Blogs Nederland – Pagina 2

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

  +

  Manify

 • Afstrepen: 6 grote Europese festivals voor op je bucketlist
  Een hoofd dat als beton aanvoelt en de wc die je maaginhoud hoognodig heeft opgevangen. Het is weer zover: je hebt een kater. Dat je de avond ervoor te veel… Het bericht Afstrepen: 6 grote Europese festivals voor op je bucketlist verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • Van achterhaald naar stijlvol met deze interieurtips
  Zijn je outfits on point? Mooi. Zijn de haartjes fresh en loop je er altijd verzorgd bij? Lekker hoor. Maar hoe zit het met je interieur? Het verlengstuk van jouw… Het bericht Van achterhaald naar stijlvol met deze interieurtips verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • Nog steeds strak, iets minder pak: hier is Van Gils 2.0
  Een écht maatpak: ja, het is cool, ja, het is stijlvol en ja, het streelt je ego. C’est ca. Toch zien we een pak steeds minder in het straatbeeld. Of nog beter… Het bericht Nog steeds strak, iets minder pak: hier is Van Gils 2.0 verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • How to: zo onderhoud je je leren schoenen
  Grote kans dat je op dit moment een paar leren schoenen aan je voeten hebt hangen. Daarnaast zal een groot deel van de rest van je collectie ook uit leren… Het bericht How to: zo onderhoud je je leren schoenen verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • Weekend Desires #199
  De donkere dagen komen eraan. En onder het mom van stilte voor de storm (Weekend Desires #200) een heerlijk stijlvolle, timide Weekend Desires in het zwart-wit! Fijn weekend, vrienden. View… Het bericht Weekend Desires #199 verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • Games draaien niet meer om het gamen: dit is waarom
  Even terug in de tijd: het is vrijdagmiddag, school is klaar en je bent, na een kleine tussenstop bij de lokale supermarkt, aangekomen bij het huis van Mike. De PlayStation… Het bericht Games draaien niet meer om het gamen: dit is waarom verscheen eerst op Manify.... Read more »
 • Peaky-regisseur heeft héél goed nieuws over seizoen 6
  Je bent het wachten waard… Heb je dit ooit tegen iemand kunnen zeggen? Ja? Dan mag je van ons één keer in herhaling treden, en dat is op het moment… Het bericht Peaky-regisseur heeft héél goed nieuws over seizoen 6 verscheen eerst op Manify.... Read more »
  +

  Hoe Mannen Denken…

 • Kittige Karin – fietsen
  Kittige Karin met haar kekke korte kapsel houdt van fietsen. Heerlijk vind ze dat. Frisse lucht snuiven in de polder. Weg van alle smog uit de grote stad. Het bericht Kittige Karin – fietsen verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Dansmarathon
  Tegen deze tijd zullen de laatst overgebleven dansers wel op bebloede knieën door de zaal strompelen, onder het gegalm van de zoveelste c-artiest met morbide obesitas. En dan gaan de kijkcijfers weer stijgen, want lijden vinden we leuk. Het bericht Dansmarathon verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • De Verlaten Man (322) – Wintervacht
  "Pap, mag de verwarming wat hoger?" vraagt Simone voor de zoveelste keer. "Nee. Het gas groeit me niet op de rug, hè. Trek maar een extra trui aan. Of je winterjas. En scheer je haren niet meer. Kweek een wintervacht. Doe ik ook." Ik wrijf even over mijn stoppels. Het... Read more »
 • Hugo’s Hoekje: mijn indringende ontmoeting met vaccinatie-spijtoptanten
  In hun ogen zag ik alle verhalen van spijt... Het bericht Hugo’s Hoekje: mijn indringende ontmoeting met vaccinatie-spijtoptanten verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • De ontmoeting
  Ik ken je echt nog maar vijf minuten en ik kan me al geen leven meer voorstellen zonder jou. Het bericht De ontmoeting verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Het past allemaal precies in mijn ergonomische prullenbakje van Bol.com
  De presentatrice, Lieke van Lexmond, is buitengewoon enthousiast. En dat mag een klein wonder heten, gezien de stront die zij en haar zus Jetteke afgelopen weken over zich heen kregen. Het bericht Het past allemaal precies in mijn ergonomische prullenbakje van Bol.com verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Wappies
  Ons land telt wappies in diverse soorten En elke dag komen er nieuwe bij De Lexmond zusters zijn van de partij Hun Maankalender opent vele poorten Het bericht Wappies verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
  +

  Vroegert

 • VideoZo gaat het nu met de 8 hoofdpersonages van Kees & Co
  Kees & Co heeft van 1997 tot 2006 onze huiskamers met veel warmte en humor gevuld. De serie gaat over Kees, gespeeld door Simone Kleinsma. Zij is getrouwd met haar jeugdliefde Ben. Niks lijkt gewoon een keer normaal te kunnen gaan en volgens Kees is dat toch altijd weer ‘de... Read more »
 • VideoVerdwenen producten: 19 innovaties die je niet meer ziet
  Er zijn genoeg baanbrekende innovaties geweest, die we nu niet of nauwelijks meer zien. Sommige maken misschien weer een opmars, maar het overgrote deel zit al in het collectieve geheugen. We staan even stil bij 19 verdwenen producten of innovaties… Verdwenen producten en apparaten Je moest en zou ze hebben.... Read more »
 • VideoDeze 10 gekke uitdrukkingen gebruikte Boes Boes (verkeerd)
  Boes Boes, de os uit je kindertijd die zich niet liet koeioneren. Die uitdrukking in de intro zal je vast niet zijn ontgaan, maar in dit kinderprogramma zaten heel veel uitdrukkingen verstopt. Welke heb jij vroeger opgepikt? Ik deed een duit in het zakje en zocht de leukste voor je... Read more »
 • VideoSamsam de serie: de 10 leukste momenten
  Samsam is een Nederlandse komedieserie die van 1994 tot 2003 werd uitgezonden. Het gaat over vier jongeren die een bovenverdieping huren bij een ouder echtpaar. Ze wonen in Haarlem aan de Leliestraat 6. Chris, Jo en Jimmy wonen op de eerste verdieping en Lex later in de serie op het... Read more »
 • VideoJa zuster, nee zuster: 12 herinneringen aan deze jaren ’60 serie
  Tussen 1966 en 1968 werd deze serie uitgezonden door de VARA. We blikken terug naar de oorspronkelijke Ja zuster, nee zuster, waar Annie M.G. Schmidt een invloed in had… Ja zuster, nee zuster Deze komedie, bedacht door Annie M.G. Schmidt was van 1966 tot 1968 te zien op televisie. Er... Read more »
 • VideoRanking the stars: de 12 grappigste momenten van vroeger
  BN’ers, zinnelijk getinte grappen en 2 bizarre vragen. Ranking the Stars is al 14 jaar het programma als je houdt van grove grappen, zelfspot en roast shows. Bekijk snel de meest grappige momenten uit de vroege jaren van Ranking the Stars. Ranking the Stars Het begon allemaal bij BNN/VARA, maar... Read more »
 • VideoSaturday Night Fever 44 jaar: hoe gaat het nu met de cast?
  Wie kent hem niet, de foto van John Travolta in hagelwit driedelig pak en zijn onsterflijk geworden danspose? Even onvergetelijk is de filmmuziek van de Bee Gees, disco op zijn best. Het is haast niet te geloven maar deze film is inmiddels 44 jaar oud. Saturday Night Fever De film... Read more »
  +

  TechGirl

 • TechGirl vacature – full-stack developer bij beeproger
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Maak jij graag slimme webapplicaties, mobiele apps en koppelingen op maat? En werk jij graag bij een bedrijf waar je niet één van de zovelen bent? Let dan goed op: beeproger biedt alles van dat, en zoekt nu een full-stack developer ter aanvulling... Read more »
 • Typewise review: fijne app, flinke uitdaging
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Wil je een app reviewen die op revolutionaire wijze helpt verbeteren hoe je appt op je telefoon? Dat hoef je ons geen twee keer te zeggen. Hoewel TechGirl Jenny Qwerty letterlijk en figuurlijk op haar duimpje kent, wilde ze wel eens proberen of... Read more »
 • Dr. TechGirl: hoe zoek je goede oordopjes uit?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Er zijn op dit moment zoveel merken en soorten oordopjes op de markt, dat het nagenoeg onmogelijk is om te kiezen voor de perfecte oordopjes. Nu zal de Consumentenbond er ongetwijfeld tests van hebben, maar hoe kun je zelf zorgen dat je goede... Read more »
 • Je kat een camera omhangen: handige tool of privacyinbreuk?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Vraag jij je ook wel eens af wat jouw kat allemaal uitspookt overdag als jij aan het werk bent? Het is niet heel aannemelijk dat ‘ie stil in een hoekje zit tot je weer thuis bent. Of misschien is je kat, ondanks dat... Read more »
 • Sennheiser CX review: fantastische, maar houterige oordopjes
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Wat vind jij belangrijk in oordopjes? Meestal zal het gaan om geluid en batterijduur, maar aan de andere kant wil het oog ook wat. Je wil niet een soort Shrek lijken of met oordopjes lopen die steeds uit je oor worden getorpedeerd als... Read more »
 • Fairphone komt met nog duurzamere Fairphone 4
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Je hebt Huawei, Oppo, Xiaomi, OnePlus, Samsung, Apple… maar er is ook Fairphone. Niet iedereen weet precies wat dat inhoudt, dus als jij een van die personen bent: lees dan verder. Als je wel weet wat het inhoudt en simpelweg nieuwsgierig bent naar... Read more »
 • Dionne Bruijn: “Het kost even tijd, maar brengt zoveel”
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Als je een drukke baan hebt, dan zou je denken dat je weinig tijd overhoudt voor andere dingen. Dat klopt ook wel, maar toch maakt onze potentiële TechGirl van de Maand Dionne Bruijn extra tijd vrij in haar agenda. Ze geeft haar oma... Read more »
  +

  gert-jan.org

 • Nederland Olympisch Kampioen Belastingheffen Benzine
  Nog een medaille erbij Gelukkig exporteren onze topsporters corona naar Japan in vliegtuigen die geen accijns betalen over hun brandstof. De NOS kopt ‘m er lekker in. “Voor het eerst is de benzineprijs bij de duurste tankstations boven de twee euro gestegen. Het gaat om de hoogste prijs die in... Read more »
 • Geert Jan Jansen: Criminele Kunstvervalser Voor Wie Misdaad Maar Blijft Lonen
  Niemand is te oud om alsnog naar de gevangenis te gaan. Niemand! Misdaad mag niet lonen! Pluk ze kaal. Maar stel, je bent kunstvervalser en schrijft er nog een boek over ook. Die publicatie leidt weer tot nieuwe inkomsten middels een theatervoorstelling. Hoezo misdaad mag niet lonen? Omdat het hier... Read more »
 • Avondklokrellen? Huur Een Hooligan!
  Lust u nog peultjes? Dagblad NRC onthult in juli hoe ongekozen burgemeesters voetbalhooligans onbezoldigd in dienst nemen om de stad veilig te houden [3] tijdens de avondklokrellen van eind januari. Ging het goed? Trevor Noah, presentator van The Daily Show, is al een tijdje vermist op de Nederlandse TV. Jammer.... Read more »
 • Superstrafkorting Gruwelzussen Voor Hulp Aan ‘Babybroertje’ – Kinderpsychiater Piet Hein T.
  Het gebeurt gelukkig in een ver, ver land. Misbruik van andermans [arme] kinderen enzo. Niet ieder kinderleven weegt even zwaar. Dit keer niet over mensonterende omstandigheden in fabrieken ver weg of de produkten die we kopen – kan niet elke dag kerstmis zijn, zo vermoeiend – maar meer tastbaar, het... Read more »
 • Wie Interesseert dé Amsterdamse Veiligheidsdriehoek?
  Niet dé Amsterdamse Penoze, goed lezen. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten. Net geklikt op een link in de dagelijkse email van mijn krant. Onderweg daarna tel ik de zinloze seconden af tot de cookiemelding vanzelf verdwijnt. Vervaagd en vergrijsd zie ik op de achtergrond dikke letters over Peter R.... Read more »
 • Prik Me Dan Als Je Kan
  RIVM: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Soms denk ik dat die M staat voor ‘Monddood maken die burgers! Fout gezien virusbaas Jaap van Dissel’s persoonlijke 2020-kruistocht tegen mondkapjes. De oude Egyptenaren begrijpen uitstekend dat hun lot innig verbonden is met dat van Moeder Aarde. OK, ze overdrijven licht met hun... Read more »
 • Vier Mei, Wa’s Da?
  Echte vrijheid kijkt vooruit zonder de ballast van het verleden. Het mooiste aan dodenherdenking op vier mei is dat de jongere generatie geen enkel idee heeft waar het over gaat. Vrijheid is normaal voor ze. Is dat niet het hoogste wat we kunnen bereiken? Nog even aan het werk en... Read more »
  +

  Stuk Rood Vlees

 • De Mens(ch) in de Politiek
  Ik zal het maar bekennen, voor een politicoloog houd ik helemaal niet zo van ‘de politiek’. Als fenomeen fascineert het me, maar vooral omdat ik steeds weer merk dat ik simpelweg niet goed begrijp waarom mensen die politiek bedrijven (en dat zijn er overigens nog veel meer dan alleen beroepspolitici)... Read more »
 • Weinig vertrouwen in de briefstem
  Op maandag 11 oktober verstuurde Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) een discussienota naar de Tweede Kamer over de toekomst van het briefstemmen. Bij de verkiezingen van 2021 was het vanwege de impact en beperkingen van de pandemie mogelijk gemaakt voor 70+’ers om te stemmen per post. In de nota... Read more »
 • Come out and vote
  Vandaag, 11 oktober, is het internationale Coming-outdag. Een dag waarop aandacht gevraagd wordt voor de positie van LHBTIQA+ mensen, 1 niet in de laatste plaatst door politieke partijen. Maar hoe denkt de Nederlandse bevolking anno 2021? En hoe hangt dit samen met hu stemgedrag; stemmen homo’s bijvoorbeeld echt vooral PVV?... Read more »
 • De liefde tussen D66 en de Europese liberale familie
  Op 4 oktober verscheen het boek Tussen Bestormen en Besturen. 55 jaar D66 in de Nederlandse Politiek, waarin een aantal politicologen en historici in de geschiedenis van D66 duiken. In dit boek schrijf ik een bijdrage over D66 en haar Europese bondgenoten. Een verkorte voorpublicatie. D66 is altijd een pro-Europese... Read more »
 • Episode 102 – German Election Recap, with Tarik Abou-Chadi
  Let’s talk German elections! The SPD narrowly beat the CDU/CSU in their first Merkel-less election in 16 years. Meanwhile, the Greens and FDP also gained ground, as both parties can now join forces as ‘kingmakers’ in the upcoming coalition negotiations with Olaf Scholz (SPD) or Armin Laschet (CDU/CSU). Who better... Read more »
 • Meer inspraak, minder schuld?
  Gekozen vertegenwoordigers moeten vaak beslissingen nemen die negatief kunnen uitpakken, zowel voor henzelf als voor anderen. Zo kan de beslissing om de subsidie op de daklozenopvang te verlagen resulteren in gezondheidsproblemen, of erger, bij daklozen. En het besluit dat er een locatie komt voor de opvang van vluchtelingen kan burgers... Read more »
 • Waarom doen de Duitse Groenen het (niet) zo goed?
  Zondag waren de Duitse verkiezingen. Bündnis ‘90/Die Grünen haalde daar volgens de laatste tellingen 14.8% van de stemmen. Dat is de op-één-na beste uitslag van een Groene partij bij een nationale parlementsverkiezing in Europa. Het is bijna het drievoudige van de laatste uitslag van GroenLinks. Waarom doen Die Grünen het... Read more »
  +

  Hersendood

 • Weekend Babe
  Zomers genoegen, het is weer helemaal voorbij!... Read more »
 • Watje
  Ik zat te wachten op een bloedbad, en verdomme dat werd het ook!... Read more »
 • VideoHomo
  Damn, bestaan die Microkinis anno 2021 nog? *Video: hersendood... Read more »
 • VideoTyfuschinezen
  Het kan aan mij liggen, maar dit was toch gedoemd om mis te gaan.... Read more »
 • Strike
  Als deze bestuurder een blanke man was geweest dan hadden de woke sneeuwvlokjes van BLM alweer op Times Square gestaan!... Read more »
 • VideoBeestjes
  De liefde van een ‘bijna’ moeder gaat ver. Dat blijkt maar weer! *Video: hersendood... Read more »
 • Tyfuschinezen
  Kijk altijd naar boven als je langs een flat loopt. Want een bloempot die van 34 hoog komt maakt een hoop lawaai.... Read more »
  +

  Tweakers

 • Facebooks algoritme spoort klein deel van haatzaaiende posts op
  Facebooks algoritme spoort een klein deel op van de posts die de regels rondom haatzaaien overtreden op, zo blijkt uit interne documentatie. Het bedrijf zegt in een reactie dat het zich vooral richt op hoe vaak gebruikers dergelijke posts tegenkomen.... Read more »
 • Gerucht: Xiaomi brengt Redmi Note 11-telefoons volgende maand uit
  De Chinese smartphonemaker Xiaomi zou zijn budgetmodellen in de Redmi Note 11-reeks volgende maand willen uitbrengen. De telefoons zouden 5G aan boord hebben en een presentatie krijgen op 11 november.... Read more »
 • Amazon dient bezwaar in tegen Luxemburgse privacyboete
  Webwinkel Amazon heeft bezwaar ingediend tegen de boete van 746 miljoen euro die het eerder dit jaar kreeg van een Luxemburgse toezichthouder. Toezichthouder CNPD legde de boete op vanwege inbreuken op de Europese privacyrichtlijn AVG.... Read more »
 • [Plus] Het probleem met VoLTE en waarom we nog niet zonder 2G en 3G kunnen
  Binnen een paar jaar moeten 2G en 3G in Nederland uitgefaseerd zijn; er zijn immers 4G en 5G. Maar wat als VoLTE niet op tijd beschikbaar is?... Read more »
 • ExifTool 12.33
  Phil Harvey heeft versie 12.33 van ExifTool uitgebracht. ExifTool is een gratis en cross-platform programma waarmee de metadata van een groot aantal bestanden kan worden beheerd en bewerkt. Het werkt vanaf de commandline, maar er zijn oplossingen van derden beschikbaar, waardoor het ook met een grafische gebruikersinterface kan worden gebuikt.... Read more »
 • DBeaver 21.2.3
  Versie 21.2.3 van DBeaver is uitgekomen. Met dit programma kunnen databases worden beheerd. Het kan onder andere queries uitvoeren, en data tonen, filteren en bewerken. Ondersteuning voor de bekende databases, zoals MySQL, Oracle, DB2, SQL Server, PostgreSQL, Firebird en SQLite, is aanwezig. Het is verkrijgbaar in een CE- en EE-smaak,... Read more »
 • Parallels Desktop 17.1
  Parallels heeft versie 17.1 uitgebracht van Desktop for Mac, de virtualisatiesoftware voor macOS. Dit programma is in staat om diverse besturingssystemen in een virtuele machine te draaien, in het bijzonder Windows, maar ook andere OS'en, zoals Linux, FreeBSD en Solaris. Ook is Desktop for Mac in staat om een Windows-installatie... Read more »
  +

  Retecool

 • Verzin een Onderschrift 16 oktober 2021
  Voorforkyou, premium bicyclerepairs - Der Webmeister Het bericht Verzin een Onderschrift 16 oktober 2021 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 15 oktober 2021
  De allereerste Heineken-brouwerij toegevoegd aan wereld erfgoed lijst. - Ds. Ploppo Het bericht Verzin een Onderschrift 15 oktober 2021 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Vretecool: McDonald’s Grand Habanero Chicken
  Ons houdt wel van een beetje pittig, wat heet! Dus laten we geen kans voorbijgaan om heel heet eten naar binnen te schuiven en daar dan over te tikken. Zo kwamen we stomtoevallig het volgende tegen op de google ads: Gelukkig mocht het van de BV en hebben we dus... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 14 oktober 2021
  Leandro vond het helemaal niet nice en al helemaal niet chill dat reet zijn patat in de VEO als “frieten” omschreef! - Meneer van Dale Het bericht Verzin een Onderschrift 14 oktober 2021 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Woensdag Gehaktdag – Delerium ft. Sarah McLachlan – Silence (Brennan Heart & Dailucia Hard Mix)
  Na vorige week zal het even bijkomen zijn geweest van al dat beukgeweld, vandaar deze week een wat meer melodieus stukje hakketerror. Eindbaas Brennan Heart, voorwaar geen onbekende op uw RC, heeft de al een miljoenmiljard keer gebeukcoverde Silence van Sarah McLachlan gepakt en daar een lekker rammende beat ondergesleuteld.... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 13 oktober 2021
  Het bericht Verzin een Onderschrift 13 oktober 2021 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 11 oktober 2021
  Door de spraakverwarring kregen de militaire attachés geen groot glas frisdrank. - grotesnor Het bericht Verzin een Onderschrift 11 oktober 2021 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
  +

  Kennisdomein

 • De ontwikkeling van een baby
  De ontwikkeling van een baby gaat razendsnel. Als je foto’s terugziet, zie je dat er al een groot verschil zichtbaar is in de eerste maand en dat wordt de volgende maanden alleen maar groter. Het leert steeds meer dingen doen en als ouders kan je je daarover verwonderen. Je kunt... Read more »
 • Budgetteren, hoe doe je dat
  Soms heb je geen overzicht waar je geld nu naar toe gaat en zoals de spreuk van Loesje zegt ‘aan het einde van mijn geld hou ik een stukje maand over’. In dit blog vind je uitleg en tips voor goed budgetteren. Het leren budgetteren is erg handig om een... Read more »
 • De ontwikkeling die een puber doormaakt
  Vraag jij je als ouder ook wel eens af waarom je zo vaak in discussie raakt met je puber? Of ben je zelf een puber en wil je weten waarom je jouw ouders opeens zo vervelend vindt? Van onze babytijd tot aan onze volwassenheid maken we een reusachtige ontwikkeling door.... Read more »
 • De misstanden inzake interlandelijke adoptie
  Dit blog zal gaan over de misstanden inzake interlandelijke adoptie, het ‘Rapport commissie onderzoek interlandelijk adoptie’ zal worden besproken. In de voorgaande blogs is onder andere de adoptieprocedure uitgelegd, kosten van een adoptie, een blog over ‘problemen die kunnen ontstaan bij adoptiekinderen’ en de vorige blog had een ervaringsverhaal van... Read more »
 • Wat is een broodfonds en hoe werkt het
  Een broodfonds is een soort arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor ondernemers. Het is echter aanzienlijk goedkoper dan een normale AOV en er kleven meer voordelen aan. In dit blog vertellen we je wat een broodfonds precies is en hoe het werkt, wat de voordelen zijn en welke nadelen er zijn. Omdat het... Read more »
 • De ervaringen van een adoptieouder en adoptiekinderen
  Dit blog gaat over adoptie en de ervaringen van een adoptieouder en adoptiekinderen. In de serie blogs over adoptie  is allemaal praktische en theoretische informatie gegeven over adoptie zoals informatie over adoptieprocedure en de kosten van een adoptie. Er zijn twee blogs over de adoptiekinderen geschreven: ‘de achtergrond van de... Read more »
 • Problemen die kunnen ontstaan bij geadopteerde kinderen
  Als eerste moet worden vermeld dat niet alle geadopteerde kinderen problemen hoeven te hebben of te krijgen op latere leeftijd. Uit onderzoek dat onder 3500 geadopteerde personen is gehouden door het CBS, is gebleken dat 64% psychologische hulp heeft ontvangen, tegenover 48% van de niet-geadopteerde personen (de Regt & Reichardt,... Read more »
  +

  Groen Nieuws

 • Dode bergeenden gevonden op Zeeuwse stranden
  Er zijn tweehonderd dode bergeenden aangetroffen op Zeeuwse stranden. Op diverse stranden in de gemeenten Veere en Vlissingen zijn bergeenden dood aangetroffen. De oorzaak wordt onderzocht. Een aantal bergeenden is opgestuurd naar de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit voor nader onderzoek naar de doodsoorzaak. Er kunnen de komende dagen nog... Read more »
 • Nieuwe president Biden werkt hard aan de klimaatdoelen
  Tien jaar geleden as het Al Gore die met zijn documentaire ‘An Inconvenient Truth’ die de wereld schokte en aangaf dat het ‘vijf voor twaalf’ is, wat betreft de verandering van het klimaat. Natuurlijk was hij niet de eerste klimaat activist van die tijd, maar hij maakte meer indruk en... Read more »
 • Kernenergie heeft zich bewezen gevaarlijk te zijn en is waanzin
  Nu de kolencentrales gaan sluiten, omdat ze te veel fossiele uitstoten is Nederland haastig op zoek naar alternatieven als windmolens op zee of waterstof centrales. Een onverantwoordelijke gedachte van partijen als: CDA en VVD, FVD en PVV om opnieuw een kerncentrale te bouwen is uit den boze. Als er een... Read more »
 • Mestprobleem treft ons allen en het klimaat
  In Nederland zijn er zo’n 18 miljoen grotere veedieren (koeien, varkens, schapen en geiten en paarden). Het aantal varkens is 12 miljoen en er zijn in Nederland bijna 4 miljoen koeien. Het aantal pluimveedieren (voornamelijk kippen) is rond 100 miljoen. Mest is essentieel voor voedsel gewassen en daar is niets... Read more »
 • Gecertificeerde soja is niet altijd duurzaam
  Het RTRS-certificeringsproces moet er voor zorgen de soja en andere producten overeenkomen met de normen van de Round Table on Responsible Soy. De onderdelen van deze normen zijn: Rechten van werknemersLandrechtenRespect voor kleinschalige en traditionele bebouwing van het landWelzijn van de plaatselijke bevolkingBescherming van biodiversiteitGebruik van bestrijdingsmiddelenWaterverbruikBodemvruchtbaarheidGebruik van bestrijdingsmiddelenEffect op... Read more »
 • Groen energie blijkt vaak niet altijd duurzaam
  Er worden tegenwoordig heel veel producten verkocht als duurzaam, maar helaas gaat het ook vaak om misleidende reclame. De duurzame producten zijn in sommige gevallen niet echt groen en eerder grijs of helemaal niet duurzaam. Het is daarbij ook bijzonder dat de overheid aan bedrijven die pretenderen duurzaam te zijn... Read more »
 • Milieueffecten van vlees en vleesvervangers
  Is mijn vleesvervanger met ingrediënt soja slecht voor het milieu?Als je veganist, vegetariër of flexitariër bent je bewust minder vlees of geheel geen vlees meer gaan eten om het het dierenwelzijn, regenwoud of je gezondheid te sparen en mogelijk zelfs om de klimaat opwarming tegen te gaan. Maar dan wil... Read more »
  +

  B4men

 • Haartrends voor mannen winter 2021 / 2022: Krullen op je voorhoofd.
  Haartrends voor mannen winter 2021 / 2022: Krullen op je voorhoofd. Deze winter dragen heel veel mannen krullen in het haar. Deze krullen draag je zo natuurlijk mogelijk zonder te pluizen op je voorhoofd. Hoe je dit moet doen? Dat leg ik je heel graag in dit artikel uit. Daarnaast... Read more »
 • Final Fantasy XIV (PC) – Review
  Ik heb weer eens flink tijd kunnen steken in een game, waarbij de huidige gameplay time op 50 uur plus staat. Leek het mij wel tijd om een review te schrijven! Al moet ik eerlijk bekennen dat ik in die speeltijd net de base game story quest line heb uitgespeeld.... Read more »
 • Let jij altijd op de aanbiedingen?
  Ben jij zo iemand die de wekelijkse stapel reclamefoldertjes van A tot Z leest, en precies bijhoudt waar je op dat moment de beste aanbiedingen kunt vinden? Of laat je de aanbiedingen juist links liggen, en koop je gewoon iedere week in je vaste winkels precies de producten die je... Read more »
 • Mooie en hippe veiligheidsschoenen
  Mooie en hippen veiligheidsschoenen van sneakers tot laarzen. Ze kunnen echt wil hip zijn. Dat de werkschoenen er tegenwoordig anders uitzien dan vroeger mag duidelijk zijn. Vroeger herkende je de degelijke en lompe veiligheidsschoenen direct, dat is tegenwoordig wel anders. “zijn dat echt veiligheidsschoenen?” “zo durf ik zelfs werkschoenen te dragen!”.... Read more »
 • Herfst winter kleding mannen trends 2021 / 2022 van Suitable
  Herfst winter kleding mannen trends. De herfst is alweer begonnen en dat betekend dat onze kledingkeus op het punt staat te veranderen. De lichte kleuren en stoffen maken plaats voor donkere, warmere en comfortabele herfst en winterkleding. Het afgelopen jaar heb ik voor Suitable een aantal outfits laten zien op... Read more »
 • Alles over sherry en zijn geschiedenis
  Alles over sherry en zijn geschiedenis. In dit artikel wil ik jullie graag wat meer vertellen over de wereld van Sherry. Een drankje wat onze ouders dronken maar wat langzaamaan weer wat aan het opkomen is. Port kennen we inmiddels wel maar wat weet jij eigenlijk van dit drankje? Jerez... Read more »
 • Eigen bedrijf beginnen als videograaf: hoe pak je dat goed aan?
  Ga je een onderneming starten als videograaf? Een goed vooruitzicht, want er liggen veel mooie en creatieve kansen voor je! Zorg wel dat je de start van je bedrijf goed aanpakt. Je hebt waarschijnlijk met name zin om direct aan de slag te gaan met het videowerk, maar vergeet niet... Read more »
  +

  Sargasso

 • De marktkansen van nieuwe kerncentrales
  ANALYSE - Met de oplopende energieprijzen zwelt de roep om nieuwe kerncentrales weer aan als aanvulling op hernieuwbare elektriciteit. Waarbij sommigen, zoals Ted Nordhaus, zo ver gaan om de huidige problemen te wijten aan een de afkeer van kerncentrales. In Nederland groeit de roep om kerncentrales al een tijd. In... Read more »
 • VideoClosing Time | De Buurt
  Vandaag waren duizenden mensen bijeen in Rotterdam om een beter woonbeleid te eisen, en in Den Haag (13 november), en Groningen (28 november) zijn al demonstraties gepland. De Woonopstand-demonstratie van vandaag mag dan voorbij zijn, de strijd gaat door. Als afsluiter in onze reeks een klassieker van Willy Alberti, die... Read more »
 • Russenangst
  RECENSIE - ‘Als Rusland in het nieuws komt is dat overwegend in negatieve zin’, schrijven de onderzoekers van het Instituut Clingendael bij de resultaten van hun Buitenland Barometer. ‘Het is dan ook niet vreemd dat opinie-onderzoeken van de afgelopen jaren uitwijzen dat de Nederlandse publieke opinie over Rusland overwegend negatief... Read more »
 • VideoKunst op Zondag | Woonopstand
  Vanmiddag 14 uur gaat het loos: de Woonopstand in Rotterdam. Kunnen we daar wat kunst aan toevoegen? Zeker wel. Je hebt wat gespaard om een woning te kopen. Op de huizenmarkt heb je gezien wat je kunt krijgen voor dat spaargeld plus hypotheek. Toch nog een behoorlijke hap uit je... Read more »
 • VideoClosing Time | Huisjesmelkers
  Morgen is de Woonopstand in Rotterdam, en dit is alweer het laatste lied dat we voor het protest plaatsen. “Utrecht, vertel me, waarom ben je zo pleurisduur?” vraagt Onkruid zich af. En terecht, ook studenten worden hard getroffen door de wooncrisis. Inmiddels is het zo erg dat sommige studenten hun... Read more »
 • De wooncrisis oplossen is óók de energietransitie versnellen
  OPINIE - De woorden ‘wooncrisis’ en ‘energietransitie’ worden niet vaak in één zin gebruikt. Dat moet veranderen, stelt Nina de Haan. In deze wooncrisis zou je bijna vergeten dat we onze woningen óók nog moeten verduurzamen, je bent immers al blij als je een huis hebt. Maar de stijgende prijzen... Read more »
 • VideoHoe Stef Blok de woningmarkt tegen het individu uitspeelde
  ACHTERGROND - Stef Blok maakte er geen geheim van in het praatje dat hij in 2014 hield als minister van wonen in Rutte II. Hij deed er van alles aan om onze huurmarkt interessant te maken voor wat hij investeerders noemde. Zoals meer ruimte voor prijsverhogingen en het introduceren van... Read more »
  +

  Frontaal Naakt

 • Asha ten Broeke houdt het lijk van Lenin warm
  Dirk Janssen Asha ten Broeke kiest voor de leninistische definitie van kapitalisme. Daarmee herhaalt ze de meest hardnekkige leugen over ons economisch systeem. Dirk Janssen Scène uit Tetsuo the Iron Man (Tsukamoto Shinya, 1989). Kritiek op ons economisch systeem is moeilijk. Volgens Asha ten Broeke komt dat omdat het zo... Read more »
 • Wat zijn de beste crypto-applicaties voor mobiel? 
  De opkomst van de crypto-industrie heeft de snelle evolutie van de bijbehorende producten en diensten mogelijk gemaakt. Dit artikel presenteert de vier beste crypto-applicaties voor mobiel. Foto: Alesia Kozik via Pexels. De opkomst van de crypto-industrie heeft de snelle evolutie van de bijbehorende producten en diensten mogelijk gemaakt. Dit artikel... Read more »
 • Joris en het toeslagengevoel
  Johan de Vries Joris was blij dat hij wit was en niet bij voorbaat verdacht. De belastingdienst was immers vooral doende met mensen met een on-Nederlands tintje. Johan de Vries Scène uit Tetsuo the Iron Man (Tsukamoto Shinya, 1989). Joris was doende met rekeningen en loonstrookjes, want over een paar... Read more »
 • De ontstellende wreedheid van de Aziaten
  Peter Breedveld Waarom ik televisie intens haat en waarom je meer van Squid Game leert dan van de economielessen op school. Peter Breedveld Scène uit Tetsuo the Iron Man (Tsukamoto Shinya, 1989). Onze vriendin Imke, de vrouw van Korea-deskundige Remco Breuker, merkte op dat Remco in OP1 zou zitten om... Read more »
 • Om deze redenen moet je ook thuis sokken dragen
  Veel mensen weten al dat het zeer belangrijk is om sokken te dragen onder je schoenen. Toch is het ook een goed idee om in je woning gebruik te maken van huissokken. Veel mensen weten al dat het zeer belangrijk is om sokken te dragen onder je schoenen. Toch is... Read more »
 • De gevaarlijke nonsens van Nausicaa Marbe
  Peter Breedveld Nausicaa Marbe geeft in De Voormalige Nazikrant drie voorbeelden van wat zij ziet als “de steeds absurdere vormen” van het “ontspoorde diversiteitsbeleid”. Peter Breedveld Scène uit Tetsuo the Iron Man (Tsukamoto Shinya, 1989). Nausicaa Marbe geeft in De Voormalige Nazikrant drie voorbeelden van wat zij ziet als “de... Read more »
 • Nieuwsbrief: de gereformeerde bestaat wel, hoor
  Uw Hoofdredacteur Er hebben zich, zoals ik verwachtte, wat mensen gemeld die aanstoot nemen aan de kop boven mijn stuk ‘Waarom de gereformeerden bestreden meten worden.’ De gereformeerde bestaat niet, zeggen zij. Uw Hoofdredacteur Scène uit Tetsuo the Iron Man (Tsukamoto Shinya, 1989). Er hebben zich, zoals ik verwachtte, wat... Read more »
  +

  Het Kan Wel

 • Plantaardig diëtist Lobke Faasen geeft tips voor een gezond plantaardig dieet
  Ze is één van de initiatiefnemers van de Schijf for Life (als alternatief voor de Schijf van vijf), waarbij groenten en fruit de hoofdrol spelen. Lobke Faasen is plantaardig diëtist met een duidelijke missie: mensen bewust maken van de voordelen van een duurzame, plantaardige leefstijl. Want dat is beter voor... Read more »
 • Uitslapen in het weekend, is dat nou gezond of niet?
  Uitslapen in het weekend is heerlijk, vooral na een drukke week met (te) weinig slaap. De vraag is alleen of je lichaam met twee dagen uitslapen ook echt herstelt van het slaaptekort, dat je in een week hebt opgebouwd. Met andere woorden, kun je jezelf weer fit slapen in het... Read more »
 • Wonen in een camper: zo is het écht
  Het is inmiddels ruim drie jaar geleden dat mijn man Thijs en ik onze comfortabele levens – inclusief keurig verbouwde jaren dertig woning, goedbetaalde banen en indrukwekkende platencollectie – gedag zwaaiden om onze intrek te nemen in een tot camper omgebouwde bus. Een enkeltje naar het beloofde land, zo zagen... Read more »
 • 5 merken op een rij: duurzame regenkleding die al je verwachtingen overtreft
  Als we in Nederland ergens voor bekend staan is het wel de regen. Voordat een Koreaanse vriendin Nederland verliet, vroeg ik haar wat ze het meest zal onthouden aan Nederland. De regen, het lijkt altijd te regenen. Ze snapte dan ook niet waarom ze Nederlanders eigenlijk zelden met een paraplu... Read more »
 • Wildplukken in je eigen achtertuin: met dit voedselbosje kan dat gewoon
  Voedselbossen zijn populairder dan ooit. Tien jaar geleden had nog niemand van dit fenomeen gehoord, maar nu zijn er honderden voedselbossen in Nederland en wil het kabinet zelfs dat er de komende jaren duizend hectare aan voedselbossen wordt aangelegd. De stijgende populariteit heeft te maken met onze zoektocht naar natuurinclusieve... Read more »
 • Puur eten: passie voor eerlijke producten tegen een eerlijke prijs
  Onze planeet bezwijkt bijna onder onze consumptiedrift. We kopen, eten en verspillen vooral te veel voedsel. Gemiddeld gaat er jaarlijks zo’n 34,3 kilo eten per huishouden ongebruikt de vuilnisbak in. En veel daarvan bestaat ook nog uit ‘loze’ calorieën, voedsel dat eigenlijk vrij weinig voor je gezondheid doet. Door bewuster... Read more »
 • 5 tips om meubels nieuw leven in te blazen
  Wil je oude meubels een opfrisbeurt geven? Of heb je bij de kringloop een geweldige mooie kast gevonden in een vreselijke kleur? Dan kun je er met een pot verf een ware eyecatcher van maken.... Read more »
Mijn Web Nieuws