Nieuws Nederland – Pagina 2

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

banner-versio
  +

  NOS.nl buitenlands nieuws

 • R. Kelly ook beschuldigd van misbruik minderjarige jongen
  De Amerikaanse zanger R. Kelly wordt nu ook beschuldigd van misbruik van een minderjarige jongen. Volgens de aanklager had de artiest seks met een 17-jarige jongen, die hij in 2006 had ontmoet. De 54-jarige R. Kelly, die eigenlijk Robert Kelly heet, wordt al langer beschuldigd van misbruik van meerdere vrouwen... Read more »
 • Avondklok in Afghanistan in strijd tegen Taliban
  De Afghaanse regering heeft in de strijd tegen de oprukkende Taliban een avondklok ingesteld in een groot deel van het land. In 31 van de 34 provincies mogen mensen niet meer de deur uit tussen 22.00 uur 's avonds en 04.00 uur 's nachts. Alleen de provincies Kabul, Panjshir en... Read more »
 • Opnieuw zware regenval in België, ook wateroverlast in Nederland
  België heeft opnieuw te kampen gehad met zware regenval, onweer en bliksem. Vooral in de provincie Namen zijn straten ondergelopen. In Dinant viel in korte tijd zo veel regen dat auto's door de straten dreven. Ook delen van Nederland hadden te maken met wateroverlast. Delen van Waals-Brabant zijn getroffen door... Read more »
 • Pride-optocht Boedapest verloopt rustig: 'Orbán kan met opgeheven hoofd naar Brussel'
  De Pride-mars in Boedapest is door duizenden mensen bezocht. De optocht verliep in een vriendelijke en rustige sfeer, zag Balkan-correspondent David Jan Godfroid. De Pride stond dit jaar in het teken van protest tegen de inperking van de vrijheden voor lhbti'ers in Hongarije. Het land heeft een anti-lhbti-wet ingevoerd die... Read more »
 • Op meerdere plekken protesten tegen corona-regels
  Op meerdere plekken ter wereld zijn mensen de straat op gegaan omdat ze het niet eens zijn met de corona-regels. Ook in Amsterdam was een groot protest. Honderden mensen protesteerden tegen vaccinaties en de corona-maatregelen. In Sydney in Australië was ook een groot protest. In dat land geldt op veel... Read more »
 • Gevallen paard wordt gered met helikopter
  In het Amerikaanse San Diego is een paard gered. Het paard was van een steile dijk afgevallen en lag in een ravijn. De brandweer schoot het dier te hulp met een helikopter. Aan die helikopter zat een harnas aan een lang touw waarmee het dier werd opgetild. Bang Het paard... Read more »
 • Epke Zonderland stopt met turnen
  Epke Zonderland stopt met turnen. Dat vertelde hij vanmiddag aan de NOS. Eerder op de dag werd hij uitgeschakeld op de Olympische Spelen. Kort na de wedstrijd zei Epke dat hij misschien nog wilde doorgaan tot het WK in oktober. Maar later op de dag wist hij toch zeker dat... Read more »
  +

  NOS Politiek

 • Gario herkent zich niet in beschuldigingen, verwacht digitale 'lynchpartij'
  Quinsy Gario herkent niets van de beschuldigingen dat hij zich manipulatief en "toxisch" gedroeg tegenover vrijwilligers van de politieke partij Bij1, waar hij op nummer twee van de lijst stond. In een reactie tegen de NOS zegt hij onthutst, geschrokken en verdrietig te zijn. Gario reageert daarmee op de uitspraken... Read more »
 • Bij1 schorste Quinsy Gario vanwege 'toxisch gedrag' tegen anderen
  Het bestuur van de politieke partij Bij1 heeft activist en kunstenaar Quinsy Gario geschorst als lid omdat hij zich manipulatief gedroeg, tweedeling zaaide en zich mannelijk dominant opstelde. Dat heeft voorzitter Jursica Mills van de partij gezegd op de algemene ledenvergadering. Ze noemde de opstelling van Gario "toxisch gedrag", en... Read more »
 • Conflict Bij1 over royement Quinsy Gario loopt hoog op
  Er is een conflict ontstaan tussen een deel van de leden en het landelijke partijbestuur van Bij1. Afgelopen maandag werd de nummer 2 op de kandidatenlijst, Quinsy Gario, geroyeerd, sindsdien lopen de gemoederen op sociale media onder leden en sympathisanten hoog op. Het lidmaatschap van Gario is om onduidelijke redenen... Read more »
 • Kamer teleurgesteld over afwijzen WOB-vonnis: 'Rutte-doctrine springlevend'
  De Tweede Kamer reageert verontwaardigd op het besluit van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) om vast te houden aan de omstreden manier waarop het WOB-verzoeken over het coronabeleid afhandelt. VWS bepaalt zelf wanneer, welke documenten naar buiten komen. De rechter oordeelde vorige maand dat dat niet mag. Demissionair minister Hugo... Read more »
 • Jort Kelder betaalde voor filmpjes Baudet, ontkent belangenverstrengeling
  Jort Kelder, presentator van diverse radio- en tv-programma's bij de NPO, bevestigt dat hij in 2017 een van zijn redacteuren heeft betaald om campagnefilmpjes te maken voor Forum voor Democratie. In zijn eigen podcast zegt Kelder dat hij daarmee niets onoorbaars heeft gedaan. "Dit heeft op mijn onafhankelijkheid werkelijk geen... Read more »
 • De Jonge verandert alternatieve WOB-werkwijze niet en gaat in hoger beroep
  Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) blijft vasthouden aan de alternatieve manier waarop het WOB-verzoeken over het coronabeleid afhandelt. De rechter oordeelde vorige maand dat die werkwijze niet mag. Sinds het begin van de coronacrisis bepaalt het ministerie zelf wanneer, welke documenten naar buiten komen, terwijl WOB-verzoeken eigenlijk per stuk en... Read more »
 • Kabinet: geen aanvullende maatregelen, besmettingen stabiliseren
  Er komen voorlopig geen aanvullende maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Op advies van het OMT ziet het kabinet daar geen aanleiding toe, zei demissionair premier Rutte na afloop van het wekelijkse overleg met de meest betrokken ministers. "Het kan zijn dat ik hier volgende week met een heel ander... Read more »
  +

  DWT - Online

 • Komst American Airlines creëert meer kansen voor het toerisme
  "Ik zie geen reden waarom wij American Airlines zouden moeten weigeren. Wij hebben een openskiesovereenkomst met Amerika, dus zover ik weet begint de maatschappij op 9 september te vliegen", zegt een kalme minister Albert Jubithana van Transport, Commu...... Read more »
 • 'Ouders hoeven niet te vrezen'
  Dat ouders angstig zijn om hun kinderen naar school te sturen omdat er besmettingen zijn geweest sinds het fysiek onderwijs deels is opgestart, begrijpt Vern Nanhoe van het ministerie van Volksgezondheid. Echter, de arts gaf zaterdagavond de garantie d...... Read more »
 • NPS schenkt AZP sondevoeding
  De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft tachtig liter sondevoeding van het farmaceutische bedrijf Abbott Nederland geschonken aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). "Waar nood heerst, proberen wij onze bijdrage te doen om de nood te helpen le...... Read more »
 • Derde dag op rij 1 coronadode
  Voor de derde dag op rij werd er slechts één coronadode geregistreerd in Suriname. Het Covid-19-sterftecijfer staat zaterdagavond op 628, inclusief 106 deze maand.... Read more »
 • Een simpel idee nestelt zich in duizenden kinderharten
  Jinaraja Menke had nooit kunnen bevroeden dat de Covid-19-pandemie voor haar zo een ontzettend grote positieve impact zou hebben. Wat begon met simpelweg een boek voorlezen voor haar kind, groeide uit tot een podcast met dertig verhalen van twaalf aute...... Read more »
 • 151 lockdownovertreders aangehouden
  Twee van de 151 lockdownovertreders die vanaf het vorig weekend zijn aangehouden zijn in verzekering gesteld. De 25-jarige Dwayne V., een bekende van de politie, werd al geruime tijd werd opgespoord. Hij werd opgesloten vanwege diefstal middels braak. ...... Read more »
 • Vrouwen domineren rechtspraak in Suriname
  Terwijl in de meeste sectoren in Suriname het aandeel vrouwen in topposities ver achterloopt bij mannelijke collega’s blijkt bij de situatie bij de rechterlijke macht juist andersom. Van de 29 leden van het Hof van Justitie zijn zestien vrouw en dert...... Read more »
  +

  GFC Nieuws

 • Gezin doodsbang: vader beroofd tijdens inpakken auto voor vakantie
  GFC NIEUWSREDACTIE- De familie vertelt dat het helemaal niet goed met ze gaat. De man des huizes was op een zaterdagochtend bezig de auto in te pakken voor een leuke vakantie met het gezin toen hij werd verrast door een inbreker die hem onder schot hield. De vader uit het... Read more »
 • Covid-19: 1 overleden en 108 nieuwe gevallen
  GFC NIEUWSREDACTIE- Vandaag is wederom 1 patiënt overleden aan de gevolgen van Covid-19 in Suriname. Deze maand zijn 106 mensen overleden aan deze zeer besmettelijke ziekte. Het totaal aantal personen dat het niet gehaald heeft in Suriname, is gestegen naar 628. 108 personen zijn vandaag positief getest. Op diverse Intensive... Read more »
 • Instellingen en burgers ontvangen donatie first lady Santokhi
  GFC NIEUWSREDACTIE- Enkele instellingen en burgers die een verzoek voor een donatie gedaan hebben bij de first lady van Suriname, Mellisa Santokhi-Seenacherry, hebben het gevraagde ontvangen. De presidentsvrouw heeft afgelopen week persoonlijk de donaties gedaan op haar instituut. Het is gebruik dat instellingen en burgers verzoeken sturen naar de first... Read more »
 • Stopzetting alle autoverzekeringen Surinaamse verkeerscriminelen, brokkenmakers moeten meer betalen
  GFC NIEUWSREDACTIE- Alle autoverzekeringsmaatschappijen in Suriname moeten stoppen met het verzekeren van voertuigen die in het bezit zijn verkeerscriminelen. Ook verkeersbrokkenmakers zullen veel hogere premies gaan betalen. Autobestuurders die zich vaker schuldig maken aan extreem hard rijden, dronken achter het stuur zitten, door rood rijden, nodeloos inhalen en andere manoeuvres... Read more »
 • Paragnost die coronaellende in Zuid-Amerika voorspelde krijgt helaas gelijk
  GFC NIEUWSREDACTIE- De paragnost die begin 2021 binnen een beperkte ‘peer group’ kenbaar had gemaakt dat Zuid- Amerika geconfronteerd zou worden met meer coronaellende door de komst van een virusvariant,  heeft helaas gelijk gekregen. De Spaanse- Nederlandse Carlos Sato legde specifiek uit dat een nieuwe variant van het coronavirus zou... Read more »
 • Bestuursdienst zet Coza-app in bij controle basisgoederen
  GFC NIEUWSREDACTIE- De bestuursdienst van Wanica Noord-West in Suriname controleert aan de hand van de Coza-app ( Consumentenzaken app) die ontwikkeld is door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie of winkeliers doen aan prijsopdrijving. De applicatie maakt het mogelijk om de prijzen van basis- en strategische goederen... Read more »
 • Leraar brengt kind om het leven, klasgenootjes omgekocht om hun mond te houden
  GFC NIEUWSREDACTIE- Een leraar sloeg een meisje van 8-jaar oud de andere wereld in alleen omdat ze een vraag verkeerd had beantwoord in de klas. De schoolleiding van de school in Kenia zou het lichaam van het meisje hebben gedumpt in het ziekenhuis en de klasgenoten van de het kind hebben... Read more »
  +

  Panorama

 • Hoe smaakt de duurste hamburger ter wereld?
  Hij is gigagroot, bijna een kilo zwaar en godvergeten duur. Panorama-verslaggever Marco van Nugteren bestelt in hamburgerrestaurant De Daltons in Voorthuizen de duurste hamburger ter wereld. Schade: 5000 euro. Nu maar hopen dat hij een beetje te eten is.... Read more »
 • Gerard zwijgt al 23 jaar als het graf
  Deze week is het 23 jaar geleden dat Gerard Hulscher verdween. De vermissing van de 37-jarige Brabander heeft nooit veel aandacht gekregen. Een vermelding op de coldcasekalender, dat was het wel zo’n beetje. Wat is er gebeurd? Zette Hulscher zijn verdwijning in scène, om zo aan een dreigende arrestatie te... Read more »
 • Geschiedenis van de frikandel: 'Hij is om op te vreten!'
  Snack is het Engelse woord voor een ‘tussendoortje’. Maar op de gevel staat ‘tussendoortjeswinkel’ een beetje raar, dus is het snackbar geworden. Een appel is overigens ook een tussendoortje, maar die noemen we geen snack. Nee, ‘snacken’ is ‘een vette bek halen’ en dat doen we al heel lang, heel... Read more »
 • Olympisch baanwielrenner Matthijs Büchli: 'Ik heb ook die kamikaze-stijl'
  De olympiërs worden vanwege de coronapandemie in Tokio waarschijnlijk gevolgd met een gps-systeem. Baanwielrenner Matthijs Büchli (28), die met de teamsprinters en op de keirin voor goud gaat, is wel wat gewend als het om strenge Japanse regels gaat. “Ze wilden niet dat je als renner contact kon hebben met... Read more »
 • Hoe schrijver Richard Klinkhamer zijn grote liefde Hannie om het leven bracht
  Negen jaar hield hij vol dat Hannie was weggelopen. Pas toen haar lijk werd gevonden, bekende Richard Klinkhamer dat hij haar had vermoord. Wat bracht hem tot die daad, nu precies dertig jaar geleden? Zijn ellendige jeugd, zijn drankmisbruik of zijn killers­mentaliteit uit het Vreemdelingenlegioen? Een voorpublicatie uit het boek... Read more »
 • Gijzelnemers nemen twee mensen gevangen en eisen… pizza
  Bijzondere bezigheden in een Zweedse bajes. Twee gevangenen gijzelden twee cipiers en eisten twee dingen: vrijlating en pizza.... Read more »
 • Komt Ron Jeremy ooit nog vrij?
  Uit de editie van 5 augustus 2020: Lang had Ron Jeremy (67) een voor velen jaloersmakend bestaan, maar de mythe is de afgelopen maanden volledig afgebrokkeld. De Amerikaan die figureerde in het recordaantal van zo’n 2200 pornofilms, vreest een celstraf van liefst negentig jaar. Uitgerekend de man die het met... Read more »
  +

  Journalistiek - Nieuwe Media

 • Journalisten steeds vaker geconfronteerd met agressie en bedreiging
  Sinds de moord op Peter R. de Vries en de bedreigingen omtrent RTL Boulevard, lijkt de veiligheid van journalisten in het geding. Dit komt niet geheel als een verrassing: uit een onderzoek van I&O Research in opdracht van PersVeilig eerder dit jaar [...]... Read more »
 • Waarom serieuze politieke druk uitblijft na de vergiftiging van Aleksej Navalny
  Sinds de vergiftiging van Aleksej Navalny, Ruslands grootste en bekendste Kremlincriticus, zijn de ontwikkelingen rondom zijn persoon veelvuldig in het nieuws. Hoewel president Vladimir Poetin alle aantijgingen aan het adres van zijn regering verwerpt, wijzen steeds meer vingers zijn kant [...]... Read more »
 • Einde groepsfase: hoe aantrekkelijk is dit EK?
  De groepsfase van het EK zit erop, en daarmee is het toernooi alweer ruim over de helft. Hoe EURO 2020 herinnerd zal worden staat nu voor een groot gedeelte vast, en dus is het tijd om de balans op te [...]... Read more »
 • Leiden ver-Italianiseert
  Leiden wordt steeds internationaler. Het meest voorkomende niet-Nederlandse paspoort onder de Leidenaren, is sinds twee jaar de Italiaanse. Door de crisis in hun thuisland gaan ze elders op zoek naar werkgelegenheid. In Leiden is er genoeg keus.   Sinds 2011 is [...]... Read more »
 • Aducanumab: top of flop?
  Dementie is momenteel de grootste doodsoorzaak in Nederland. Toen er onlangs voor het eerst sinds 2003 een geneesmiddel tegen de ziekte van Alzheimer op de markt kwam was er daarom plotseling sprake van voorzichtig enthousiasme. Het middel aducanumab werd goedgekeurd [...]... Read more »
 • Max Verstappen: kijkcijferkanon van de autosport
  ‘Verstappen en F1 in 2020 wéér populairder in Nederland blijkt uit kijkcijfers’ kopte GPblog in augustus 2020. De Nederlandse Formule 1-coureur hield vorig jaar meer autosportliefhebbers aan de buis gekluisterd dan het jaar daarvoor. Ook in 2021 kijken weer meer [...]... Read more »
 • Innovatie in educatie: Leidse onderwijsvernieuwing onder de loep
  In de jaren na de invoering van het leenstelsel hebben hogeronderwijsinstellingen elk plannen gemaakt in welke aspecten van het onderwijs de komende jaren geïnvesteerd zou worden. Ondertussen is een aantal jaren van onderwijsvernieuwing verstreken, maar onderwijzers, onderzoekers en studenten lijken [...]... Read more »