IT en Gadgets Nederland

IT, Computers en Gadgets – Nederlandse Media

banner-versio
  +

  Computable

 • Thales sluit deals cloud-encryptie met Oracle en Intel
  In enkele dagen tijd sluit Thales overeenkomsten met Oracle en Intel voor de inzet van CipherTrust voor datamanagement. Dit is een dienst waarmee organisaties de regie krijgen over de versleuteling van hun gegevens die in de...... Read more »
 • Nieuwe directie zet Techleap meer op eigen benen
  De komst van twee nieuwe directieleden moet startup-organisatie Techleap helpen om minder afhankelijk van overheidsgeld te worden. Maarten Cleeren vervangt Maurice van Tilburg als managing director en Hadewych Corstens wordt de eerste commercieel directeur. De directie...... Read more »
 • AWS biedt hbo-instellingen oefen-cloud
  Amazon Web Services (AWS) ondersteunt vier hbo's bij onderwijs over cloud computing. InHolland, Hogeschool Windesheim, Fontys en Hogeschool Utrecht krijgen een gepreconfigureerde AWS-omgeving waarin studenten kunnen oefenen met de technologie.... Read more »
 • Cisco wordt software-grootmacht na deal met Splunk
  Cisco neemt Splunk over, leverancier van een platform om data te monitoren en veilig te houden. De Amerikaanse gigant op gebied van routers, switches en andere netwerkapparatuur wil beter beslagen ten ijs komen in het ai-tijdperk.... Read more »
 • TSH slaat Constant IT aan de haak
  Total Specific Hosting (TSH), de bedrijvengroep geruggesteund door Strikwerda Investments, heeft Constant IT overgenomen. Dit is een Amsterdamse managed service provider (msp) met een focus op de Microsoft Azure-cloudomgeving. Bij Constant IT werken zo'n veertig mensen.... Read more »
 • Microsoft introduceert ai-assistent Copilot
  Microsoft voorziet Windows 11 en Microsoft 365 binnenkort van een ai-assistent die de gebruiker helpt bij werkzaamheden op de computer. Microsoft Copilot integreert online-context, kunstmatige intelligentie, werkgegevens van de gebruiker en wat deze zoal op de...... Read more »
 • Kinderprogrammeertaal Scratch scheert hoge toppen
  Python, C en C++ zijn de vooraanstaande programmeertalen in de top 20 van de Tiobe-index. Op de veertiende plek even staat Scratch, een van de grootste stijgers. Ook Rust en Kotlin maken een flinke sprong.... Read more »
  +

  Tweakers Mixed RSS Feed

 • NYPD gaat autonome robot gebruiken in metrostation Times Square
  Het New York Police Department gaat een robot inzetten in het metrostation aan Times Square. Het apparaat weegt 190 kilogram, bevat vier camera’s en kan mensen in contact brengen met de hulpdiensten. Er zou geen gezichtsherkenningssoftware aanwezig zijn.... Read more »
 • AutoHotkey 2.0.10
  Versie 2.0.10 van AutoHotkey is uitgekomen. Dit programma stelt je in staat om vaak gebruikte toetsaanslagen, handelingen en/of knoppencombo's met toetsenbord en muis in een script achter een sneltoets te zetten, zodat de betreffende handeling in één keer wordt uitgevoerd. Daarbij is het mogelijk om eerder gescripte toetscombinaties van AutoIt2... Read more »
 • AMD Radeon Software Adrenalin Edition 23.9.3
  AMD heeft een nieuwe versie van zijn Radeon Software Adrenalin Edition-drivers uitgebracht. De drivers zijn geschikt voor de RX 400 en hoger. In versie 23.9.3 heeft AMD onder meer ondersteuning voor de spellen en de Payday 3 en de Phantom Liberty-uitbreiding van Cyberpunk 2077 toegevoegd. De optie om naar de... Read more »
 • WingetUI 2.1.0
  De finalrelease van WingetUI versie 2.1.0 is uitgekomen. Dit programma dient als grafische gebruikersinterface voor de bekendste softwarebeheerprogramma's voor Windows, namelijk WinGet, Chocolatey en Scoop. Met die packagemanagers kan software vanaf de commandline worden geïnstalleerd, bijgewerkt en verwijderd worden, en WinGetUI probeert dat dus eenvoudiger te maken. Het programma is... Read more »
 • Malwarebytes 4.6.3.282
  Malwarebytes heeft een nieuwe versie van zijn gelijknamige antivirusprogramma uitgebracht. Dit programma is gericht op het bestrijden van malware, zoals kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant,... Read more »
 • MSI Z790 MAX-moederbord krijgt overklokpresets tot 6,3GHz in bios-instellingen
  MSI gaat het proces om zijn Z790 MAX-moederborden te overklokken eenvoudiger maken. In de bios-instellingen komt een 'P-Core Beyond 6 GHz+'-optie te staan, waarmee het mogelijk is om de Intel Raptor Lake Refresh-cpu's met één klik een singlecoreboost van maximaal 6,3GHz te geven.... Read more »
 • JerryRigEverything: achterglas iPhone 15 Pro Max breekt ongebruikelijk snel
  Het glas van de achterkant van de iPhone 15 Pro Max is gebroken bij de duurzaamheidstest van YouTube-kanaal JerryRigEverything. Volgens de YouTuber is dit uitzonderlijk. De behuizing van titanium heeft de test echter wel overleefd.... Read more »
  +

  Computer!Totaal RSS

 • Cloudopslag via STRATO HiDrive biedt talloze (veiligheids)voordelen
  Bang voor gegevensverlies? Met een goedkoop abonnement bij de online opslagdienst STRATO HiDrive van de bekende Duitse provider verdwijnen in één klap al je digitale zorgen. Maak online back-ups van je voltallige foto- en videoverzameling, zodat je deze waardevolle data gegarandeerd nooit kwijtraakt. Een geruststellende gedachte! Hoog tijd voor een... Read more »
 • Verhuisbericht: Computertotaal.nl wordt ID.nl
  We vallen meteen maar met de deur in huis: Computertotaal.nl verhuist binnenkort naar ID.nl. Het tijdschrift Computer!Totaal blijft verschijnen zoals je dat gewend bent, alleen onze site wordt opgenomen in onze nieuwe platform ID.nl. Met alle inhoud zoals je die van ons gewend bent.... Read more »
 • Foto bewerken? Tips voor 22 gratis programma's
  Wil je foto's bewerken, dan heb je niet per definitie een duur programma nodig als Photoshop. Er zijn veel gratis alternatieven waarmee je aan de slag kunt. Wij zetten de beste programma's op een rij.... Read more »
 • Zo kun je de Microsoft Office-productcode vinden
  Probeer je Office te installeren of te activeren, dan heb je in veel gevallen een Microsoft Office-productcode nodig. Daarmee heb je toegang tot alle functies van de bekende kantoorsoftware. Ben je je code vergeten en weet je niet waar je die kunt vinden? Wij helpen je een handje vooruit.... Read more »
 • Op deze plekken kun je gratis muziek downloaden
  Veel streamingdiensten bieden de mogelijkheid aan om offline naar muziek te luisteren. Toch wil je soms liever zelf nummers kunnen downloaden als mp3-bestand. Diverse websites bieden dit legaal en gratis aan.... Read more »
 • Op deze manieren kun je grote bestanden versturen
  Wil je grote bestanden versturen, dan kan dat niet altijd via de mail. Gelukkig zijn er diverse online tools als WeTransfer en DropSend die dit mogelijk maken.... Read more »
 • Windows-wachtwoord vergeten? Dit kun je doen
  Het zal je maar gebeuren. Je hebt Windows op een tweede pc geïnstalleerd, een tijdlang niet meer gebruikt en nu ben je je Windows 10- of Windows 11-wachtwoord vergeten. Op zich niet onoverkomelijk, maar het wordt spannender als het om je enige administrator-account gaat. Gelukkig zijn er ook dan nog... Read more »
No RSS Item
No RSS Item
  +

  DutchCowboys

 • Deze week viral: Lubachs Alexia-vlog en Rutte’s Hyvespagina
  Wat ging er deze week viral? Wat viel er op op social media? In deze editie van Deze week viral hebben we het uiteraard vooral over Prinsjesdag, met als klapper op de vuurpijl natuurlijk dat hilarische filmpje van Lubach met de vlog van Alexia. Vieze pannenkoeken Het blijft een discussie... Read more »
 • ​Spotify komt straks écht met HiFi-abonnement: kost een vermogen
  Het abonnement is zo ongeveer al aangekondigd voordat Spotify bestond, maar er zijn diverse aanwijzingen waardoor we denken dat het er nu wel echt komt: het HiFi-abonnement van de streamingdienst. We hebben er erg lang op moeten wachten, maar misschien laten veel mensen het abonnement alsnog aan hun neus voorbij... Read more »
 • Boeing verwacht een verdubbeling van de luchtvaartvloot
  Ondanks dat veel Chinese bedrijven te kampen hebben met ‘Westers wantrouwen’ – Huawei is daar een goed voorbeeld van – groeit de economie in het land nog altijd als kool. Ook de welvaart zit behoorlijk in de lift en maakt een inhaalslag. Dat heeft ook gevolgen voor de luchtvaart in... Read more »
 • Party animals: 4 instantcamera’s om toffe kiekjes mee te schieten
  Je ziet ze wel eens op feestjes, en daar zijn ze eigenlijk altijd wel een succes. Ze drukken direct af op stickerpapier, of op een gewoon fotopapiertje en je kunt het meteen meenemen. Erg leuk, die instantcamera’s. Er is altijd één usual suspect, maar er zijn meer toffe instantcamera’s die... Read more »
 • ​LEGO mixt game- en plantensets tot een geweldige Piranha Plant
  LEGO is al jaren bezig met het uitbrengen van allerlei planten: een bonsai, een orchidee, een bosje wilde bloemen.. Maar ook werkt het volop aan zijn samenwerking met Nintendo, vol Mario-sets, zoals het geweldige vraagtekenblok, maar ook de Mario-sets waarmee je levels van de bekende game kunt naspelen. Blijkbaar dachten... Read more »
 • James Webb telescoop vindt bouwsteen voor leven op Europa
  De James Webb ruimtetelescoop heeft ons in de 14 maanden dat hij actief is al heel wat fraaie plaatjes vanuit de krochten van het heelal gestuurd en bijzondere ontdekkingen gedaan. Webb is echter niet alleen bedoeld om in het verre verleden te kijken. De telescoop heeft onlangs een grote ontdekking... Read more »
 • ​Wereld-koffiedag: De voordelen en nadelen van koffie
  Zondag is het Wereld-koffiedag, maar het is natuurlijk leuker om het daarover te hebben op een werkdag. Op kantoor wordt immers de meeste koffie gedronken. Al is het maar om even een wandelingetje te kunnen maken naar de koffieautomaat. Er bestaan veel mythes over koffie, maar er wordt ook veel... Read more »
No RSS Item
  +

  PCMweb RSS

 • Dit denken we al te weten over de iPhone 14-serie
  Apple introduceert op 7 september de iPhone 14-serie. Nog even geduld dus, maar gelukkig is er al aardig wat bekend over de nieuwe smartphones. In dit overzichtsartikel zetten we de laatste verwachtingen onder elkaar.... Read more »
 • Houd ongenode gasten buiten de deur met een VPN
  Dat je altijd je favoriete programma’s up-to-date moet houden en dat het besturingssysteem zichzelf automatisch moet bijwerken met de nieuwste ‘updates’ en ‘patches’: dat weet je waarschijnlijk inmiddels wel. Hackers proberen echter op slinkse wijze alsnog toegang te krijgen tot je netwerk en gegevens. Hoe ze dat doen? Via je... Read more »
 • Verwijderde bestanden terughalen: Dit zijn je opties
  Er kunnen natuurlijk verschillende oorzaken zijn waarom je niet meer bij je data kunt en aangezien niet elke oorzaak dezelfde remedie heeft, doe je er goed eerst na te gaan wat er precies fout is gegaan. Dan pas mag je het proberen op te lossen, voorzien van optimale tool(s). Dit... Read more »
 • De beste multi-gigabitswitches getest
  We testen de zes beste multi-gigabitswitches. Deze desktopswitches maken je thuisnetwerk geschikt voor veeleisende netwerktoepassingen zoals 4K/8K-videostreaming, fiber-internet en/of krachtige NAS’en. Inpluggen volstaat om je netwerk te upgraden, maar drie van de zes switches hebben ook een beheerinterface, met geavanceerde instellingen voor bijvoorbeeld VLAN’s en prioriteitswachtrijen.... Read more »
 • Waarom gewiste bestanden niet helemaal weg zijn
  Het heeft iets magisch: je verwijdert bestanden van een schijf of usb-stick, maar via datahersteltools en -technieken zijn de gewiste bestanden toch weer boven water te halen. Hoe kan dat, wat maakt het lastig en wanneer kan het niet meer?... Read more »
 • Professionele printers voor grootverbruik vergeleken
  De afgelopen jaren verschenen er steeds meer printers met navulbare inktreservoirs op de markt. Die bieden een hogere printcapaciteit tegen lagere verbruikskosten. Epson loopt met zijn succesvolle EcoTank-serie voorop in professionele printers, terwijl concurrenten als Canon en HP ook geregeld cartridgevrije all-in-one-printers uitbrengen. Tot slot kunnen veelgebruikers natuurlijk ook een... Read more »
 • Al deze apparaten werken al met spraakbediening
  Gemak dient de mens. En technologie doet dat ook. Daarom wordt er ook zoveel aandacht besteed aan het gebruiksgemak van nieuwe tech. En wat is er nou makkelijker dan hardop te zeggen wat je wilt? De opkomst van spraakbediening in apparatuur is onstuitbaar. Maak kennis met deze tien toepassingen.... Read more »
  +

  PortableGear nieuws

 • Verschil OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro
  OnePlus heeft vandaag de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro aangekondigd. De toestellen zijn per 26 april verkrijgbaar. Wij zetten de overeenkomsten tussen beide telefoons voor je op een rij.... Read more »
 • Hoe je data beschermen?
  Tegenwoordig draag je steeds meer persoonlijke gegevens bij je. Foto’s, video’s en e-mails staan allemaal opgeslagen op onze mobiele telefoon, laptop of tablet. Maar wat nu als een van deze apparaten gestolen wordt? Dan heeft iemand toegang tot jouw data. In dit artikel gaan we kijken hoe je jezelf in... Read more »
 • OnePlus Nord Buds oordoppen getest
  De OnePlus Nord Buds zijn aantrekkelijk geprijsde true wireless stereo headsets. Wat je kan verwachten voor 49 euro lees je in deze review.... Read more »
 • Xiaomi 12 Pro getest
  Medio maart kondigde Xiaomi haar nieuwste topmodellen aan, de Xiaomi 12 en de Xiaomi 12 Pro. De afgelopen maand gebruikten wij de 12 Pro. Onze bevindingen lees je in onderstaande review.... Read more »
 • Emporia Tablet review
  Het Oostenrijkse Emporia specialiseert zich in mobiele communicatie voor senioren. Naast makkelijk te bedienen telefoons en smartphones heeft Emporia sinds kort ook een tablet in haar assortiment. Wij bekeken de tablet samen met een ouder testkoppel.... Read more »
 • Oppo Find X5 serie in detail
  Oppo heeft gisteren haar nieuwe Find X5-vlaggenschipserie geïntroduceerd. In totaal bestaat de reeks uit drie toestellen, de Find X5 Lite, de Find X5 en de Find X5 Pro. In dit artikel bekijken we de overeenkomsten en de verschillen van de toestellen.... Read more »
 • Nuki Smartlock 3.0 review
  Omdat de sleutel altijd aan de binnenkant van de deur zit kan je sloten zonder paniekfunctie niet van buiten openen. Het is aan te raden om bij gebruik van een Nuki Smart Lock de cilinder te vervangen door een cilinder met paniekfunctie, waardoor je altijd nog met de sleutel naar... Read more »
  +

  TechGirl

 • Een nieuwe smart tv? Check deze 5 tips voordat je koopt
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Tegenwoordig is het eigenlijk wel de standaard om er één te hebben; een smart tv. Smart tv’s bieden tegenwoordig steeds meer opties, zoals ingebouwde apps, spraakbesturing en nog veel meer, waardoor ze de laatste jaren erg populair zijn geworden. Er is zoveel keuze,... Read more »
 • Noise-cancelling is vooral fantastisch voor je eigen gedachten
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Het ene na het andere merk komt met oordopjes met noise-cancelling. Het cliché voorbeeld is natuurlijk de huilende baby in het vliegtuig. Al wordt er bij gesprekken over noise-cancelling ook altijd wel even stilgestaan bij de onveiligheid die het met zich meebrengt: fiets... Read more »
 • Dossier midrange telefoons: 3 Chinese merken uitgelicht
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Midrange-telefoons zijn er van allerlei merken: zelfs Apple heeft met zijn SE-reeks een midrange gevonden. Samsung heeft weer zijn eigen lijn met A-telefoons voor een lager budget, maar bijvoorbeeld ook ‘Fan Edition’-toestellen. Bijna elk merk heeft wel een midrangelijn. Er zijn echter telefoonmerken... Read more »
 • Leuk voor je oma! Rolodex maakt comeback
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! De Rolodex: een uitvinding uit 1956, is iets wat we nu eigenlijk niet meer kennen, maar waar je oma vast warme herinneringen aan heeft. Het was een soort ringband met kleine adres- en telefoonkaartjes. Handig, want vroeger kon je dat soort gegevens niet... Read more »
 • AliExpress of Action, wat is ‘erger’ (lees: minder duurzaam)?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Goedkope gadgets scoren? Daarvoor ga je naar de Action of naar AliExpress. Maar wat is eigenlijk 'erger'? We vroegen het ChatGPT. The post AliExpress of Action, wat is ‘erger’ (lees: minder duurzaam)? appeared first on TechGirl.... Read more »
 • Willow is de schattigste robot die we dit jaar zagen
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Techbeurzen zijn heel erg leuk: je ziet er bekende mensen, grote merken doen vaak grote aankondigingen en je kunt je verwonderen over stands met 40 verschillende kaasfondue-apparaten. LauraJenny vindt echter één ding nog leuker dan dat, en dat is: robots. Veel robots kennen... Read more »
 • Motorola Edge 40 Neo: smartphone voor modebewuste gebruikers
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Motorola introduceert de opvolger van hun meest stijlvolle smartphone die het heeft: zeg ‘Hello’ tegen de Motorola Edge 40 Neo. De telefoon is verkrijgbaar in drie prachtige kleuren: Black Beauty, Mint Green en Caneel Bay, die in samenwerking met Pantone zijn samengesteld. Deze... Read more »
  +

  Technieuws

 • Dit is de nieuwe Microsoft Surface Studio 2 laptop
  Microsoft heeft vandaag een aantal nieuwe producten aangekondigd waaronder nieuwe laptops. Zo heeft Microsoft de nieuwe Surface Laptop Studio 2 aangekondigd. De krachtige laptop beschikt over een touchscreen en een flexibel scharnier, waardoor de laptop ook als een grote tablet gebruikt kan worden. Ook is er een nieuwe Surface Laptop... Read more »
 • Alles wat je altijd al wilde weten over merkbeleving
  Merkbeleving is alles wat ervoor zorgt dat je doelgroep het gevoel bij je merk heeft dat jij wil. Het is de gehele uitstraling van je merk. Dus niet alleen je huisstijl, fotografie en kleur, maar ook de tone of voice, je sollicitatieprocedure of je secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft alles waarmee... Read more »
 • Komt OnePlus met een betaalbare OnePlus Pad Go tablet?
  Als we de laatste geruchten mogen geloven komt OnePlus met een nieuwe betaalbare tablet. De OnePlus Pad Go zal vanuit de fabrikant op de markt komen en is hiermee een goede aanvulling op de eerdere high-end tablet van OnePlus.  OnePlus Pad Go OnePlus bracht al een high-end tablet uit en... Read more »
 • iOS 17, iPadOS 17, watchOS 10 en tvOS 17 vanaf nu beschikbaar
  Goed nieuws – vanaf vandaag zijn een groot deel van de Apple producten te updaten. Vanaf vandaag zijn iOS 17, iPadOS 17 watchOS 10 en tvOS 17 te downloaden. De nieuwe versie van macOS komt vanaf volgende week beschikbaar.  iOS 17 kent verschillende vernieuwingen en is een vrije grote update gericht... Read more »
 • Veilig communiceren in explosiegevaarlijke omgevingen met ATEX-gecertificeerde smartphones
  In industriële en technische omgevingen waar explosiegevaar op de loer ligt, is het essentieel dat werknemers veilig en effectief kunnen communiceren. In dergelijke omstandigheden moeten communicatiemiddelen voldoen aan strikte veiligheidsnormen, zoals de ATEX-richtlijnen. ATEX-gecertificeerde smartphones, van gerenommeerde merken als ATEX Depot, zijn een voorbeeld van dergelijke veilige communicatiemiddelen die speciaal... Read more »
 • Hoe laat verschijnt iOS 17?
  Het is bijna tijd om de iPhone te updaten naar versie iOS 17. De nieuwe versie van iOS beschikt over een aantal verbeteringen en is binnenkort beschikbaar op alle iPhones met support op de laatste versie. Hoe laat verschijnt iOS 17? Hoe laat verschijnt iOS 17? Apple heeft een vast... Read more »
 • iOS 17 ondersteuning: Deze iPhones ontvangen de nieuwe update
  Apple heeft deze week aangekondigd dat iOS 17 vanaf maandag 18 september zal verschijnen. De nieuwe versie beschikt een aantal nieuwe functionaliteiten en is een behoorlijke update ten opzichten van de iOS 16 versie.  Deze iPhones kun je niet meer updaten naar iOS 17 Helaas is iOS 17 niet voor... Read more »
No RSS Item
  +

  Gadgetzone.nl

 • Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games
  Jazz Jackrabbit, Grachtenracer, Killzone, Horizon Zero Dawn; de meeste gameliefhebbers kennen deze klassiekers wel. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn ontwikkeld door Guerilla Games, de g...... Read more »
 • Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
  Als jij een van die mensen bent die de Tesla Cybertruck wél mooi vinden, dan is de kans groot dat je de Cyberphone van Caviar ook wel kunt waarderen. De Cyberphone is een Apple iPhone 11 Pro, m...... Read more »
 • Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video)
  GMC heeft bevestigd dat er een nieuwe Hummer op de markt komt, en wel een volledig elektrische. In een teaserfilmpje werd meteen ook de datum bekendgemaakt waarop de suv wordt onthuld....... Read more »
 • Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit
  Oppo heeft vandaag een foto naar buiten gebracht van zijn eerste smartwatch. Het was al bekend dat de Chinese smartphonefabrikant aan een smartwatch werkt, maar het was tot nu toe nog niet duidelijk h...... Read more »
 • Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekast
  Op Game-Makers is sinds kort een leuk project te vinden voor gamers die met een Raspberry Pi hun eigen mini-arcadekast willen maken. Je hebt er uiteraard wel een 3D-printer voor nodig en een 9,7 inch ...... Read more »
 • Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video)
  Sony heeft op elektronicabeurs CES in Las Vegas voor een grote verrassing gezorgd door een elektrische auto te presenteren. Het gaat om de Sony Vision-S, een conceptauto die uiteraard volgepropt zit m...... Read more »
 • Hyundai laat 'vliegende auto' zien op CES 2020
  Hyundai laat tijdens de aankomende Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas de Personal Air Vehicle (PAV) zien. Dat maakte de Zuid-Koreaanse autofabrikant vandaag bekend. De PAV, een 'vliegende au...... Read more »
Horren op Maat, horrengigant