Contact
}
Snel Overzicht
  +

  Groen Nieuws

 • Wespen, vlinders of hommels zijn belangrijke bestuivers
  De aanwezigheid van wespen of vlinders is opvallend in het vroege voorjaar. Het zachte voorjaar heeft al veel insectensoorten ontwaakt en ook de vruchtbomen zijn drie weken vroeger met de bloesem dan tien jaar terug. Het klimaat verandert en de natuur probeert zich er op aan te passen. Zo is... Read more »
 • Koning krijgt ten onrechte natuursubsidie voor Het Loo
  Mag koning Willem-Alexander een bosgebied bij Apeldoorn ieder jaar 3 maandenlang afsluiten voor jachtpartijen? Ook is het bijzonder dat ze hiervoor 4,7 miljoen euro natuursubsidie voor krijgen van het rijk. Koning krijgt ten onrechte subsidie voor Het Loo Ook dit jaar gaat het bosgebied Het Loo van 15 september tot 25 december dicht.... Read more »
 • Intensieve veeteelt heeft geen toekomst
  Door de Coronacrisis zijn we bijna vergeten dat de wereld in een nog groter gevaar verkeerd, namelijk de klimaatopwarming! Momenteel zijn in 2021 de natuurrampen over de hele wereld waarneembaar en brengen mens en dier in groot gevaar. De totale schade veroorzaakt door natuurrampen lag in 2020 wereldwijd met 210... Read more »
 • Waterstof heeft de toekomst
  Groene waterstof die is geproduceerd met duurzame energie. De bekendste is elektrolyse waarbij water (H2O) via groene elektriciteit wordt gesplitst in waterstof (H2) en zuurstof (O). De toepasbaarheid is te vergelijken met aardgas, alleen komt na verbranding geen CO2 vrij, maar slechts zuurstof en water. Omdat windmolens en zonnepanelen niet... Read more »
 • Nederland is Europees kampioen ontbossen van tropische gebieden
  Nederland staat in de top-5 van Europese landen die bijdragen aan ontbossing. De wereld moet gezien worden als een planeet, waar we met zijn allen op moeten leven. De vervuiling die veroorzaakt wordt in ons land en andere landen op de wereld heeft dus consequenties voor ons allemaal. De allergrootste... Read more »
 • Nadelen van sleepnetten slepen over de zeebodem
  Plankton dierlijk of fytoplankton plantaardig, nemen zo’n 40% van alle uitgestoten Co2 op. Dit is evenveel als 1,7 biljoen bomen per jaar opnemen, ofwel vier keer het Amazoneregenwoud. Kortom het planten van bomen is goed voor de natuur, maar heeft een veel minder groot effect op ons klimaat dan als... Read more »
 • Varkens bestrijden Japanse duizendknoop
  Japanse duizendknoop, springbalsemien en de Kaukasische berenklauw zijn schadelijke woekerplanten. Deze planten kunnen inheemse planten en kruiden soorten overwoekeren of verdringen en enorme schade aanrichten o.a wegen, trottoirs, openbare gebouwen en straatmeubilair. Japanse duizendknoop De Japanse duizendknoop is een gevaarlijke woekerplant die nauwelijks te bestrijden valt. Deze exoot die sterke... Read more »
  +

  Hoe Mannen Denken…

 • Andere Tijden
  Het wordt bij NPO ineens weer anders... Het bericht Andere Tijden verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Knuffeltekort
  Met Moederdag in aantocht leidt het opgepotte knuffeltekort onder grootouders tot toenemende spanningen bij Nederlandse kleinkinderen. Het bericht Knuffeltekort verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • De Verlaten Man (299) – Roepen in de ruimte (net als Donald)
  Ik bespeurde plots de neiging om Trump een brief te schrijven. "Dearest Donald, I understand you bigly! It's like being a huge ghost in a world full of really, really small people. Like being a zombie in the 10th season of the Walking Dead; still there, but no one bothers."... Read more »
 • Ik gok op het vaccin
  "Mannen met baarden kunnen echt niet meer. Het is vernederend tegenover vrouwen, begrijpt u?" Het bericht Ik gok op het vaccin verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Als dan
  De volkstaal is nu eindelijk een feit... Het bericht Als dan verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • We zouden vreemd opkijken als we opeens een echte koning hadden!
  Het is de omgekeerde wereld, een koning die naar de pijpen van het volk danst. De echte koningen uit de geschiedenis haalden de knoet over hun onderdanen, zoals het hoort! Het bericht We zouden vreemd opkijken als we opeens een echte koning hadden! verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Herdenken
  En telkens, sta ik weer in pyjama, voor het oude raam... Het bericht Herdenken verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
  +

  Naughty Business Report

 • iroha Rin Akané (by Tenga) unieke bullet vibrator met zachte kop – review
  Omdat ik een officiële deelnemer was aan de #doitinmay challenge van Tenga, kreeg ik een pakket seksspeeltjes van ze opgestuurd. Een van die speeltjes was de iroha Rin en die […] The post iroha Rin Akané (by Tenga) unieke bullet vibrator met zachte kop – review appeared first on Naughty... Read more »
 • De geschiedenis van orgieën
  Groepsseks spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Het idee van vele lichamen, vrije extatische seks, losbandige feesten en seksuele uitspattingen doet bij velen de fantasie op hol slaan. Orgieën […] The post De geschiedenis van orgieën appeared first on Naughty Business Report. Geen gerelateerde post. Niets aan de hand.... Read more »
 • Grote verschillen in masturbatiegewoonten tussen mannen en vrouwen – het Grote NBRplaza Masturbatie Onderzoek #doitinmay
  De maand mei is al jaren de maand van het masturberen. In mei 1995 nam een seksshop in San Fransisco het initiatief om mensen te stimuleren vaker de hand aan […] The post Grote verschillen in masturbatiegewoonten tussen mannen en vrouwen – het Grote NBRplaza Masturbatie Onderzoek #doitinmay appeared first... Read more »
 • Doe mee met NBRPlaza’s Erotica Fest #54: Zelfliefde
  Met NBRplaza’s Erotica Fest daag ik elke maand schrijvers van Erotica uit om verhalen te schrijven rond een bepaald thema. Dit doe ik samen met Pittig Proza van Vlammende Verzinsels. […] The post Doe mee met NBRPlaza’s Erotica Fest #54: Zelfliefde appeared first on Naughty Business Report. Gerelateerd: NBRplaza’s Erotica... Read more »
 • NBRplaza’s Erotica Fest #53: Roma
  Met NBRplaza’s Erotica Fest daag ik elke maand schrijvers van Erotica uit om verhalen te schrijven rond een bepaald thema. Dit doe ik samen met Pittig Proza van Vlammende Verzinsels. […] The post NBRplaza’s Erotica Fest #53: Roma appeared first on Naughty Business Report. Gerelateerd: NBRplaza’s Erotica Fest #17: De... Read more »
 • Lovense Lush 3: de evolutie gaat maar door
  De Lovense Lush noemde ik eerder al een legendarisch seksspeeltje. Wat het bedrijf Lovense echter helemaal geweldig maakt, is dat ze zo goed luisteren naar de kritiek van gebruikers. Zo […] The post Lovense Lush 3: de evolutie gaat maar door appeared first on Naughty Business Report. Geen gerelateerde post.... Read more »
 • De Tenga Aero masturbator met verstelbare zuigkracht – review
  Tenga heeft het weer voor elkaar: opnieuw hebben ze een innovatief seksspeeltje weten te creëren voor mensen met een penis. Tenga stuurde mij deze Aero op in ruil voor een […] The post De Tenga Aero masturbator met verstelbare zuigkracht – review appeared first on Naughty Business Report. Gerelateerd: Tenga... Read more »
  +

  TechGirl

 • Review: OYO Smart Combi – monitor de slaapjes van je baby
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Review: met de OYO Smart Combi (bestaande uit een camera en monitor) van AeroSleep monitor je de slaapjes van de baby realtime. The post Review: OYO Smart Combi – monitor de slaapjes van je baby appeared first on TechGirl.... Read more »
 • Review: Numsy – white noise gadget om je baby te helpen slapen
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Voor TechGirl mocht ik de Numsy reviewen: een white noise gadget om je baby te helpen slapen. In deze review lees je over de Numsy Paradise. The post Review: Numsy – white noise gadget om je baby te helpen slapen appeared first on... Read more »
 • Automatisch je kinderwagen wiegen met deze gadget
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Superhandig: een gadget waarmee je automatisch je kinderwagen kunt wiegen. Met de Rockit Baby Rocker is 't mogelijk. The post Automatisch je kinderwagen wiegen met deze gadget appeared first on TechGirl.... Read more »
 • Review: Items uit de K/DA-collectie van Logitech G
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Dat we op TechGirl.nl niet bizar veel over gamen schrijven, betekent niet dat we niet van gamen houden. Toen we te horen kregen dat Logitech G hun eerste game-uitrusting in samenwerking met Riot Games uitbracht, moesten we die dus ook uitproberen. TechGirl Hilde... Read more »
 • Review: Sennheiser MKE400 shotgun microfoon – Een toevoeging voor het vloggen
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Vandaag test TechGirl Emilie de Sennheiser MKE400 (2nd generation) microfoon. Meestal filmt ze binnen maar vandaag gaan we, op jullie verzoek, ook naar buiten! Wat zit er in de doos? Shotgun microfoon Furry windshield 3.5 mm TRS to TRS cable (voor DSLR, mirrorless... Read more »
 • Waarom ik nog steeds Facebook gebruik
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Facebook is zo vaak slecht in het nieuws, en zo vaak praten we hardop met iemand en zie je vervolgens een advertentie van precies dat gespreksonderwerp op Facebook… Het bedrijf van Mark Zuckerberg is eigenlijk de duivel. Maar aan de andere kant blijven... Read more »
 • #DrTechGirl: Wifi 6, wat is het en heb ik het nodig?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Wifi 6 is de nieuwe standaard voor draadloos internet. Het belooft internetverbindingen sneller te maken, maar heeft ook een heleboel andere voordelen. Veel van de voordelen zullen nu nog niet heel dringend zijn, maar als we naar de toekomst kijken gaat Wifi 6... Read more »
  +

  gert-jan.org

 • Vier Mei, Wa’s Da?
  Echte vrijheid kijkt vooruit zonder de ballast van het verleden. Het mooiste aan dodenherdenking op vier mei is dat de jongere generatie geen enkel idee heeft waar het over gaat. Vrijheid is normaal voor ze. Is dat niet het hoogste wat we kunnen bereiken? Nog even aan het werk en... Read more »
 • Verkiezingen 2021: Stampij Om Stembiljetten
  “Wat een verhaal. Zo gaat men dus om met die kostbare stemmen.” Tweede helft over de avonturen van GJ als portier tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021 in coronatijd. Zou het zonder veel anders zijn gelopen? Deel een gemist? Klik hier. Het is iets voor negenen ‘s avonds en ik het... Read more »
 • Verkiezingen 2021: M/V Zoekt Stembus
  ‘Onze’ democratie zoekt het ondertussen maar uit. Eerste helft over de avonturen van GJ als portier tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 in coronatijd. Zou het zonder veel anders zijn gelopen? Het begint allemaal met een man die zijn hond niet zoekt. Misschien heeft hij er een, misschien ook niet.... Read more »
 • Gordon is Gevaarlijk
  En nou maar hopen dat dit geen verkapte verkiezingsreclame voor 50-Plus is. Volkszanger wil verbod op anonieme haat. Gewone haat moet kunnen aldus de artiest. Mensen maken zich zorgen over privacy bij invoering van de corona-app. Gelukkig vertrouwen mensen zangers van het levenslied der lage landen meer dan politici. Gokt... Read more »
 • Liefde Is Niet: Vanuit de Bosjes Giraffen Afschieten
  Al helemaal niet op Valentijnsdag. Mevrouw Merelize van der Merwe schiet prachtdier dood uit naam van de liefde. “Zo romantisch.” Mijn verhalen zijn veelal kritisch, té volgens sommigen. Zit wat in. Heb dan wel geen geweer, maar na het lezen van de krant brak mijn klomp. Dit keer krijg ik... Read more »
 • Burgerbelasting Als Moedermelk Voor Jankende Nep-Ondernemers
  Viva le/la USSR! Vandaag wel, morgen niet? Ondernemend Nederland zoogt zich maar wat graag aan de borst van Moedertje Staat wanneer het zo uitkomt. Corona en dus 100 Procent compensatie voor ondernemers, wie gaat dat betalen? In een lang verhaal op Linkedin – welke carrieretijger doorspit het sociale platform niet... Read more »
 • Gemene Oude Coronamensen
  Zeg maar iedereen boven de 18. Kan ook 16 zijn hoor. Niet dat de jonkies er een stem in hebben. Vandaag in “vroeger was alles beter – behalve de jeugd van tegenwoordig” krijgt GJ de laffe bijsmaak van het boodschappen doen maar niet weg nadat een klein meisje van vier... Read more »
  +

  Stuk Rood Vlees

 • Laten we het toch nog even over de sociaaldemocraten hebben
  In de analyses van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van anderhalve maand geleden was er relatief weinig aandacht voor de PvdA. Er is veel gesproken en geschreven over de winst van radicaal rechts en het gezamenlijke verlies van de linkse partijen. Over specifiek de PvdA ging het echter nauwelijks.... Read more »
 • De vrijheid om tolerant te zijn
  Op 4 en 5 mei ‘staan we even stil bij de vrijheid’. We herdenken de gruwelijke tijd gedurende de Tweede Wereldoorlog, een tijd waarin er geen vrijheid was maar wel oorlog, vernietiging, haat, een tijd waarin de slechtste kanten van de mens vrij op konden borrelen en hun gang gaan.... Read more »
 • Stemmen: een verkiezingspodcast zonder peilingen. Aflevering 7 – Eén Kamerlid, elf portefeuilles. Hoe kan die ooit de macht controleren?
  In deze aflevering van Stemmen: de Tweede Kamer. Nederland heeft een klein parlement met kleine fracties, waardoor Kamerleden zich op allerlei dossiers tegelijk moeten storten. Tegenover hen staan het kabinet en ministeries met tienduizenden ambtenaren. Wat betekent dat voor het werk van Kamerleden? Te gast zijn Jesse Frederik, Anchrit Wille... Read more »
 • Minderheidsregeringen hoeven niet minder stabiel te zijn
  Minderheidsregeringen hebben in Nederland een slechte naam. Ze zouden instabiel zijn, en weinig effectief. Begin april verscheen in de Volkskrant een interview waarin staatsrechtgeleerde Wim Voermans dit punt onderstreepte. Hij omschreef de minderheidsregering als een ‘loopgravenoorlog’ en een ‘flipperkastspel’. De Volkskrant kopte zelfs: ‘gedoemd te mislukken’. Maar is dat zo?... Read more »
 • Expats en hun stem bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021
  De traditionele manier om vertegenwoordiging te begrijpen is binnen de nationale grenzen: politieke partijen ontwikkelen en stellen politieke programma’s voor, in aanmerking komende kiezers mogen stemmen, een regering wordt gevormd op basis van de stem van het volk en deze bestuurt het land idealiter in de richting die door een... Read more »
 • Parlementaire tegenmacht vraagt om ander kiesstelsel
  De kiezers gaan er in Nederland over wie er in de Kamer zitten, aldus Pieter Omtzigt in een interview-moment vlak voor zijn installatie. Zou het?  Omtzigt zelf kreeg 342.445 stemmen; bijna genoeg voor vijf zetels. Hij is persoonlijk door de kiezers gekozen, geen twijfel aan. Maar met de meeste Kamerleden... Read more »
 • Maken dochters hun ouders progressiever?
  Dat familie een belangrijke rol speelt in de politieke ontwikkeling van burgers, is bekend. Het gezin is vaak de context van de eerste kennismaking met politiek, en onderzoek heeft veelvuldig overeenkomsten in politieke voorkeuren aangetoond tussen ouders en hun kinderen. Een kleiner onderzoeksveld houdt zich bezig met de vraag wat... Read more »
  +

  Top 10 Lijstjes

 • Top 10 Spectaculaire Geisers in de Wereld
  Een geiser is een heetwaterbron waar af en toe een grote hoeveelheid water uit spuit. Deze bijzondere natuurfenomenen zijn over de hele wereld te vinden en zeker de moeite waard om te bewonderen. Wil je weten welke geisers je het beste kunt bezoeken? Je leest het in de top 10... Read more »
 • Top 10 Grootste dammen in de wereld
  Dammen vervullen verschillende functies. De meeste dammen in Nederland dienen om het waterpeil van rivieren te regelen en zo het omliggende land te beschermen tegen overstroming. Een stuwdam stuwt het water van een rivier aan één zijde op, zodat een stuwmeer ontstaat. Door het water van dit stuwmeer over turbines... Read more »
 • Top 10 Grootste Onderzeeërs in de Wereld
  Hedendaagse onderzeeboten zijn een knap staaltje van ultramoderne techniek. Hieraan gaat echter een geschiedenis van zo’n 160 jaar vooraf. Al tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861 –1865) werden primitieve voorlopers van onderzeeboten ingezet in de strijd. De ontwikkeling van onderzeeboten kwam in een stroomversnelling dankzij de Ierse uitvinder John Philip Holland,... Read more »
 • 10 Manieren waarop het heelal kan eindigen
  De mens is voortdurend op zoek naar kennis over het universum. Wetenschappers weten al redelijk veel over het ontstaan van het heelal, de opbouw van sterrenstelsels, de levensloop van sterren en de samenstelling van de planeten en manen in ons zonnestelsel. Het is echter niet alleen de vraag hoe ons... Read more »
 • Top 10 Grootste Slagschepen in de wereld (Oorlogsschepen)
  Slagschepen waren ronduit indrukwekkend. Alleen al de enorme afmetingen en de dreigende lopen van het geschut aan boord dwongen respect af. Slagschepen behoorden tot de grootste militaire vaartuigen, met kanonnen als bewapening en met een zeer sterke bepantsering. Ze waren bedoeld om vijandelijke schepen op zee of doelwitten op het... Read more »
 • Spartanen – 10 Weetjes over deze brute strijders uit de oudheid
  Toen het epische actiespektakel 300 in 2007 het witte doek bloedrood kleurde, begreep de hele wereld meteen dat de Spartanen beslist geen doetjes waren. Kenners van de klassieke oudheid wisten dat natuurlijk al lang. Wie aan viriele gedrilde oorlogsmachines denkt, denkt aan Sparta. Die ongeëvenaarde militaire sterkte kwam er natuurlijk... Read more »
 • 10 Manieren Waarop het Leven op Aarde Kan Eindigen
  Kan het leven op Aarde zo maar verdwijnen? Dankzij rampenfilms zijn we erg bewust geraakt van alle rampzalige manieren waarop met name de mensheid kan worden uitgeroeid. Of het nu door eigen toedoen is of gewoon pech. Wat zijn de tien manieren waarop het leven op Aarde tot een einde... Read more »
  +

  Hersendood

 • VideoOp de eerste rang
  Op deze manier heb je als bijrijder een prima uitzicht. Alleen wordt je wel zeiknat.... Read more »
 • The Show Must Go On
  Terwijl je kudt muziek maakt, ben je in dit geval toch wel een echte artiest.... Read more »
 • Donderdagochtendbabe
  Als ze graag schommelt, dan is ze ook gek op wippen!... Read more »
 • Ruzie
  Deze heerschappen maken er voorwaar een puinhoop van. Gelukkig dragen ze wel allemaal braaf hun mondkapjes.... Read more »
 • Teringrussen
  Weinig mensen weten het, maar Rusland is een prima reisbestemming voor een avontuurlijke skivakantie. (Update: laatste “teringrussen” filmpje werkte niet. Maar nu weer wel)... Read more »
 • Overval
  Zuid-Afrika, nog zo’n land waar het met de dag gezelliger wordt.... Read more »
 • Darwin Award
  Rijbewijs afpakken en nooit meer teruggeven!... Read more »
  +

  Tweakers

 • 'Facebook test ondersteuning voor Android-apps op Oculus Quest'
  Facebook lijkt ondersteuning voor Android-apps voor de Oculus Quest- en Quest 2-VR-headsets te testen. Een YouTube-gebruiker merkte op dat verschillende Android-apps in het Preview Apps-gedeelte van de Oculus Store zijn verschenen.... Read more »
 • 'Apple koos ervoor users met Xcode-infectie niet te informeren via e-mail'
  Apple overwoog in 2015 om alle gebruikers die getroffen waren door de Xcode-malware daarvan op de hoogte te stellen, maar lijkt dat uiteindelijk niet gedaan te hebben. Dat Apple het overwoog, blijkt uit rechtbankdocumenten in de zaak Epic versus Apple.... Read more »
 • Nuance: '96 procent iOS-gebruikers VS gaat voor opt-out bij verzoek tracking'
  In de afgelopen dagen kwam de bovenstaande headline langs op meerdere nieuwssites zoals Ars Technica, Engadget, Gizmodo en MacRumors. Op Reddit heeft het nieuws 37.000 upvotes. Zo simpel als de cijfers gebracht worden, zijn ze echter niet, geeft zelfs het analyticsbureau toe.... Read more »
 • Postfix 3.6.0
  Versie 3.6.0 van Postfix is uitgekomen. Postfix is een door de Nederlander Wietse Venema ontwikkelde mail server, als alternatief voor Sendmail. Het is ontwikkeld met snelheid en veiligheid in gedachten, maar ook een eenvoudige bediening. Op deze pagina is een schat aan informatie over het programma te vinden. De belangrijkste... Read more »
 • Stadia op Chromecast Ultra krijgt mogelijk betere support 3rd-party-controllers
  Google gaat het straks mogelijk makkelijker maken om met third-party controllers op Stadia te spelen met de Chromecast Ultra. Nu kan dat ook al met 'Tandem Mode', maar het bezit van een Stadia-controller is daarbij nog verplicht.... Read more »
 • Wine 6.8
  Er is met versienummer 6.8 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD, Solaris en macOS te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee... Read more »
 • mIRC 7.65
  Er is een nieuwe uitgave van irc-client mIRC verschenen. Met dit programma is het mogelijk om via verschillende kanalen en servers met elkaar te chatten, maar ook om via 'direct client-to-client' bestanden naar elkaar te sturen. Verder kunnen scripts worden gedraaid om bijvoorbeeld het beheren van kanalen eenvoudiger te maken.... Read more »
  +

  Kennisdomein

 • Veelgemaakte fouten in de Nederlandse taal
  Niemand spreekt en schrijft een taal perfect. Toch zijn veelgemaakte fouten in de Nederlandse taal eenvoudig te voorkomen. Je kunt de taalregels leren maar ook je voordeel doen met allerlei ezelsbruggetjes. In dit artikel kijken we naar de meestgemaakte fouten in de Nederlandse taal, of en zo ja hoe je... Read more »
 • Hoe kundig zijn wij in de Nederlandse taal anno 2021
  De taal die je spreekt hangt voor een belangrijk deel samen met de opleiding die je hebt gevolgd. Hoe hoger die opleiding is hoe meer moeilijke woorden je hebt leren te gebruiken. Moeilijke woorden brengen ook ingewikkelde zinnen met zich mee. Het is dus logisch dat iemand met een hoge... Read more »
 • De officiële taalniveaus in Nederland
  Taal is waar we mee communiceren. We spreken soms zinnen uit die eenvoudig zijn. Dit doen we vooral tegen kleine kinderen of anderstaligen. Met elkaar praten we meestal op een gemiddeld niveau. Dit houdt een gesprek gezellig en je hoeft er niet te veel bij na te denken. Maar wie... Read more »
 • Waar komt de Nederlandse taal vandaan?
  De vraag waar de Nederlandse taal vandaan komt is niet in een paar woorden te beantwoorden. Het gebruik van gesproken taal dateert al van duizenden jaren. Omdat de geschreven taal van veel recenter datum is, is het lastig om precies na te gaan waar een taal vandaan komt en hoe... Read more »
 • Schrijf je in en win een tekstschrijver!
  Bij Kennisdomein staat in 2021 de hele maand mei in het teken van de Nederlandse taal. Hoe zit het met spelling en grammatica, welke valkuilen zijn er? Waarom is het belangrijk om goede teksten op je website te zetten, wat is het belang van bloggen of van een kennisbank? Hoe... Read more »
 • Een rechtsvorm kiezen voor je bedrijf – deel 2
  Een eigen bedrijf beginnen betekent ook een rechtsvorm kiezen voor je bedrijf. Je kunt kiezen uit heel wat verschillende rechtsvormen waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen rechtsvormen met en rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid. Bij Kennisdomein vind je een aparte blog over het fenomeen rechtspersoonlijkheid met onder andere de voordelen en nadelen... Read more »
 • Effectief vergaderen met optimaal resultaat
  Vergaderen is veel meer dan alleen maar met een groep mensen (online) bij elkaar zitten en over onderwerpen discussiëren. Komen medewerkers enkel op deze basis bij elkaar, dan wordt vergaderen ineffectief. Je komt als bedrijf of instelling terecht in een sleur. Bovendien gaan mensen tegen deze vergadermomenten opzien. Daarbij kost... Read more »
  +

  Nieuws.org

 • Bill en Melinda Gates gaan scheiden
  Huwelijk ten einde Microsoft-oprichter Bill Gates en zijn vrouw Melinda gaan scheiden. Ze zetten punt na 27 jaar huwelijk. De miljardair heeft op Twitter bekend gemaakt dat de scheiding tussen de twee feit is. De scheiding volgt op een lange bezinningsperiode en ’veel werk aan onze relatie’. De stichting die... Read more »
 • Duitse man filmt dodelijk ongeluk, mag van de politie een kijkje nemen
  Heftige shocktherapie voor notoire sensatiefilmers. Een vrachtwagen was met paar andere auto betrokken bij een ongeluk op de snelweg A3 bij Frankfurter Kreuz in Duitsland. Het ongeluk gebeurde zondagavond jongstleden. Een vrachtwagen raakte twee voertuigen op de vluchtstrook. De truckchauffeur stierf ter plekke. Een zwaargewonde autobestuurder overleed later in het... Read more »
 • Jongeren hebben een nieuw drankspelletje ontdekt
  Er is een drankspel wat gespeeld wordt onder jongeren waarin er bierdoppen in een glas bier worden gegooid. Als de bierdop in het glas komt moet iemand dit glas opdrinken. Het gevaar van dit spel is dat naast het bier ook de bierdop wordt opgedronken. De dop kan vast komen... Read more »
 • Dee van der Zeeuw test bikini´s uit
  Dee van der Zeeuw is een ex-vriendintje van Enzo Knol. Wie Enzo is weten we niet en dat boeit ons niet. Maar Dee test tijdens een videovlog diverse bikini´s uit en dat boeit ons wel! We zijn gewoon zot op vlogs van schaarsgeklede blonde meisjes, want gewoon zo leuk! Het... Read more »
 • Deze coronaversoepelingen zullen aanstaande dinsdag worden aangekondigd
  Mogelijk binnenkort meer vrijheid! De kans is zeer groot dat we vanaf 28 april geen avondklok meer hebben en ook dat de horeca weer open gaan. Volgens bronnen zou de overheid toch overwegen om te versoepelen vanaf 28 april. De overheid wil de komende tijd vijf stappen gebruiken om volledig... Read more »
 • Gary Neville is woest op 12 voetbalclubs met plannen voor Super League
  Engelse sportcommentator Gary Neville heeft laten weten in een video dat de Europese grootste voetbalclubs een gierige klote clubs zijn en maar moet oprotten! Gary: Super League? Rot maar op en keer niet meer terug vertelt hij in het Engels. De commentator is niet positief over de plannen van 12... Read more »
 • Stoffel de honingdas is een slim diertje
  Stoffel is een meester in ontsnappingen. De das is erg gek op honing en daarom de honingdas wordt genoemd. De ras komt voornamelijk voor in Azië en Afrika. Enfin, BBC heeft een repotage gemaakt over Stoffel de honingdas. Het diertje kan een vastgezette deur met draad losmaken en openen. En... Read more »
  +

  B4men

 • Hoe gebruik je parfum op de juiste manier
  Hoe gebruik je parfum op de juiste manier? Want je wilt toch altijd op je lekkerst ruiken? Het verbaast mij eigenlijk hoe weinig mannen weten hoe je op de juiste manier een parfum behoort te gebruiken. Daar ga ik hopelijk verandering in brengen. Het dragen van een “geurtje”/”luchtje” of hoe... Read more »
 • Soft of hardcore? De keuze ligt bij jou
  Wat voor type ben jij, als het om seks gaat? Ben je iemand van tederheid, van liefdevol en zacht? Of ben je wat ruiger aangelegd, en ga je bij voorkeur voor het wat stevigere werk? Waar je van houdt, dat is heel persoonlijk. Erachter komen wat je voorkeur precies is,... Read more »
 • Geen klusser? Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf
  Een vloer laten leggen is een behoorlijke investering. Het is ook helemaal niet nodig. Er zijn vloeren die je gemakkelijk zelf kunt leggen, zoals laminaat en PVC. We leggen stap voor stap uit hoe je dat doet. Onderlaag leggen Bij veel laminaat- en pvc-vloeren plaats je eerst een onderlaag voordat... Read more »
 • Game Review: Outriders (PS4) – Leuke Shooter?
  Het is weer tijd voor een game review! Dit keer van de studio People Can Fly en gepubliceerd door Square Enix. Outriders gaat over dat de aarde niet meer leefbaar is door alle oorlogen, natuurrampen en dat de mensheid bijna tot een einde is gekomen. De laatste personen van de... Read more »
 • Hoe trim je zelf je eigen baard? Tips + Video
  Hoe trim je zelf je eigen baard? Deze vraag krijg ik meerdere keren per week. Zowel bij mij in de B4men Barbershop als via email. Zelf je baard trimmen hoeft niet per se heel moeilijk te zijn. Ik hoop je met dit artikel stap voor stap uit te leggen hoe... Read more »
 • Een kajak kopen? Bekijk het aanbod op rubberbootshop.nl!
  Houd je van avontuur op het water? En ben je een echte natuurliefhebber? Dan is kajakken echt iets voor jou. Bij rubberbootshop.nl vind je een ruim aanbod aan opblaasbare kajaks en kano’s. Zo kan je altijd een kajak kopen die past bij jou niveau en wensen. Neem de opblaasbare kajak... Read more »
 • Nieuwe sloten voor jouw woning
  Sloten vormen een klein, maar belangrijk onderdeel van een woning. Ondanks dat een slot klein is van formaat heeft het wel een grootse werking. De kwaliteit van het slot is namelijk bepalend voor de beveiliging van jouw woning. We kunnen ook wel stellen dat sloten jouw wooncomfort beïnvloeden. Kwalitatief goede... Read more »
  +

  Sargasso

 • Minderheidsregeringen hoeven niet minder stabiel te zijn
  Gastbijdrage van Tom van der Meer (eerder verschenen op Stuk Rood Vlees) Minderheidsregeringen hebben in Nederland een slechte naam. Ze zouden instabiel zijn, en weinig effectief. Begin april verscheen in de Volkskrant een interview waarin staatsrechtgeleerde Wim Voermans dit punt onderstreepte. Hij omschreef de minderheidsregering als een ‘loopgravenoorlog’ en een ‘flipperkastspel’. De... Read more »
 • Kunst op zondag | Ik ben er zo eentje
  Ik ben er zo eentje die in prozateksten natuurbeschrijvingen overslaat Ik ben er zo eentje die in prozateksten natuurbeschrijvingen overslaat. Stuit ik op zo’n passage, dan laat ik mijn blik over de bladzijde naar beneden gaan, tot de plek waar ik weer het begin van een dialoog of een actie... Read more »
 • Closing Time | Ah Cama Sotz
  Omdat we gister al even ingetogen bezig waren, vandaag nog maar een stapje verder het duister in. Ah Cama Sotz is het project van de Belgische DJ en producer Herman Klapholz. Sinds 1993 runt hij dit dark ambient project, en verblijdt hij de wereld met regelmaat met werkjes waar een... Read more »
 • Papyrus. Een geschiedenis van de wereld in boeken – Irene Vallejo
  RECENSIE - door Addie Schulte, redacteur van Boekenstrijd. Terwijl ik dit boek aan het lezen was, vroeg mijn huisgenoot: ‘Lezen mensen over honderd jaar nog boeken?’ Een paar pagina’s verder kwam ik het antwoord van Irene Vallejo tegen. Het boek wordt volgens haar niet met uitsterven bedreigd, het heeft zich bewezen,... Read more »
 • Geen herstel maar hervorming na deze crisis
  Steeds meer politici en belangenverenigingen roepen om een ‘nationaal herstelplan’. Dit suggereert dat de huidige crisis plotseling zaken heeft geschaad die ook gemakkelijk hersteld kunnen worden. Koen Frenken (hoogleraar Innovation Studies aan het Copernicus Institute of Sustainable Development van de Universiteit Utrecht) ziet dat anders: het zijn vooral structurele ongelijkheden... Read more »
 • Closing Time | Jacaszek
  Jacaszek, of voluit Michał Jacaszek, is een Poolse componist die vooral electro-acoustische muzikale landschappen maakt die opvallen door hun beklemmende sfeer. Hij brengt muziek uit sinds 2004, maar vooral zijn werkje “Treny” uit 2008 sloeg aan bij veel muziekcritici vanwege de krachtige sfeertekening die er neergezet wordt.   Lees meer... Read more »
 • De ongrijpbare David Bowie
  RECENSIE - In een wat overmoedige bui kocht ik Bowie. De getekende biografie, van Michael Allred en Steve Horton, ingekleurd door Laura Allred. Als de kop die ik dit stukje meegeef de indruk wekt dat het drietal Bowie presenteert als ongrijpbaar genie dat zijn fans steeds een stap vóór was,... Read more »
  +

  Frontaal Naakt

 • De hysterische pedo-obsessie van Danny Ghosen
  Peter Breedveld In een GeenStijl-achtige reportage van de VPRO voert Danny Ghosen actie tegen zogenaamde “nudistensites”. Daarbij veegt hij voor het gemak naturistisch naakt, kindermisbruik en kinderporno op één hoop. Peter Breedveld Scène uit Elysia: Valley Of The Nude (1933) Een mailschrijver wees me op een reportage van Danny Ghosen... Read more »
 • Heisei no Oto: obscure Japanse muziek uit de CD-tijd
      Dit waanzinnig mooie stukje muziek staat op een nieuwe verzameling van obscure Japanse popmuziek, Heisei No Oto – Japanese Left-field Pop From The CD Age (1989-1996), uitgebracht door een Nederlands platenlabel, gevestigd in Amsterdam, Music from Memory. Het label specialiseert zich in obscure popmuziek. Heisei no Oto is... Read more »
 • Stel een minister van Ereschuld aan in het nieuwe kabinet
  Peter Breedveld Laat de nabestaanden en overlevenden van de Nederlandse koloniale misdaden niet tegen de klippen op voor hun recht vechten. Stel een minister aan die zelf op zoek gaat naar de rafelranden van ons koloniale verleden. Peter Breedveld Scène uit Elysia: Valley Of The Nude (1933) “Zelfs erger dan... Read more »
 • Zihni Özdil benoemt het antisemitisme van zijn eigen vrienden niet
  Peter Breedveld Zihni Özdil beweert dat er een taboe rust op het benoemen van antisemitisme, maar wijdt zelf geen woord aan de virulente jodenhaat van zijn eigen vrienden. Peter Breedveld Scène uit Elysia: Valley Of The Nude (1933) Antisemitisme benoemen is in Nederland taboe, meent Zihni Özdil en in een... Read more »
 • Rutte gaat nooit meer weg
  Jasper Mekkes Ook al zou uit de notulen van de ministerraad blijken dat hij persoonlijk heeft geprobeerd een aanslag te plegen op Pieter Omtzigt, Rutte is niet van het pluche af te branden. Jasper Mekkes Scène uit Danger: Diabolik (Mario Bava (1968) Voor het eerst sinds Rutte I toonde de... Read more »
 • Lily Chou Chou: a Wound to Recover From
      Remember the scène where Uma Thurman picks out a samourai sword in Kill Bill? Of course you do. The music you hear in that scene (this song is called Kaifuku suru Kizu, “a wound to recover from”) is from a fictional singer, Lily Chou Chou, from another movie,... Read more »
 • De ongrijpbare David Bowie
  Jona Lendering Het stripboek Bowie – Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams is prachtig getekend, maar uiteindelijk geen bevredigende lectuur. Jona Lendering In een wat overmoedige bui kocht ik Bowie – Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams, van Michael Allred en Steve Horton, ingekleurd door Laura Allred. Als de kop, die ik... Read more »
  +

  Het Kan Wel

 • Heb jij ook last van slaapproblemen? Dit kun je eraan doen
  Als je niet elke nacht als een blok in slaap valt en de volgende dag verkwikt wakker wordt, wees dan gerust; je bent niet de enige. Maar liefst een derde van alle volwassenen heeft slaapproblemen. En het is er in de afgelopen maanden niet beter op geworden. Slaapcoaches hebben het... Read more »
 • FabBRICK: van textielafval tot steen
  Een FabBRICK is een steen gemaakt van gerecycled textiel. Op deze manier wil Clarisse Merlet, architecte en het brein achter FabBRICK, een einde maken aan textielafval. Europeanen gooien jaarlijks ongeveer 11 kilo aan textiel weg per persoon. Het overgrote deel daarvan (87%) wordt verbrand of naar een stortplaats afgevoerd. Niet... Read more »
 • Podcast: Monique vertelt alles over het wonen in een tiny house
  We hebben al veel geschreven over tiny houses en hoe het is om er in één te wonen. Ook hebben we Monique van Orden al twee keer geïnterviewd, over haar boeken Tiny Houses en Tiny Houses: Living. Dus toen Dille & Kamille ons vroeg om de podcast te delen waarin... Read more »
 • Van bikini’s tot iglo’s: deze producten zijn gemaakt van gerecycled plastic
  Van alle producten in Nederland bestaat slechts 10% uit gerecycled plastic. Het probleem is, zo zeggen fabrikanten en merken, dat plastic vaak bestaat uit verschillende materialen die lastig te recyclen zijn. Of het is niet sterk genoeg of je kan het niet de juiste kleur geven. En dus wordt nog... Read more »
 • Deze snoepverpakking lijkt op plastic, maar kun je eten
  Het is de grote ergernis van velen; snoeppapiertjes in de natuur. De helft van het zwerfafval op straat, bestaat namelijk uit verpakkingsmateriaal, waaronder snoeppapiertjes. Tijd om daar iets aan te doen, dacht de Duitse Anne Lamp. Zij ontwikkelde een eetbare snoepverpakking, die lijkt op plastic. Foto: Traceless Zelf word ik... Read more »
 • Kan jij 100 dagen dezelfde jurk aan?
  Deze week zag ik een artikel in The Guardian dat mijn aandacht trok. Het had als titel: kan jij 100 dagen dezelfde jurk aan? Misschien komt het omdat Asceline en ik een tijdje geleden, op het hoogtepunt van de corona monotonie, besloten een challenge te doen waarbij we elke dag... Read more »
 • Een plastic dieet begint met de 5 R’en van zero waste goeroe Bea Johnson
  Je zou kunnen zeggen, dat de zero waste beweging is begonnen bij Bea Johnson. Deze Française woont met haar gezin in Californië, blogt op haar site Zero Waste Home over het verminderen van plastic en afval en schreef in 2013 het boek Zero Waste Home met als ondertitel: de ultieme... Read more »