IT en Gadgets Nederland

IT, Computers en Gadgets – Nederlandse Media

  +

  Computable

 • Zorgen over ict-platform van Wet open overheid
  Het is de vraag of gemeenten, provincies en waterschappen vanaf 1 mei 2022 allerlei informatie actief openbaar kunnen maken, zoals voorgeschreven in de Wet open overheid (Woo). Die decentrale overheden vrezen dat het platform waarop ze...... Read more »
 • Capgemini doet herbouw Digipoort
  Capgemini gaat de huidige Digipoort volledig herbouwen. Logius gunt de aanbesteding van het nieuwe Digipoort-nok (nadere overeenkomst) definitief aan deze it-dienstverlener. Ook over de migratie, doorontwikkeling en beheer zijn afspraken gemaakt. De overeenkomst voorziet in een...... Read more »
 • Kabinet verhoogt budget AP niet; Wolfsen verbijsterd
  De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) blijft vleugellam. De privacywaakhond moet het ook in 2022 doen met een schamele vijfentwintig miljoen euro, evenveel als in 2021.... Read more »
 • 300 miljoen in Europese chips en cloud
  Het kabinet stelt driehonderd miljoen euro extra beschikbaar voor samenwerking aan cruciale innovatieve technologie. Als startbedrag kan Nederland met dit geld deelnemen aan twee grote Europese projecten op gebied van micro-elektronica en cloudinfrastructuur. In beide gevallen...... Read more »
 • AWS past contracten aan op data- en privacyregels EU
  Amazon Web Services (AWS) heeft zijn standaardcontractvoorwaarden aangepast aan de nieuwe Europese wet- en regelgeving rondom data en privacy. In juni presenteerde de EU een modelcontract om de privacy te waarborgen als bedrijven gegevens buiten de...... Read more »
 • EZK-geld naar extra ict-omscholing
  Het kabinet stelt veertig miljoen euro extra ter beschikking voor de subsidieregeling Omscholing naar kansrijke beroepen in de ict en techniek. Hiermee kunnen nog eens 10.000 arbeidskrachten worden omgeschoold naar een kansrijk beroep. Dit bedrag komt...... Read more »
 • WBSO niet aangepast aan nieuwe software-trends
  De Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) blijft komend jaar nagenoeg ongewijzigd. De innovatieregeling wordt dus niet aangepast aan nieuwe ontwikkelingen op softwaregebied.... Read more »
  +

  Emerce

 • Derek Vreeburg (Biller): ‘We waren verbaasd dat het nog niet bestond’
  Met Biller kunnen bedrijven snel en veilig online ‘op factuur’ een aankoop doen bij andere bedrijven. “Er worden al b2c-oplossingen aangeboden. Wij specialiseren ons in b2b”, zegt CEO Derek Vreeburg.... Read more »
 • Remote softwareontwikkelteams: Kwaliteit, kostenbesparing en controle
  Software-ontwikkelaars zijn onvindbaar. Of ze vragen een vorstelijk salaris. Dat kan anders. Denk eens na over de enorme pool aan talent net buiten de EU.... Read more »
 • VideoEerste indruk: iPhone 13
  Apple hoeft niet bang te zijn dat het versienummer (het ongeluksgetal 13) gebruikers ervan zal weerhouden om de nieuwe iPhones te kopen. Analisten verwachten dat de vraag wederom erg groot zal zijn. Maar voor de grote veranderingen kun je beter op het volgende model wachten. Een eerste indruk van de... Read more »
 • Infographic: het hybride kantoor
  Sinds 2020 is het aantal Amerikanen dat vanuit huis werkt verdrievoudigd door corona. 95 procent van de kantoorwerkers is tijdens de pandemie gedeeltelijk overgestapt op werken op afstand. Toch moet ook een deel van de tijd op kantoor worden doorgebracht. Bedrijven moeten hybride werkplekken ontwikkelen om het beste van twee... Read more »
 • Beeld en Geluid maakt historische platencollectie toegankelijk
  Instituut Beeld en Geluid in Hilversum lanceert de nieuwe applicatie Groef. Deze webapplicatie geeft op een speelse manier een uniek inkijkje in het muziekaanbod in de platenwinkels van de jaren 1910-1960.... Read more »
 • Hoe haal je winst uit je klantenservice?
  Wat gebeurt er als je juist méér in je klantenservice investeert, dan minder? EasyToys en Trengo delen hun inzichten.... Read more »
 • Nieuwe Safari al beschikbaar voor Mac-gebruikers
  Apple heeft zijn nieuwe browser Safari 15 reeds beschikbaar gesteld voor zowel gebruikers van macOS Big Sur als macOS Catalina in afwachting van macOS Monterey.... Read more »
  +

  Tweakers Mixed RSS Feed

 • Mp3tag 3.10
  Florian Heidenreich heeft versie 3.10 van Mp3tag uitgebracht. Met dit programma kunnen de metatags van de meest gangbare muziekformaten worden aangepast. Ondersteuning is aanwezig voor ID3v1, ID3v2.3, ID3v2.4, mp4, wma, Vorbis-comments en Ape-tags. Verder kunnen de bestandsnamen aan de hand van die tags worden aangepast en kunnen playlists worden gegenereerd.... Read more »
 • CrystalDiskInfo 8.12.8
  Crystal Dew World heeft een nieuwe versie van CrystalDiskInfo uitgebracht. Dit programma, dat onder de MIT-licentie wordt uitgebracht, geeft uitgebreide informatie over de drives in de computer. Er is ondersteuning voor traditionele harde schijven, maar ook voor ssd's en in mindere mate voor externe usb- en firewire-schijven. Naast het weergeven... Read more »
 • Intel begint met bouw van twee nieuwe chipfabrieken in Arizona
  Intel is begonnen met de bouw van twee nieuwe chipfabrieken in de Amerikaanse staat Arizona. Deze fabrieken, die Fab 52 en Fab 62 gaan heten, kosten gezamenlijk 20 miljard dollar en moeten in 2024 volledig operationeel zijn.... Read more »
 • SUMo 5.14.1
  KC Softwares heeft versie 5.14.1 van SUMo uitgebracht. SUMo, wat voor Software Update Monitor staat, is een programma dat de computer scant op aanwezige software en vervolgens controleert of er nieuwere versies beschikbaar zijn. Door het installeren van een driver agent kan het ook controleren op nieuwe drivers. De gratis... Read more »
 • OnLeaks deelt renders van alle Samsung Galaxy S22-smartphones
  OnLeaks heeft renders gedeeld van de volgende generatie Galaxy S-toestellen van Samsung. Daaruit blijkt dat het ontwerp van de Galaxy S22 en S22+ grotendeels ongewijzigd blijft, hoewel de Ultra-variant een Note-achtig design met vernieuwd camera-eiland krijgt.... Read more »
 • Huawei-cfo Meng Wanzhou mag terug naar China na akkoord met aanklagers in VS
  Huawei-cfo Meng Wanzhou is vrij om te vertrekken uit Canada, waar ze sinds 2018 onder huisarrest heeft gezeten. De topvrouw werd beschuldigd van fraude door de VS en heeft het nu op een akkoord gegooid met de aanklagers.... Read more »
 • Ubisoft wil uitgelekte lijst Geforce NOW-games met dmca-verzoek offline houden
  Ubisoft heeft Pavel Djundik, de man achter SteamDB, een dmca takedown request gestuurd vanwege zijn kopie van de interne lijst van Geforce NOW-titels. Daarop staan niet aangekondigde games die Nvidia 'speculatief' noemt, maar Ubisoft denkt er wellicht anders over.... Read more »
  +

  Computer!Totaal RSS

 • Zo kun je Windows-apps snel installeren
  Microsoft heeft onlangs de eerste stabiele versie van Windows Package Manager uitgebracht. Met deze tool voor wat gevorderde gebruikers kun je allerlei programma’s snel installeren op Windows 10.... Read more »
 • Zo kun je vrienden overal volgen
  Wie eraan denkt om in het geniep het doen en laten van zijn partner te volgen op basis van gps-gegevens, stellen we vanaf de volgende zin teleur. Stiekem zit er niet bij, want het blijft een kwestie van ik-volg-jou en jij-volgt-mij. Maar nuttig zijn deze volgfuncties wel om elkaar te... Read more »
 • Microsoft Start: dit is de nieuwsfeed van Windows 11
  Microsoft heeft Microsoft Start gelanceerd. Dat is een gepersonaliseerde nieuwsfeed die direct in Windows 11 gebouwd zit. De feed is ook bereikbaar via een website en een gratis app, die te downloaden is voor zowel Android als iOS. De dienst lijkt in de basis op de website MSN.... Read more »
 • Geen dvd-drive in je laptop of pc? Dit kun je doen!
  Tegenwoordig heeft niet iedere laptop of desktop nog een drive om dvd's of cd's af te kunnen spelen. Kijk maar naar de huidige generatie Chromebooks en MacBooks. Wil je dus een film op dvd kijken, dan wordt dat lastig. Gelukkig zijn er manieren om toch de film af te spelen... Read more »
 • Extra beeldscherm toevoegen aan je laptop
  Het scherm van je laptop is vaak niet erg groot. Als je vanuit huis werkt, wil je misschien dan ook een extra scherm aansluiten. Hoe je dat doet, leggen we uit in dit artikel.... Read more »
 • Nokia Streaming Box 8000 - Slanke mediaspeler met Google-inmenging
  Voor bezitters van een televisie met een verouderde smartomgeving is een losse mediaspeler een interessante optie. De Apple TV en Google Chromecast zijn momenteel veruit de bekendste oplossingen. Daarnaast brengen diverse bekende en onbekende merken betaalbare mediaspelers met Android (TV) op de markt. Zo introduceerde Nokia afgelopen voorjaar de Streaming... Read more »
 • Windows Foto's krijgt stevige update: dit verandert er
  Met de release van Windows 11 ziet een aantal apps er anders uit dan je gewend bent. Eén van die apps is Windows Foto’s. Die app doet bijvoorbeeld heel veel met het Fluent Design van Microsoft. Maar qua functionaliteit verandert er ook het één en ander.... Read more »
  +

  DraadlozeOortjes.com

 • Review Jabra Elite 85t
  Review: Jabra Elite 85t Jabra is als één van de pionier in de draadloze oordopjes markt flink bezig met het perfectioneren van hun oortjes. Begin 2020 kwam het bedrijf met de 75t lijn. Op draadlozeoortjes.com gaven we de draadloze oortjes een 9 uit 10, vanwege de lange batterij duur. Maar... Read more »
 • LG Tone Free HBS FN6 Review
  LG Tone Free HBS FN6 Review. Bacterievrije draadloze oortjes. Door de populariteit van draadloze oortjes heeft nu bijna elk bekend tech merk wel een eigen variant op de markt gebracht. Om je als merk te kunne onderscheiden is het daarom steeds moeilijker aan het worden om met iets nieuws te... Read more »
 • Review: UiiSii TWS21 SongBirds Airbuds
  Review: UiiSii TWS21 SongBirds Airbuds Het kan heel goed zijn dat je nog nooit van het merk UiiSii hebt gehoord. Toch zijn ze al enige tijd actief op de markt voor draadloze oortjes en heeft UiiSii al vijf verschillende True Wireless Earbuds op de markt gebracht. Het Chinese bedrijf brengt... Read more »
 • Waar moet je op letten bij het kopen van draadloze oortjes?
  Waar moet je op letten bij het kopen van draadloze oortjes De overstap van bedrade oortjes naar draadloze oortjes is heerlijk. Nooit meer blijven haken met je draad en geen last meer van oortjes die je uit de knoop moet halen voor je ze kunt gebruiken. Daarnaast is het ook... Read more »
 • Getest: Bose SoundSport Wireless – Review
  Getest: Bose SoundSport Wireless - Review Bose heeft 2 draadloze oortjes met een focus op sport. De Bose SoundSport komt in een volledig draadloze versie (de Bose SoundSport Free) en de versie met een draad alleen tussen de 2 oortjes (de Bose SoundSport Wireless). In deze review bekijken we de... Read more »
 • OnePlus Buds, alles over de eerste draadloze oortjes van OnePlus
  OnePlus Buds, alles over de eerste draadloze oortjes van OnePlus. Het populaire smartphone merk OnePlus staat vooral bekend om de hoge kwaliteit die het merk biedt voor relatief weinig geld. De smartphones komen met de nieuwste snufjes en concurreren zo met de veel duurdere bekende merken in het hoge segment.... Read more »
 • Alles wat je wilt weten over de nieuwe earbuds van Samsung: Galaxy Buds Live.
  Alles wat je wilt weten over de nieuwe earbuds van Samsung: Galaxy Buds Live. Samsung is een grote speler op de markt voor draadloze oortjes. De Samsung Galaxy Buds en Galaxy Buds Plus staan vaak hoog de top draadloze oortjes lijsten (zo ook in onze draadloze oortjes koopgids van juli... Read more »
  +

  DutchCowboys

 • ​Iets leuks gezien op Instagram? Google het
  Even door de Stories op Instagram, of simpelweg de timeline, betekent niet dat je alleen content tegenkomt van mensen die je volgt. Je krijgt er om de paar posts wel een commerciële uiting te zien, van Nike, Zalando, Shein of een andere grote partij. Daar kun je gemakkelijk op doorklikken,... Read more »
 • ​Android Auto laat je nu ook gamen in de auto
  Gewone auto’s beginnen steeds meer op Tesla’s te lijken. Als je ze met Android Auto kunt gebruiken, want het is hierop nu mogelijk om games te spelen. Het is uiteraard alleen bedoeld voor gebruik in de parkeerstand. In de parkeerstand Sterker nog, het is niet mogelijk om het bijvoorbeeld tijdens... Read more »
 • Geen 1,5 meter afstand meer houden en andere wijzigingen die vanaf morgen ingaan
  Het kan je niet zijn ontgaan dat we vanaf morgen te maken krijgen met de coronapas en we geen 1,5 meter afstand meer hoeven te houden. Hoewel er nog maar weinig met corona besmette mensen zijn in Nederland en de druk op de ziekenhuizen klein is, gaan we nog niet... Read more »
 • ​Etsy had meer aan zijn imago moeten werken in de pandemie
  Zeggen dat de pandemie op zijn einde loopt is misschien wat voorbarig, maar we kunnen zeker stellen dat de wereld er op veel plekken inmiddels iets rooskleuriger uitziet wat corona betreft. Op dit moment. Dat is voor bijna iedereen fijn. Voor creatief winkelplatform Etsy is het ingewikkeld. Mondkapjes Etsy is... Read more »
 • Goed Nieuws: Mario-film met Chris Pratt en bouw een egelhotel
  Vrijdag is weer aangebroken en er is genoeg te vertellen om je weekend een goede aftrap te geven. Zoals bevingen op mars, gratis pakketten om een egelhotel te bouwen, het behoud van de aarde en een nieuwe Mario-film met niemand minder dan Chris Pratt als Mario. Heet een aardbeving op... Read more »
 • Bitcoin en NFT’s: Twitter omarmt de blockchain
  Heeft iemand een briljante tweet geschreven, dan kun je veel meer doen dan een hartje geven of retweeten. Je kunt iemand een fooitje geven. Eerst kon dat gewoon in de reguliere valuta, maar nu kan dat ook in Bitcoin. Het is een nieuw initiatief van Twitter, dat de laatste tijd... Read more »
 • ​OnePlus maakt een Flagship Killer met OnePlus Nord 2
  OnePlus heeft recentelijk twee nieuwe toestellen aangekondigd: OnePlus Nord CE en OnePlus Nord 2. Deze smartphones zijn nieuwe stappen die het telefoonmerk zet om voor meer verschillende budgetten telefoons aan te bieden. OnePlus Nord 2 5G kreeg zelfs de bijnaam Flagship Killer of 2021, wat betekent dat de telefoon beter... Read more »
  +

  Laatste Artikelen - Webwereld

 • Samsung Galaxy Z Flip, S20(+) en S20 Ultra Hands-on
  Samsung nodigde ons uit op de drie allernieuwste smartphones van dichtbij te bekijken. Daar maakten wij dankbaar gebruik van en wij delen onze bevindingen met je.... Read more »
 • Hands-on: Synology Virtual Machine Manager
  Dat je NAS tegenwoordig voor veel meer dan alleen het opslaan van bestanden kan worden gebruikt is inmiddels bekend, maar wist je ook dat je er virtuele machines mee kan beheren? Wij leggen je uit hoe.... Read more »
 • Wat je moet weten over FIDO-sleutels
  Dankzij de FIDO2-standaard is het mogelijk om zonder wachtwoord toch veilig in te loggen bij diverse online diensten. Onder meer Microsoft en Google bieden hier al opties voor. Dit jaar volgen er waarschijnlijk meer organisaties die dit aanbieden.... Read more »
 • Zo gebruik je je iPhone zonder Apple ID
  Tegenwoordig moet je voor zo’n beetje alles wat je online wilt doen een account aanmaken, zelfs als je niet van plan bent online te werken of als je gewoon geen zin hebt om je gegevens te delen met de fabrikant. Wij laten je vandaag zien hoe je dat voor elkaar... Read more »
 • Groot lek in Internet Explorer wordt al misbruikt in het wild
  Er is een nieuwe zero-day-kwetsbaarheid ontdekt in Microsoft Internet Explorer. Het nieuwe lek wordt al misbruikt en een beveiligingsupdate is nog niet beschikbaar.... Read more »
 • Zo installeer je Chrome-extensies in de nieuwe Edge
  De nieuwe versie van Edge is gebouwd met code van het Chromium-project, maar in de standaardconfiguratie worden extensies uitsluitend geïnstalleerd via de Microsoft Store. Dat is gelukkig vrij eenvoudig aan te passen.... Read more »
 • Windows 10-upgrade nog steeds gratis
  Microsoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk... Read more »
  +

  PCMweb RSS

 • Ssd kopen: Waar moet je op letten?
  Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?... Read more »
 • De beste atx-behuizingen vergeleken
  De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment... Read more »
 • Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend?
  Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in... Read more »
 • PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2
  Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.... Read more »
 • Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari
  Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!... Read more »
 • Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone?
  Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?... Read more »
 • Welke Linux-versie past het beste bij jou?
  Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in... Read more »
  +

  NU - Tech

 • Zes vragen over de Europese plannen voor een universele oplader
  De Europese Commissie vindt dat USB-C de standaard moet worden om apparaten mee op te laden. Daarvoor werd deze week een wetsvoorstel ingediend. In dit artikel worden zes vragen over het voorstel beantwoord.... Read more »
 • CoronaCheck-app overbelast door grote drukte en ddos-aanval
  De CoronaCheck-app, die sinds zaterdag als toegangsbewijs voor restaurants, bioscopen en evenementen dient, was zaterdagavond direct overbelast door grote drukte. Allestoringen.nl ontving veel meldingen van gebruikers die in de app geen QR-code te zien kregen.... Read more »
 • Renders van Samsung Galaxy S22 Ultra tonen P-vormig camera-eiland
  De Samsung Galaxy S22 Ultra, die naar verwachting volgend jaar uitkomt, krijgt mogelijk een vernieuwd camera-eiland. Dat schrijven Twitter-account OnLeaks en techwebsite Digit vrijdag op basis van gelekte informatie over de telefoon.... Read more »
 • Twitter verbetert videokwaliteit op zijn platform
  Twitter heeft de videokwaliteit op zijn platform verbeterd, laat het vrijdag via een tweet weten. Gebruikers klaagden al langer over korrelige videobeelden op Twitter, wat volgens het socialemediaplatform nu verholpen moet zijn.... Read more »
 • Apps van de week: Stoppen met roken en vechten met Pokémon
  Met Stoptober 2021 word je geholpen om 28 dagen lang niet te roken en de nieuwste Pokémon-game haalt inspiratie bij League of Legends. Dit zijn de apps van de week.... Read more »
 • Microsoft rolt nieuwste versie Edge-browser uit voor Xbox Series-consoles
  Microsoft heeft donderdag de nieuwste versie van de Microsoft Edge-browser beschikbaar gemaakt voor de Xbox Series-consoles. Via de browser is het onder andere mogelijk om de gamestreamingdienst Google Stadia te gebruiken, schrijft The Verge. Ook kun je een muis en toetsenbord gebruiken binnen de browser.... Read more »
 • Google-topman zou dataverzameling in privémodus Chrome hebben verzwegen
  Google-topman Sundar Pichai zou hebben verzwegen dat de privémodus van de Chrome-browser data van gebruikers verzamelt. Dit beweren de aanklagers in een grote rechtszaak tegen het techbedrijf donderdag op basis van een mailwisseling tussen Pichai en Lorraine Twohill, het marketinghoofd bij Google.... Read more »
  +

  PortableGear nieuws

 • CAT S62 Pro test
  De CAT S62 Pro is al enige tijd op de markt, meer het blijft een uniek toestel. De S62 Pro is namelijk het enige toestel op de Nederlandse markt met een warmtecamera. Deze telefoon is daarom vooral voor professionals interessant. In deze review zetten we de voor- en nadelen van... Read more »
 • OPPO introduceert Reno6 en Reno6 Pro
  Oppo heeft vandaag de Reno6-series gelanceerd in Nederland met de slogan 'Elke emotie verdient een portret'. De reeks bestaat uit de Reno6 van 499 euro en de Reno6 Pro van 799 euro. Beide toestellen zijn per vandaag verkrijgbaar.... Read more »
 • Een VPN instellen op je telefoon
  Met een VPN (Virtual Private Network) kan je anoniem het internet op om je privacy te beschermen, maar ook bijvoorbeeld Netflix-series kijken die alleen voor Amerika bedoeld zijn.... Read more »
 • Voor- en nadelen van glasvezel
  Niet alleen het mobiele netwerk is de afgelopen jaren veel sneller geworden, ook je vaste netwerk heeft flinke sprongen gemaakt. Steeds meer plekken in Nederland hebben glasvezel. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over glasvezel.... Read more »
 • OnePlus 9 Pro review
  De OnePlus 9 Pro is het nieuwe vlaggenschepen van OnePlus. De afgelopen weken beschikten wij over het toestel. Onze ervaringen lees je in deze review. Eén ding verklappen we al wel; dit is de allerbeste OnePlus telefoon ooit.... Read more »
 • Huawei FreeBuds 4i test
  Eind vorig jaar testten wij de FreeBuds Pro, een set goede oordoppen voor een goede prijs. Met de FreeBuds 4i introduceert Huawei een aanvullende set oordoppen voor ruim onder de 100 euro, en daarmee 50 euro goedkoper dan de FreeBuds Pro. We voelden de oordoppen afgelopen weken uitgebreid aan de... Read more »
 • Verschil OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro
  OnePlus heeft vandaag de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro aangekondigd. De toestellen zijn per 26 april verkrijgbaar. Wij zetten de overeenkomsten tussen beide telefoons voor je op een rij.... Read more »
  +

  TechGirl

 • #DrTechGirl: hoe bepaal je welke apps je echt nodig hebt?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Een app van Albert Heijn, Hema, Jumbo, Wehkamp, Shein, Center Parcs, Bol.com en ga zo maar door. We hebben nu al zo lang smartphones, dat onze menu’s helemaal volstaan met apps. Dr. TechGirl werd dan ook gevraagd: hoe bepaal je welke apps je... Read more »
 • Oppo presenteert de Oppo Reno 6 Pro
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! De Oppo Reno 6-serie komt naar Europa. Het Chinese telefoonmerk heeft de Oppo Reno 6 Pro en Oppo Reno 6 5G aangekondigd. Sterker nog, ze zijn al uit. Het meest opvallende nieuwe aan deze smartphones is de mogelijkheid om portretvideo’s te maken. Een... Read more »
 • Deze innovaties brengt de iPhone 13!
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Vorige week vond er weer een Apple event plaats! Tijdens de presentatie vertelde het bedrijf onder andere over de iPhone 13 en alle vernieuwingen die in het toestel te vinden zijn. Wat de spannendste iPhone 13 specs zijn? Dat lees je in dit... Read more »
 • Caroline Glasbergen: “Complimenten moet je aannemen, niet wegwuiven”
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Caroline Glasbergen: “Complimenten moet je aannemen, niet wegwuiven” Founder van New Female Leaders, podcasthost, spreker en ondernemer. Potentiële TechGirl van de Maand Caroline Glasbergen heeft een boel ballen in de lucht te houden. “Maar dat doe ik niet alleen hoor. In mijn eentje... Read more »
 • 4 x 90’s gadgets en hun moderne alternatieven
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Als een echte 90’s kid kreeg TechGirl Laura nostalgische gevoelens van de recent aangekondigde Samsung Flip. Het deed haar denken aan haar lila/roze flip phone van Samsung die uitkwam in 2005. Maar dan groter, slimmer, en duurder. In deze blog een throwback naar... Read more »
 • Het JetBrains TechLab: speeltuin vol met tech
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Afgelopen week bezocht TechGirl Hilde het JetBrains TechLab in Amsterdam. Ze wist niet zo goed wat ze er van moest verwachten, want was het nou een museum of expositie? In dit artikel lees je hoe ze haar bezoek heeft ervaren. Wat is JetBrains?... Read more »
 • #DrTechGirl: Kan je smartphone worden gehackt in een hotelkamer?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Nu de wereld weer langzaamaan een beetje open gaat, stapt ook Dr TechGirl binnenkort op het vliegtuig voor een (verlate) zomervakantie. De reisstekker kan steeds vaker thuis worden gelaten, want de smartphone laden we tegenwoordig op met een handige USB-aansluiting naast bed. Alleen…... Read more »
  +

  Technieuws

 • IKEA Sjömärke: Eenvoudige draadloze lader voor onder de tafel
  IKEA komt met een draadloze inductielader voor smartphones en andere apparaten welke je eenvoudig kan bevestigen onder de tafel.  SJÖMÄRKE-lader Al langere tijd verkoop IKEA draadloze Qi-laders, zowel als los exemplaar of als onderdeel van een kast of lamp. De nieuwe SJÖMÄRKE-lader is een nieuw exemplaar welke eenvoudig bevestigd kan... Read more »
 • CoronaCheck app overbelast door piek en DDoS-aanval
  De Coronacheck-app, waarmee mensen vanaf vandaag toegang kunnen krijgen tot onder meer de horeca en evenement, kampt met problemen. Volgens een woordvoerder van VWS zijn de problemen gericht vanwege de piekbelasting en een DDoS-aanval op de server.  CoronaCheck app overbelast Op socialmedia zijn er vele klachten te vinden over de... Read more »
 • Nintendo brengt klassieke Nintendo 64 en Mega Drive-games naar Switch
  Nintendo Switch Online, de abonnementsdienst van Nintendo, wordt uitgebreid met nieuwe games. Het gaat hierbij om games van de Nintendo 64- en SEGA Mega Drive. De games zijn eind oktober te spelen. Ook komt er een speciale Nintendo N64- en Mega Drive-controller op de markt voor de switch.  klassieke Nintendo... Read more »
 • iPhone 13 officieel te koop: Sinds vandaag te verkrijgen in de winkels
  Vanaf vandaag zijn de iPhone 13 (mini) en iPhone 13 Pro (Max) te koop. Sinds vorige week is de nieuwe iPhone 13 te krijgen vanuit de voorverkoop. Sinds vandaag zijn de iPhones ook te verkrijgen in de winkels en digitale webwinkels.  iPhone 13 verkoop Nederland gestart? Apple kondigde begin vorige... Read more »
 • 17-inch laptop: Check deze specificaties bij de aanschaf van een nieuwe laptop
  Tegenwoordig zijn er vele laptops te verkrijgen. Waarbij de trend langzaam en zeker beweegt richting kleinere laptops is er nog altijd een grote doelgroep voor de grotere laptops met een 17-inch scherm.  Voor- en nadelen 17-inch laptops Laptops met een groot 17-inch beschikken over vele voordelen. Zo is het design... Read more »
 • Nokia G50: Goedkope 5G-smartphone met flink scherm
  Nokia heeft vandaag de nieuwe G50 officieel uitgebracht. Het gaat hierbij om een nieuwe budgetsmartphone welke vanaf oktober verkocht zal worden. De smartphone beschikt over een prima prijs-kwaliteitsverhouding en heeft de beschikking over een groot 6,82-inch scherm.  Nokia G50 smartphone De Nokia G50 komt vanaf oktober naar Nederland in de... Read more »
 • Zo bespaar je eenvoudig op inktcartridges
  De meeste printers van tegenwoordig zijn voorzien van de nodige technische ontwikkelen en beschikken over de meest moderne toevoegingen. Qua aanschafprijs is de printer zelf relatief goedkoop. Maar vooral tijdens het printen lopen de kosten stevig op met prijzige inktcartridges. In dit artikel alle tips waarmee je eenvoudig kosten kan... Read more »
  +

  IT Knowledge

 • SaaS toegankelijkheid voor gebruikers met een handicap
  SaaS is gemeengoed voor veel instellingen en bedrijven geworden. We onderzoeken welke implicaties SaaS kan hebben voor de toegankelijkheid voor mensen met een handicap. Met name het gebruik voor interactieve webpagina’s. door: Kath Moonan, AbilityNet. 2021 Update door ITpedia redactie Wat is SaaS? De term SaaS verwijst naar hogere generatie services... Read more »
 • De e-Factuur is niet meer te stoppen
  Het zenden en ontvangen van een e-Factuur is niet iets waar argeloze ERP-gebruikers dagelijks bij stil staan. Onder de motorkap bevindt zich echter een snelgroeiend open platform dat zijn weerga niet kent: Het Peppol Network. Het e-Factuur probleem Stel je voor dat je facturen wil sturen naar overheden en klanten... Read more »
 • Virtual Teams and Leadership Behaviour
  It’s a trend nowadays to use virtual teams in modern organisations, and many new entrepreneurs, especially in the software industry, resort to hiring people from different countries, thanks to the internet and the availability of technology for facilitating using subject matter experts in this way. However, many of these organisations,... Read more »
 • Hoe maken we een Agile organisatie eerst Adaptive?
  Veel mensen zien de woorden adaptive en agile als synoniemen, alsof ze hetzelfde betekenen. Ze zijn echter niet gelijk aan elkaar. Het woord ‘agility’ gebruiken we om een ​​eigenschap te beschrijven die een bedrijf moet hebben om te kunnen slagen in een veranderende wereld. Het woordenboek omschrijft agile als “het vermogen om... Read more »
 • Accessibility On Linux Desktops
  This article overviews the key linux accessibility features available with the KDE and Gnome desktops and signposts you to more detailed instructions on how to use the features. By Jon Gooday, AbilityNet Introduction to Linux Accessibility On Desktops Linux is a free open-source operating system based on Unix. It was created... Read more »
 • SLA op gebruikersniveau
  Inleiding SLA op gebruikersniveau Het begrip ‘SLA’ is al jaren ingeburgerd bij zowel klant als leverancier. Toch is dit concept van het maken van afspraken over de ICT-dienstverlening en het bewaken, rapporteren en verbeteren daarvan sterk aan verandering onderhevig. De oorzaak is gelegen in de gestaag toenemende business-alignment van serviceorganisaties. De... Read more »
 • Financiële levensvatbaarheid als software requirement
  Het C-level management van ons bedrijf zal altijd kijken naar de financiële levensvatbaarheid van nieuwe zakenpartners. De ondergang van een SaaS leverancier kan namelijk ook onze ondergang betekenen. Met name als we in een situatie terecht komen waarbij we ala minute geen toegang meer hebben tot onze data. Sterker nog,... Read more »
  +

  Gadgetzone.nl

 • Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games
  Jazz Jackrabbit, Grachtenracer, Killzone, Horizon Zero Dawn; de meeste gameliefhebbers kennen deze klassiekers wel. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze zijn ontwikkeld door Guerilla Games, de g...... Read more »
 • Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
  Als jij een van die mensen bent die de Tesla Cybertruck wél mooi vinden, dan is de kans groot dat je de Cyberphone van Caviar ook wel kunt waarderen. De Cyberphone is een Apple iPhone 11 Pro, m...... Read more »
 • Elektrische Hummer bevestigd door GMC (video)
  GMC heeft bevestigd dat er een nieuwe Hummer op de markt komt, en wel een volledig elektrische. In een teaserfilmpje werd meteen ook de datum bekendgemaakt waarop de suv wordt onthuld....... Read more »
 • Zo ziet de eerste smartwatch van Oppo eruit
  Oppo heeft vandaag een foto naar buiten gebracht van zijn eerste smartwatch. Het was al bekend dat de Chinese smartphonefabrikant aan een smartwatch werkt, maar het was tot nu toe nog niet duidelijk h...... Read more »
 • Maak je eigen Raspberry Pi mini-arcadekast
  Op Game-Makers is sinds kort een leuk project te vinden voor gamers die met een Raspberry Pi hun eigen mini-arcadekast willen maken. Je hebt er uiteraard wel een 3D-printer voor nodig en een 9,7 inch ...... Read more »
 • Sony verrast op CES met elektrische auto Vision-S (video)
  Sony heeft op elektronicabeurs CES in Las Vegas voor een grote verrassing gezorgd door een elektrische auto te presenteren. Het gaat om de Sony Vision-S, een conceptauto die uiteraard volgepropt zit m...... Read more »
 • Hyundai laat 'vliegende auto' zien op CES 2020
  Tijdens de aankomende Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas zal de Personal Air Vehicle (PAV) van Hyundai te zien zijn. Dat maakte de Zuid-Koreaanse autofabrikant vandaag bekend. De PAV, een 'v...... Read more »
Mijn Web Nieuws