Blogs Nederland – Pagina 2

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

  +

  Manify

 • Terugkijkvoer: de iPhone-presentatie van Steve Jobs in 2007
  ”This is a day I’ve been looking forward to for two and half years.” Zo begin je een speech. En niet zomaar een speech, maar een speech die ons leven… Het bericht Terugkijkvoer: de iPhone-presentatie van Steve Jobs in 2007 verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • Getest in het zonnige Barcelona: De CUPRA Formentor plug-in hybrid
  Het merk CUPRA kennen we allemaal wel een beetje, maar omdat we ze niet al te vaak zien wordt dit merk soms over het hoofd gezien. Vroeger stond het bekend… Het bericht Getest in het zonnige Barcelona: De CUPRA Formentor plug-in hybrid verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • Studie wijst uit: deze penislengte laat een vrouw het vaakst klaarkomen
  De één is wat groter geschapen dan de ander. Er lopen geluksvogels rond met een flinke komkommer in de broek. Toch hoor je vrouwen vaak zeggen: ‘Het maakt niet uit… Het bericht Studie wijst uit: deze penislengte laat een vrouw het vaakst klaarkomen verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • Weekend Desires #187
  WEEKEND. En wat voor een. Nog héél effe zon, dus nu moeten we hard.genieten. Dat doe je door de zon te combineren met mooie vrouwen. Wij hebben ze alvast voor je geselecteerd. Zo zijn we dan ook wel weer. Het bericht Weekend Desires #187 verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • 1962 Mercedes-Benz 300 SL Roadster: de definitie van schoonheid
  Het hart van een man gaat vaak sneller kloppen. Als je een mooie vrouw ziet, als je jouw favoriete voetbalwedstrijd terugkijkt of als een auto van je dromen langs komt… Het bericht 1962 Mercedes-Benz 300 SL Roadster: de definitie van schoonheid verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • Recept: Don Drapers old fashioned
  ”I’ll will have an old fashioned.” Zo bestel je een cocktail, als man zijnde. Geen mierzoete pina colada of een bij elkaar geflikkerde long Island ice tea. Nee, Don Draper uit… Het bericht Recept: Don Drapers old fashioned verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • Airbnb Finds: megavilla voor 15 vrienden met mini-waterpark en basketbalveld
  Voor diegenen die op zoek zijn naar het gevoel dat ze verblijven in een privé resort, “The Pool House” in Arizona is the place to be. De naam van het… Het bericht Airbnb Finds: megavilla voor 15 vrienden met mini-waterpark en basketbalveld verscheen eerst op Manify.... Read more »
  +

  Hoe Mannen Denken…

 • De Verlaten Man (310) – Panta Rhei: eeuwig in beweging
  Simone gaat bij een vriendinnetje logeren en komt vol waardering en respect voor mijn schoonmaakkunsten terug. Hoe bewegend kan het leven zijn. Het bericht De Verlaten Man (310) – Panta Rhei: eeuwig in beweging verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Olympische Spelen
  Op voorhand zeggen mensen in Japan: ‘ミラガぼヱミラガぼヱミラガぼヱ’ Het bericht Olympische Spelen verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Alle eer aan Peter, Zijn woord is eeuwig waar
  Peter, wij richten heel ons hart tot U. Naar wie anders kunnen wij gaan? Het bericht Alle eer aan Peter, Zijn woord is eeuwig waar verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Rutte en zijn sweaping statement
  Mijn vertrouwen in ‘de boven ons gestelden’ was anderhalf jaar geleden grenzeloos. Als Mark zijn nationale voorstelling hield met sidekick Hugo, was ik een en al oor. Het bericht Rutte en zijn sweaping statement verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • U leest zeker veel kranten?
  Thuisgekomen zie ik voor mijn deur een puinhoop liggen. De puinhoop bestaat uit vier stapels kranten. Er ligt een briefje bij. Het bericht U leest zeker veel kranten? verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • De Verlaten Man (309) – Menselijke angst maakt onmenselijk eenzaam
  Corona laat samenzijn in duigen vallen. Gelukkige toekomsten en goede relaties worden abrupt op een zijspoor geparkeerd. Vanwege een spuitje vol onzekerheid. Het is de veroordeling die ons de das om doet, niet dat virus. Het bericht De Verlaten Man (309) – Menselijke angst maakt onmenselijk eenzaam verscheen eerst op... Read more »
 • Jolig
  Dansen met Jansen, het mondkapjeslied... Het bericht Jolig verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
  +

  Vroegert

 • VideoMuziek in de auto: deze 13 hits luisterde je vroeger op weg naar vakantie
  'Zijn we er al' Je herinnert je vast die eindeloze ritten op weg naar de camping nog wel. Mede dankzij de hits die op het vakantiebandje stonden. Hier zijn ze nog een keer,... Read more »
 • VideoPippi Langkous: 16 bijzondere uitspraken van deze vrijgevochten dame
  Wie kent haar niet, Pippi Langkous. Haar voorkomen is minstens zo bekend als haar uitspraken. De bekendste is voor velen toch wel: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Pippi Langkous De jonge dame die begin jaren ’70 onze harten al deed smelten... Read more »
 • Video12 wijze levenslessen uit Friends voor een stressvrij leven
  Soms kunnen we ook zaken leren van films of series van vroeger. Zelfs Friends heeft ons wijze levenslessen gebracht, die je helpen om meer stressvrij te leven. We hebben er enkele geanalyseerd… Friends Levenslessen Overal kun je van leren, zelfs van ogenschijnlijk onschuldige films of series. Je kunt Timon en... Read more »
 • VideoCircus Renz: 7 dingen die je nog niet wist over dit circus
  Menig kind zal er vroeger lang naar uit hebben gekeken: een bezoek aan het circus. Circus Renz was daarbij de toonaangevende naam. Ik zocht enkele opmerkelijke weetjes over dit bekende circus! Circus Renz Het circus dat in 2023, officieel 100 jaar zou bestaan. Waar onze voorouders eerst een cowboyshow bekeken,... Read more »
 • VideoGesloten attractieparken: 11 pretparken die niet meer zijn
  Een dagje naar het pretpark was één van de hoogtepunten als kind. Helaas hebben niet alle pretparken het overleefd. Welke van deze 11 gesloten attractieparken herinner jij je nog? Gesloten attractieparken Helaas komt aan ook vele leuke dingen een eind. Datzelfde geldt zelfs voor iets geweldigs en nostalgisch als pretparken.... Read more »
 • VideoOne Hit Wonders uit de zeroes: 18 eendagsvliegen uit de 00’s
  Het blijft leuk om One Hit Wonders te bekijken: grote hits van artiesten of bands, die maar één keer goed hebben gescoord in Nederlandse hitlijsten (lees: een hoge notering hebben gehad). Waar we eerder stilstonden bij de jaren 80 eendagsvlieg en ook jaren 90 one hit wonders de revue hebben... Read more »
 • VideoTekenfilms uit de jaren 80: ook deze 15 was je vergeten (deel 2)
  Een tijdje terug deelden we een lijstje met vergeten tekenfilms uit de jaren 80. En geheel terecht kwamen jullie met nog veel meer suggesties, want er werden in die tijd enorm veel tekenfilms gemaakt. Die verdienen natuurlijk ook een plekje op Vroegert! Daarom hier een tweede lijst met onvergetelijke tekenfilms... Read more »
  +

  TechGirl

 • #DrTechGirl: Waarvoor kun je Twitter gebruiken?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Twitter was een van de eerste social mediaplatforms, maar heeft zeker toen er veel social mediaplatforms bijkwamen de nodige strubbelingen gehad. Het werd zelfs doodverklaard. Toch is het er nog steeds. Begrijp je niet waarom? Dr. TechGirl vertelt je waarvoor je Twitter gebruiken... Read more »
 • Xiaomi Mi Band 5: een goed geprijsde fitnesstracker
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Misschien gaat je vakantie door alle maatregelen niet door en baal je dat het in Nederland tot nu toe ook niet geweldig weer is deze zomer. Het betekent ook wel weer dat je misschien tijd over hebt om wat meer te sporten. Hardlopen... Read more »
 • Wat betekent de CE-markering op producten?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Je hoort vaak dat producten uit niet-Europese landen niet voldoen aan onze (Europese) veiligheidseisen. Ook zijn er verhalen over hoe onveilig elektronica (zoals opladers of accu’s) van bijvoorbeeld AliExpress is. In Europa hebben we afspraken gemaakt over bepaalde eisen waar producten aan moeten... Read more »
 • Het Nederlandse woord voor dickpic is pikfoto: dat kan beter
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Recent keek ik naar één van mijn favoriete guilty pleasures: Catfish. Hierin moet presentator Nev regelmatig aan zijn kandidaten vragen of ze naar hun Catfish misschien een naaktfoto of een dickpic hebben gestuurd. Enorm gênant vaak. Maar wat eigenlijk nog gênanter is, dat... Read more »
 • Sofie van den Borne: “Sinds ik in de IT werk zit er elke dag een recruiter in mijn mail”
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Als je ontwikkelaar wordt, dan heb je meerdere keuzes: ga je in loondienst, ga je gedetacheerd of word je zzp’er? Potentiële TechGirl van de Maand Sofie van den Borne koos ervoor om bij Luminis aan de slag te gaan, een detacheerder waar je... Read more »
 • Betere vindbaarheid met zoekmachine marketing
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Zoekmachine marketing is een vorm van online marketing die zich richt op de vindbaarheid in Google (en andere zoekmachines). Dit kan op diverse manieren, zoals zoekmachine optimalisatie (SEO) of betaald adverteren (SEA). Op die manier vinden potentiële klanten beter de online weg naar jouw... Read more »
 • Greyp E-MTB – Hoe tof is elektrisch mountainbiken?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Als je de kans krijgt om in de Drunense duinen te mountainbiken, dan denk je misschien: ik weet niet of ik dat wel kan. Is het geen gewone mountainbike, maar een elektrisch exemplaar, dan wordt die keuze al een stuk makkelijker, toch? LauraJenny... Read more »
  +

  gert-jan.org

 • Avondklokrellen? Huur Een Hooligan!
  Lust u nog peultjes? Dagblad NRC onthult in juli hoe ongekozen burgemeesters voetbalhooligans onbezoldigd in dienst nemen om de stad veilig te houden [3] tijdens de avondklokrellen van eind januari. Ging het goed? Trevor Noah, presentator van The Daily Show, is al een tijdje vermist op de Nederlandse TV. Jammer.... Read more »
 • Superstrafkorting Gruwelzussen Voor Hulp Aan ‘Babybroertje’ – Kinderpsychiater Piet Hein T.
  Het gebeurt gelukkig in een ver, ver land. Misbruik van andermans [arme] kinderen enzo. Niet ieder kinderleven weegt even zwaar. Dit keer niet over mensonterende omstandigheden in fabrieken ver weg of de produkten die we kopen – kan niet elke dag kerstmis zijn, zo vermoeiend – maar meer tastbaar, het... Read more »
 • Wie Interesseert dé Amsterdamse Veiligheidsdriehoek?
  Niet dé Amsterdamse Penoze, goed lezen. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten. Net geklikt op een link in de dagelijkse email van mijn krant. Onderweg daarna tel ik de zinloze seconden af tot de cookiemelding vanzelf verdwijnt. Vervaagd en vergrijsd zie ik op de achtergrond dikke letters over Peter R.... Read more »
 • Prik Me Dan Als Je Kan
  RIVM: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Soms denk ik dat die M staat voor ‘Monddood maken die burgers! Fout gezien virusbaas Jaap van Dissel’s persoonlijke 2020-kruistocht tegen mondkapjes. De oude Egyptenaren begrijpen uitstekend dat hun lot innig verbonden is met dat van Moeder Aarde. OK, ze overdrijven licht met hun... Read more »
 • Vier Mei, Wa’s Da?
  Echte vrijheid kijkt vooruit zonder de ballast van het verleden. Het mooiste aan dodenherdenking op vier mei is dat de jongere generatie geen enkel idee heeft waar het over gaat. Vrijheid is normaal voor ze. Is dat niet het hoogste wat we kunnen bereiken? Nog even aan het werk en... Read more »
 • Verkiezingen 2021: Stampij Om Stembiljetten
  “Wat een verhaal. Zo gaat men dus om met die kostbare stemmen.” Tweede helft over de avonturen van GJ als portier tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021 in coronatijd. Zou het zonder veel anders zijn gelopen? Deel een gemist waarin M/V een stembus zoekt? Klik hier. Het is iets voor negenen... Read more »
 • Verkiezingen 2021: M/V Zoekt Stembus
  ‘Onze’ democratie zoekt het ondertussen maar uit. Eerste helft over de avonturen van GJ als portier tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 in coronatijd. Zou het zonder veel anders zijn gelopen? Het begint allemaal met een man die zijn hond niet zoekt. Misschien heeft hij er een, misschien ook niet.... Read more »
  +

  Stuk Rood Vlees

 • Worden slachtoffers van overstromingen meer bezorgd over klimaatverandering?
  De heftige overstromingen van vorige week laten niemand los. Dat deze overstromingen op zijn minst versterkt werden door klimaatverandering lijkt duidelijk te zijn. Betekent dat ook dat zij die te maken hadden met overstromingen ook meer overtuigd zijn van klimaatverandering en beleid om het aan te pakken te steunen? De... Read more »
 • Aflevering 97 – De grote steden versus de rest, met Twan Huijsmans
  In hoeverre bepaalt de plek waar je woont je politieke houdingen en gedrag? Die vraag staat centraal in het promotieonderzoek van Twan Huijsmans (Universiteit van Amsterdam). Twan bestudeert twee geografische dimensies, namelijk stedelijkheid en centrum-periferie. We spreken met name over een recent onderzoek dat hij schreef met een aantal collega’s... Read more »
 • Peilingennieuws geeft weinig informatie over onderzoeksaanpak. Hoe kan dat beter?
  Peilingen worden veelvuldig gebruikt in de media tijdens verkiezingscampagnes. Hoeveel is partij X gestegen in de peilingen? Welke partij is groter, partij A of partij B? In een recent gepubliceerd artikel [gratis te lezen versie] onderzochten wij hoe die peilingen werden gerapporteerd: is er aandacht voor cruciale informatie over de... Read more »
 • Wat we kunnen leren als respondenten “weet niet” zeggen
  Veel onderzoek dat op Stuk Rood Vlees wordt besproken, is opinie-onderzoek. We vragen daarbij aan een grote groep kiezers wat zij vinden van een bepaald vraagstuk. In onze analyses nemen we vaak de antwoorden van mensen die zeggen “weet ik niet” niet mee. In een recente studie keken wij naar... Read more »
 • Kunnen we parlementariërs in nieuwe democratieën maar beter veel betalen?
  Parlementariërs of ‘Members of Parliament (MPs)’ zijn verantwoordelijk voor wetgeving, controle op overheidshandelingen, en het behartigen van de belangen van hun kiezers. De mate waarin ze elk van deze taken uitvoeren hangt wel af van de specifieke institutionele context. Partijdiscipline kan zo sterk zijn dat het in feite meer de... Read more »
 • Conflictdenken in Europa
  In het huidige publieke debat lijken we steeds meer onderlinge verdeeldheid te zien en krijgen scherpe tegenstellingen tussen wij (de gewone burger, de Nederlanders, de armen, de jongeren, de heteroseksuelen) en zij (de elite, de immigranten/vluchtelingen, de rijken, de ouderen, de LGBTQIA+ gemeenschap) de ruimte. Maar tussen welke groepen zien... Read more »
 • Episode 96 – Piketty vs Political Science
  Last year Thomas Piketty published the long-awaited successor to his monumental book Capital in the Twenty-First Century, titled Capital and Ideology. Piketty seeks to understand why inequality is so hard to tackle and he argues that an important piece of the puzzle has to do with party politics, in particular... Read more »
  +

  Top 10 Lijstjes

 • Top 10 Beroemde Scheepskanalen in de Wereld
  Scheepskanalen hebben een belangrijke functie. Ze maken het mogelijk om goederen met schepen te vervoeren, vaak via de snelste route. Scheepskanalen kunnen zeeën, oceanen, rivieren en meren met elkaar verbinden. Over de hele wereld zijn er honderden van deze kanalen te vinden, maar er zijn er een aantal die enorm... Read more »
 • Top 10 Beroemde Vuurtorens
  Een vuurtoren heeft nog altijd een bepaalde aantrekkingskracht. Deze bouwwerken waren vroeger essentieel om ervoor te zorgen dat schepen veilig de weg langs de kust vonden. Ondanks de uitvinding van nieuwe radartechnieken zijn sommige schepen nog altijd afhankelijk van vuurtorens. Dat niet alleen, ze zien er ook prachtig uit. Over... Read more »
 • Top 10 Beroemde Operahuizen in de Wereld
  Wil je een van de mooiste bouwwerken in een stad zien? Dan moet je meestal bij de opera zijn. Dit is vele steden dé trots die de prachtige cultuur van de stad in de kijker moet zetten. Over de hele wereld vind je de meest gedetailleerde operahuizen. In deze top... Read more »
 • VideoTop 10 Beste Films over Casino’s, Poker en Gokken
  Met zijn mythische status leende Las Vegas zich als decor voor tal van Hollywoodfilms. Denk maar aan de spectaculaire crash van ‘Con Air’ in The Sands, de uit de hand lopend vrijgezellenongein van ‘The Hangover’ en de in neonlicht badende tristesse van Mike Figgis’ ‘Leaving Las Vegas’. En lang voor... Read more »
 • Top 10 Fantastische Rotsdorpen in de Wereld
  Over de hele wereld vind je grotdorpen waar mensen woningen en gebedshuizen onder de grond hebben gemaakt. Een groot deel van deze grotdorpen is verlaten, maar er zijn vandaag de dag nog steeds meer dan 40 miljoen mensen die in een grotdorp wonen. Wil je weten wat de meest bijzondere... Read more »
 • Top 10 Beroemde Ramen in de Wereld
  Een raam is gewoon een raam, toch? Lang niet altijd, want sommige ramen lijken echte kunstwerken te zijn. Ze zijn versierd met prachtige afbeeldingen, hebben een unieke vorm of komen in alle kleuren van de regenboog. Wil je weten wat de mooiste ramen van de wereld zijn? Je leest het... Read more »
 • Top 10 Grootste containerschepen in de Wereld 2021
  Maar liefst 90% van de wereldhandel wordt vervoerd met containerschepen. Het is dus niet gek dat deze schepen steeds groter en groter worden om zo meer producten te vervoeren voor een lagere prijs. De grootte van een containerschip kan op meerdere manieren worden aangegeven, maar wordt meestal bepaald door de... Read more »
  +

  Hersendood

 • Darwin Award
  Misschien de volgende keer een brugje verderop proberen? Als er tenminste nog een volgende keer komt?... Read more »
 • Klotebrazilianen
  João had een speciaal adresje waar hij voor weinig nieuwe remblokken kon kopen.... Read more »
 • Boefje
  Het is natuurlijk al uiterst debiel om je Beagle een T-shirt aan te trekken. Maar als je dat als volwassen man ook nog eens gaat stelen, dan ben je inderdaad totaal achterlijk.... Read more »
 • Beestjes
  Als dit verdomme geen volle melk is dan weet ik het ook niet meer.... Read more »
 • VideoTyfuschinezen
  Het hoge water van de maas heeft inmiddels Zhengzhou (China) bereikt!... Read more »
 • Fail
  Je ziet meteen dat dit eigenlijk niet goed kan aflopen!... Read more »
 • Lief poesje gratis op te halen
  Dexter is een hele lieve kat. Vanaf eind vorig jaar hebben wij hem in huis. Sinds enige tijd heeft hij last van dunne poep. Maar voor de rest is er weinig mis met Dexter. Hij ligt het liefst tegen je aan en hij geeft hele dag kopjes. Zijn kattenbak weet... Read more »
  +

  Tweakers

 • Microsoft Visual Studio 2019 16.10.4
  Microsoft heeft versie 16.10.4 van Visual Studio 2019 uitgebracht. Deze populaire programmeerontwikkelomgeving beschikt over handige opties om het programmeren in onder andere Visual C++, Visual Basic, C#, F#, Python en R gemakkelijker te maken. De complete lijst met de veranderingen in de 2019-uitgave kun je nalezen in de bijbehorende releasenotes.... Read more »
 • Chinees bedrijf Loongson introduceert 3A5000-processor met eigen instructieset
  De Chinese chipfabrikant Loongson heeft een nieuwe cpu aangekondigd. De Loongson 3A5000 is een quadcoreprocessor met kloksnelheden van 2,3 tot 2,5GHz. Het is de eerste chip die werkt op Loongsons eigen instructiesetarchitectuur, LoongArch.... Read more »
 • Computerwetenschapper krijgt AMD Radeon RX 6700 XT werkend op RISC-V-pc
  Computerwetenschapper René Rebe heeft een AMD Radeon RX 6700 XT-videokaart werkend gekregen op de HiFive Unmatched-RISC-V-pc van SiFive. Daarvoor heeft hij naar eigen zeggen tien uur lang gewerkt aan het patchen van de Linux-kernel.... Read more »
 • Mp3tag 3.08
  Florian Heidenreich heeft versie 3.08 van Mp3tag uitgebracht. Met dit programma kunnen de metatags van de meest gangbare muziekformaten worden aangepast. Ondersteuning is aanwezig voor ID3v1, ID3v2.3, ID3v2.4, mp4, wma, Vorbis-comments en Ape-tags. Verder kunnen de bestandsnamen aan de hand van die tags worden aangepast en kunnen playlists worden gegenereerd.... Read more »
 • 9to5Mac: Apple werkt aan nieuwe monitor met geïntegreerde A13-soc
  Apple werkt mogelijk aan een nieuwe externe monitor. Dat meldt 9to5Mac op basis van eigen bronnen. De nog niet aangekondigde monitor zou aangedreven worden door een A13-soc en Apples Neural Engine.... Read more »
 • GParted Live 1.3.1-1
  Versie 1.3.1-1 van GParted live is uitgekomen. Met de Gnome Partition Editor is het mogelijk om een harde schijf te partitioneren en bestaande partities te wijzigen, bijvoorbeeld door een ander bestandssysteem in te stellen of de grootte te veranderen. Het programma is niet groot, maar meestal wordt het in de... Read more »
 • NASA gebruikt SpaceX-raket om sonde naar maan Jupiter te brengen
  NASA heeft een contract van omgerekend ruim 151 miljoen euro met SpaceX getekend voor het lanceren van een sonde naar Jupiters maan Europa. De sonde moet in 2024 aan de ruim vijf jaar durende reis naar Europa beginnen, om te onderzoeken of er leven op de ijsmaan kan bestaan.... Read more »
  +

  Retecool

 • De Centric Faalsaga deel 1414
  Tenzij je internet volledig cyberdicht is gemaakt door een miljonairsfluisteraar uit Veghel heb je vast al ergens of hier meegekregen dat Gerard Sanderink de hele fucking hut aan het kapotslopen is dankzij z’n “vriendin” Rian van Rijbroek. Zo zou iedereen, de FIOD en z’n moeder achter hem aan zitten, invallen... Read more »
 • Verzin een Onderschrift – 23 juli 2021
  Ook slachtoffer geweest van huiselijk Retecool geweld? Bel met de anonieme tiplijn. - Insane Het bericht Verzin een Onderschrift – 23 juli 2021 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Verzin een Onderschrift – 22 juli 2021
  Het bericht Verzin een Onderschrift – 22 juli 2021 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Woensdag Gehaktdag – ANDY SVGE & Digital Punk – World In Flames
  We kunnen rustig stellen dat de hele wereld al een ruim jaar in de fik staat. En dan niet de goeie waarbij het gelimiteerd tot een afgesloten stalen bak blijft waar u naar believen stukken koe, kip, verreke of kipstuckjes op kunt kletteren teneinde een grillrandje te maken. Neen, het... Read more »
 • Verzin een Onderschrift – 21 juli 2021
  “Geen worst er in, wel worst er aan?” Een transdetectiehontd behoedt je voor fatale vegadates. - Monade Het bericht Verzin een Onderschrift – 21 juli 2021 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Verzin een Onderschrift – 19 juli 2021
  Kees wilde bewijzen dat hij toch aanleg voor de gitaar had. - Ds. Ploppo Het bericht Verzin een Onderschrift – 19 juli 2021 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Formule 1 British Grand Prix ’21 – liveblog
  Het bericht Formule 1 British Grand Prix ’21 – liveblog verscheen eerst op Retecool.... Read more »
  +

  Kennisdomein

 • Elektrische deelscooter rukt op in de steden
  Scooters delen in en rondom de steden; het is een nieuwe trend die zich snel ontwikkelt. De elektrische deelscooters rijden 25 km per uur. Je komt ze niet alleen tegen in de grootste steden, maar vindt ze al op meerdere plaatsen in ons land. Wil je op zo’n deelscooter ergens... Read more »
 • Wat is het socialisme voor politieke stroming
  Wat is het socialisme voor politieke stroming? Misschien kan je deze vraag zo beantwoorden omdat je het er wel eens met vrienden of familie over hebt gehad en wil je even een korte samenvatting ter herinnering. Of misschien heb je het woord socialisme wel eens horen vallen en heb je... Read more »
 • Een tweedehands auto kopen? Waar moet je op letten
  Gelukkig, je hebt je rijbewijs gehaald! Misschien had je het al verwacht, maar misschien ook niet. In ieder geval wil je nu voor het eerst een tweedehands auto gaan kopen. Heb je er zelf veel verstand van, dan ben je al een eind op weg. Zo niet, lees dan dit... Read more »
 • Dipje of heb je een depressie
  Iedereen herkent het wel, een aantal rotdagen achter elkaar, waarbij je niet lekker in je vel zit en je somber voelt. Is dit dan een dipje of heb je een depressie? Mensen gebruiken deze termen al gauw door elkaar. Je hoort jezelf misschien al wel zeggen: ‘Ik raak hier zo... Read more »
 • Help, hoe kom ik van mijn schulden af
  Heb je een telefoonabonnement met toestel afgesloten of sta je wel eens in het rood? Dan heb je wel eens een schuld gehad. Maar als de schulden problematisch worden, denk je misschien wel ‘Help, hoe kom ik van mijn schulden af’ Want je kan de rekeningen niet meer betalen en... Read more »
 • Werken in een schooltuin
  De schooltuinen in Nederland bestaan nu ongeveer 100 jaar. Niet elk kind heeft het geluk om in een schooltuin te kunnen werken. Uit onderzoek blijkt dat momenteel slechts 10 procent van de scholen aan schooltuinieren doet. Veel mensen zijn dan ook niet bekend met het fenomeen schooltuin. Wat is een... Read more »
 • Van gas naar elektriciteit
  In onze steden zijn wij vanaf de tweede helft van de 19e eeuw gewend om op gas te koken. Nu gas niet meer beschouwd wordt als duurzame energiebron maken we steeds vaker de overstap naar elektriciteit. Wat betekent dit voor de stroominstallatie en waarom heb je hiervoor een Perilex-stopcontact nodig?... Read more »
  +

  Groen Nieuws

 • Bolsenaro doet valse beloftes ten koste van de Amazone
  Bolsonaro wil geld zien voor natuurbescherming. Bolsenaro heeft Joe Biden beloofd tegen 2030 een einde te maken aan de illegale ontbossing in het Amazonegebied. Dit zou op zich goed nieuws kunnen zijn en de vergoeding te begrijpen omdat veel boeren en houtbedrijven over moeten schakelen. Maar Slechts een derde van... Read more »
 • Nieuwe president Biden werkt hard aan de klimaatdoelen
  Tien jaar geleden as het Al Gore die met zijn documentaire ‘An Inconvenient Truth’ die de wereld schokte en aangaf dat het ‘vijf voor twaalf’ is, wat betreft de verandering van het klimaat. Natuurlijk was hij niet de eerste klimaat activist van die tijd, maar hij maakte meer indruk en... Read more »
 • Kernenergie heeft zich bewezen gevaarlijk te zijn en is waanzin
  Nu de kolencentrales gaan sluiten, omdat ze te veel fossiele uitstoten is Nederland haastig op zoek naar alternatieven als windmolens op zee of waterstof centrales. Een onverantwoordelijke gedachte van partijen als: CDA en VVD, FVD en PVV om opnieuw een kerncentrale te bouwen is uit den boze. Als er een... Read more »
 • Mestprobleem treft ons allen en het klimaat
  In Nederland zijn er zo’n 18 miljoen grotere veedieren (koeien, varkens, schapen en geiten en paarden). Het aantal varkens is 12 miljoen en er zijn in Nederland bijna 4 miljoen koeien. Het aantal pluimveedieren (voornamelijk kippen) is rond 100 miljoen. Mest is essentieel voor voedsel gewassen en daar is niets... Read more »
 • Gecertificeerde soja is niet altijd duurzaam
  Het RTRS-certificeringsproces moet er voor zorgen de soja en andere producten overeenkomen met de normen van de Round Table on Responsible Soy. De onderdelen van deze normen zijn: Rechten van werknemersLandrechtenRespect voor kleinschalige en traditionele bebouwing van het landWelzijn van de plaatselijke bevolkingBescherming van biodiversiteitGebruik van bestrijdingsmiddelenWaterverbruikBodemvruchtbaarheidGebruik van bestrijdingsmiddelenEffect op... Read more »
 • Groen energie blijkt vaak niet altijd duurzaam
  Er worden tegenwoordig heel veel producten verkocht als duurzaam, maar helaas gaat het ook vaak om misleidende reclame. De duurzame producten zijn in sommige gevallen niet echt groen en eerder grijs of helemaal niet duurzaam. Het is daarbij ook bijzonder dat de overheid aan bedrijven die pretenderen duurzaam te zijn... Read more »
 • Milieueffecten van vlees en vleesvervangers
  Is mijn vleesvervanger met ingrediënt soja slecht voor het milieu?Als je veganist, vegetariër of flexitariër bent je bewust minder vlees of geheel geen vlees meer gaan eten om het het dierenwelzijn, regenwoud of je gezondheid te sparen en mogelijk zelfs om de klimaat opwarming tegen te gaan. Maar dan wil... Read more »
  +

  B4men

 • De e-bike op de trekhaak
  De elektrische fiets krijgt steeds meer gebruikers. Vergeleken met 2019 zijn er in 2020 dertig procent meer e-bikes verkocht. Van alle verkochte fietsen is de helft met trapondersteuning. Bijna 550.000 duizend e-bikes zijn er verkocht. De gemiddelde prijs voor een elektrische fiets bedraagt zo’n 2.259 euro. Speed pedelec De tijd... Read more »
 • Mannen versus Vrouwen: Hoe Liggen de Verhoudingen in het Online Casino?
  Online gokken, met name in een online casino zonder licentie, is vaak weggelegd voor mannen. De laatste tijd vindt er een verschuiving plaats, waarbij steeds meer vrouwen de online casino wereld betreden om te spelen. In de regel wordt ervan uitgegaan dat gokken een mannelijke hobby is, maar in de... Read more »
 • Jouw auto tegen vuil beschermen
  De aanschaf van een auto betreft doorgaans een serieuze investering. Je wilt dan ook dat jouw auto zo lang mogelijk mooi blijft. Helaas heb je op bepaalde externe factoren geen invloed. Zo kun je bijvoorbeeld niet voorkomen dat je met slecht weer met vieze schoenen de auto instapt. Maar je... Read more »
 • Zomerkleding voor mannen van Colmar Originals
  Zomerkleding voor mannen van Colmar Originals. De zomer is inmiddels in alweer een tijdje in het land maar echt heel erg verwend zijn we helaas nog niet. De mooie zomer die we allemaal zo nodig en gehoopt hadden, is nog niet echt van de grond gekomen. Dit maakt het voor... Read more »
 • Komrads schoenen: welk festival sloop jij deze zomer?
  Komrads brengt de klassieke festival schoenen terug maar dan wel verbeterd! Deze ICNS waren dé festival schoenen in de jaren 80′ en 90′. Deze iconische schoenen zijn nu weer helemaal hip en brengen jou weer heel graag bij de meest toffe festivals. Weet jij al welke festival jij gaat bezoeken... Read more »
 • Zelf scheren is niet moeilijk: tips om thuis te scheren
  Zelf scheren is echt niet moeilijk. Als barbier krijg ik heel erg veel vragen over het scheren. Niet alleen via de blog maar ook bij mij in de B4men Barbershop. Tevens geef ik veel trainingen over mijn vak en ik zie vaak dat er maar  weinig mensen echt weten hoe... Read more »
 • Colmar Originals trui en jas: sportieve kleding
  Colmar Originals trui en jas: sportieve kleding voor iedereen! Dat ik een fan ben van het merk Colmar is op de blog wel te zien. Ik heb al sinds 2014 een samenwerking met het merk. Colmar staat voor kwaliteit en originaliteit! Dat zijn twee kernwaarde die mij persoonlijk heel erg... Read more »
  +

  Sargasso

 • VideoClosing Time | Coisa 5 – Nanã
  Coisa = ding (iets, zaak, voorwerp); Nanã = het vrouwelijke opperwezen. Coisa No. 5 is een compositie uit 1965 van Moacir Santos (overleden in 2006). De Braziliaanse bossa nova-zanger Mario Telles schreef er een tekst bij en het nummer werd hernoemd naar Nanã. Het nummer, van het album ‘Coisas’, kent... Read more »
 • De Protocollen van de Wijzen van Zion
  RECENSIE - Ophef, een jaar of drie geleden, over de website van de NOS, waar de joodse miljardair-filantroop George Soros was getypeerd als invloedrijke bemoeial met tentakels in de wereldpolitiek. Protesten, beschuldigingen van antisemitisme, een NOS die het aanvankelijk niet wilde corrigeren, een NOS die dat later wel deed. Het... Read more »
 • VideoClosing Time | The Prisoner
  In een winkelstraat, in een provinciestadje hier ver vandaan en lang geleden, stond buiten bij een platenzaak een bak met afgeprijsde elpees. Verzamelelpees, Alle 13 Goed, winkeldochters en wat onbekend gebleven artiesten. Ik bladerde door de bak en bleef hangen bij The Saints. Geen idee wat dat was. Maar de... Read more »
 • Grote en kleine zondaars
  De Europese Commissie publiceerde dinsdag het tweede rapport over de rechtsstaat in de 27 EU-landen. Deze ‘rechtsstaat-APK’ is oorspronkelijk een initiatief van D66 Europarlementslid Sophie in ’t Veld. Het rapport beschrijft de stand van zaken op het gebied van rechtspraak, rechtsbescherming, corruptiebestrijding en vrijheid van de media. Het doet geen... Read more »
 • VideoClosing Time | The Way Young Lovers Do
  Een staande bas, een cello, violen, een saxofoon, een trompet, een vleugel, een percussionist, een losjes drummende drummer en een scattende zanger die zich als André Hazes gekleed heeft– daar word ik nou helemaal astraal en week van. Nou had ik begrepen dat Van Morrison niet altijd het zonnetje in... Read more »
 • Tweede Kamerleden verliezen contact met de burgers
  COLUMN - Het Binnenhof wordt gerestaureerd. De Eerste en Tweede Kamer verhuizen naar een tijdelijke locatie. De Tweede Kamer gaat voor minstens vijf jaar naar het oude gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Bezuidenhoutseweg. Een klein probleempje bij deze locatie werd deze week aangekaart in het radioprogramma... Read more »
 • Trein in de Maas
  COLUMN - Een klassieke ethische hersenkraker is het trolleyprobleem. Stel dat je een stuurloos geworden trein ziet aanstormen op een spoor dat zich verderop in tweeën vertakt. Jij staat precies bij de wissel. Op het rechtdoor gaande spoor liggen vijf mensen gekneveld, als in een slechte western – ze kunnen niet... Read more »
  +

  Frontaal Naakt

 • Hoe de Wokies BIJ1 van binnenuit aan het slopen zijn
  Peter Breedveld Eindelijk is er een linkse partij die van wanten heet, met een leider, Sylvana Simons, die in haar korte periode in de Kamer heeft laten zien meer waard te zijn dan de hele rest van de oppositie bij elkaar, en wie moeten het weer kapotmaken? De Wokies. Peter... Read more »
 • The Seeds is superieure pulp voor woke intellectuelen
  Peter Breedveld Fake news, klimaatverandering, pandemieën, bijensterfte en interstellaire liefde, het zit allemaal in The Seeds van schrijver Ann Nocenti en tekenaar David Aja, en meer! Peter Breedveld   Fake news, klimaatverandering, pandemieën, bijensterfte en interstellaire liefde, het zit allemaal in The Seeds van schrijver Ann Nocenti en tekenaar David... Read more »
 • Yasmine Hamdan in Only Lovers Left Alive
      Ik zag laatst Only Lovers Left Alive (Jim Jarmusch, 2013), waarin Tilda Swinton en Tom Hiddleston twee vampiers spelen die kennelijk al sinds het begin van de mensheid over de aarde zwerven. De film is niet heel diepzinnig, wel erg pretentieus maar bulkt van de sfeer, voornamelijk omdat... Read more »
 • Wie zijn toch die mensen die feestvieren om de dood van Peter R. de Vries?
  Peter Breedveld Verslaggever van Elsevier Weekblad Gerlof Leistra meldde op BNR-Nieuwsradio dat mensen naar aanleiding van de dood van Peter R. de Vries “toe-te-rend” door de straten reden. Wie zouden die mensen zijn? Ik denk dat ik het weet. Peter Breedveld Scène uit Vivre Nu Misdaadverslaggever van Elsevier Weekblad Gerlof... Read more »
 • Als journalisten geen kritiek willen, moeten ze hun werk beter doen
  Peter Breedveld Hassnae mag van de hoofdredacteur van het ANP niet zeggen dat het gros van de journalisten te kritiekloos is, want daarmee schept ze een ‘klimaat’. Fuck it, het gros van de journalisten deugt gewoon niet. Peter Breedveld Scène uit Vivre Nu Meteen na de moordaanslag op Peter R.... Read more »
 • Jullie hebben het allemáál verkloot
  Peter Breedveld Ja, lieve mensen, het kabinet heeft het verkloot, vanaf het begin al. Maar die journalisten, die nu opeens zo kritisch zijn, hebben het óók verkloot. Peter Breedveld Scène uit Vivre Nu Iedereen is boos op het kabinet vanwege de versoepelingen die te vroeg kwamen en die nu deels... Read more »
 • Blootgewoon! is gebaseerd op mythes en onbewezen stellingen
  Peter Breedveld Naturistenplatform NFN is een campagne begonnen tegen de vermeende verpreutsing van Nederland. Maar de grootste preutsneus is de NFN zelf. Peter Breedveld Scène uit Vivre Nu De NFN, belangenbehartiger van Nederlandse naaktrecreanten, is vorige week gestart met een campagne om naakt te normaliseren. Of “bloot”, want de NFN... Read more »
  +

  Het Kan Wel

 • 5 tips om beter te slapen. Ook al is het warm en licht
  Het is eindelijk zomer! Na een winter waar geen einde aan leek te komen en een op z’n zachtst gezegd druilerig voorjaar kunnen we ons eindelijk tegoed doen aan van die lange, zwoele zomeravonden. Zodra de dagen langer worden lijken we minder slaap nodig te hebben – want we willen... Read more »
 • HKW test: deze koekjes van Eigen Deeg gemaakt van oud brood
  Ben jij ook zo gek op koekjes? Als er iemand is die je er alles over weet te vertellen is het Marijntje van Benthum wel. Zij is de oprichtster van Van Eigen Deeg en je raadt het al, ze bakt de lekkerste koekjes. Haar boodschap? Maak het leven mooi en... Read more »
 • DIY: zelf een duurzame schuur bouwen met deze handige bouwtekeningen
  Heb je meer binnenruimte nodig en is de tuin je enige optie? Bouw dan zelf een duurzame schuur om je tuingereedschap in te bewaren, droog te klussen of te relaxen. Met dit stappenplan kun je gemakkelijk zelf een schuur bouwen. Toen ik nog op 80m2 woonde, met twee kinderen en... Read more »
 • Met de trein door Europa: interrail stories van een bijna-dertiger  
  Op vakantie met de trein door Europa…voor mij al sinds jaar en dag gesneden koek. Waar ik eerst altijd direct bij een vakantieplan cheaptickets.nl afzocht naar de goedkoopste optie, veranderde dit toen ik een tijdje in Londen woonde en geregeld naar Nederland reisde om het thuisfront te zien. Van hartje... Read more »
 • Nooit meer op dieet met deze 10 principes van intuïtief eten
  Hoewel intuïtief eten al in 1995 in het gelijknamige boek van Evelyn Tribole en Elyse Resch besproken werd, lijkt het vooral de laatste tijd aan populariteit te winnen. En wordt het door steeds meer websites en influencers omarmd als dé manier van eten. Of liever gezegd: van leven. Maar wat... Read more »
 • De Boomtoren in Utrecht bestaat voor 99% uit hergebruikte materialen
  Langs het spoor in Utrecht staat sinds kort de opvallend gele Boomtoren die voor 99% gemaakt is van hergebruikte materialen. Denk aan de gevel met de opvallend gele NS-borden met treintijden. Of de glazen pui, die gemaakt is van oude geveldelen van een autoshowroom uit de wijk Oog in Al.... Read more »
 • Elements of Freedom laat zien dat mode en duurzaamheid perfect samengaan
  Ooit – in een vorig leven- was ze consultant, maar Audrey Nuchelmans besloot het roer radicaal om te gooien en een duurzaam modelabel te beginnen: Elements of Freedom. Al gauw sleepte ze een nominatie voor de Green Fashion Talent Award binnen op de Dutch Sustainable Fashion Week (2018). Ik herinner... Read more »