Media & Cultuur Nederland

Media & Cultuur Nieuws – Nederlandse Media

  +

  RoddelPraat - Showbizz en Entertainment Nieuws

 • Carice van Houten werd meermaals opgepakt: ‘Super naïef van mij’
  Carice van Houten werd meermaals opgepakt: ‘Super naïef van mij’ Dat leert Carice van Houten ons in de podcast Waanzinnig Land. “Ik wil geen fysieke pijn voelen. Ik wil echt wel de daad bij het woord voegen, maar op het moment dat de politie naar me toe komt om me... Read more »
 • Nieuwe documentaire André Hazes op komst: ‘Verhaal is nog steeds niet verteld’
  Nieuwe documentaire André Hazes op komst: ‘Verhaal is nog steeds niet verteld’ In André Hazes: Crossroads vertelde meneer over zijn drank- en drugsverslaving. Waarom komt er dan nu weer een nieuwe reeks afleveringen? Cheeru Mampaey, de regisseur van de documentaire, legde het graag uit. “Nadat ik André volgde tijdens zijn... Read more »
 • Anna Nooshin plaatst geen foto’s met tien jaar jongere vriend: ‘Maar ik kijk er zelf ook graag naar’
  Anna Nooshin plaatst geen foto’s met tien jaar jongere vriend: ‘Maar ik kijk er zelf ook graag naar’ Dat laat Anna Nooshin ons weten via haar Instagram Story. Ze krijgt veel vragen over haar relatie met Thijs en waarom ze geen plaatjes posten. ‘We kiezen hier heel bewust voor, vanaf... Read more »
 • Man John de Bever schakelt mentale hulp in: ‘Het is maar zingen, haha’
  Man John de Bever schakelt mentale hulp in: ‘Het is maar zingen, haha’ Komend weekend ontvangen John de Bever en Kees Stevens weer duizenden mensen in Ahoy. Keesie ligt er alleen al weken wakker van. “Ik wil het goed doen voor de mensen die een kaartje hebben gekocht”, zei hij... Read more »
 • Michella Kox stelt zich aan: ‘Ik wil nog niet dood’
  Michella Kox stelt zich aan: ‘Ik wil nog niet dood’ Eigenlijk wilde Michella Kox een buikwandcorrectie, omdat haar buik in de loop der jaren zogenaamd een gezichtje zou hebben gekregen. “Nu lig ik op bed en denk ik: hoezo? Dit kan toch niet’, zei ze eerder op Instagram. “Wat een... Read more »
 • Donny Roelvink wil vader worden: ‘Die gekkigheid ga ik niet nog een keer doen’
  Donny Roelvink wil vader worden: ‘Die gekkigheid ga ik niet nog een keer doen’ “Ik wil heel graag vader worden”, aldus Donny Roelvink. “Wanneer de tijd rijp is zeggen ze dan altijd en het moet mij ook gegund zijn.” Opvallend is dat er vorig jaar teelbalkanker bij hem werd geconstateerd.... Read more »
 • Bibi Breijman mag billen niet laten zien
  Bibi Breijman mag billen niet laten zien Mevrouw plaatste een videoclip van haar laatste nummer Toverdrank on the gram. Daarop zagen we haar heerlijke achterwerk, alleen kon Instagram dat niet waarderen. Het bedrijf verwijderde dan ook het filmpje.  ‘Oeps’, schrijft Bibi Breijman on the gram. ‘Ik zie zoveel reten op... Read more »
  +

  Ditjes & Datjes

 • Goldband vindt muziek geen wedstrijd, maar Edison is ‘hele eer’
  Met liefst drie prijzen is Goldband de grote winnaar tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Edisons. De Haagse band mocht de beeldjes in de categorieën Nieuwkomer, Videoclip én Song ophalen. "Dat is niet niks. Het is bijna niet te geloven", zei Boaz Kok na afloop tegen het ANP.... Read more »
 • Johan Derksen met gejuich onthaald na twee dagen ziekte
  Johan Derksen werd maandagavond in de uitzending van Vandaag Inside met gejuich onthaald nadat hij twee dagen ziek was geweest. De studio scandeerde, op initiatief van medepresentator Wilfred Genee, luid zijn naam.... Read more »
 • Dagbladen geven sterrenregen aan nieuwe versie Les Misérables
  De dagbladen trakteren de nieuwe Nederlandse versie van Les Misérables maandag op een sterrenregen. Alle grote kranten die een recensie plaatsten, geven de voorstelling van producent Hans Cornelissen vier of vijf sterren en komen superlatieven tekort. De galapremière vond zondag plaats in Theater Carré in Amsterdam.... Read more »
 • Dubbele Edison-winst onwerkelijk voor rapper sor
  Rapper sor kan het bijna niet geloven dat hij maandag met twee Edisons naar huis gaat. De artiest won niet alleen de prijs in de categorie Hiphop maar zijn drieluik Bae Doven No. 1 / No. 2 / No. 3 werd ook nog eens uitgeroepen tot album van het jaar.... Read more »
 • Kensington: oeuvreprijs perfecte afsluiting van eerste hoofdstuk
  Kensington ziet het winnen van de Edison Pop-oeuvreprijs als de perfecte afsluiting van het "eerste hoofdstuk" van de band. Nu zanger Eloi Youssef de groep heeft verlaten willen de drie overige bandleden zich volop richten op de toekomst, zeiden ze na afloop van het Edison-gala tegen het ANP.... Read more »
 • Hoekstra: CDA wil niet besturen met PVV en FVD
  DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra is "zelf niet zo van het uitsluitingsfestival", maar wil evenwel niet besturen met "partijen die zich verzetten tegen de rechtsstaat": de PVV en Forum voor Democratie. Het CDA wil met andere partijen wel "verschillen overbruggen", aldus de voorman in een gesprek op NPO... Read more »
 • Goldband, Maan en sor belangrijkste winnaars op Edison-gala
  Rapper sor en het duo Maan en Goldband zijn maandagavond de belangrijkste winnaars geworden van de Edison Pop 2023. Zij wonnen de prijzen in respectievelijk de categorieën Album (Bae Doven No. 1 / No. 2 / No. 3) en Song (Stiekem). Kensington werd, mede vanwege het vertrek van zanger Eloi... Read more »
  +

  Utopia Nieuws

 • VideoMark Rutte’s geheime ontmoetingen met Angela Merkel: Gingen naaktzwemmen
  Premier Mark Rutte is altijd bekend geweest om zijn gereserveerde houding en het vermogen om zijn privéleven uit de schijnwerpers te houden. Maar onlangs deed zijn goede vriend, Jort Kelder, een verrassende onthulling tijdens zijn verschijning in de populaire talkshow Vandaag Inside. De altijd spraakmakende Jort Kelder hintte naar geheime,... Read more »
 • André Hazes zit diep in de financiële problemen
  Binnenkort duikt André Hazes opnieuw op in een documentaire op Videoland genaamd ‘The Next Chapter’, waarin hij de reis toont van zijn herstel na zijn gevecht met verslavingen. De zanger licht op Instagram toe: “Na de donkere periode die jullie in seizoen 1 hebben gezien, toon ik nu in seizoen... Read more »
 • Katja Schuurman lust er wel pap van ze heeft extreem hoog libido
  Katja Schuurman wordt vaak gezien als het ultieme fantasiebeeld voor veel mannen. Maar een voormalige vlam van Katja heeft nu een schokkende onthulling gedaan over haar libido: “Zes keer per dag was standaard voor haar.” Tijdens een gesprek met Shownieuws, liet Guido den Aantrekker zich ontvallen dat een oude liefde... Read more »
 • Frans Bauer praat zijn mond voorbij en deelt geheim
  Opwindende tijden voor Frans Bauer. Hij is op een geheime missie en wil niemand vertellen waar hij naartoe gaat. Toch plaagt hij zijn Instagram-volgers met enkele cryptische hints. Onder zijn foto speculeren fans druk: “Gaat Frans deelnemen aan The Masked Singer?” Frans, altijd in voor een geintje, deelt op Instagram:... Read more »
 • Heftige strijd tussen prinses Amalia en Alexia één en al jaloezie tussen de zussen
  Hoewel het koninklijk paleis altijd een toonbeeld is geweest van waardigheid en traditie, kan zelfs daar de moderne druk van social media niet worden genegeerd. Er schijnen spanningen te broeien tussen prinses Amalia en prinses Alexia, en de reden zou niets anders zijn dan jaloezie. Alexia’s recente verjaardag betekende dat... Read more »
 • Peter Gillis en Wendy zijn uit elkaar, wat is er gebeurd?
  De wereld van Peter Gillis blijft overschaduwd door sluitingen van vakantieparken, hoge boetes en eindeloze rechtszaken. Met name de rechtszaak waar zijn voormalige liefde, Nicol, achter zit, haalt regelmatig de headlines. Volgens haar zijn er momenten geweest waarop ze zich ernstig bedreigd voelde door Peter. Haar recente avontuur naar Thailand... Read more »
 • Montana Meiland noemt Frans Bauer lelijke man, Frans slaat snoeihard terug
  Montana Meiland en Frans Bauer hebben het flink aan de stok na hele nar opmerkingen van Montana richting Frans. Montana bestempelde de zanger als “een rare en lelijke man”. Frans, de goedhartige zanger die altijd buiten de schijnwerpers van de roddelbladen is gebleven, staat bekend als een van de meest... Read more »
  +

  Entertainment Business

 • Halsema: ‘Volgend jaar misschien minder grote evenementen in A’dam’
  Naar aanleiding van de tragische steekpartij tijdens het Solid Grooves-festival heeft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema besloten een grondige beoordeling... Het bericht Halsema: ‘Volgend jaar misschien minder grote evenementen in A’dam’ verscheen eerst op Entertainment Business.... Read more »
 • Festivak zet in op drones, vr en 3D-printing
  Op 22 en 23 vindt de Belgische editie van Festivak plaats in de Nekkerhal in Mechelen. De organisatie zet in... Het bericht Festivak zet in op drones, vr en 3D-printing verscheen eerst op Entertainment Business.... Read more »
 • Ticketer AXS lanceert AI-verbeterde chatfunctie
  In Europa, Noord-Amerika en Australië heeft AXS een AI-chatfunctie in de markt gezet. De ticketer werkt hiervoor met het Context... Het bericht Ticketer AXS lanceert AI-verbeterde chatfunctie verscheen eerst op Entertainment Business.... Read more »
 • VSCD maakt jaarlijkse toneelprijzen genderinclusief
  Met ingang van het huidige theaterseizoen 2023-2024 worden de VSCD Toneelprijzen aangepast. Door de prijzen genderinclusief te maken, wil de... Het bericht VSCD maakt jaarlijkse toneelprijzen genderinclusief verscheen eerst op Entertainment Business.... Read more »
 • CUE2024 keert terug naar Rotterdam Ahoy
  De ontmoetingsplaats voor professionals in de evenementenbranche en podiumkunsten keert terug. CUE2024 is de vakbeurs voor event-, installatie- en entertainmenttechnologie.... Het bericht CUE2024 keert terug naar Rotterdam Ahoy verscheen eerst op Entertainment Business.... Read more »
 • Branche in transitie toont zich strijdbaar op CPFE2023 
  De podium- en evenementensector staat op een kantelpunt op het gebied van duurzaamheid, personeel, innovaties, inclusie, techniek en maatschappelijke impact.... Het bericht Branche in transitie toont zich strijdbaar op CPFE2023  verscheen eerst op Entertainment Business.... Read more »
 • Edwin van Hoevelaak tekent exclusieve publishing deal bij Cloud 9 Music
  Schrijver en producer Edwin van Hoevelaak heeft een exclusieve publishing-overeenkomst getekend bij Cloud 9 Music. Van Hoevelaak schreef mee aan... Het bericht Edwin van Hoevelaak tekent exclusieve publishing deal bij Cloud 9 Music verscheen eerst op Entertainment Business.... Read more »
  +

  Nieuws.nl - Entertainment

 • ON! spant kort geding aan tegen NPO
  HILVERSUM (ANP) - Ongehoord Nederland (ON!) heeft een kort geding aangespannen tegen de Raad van Bestuur van de NPO. Advocaat Hakan Külcü van de omroep liet vrijdag weten dat een voorlopige voorziening is aangevraagd. Het kort geding richt zich op de periodieke rapportages die ON! sinds begin dit jaar moet... Read more »
 • Utrecht week lang in teken van Nederlandse films
  UTRECHT (ANP) - Utrecht maakt zich op voor acht dagen Nederlandse films, sterren en rode lopers tijdens de 43e editie van het Nederlands Film Festival. In totaal worden op het festival 247 producties vertoond, waaronder 82 premières. Voor veel van de vertoningen kan het publiek kaartjes kopen. Op de laatste... Read more »
 • Staatsbosbeheer organiseert wandelingen door wolvengebied Veluwe
  KOOTWIJK (ANP) - Staatsbosbeheer organiseert in oktober twee wandelingen over de Hoog Buurlose Heide op de Veluwe om mensen te laten zien hoe schaapskuddes kunnen functioneren in een gebied waar tegenwoordig ook wolven zitten. Het is voor het eerst dat de natuurbeheerder publiek toont hoe het Veluwse wolvenbeleid eruit ziet.... Read more »
 • Halsema: Erwin Olaf was Hollandse Meester van de moderne tijd
  AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft woensdagavond tijdens de gemeenteraad stilgestaan bij het overlijden van fotograaf Erwin Olaf. "Onze stad heeft een fotograaf verloren. Een kunstenaar die we kunnen beschouwen als een Hollandse Meester van de moderne tijd", aldus de burgemeester. Het bericht Halsema: Erwin Olaf was... Read more »
 • Dibbits: Olaf was gezichtsbepalend voor fotografie in Nederland
  DEN HAAG (ANP) - Taco Dibbits, hoofddirecteur Rijksmuseum, noemt de overleden Erwin Olaf "gezichtsbepalend voor de fotografie in Nederland". Het bericht Dibbits: Olaf was gezichtsbepalend voor fotografie in Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
 • Uslu: Olaf was beeldbepalend voor fotografie laatste decennia
  DEN HAAG (ANP) - Fotograaf Erwin Olaf is "beeldbepalend geweest voor de Nederlandse en internationale fotografie van de afgelopen decennia", schrijft demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) woensdag op X. Olaf (64) is woensdagochtend, enkele weken na een longtransplantatie, onverwachts overleden. Het bericht Uslu: Olaf was beeldbepalend voor fotografie... Read more »
 • Documentaire over overleden fotograaf Erwin Olaf op NPO 2
  HILVERSUM (ANP) - NPO 2 zendt woensdagavond om 23.36 uur een ingelaste documentaire over Erwin Olaf uit wegens het overlijden van de fotograaf op 64-jarige leeftijd. Complicaties na een longtransplantatie werden hem woensdagochtend fataal, zo liet zijn manager weten. Het bericht Documentaire over overleden fotograaf Erwin Olaf op NPO 2... Read more »
No RSS Item
  +

  Parra

 • ZIEN: Carrièreswitch voor Jutta Leerdam? (VIDEO)
  Schaatsster Jutta Leerdam staat natuurlijk vooral bekend om haar skills op het ijs, maar het lijkt erop dat ze meer talenten heeft naast het schaatsen. Op Social Media deelt de... Het bericht ZIEN: Carrièreswitch voor Jutta Leerdam? (VIDEO) verscheen eerst op PARRA.... Read more »