IT en Gadgets Nederland

IT, Computers en Gadgets – Nederlandse Media

  +

  Computable

 • Schadevergoeding bij datalek dwingt AVG beter af
  Het moet makkelijker worden om een schadevergoeding te krijgen bij datalekken of onrechtmatige gegevensverwerking. Zo’n stok achter de deur is belangrijk voor de naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Dat stelt Tim Walree, onderzoeker en...... Read more »
 • Main Capital bouwt aan iam-imperium
  Main Capital zet een belangrijke stap naar de vorming van weer een leidende aanbieder van identity and access management (iam). Met steun van de Haagse investeerder neemt het Zweedse Pointsharp landgenoot SecMaker over. Vorige week nog...... Read more »
 • Dit zijn de 5 beste ict-projecten in de zorg!
  Ict-vaktitel Computable heeft vijf nominaties bekendgemaakt binnen de Computable Awards 2021 in de categorie Zorgproject. Het gaat om ict-projecten bij Ambulancezorg Nederland, het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, het Tergooi ziekenhuis, de Regionale Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken...... Read more »
 • Betalingsverwerker Mollie haalt 665 miljoen euro op
  Mollie haalt 665 miljoen euro op in een door Blackstone Growth geleide vervolgfinanciering. De betalingsverwerker uit Amsterdam heeft nu in totaal meer dan 780 miljoen euro getoucheerd.... Read more »
 • EU krijgt meer frequenties voor Wifi 6E
  De Europese Commissie stelt meer frequenties beschikbaar voor Wifi 6E, een uitbreiding van de 802.11ax (Wifi 6)-standaard. In de EU wordt het gebruik van de 6-GHz-band voor draadloze netwerken geharmoniseerd.... Read more »
 • Defensie moet it-opdrachten beter doordenken
  De Defensie-top moet bij de vernieuwing van de it-infrastructuur waarmee 1,3 miljard euro is gemoeid, niet al te lichtvaardig opdrachten geven. Voordat orders worden verstrekt, moet de krijgsmacht eerst goed nadenken over de consequenties.... Read more »
 • ACM in actie tegen vendor lock-in bij zorg-ict
  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat paal en perk stellen aan de ‘leveranciersklem’ van ict-bedrijven in de zorgsector. De toezichthouder vindt het verkeerd dat veel ziekenhuizen met handen en voeten zijn gebonden aan hun leverancier...... Read more »
  +

  Emerce

 • Microsoft Store wordt commissievrij
  Microsoft gaat ontwikkelaars ruim belonen voor hun Windows apps. Met ingang van Windows 11 Store mogen ze 100 procent van de inkomsten uit betaalde apps en diensten behouden.... Read more »
 • Livestream Windows 11 geplaagd door technische problemen
  Het zat Microsoft vanmiddag niet mee bij de presentatie van Windows 11. Niet alleen was een eerste proefversie vorige week al uitgelekt, de livestream haperde zo vaak dat er met geen fatsoen naar kon worden gekeken. Meldingen daarover kwamen van over de hele wereld.... Read more »
 • Personaliseren kun je leren
  Door goed te personaliseren kan de conversieratio een sprong maken en wie wil dat nou niet? Waar begin je en hoe pak je het goed aan?... Read more »
 • Zo maak je CRO effectiever met Growth Hacking
  Als CRO-specialist ligt je focus op conversies. Maar eigenlijk heeft de complete klantreis je aandacht nodig. Dat kan met Growth Hacking.... Read more »
 • Google: 3rd party cookies pas eind 2023 weg uit Chrome
  Google besluit om de ondersteuning voor 3rd party cookies in Chrome twee jaar later te beëindigen. Het uitfaseren begint pas in de tweede helft van 2023. De markt moet langer gelegenheid krijgen te spreken over en werken aan alternatieve systemen.... Read more »
 • Nu ook vaccinatiebewijzen in CoronaCheck-app
  Vanaf vandaag zijn, naast testbewijzen, ook vaccinatiebewijzen beschikbaar in de CoronaCheck-app. Daarmee kunnen mensen na volledige vaccinatie, net na als een negatieve test, toegang krijgen tot evenementen en andere plekken waar coronatoegangsbewijzen worden gevraagd.... Read more »
 • Uber neemt Latijns-Amerikaanse boodschappenbezorger over
  Uber wordt volledig eigenaar van de Latijns-Amerikaanse bezorgdienst Cornershop, slechts een jaar nadat het een meerderheidsbelang in het bedrijf had verworven.... Read more »
  +

  Computer!Totaal RSS

 • Dit is er nieuw in Windows 11
  Tegen alle verwachting en logica is er dan ineens een nieuwe versie van Windows 11. Niet echt nieuws, want er was eerder al het een en ander uitgelekt. Wel nieuws is de officiële bevestiging. Wij zetten al het Windows 11-nieuws voor je op een rij.... Read more »
 • Huawei Watch 3: evolutie in plaats van revolutie
  De Huawei Watch 3 is het eerste Huawei-product dat op Harmony OS draait, Huawei's eigen besturingssysteem. De smartwatch moet daarom vooral slimmer zijn dan de concurrentie. Het horloge heeft premium specificaties en een flink prijskaartje. In deze Huawei Watch 3 review lees je of hij een goede keuze is.... Read more »
 • Keuzehulp: de 10 beste smartphones vanaf 600 euro
  Zoek je de beste smartphone van dit moment en speelt geld geen rol? Bijvoorbeeld omdat je het toestel in combinatie met een abonnement afbetaalt? Computer!Totaal helpt je kiezen door de plus- en minpunten van de top 10 beste smartphones te benoemen. Lees ook onze reviews!... Read more »
 • Weekoverzicht: de 5 beste Amazon techdeals
  Voor techliefhebbers is de Nederlandse versie van Amazon een waar walhalla. De webwinkel staat namelijk vol met prijsvriendelijke gadgets, audiovisuele apparatuur en computerspullen. Wat zijn de beste techdeals van deze week? Amazon wijzigt zo’n beetje dagelijks zijn prijzen, dus sla snel je slag! ... Read more »
 • Muziek van Spotify naar andere dienst overzetten
  Spotify mag dan misschien de grootste zijn, dat betekent niet dat het de beste muziekstreamingdienst is van dit moment. Gebruik je de dienst, maar wil je liever een andere gebruiken? Dan leggen we in dit artikel uit hoe je je afspeellijsten meeneemt.... Read more »
 • Geef het Windows 10-startmenu een klassieke look met Classic Shell
  In Windows 10 heb je beperkte mogelijkheden om het startmenu aan te passen, tot ergernis van veel gebruikers. Gelukkig kun je met een aparte tool genaamd Classic Shell wél wat veranderingen doorvoeren. Hoe het programma werkt leggen we uit in dit artikel. ... Read more »
 • Actieve programma's in Windows beheren met ServiceTray
  In Windows zijn vaak vele tientallen services actief. We tonen je hoe je die controleert en beheert, ook via de handige freeware ServiceTray.... Read more »
  +

  DraadlozeOortjes.com

 • Review Jabra Elite 85t
  Review: Jabra Elite 85t Jabra is als één van de pionier in de draadloze oordopjes markt flink bezig met het perfectioneren van hun oortjes. Begin 2020 kwam het bedrijf met de 75t lijn. Op draadlozeoortjes.com gaven we de draadloze oortjes een 9 uit 10, vanwege de lange batterij duur. Maar... Read more »
 • LG Tone Free HBS FN6 Review
  LG Tone Free HBS FN6 Review. Bacterievrije draadloze oortjes. Door de populariteit van draadloze oortjes heeft nu bijna elk bekend tech merk wel een eigen variant op de markt gebracht. Om je als merk te kunne onderscheiden is het daarom steeds moeilijker aan het worden om met iets nieuws te... Read more »
 • Review: UiiSii TWS21 SongBirds Airbuds
  Review: UiiSii TWS21 SongBirds Airbuds Het kan heel goed zijn dat je nog nooit van het merk UiiSii hebt gehoord. Toch zijn ze al enige tijd actief op de markt voor draadloze oortjes en heeft UiiSii al vijf verschillende True Wireless Earbuds op de markt gebracht. Het Chinese bedrijf brengt... Read more »
 • Waar moet je op letten bij het kopen van draadloze oortjes?
  Waar moet je op letten bij het kopen van draadloze oortjes De overstap van bedrade oortjes naar draadloze oortjes is heerlijk. Nooit meer blijven haken met je draad en geen last meer van oortjes die je uit de knoop moet halen voor je ze kunt gebruiken. Daarnaast is het ook... Read more »
 • Getest: Bose SoundSport Wireless – Review
  Getest: Bose SoundSport Wireless - Review Bose heeft 2 draadloze oortjes met een focus op sport. De Bose SoundSport komt in een volledig draadloze versie (de Bose SoundSport Free) en de versie met een draad alleen tussen de 2 oortjes (de Bose SoundSport Wireless). In deze review bekijken we de... Read more »
 • OnePlus Buds, alles over de eerste draadloze oortjes van OnePlus
  OnePlus Buds, alles over de eerste draadloze oortjes van OnePlus. Het populaire smartphone merk OnePlus staat vooral bekend om de hoge kwaliteit die het merk biedt voor relatief weinig geld. De smartphones komen met de nieuwste snufjes en concurreren zo met de veel duurdere bekende merken in het hoge segment.... Read more »
 • Alles wat je wilt weten over de nieuwe earbuds van Samsung: Galaxy Buds Live.
  Alles wat je wilt weten over de nieuwe earbuds van Samsung: Galaxy Buds Live. Samsung is een grote speler op de markt voor draadloze oortjes. De Samsung Galaxy Buds en Galaxy Buds Plus staan vaak hoog de top draadloze oortjes lijsten (zo ook in onze draadloze oortjes koopgids van juli... Read more »
  +

  DutchCowboys

 • ​Windows 11 officieel aangekondigd door Microsoft
  We wisten al een tijdje dat Windows 11 erg op Apple’s MacOS leek, maar nu is het officieel. Microsoft heeft Windows 11 aangekondigd. De opvolger van Windows 10 krijgt vooral een flinke visuele upgrade, maar ook wordt het bijvoorbeeld mogelijk om apps van Android-smartphones op Windows-computers te installeren en gebruiken.... Read more »
 • Britney Spears wil zeggenschap over leven nu echt terug en kan rekenen op veel (online) steun
  We beginnen even met een terugblik. Want Britney Spears kennen we allemaal, maar vooral als de popster uit de late jaren 90 en begin jaren 00. Je weet vast ook nog wel dat ze voor het oog van de hele wereld, dankzij paparazzifotografen, compleet is ingestort. Dat was voor Brit... Read more »
 • Vaccinatiebewijs voor reizen door Europa nu in de CoronaCheck-app
  In de loop van deze ochtend is de CoronaCheck-app geüpdatet. Vanaf nu kan de app ook gebruikt worden om een vaccinatiebewijs te genereren, ook wel het coronapaspoort genoemd. De overheid roept echter iedereen op dat bewijs, in de vorm van een QR-code die in de app gegenereerd wordt, voorlopig alleen... Read more »
 • ​Betaalverzoekapp Tikkie heeft zeven miljoen gebruikers
  Ondanks dat veel banken inmiddels hun eigen manier hebben om betaalverzoeken te sturen, heeft betaalverzoekapp Tikkie maar liefst zeven miljoen gebruikers. Iets dat ongetwijfeld komt omdat Tikkie veel eerder was dan veel banken, maar ook het uiterlijk van de app en de simpelheid ervan werken na vijf jaar nog steeds... Read more »
 • ​Coronatest? Britten ontdekken dat dat kan met je smartphone
  We hebben onze mobiele telefoon de hele dag in ons hand. Gemiddeld kijken wij Nederlanders er 2 uur en 15 minuten naar per dag. Dat zijn veel aanrakingen. Britse onderzoekers hebben aangetoond dat je de smartphone daardoor ideaal kunt gebruiken als… coronatestobject. Phone Screen Testing Het University College in Londen... Read more »
 • ​EA koopt voor 1,4 miljard dollar Golf Clash-maker Playdemic
  Wat al jaren wordt beweerd begint steeds meer handvatten te krijgen: er is veel geld te verdienen in mobiel gamen. Het lijkt erop dat nu 5G er is ook grote gamebedrijven overstag gaan. Electronic Arts (EA) wil ontwikkelaar Playdemic overnemen van Warner en heeft daar maar liefst 1,4 miljard dollar... Read more »
 • Consumentenbond eist dat TikTok 1,5 miljard schadevergoeding betaalt
  Het werd enkele weken geleden al aangekondigd dat er ook in Nederland actie ondernomen zou gaan worden tegen de praktijken die TikTok erop na houdt als het gaat om de privacy en het verzamelen van gegevens van minderjarige gebruikers van het Social Media platform. Vandaag heeft de Consumentenbond de knuppel... Read more »
  +

  Laatste Artikelen - Webwereld

 • Samsung Galaxy Z Flip, S20(+) en S20 Ultra Hands-on
  Samsung nodigde ons uit op de drie allernieuwste smartphones van dichtbij te bekijken. Daar maakten wij dankbaar gebruik van en wij delen onze bevindingen met je.... Read more »
 • Hands-on: Synology Virtual Machine Manager
  Dat je NAS tegenwoordig voor veel meer dan alleen het opslaan van bestanden kan worden gebruikt is inmiddels bekend, maar wist je ook dat je er virtuele machines mee kan beheren? Wij leggen je uit hoe.... Read more »
 • Wat je moet weten over FIDO-sleutels
  Dankzij de FIDO2-standaard is het mogelijk om zonder wachtwoord toch veilig in te loggen bij diverse online diensten. Onder meer Microsoft en Google bieden hier al opties voor. Dit jaar volgen er waarschijnlijk meer organisaties die dit aanbieden.... Read more »
 • Zo gebruik je je iPhone zonder Apple ID
  Tegenwoordig moet je voor zo’n beetje alles wat je online wilt doen een account aanmaken, zelfs als je niet van plan bent online te werken of als je gewoon geen zin hebt om je gegevens te delen met de fabrikant. Wij laten je vandaag zien hoe je dat voor elkaar... Read more »
 • Groot lek in Internet Explorer wordt al misbruikt in het wild
  Er is een nieuwe zero-day-kwetsbaarheid ontdekt in Microsoft Internet Explorer. Het nieuwe lek wordt al misbruikt en een beveiligingsupdate is nog niet beschikbaar.... Read more »
 • Zo installeer je Chrome-extensies in de nieuwe Edge
  De nieuwe versie van Edge is gebouwd met code van het Chromium-project, maar in de standaardconfiguratie worden extensies uitsluitend geïnstalleerd via de Microsoft Store. Dat is gelukkig vrij eenvoudig aan te passen.... Read more »
 • Windows 10-upgrade nog steeds gratis
  Microsoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk... Read more »
  +

  PCMweb RSS

 • Ssd kopen: Waar moet je op letten?
  Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?... Read more »
 • De beste atx-behuizingen vergeleken
  De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment... Read more »
 • Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend?
  Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in... Read more »
 • PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2
  Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.... Read more »
 • Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari
  Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!... Read more »
 • Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone?
  Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?... Read more »
 • Welke Linux-versie past het beste bij jou?
  Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in... Read more »
  +

  PortableGear nieuws

 • Voor- en nadelen van glasvezel
  Niet alleen het mobiele netwerk is de afgelopen jaren veel sneller geworden, ook je vaste netwerk heeft flinke sprongen gemaakt. Steeds meer plekken in Nederland hebben glasvezel. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over glasvezel.... Read more »
 • OnePlus 9 Pro review
  De OnePlus 9 Pro is het nieuwe vlaggenschepen van OnePlus. De afgelopen weken beschikten wij over het toestel. Onze ervaringen lees je in deze review. Eén ding verklappen we al wel; dit is de allerbeste OnePlus telefoon ooit.... Read more »
 • Huawei FreeBuds 4i test
  Eind vorig jaar testten wij de FreeBuds Pro, een set goede oordoppen voor een goede prijs. Met de FreeBuds 4i introduceert Huawei een aanvullende set oordoppen voor ruim onder de 100 euro, en daarmee 50 euro goedkoper dan de FreeBuds Pro. We voelden de oordoppen afgelopen weken uitgebreid aan de... Read more »
 • Verschil OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro
  OnePlus heeft vandaag de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro aangekondigd. De toestellen zijn per 26 april verkrijgbaar. Wij zetten de overeenkomsten tussen beide telefoons voor je op een rij.... Read more »
 • Hoe je data beschermen?
  Tegenwoordig draag je steeds meer persoonlijke gegevens bij je. Foto’s, video’s en e-mails staan allemaal opgeslagen op onze mobiele telefoon, laptop of tablet. Maar wat nu als een van deze apparaten gestolen wordt? Dan heeft iemand toegang tot jouw data. In dit artikel gaan we kijken hoe je jezelf in... Read more »
 • Samsung Galaxy S21 versus S21+ versus S21 Ultra
  De nieuwe Samsung Galaxy S21-serie bestaat uit drie telefoons, de reguliere S21, de S21+ en de S21 Ultra. De toestellen verschillen minder dan de voorgaande jaren, maar er is nog genoeg te kiezen. We zetten de verschillen, en overeenkomsten, voor je op een rij.... Read more »
 • Apple iPhone 12 mini review
  In oktober introduceerde Apple de iPhone 12 mini. Met een scherm van 5,4-inch is het één van de weinige compacte telefoons van dit moment, zeker in het hoge segment. In deze review bekijken we het toestel nader.... Read more »
  +

  TechGirl

 • Review: Kobo Elipsa – groot, groter, grootst
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Kobo brengt vandaag een nieuwe e-reader op de markt: de Kobo Elipsa. De Kobo familie bestond tot nu toe uit de Forma, Libra H2O, Clara HD en Nia. Met de Elipsa heeft de grote broer van de familie zijn intrede gedaan. Letterlijk, want... Read more »
 • Vlog: Hoe werkt Uber Eats eigenlijk?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! De kortingscodes vliegen je om je oren: Uber Eats timmert hard aan de weg en wil graag dat je jouw bestelling plaatst en laat bezorgen via deze dienst. Maar wat is Uber Eats eigenlijk en hoe werkt het? TechGirl Stephanie woont in het... Read more »
 • Slimme verlichting in je babykamer: ja of nee?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! in dit artikel lees je waarom TechGirl Nadi heeft gekozen voor slimme verlichting in de babykamer en wat daar nou zo prettig aan is. The post Slimme verlichting in je babykamer: ja of nee? appeared first on TechGirl.... Read more »
 • Wat je moet weten over het beschermen van je persoonsgegevens
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Je hebt je inmiddels al drie keer uitgeschreven voor die vervelende nieuwsbrief van dat bedrijf waar je écht geen interesse in hebt. Het stoort je, maar je doet het nog een keer en vergeet het weer. Tot je wordt gebeld. Blijkbaar hebben ze... Read more »
 • Getest: draadloze fotoprinter van Epson (EcoTank ET-8500)
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Voor 't afdrukken van foto's is 't ideaal om een printer thuis te hebben. En laat de Epson EcoTank ET-8500 daar nou heel geschikt voor zijn! The post Getest: draadloze fotoprinter van Epson (EcoTank ET-8500) appeared first on TechGirl.... Read more »
 • Lauren Strapagiel van Buzzfeed: “Je werk moet niet je identiteit zijn”
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Mensen bellen die viral gaan – het is een razend interessante baan, al zit niet iedereen op al die aandacht te wachten. Onze potentiële TechGirl van de Maand, Lauren Strapagiel, heeft de taak om dit voor Buzzfeed te doen. “De stem van Buzzfeed... Read more »
 • Apps waar je slimmer van wordt
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Dit blog geeft een overzicht van apps waar je slimmer van wordt. Van talen leren tot mediteren en budgetteren. The post Apps waar je slimmer van wordt appeared first on TechGirl.... Read more »
  +

  Technieuws

 • PlayStation 5 kopen: Nieuwe voorraad bij Bol.com + voorraad Ratchet & Clank bundel
  De PlayStation 5 is deze week via meerdere webshops direct leverbaar. De afgelopen weken zijn er meerdere PlayStation 5 exemplaren verschenen bij diverse webwinkels. Op 23 juni is de console leverbaar via Bol.com. PlayStation 5 op voorraad De afgelopen maanden waren er nauwelijks nieuwe leveringen rondom de PlayStation 5. Sinds... Read more »
 • Hoe ‘onbeperkt’ is onbeperkt internet eigenlijk?
  Onbeperkt internet op je mobiel bekt natuurlijk lekker. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over dataverbruik als je online bent. Eigenlijk is een beperkte internetbundel niet meer echt van deze tijd, want alle grote providers bieden inmiddels onbeperkt internet tegen scherpe tarieven. Maar is onbeperkt ook echt 100%... Read more »
 • MediaMarkt BTW weg ermee-actie 2021 start op 27 juni: Dit zijn de aanbiedingen
  Dit jaar is het weer tijd voor de MediaMarkt BTW Weg Ermee-actie. De actie start dit jaar op 23 juni en loopt tot zondag 27 juni. Hierbij krijg je een flinke korting op een groot deel van het assortiment. De werkelijke korting is hiermee 17,3 procent. MediaMarkt BTW weg ermee-actie... Read more »
 • Amazon Prime Day 2021 start op 21 juni: De beste aanbiedingen
  Op 21 en 22 juni zijn de Amazon Prime Days. Op beide dagen 21 en 22 juni zijn er grote kortingen op verschillende producten uit het aanbod van Amazon. Om de interessante deals te scoren is het een vereiste om te beschikken over Amazon Prime. Prime Day is Amazon’s grootste koopjesfestival.... Read more »
 • Realme GT 5G: Veel smartphone voor 599 euro
  De high-end Realme GT komt naar Nederland voor een interessante adviesprijs. Voor 599 euro komt de smartphone naar Nederland en zal hiermee de strijd aangaan in het hogere segment. Realme GT 5G Begin maart werd de smartphone al gepresenteerd, maar het was voor een langere tijd onduidelijk of de smartphone... Read more »
 • Nokia X10 te verkrijgen in Nederland met Android One
  De Nokia X20 verscheen eerder in Nederland, nu is ook de Nokia X10 te verkrijgen in Nederland. De Nokia X10 is de tweede smartphone welke is uitgebracht in de X-serie. Nokia X10 HMD Global heeft de Nokia X10 voorzien van een aantal interessante specificaties. Het gaat hierbij om een 6,67-inch... Read more »
 • IKEA en Sonos introduceren Symfonisk wandpaneelspeaker
  Ikea en Sonos hebben een nieuw product uitgebracht in de Symfonisk serie. Het gaat hierbij om een nieuwe Symfonisk wandpaneelspeaker welke beschikt over WiFi. IKEA Symfonisk wandpaneelspeaker De nieuwe wandpaneelspeaker beschikt over de audio techniek maar is daarnaast ook voorzien van design aan de muur. De panelen zijn verwisselbaar waardoor... Read more »
  +

  IT Knowledge

 • Vulnerabilities in systemen, een bron van zorg
  Vulnerabilities is zo’n woord dat je tegenwoordig dagelijks leest en hoort. Altijd in relatie tot Cyber Security. Maar in dit artikel gaan we nog een stap verder. Want er zijn andere vulnerabilities die minstens zo gevaarlijk zijn maar die we vaak over het hoofd zien. Case: Een serieuze vulnerability Dit... Read more »
 • Heb je een projectmatige of een procesmatige mindset?
  Onze gedachten zijn vaak verstrooid. We zijn bezig met van alles, maar in feite brengt niets ons dichter bij onze doelen. Dankzij een projectmatige aanpak kunnen we echter onze aandacht wel richten op één haalbaar doel. En het mooie is, alles is projectmatig te benaderen. (Verderop in dit artikel lees je hoe... Read more »
 • Continuous Auditing Implemented
  Dit artikel beschrijft een prototype voor een Continuous Auditing (CA)-tool op basis van het CA-concept en CA-ontwerp. In het eerste artikel is het concept van CA uiteengezet waarna we in artikel 2 een ontwerp voor implementatie hebben gemaakt die we in dit artikel concreet uitwerken in een werkende oplossing /... Read more »
 • Ontwerp voor CA-tool (Continuous Auditing tool)
  Het concept van Continuous Auditing (CA) vereist een informatiesysteem dat moet worden gebouwd of ontworpen als elke andere IT oplossing. IT oplossingen worden tegenwoordig veelal Agile gerealiseerd of gekocht en geïntegreerd in het bestaande applicatielandschap. Dit geldt ook voor de CA-tools. Dit artikel beschrijft zowel de stappen om een CA-tool... Read more »
 • 9 Showstoppers die te voorkomen zijn
  Showstoppers zijn onvoorziene problemen waardoor we een software product niet kunnen opleveren. Stel je de wanhoop voor wanneer het project dat we met veel elan en hard werken zijn begonnen, jammerlijk mislukt. Hoe triest het ook is, het is waar dat veel projecten hun doel volledig missen en leiden tot verspilling van tijd... Read more »
 • Continuous delivery vraagt om continuous auditing
  De wereld van informatievoorziening verandert zo snel dat een auditperiode van een jaar wellicht onvoldoende vertrouwen geeft in de veiligheid van deze informatievoorziening. Hoe kun je grip houden op het steeds veranderende IT-landschap? Is continuous auditing een haalbare oplossing? Security controls vereisen een steeds kortcyclischer aandacht. Binnen het vakgebied Continuous... Read more »
 • Het Continuous Everything (CE) concept gedefinieerd
  Al jarenlang is een trend waar te nemen van een stijgende behoefte van kortere time-to-market en een betere voorspelbaarheid. Steeds meer is de ICT daar een succes of een blokkerende factor in. Met de komst van business DevOps worden steeds meer bedrijven hier succesvol in en weten de concurrentie te... Read more »
  +

  Gadgetzone.nl

 • Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games
  Jazz Jackrabbit, Grachtenracer, Killzone, Horizon Zero Dawn; de meeste gameliefhebbers kennen deze klassiekers wel. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn ontwikkeld door Guerilla Games, de g...... Read more »
 • Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
  Als jij een van die mensen bent die de Tesla Cybertruck wél mooi vinden, dan is de kans groot dat je de Cyberphone van Caviar ook wel kunt waarderen. De Cyberphone is een Apple iPhone 11 Pro, m...... Read more »
 • Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video)
  GMC heeft bevestigd dat er een nieuwe Hummer op de markt komt, en wel een volledig elektrische. In een teaserfilmpje werd meteen ook de datum bekendgemaakt waarop de suv wordt onthuld....... Read more »
 • Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit
  Oppo heeft vandaag een foto naar buiten gebracht van zijn eerste smartwatch. Het was al bekend dat de Chinese smartphonefabrikant aan een smartwatch werkt, maar het was tot nu toe nog niet duidelijk h...... Read more »
 • Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekast
  Op Game-Makers is sinds kort een leuk project te vinden voor gamers die met een Raspberry Pi hun eigen mini-arcadekast willen maken. Je hebt er uiteraard wel een 3D-printer voor nodig en een 9,7 inch ...... Read more »
 • Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video)
  Sony heeft op elektronicabeurs CES in Las Vegas voor een grote verrassing gezorgd door een elektrische auto te presenteren. Het gaat om de Sony Vision-S, een conceptauto die uiteraard volgepropt zit m...... Read more »
 • Hyundai laat 'vliegende auto' zien op CES 2020
  Tijdens de aankomende Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zal de Personal Air Vehicle (PAV) van Hyundai te zien zijn. Dat maakte de Zuid-Koreaanse autofabrikant vandaag bekend. De PAV, een 'v...... Read more »