Blogs Nederland – Pagina 2

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

?wi=362754&ws=
  +

  M A N I F Y

 • Fotoserie: Lamborghini 400 GT uit 1967
  Foto's zeggen vaak meer dan woorden. Daarom brengen wij zo nu en dan de allerlekkerste  auto's aan de man door middel van een fotoserie. Gewoon omdat het heerlijk wegkijkt. Deze keer serveren je een Lamborghini 400 GT uit 1967. Het mooiste van alles? De Lambo staat te koop bij Auxietre... Read more »
 • Airbnb Finds: slaap tussen superjachten in een drijvende villa
  Stel je voor: je wordt wakker op een zaterdagochtend, de eerste zonnestralen komen al door het gordijn heen en het belooft een warme zomerdag te worden. Je rekt je uit, stapt uit bed en loopt naar de keuken voor het eerste kopje koffie van de dag. Met je kopje in... Read more »
 • VideoEen ode aan Virgil Abloh in stijlfoto's
  Deze week is het een jaar geleden dat fashion icon Virgil Abloh op 41-jarige leef overleed. De man achter het hypemerk Off-White én voormalig creatief directeur van de mannenlijn van Louis Vuitton zal niet vergeten worden. Daarom brengen we een ode aan hem door middel van 41 stijlfoto's. In zijn... Read more »
 • Joshua Nolet siert cover MANIFY Magazine #4: 'Ik sta voor de challenge van mijn leven'
  Zijn we weer: número cuatro! MANIFY Magazine #4 ligt vanaf vandaag weer te shinen in meer dan 1000 winkels. Met op de cover: Chef’specials frontman Joshua Nolet. Joshua Nolet op cover MANIFY Magazine #4 Er wordt aan elke talkshowtafel een plekje voor hem gereserveerd, voor zijn band worden de grootste concertzalen... Read more »
 • 6 basisdingen om rekening mee te houden voor een huisrenovatie
  Of je nu twee linkerhanden hebt en alles uitbesteedt of zelf de hamer oppakt: er zijn altijd zaken om rekening mee te houden bij een verbouwing. Soms lijkt het onschuldig, maar onvoorziene kosten zijn er áltijd. Renovatie-check Soms is je habitat toe aan een kleine opknapbeurt. Bijvoorbeeld omdat energie besparen hoog... Read more »
 • Dit is de barbecue-fout die we allemaal maken, volgens kooklegende Julius Jaspers
  BBQ'en is een soort sport waar je talent voor kan hebben, maar je kan er ook beter in worden door het veel te doen. Dat vertelde kooklegende Julius Jaspers ons in MANIFY Magazine #3. In het interview vertelde hij al zijn keukenverhalen - én een daarvan ging specifiek over barbecueën.... Read more »
 • VideoOfficiele trailer van Babylon: Brad Pitt en Margot Robbie in The Roaring '20s
  De laatste loodjes zijn het zwaarst. Dat gaat zeker op als we het hebben over het wachten op de nieuwe film van Damien Chazelle. In september werd de komst van 'Babylon' bekendgemaakt, en nu de tweede trailer is gedropt lijkt de finish ein-de-lijk in zicht. Babylon brengt sterrenensemble uit Hollywood... Read more »
  +

  Hoe Mannen Denken…

 • Ozosnel
  Dag Sinterklaas Ik heb een slecht bericht voor u helaas Ambtshalve trek ik bij aan de bel Het gaat over uw schimmel Ozosnel Het bericht Ozosnel verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Welkom in de wereld van de young urban professional
  Mijn hoogbegaafde buurman oom Jort belt mij. "Ga je mee? Wouter belde of wij zo snel mogelijk langs kunnen komen." "Wouter?" vraag ik verbaasd. "Die was toch begraven vorig jaar?" Het bericht Welkom in de wereld van de young urban professional verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Romantisch snurken
  We besloten dat we die avond maar niet meer terug de sauna in gingen. Het zou er op de kamer al heet genoeg aan toe gaan. Het bericht Romantisch snurken verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • De Verlaten Man (381) – Gratis iPhone, maar niet voor mij
  Steeds weer die jaarlijks terugkerende sinterklaas- en kerstcadeaustress. Dan bedenk ik me dat ik mij er dit keer heel makkelijk vanaf kan maken. Het kindervolk wenst nieuwe mobieltjes? Prima. De volgende verjaardagen en kerst moeten dan maar iets kariger uitvallen. Het bericht De Verlaten Man (381) – Gratis iPhone, maar... Read more »
 • Het Nu
  "Man, zo kan je toch niet leven. Je moet toekomstplannen maken. Risico's inschatten." Het bericht Het Nu verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Speld
  Was me dat lachen zeg Hollandse humor weer Ook in Qatar zijn we Van de partij Het bericht Speld verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Tellen
  Was Infantino toch Even abuis geweest Kende drie slachtoffers Vorige keer Het bericht Tellen verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
  +

  Vroegert – Jeugdsentiment herleefd

 • VideoOude bandnamen: 12 bekende bands die ooit anders heetten
  Hoe verzin je de juiste bandnaam? Deze bekende bands begonnen hun carriere met een totaal andere naam. Sommige zijn echt hilarisch! Originele bandnamen van bekende bands… Als je Nirvana zegt, dan zingt iedereen waarschijnlijk meteen ... Verder lezen... Read more »
 • VideoDeze 23 Sinterklaas herinneringen maken je nog steeds blij
  Sinterklaas is elk jaar weer een feest en ook dit jaar komt de Goedheiligman weer naar Nederland. Natuurlijk is dit een feest voor kinderen, maar ook de volwassenen hebben ervan genoten vroeger (of nog steeds ... Verder lezen... Read more »
 • Deze 9 geweldige Sinterklaas surprises kent iedereen nog
  Als klein kind werd de zak met cadeautjes natuurlijk door de sint voor de deur gelegd, maar naarmate je ouder werd was het opeens tijd voor zogenaamde ‘surprises’. In de klas of met de familie, ... Verder lezen... Read more »
 • VideoHoe is het 30 jaar later met Octaaf de Bolle? (+ foto’s)
  “Dat is nu toevallig één van mijn specialiteiten…” Met dit kleine zinnetje is Octaaf de Bolle, die in het echte leven Walter van de Velde heet, ontzettend bekend geworden in Samson en Gert. Wij hebben voor ... Verder lezen... Read more »
 • VideoHet Paard van Sinterklaas: zo gaat het nu met de cast
  In 2005 verscheen de kinderfilm Het Paard van Sinterklaas. We zochten uit het hoe het nu met de cast van deze leuke Sinterklaas-film gaat! Het Paard van Sinterklaas Deze echte feelgood film gaat over het ... Verder lezen... Read more »
 • VideoPeter Pan: 12 vormen van deze jongen uit Neverland
  Het zelfingenomen stoere jongetje Peter Pan weigert op te groeien. Ouders heeft hij niet. Zijn thuis is Neverland, een mythisch oord dat is bevolkt met piraten, feeën, zeemeerminnen en indianen. Sinds 1902 verschijnt hij in ... Verder lezen... Read more »
 • Jouw collectie: deze 20 dingen verzamelde jij vroeger ook
  Verzamelde jij postzegels, Flippo’s, knikkers, postelastieken of vulpenballetjes? Deze 20 verzamelbare items herken je zeker uit je schooltijd! Verzamelingen van vroeger Als volwassene kun je een serieuze verzameling hebben, maar vroeger konden we er ook ... Verder lezen... Read more »
  +

  TechGirl

 • Christel Schuurman: “Vrouwen moeten wat meer durven”
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Ze heeft het nooit gedaan, dus ze denkt dat ze het wel kan. Christel Schuurman werkt als technisch directeur bij Please Ask M, een startup die werd opgericht door drie vrouwen. “Nog nooit een bedrijf gebouwd, maar we geloofden erin.” Met succes, want... Read more »
 • Smart home: Waarom jij een FRITZ! in huis wil
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Nee, niet dat drankje kola of limo, maar routers, repeaters en smart home producten… Terwijl (AVM) FRITZ! in Duitsland een van de grootste merken voor routers is, kende TechGirl Ilse het tot voor kort alleen van de openbare hotspots in het buitenland. Toch... Read more »
 • Dr. TechGirl: hoe vind je een goede SSD?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Een SSD: het klinkt heel technisch, maar eigenlijk is het qua functie een uit de kluiten gewassen USB-stick met de looks van een powerbank. Je kunt hem gebruiken om bestanden, foto’s, video’s en muziek op te bewaren, bijvoorbeeld als je dat niet liever... Read more »
 • Spotify Wrapped 2022 laat zien wat jij het meest luisterde
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Het gonste op social media eerst van de posts van Instafest, maar dat zal nu snel plaatsmaken voor een ander lijstje: Spotify Wrapped staat online. De streamingdienst Spotify maakt zichzelf al jaren populair door Wrapped, een manier waarop je inzicht krijgt in de... Read more »
 • De beste rijmwoordenboeken voor je sinterklaasgedicht
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Het is alweer bijna zover, pakjesavond. De ultieme kans om tot het allerlaatste moment te wachten met het schrijven van je gedicht, en dan lekker in de stress te schieten want je bent te laat begonnen. Gelukkig kan TechGirl Suzanne je daarbij helpen.... Read more »
 • Stem jouw TechGirl van de Maand naar de winst
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Vrouwen trekken vrouwen aan, een ‘nee is een ja voor jezelf’: we hebben veel goede adviezen voor elkaar, maar het is niet altijd even makkelijk om die op te volgen. Toch lukt het de dames die we spraken in onze reeks TechGirl van... Read more »
 • #DrTechGirl: Snelle tips om je social media-posts te verbeteren
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Social media is superleuk, maar na al die jaren is het soms moeilijk om origineel te blijven, volgers te blijven trekken en vooral interactie met mensen te krijgen. Geen probleem: Dr. TechGirl biedt je (hopelijk) inspiratie om je social media-posts nog beter te... Read more »
  +

  gert-jan.org

 • Heerlijk helder… Hutspotijs?
  Succes is een keuze, ook in de detailhandel Hebben we de 40 graden gehaald? En jij gelooft dat ze zich in Oekraine daar druk over maken? Maar toch het nieuws kijken, je wil tenslotte bijblijven. Aandoenlijk. [1] Op weg naar huis valt op dat die ramen wel erg scheef zitten.... Read more »
 • Doek Valt Voor Mannenkoor Concordia
  Mannenkoor Concordia uit Roosendaal houdt na 102 jaar op te bestaan. Corona legt de vereniging stil maar sociale media dragen haar ten grave. Van de week naar de Rotterdamse Dakdagen geweest. Een vriend had een foto van me gemaakt die hij emailde met Google Foto’s. Dan moet je eerst inloggen... Read more »
 • Nederland Gaat Ten Onder Aan Overslimheid
  Voor het leven getekend door middelbareschoolwiskunde Hoezo door de bomen het bos niet meer zien? Op de Tweakers website gaat het over meer dan de beste videokaart voor je gaming pc. Toch gaat het meestal nergens over. En da’s best leuk, bijvoorbeeld als je een nieuwe duimstok wil kopen. Voor... Read more »
 • Statiegeld Op Kledinghangers
  Statiegeld is net zout, het kan op bijna alles. Maar wel een stuk gezonder voor je kinderen.  Ja toch Primark?[1] We beginnen met een grapje: waar zijn de poetsdoeken nog goedkoper dan bij Action? Primark natuurlijk, de kledingwinkel die zegt te zorgen. Vooral voor zichzelf dan, geld regeert tenslotte de... Read more »
 • Thuiskopieermaffia Maakt Er Een Potje Van
  Overhead: een grote-mensenwoord voor geld graaien Vandaag op Tweakers: Gerechtshof: thuiskopieheffing op offline opslag Netflix en Spotify mag niet. Kan het zo gauw niet vinden maar toen de platenspeler geintoduceerd werd stond gans den bladmuziekwereld op haar achterste benen. Het duivelse mechaniek zou als een geldwolf in de muzieknotenkippenren huishouden.... Read more »
 • Basiscursus Verkiezingmanipulatie
  Over vertrouwen in de overheid gesproken… Waar is Leefbaar Rotterdam als ze echt kunnen scoren? [0] Uilen vangen in het Fabeltjeskrantbos?© [Fabeltjeskrantbos©, een Efteling©-onderneming!] Herinnert u zich 2021 nog, het jaar waarin overtreden van de avondklok even werd gedoogd ten bate van de democratie. Zelfs Poetin krijg je dat niet... Read more »
 • Willem Engel: Walgelijk en Waanzinnig
  Zo blij dat meneer Walgmans geen dubbele voornaam heeft. Walg-Jan bijvoorbeeld. Viruswaanvoorman Willem Engel verveelt zich en besluit te walgen van Nederlandse wapenleveranties aan Oekraine. Omdat een dag 24 uur heeft. En iedereen een hobby bezigt. Tunnelvisie, narcisme? Wetenschap dient de wereld middels antwoorden en oplossingen. Dat is niet hetzelfde... Read more »
  +

  Nieuwspaal

 • Doos met isolerend materiaal dit jaar populairste sinterklaascadeau
  Vanwege de torenhoge energiekosten worden veel Nederlanders op Pakjesavond verrast met een doos vol isolerend materiaal. Een doos met stro, tempex, of ander isolerend materiaal is dit jaar veruit het populairste sinterklaascadeau. “Verwarming is voor veel mensen bijna onbetaalbaar geworden. Isolatie kan helpen om de [...] Lees verder: Doos met... Read more »
 • Overheid stuurt NL-Alert-testbericht: “De dood is dichterbij dan u denkt”
  De overheid verstuurde maandagmiddag om 12:00 uur weer een testbericht van NL Alert. Het bericht was bedoeld om Nederlanders eraan te herinneren dat de dood altijd op de loer ligt. Elk half jaar verstuurt de overheid een testbericht om te laten zien hoe kwetsbaar het [...] Lees verder: Overheid stuurt... Read more »
 • Minister Hoekstra: “Sneeuw vermoedelijk afkomstig uit Rusland”
  De sneeuwbuien die maandagochtend over de provincie Limburg trokken waren mogelijk afkomstig uit Rusland. Dat zegt minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken op basis van een eerste onderzoek. Delen van Zuid-Limburg raakten maandagochtend bedolven onder een laag sneeuw. Plaatselijk lag een sneeuwdek van drie tot [...] Lees verder: Minister Hoekstra:... Read more »
 • PostNL: “Die spanning of een cadeautje aankomt hoort ook bij de traditie”
  Komt mijn sinterklaascadeautje op tijd? Dat is de vraag die kinderen al dagenlang bezighoudt. Zoals elk jaar zal PostNL niet alle cadeautjes op tijd bezorgen, maar welke cadeautjes te laat zullen komen, blijft nog even een verrassing. Op die manier wil PostNL de sinterklaasbeleving spannender [...] Lees verder: PostNL: “Die... Read more »
 • Oud-Oranjevoetballer Krijn Tonke (71): “Hoogtepunt kwam pas na de wedstrijd onder de douche”
  Hij speelde met Oranje in de finale van het WK voetbal van 1978. Nog altijd wordt Krijn Tonke gezien als een van de beste voetballers die ons land ooit gekend heeft. Hoe kijkt hij tegenwoordig naar het WK? “Het klinkt misschien gek, maar de WK-finale [...] Lees verder: Oud-Oranjevoetballer Krijn... Read more »
 • VS speelt vanwege mensenrechten niet verder op WK
  Het nationale elftal van de Verenigde Staten zal niet verdergaan bij het WK voetbal, uit protest tegen de mensenrechtensituatie in Qatar. Dat heeft de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter besloten. De Verenigde Staten speelden in de achtste finale nog niet onverdienstelijk tegen het Nederlands Elftal, maar [...] Lees verder: VS speelt... Read more »
 • Nieuw huisdier meestal goedkoper dan repareren
  Huisdieren worden nog vaak ter reparatie aangeboden, terwijl dat economisch meestal niet de juiste keuze is. Een dure reparatie van uw huisdier is zelden rendabel. Gewoon een nieuwe kopen, adviseren dierenartsen. Dierenarts Leroy Suikerveld weet uit ervaring dat baasjes soms rare keuzes maken. “Laatst kwam [...] Lees verder: Nieuw huisdier... Read more »
  +

  Stuk Rood Vlees

 • Oorlog in Oekraïne: keerpunt in de publieke opinie over de EU en immigratie in Nederland?
  Op 24 februari 2022 viel het Russische leger Oekraïne binnen. Het markeerde het begin van het grootste militaire conflict op het Europese continent sinds de Tweede Wereldoorlog. Hoewel de Europese Unie (EU) zelf niet direct betrokken is bij de oorlog, heeft zij wel een sleutelpositie ingenomen binnen het conflict door... Read more »
 • Excuses voor het slavernijverleden: hoe zwart-wit is de publieke opinie?
  Het kabinet gaat excuses aanbieden voor het Nederlandse slavernijverleden. Daarmee wordt een lang bestaande wens van belangengroepen vervuld. Maar hoe denken verschillen groepen in de Nederlandse samenleving hierover? Nederlanders blijken verdeeld en niet bijzonder enthousiast te zijn, zelfs een aanzienlijk deel van de progressieven niet. Excuses Vorige week donderdag, 3... Read more »
 • Episode 106 – “I’m f**king furious and I don’t f**king care anymore”, with Rob Ford
  Rob Ford (University of Manchester) joins us to discuss the resignation of Liz Truss and the sorry state of the Conservative Party. What word or phrase first comes to mind when you think about the Conservative government? pic.twitter.com/Pn9efkcEe2 — PeoplePolling (@PeoplePolling) October 21, 2022 Find us on iTunes | Spotify... Read more »
 • Waarom kampen sommige democratieën meer met polarisatie dan andere?
  Wereldwijd kreunen democratieën onder druk van polarisatie. Hoewel geen enkel land volledig immuun lijkt, bestaan er toch opmerkelijke verschillen. Zo doen Scandinavische landen het beduidend beter dan Frankrijk, de VS of het VK (zie figuur 1). In een recente studie tonen wij aan dat de verschillen tussen landen tot op... Read more »
 • Lage opkomst bij gemeenteraadsverkiezingen 2022 opnieuw door gebrek aan interesse en vertrouwen
  De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 was met 51 procent het laagst sinds de afschaffing van de opkomstplicht in 1970. Er was veel aandacht voor de specifieke omstandigheden die daartoe zouden hebben geleid: de coronacrisis zou de afstand zou de afstand tussen inwoners en hun gemeentebestuur nog verder... Read more »
 • Nieuwe partijen zorgen niet voor blijvend hogere opkomst onder Amsterdammers met een migratieachtergrond en (nog) niet voor meer ervaren vertegenwoordiging
  Ondanks een toename van Amsterdamse gemeenteraadsleden met een migratieachtergrond hebben Amsterdammers met een migratieachtergrond veel vaker het gevoel dat politici niet adequaat opkomen voor hun specifieke belangen in vergelijking met Amsterdammers zonder migratieachtergrond. Marokkaanse Amsterdammers (84%) gevolgd door Surinaamse Amsterdammers (81%) hebben in een exitpoll op de dag van de... Read more »
 • Analyse van raadsinstrumenten laat zien: ook in gemeenteraden heerst het monisme
  Het is alweer ruim een half jaar geleden dat de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvonden. Inmiddels zijn er (bijna) overal nieuwe wethoudersploegen geïnstalleerd en zijn de (op)nieuw geïnstalleerde raadsleden volop aan de slag. Gemeenteraadsleden worden geacht de grote lijnen vast te stellen van het gemeentelijke beleid en te controleren of Burgemeester en Wethouders... Read more »
  +

  Top 10 Lijstjes

 • Top 10 Constructiespeelgoed – Speelgoed voor bouwers
  Constructiespeelgoed is heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Door ermee te spelen ontwikkel je creativiteit, maar ook ruimtelijk inzicht. Er zijn heel veel verschillende soorten constructiespeelgoed verkrijgbaar. Van klein tot groot en voor jong en oud. Het speelgoed is leuk voor zowel jongens als meisjes. Vaak gaat het om... Read more »
 • 10 Originele tips om te Besparen op Gas en Elektriciteit
  Iedereen heeft het meegekregen: de gas- en elektriciteitsprijzen stijgen de pan uit! Het is bijna niet meer te betalen om dagelijks te douchen, het huis warm te houden en comfortabel te leven. Toch is het niet onmogelijk. Vind jij het lastig om te besparen op je gas en energierekening? Wij... Read more »
 • Top 10 Lekkerste BBQ Vlees
  De tijd dat je alleen in de zomer de barbecue aan mocht steken, is eigenlijk wel geweest. Want barbecueën is meer dan in de zomer gezellig bij elkaar zitten in de tuin. Een barbecue voegt iets speciaals toe aan een gerecht en zeker aan het vlees. Dus rooster het buiten... Read more »
 • 10 Tips om je glamping trip “glamtastisch” te maken
  Jullie zijn, zoals we dat noemen, glamping beginners? Jullie gaan genieten van avonturen en buitenleven? Dan word je vast en zeker blij van onderstaande praktische tips. Ze helpen om je avontuur tot een groot succes te maken. 10. Zorg voor een warme kruik Wellicht klinkt het niet heel hoopgevend als... Read more »
 • 10 Tips om veilig online te winkelen
  Nederlanders winkelen steeds meer online. Dat is ook niet zo gek, want het is verrassend makkelijk. Online kan je vaak goede deals vinden en vaak heb je het product een dag later al in huis. Helaas zorgt het online shoppen er ook voor dat criminelen gemakkelijk hun slag kunnen slaan.... Read more »
 • Top 10 Meest luxueuze casino’s in de wereld
  Als je van de casino-ervaring en reizen houdt, dan ben je misschien op zoek naar de beste bestemmingen die je aan die bucketlist kunt toevoegen. Het mooie is dat er geen tekort is aan casinobestemmingen die je ervaring net dat tikkeltje onvergetelijker zullen maken. In dit artikel zullen we enkele... Read more »
 • Top 10 Meest voorkomende bomen in Nederland
  Niet alleen in Nederland, overal ter wereld zijn bomen onmisbaar. Bomen helpen bij het zuiveren van de lucht die we inademen, ze filteren water en bieden onderdak aan tal van dieren. Tevens helpen bomen bij het voorkomen van overstromingen en erosie. Kortom, bomen zijn erg nuttig en bovendien mooi om... Read more »
  +

  Hersendood

 • Beestjes
  Kan dit gedrag anno 2022 nog wel? Of is deze vrolijke dikhuid nu (Net als Ali B.) zijn baan kwijt?... Read more »
 • Fly Qantas
  Geef luchthavenmedewerkers geen grote hoeveelheden Red Bull, want dan gaan ze rare dingen doen.... Read more »
 • Teringrussen
  Het is een kleine moeite om een verschrikkelijke grote puinzooi te veroorzaken.... Read more »
 • Effe appen
  Gebruik nooit een shotgun en een mobiele telefoon op hetzelfde moment!... Read more »
 • Darwin Award
  Tja, als je er in een stilstaande situatie al niet overheen kan springen. Dan is dit niet slim.... Read more »
 • Woensdagochtendbabe
  Je zou er bijna door gaan trouwen.... Read more »
 • Wachten op de wegenwacht
  Bij sommige acute autoproblemen kun je beter even op de wegenwacht wachten.... Read more »
  +

  Tweakers

 • Stack Overflow verbiedt gebruik van AI-tool ChatGPT voor antwoorden
  Stack Overflow verbiedt het gebruik van tekstgenerator ChatGPT voor antwoorden op de site. Volgens de site zijn de antwoorden te vaak onjuist, terwijl gebruikers kunnen denken dat de antwoorden wel kloppen.... Read more »
 • 'Foxconn denkt eind december weer op volledige capaciteit te draaien'
  Foxconn zou eind december of in januari weer op volledige capaciteit kunnen draaien bij zijn fabriek in het Chinese Zhengzou. De fabriek was afgelopen tijd niet volledig beschikbaar door lockdowns vanwege corona.... Read more »
 • IntelliJ IDEA 2022.3
  JetBrains brengt verschillende ontwikkelomgevingen uit, zoals CLion gericht op C en C++, DataGrip gericht op sql, PhpStorm gericht op php en IntelliJ Idea gericht op Java. IntelliJ Idea biedt slimme codecompletion, deep static analysis, intelligent refactorings, een debugger en een testrunner, en kan ook overweg met Kotlin, Groovy, Coffee- en... Read more »
 • DBeaver 22.3.0
  Versie 22.3.0 van DBeaver is uitgekomen. Met dit programma kunnen databases worden beheerd. Het kan onder andere query's uitvoeren en data tonen, filteren en bewerken. Ondersteuning voor de bekende databases, zoals MySQL, Oracle, DB2, SQL Server, PostgreSQL, Firebird en SQLite, is aanwezig. Het is verkrijgbaar in een opensource-CE-uitvoering en drie... Read more »
 • FreeCAD 0.20.2
  Versie 0.20.2 van FreeCAD is uitgekomen. FreeCAD is een gratis en opensource Computer Aided Design-programma en is primair bedoeld voor werktuigbouwkundige ontwerpen, maar kan ook prima voor elektronische ontwerpen of in de architectuur worden gebruikt. Versie 0.20.2 is een zogenaamde bugfix-release en deze moet de volgende problemen verhelpen: Addon Manager... Read more »
 • Nothing heeft 500.000 exemplaren geleverd van Phone (1)
  Beginnende smartphonefabrikant Nothing heeft tot nu toe 500.000 exemplaren verkocht van de Phone (1). Dat zegt oprichter Carl Pei in een interview. Daarmee heeft de fabrikant een marktaandeel van vermoedelijk minder dan 0,1 procent.... Read more »
 • Gerucht: Xiaomi 13 Ultra krijgt gimbalstabilisatie
  Xiaomi gaat vermoedelijk de primaire camera van de 13 Ultra-smartphone voorzien van gimbalstabilisatie. Dat claimt een leaker. Het zou om dezelfde 1"-camerasensor gaan van 120 vierkante millimeter als bij voorganger 12S Ultra. Die kwam nooit uit in Europa.... Read more »
  +

  Retecool

 • Verzin een Onderschrift 5 december 2022
  Spelletje strippoker in Moldavië. - Insane Het bericht Verzin een Onderschrift 5 december 2022 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • RC Liveblog: WK voetbal Nederland – Verenigde Staten van Amerika
  Zitten jullie er allemaal klaar voor? Wij namelijk wel en niet met snacks die ook maar een vermoeden van een hint naar de VS geven. Neen! Gewoon met plakjes Gelderse worst, blokjes Goudse kaas en een kwak Zaanse mosterd. Want om 16:00 begint de achtste finale van het WK in... Read more »
 • RC Exclusief: Louis van Gail
  Gisteravond konden we 14 minuten lang exclusief spreken met de bondscoach. Het bericht RC Exclusief: Louis van Gail verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Aankondiging, morgen: live blog WK foebele, 8e finale NL – VS
  Morgen 16u: liveblog WK Voetval, NL - VS! Het bericht Aankondiging, morgen: live blog WK foebele, 8e finale NL – VS verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 2 december 2022
  De salami-topping bleek 14-keer de toegestane hoeveelheid groeihormoon te bevatten - Ds. Ploppo Het bericht Verzin een Onderschrift 2 december 2022 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Ik hartje Jay Foreman
  What went wrong with the Tube Map? Jay Foreman Het bericht Ik hartje Jay Foreman verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 1 december 2022
  Vier vuisten op bloemschiksafari - barq Het bericht Verzin een Onderschrift 1 december 2022 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
  +

  Kennisdomein

 • Gebergten in de wereld
  De aarde is voortdurend in beweging en ook de gebergten in de wereld veranderen. Dit is echter een langzaam proces dat miljoenen jaren in beslag neemt. In dit blog bekijken we welke belangrijke gebergten en bergen er op aarde zijn. Sommige bergen zijn echte bezienswaardigheden.  Lees verder na de afbeelding.... Read more »
 • De zorgverzekering in 2023
  Zoals vrijwel elk jaar gaan de kosten voor de zorgverzekering in 2023 weer wat omhoog. Het loont daarbij nog steeds om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dit kan je op jaarbasis flink wat geld kosten schelen. Een tientje per maand minder betalen is op jaarbasis toch weer €120. Lees verder... Read more »
 • De opwarming van de aarde
  Kennisdomein is een plek waar je informatie vindt over alle mogelijke onderwerpen. De opwarming van de aarde kan daarbij niet achterblijven. Het is immers een heel actueel onderwerp en dat zal het ook nog wel een hele tijd blijven. Wat houdt dat in, opwarming van de aarde? Waarom wordt er... Read more »
 • Op wintersportvakantie gaan
  Het zit er weer aan te komen: op wintersportvakantie gaan! Helaas, zoals alles de laatste tijd steeds duurder wordt, geldt dit ook voor je skivakantie. Gemiddeld betaal je zo’n 10% meer dan vorig jaar. Jammer, maar wel logisch als je bedenkt dat zowel benzine voor je auto of bus als... Read more »
 • De Eerste Wereldoorlog
  De Eerste Wereldoorlog was van 1914 tot 1918 en zoals de naam al aangeeft vond deze plaats over de hele wereld. De belangrijkste gebieden waar werd gevochten waren Europa en Rusland. WO I had een grote impact op de geschiedenis van de 20e eeuw en er vielen zo’n 20 tot 30... Read more »
 • Op vakantie naar de Belgische Ardennen
  Na tientallen blogs over vakantie in Nederland maken we vandaag een uitstapje naar België met een blog over vakantie naar de Belgische Ardennen. Een gebied dat het hele jaar door geweldig leuk is om te bezoeken en dus ook razend populair is. Niet alleen bij Nederlanders maar ook bij vakantiegangers... Read more »
 • Het prijsplafond voor energie
  Het is nooit eerder voorgekomen in Nederland: het prijsplafond voor energie. Wat is dat eigenlijk en hoe werkt het? In dit blog vertellen we precies hoe dat prijsplafond voor energie werkt, wie er gebruik van kan maken en geven we een rekenvoorbeeld. Zo krijg je meer zicht én grip op... Read more »
No RSS Item
  +

  B4men

 • Hoe gebruik je een baardborstel: Tips!
  Hoe gebruik je een baardborstel. In dit artikel geef ik je graag wat meer uitleg over de baardborstel en hoe je deze moet gebruiken. Een baardborstel is voor veel mannen met een baard een ” vaag ding “. Wat moet je nu met een baardborstel en wat kan hij voor... Read more »
 • Hoe verdien je snel geld gemakkelijk online?
  3 manieren om online snel geld te verdienen Hoe verdien je snel geld online? Als er één vraag is die vaker gesteld wordt dan alle andere, dan is het wel hoe je snel online geld kunt verdienen. Ben je nu gepensioneerd of student, we kunnen allemaal extra geld gebruiken. Door... Read more »
 • Alles over het leasen van een occasion 
  Normaliter zoek je bij het afsluiten van een leasecontract een nieuwe auto uit. Bij het leasen van een occasion is dit ook het geval, alleen gaat het dan om tweedehandsvoertuigen. Een ander verschil tussen deze twee soorten is dat je nieuwe leaseauto direct al klaar staat als je kiest voor... Read more »
 • Alles over de bougie wat jij moet weten
  De bougie is een onderdeel van een auto. De bougie hoort bij het ontstekingssysteem van een mengselmotor. De bougie zorgt ervoor dat het mengsel van samengeperste lucht en brandstof ontstoken wordt door een elektrische vonk af te geven. Hoe werkt de bougie In het kort zorgt de bourgie voor vonken.... Read more »
 • Seksstandjes die energie geven. Seks als sport!
  Seksstandjes die energie geven. Seks als sport gebruiken, wie wil dat nu niet? Soms is het heerlijk om gewoon lekker lui te zijn en dan heb je geen zin om naar de sportschool te gaan. Dan is seks gewoon de ideale manier om toch aan je beweging en energie te... Read more »
 • VideoDe Porsche 911 Carrera T
  De Porsche 911 Carrera T de nieuwe lichtgewicht sportwagen. Porsche breidt de 911-familie uit met een nieuwe lichtgewicht uitvoering: de 911 Carrera T. De letter T staat voor ‘Touring’, wat bij Porsche synoniem staat voor puristische modellen met een sportieve uitrusting. De nieuwe 911 Carrera T heeft standaard een handgeschakelde... Read more »
 • Toyota RAV4 GR Sport
  Toyota RAV4 GR Sport. Toyota gaat in 2023 de lijn van de succesvolle Toyota RAV4 verder uitbreiden. De RAV4 GR Sport wordt de nieuwe sportieve topuitvoering. De RAV4 GR Sport krijgt een sportiever afgesteld onderstel en een dynamisch en sportief uiterlijk. Vanaf de tweede helft van 2023 staat de RAV4... Read more »
  +

  Sargasso

 • VideoSpoorwegpartizanen tegen het Russische leger
  ACHTERGROND - Verzet en repressie in Belarus, een gastbijdrage van Ardy Beld Direct na het begin van de Russische invasie werden in Belarus de spoorwegen op verschillende plekken gesaboteerd. De reactie van het zelfbenoemde regime in Minsk liet niet lang op zich wachten. De Wit-Russische organisatie BYPOL, een ondergronds netwerk... Read more »
 • VideoClosing Time | Loveless
  In de jaren ’90 wisten we – wetenschappers, politici, Big Oil – het allang: de aarde warmt op en dat komt door de mens. In 1992 werden tijdens de Rio Earth Summit afspraken gemaakt voor de klimaatconferenties, de eerste COP was in 1995 in Berlijn. In 1998 maakte duo 4hero... Read more »
 • Nieuwe ‘sleepwet’ ingediend
  De AIVD wil alsnog op grote schaal het internetverkeer van Nederlanders aftappen, op zoek naar Chinese of Russische hackers. Volgens de inlichtingendiensten is de wet nodig om beter onderzoek te doen naar hackers uit Rusland, China, Iran of Noord-Korea. De Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) die moest toezien op de inzet... Read more »
 • Kunst op Zondag | Victory Boogie Woogie
  M&M zijn een lang weekend weg geweest en hebben daarin drie musea bezocht. Tikje veel misschien voor een weekend, maar het weer was niet best: het was koud, het waaide, het regende en we verbleven aan de kust. Dus het strand en de duinen moesten maar wachten tot de zomer.... Read more »
 • VideoClosing Time | Melt!
  In het kader van “de wereld vergaat er niet langzamer van, maar wellicht helpt het ons copen”, vanavond Kelly Lee Owens die met het nummer ‘Melt!’ moeder aarde naar de club brengt. Je hoort samples van gletsjerijs en schaatsen met daaronder een stevige technobeat, waarmee ze een organisch hard geluid... Read more »
 • Plato (7): De onevenwichtige psyche
  ACHTERGROND - Dit is de zesde aflevering van een reeks over de Atheense filosoof Plato, die veel mensen vooral kennen om zijn zogenoemde ideeënleer, om de Platonische liefde en om zijn ideale filosofenstaat. Dat is echter wat misleidend. Plato’s filosofie is breder en gaat dieper. In de menselijke psyche, waarover... Read more »
 • VideoClosing Time | Nature’s Way
  Spirit is in de Closing Times al een keer eerder voorbij gekomen, dat betrof toen een jeugdherinnering, een mooie. Nu dus Spirit klimaat-gerelaleerd. Maar het kan verkeren, nu gaat het over de opwarming van de aarde en hoe we kunnen afspreken om die maar anderhalve graad te laten zijn, als... Read more »
  +

  Frontaal Naakt

 • Het wonderlijke universum van Ahmed Aboutaleb
  Peter Breedveld De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb leeft in zijn eigen universum, waar fruit niet bederft en criminaliteit niks met armoede te maken heeft. Peter Breedveld De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil het liefst alle containers met fruit, die de Rotterdamse haven binnenkomen, laten controleren op drugs, zegt hij tegen... Read more »
 • Dialoog en verandering
  Peter Breedveld Wat heeft al dat vrome geprevel over toon en woordkeuze en dialoog ons eigenlijk opgeleverd? Twintig verschillende smaken fascistoïde racisme en de verering van de Polderaap. Peter Breedveld “Met je woordkeus voorkom je dialoog en verandering”, verweet net iemand me. Ik bekeek zijn profielfoto: wit baardje, handen in... Read more »
 • Post Punk from Bandung: Bananach
      Damnably is one of my favorite indie record labels. Based in London, it has all these great rock, punk, punk-rock, post-punk and what have you bands from East and South East Asia. Like Bananach, from Bandung, West Java, Indonesia. This year they released their debut EP Panoptic Litter... Read more »
 • Nederland is een Apartheidsland
  Peter Breedveld Vorige week, bij die witte racistische terroristen in Staphorst, was Dilan Yesilgöz niet zo vlot, maar nu het om Marokkaans-Nederlandse relschoppers gaat, is ze er weer als de kippen bij. Peter Breedveld Marokko had een potje voetbal gewonnen en dat moest natuurlijk worden gevierd. In voetbalstijl, dus Marokkaanse... Read more »
 • Hufters in de trein
  Peter Breedveld Gisteren ben ik in de trein met de dood bedreigd en nu zit ik zo te prakkezeren: waarom is het normaal dat het openbaar vervoer een soort Amerikaanse gevangenis is? Peter Breedveld Gisteren ben ik in de trein met de dood bedreigd. In de stiltecoupé zat een kerel... Read more »
 • Speelbal van Qatar
  Tom Lievens Zoals een door de verdediging gebroken aanvaller genadeloos de bal een trap geeft om die in de winkelhaak te mikken, heeft Qatar de wereld bij zijn ballen vastgegrepen. Tom Lievens De wereld werd de speelbal van Qatar middels voetbal. Zoals een door de verdediging gebroken aanvaller genadeloos de... Read more »
 • Maarten Wolterink
      Cartoonist Maarten Wolterink tekent voor onder andere het Leidsch Dagblad, HDC Media en Joop.nl, CartoonMovement en Cartooning for Peace. Hij zit op Facebook en op Twitter.... Read more »
  +

  Het Kan Wel

 • Duurzaam koffiezetten: wat is beter koffiecups, pads of filterkoffie?
  Ik begin maar meteen met een bekentenis: ik drink geen koffie. Dat heeft niets met duurzaamheid of gezondheid te maken: ik vind het gewoon niet lekker. Je zou dus kunnen zeggen dat ik me op glad ijs begeef door het over koffie te hebben, toch ik ga het toch doen.... Read more »
 • 5 tips: zo herken je duurzame kleding
  Er is iets voor te zeggen om tweedehands kleding te kopen of kleding te ruilen, lenen of huren. Stuk voor stuk zijn dat goede opties om je kledingkast te verduurzamen. Maar bij hetkanWEL vinden we het ook belangrijk om in duurzame kledingmerken te investeren, omdat dit de pioniers zijn die... Read more »
 • Wat is de gezondste stad van Nederland?
  Wat is de gezondste stad van Nederland? Wereldwijd woont 60 procent van de 8 miljard mensen in steden. En die steden zijn niet allemaal gezond. In Nederland doen we het vrij goed. Veel groen maakt bijvoorbeeld gelukkig, maar welke kenmerken van een stad dragen nog meer bij aan gezonde en... Read more »
 • 7 duurzame cadeautips voor de feestdagen
  Nog 5 nachtjes slapen en dan is het sinterklaas. Al zullen de meeste van ons het in het weekend vieren, met kinderen die nog geloven of met lootjes en surprises, maar hoe dan ook met cadeautjes. En dan is de vraag hoe je dit alles een beetje duurzaam houdt, zonder... Read more »
 • 10 activiteiten waar je geen (of weinig) geld voor nodig hebt
  Veel mensen denken dat je geld nodig hebt om leuke activiteiten te kunnen ondernemen. Nu is geld natuurlijk best heel fijn om te hebben, maar als je er niet zoveel van hebt, betekent dat niet dat je achter de geraniums moet gaan zitten wachten op betere dagen. Maar áls je... Read more »
 • 10 redenen om te stoppen met het eten van vis
  Er wordt veel geschreven over waarom we geen vlees zouden moeten eten. Nog niet zo lang geleden zette ik nog maar eens 25 argumenten op een rij nadat ik per ongeluk bij een varkensfokker terecht was gekomen (lang verhaal, lees het in dit blog).  Maar vis is een ander verhaal.... Read more »
 • ‘Het bos in’ laat mensen de kracht van het bosbaden ervaren in de Brabantse bossen
  Lekker het bos in, vertragen, met aandacht naar de natuur kijken: dat is waar ‘bosbaden’ of ‘bos beleven’ om draait. Een trend die overgewaaid is vanuit Japan en nu ook in Nederland wordt beoefend. Joost van Pagée is een bedreven ‘bosbader’ en neemt tegenwoordig als natuurcoach ook andere mensen mee.... Read more »
Horren op Maat, horrengigant

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws