Blogs Nederland – Pagina 2

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

?wi=362754&ws=
  +

  M A N I F Y

 • Manifesteren: bruikbaar fenomeen of hoopvolle mythe?
  Over twee jaar ben ik multimiljonair. En nu ik dit heb gezegd kan ik lekker de handjes laten wapperen want de rest van het werk fix ik gewoon door te manifesteren. Of werkt het toch niet helemaal zo? Manifesteren is meer dan de kaarsjes uitblazen Een inkoppertje natuurlijk, maar we... Read more »
 • Maak kennis met Lotte Joop
  Als we denken aan knappe dames, dan dwalen onze gedachten al snel af naar latina's zoals Sofia Vergara. Niet onbegrijpelijk natuurlijk, maar toch, misschien doen we ons eigen kikkerlandje daar wel een beetje tekort mee. Lotte Joop is het beste van Amsterdam En ja, als we een blik naar Lotte... Read more »
 • Pinterest Drop #24: architectuur
  Pinterest is een onderschat fenomeen. Deze inspiratiesite heeft alles om jou te inspireren voor een onderdeel van leven: van mode tot interieur en van lifestyle-tips tot reiscontent. Wij droppen elke week de beste <em>Pins</em> in een bepaalde categorie. Deze week: architectuur Het bericht <strong>Pinterest Drop #24:</strong> architectuur verscheen eerst op... Read more »
 • Keanu maakt je in 60 seconden klaar voor John Wick: Chapter 4
  Keanu Reeves, de eindbaas van The Matrix en de meestertrilogie John Wick, komt weer terug. De 58-jarige acteur is nog lang niet klaar. Zo voegt de epische huurmoordenaar een nieuw deel aan zijn collectie met John Wick: Chapter 4. Succesvolle filmreeks In 2014 verscheen het eerste hoofdstuk van John Wick. Hierop volgden nog twee... Read more »
 • Adidas & Gucci droppen weer heerlijke streetwear-collectie
  Adidas & Gucci bewezen met hun eerdere succesvolle samenwerkingen dat high-end fashion en sportswear een gouden combi zijn. En dus slaan ze wederom de handen ineen om weer de fashion wereld op zijn kop te zetten. Hete lente en zomer met nieuwe collectie van adidas & Gucci Ditmaal zijn het Italiaanse... Read more »
 • Zo communiceer je als een baas
  Weet je, in principe moet je dingen gewoon altijd van twee kanten benaderen. De één zal toch altijd zus zeggen, terwijl de ander zo zegt. En als je dan geen eenduidige visie er op na laat, dan weet je dat je vanzelf een keer tegen de lamp loopt. Praten tegen... Read more »
 • Weekend Desires #274
  'K Was laatst op een feessie, het was er stil en niet zo leukMaar plots riep ome Keessie, "Zeg, m'n lippen krijgen jeukAls ik niet snel een pilsie krijg, dan ga ik naar de kroegWant daar is volgens mij, volgens mij nog bier genoeg Ooh, een bier, een bier, een... Read more »
  +

  Hoe Mannen Denken…

 • De wortel van het kwaad uit een rijk gevulde collectezak
  In mijn woonplaats is een nieuw eetcafé geopend. Omdat de eigenaar nog niet had besloten onder welke naam hij ging opereren, werd het binnen een week Het Café Zonder Naam genoemd. Het bericht De wortel van het kwaad uit een rijk gevulde collectezak verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • De Verlaten Man (392) – Democratie werkt niet
  Na de aardverschuivende zege van de BBB moest ik ineens weer denken aan de uitspraak van Churchill: "Het beste argument tegen een democratie is een vijf minuten durend gesprek met de gemiddelde kiezer." Het bericht De Verlaten Man (392) – Democratie werkt niet verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Rien ne va plus
  En weer dreigt het hele financiële systeem, dat wankele wereldwijde bouwwerk, in elkaar te donderen. Met catastrofale gevolgen voor inkomen, spaarrekening, pensioenen en bestaanszekerheid. Het bericht Rien ne va plus verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Discriminatie
  "Het leven draait om persoonlijke groei, meneer. Ga studeren. Dan hoort u straks ook bij de juiste groep." Het bericht Discriminatie verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • VI Vandaag en Rutte
  Het werd een armzalige, onmachtige vertoning, met een moreel superieure premier die alle ongepaste opmerkingen en ordinaire beledigingen moeiteloos pareerde. Het bericht VI Vandaag en Rutte verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Verbied boeken, en jongeren lezen weer
  Bij Khalid en Sophie zat een gemêleerd gezelschap van schrijvers en andere mensen uit het boekenvak zich zorgen te maken over de naderende letterscheiding in de samenleving. Het bericht Verbied boeken, en jongeren lezen weer verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • De honden-move van Reinier
  "Maar natuurlijk mogen weermannetjes in strakke broekjes rondlopen," zegt oom Jort. "Domme mensen mogen toch ook vrij rondlopen?" Het bericht De honden-move van Reinier verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
  +

  Vroegert – Jeugdsentiment herleefd

 • VideoGame Boy: 17 herinneringen aan je spelvriend van vroeger
  Het is alweer bijna 34 geleden dat de ‘old school’ Nintendo Game Boy vroeger op de markt kwam. Generaties van kinderen hebben zicht compleet blauw gespeeld met deze trouwe makker en hij was dus niet ... Verder lezen... Read more »
 • Video20 MTV shows die iedereen vroeger keek maar nu vergeten is
  Hoewel MTV ooit als muziekzender begon, werden er veel programma’s uitgezonden die niet gerelateerd zijn aan muziek. Onlangs waren dat programma’s als ‘Ex on the beach’ en ‘Catfish’. Vroeger waren deze MTV programma’s toch van ... Verder lezen... Read more »
 • Video18 oude spelletjes op straat die we vroeger buiten deden
  Vroeger deden we als kind andere zaken dan nu. Veel van de actuele technologie hadden we immers niet eens. Wat deden we eigenlijk wel? We gaan de deur uit en deze 18 spelletjes van vroeger ... Verder lezen... Read more »
 • 18 nostalgische voorwerpen die je nu niet meer in huis vindt
  Tijden veranderen en het is daarom niet gek dat we sommige voorwerpen niet meer gebruiken. Herken je onderstaande 18 nostalgische voorwerpen nog wel? Nostalgische voorwerpen… Door nieuwe technologische vondsten, komt het geregeld voor dat we bepaalde ... Verder lezen... Read more »
 • Deze 11 Disney sprookjes zijn eigenlijk gruwelijke verhalen
  Disney sprookjes staan bekend om hun romantische eindes en positivisme. Walt Disney baseerde zijn films alleen op iets minder gezellige verhalen. Wij zochten uit op wat voor gruwelijke verhalen de Disney sprookjes gebaseerd zijn. Brrr! ... Verder lezen... Read more »
 • Video18 redenen waarom Hyves vroeger zo cool was
  Facebook, Instagram en TikTok: het zijn vandaag de dag populaire social media kanalen. Maar ken je Hyves nog? Het meest succesvolle Nederlandse social netwerk ooit. Hyves is helaas ten onder gegaan aan Facebook, maar was ... Verder lezen... Read more »
 • VideoBoodschappen doen: 9 verschillen tussen vroeger en nu
  Boodschappen doen is van alle tijden. Toch is de manier waarop we dagelijkse voedsel en andere producten in huis halen, onderhevig aan verandering. We blikken terug naar manier van boodschappen doen in het verleden en ... Verder lezen... Read more »
  +

  TechGirl

 • Gracy Chen:  “Ik twijfelde soms aan mezelf als enige vrouw in de directiekamer”
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Ze begon uit interesse in crypto te handelen, maar had nooit kunnen denken dat ze daardoor uiteindelijk managing director zou worden van Bitget, marktleider in cryptohandel (futures trading en copy trading). 80.000 mensen wisten Bitget te vinden voor copy trading en daar is... Read more »
 • Is NXT Museum, met alleen maar digitale kunst, een bezoekje waard?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! NXT Museum Amsterdam is het eerste museum dat volledig geweid is aan digitale kunst. Momenteel kun je er de tentoonstelling UFO – Unidentified Fluid Other bezoeken. Is dit – op alle fronten – nieuwe museum een aanrader? Alle kunst in NXT is gemaakt... Read more »
 • ChatGPT voor Gmail, hoe werkt het?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Je kunt er niet meer omheen: de razend populaire AI-tool ChatGPT. Als je LinkedIn opent kom je minstens één update tegen over dit handige robothulpje. En als iedereen het erover heeft, wil je natuurlijk kunnen meepraten. Ik zocht daarom voor je uit hoe... Read more »
 • CMS kiezen: welk CMS past bij jou?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Welk CMS past nu echt het beste bij jou? TechGirl Elke geeft je enkele handige tips waar je rekening mee dient te houden. The post CMS kiezen: welk CMS past bij jou? appeared first on TechGirl.... Read more »
 • VideoElif Saraçoğlu: “Doe mee aan vrouwenevents om anderen te inspireren”
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Ze helpt klanten om hun probleem te definiëren, maar ook op te lossen. En dat is precies waarom TechGirl van de Week Elif Saraçoğlu haar werk zo leuk vindt. Ze is data scientist bij softwarebedrijf SAS en voelt zich helemaal thuis in het... Read more »
 • Een toffe smartphone voor iedere tech-liefhebber!
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Ben je aan het einde van je telefoon abonnement en sta je op het punt om een nieuwe telefoon uit te zoeken? Je wilt dan vast overstappen met je huidige nummer. Één van de opties is om te kiezen voor sim only nummerbehoud.... Read more »
 • Review: Samsung The Frame. Is deze tv een gimmick?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! The Frame: een televisie als kunstwerk. Daar hadden we voor 2017 nog nooit van gehoord. Bij TechGirl schreven we al eerder over deze bijzondere tv, maar nu proberen we hem voor het eerst zelf. TechGirl Anic testte The Frame. Lees hier de review! Samsung... Read more »
  +

  gert-jan.org

 • Scheren met een Rekenmachine
  Wat kost scheren jou? Stop op tijd Ze zeggen wel eens: van rekenen wordt je gek. Maar wil je niet rekenen, ben je gek. Vol verwachting klopt mijn hart maar die boze advocatenbrief van Kruidvat wil maar niet komen. De marketingafdeling daar is eindelijk wakker geworden. Geinig hoor GJ dat... Read more »
 • Klanten Als Financieel Klapvee bij Kruidvat
  Waarin GJ zich gedwongen voelt een kinderslot op de reclame van Kruidvat te zetten. Grote mensenspeelgoed, kinderspeeltjes, kinderdagverblijf, logische combinatie hoor. Maar voor een drogist? Een wijs man zei eens, wie geen scheermesjes heeft, hoeft ook geen scheerschuim. Zonder multipakken voordeelbussen loop ik naar huis. Echt druk kan ik me... Read more »
 • Kruidvat: Steeds Verrassend Niet Altijd Eerlijk
  Scheer je weg vlegel-[Jan]! Vragen waar je recht op hebt. Hoe durf je. Als je na de vorige keer denkt, GJ kan niet rekenen – hoe kan zijn grote zus nou van de week een zijn geworden, al decennia getrouwd zijn en drie jaar ouder dan hij? – heb je... Read more »
 • Taalstrijd om Recept met Analfabete Apotheek
  Verkoopt u ook woordenboekpillen? Worteltjestaart dan? Alleen onzin? Oh. Verbaas je niet, gelijk deel een is alles echt gebeurd. Gelukkig sta ik net een sappig biefstukje te bakken en schrijf het meteen op. Wel eerst ontgraten, mensen verstikken zich makkelijk in moeilijke woorden. Zelfs als die maar medium-gebakken zijn. Kan... Read more »
 • De Nieuwe Kleren van de Apotheek
  Welkom terug bij het oude normaal in het post-coronatijdperk. Geen receptje, wel medicijnen. Maar wil je geen medicatie heb je bewijs nodig. Pap krijgt zijn medicijnen op rol. Binnenkort een onderzoek in het ziekenhuis en daarvoor moet hij twee dagen stoppen met bloedverdunners. Best wel handig, anders loop je leeg.... Read more »
 • Heerlijk helder… Hutspotijs?
  Succes is een keuze, ook in de detailhandel Hebben we de 40 graden gehaald? En jij gelooft dat ze zich in Oekraine daar druk over maken? Maar toch het nieuws kijken, je wil tenslotte bijblijven. Aandoenlijk. [1] Op weg naar huis valt op dat die ramen wel erg scheef zitten.... Read more »
 • Doek Valt Voor Mannenkoor Concordia
  Mannenkoor Concordia uit Roosendaal houdt na 102 jaar op te bestaan. Corona legt de vereniging stil maar sociale media dragen haar ten grave. Van de week naar de Rotterdamse Dakdagen geweest. Een vriend had een foto van me gemaakt die hij emailde met Google Foto’s. Dan moet je eerst inloggen... Read more »
  +

  Nieuwspaal

 • Baudet niet uitgenodigd bij ontmoeting Poetin en Xi Jinping
  De Russische president Poetin heeft maandag met zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping gesproken over de oorlog in Oekraïne. Opmerkelijk genoeg vond het gesprek plaats zonder de aanwezigheid van Thierry Baudet. De FvD-leider was voor het overleg niet uitgenodigd.  Dat Thierry Baudet door de Russische president [...] Lees verder: Baudet niet... Read more »
 • Euforie Feyenoord van korte duur: AZ en Twente kampioen
  AZ en Twente hebben zich gekroond tot landskampioen van het seizoen 2022-2023. Met een gezamenlijk puntenaantal van honderd zijn ze nu al niet meer in te halen. Trainers Ron Jans en Pascal Jansen konden hun emoties maar moeilijk de baas toen ze maandagochtend het verlossende [...] Lees verder: Euforie Feyenoord... Read more »
 • Nieuwe bankencrisis geen reden voor paniek: “Gelukkig had u toch al geen spaargeld meer”
  Het is onrustig in de financiële wereld. Na het faillissement van de Amerikaanse Silicon Valley Bank komen meer banken in de de problemen. Credit Suisse kon op het nippertje worden gered, maar de toestand van een aantal andere banken is nog onzeker. Toch hoeven Nederlanders [...] Lees verder: Nieuwe bankencrisis... Read more »
 • Helma (65) heeft lockdownheimwee: “We móeten nu weer zo veel”
  Alle coronamaatregelen zijn opgeheven en de pandemie is voorbij. Het lijkt nog maar zo kort geleden, maar de grote lockdown ligt alweer drie jaar achter ons. Steeds meer Nederlanders verlangen terug naar die tijd. Ook Helma Boerkotte (65) heeft ‘lockdownheimwee’. Helma denkt met weemoed terug [...] Lees verder: Helma (65)... Read more »
 • Chinese president verrast Poetin met fraai cadeau
  De Chinese president Xi Jinping is maandagochtend in Moskou aangekomen voor een driedaags bezoek aan zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin. Zoals gebruikelijk bij staatsbezoeken kwam Xi Jinping niet met lege handen. Jinping had voor de Russische president een typisch Chinese vleermuis meegenomen. Deze diersoort komt [...] Lees verder: Chinese president... Read more »
 • Bioloog waarschuwt: “Meeste kamerplanten vervelen zich kapot”
  Ze staan de hele dag op de vensterbank en hebben de hele dag niets te doen. Bioloog Yp Feenstra waarschuwt voor de enorme verveling onder kamerplanten. “Sommige kamerplanten komen nooit buiten. Dat kán toch niet?” Feenstra luidt de noodklok in een interview met het vakblad [...] Lees verder: Bioloog waarschuwt:... Read more »
 • Poetin geschrokken tijdens bezoek Marioepol: “Ongelofelijk wat voor puinhoop de Oekraïners hier hebben aangericht”
  De Russische president Poetin heeft dit weekend een bezoek gebracht aan de bezette Oekraïense stad Marioepol. Het was zijn eerste bezoek aan het bezette gebied na de Russische invasie. Poetin was zichtbaar onder de indruk van de totaal vernielde stad. “Het is werkelijk schokkend om [...] Lees verder: Poetin geschrokken... Read more »
  +

  Stuk Rood Vlees

 • Wat leren de Provinciale Statenverkiezingen ons over linkse samenwerking?
  Het zal weinigen ontgaan zijn dat GroenLinks en PvdA na de Provinciale Statenverkiezingen een gezamenlijke fractie in de Eerste Kamer zullen voeren. Een primaire boodschap van deze partijen was immers ‘stem op ons, samen kan links de grootste worden.’ Nu dat soort campagneretoriek weer achter ons ligt, is het een... Read more »
 • Adviezen voor bij het kiezen: #PS2023
  Woensdag mogen we weer naar de stembus. In deze blog tien adviezen voor bij het kiezen en voor wat daarna komt. Waar op te letten? Eén Laat je niet foppen door alle aandacht die uitgaat naar de landelijke kopstukken van de politieke partijen. We kiezen woensdag de Provinciale Staten, en... Read more »
 • Plaatjes van de electoraatjes: het kiezerspotentieel van Nederlandse partijen
  Op 15 maart gaan we naar de stembus voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Wat is de electorale stand van zaken? De laatste peilingen laten interessante verschuivingen zien, met name aan de rechterkant van het politieke spectrum. In deze blog ga ik niet in op hoe de partijen er... Read more »
 • Wat doen digitale advertenties met je stemgedrag?
  “Minder stress aan het einde van de maand”. “Hardrijden slim aanpakken”. “Parkeren gratis houden”. De beloften van partijen vliegen je om de oren op sociale media. De verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten is aardig op stoom gekomen. En deze campagne speelt zich inmiddels voor een flink gedeelte online af. Advertenties... Read more »
 • Doorbreken politieke impasse opgave voor links en rechts
  175 jaar grondwet: ‘De grondwet heeft staatsburgerschap, de eerste drijfveer onzer eeuw, zooveel zij kon laten slapen. Om hartstogt te mijden, brak zij de ziel. De burgerij had tot hiertoe het besef dat zij mederegeerde niet’ (Thorbecke, verslag van de grondwetscommissie 1848). Mogelijk is de kiezer het alweer vergeten, maar... Read more »
 • Nuance in debat over ‘de kloof’ tussen stad en platteland nodig
  Deze zomer kwamen boeren in actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. Bij deze protesten ging het al snel over de veronderstelde afstand tussen (Rand)stad aan de ene kant en het platteland of ‘de periferie’ aan de andere kant. Met de Provinciale Statenverkiezingen voor de deur is er ook veel... Read more »
 • Plaatjes van de electoraatjes: de radicaal-rechtse ruimte
  Over anderhalve week stemmen we voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Waar zullen we – kijkend naar de landelijke partijen – de grootste electorale verschuivingen gaan zien? Hoewel er op dit moment vooral veel gediscussieerd wordt over het door de VVD aangezwengelde (en veel bekritiseerde) “linksom of rechtsom”-frame, lijken... Read more »
  +

  Top 10 Lijstjes

 • Top 10 Grootste bedrijven in Nederland
  Wil je een vliegende start maken in je carrière? Dan is het de moeite waard om te werken voor een groot bedrijf. Hier heb je alle ruimte om door te groeien, leuke stages te lopen en om verschillende vakgebieden te ontdekken. Nederland is een klein land, maar hier zijn genoeg... Read more »
 • Top 10 Tips bij het inrichten van je thuiskantoor
  Jij gaat een thuiskantoor inrichten? Het lijkt je een goed plan om ook een aantal dagen per week thuis te werken? Of wellicht werk je helemaal vanuit je thuiskantoor. Dan wil je natuurlijk wel goede spullen in huis halen. Doe je winst met onderstaande handige tips. 10. Goede koffie Natuurlijk... Read more »
 • Top 30 Beste “Domme Blondje” Moppen
  Het stereotype dat blonde vrouwen niet intelligent zijn, is alom bekend en heeft geleid tot talloze ‘domme blondjes’-grappen. Maar waar komt dit stereotype eigenlijk vandaan, en waarom maken we zulke grappen? Eerst duiken we in de geschiedenis van ‘domme blondje’-grappen en daarna presenteren we enkele van de meest vermakelijke voorbeelden.... Read more »
 • VideoTop 10 Nederlandse Boybands Aller Tijden
  Nederlandse boybands – de onmiskenbare schat aan muzikaal talent die het hart van menig tienermeisje sneller deed kloppen en de ouders van diezelfde tieners tot waanzin dreef. Deze harmonieus zingende en strak gechoreografeerde groepen jongemannen wisten als geen ander de perfecte balans te vinden tussen suikerzoete teksten en aanstekelijke melodieën.... Read more »
 • 10 Tips voor een kindvriendelijke, stijlvolle woonkamer
  Het inrichten van een kindvriendelijke, sfeervolle woonkamer kan een uitdaging zijn voor veel ouders. Je wilt natuurlijk een ruimte realiseren waar kinderen veilig kunnen spelen en ontspannen, maar die er ook stijlvol uitziet. Met deze tips creëer je een woonkamer waar zowel jij als je kinderen van genieten. 1. Leren... Read more »
 • Top 10 Kleine Bierbrouwerijen in Nederland die je wilt bezoeken
  Nederland is de thuisbasis van vele ambachtelijke bierbrouwerijen, elk met hun eigen unieke biercreaties en verhalen. Van kleine stadsbrouwerijen tot landelijke producenten, er is voor elk wat wils. In dit artikel zetten we de top 10 kleine bierbrouwerijen in Nederland op een rijtje, om je te helpen het beste ambachtelijke... Read more »
 • 10 Tips om een goede magneetvis locatie te vinden
  Magneetvissen is een opwindende en uitdagende hobby, waarbij je op zoek gaat naar metalen objecten in rivieren, kanalen, meren en vijvers. Het vinden van een goede plek om te magneetvissen kan echter een uitdaging zijn. In dit artikel geven we 10 tips om een goede plek voor magneetvissen te vinden.... Read more »
  +

  Hersendood

 • Strike
  Laten we eerlijk zijn. Dit gaan ze geen twee keer doen.... Read more »
 • VideoToeterturken
  Die Turkse Tortelduiven zijn zo achterlijk nog niet. *Video: hersendood... Read more »
 • VideoFail
  Als je teveel hooi op je vork neemt. Dan wil het in de wilde weg schroeven ook niet meer helpen. *Video: hersendood... Read more »
 • Klotebrazilianen
  Nee, nee, dit zijn geen opnames uit Tsjernobyl. Want laten we eerlijk zijn, daar zitten niet zo verdomde veel anaconda’s.... Read more »
 • VideoAll You Need Is Love
  Ziet een date anno 2023 er zo uit? En MeToo keurt die ook goed? *Video: hersendood... Read more »
 • VideoHumor in het oerwoud
  Laten we eerlijk zijn, er gaat niets boven tropisch hardhout. *Video: hersendood... Read more »
 • Prachtmarokkanen
  Eeeehh, ik wil sommige Marokkanen en andere criminelen niet op gekke gedachtes brengen.... Read more »
  +

  Retecool

 • Verzin een Onderschrift 21 maart 2023
  Reet en Tox lenen de secretaresse bij de roze buren. – Grotesnor Verzin een Onderschrift 20 maart 2023 Op zoek naar stenende heerserts! Het enige wat we vragen is om een onderschrift te bedenken wat ons en de bezoekers laat OLOen (duimpje omhoog). Vergeet de drank en laat nu eens... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 20 maart 2023
  PvdD maakt duidelijk wat zij verstaan onder “dierenbescherming”. – Roel Zwaar Verzin een Onderschrift 17 maart 2023 Op zoek naar stenende heerserts! Het enige wat we vragen is om een onderschrift te bedenken wat ons en de bezoekers laat OLOen (duimpje omhoog). Vergeet de drank en laat nu eens de... Read more »
 • LIVEBLOG F1 Grote Prijs van Saudi Arabië 2023
  Na een zinderende opening twee weken terug in Bahrain, als je eerste 2 van het veld even wegdenkt) gaan we dit weekend dus enorm rammen in Jeddah. Normaal beuken ze hier hosmo’s, dit weekend vooral asfalt. Wie als een bonesaw door het veld gaan zagen is natuurlijk Max Verstappen, want... Read more »
 • Aankondiging Liveblog F1 van Jeddah
  Morgenavond is het tijd voor de tweede race van het seizoen: De grote prijs van Saudi-Arabië. Laten we hopen dat Max Verstappen nog niet helemaal genezen is van zijn buikloop, zodat er in de voorhoede tenminste nog een vermoeden van spanning is, want de eerste race was op Alonso na... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 17 maart 2023
  Thierry schreeuwde al jong om aandacht – Reet Verzin een Onderschrift 16 maart 2023 Op zoek naar stenende heerserts! Het enige wat we vragen is om een onderschrift te bedenken wat ons en de bezoekers laat OLOen (duimpje omhoog). Vergeet de drank en laat nu eens de fantasie de vrije... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 16 maart 2023
  In elk geval geen raam om uit te vallen, dacht Igor. – Petrus de Rewa Verzin een Onderschrift 15 maart 2023 Op zoek naar stenende heerserts! Het enige wat we vragen is om een onderschrift te bedenken wat ons en de bezoekers laat OLOen (duimpje omhoog). Vergeet de drank en... Read more »
 • Heerlijk avondje is gekomen: PS/WS verkiezingen 2023
  Jawel, het is zover. Vandaag heeft Nederland weer eens gebruik mogen maken van haar democratisch recht: stemmen. Deze keer voor de Provinciale Staten (en indirect dus voor de Eerste Kamer) en voor het Waterschap. Zojuist zijn de stembussen gesloten en gaat het grote tellen beginnen (want na 2007 is de... Read more »
  +

  Kennisdomein

 • De maan, de natuurlijke satelliet van de aarde
  De maan is een natuurlijke satelliet van de aarde. Dat wil zeggen, een object dat in een baan om de aarde draait en niet door mensen is gemaakt. De maan behoort tot de grootste manen in ons zonnestelsel. De mens heeft al veel ruimtevaartmissies naar de maan gestuurd. In de... Read more »
 • Stedentrip Praag
  Midden in Europa ligt Praag, de hoofdstad van Tsjechië. Deze eeuwenoude stad is een trekpleister voor toeristen en één groot openluchtmuseum. Net als andere populaire steden zoals Amsterdam en Londen wordt ook Praag graag bezocht door liefhebbers van stedentrips in Europa. Praag behoort tot de mooiste steden van Europa. Bovendien... Read more »
 • Amsterdam Airport Schiphol
  Amsterdam Airport Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland. Ook internationaal behoort Schiphol tot de drukste vliegvelden ter wereld. Met een wereldwijd netwerk van verbindingen over de hele wereld, is Schiphol een belangrijk verkeersknooppunt en een economische motor voor Nederland. Lees verder na de afbeelding. Geschiedenis van Schiphol Op de... Read more »
 • Mars, een planeet in ons zonnestelsel
  Mars, een planeet in ons zonnestelsel is een vervolg op ons meer algemene blog over sterrenkunde. Mars draait net als de aarde in een baan om de zon. Vanaf de zon gezien is het de vierde planeet in ons zonnestelsel. Hoewel op Mars geen leven is, zijn er ook verrassend... Read more »
 • Stedentrip Londen
  Een stedentrip Londen is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa. Net als onder meer Parijs, Amsterdam en Rome. Londen is de hoofdstad van Engeland (en van het Verenigd Koninkrijk) en telt zo’n 8,5 miljoen inwoners. Hiermee staat deze wereldstad qua inwoneraantal nét niet in de top 20 van... Read more »
 • De ontwikkeling van een schoolkind
  De ontwikkeling van een schoolkind verloopt anders dan de jaren daarvoor. In de baby-, peuter- en kleuterfase gaat de ontwikkeling razendsnel. In die fases gaan met name de motorische, taal- en sociale ontwikkeling in een sneltreinvaart. De ontwikkeling van een schoolkind richt zich weer op hele andere, eigen vaardigheden. In... Read more »
 • Een missie formuleren
  Een missie formuleren kan enorm lastig zijn. Terwijl het toch vaak maar om een korte tekst gaat die  soms uit één, soms uit een paar zinnen bestaat. In ons blog ‘Het verschil tussen een missie en een visie’ hebben we al uitgelegd wat de begrippen precies betekenen. In dit blog... Read more »
No RSS Item
  +

  B4men

 • Tips voor het creëren van je eigen mancave
  Iedere man droomt er van, een eigen mancave! Een plek waar je bezig kunt zijn met je favoriete hobby’s en in het weekend kan zitten met vrienden. Een mancave is een plek om als man even te ontspannen en om voor jezelf bezig te zijn. En hoe leuk is dat... Read more »
 • Ontdek de voordelen van de oversized kledingstijl voor mannen
  De oversized kledingstijl voor mannen is al geruime tijd een populaire trend in de modewereld. Van grote t-shirts tot wijde broeken, deze trend is niet alleen comfortabel, maar ook stijlvol en veelzijdig. In dit artikel bespreken we de voordelen van oversized kleding voor mannen en hoe je deze stijl kunt... Read more »
 • De wijde spijkerbroek is weer terug. Fashion voorjaar / zomer 2023
  De wijde spijkerbroek is weer terug. Waar we de afgelopen 10 jaar heel hard hebben moeten wennen als mannen aan een strakke spijkerbroek. Echter is de skinny jeans echt niet meer van nu. Wij zullen als mannen weer moeten gaan wennen aan die wijde spijkerbroeken. Van skinny naar wide/loose fit... Read more »
 • CP Company, militair sportief, maar duidelijk lifestyle
  Mannen die eenmaal CP Company kleding hebben geshopt, hebben de smaak vaak al te pakken. Dat is al zo sinds de oprichting in de jaren ’70 en dat zien we de komende decennia nog niet zo gauw veranderen. Is het de geest van wijlen oprichter Massimo Osti die in het... Read more »
 • Ontdek de Top 5 locaties van politiecontroles op Nederlandse snelwegen
  Top 5lLocaties van politiecontroles. Als je vaak over de Nederlandse snelwegen rijdt, is de kans groot dat je wel eens een politiecontrole bent tegengekomen. De politie voert regelmatig controles uit om de verkeersveiligheid te waarborgen en ervoor te zorgen dat weggebruikers zich aan de verkeersregels houden. In dit artikel nemen... Read more »
 • De nieuwe Audi Q8 E-tron
  De nieuwe Audi Q8 E-tron is te ervaren bij de Audi dealers. De nieuwe, elektrisch aangedreven Q8 is vanaf nu te zien in Nederland. Klanten kunnen kiezen voor de SUV of de Sportback. Beide zijn er met een keuze uit drie luxe uitrustingsniveaus. Zowel de 50- als 55-uitvoeringen hebben een... Read more »
 • Pre shave gebruiken: waarom en hoe?
  Pre shave gebruiken: waarom en hoe? Ik krijg vaak een hoop baard gerelateerde vragen. Zowel via de blog als bij mij in de Barbershop. Veel mensen denken dat iemand met een baard zich niet hoeft te scheren maar ook een baarddrager moet zichzelf wel degelijk scheren. De contouren moeten uiteraard... Read more »
  +

  Sargasso

 • VideoClosing Time | Where we are
  Het zou u vergeven zijn als u zou denken dat Curtis Harding een vergeten soulzanger uit de jaren zeventig is. Hij zou zo uit de gloriejaren van Motown kunnen zijn weggelopen. De 43-jarige Amerikaan maakt echter pas albums vanaf 2014. Lees meer berichten op Sargasso... Read more »
 • Vrijheid en markten in balans
  ESSAY - van Willem Schramade, eerder verschenen in het themanummer van idee-magazine (tijdschrift voor het sociaal-liberalisme) over marktmacht (april 2021) De term ‘vrije markt’ suggereert een simpele relatie tussen markten en vrijheden: vrijere markten zorgen voor meer vrijheid. Maar zo simpel is het niet. Markten faciliteren vrijheid slechts tot op... Read more »
 • VideoClosing Time | Tourner dans le vide
  Indila kreeg een tijdje terug wereldwijde bekendheid doordat het refrein van dit nummer door filmpjesmakers onder allerlei clipjes van Andrew Tate werd gezet. De zangeres zelf heeft verder niks te maken met deze alfamannetjesputter. Ze kan tieners wel motiveren om Frans te leren. Lees meer berichten op Sargasso... Read more »
 • Kunst op Zondag | Oorlog
  “In elk westers museum, in elke permanente collectie van elke grote galerie in het westen, hangen oorlogsschilderijen”, schrijft de Canadese kunstenares Magda Wojtyra onder deze foto op haar Flickr-account. Giuseppe Cesari – De overwinning van Tullus Hostilius op de troepen van Veii en Fidenae (1601) Het schilderij is gemaakt door... Read more »
 • VideoClosing Time | Victoria’s Secret
  Wie zegt dat een feministisch strijdlied niet tegelijkertijd ook komisch kan zijn? Lees meer berichten op Sargasso... Read more »
 • Doorpakken met stikstofreductie
  ANALYSE - Het belangrijkste signaal van de afgelopen verkiezingen is dat de kiezer een hekel heeft aan onduidelijkheid en getreuzel Na de afgelopen verkiezingen horen we velen beweren dat het nu gepast zou zijn pas op de plaats te maken met het stikstofbeleid voor de landbouw. Dat is echter precies... Read more »
 • Aristoteles (6): Het Corpus Aristotelicum
  Aristoteles staat bekend als wetenschapper, als arts en vooral als filosoof. Zijn invloed op de wijsbegeerte is enorm geweest. In deze reeks bekijken we hem in enig detail.  In de tijd van Aristoteles, de vierde eeuw v.Chr., was er nog maar weinig sprake van systematisch onderzoek. Daardoor kon het niet... Read more »
  +

  Frontaal Naakt

 • Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump
  Peter Breedveld Dat Caroline van der Plas Ongehoord Nederland zou vertegenwoordigen en verandering zou brengen, is klinkklare nonsens. We doen al tientallen jaren lang alleen maar wat BBB wil. Peter Breedveld   Illustratie: Gerda Wegener. ‘Al jaren klinken de stemmen van hoogopgeleiden in Nederland sterker, worden hun voorkeuren sterker vertaald... Read more »
 • Dungen, pychedelische retro-rock uit Zweden
      Ik heb de Zweeedse band Dungen ontdekt. Schijnt al 20 jaar hoge ogen te gooien in Indie-Rock-kringen, maar ik had er nog nooit van gehoord. Lekkere psychedelische retro-rock en die gasten kunnen een melodie schrijven. Erg ondergewaardeerd, vandaag de dag, een goede melodie. Ze hebben een nieuw album... Read more »
 • Frontaal Naakts Brievenbusje
  De post! De post! Wat brengt vandaag de post? Nou, ik schreef dat Franco en Pinochet wel fascisten maar geen racisten waren, maar dat blijkt dus niet waar te zijn.     Illustratie: Gerda Wegener. De post! De post! Wat brengt vandaag de post? Nou, ik schreef dat Franco en... Read more »
 • De misplaatste morele verontwaardiging van de Israël-lobby
  Jan Tervoort Een Nederlandse dominee schreef na een reis door Israël iets over het Holocaustinstituut Yad Vashem en de mishandeling van de Palestijnen en wat er toen gebeurde…! Jan Tervoort Illustratie: Gerda Wegener. In 2008 bezocht ik voor het eerst het Israëlische Holocaustinstituut in Jerusalem Yad Vashem. Naast de vele... Read more »
 • Een nieuwe boef in een oud verhaal
  Peter Breedveld De laatste 20 jaar is het steeds de favoriete fascist van de media die wint en die de VVD steeds extreemrechtser maakt. Of de ploert van dienst nou met een zachte g of plat proat, maakt eigenlijk weinig uit. Peter Breedveld We zullen het nog vaak horen en... Read more »
 • Niet iedereen met wie ik het oneens ben, is Hitler, maar jij wel
  Peter Breedveld Ik vind jou geen nazi omdat je “anders denkt”. Ik vind jou een nazi omdat je smerige dingen roept over moslims, of tegen Joden hitst, al noem je ze nu globalisten of reptiliaanse elite. Peter Breedveld Domrechtse tweeps verwijten mij en andere deugmensen vaak dat we iedereen, met... Read more »
 • Lekker haathitsen met Wierd Duk en Caroline van der Plas
  Peter Breedveld Het is niet Piet Lekkerkerk die Caroline van der Plas constant als fascist wegzet, het is Caroline van der Plas die dat doet. Peter Breedveld Caroline van der Plas wordt vanuit zowel de hoek van het Forum voor Democratie bedreigd als de “extreemlinkse hoek, de potentiële Volkerts, zeg... Read more »
  +

  Het Kan Wel

 • 52 levenslessen voor een duurzaam leven in 2023
  Gelukkig nieuwjaar! De champagne is gezakt, het geknal is opgehouden en de vaat is weer aan de kant. Bij hetkanWEL zitten we -enigszins slaperig, maar vol goede moed- weer achter ons bureau om het nieuwe jaar te beginnen met nieuwe verhalen én nieuwe themamaanden (vergeet je niet in te schrijven... Read more »
 • Hoe vervuilend is vuurwerk eigenlijk?
  In alle eerlijkheid moet ik dit verhaal beginnen met een bekentenis: ik heb niks met vuurwerk. Niet alleen snap ik niet dat je letterlijk honderden euro’s de lucht in knalt, maar ik vind vuurwerk ook nog eens doodeng. Ik herinner me menig oudjaarsavond waarop ik stijf van de spanning mijn... Read more »
 • Positief jaaroverzicht: 10 dingen die goed gingen dit jaar
  Oud en nieuw is altijd een tijd van lijstjes. We blikken terug om het jaar te kunnen afsluiten en nog één keer stil te staan bij wat was. Zo zou je bijna vergeten dat we 2022 nog met een lockdown begonnen in verband met de pandemie. En terwijl de besmettingen... Read more »
 • HKW zoekt uit: wat is duurzamer een plastic -, papieren – of katoenen boodschappentas?
  Voor het gemak ga ik ervan uit dat jij – net als 94% van Nederland – je eigen boodschappentas meeneemt naar de winkel als je boodschappen doet. Maar in het onwaarschijnlijke geval dat je de tas een keer vergeet; welke tas is dan het meest duurzaam om te kopen? Een... Read more »
 • Ramen en kozijnen isoleren? Hier vind je 5 tips.
  De energieprijs zit al een hele tijd in de lift. Ondanks het prijsplafond moeten veel Nederlanders alsnog flink meer betalen voor hun energierekening dan in de afgelopen jaren. Wij geven je 5 tips om je ramen en kozijnen te isoleren. Door alleen al je ramen en kozijnen te isoleren, kun... Read more »
 • Lopen en logeren: Paulien reist fulltime
  Het begon allemaal met een onbedwingbare drang om, ‘als het leven me even teveel wordt’, te lopen. Geen ommetjes door de buurt, maar meerdaagse, uitdagende wandelingen. Om dat spontaan te kunnen doen zegt Paulien (29) haar baan in loondienst en haar huur op en wordt ze parttime hiker én parttime... Read more »
 • 10 manieren op een rij om eenzaamheid te bestrijden
  Wist je dat in er Nederland meer dan 1 miljoen mensen eenzaam zijn? Zo rond de kerst is het goed om daar even bij stil te staan. Veel mensen denken dat eenzame mensen allemaal ouderen zijn. Maar onder die 1 miljoen vallen mensen van alle leeftijden. In het hele land... Read more »
Horren op Maat, horrengigant