Nieuws Nederland – Pagina 2

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

  +

  NOS.nl buitenlands nieuws

 • Juntaleider Myanmar reageert na uitsluiting voor deelname aan regionale top
  De juntaleider van Myanmar heeft voor het eerst gesproken, nadat hij gisteren werd uitgesloten voor een regionale top van regeringsleiders later deze maand in Brunei. De top wordt georganiseerd door de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN). De praatclub van tien Zuidoost-Aziatische landen nodigde de militaire leider van Myanmar niet uit,... Read more »
 • NS wil graffitispuiters opsporen met drones
  De NS wil mensen die graffiti spuiten op treinen sneller betrappen. Vorig jaar werden honderden treinen ondergespoten. De NS is daar klaar mee, want het kost veel geld om ze weer schoon te maken. Het bedrijf zou daar ieder jaar 10 miljoen euro aan kwijt zijn. Volgens een medewerker van... Read more »
 • Tweede dodelijke 'shooting' in vier dagen tijd op universiteitscampus VS
  Op de campus van de Grambling State University in de Amerikaanse staat Louisiana zijn een dode en zeven gewonden gevallen bij een schietincident. Woensdag was op dezelfde campus ook al een shooting met een dodelijk slachtoffer. De politie van Louisiana gaat er vooralsnog van uit dat er geen verband is... Read more »
 • Hongaren kiezen één uitdager voor Orbán: Péter Márki-Zay
  De partijloze burgemeester Peter Márki-Zay wordt de uitdager van premier Orbán bij de komende parlementsverkiezingen in Hongarije. Márki-Zay won in twee rondes de lijsttrekkersverkiezingen van de gezamenlijke oppositiepartijen, die zich hebben verenigd in één anti-Orbánfront. In de tweede ronde versloeg hij met 56 procent van de stemmen de sociaaldemocraat en... Read more »
 • 'De Taliban lopen het risico de economische oorlog te verliezen'
  Met de winter in aantocht raakt de Afghaanse economie steeds verder in een vrije val. Die economie draaide al vóór de Taliban niet goed, en was enorm afhankelijk van buitenlandse hulp. Nu lijdt de bevolking, hebben mensen honger en raakt het geld dat er nog is, op. "Het is hartverscheurend... Read more »
 • Debat in VS na mediahype zaak Petito, 'Vermissing zwarte vrouwen niet serieus genomen'
  "Doe geen onveilige dingen, ik hou van je," schreef Toni Jacobs aan haar dochter. De 21-jarige Keeshae uit de Amerikaanse staat Virginia bleef een nachtje slapen bij een vriend. Ze sms'te terug: "Oké mam. Ik ook van jou." Het is het laatste dat Jacobs ooit van haar dochter hoorde. Keeshae... Read more »
 • Amerikaanse oud-president Bill Clinton ontslagen uit ziekenhuis
  Voormalig Amerikaans president Bill Clinton is ontslagen uit het ziekenhuis in Californië waar hij vrijdag werd opgenomen voor behandeling van een urineweginfectie. Volgens zijn woordvoerder reist Clinton (75) naar zijn huis in Chappaqua in de staat New York om daar verder te herstellen. Door de infectie kreeg Clinton hevige koorts... Read more »
  +

  NOS Politiek

 • Hierover houden de hoofdrolspelers in de formatie de kaken op elkaar
  Na het maandenlange wie-met-wie-geharrewar is de formatie een week geleden eindelijk in de inhoudelijke fase terechtgekomen. Vier partijen onderhandelen over wat een beknopt regeerakkoord moet worden, waarin vooral staat wat er moet gebeuren en in mindere mate hoe dat precies moet. Ook vandaag wordt gepraat, in het Catshuis, de ambtswoning... Read more »
 • CDA-bestuur draagt Hans Huibers voor als nieuwe voorzitter
  Het partijbestuur van het CDA heeft voormalig Tweede Kamerlid Hans Huibers voorgedragen als nieuwe voorzitter. Hij maakt daardoor grote kans om op het najaarscongres op 11 december gekozen te worden. Huibers (60) was tussen 1989 en 1994 Kamerlid voor het CDA. Hij werd naar voren geschoven door de jongerenorganisatie CDJA... Read more »
 • Peilingwijzer: D66 verliest meer terrein in moeizame formatie
  Kort na de start van de inhoudelijke onderhandelingen over een nieuwe coalitie gaat D66 er in de Peilingwijzer stevig op achteruit. Eind juni stond de partij van Sigrid Kaag nog op 19 tot 25 Kamerzetels in dit gewogen gemiddelde van de Nederlandse zetelpeilingen. Halverwege oktober zijn dat er zo'n vijf... Read more »
 • Kabinet stuurt Hercules-transportvliegtuig naar Mali
  Het kabinet wil volgende maand een Hercules-transportvliegtuig naar Mali sturen. Het wordt ingezet voor de VN-missie Minusma, die is bedoeld om de veiligheid en stabiliteit in het West-Afrikaanse land te verbeteren. Mali geldt als broedplaats voor gewelddadige extremisten. Met het C-130 Hercules-transportvliegtuig gaan zo'n 90 militairen mee. Vorig jaar had... Read more »
 • Huishoudens krijgen honderden euro's compensatie voor stijgende energieprijzen
  Het kabinet trekt zo'n drie miljard euro uit voor maatregelen om de hogere energierekening van consumenten door de sterk stijgende gasprijs te compenseren. Dat geld gaat onder meer naar een verlaging van de belasting op energie. Demissionair staatssecretaris Yesilgöz: "We gaan de energiebelasting fors verlagen, 230 euro voor het deel... Read more »
 • Blokhuis snapt aangifte tegen Van Lienden om mondkapjesdeal
  Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid heeft begrip voor het besluit van advocaat Plasman om aangifte te doen tegen Sywert van Lienden en zijn zakenpartners wegens oplichting bij de omstreden mondkapjesdeal. "Ik snap dat dat gebeurt", reageerde Blokhuis vanmorgen op de aankondiging van Plasman in het tv-programma Jinek. "Er zijn heel... Read more »
 • Grapperhaus: coronapas beter controleren
  Ondernemers moeten het checken van de coronatoegangsbewijzen serieus nemen. Demissionair minister Grapperhaus zei dat voor de ministerraad naar aanleiding van een onderzoek van I&O Research in opdracht van de NOS. Volgens I&O wordt van alle bezoekers aan de horeca, bioscopen, concertzalen en andere gelegenheden ruim een derde niet op de... Read more »
  +

  DWT - Online

 • Medische Zending zit met tekort van tien artsen
  Door het vertrek van de Cubaanse artsen in september uit ons land, is er een flink tekort aan artsen ontstaan binnen de Medische Zending. De MZ verzorgt de gezondheidszorg in het gehele binnenland. “Wij hebben nog tien resortsartsen nodig,” zegt MZ-med...... Read more »
 • Covid-19: 8 overleden en 134 nieuwe besmettingen
  In het afgelopen etmaal zijn 8 personen overleden aan de gevolgen van covid-19. Dat brengt het aantal voor oktober op 138. Er zijn 134 nieuwe gevallen van coronabesmettingen genoteerd. Dat is 47,02 procent van de 285 geteste personen.... Read more »
 • Jalen Lisse strandt in Zuid-Amerikaanse Kampioenschappen
  Jalen Lisse is zaterdag op de honderd meter sprint in Guayaquil, Ecuador in de series gestrand tijdens de Zuid-Amerikaanse Kampioenschappen onder 23 jaar. De Surinamer, die een tijd van 10,75 seconden liep, miste de finale op een honderdste seconde na....... Read more »
 • In Memoriam: Ronald Aloema
  Op woensdag 13 oktober heeft Ronald Renardo Aloema, bij velen bekend als Nardo Aluman (oom Nardo), het tijdige met het eeuwige verwisseld. Bij het vernemen van dit bericht gingen mijn gedachten terug naar al die jaren dat hij zich, zowel nationaal als ...... Read more »
 • Autobestuurder rijdt in op politieman
  Stanley S. is in verzekering gesteld omdat hij is ingereden op een politieagent tijdens een wegcontrole aan de Wilhelminastraat ter hoogte van de Atlasstraat. Het lukte aan collega's de autobestuurder bij een pompstation in de Wilhelminastraat klem te ...... Read more »
 • Eerste veldbezoek minister Amoksi trekt veel publiek
  Het bezoek van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie aan de Stichting Buurtwerk Latour (Stibula) heeft zaterdag veel publiek op de been gebracht. Dit is het begin van een reeks veldbezoeken die de bewindsman landelijk zal afleggen. "Dit heeft...... Read more »
 • Cyriel brengt gospelnummer uit dankbaarheid voor gave
  Bij de naam ‘Cyriel’ denkt menigeen aan nummers als ‘A n’e bribi mi’, ‘Du namo’ of ‘Succes in mijn leven’, omdat hij bekend is van kabula, kaseko en andere dansmuziek. Maar wie had gedacht dat de ‘More Love’-artiest een gospelnummer zou uitbrengen? Laa...... Read more »
  +

  GFC Nieuws

 • Man laat bijna 200 blaasstenen verwijderen nadat artsen bloed in zijn urine ontdekten
  GFC NIEUWSREDACTIE- Een man in China heeft bijna 200 blaasstenen laten verwijderen nadat artsen bloed in zijn urine hadden gevonden. De man ging naar de afdeling urologie van een ziekenhuis in de stad Shanghai. Lokale media melden dat de man meer dan 10 jaar geleden een dwarslaesie opliep waardoor hij... Read more »
 • Covid-19: 8 doden en 134 nieuwe besmettingen
  GFC NIEUWSREDACTIE- 8 personen hebben vandaag het leven gelaten door Covid-19 in Suriname. 138 mensen zijn deze maand reeds overleden aan deze dodelijke longziekte. In Suriname zijn sinds vorig jaar april 1.022 mensen gestorven aan deze zeer besmettelijke ziekte. 134 personen zijn positief getest op het coronavirus. Er zijn 285... Read more »
 • Het komt over een paar jaar wel weer goed met Suriname, wij moeten geduld hebben
  GFC NIEUWSREDACTIE- Het komt over enkele jaren wel weer goed met Suriname. Het is nu nog een kwestie van afwachten tot de maatregelen die de regering Santokhi – Brunswijk hebben doorgevoerd tot positieve resultaten leiden. Dat staat in een verklaring van het KIVC die vorige week via een ZOOM- meeting... Read more »
 • Meer dan de helft van de vrouwen besefte niet dat ze in de menopauze zaten
  GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Meer dan de helft van de vrouwen realiseerde zich niet dat ze in de menopauze zaten, tot gemiddeld zeven maanden nadat ze voor het eerst symptomen ervoeren. Dat blijkt althans uit een studie die werd uitgevoerd in opdracht van Always Discreet. Uit een enquête onder 1.000 vrouwen die... Read more »
 • ‘Man misbruikt 9-jarig meisje gewetenloos in huis van zijn eigen moeder’
  GFC NIEUWSREDACTIE- Een Amerikaan wordt verdacht van het ontvoeren en misbruiken van een negenjarig meisje in het huis van zijn moeder in de stad Detroit. De 40-jarige die het kind in z’n auto lokte, probeerde haar eerst in het voertuig te misbruiken. Echter stribbelde de 9-jarige tegen, waarna hij besloot... Read more »
 • Belfort haalt fel uit naar president en vicepresident: wat niet bij elkaar hoort, zal niet bij elkaar blijven
  GFC NIEUWSREDACTIE- Het Surinaams parlementslid tevens lid van regeringscoalitiepartij Abop, Edward Belfort, is niet te spreken over handelingen van de huidige regering. Belfort meent dat de politieke samenwerking tussen de ABOP en de VHP, op springen staat. “Wat niet bij elkaar hoort, zal niet bij elkaar blijven”, onderstreept de parlementariër.... Read more »
 • Medewerkers carwash stelen sieraden uit voertuig klant
  GFC NIEUWSREDACTIE- Romano A. (40) en de 29-jarige Regecillio M. zijn op 14 oktober door de politie van Uitvlugt (Suriname) opgespoord en aangehouden voor diefstal. De twee verdachten die werkzaam zijn bij een carwash op een adres in het politieressort worden ervan verdacht sieraden van een klant uit zijn voertuig... Read more »
  +

  Journalistiek - Nieuwe Media

 • Opnieuw minder moorden in Nederland, wel meer jongeren vermoord
  Het Centraal Bureau van Statistiek heeft nieuwe cijfers gepubliceerd over moord en doodslag in Nederland in 2020. Opvallend: het aantal slachtoffers daalt opnieuw terwijl het aantal slachtoffers onder jongeren stijgt. In 2020 kwamen 121 mensen om het leven door moord [...]... Read more »
 • Herdenking Slag om Arnhem een succes ondanks coronamaatregelen
  Zaterdag 18 september is de operatie Slag om Arnhem herdacht op de Ginkelse Heide. De herdenking van deze belangrijke historische gebeurtenis was ondanks de coronamaatregelen een succes.  Bij de herdenking hielden burgermeesters, wethouders en commandanten toespraken. Hierin werd benadrukt dat het [...]... Read more »
 • Dus zó denken Nederlanders tegenwoordig over vlees
  Stijgende zeespiegels, weersextremen en gaten in de ozonlaag zijn gevolgen van een snel veranderend klimaat. Velen zijn ervan overtuigd dat er actie ondernomen moet worden. Een van de manieren waarop individuen proberen bij te dragen is door te minderen met [...]... Read more »
 • Haagse stadslandbouw: dit is hoe stadsvergroening bijdraagt aan een sociaal ideaal
  In en rondom Den Haag schieten duurzame, groene projecten als paddenstoelen uit de grond: stadslandbouw is hip. Maar deze vorm van stadsvergroening draait niet alleen om duurzaamheid. Ook sociale problemen worden ermee aangepakt. Hoe gaat dat in zijn werk? En [...]... Read more »
 • Wikipedia Gendergap Project
  Je hebt vast ook wel eens dat er een naam genoemd wordt en dat je dan denkt: Wie was dat ook alweer? In dit digitale tijdperk kunnen we gelukkig alles in een oogwenk vinden op het internet en de website [...]... Read more »
 • Journalisten steeds vaker geconfronteerd met agressie en bedreiging
  Sinds de moord op Peter R. de Vries en de bedreigingen omtrent RTL Boulevard, lijkt de veiligheid van journalisten in het geding. Dit komt niet geheel als een verrassing: uit een onderzoek van I&O Research in opdracht van PersVeilig eerder dit jaar [...]... Read more »
 • Waarom serieuze politieke druk uitblijft na de vergiftiging van Aleksej Navalny
  Sinds de vergiftiging van Aleksej Navalny, Ruslands grootste en bekendste Kremlincriticus, zijn de ontwikkelingen rondom zijn persoon veelvuldig in het nieuws. Hoewel president Vladimir Poetin alle aantijgingen aan het adres van zijn regering verwerpt, wijzen steeds meer vingers zijn kant [...]... Read more »
  +

  Parool

 • Schokkend of niet: De Dansmarathon past bij deze tijd
  ‘Heb je een studieschuld opgebouwd of studeer je nog steeds en weet je niet hoe je de eindjes aan elkaar moet knopen? Dan is ome John de Mol straks misschien wel je reddende engel,’ kopte de website Tvgids.nl afgelopen week. Het betrof een oproep om kandidaten te werven voor de... Read more »
 • Minder zicht op misstanden in prostitutie
  Politie, gemeenten en hulpverleners hadden het afgelopen jaar veel minder zicht op misstanden in de prostitutie. De sluiting van seksclubs door corona maakte het bijzonder moeilijk om seksuele uitbuiting op te sporen. Een deel van de prostituees werkte ‘ondergronds’ gewoon door.... Read more »
 • De Kledingbank wil ‘gezinnen niet in hun hempie laten staan’
  Emmy Medik (37), oprichter van de Kledingbank in West, dreigt te moeten vertrekken uit haar pand. Daarom is ze een inzamelingsactie begonnen.... Read more »
 • Studentenvereniging vol na de lockdowns? Begin er zelf eentje
  Een recordaantal studenten poogde dit jaar een plek te krijgen bij een studentenvereniging. Het gevolg: er zijn meer aspiranten dan ooit uitgeloot. Sommigen zijn nu voor zichzelf begonnen.... Read more »
 • Moordzaak Peter R. de Vries begonnen, verdachten aanwezig
  Maandag is de eerste zitting in de strafzaak tegen de twee verdachten van de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries: de vermoede schutter Delano G. en Kamil E., die volgens justitie de vluchtauto bestuurde. Misdaadverslaggevers Wouter Laumans en Paul Vugts houden u hier op de hoogte.... Read more »
 • Paul Blanca: van de hoogste kunstkringen tot persona non grata
  Fotograaf Paul Blanca belandde in de hoogste kringen van de internationale kunstwereld met zijn gevoelige en provocerende foto’s, maar werd daar uiteindelijk tot persona non grata verklaard. Vrijdag overleed hij in zijn woning in Amsterdam.... Read more »
Mijn Web Nieuws