Nieuws Nederland – Pagina 2

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

banner-versio
  +

  NOS.nl buitenlands nieuws

 • Lionel Messi heeft een eigen hamburger
  Hij heeft al 7 Gouden ballen, meerdere Champions League-bekers en nog veel meer voetbalprijzen. Maar nu heeft Lionel Messi wat nieuws: een eigen hamburger. Florida Een Amerikaans restaurant in Florida verkoopt de hamburger. Zij zijn samen met de stervoetballer van Paris Saint Germain een samenwerking aangegaan. Volgens de eigenaar van... Read more »
 • 39 opvarenden migrantenboot vermist voor kust Florida
  De Amerikaanse kustwacht zoekt voor de kust van Florida naar de opvarenden van een migrantenboot die daar is omgeslagen. Volgens een overlevende, die van het deel van de omgeslagen boot dat boven het water uitstak werd gered, moeten er nog 39 mensen in het water liggen. De man zei dat... Read more »
 • Wekdienst 26/1: Staatssecretaris praat met John de Mol • Koning opent Zeesluis IJmuiden
  Goedemorgen! John de Mol spreekt vandaag met staatssecretaris Uslu naar aanleiding van de misstanden bij The Voice. En de olympische equipe vertrekt naar Peking voor de Winterspelen. Eerst het weer: het is vandaag opnieuw grijs en bewolkt. Wel blijft het in het overgrote deel van het land droog. In Noord-Holland... Read more »
 • Britse politiek wacht met spanning op 'feestrapport' Sue Gray, waar gaat het om?
  Sue Gray is momenteel een van de beroemdste namen in Engeland - een opmerkelijke positie voor een ambtenaar die normaal ethische kwesties binnen de overheid onderzoekt. Haar rapport over de 'lockdownfeestjes' in Downing Street 10, de ambtswoning van de Britse premier Johnson, komt een dezer dagen uit en kan cruciaal... Read more »
 • Nederland tegenover Rusland op eerste zitting MH17 bij Europees hof
  7,5 jaar na de ramp met vlucht MH17 staan vanochtend Nederland en Rusland voor het eerst in tegenover elkaar in een rechtszaal. Nederland verwijt Rusland dat het met zijn aandeel in het neerhalen van het vliegtuig het Europees mensenrechtenverdrag heeft geschonden. Bij de ramp kwamen alle 298 inzittenden om het... Read more »
 • Inspirator van Bolsonaro en complotdenker Carvalho overlijdt aan corona
  In de Verenigde Staten is de uiterst rechts-conservatieve Braziliaanse ideoloog Olavo de Carvalho overleden. Hij werd gezien als de inspirator van de Braziliaanse president Bolsonaro. De familie maakte op zijn Twitter-account bekend dat Carvalho in het ziekenhuis is overleden. Hij was 74 jaar. In de bekendmaking wordt niets gezegd over... Read more »
 • Eerste Arabische Netflix-film leidt tot controverse in Egypte
  De eerste Arabische film die speciaal voor Netflix gemaakt is, leidt in Egypte tot ophef. Conservatieve Egyptenaren vinden dat de film Perfect Strangers homoseksualiteit propageert en nemen er aanstoot aan dat er onderwerpen besproken worden die zij taboe hebben verklaard. Een omstreden Egyptische presentator en parlementslid heeft z'n beklag gedaan... Read more »
  +

  NOS Politiek

 • Kamer schaft zo goed als zeker de vijf dagen verplichte bedenktermijn bij abortus af
  De wettelijke bedenktijd van vijf dagen bij abortus verdwijnt zo goed als zeker. Morgen behandelt de Tweede Kamer een initiatiefwetsvoorstel hiertoe van D66. Een meerderheid wil van de vijf dagen bedenktijd af. Dat is al langer zo, maar toen D66-Kamerlid Dijkstra haar voorstel - nu bijna een jaar geleden -... Read more »
 • Kabinet haalt land van slot en neemt zo 'bewust een risico'
  Torenhoge besmettingen die "door het dak gaan" en toch versoepelen, waardoor er nog meer besmettingen komen. Het kabinet weet dit, kiest er toch voor, en erkent dat de vanavond aangekondigde versoepelingen niet zonder risico zijn. "We zoeken bewust de grenzen van het mogelijke op" zei premier Rutte. Want er is... Read more »
 • Belastingdienst worstelt met verouderde systemen, en dat maakt btw-verlaging ingewikkeld
  De btw-systemen van de Belastingdienst kunnen niet voor 2026 en mogelijk zelfs pas later worden gemoderniseerd. Dat zeiden ambtenaren van het ministerie van Financiën en de Belastingdienst in een hoorzitting tegen de Tweede Kamer. Dat maakt het moeilijk om de belofte uit het coalitieakkoord om de btw op groente en... Read more »
 • Dit zijn de nieuwe coronamaatregelen en versoepelingen
  Vanaf 05.00 uur morgenochtend wordt weer een aantal coronamaatregelen versoepeld. Dat hebben premier Rutte en minister Kuipers bekendgemaakt op de tweede persconferentie van het kabinet-Rutte IV. De maatregelen gelden in ieder geval tot 8 maart. Hieronder een overzicht van de veranderingen: Horeca en cultuur De horeca en de cultuursector kunnen,... Read more »
 • Kijk hier de persconferentie over de coronamaatregelen terug
  Premier Rutte en minister Kuipers van Volksgezondheid gaven weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Onder meer de horeca en de cultuursector mogen vanaf morgen tot 22.00 uur weer open. Dit zijn alle maatregelen en versoepelingen. Je kunt de persconferentie hieronder - op het YouTubekanaal van de NOS - terugkijken:... Read more »
 • Coronamaatregelen gelden voor zeker drie weken, gaan morgen in
  De versoepelingen die straks op de persconferentie worden aangekondigd gaan morgenochtend om 05.00 uur in en zullen voor een periode van ten minste drie weken gelden. Dat bevestigen bronnen in Den Haag. Gisteren werd al duidelijk dat het kabinet straks met versoepelingen komt voor de horeca en cultuur. Voor toegang... Read more »
 • Kabinet: noodplan nodig voor als Rusland gaskraan dichtdraait
  Het kabinet gaat een plan opstellen voor het geval er een gastekort ontstaat door de situatie met Rusland en Oekraïne, ook al is daar is nu geen aanwijzing voor. Dat heeft minister Jetten voor Klimaat en Energie gezegd in de Tweede Kamer. "We moeten ons op alle scenario's voorbereiden, inclusief... Read more »
  +

  DWT - Online

 • E-ID biedt veel mogelijkheden bij ‘wereldlijke’ ontwikkelingen
  “De e-ID biedt veel mogelijkheden bij de hedendaagse ‘wereldlijke’ ontwikkelingen. Het heeft ook meer veiligheidskenmerken die moeilijk te vervalsen zijn”, vertelt Anastasia Kanapé-Pokie, directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). “Boven...... Read more »
 • Covid-19: 5 doden, 692 besmettingen
  In het voorbije etmaal zijn vijf personen overleden aan het coronavirus. Voor januari staat de teller op 58 dodelijke slachtoffers. Vanaf de uitbraak in maart 2020 zijn 1.247 patiënten gestorven aan het besmettelijke longvirus.... Read more »
 • Tweede verdachte inbraak Maystraat aangehouden
  Joël T. (35) is dinsdag door het Regio Bijstandsteam Paramaribo aangehouden en overdragen aan collega's van de afdeling Kapitale Delicten. De man werd door de politie gezocht in verband met de verijdelde inbraak zaterdagavond aan de Maystraat.... Read more »
 • SAO reikt certifcaten elektro-huisinstallatie en textiele werkvormen uit
  De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft aan 32 cursisten in het district Saramacca een certificaat uitgereikt voor het succesvol afronden van de vaktrainingen elektro-huisinstallatie en textiele werkvormen. Directeur Joyce Lapar zei...... Read more »
 • SRS wil weer toonaangevende positie
  Ruim vijftien maanden geleden werd de bekende mediaman Earnie Eenig de nieuwe directeur van de Stichting Radio-omroep Suriname (SRS). "We hebben veel problemen moeten oplossen zoals hoge telefoonrekeningen, belastingen die niet waren afgedragen en een ...... Read more »
 • Minister Volksgezondheid opnieuw positief getest
  Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is opnieuw positief getest op het coronavirus. Hij was dinsdag daarom afwezig tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee, waarbij er onder meer over de Covid-19-situatie in het land wordt gespr...... Read more »
 • Musicus Ronald Snijders weet van geen ophouden
  “Ik voel me net 28, omdat ik boordevol ideeën en creativiteit zit. Sorry, maar dat is de werkelijkheid”, valt Ronald Snijders gelijk met de deur in huis. De swingende Surinaams-Nederlandse fluitist wordt op 8 april 71 maar en weet van geen ophouden. Hi...... Read more »
  +

  Politie.nl - Landelijk

 • Wijchen, Aalten, Kampen, Zutphen - Gezocht - Bankmedewerkerfraude Oost-Nederland
  Dagelijks worden er in Nederland mensen slachtoffer van bankmedewerkerfraude. Criminelen doen zich voor als medewerker van de bank en overvallen slachtoffers met een verhaal dat er verdachte overboekingen plaatsvinden op hun rekening. De criminelen beschikken daarbij over heel specifieke informatie zoals bankrekeningnummer en adres van hun slachtoffers, waardoor veel mensen... Read more »
 • Roermond - Verdachte steekincident Bredeweg Roermond aangehouden
  Op de Bredeweg in Roermond, ter hoogte van de sportschool heeft rond 19:40 uur een steekincident plaatsgevonden. Het slachtoffer is hierbij gewond geraakt.... Read more »
 • Driebergen - Politie houdt twee mannen aan die samen nog 1564 dagen moeten ‘zitten’
  De politie heeft maandag 24 januari op de A28 bij Staphorst en op de N207 bij Leimuiderbrug iemand aangehouden die nog een vrijheidsstraf moet uitzitten. Op de A28 ging het om een 24-jarige man uit Ede. Hij had nog 710 dagen hechtenis open staan. Op de N207 ging het om... Read more »
 • Alkmaar - Dieren in beslaggenomen bij zorgboerderij
  Dinsdag was er een grote controle bij een boerderij in het buitengebied van de gemeente Alkmaar uitgevoerd door onder andere de politie, de NVWA, Bouw en Woningtoezicht van de gemeente Alkmaar, de Omgevingsdienst en het Hoogheemraadschap. Hierbij werd onder andere gecontroleerd op de zorg van de gehouden dieren, de Wet... Read more »
 • Putten - Zoektocht naar fietsendief zorgt voor drugsvondst
  De politie heeft in een onderzoek naar meerdere fietsendiefstallen in en rond Putten een 37-jarige Rotterdammer aangehouden. Tijdens de zoektocht zijn agenten per toeval op een grote hoeveelheid mogelijke harddrugs gestuit.... Read more »
 • Rotterdam - Wie weet meer over een schietincident aan de Kooikerweg?
  De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een schietincident aan de Kooikerweg in Rotterdam.... Read more »
 • Rotterdam - Wie weet meer over zwaargewonde man op de Blaak?
  Op 22 januari rond 02.00 uur ’s nachts troffen agenten een zwaargewonde man aan op de Blaak ter hoogte van de kruising met de Molstraat. Reanimatie mocht niet meer baten en het slachtoffer (een 28-jarige Rotterdammer) overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie doet onderzoek naar wat er gebeurd... Read more »
?wi=362754&ws=mwn
(Bezocht 862 times, 1 visits today)

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws