... Read more »
 • 49 jaar karate in Suriname
  INGEZONDEN– Op 7 mei is het 49 jaar geleden dat Shihan Cecil Tirion de karatesport introduceerde in Suriname. Als pupil van de vorig jaar overleden legendarische Shihan Loek Hollander (10e dan) richtte hij de eerste karateschool op. Deze school kreeg later een voortzetting in de school FUNAKOSHI onder leiding van... Read more »
 • Minister Kuldipsingh informeert DNA over proces Covid-19-steun
  GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) heeft De Nationale Assemblee (DNA) op 6 mei geïnformeerd over het proces met betrekking tot de Covid-19-steun die door de regering wordt uitgekeerd. De bewindsvrouw ging in op vragen die tijdens de vergadering op 29 april door het parlement... Read more »
 • Keith Johnson nieuwe directeur Republic Bank Suriname
  GFC NIEUWSREDACTIE- Met veel genoegen heeft Republic Bank (Suriname) N.V. recent haar nieuwe Managing Director, Keith Johnson, mogen verwelkomen. Johnson heeft een lange carrière achter de rug, waarbij hij diverse leidinggevende functies heeft bekleed, beginnende in Republic Bank Guyana. Hij heeft een Executive Master’s degree in Business Administration van de... Read more »
%d bloggers liken dit: