Nieuws Nederland – Pagina 2

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

?wi=362754&ws=
  +

  NOS.nl buitenlands nieuws

 • Verdachte aanslag Chicago kocht vuurwapen legaal en droeg vrouwenkleding
  De man die wordt verdacht van de aanslag gisteren in een voorstad van Chicago heeft volgens de politie zijn vuurwapen op legale wijze gekocht. Ook zou hij vrouwenkleding hebben gedragen zodat hij na de schietpartij minder opviel tussen vluchtende omstanders. Het motief van de gearresteerde verdachte is nog altijd onduidelijk.... Read more »
 • Britse ministers stappen op: regering Johnson in crisis
  Twee Britse ministers zijn opgestapt uit onvrede met premier Johnson. Minister van Volksgezondheid Sajid Javid en minister van Financiën Rishi Sunak maakten vlak na elkaar bekend geen vertrouwen meer te hebben in de premier na een reeks schandalen. Daarmee is de crisis in de regering van Johnson compleet. "Het publiek... Read more »
 • Duizenden mensen én dieren gered in Australië
  In Australië komen steeds meer mensen en dieren in de problemen door overstromingen. Er zijn al meer dan 55.000 mensen uit hun huizen gehaald en naar een veilige plek gebracht. En ook veel dieren hebben hulp nodig om te overleven. In een nacht tijd steeg het water ineens zó hoog... Read more »
 • Nog vijf vermisten na afbreken van gletsjer in Italië
  In Italië worden na het afbreken van een gletsjer in het gebergte de Dolomieten nog vijf mensen vermist. Gisteren was er nog sprake van dertien vermisten, maar zeven mensen bleken geen slachtoffer te zijn geworden van het afbreken van de ijsmassa. Een iemand werd wel getroffen, maar die bleek gewond... Read more »
 • Zeven aanhoudingen in groot internationaal onderzoek naar mensensmokkel
  In een internationaal onderzoek naar mensensmokkel hebben de Koninklijke Marechaussee en de politie in Nederland zeven mensen opgepakt. In Helmond, Dongen en Tilburg werden doorzoekingen gedaan en arrestaties verricht. Doelwit van de actie is vermoedelijk een groot netwerk van smokkelaars die migranten over het Kanaal naar Engeland verschepen. Bij de... Read more »
 • Racen met een grasmaaier in plaats van een race-auto
  Je kunt een grasmaaier natuurlijk gebruiken om het gras te maaien, maar je kunt er ook mee racen. In Engeland is er zelfs een WK voor grasmaaierracers!... Read more »
 • Onderzoek naar voetbaluitslagen van 91-1 en 95-0
  In het Afrikaanse land Sierra Leone eindigden twee voetbalwedstrijden op één dag in 91-1 en 95-0. Dat kan niet helemaal kloppen, denkt de voetbalbond van het land. Daarom komt er een onderzoek. De winnende teams van Gulf FC en Kahunla Rangers hadden veel goals nodig om zich te plaatsen voor... Read more »
  +

  NOS Politiek

 • Ook huurtoeslag voor vrije sector, maar zo'n 300.000 huurders gaan erop achteruit
  Het kabinet wil een grote verandering in het huurtoeslagensysteem doorvoeren: de toeslag wordt niet meer afhankelijk van de hoogte van de huur, maar alleen van het inkomen. Dit staat in een wetsvoorstel van minister De Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening. Door dit voorstel kunnen mensen met een laag inkomen... Read more »
 • Vluchten Schiphol steeds vaker niet op tijd, passagiers moeten meer dan 3 uur wachten
  Ondanks het schrappen van een groot aantal vluchten lukt het steeds minder goed om vliegtuigen op tijd te laten vertrekken en landen op Schiphol. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat schrijft aan de Tweede Kamer dat de zogeheten 'on-time performance' de afgelopen weken verder achteruit is gegaan. Het aantal vluchten... Read more »
 • NPO: huidig omroepbestel 'niet beheersbaar', kabinet wil andere criteria
  De raad van bestuur van de NPO vindt het huidige omroepbestel "niet beheersbaar". Dat heeft bestuursvoorzitter Frederieke Leeflang gezegd. Leeflang reageert op het vandaag verschenen rapport van het Commissariaat voor de Media, waarin staat dat het omroepbestel is verouderd en op de schop moet. Volgens de waakhond dreigt het bestel... Read more »
 • Ministers vinden Remkes als bemiddelaar juist wel een goede keus
  Het kabinet denkt dat Johan Remkes wel geschikt is om de gesprekken met boze en ongeruste boeren weer op gang te brengen. Stikstofminister Van der Wal noemt hem een goede keuze. "Hij is iemand met statuur, die echt kan helpen." En landbouwminister Staghouwer vindt dat Remkes "een uitstekende staat van... Read more »
 • Btw-verlaging groente en fruit in 2024 is het doel, maar simpel is dat niet
  Het kabinet wil de btw op groente en fruit in 2024 verlagen. Maar er komt eerst nog een onderzoek. In het regeerakkoord was al afgesproken dat het kabinet bekijkt of de btw naar 0 procent kan gaan. De staatssecretarissen Van Ooijen (Volksgezondheid) en Van Rij (Fiscaliteit) schrijven nu aan de... Read more »
 • Kabinet keurt 'homogenezing' af, maar laat verbod aan Kamer
  Het kabinet keurt therapieën voor 'homogenezing' af, die in bepaalde religieuze kringen worden gegeven. Het stelt dat het goed zou zijn als er een wettelijk verbod komt op deze "zogenoemde conversiepraktijken om iemands seksuele of genderidentiteit te veranderen". Maar het kabinet laat het initiatief hiervoor aan de Tweede Kamer. De... Read more »
 • NAVO-toetreding Zweden en Finland dichterbij, maar 'geen gelopen race'
  Alle dertig NAVO-leden hebben in Brussel hun handtekening gezet onder de protocollen die moeten leiden tot toetreding van Finland en Zweden. Voor sprake is van officiële toetreding tot het militaire bondgenootschap moeten de parlementen van alle landen nog instemming geven. Alle ogen zijn daarbij gericht op Ankara. NAVO-chef Stoltenberg sprak... Read more »
  +

  DWT Online

 • ‘We blijven lessen leren voor vooruitgang’
  Tekst en beeld John Zaalman RÉMIRE-MONTJOLY — Roselyne Salpatrier kijkt met een tevreden gevoel terug op het internationaal volleybaltoernooi van Montjoly. “Het is over het algemeen goed verlopen en voor onze club betekent dit het einde van twee jaar zonder een grote activiteit”, zegt de clubpresident tegen de krant. Yelyco... Read more »
 • Surinames democratie in een ontdemocratiserende wereld (4)
  Democratie in drijfzand Waarom draaien wij in cirkels met onrechtvaardige kiestelsels, overlopers, opportunistische wetgeving (terugroeprecht), hardnekkige armoede, structurele corruptie en vlaggen op skalians en modderschuiten? De in drijfzand vastgelopen Surinaamse democratie wordt blootgelegd met zijn afhankelijkheidsrelaties en ongecontroleerde machtsvorming binnen de allocatiestaat. Deel 4: Democratie in drijfzand Tekst Jack MenkeIllustratie... Read more »
 • COMMENTAAR: Gevaarlijke uitspraken Brunswijk
  VICEPRESIDENT RONNIE BRUNSWIJK heeft tijdens een partijvergadering uitspraken gedaan die absoluut niet door de beugel kunnen. De één na hoogste functionaris in het land vond het nodig advocaat Serena Muntslag-Essed, die een verzoekschrift heeft ingediend bij het Constitutioneel Hof om de kiesregeling niet bindend te verklaren, te bedreigen. De actie... Read more »
 • Regering en coalitie  ontwijken vragen over dubieuze lening Italiaans bouwbedrijf
  door Wilfred Leeuwin PARAMARIBO — De regering en de coalitie lijken er alles aan te doen geen vragen te beantwoorden en geen verantwoording af te leggen over de voorgenomen lening bij het Italiaanse bouwbedrijf MAEC 87 SRL. Net als in de kwestie New Surfin blijkt dat de ministers Armand Achaibersing... Read more »
 • Mensenrechtenschendingen in Suriname ook onder aandacht Caricom-staatshoofden
  Wilfred Leeuwin PARAMARIBO — In de marge van de 43ste Caricom-staatshoofdenvergadering in Paramaribo, wordt ook aandacht gevraagd voor ‘politieke rechtsvervolgingen en mensenrechtenschendingen’ in de afgelopen twee jaar tijdens het bewind van president Chandrikapersad Santokhi. Dit wordt gedaan door de organisaties Foundation voor Human Development, het mensenrechtenbureau Mawini en de Suriname... Read more »
 • EU-veiligheidsreflectoren voor minder verkeersslachtoffers
  door Arjen Stikvoort PARAMARIBO — Het was even giechelen voor de leerlingen van de tweede muloklas van de Berkenveldschool bij het omdoen van de EU-veiligheidsreflectoren. Maar dat het om een serieuse zaak ging, werd al snel duidelijk. Want het reflectorbandje kan net het verschil zijn tussen leven en dood in... Read more »
 • De toekomst van het Surinaamse voetbal
  AANGEBODEN Voetbal is zonder enige twijfel de populairste teamsport ter wereld. Hoewel veel landen semiprofessionele en professionele competities met clubteams hebben, wekt niets meer gevoelens van nationalis-tische trots op dan voetbal dat op nationaal teamniveau wordt gespeeld. Regionale competities monden uit in het vierjaarlijkse WK dat de beste voetbalnatie ter... Read more »
  +

  Politie.nl - Landelijk

 • Vlaardingen - 3 aanhoudingen in zaak Prins Hendriklaan in Vlaardingen
  Op de Prins Hendriklaan in Vlaardingen vond op zaterdag 25 juni rond 6:00 uur een steekincident plaats. Hierbij is een 18-jarige jongen aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft dinsdag 5 juli drie verdachten uit Vlaardingen (16, 19, 19 jaar) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermoedelijke beroving die... Read more »
 • Dalfsen - Man (50) aangehouden voor online bedreiging politieagenten
  Maandagavond 4 juli is een 50-jarige man uit Dalfsen in Dalfsen aangehouden als verdachte van bedreiging op social media. De man deelde een bericht met foto en namen van agenten. De man zit op dit moment nog vast voor verhoor. Het social media account waarmee de post is geplaatst, is... Read more »
 • Haarlem - Gezocht - Man gezocht ivm recherche-onderzoek
  De politie is op zoek naar deze man in verband met een recherche-onderzoek. Hij wordt verzocht zich te melden. De politie komt graag in contact met hem of met mensen die weten wie deze man is.... Read more »
 • Tilburg - Eén melding leidt naar drugs, vuurwapens en geld
  De politie heeft op maandag 4 juli 2022 op verschillende plekken in Tilburg invallen gedaan. Daarbij zijn 2 verdachten aangehouden. Ook werden verschillende woningen en een garagebox doorzocht.... Read more »
 • Best - Mannen opgepakt met grondstoffen synthetische drugs
  In de nacht van maandag op dinsdag hielden we de bestuurder van een bestelbus aan, waarin vermoedelijke grondstoffen voor de productie van synthetische drugs werden gevonden. Twee mannen in een auto die erachter reed werden ook opgepakt. Het drietal zit vast.... Read more »
 • Dordrecht - 10 verdachten aangehouden bij drugsactie Dordrecht
  Donderdag 30 juni heeft de politie 10 verdachten aangehouden tijdens een drugsactie op twee panden in Dordrecht. Twee van hen (34 en 63 jaar oud) worden verdacht van de handel in verdovende middelen. Na meerdere meldingen vanuit oplettende burgers, kreeg de politie zicht op de activiteiten in en rondom deze... Read more »
 • Regio Den Haag - Beelden ADO-relschoppers in Team West
  Op zondag 29 mei zijn er tijdens én na de voetbalwedstrijd ADO-Excelsior ernstige ongeregeldheden bij het ADO-stadion. In Team West vanavond tonen we camerabeelden van relschoppers van wie we de identiteit nog niet hebben kunnen vaststellen.... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws