Contact
}
Snel Overzicht
  +

  Groen Nieuws

 • Wespen, vlinders of hommels zijn belangrijke bestuivers
  De aanwezigheid van wespen of vlinders is opvallend in het vroege voorjaar. Het zachte voorjaar heeft al veel insectensoorten ontwaakt en ook de vruchtbomen zijn drie weken vroeger met de bloesem dan tien jaar terug. Het klimaat verandert en de natuur probeert zich er op aan te passen. Zo is... Read more »
 • Koning krijgt ten onrechte natuursubsidie voor Het Loo
  Mag koning Willem-Alexander een bosgebied bij Apeldoorn ieder jaar 3 maandenlang afsluiten voor jachtpartijen? Ook is het bijzonder dat ze hiervoor 4,7 miljoen euro natuursubsidie voor krijgen van het rijk. Koning krijgt ten onrechte subsidie voor Het Loo Ook dit jaar gaat het bosgebied Het Loo van 15 september tot 25 december dicht.... Read more »
 • Intensieve veeteelt heeft geen toekomst
  Door de Coronacrisis zijn we bijna vergeten dat de wereld in een nog groter gevaar verkeerd, namelijk de klimaatopwarming! Momenteel zijn in 2021 de natuurrampen over de hele wereld waarneembaar en brengen mens en dier in groot gevaar. De totale schade veroorzaakt door natuurrampen lag in 2020 wereldwijd met 210... Read more »
 • Waterstof heeft de toekomst
  Groene waterstof die is geproduceerd met duurzame energie. De bekendste is elektrolyse waarbij water (H2O) via groene elektriciteit wordt gesplitst in waterstof (H2) en zuurstof (O). De toepasbaarheid is te vergelijken met aardgas, alleen komt na verbranding geen CO2 vrij, maar slechts zuurstof en water. Omdat windmolens en zonnepanelen niet... Read more »
 • Nederland is Europees kampioen ontbossen van tropische gebieden
  Nederland staat in de top-5 van Europese landen die bijdragen aan ontbossing. De wereld moet gezien worden als een planeet, waar we met zijn allen op moeten leven. De vervuiling die veroorzaakt wordt in ons land en andere landen op de wereld heeft dus consequenties voor ons allemaal. De allergrootste... Read more »
 • Nadelen van sleepnetten slepen over de zeebodem
  Plankton dierlijk of fytoplankton plantaardig, nemen zo’n 40% van alle uitgestoten Co2 op. Dit is evenveel als 1,7 biljoen bomen per jaar opnemen, ofwel vier keer het Amazoneregenwoud. Kortom het planten van bomen is goed voor de natuur, maar heeft een veel minder groot effect op ons klimaat dan als... Read more »
 • Varkens bestrijden Japanse duizendknoop
  Japanse duizendknoop, springbalsemien en de Kaukasische berenklauw zijn schadelijke woekerplanten. Deze planten kunnen inheemse planten en kruiden soorten overwoekeren of verdringen en enorme schade aanrichten o.a wegen, trottoirs, openbare gebouwen en straatmeubilair. Japanse duizendknoop De Japanse duizendknoop is een gevaarlijke woekerplant die nauwelijks te bestrijden valt. Deze exoot die sterke... Read more »
  +

  Hoe Mannen Denken…

 • Als dan
  De volkstaal is nu eindelijk een feit... Het bericht Als dan verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • We zouden vreemd opkijken als we opeens een echte koning hadden!
  Het is de omgekeerde wereld, een koning die naar de pijpen van het volk danst. De echte koningen uit de geschiedenis haalden de knoet over hun onderdanen, zoals het hoort! Het bericht We zouden vreemd opkijken als we opeens een echte koning hadden! verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Herdenken
  En telkens, sta ik weer in pyjama, voor het oude raam... Het bericht Herdenken verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Het wielrendier en de kwetteraar
  Vrouwtjes wielrendieren zijn zeldzaam, als je ze ziet, zijn ze maar zelden alleen. Meestal zijn ze vergezeld van minimaal één mannetje, soms zelfs meer. Het bericht Het wielrendier en de kwetteraar verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • De nieuwe waarheid heet liegen
  Op de radio hoor ik een zanger die ik wel ken, maar op wiens naam ik even niet kan komen. Daar kan ik dus niet zo goed tegen, dat ik niet op namen kan komen. Het bericht De nieuwe waarheid heet liegen verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • De Verlaten Man (298) – Lak aan alles
  "Die zwarte nagels zijn hooguit iets voor depressievelingen en mannen die een statement willen maken, omdat ze net uit de kast zijn gekomen," briest Simone. "En bén jij dat? Nee! Jij bent een oude hetero en dús loop je hartstikke voor aap zo." Het bericht De Verlaten Man (298) –... Read more »
 • Hun zeggen dat me zus lijp is. Ze wilt geen kroket maar een appel.
  Twee keer kwam taalgebruik negatief in het nieuws vorige week. Alle reden voor een taalnazi om op te schalen naar de hoogste alarmfase. (Eerst lezen, daarna mag je een testje doen om te zien of jij er ook een bent!) Het bericht Hun zeggen dat me zus lijp is. Ze... Read more »
  +

  Naughty Business Report

 • iroha Rin Akané (by Tenga) unieke bullet vibrator met zachte kop – review
  Omdat ik een officiële deelnemer was aan de #doitinmay challenge van Tenga, kreeg ik een pakket seksspeeltjes van ze opgestuurd. Een van die speeltjes was de iroha Rin en die […] The post iroha Rin Akané (by Tenga) unieke bullet vibrator met zachte kop – review appeared first on Naughty... Read more »
 • De geschiedenis van orgieën
  Groepsseks spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Het idee van vele lichamen, vrije extatische seks, losbandige feesten en seksuele uitspattingen doet bij velen de fantasie op hol slaan. Orgieën […] The post De geschiedenis van orgieën appeared first on Naughty Business Report. Geen gerelateerde post. Niets aan de hand.... Read more »
 • Grote verschillen in masturbatiegewoonten tussen mannen en vrouwen – het Grote NBRplaza Masturbatie Onderzoek #doitinmay
  De maand mei is al jaren de maand van het masturberen. In mei 1995 nam een seksshop in San Fransisco het initiatief om mensen te stimuleren vaker de hand aan […] The post Grote verschillen in masturbatiegewoonten tussen mannen en vrouwen – het Grote NBRplaza Masturbatie Onderzoek #doitinmay appeared first... Read more »
 • Doe mee met NBRPlaza’s Erotica Fest #54: Zelfliefde
  Met NBRplaza’s Erotica Fest daag ik elke maand schrijvers van Erotica uit om verhalen te schrijven rond een bepaald thema. Dit doe ik samen met Pittig Proza van Vlammende Verzinsels. […] The post Doe mee met NBRPlaza’s Erotica Fest #54: Zelfliefde appeared first on Naughty Business Report. Gerelateerd: NBRplaza’s Erotica... Read more »
 • NBRplaza’s Erotica Fest #53: Roma
  Met NBRplaza’s Erotica Fest daag ik elke maand schrijvers van Erotica uit om verhalen te schrijven rond een bepaald thema. Dit doe ik samen met Pittig Proza van Vlammende Verzinsels. […] The post NBRplaza’s Erotica Fest #53: Roma appeared first on Naughty Business Report. Gerelateerd: NBRplaza’s Erotica Fest #17: De... Read more »
 • Lovense Lush 3: de evolutie gaat maar door
  De Lovense Lush noemde ik eerder al een legendarisch seksspeeltje. Wat het bedrijf Lovense echter helemaal geweldig maakt, is dat ze zo goed luisteren naar de kritiek van gebruikers. Zo […] The post Lovense Lush 3: de evolutie gaat maar door appeared first on Naughty Business Report. Geen gerelateerde post.... Read more »
 • De Tenga Aero masturbator met verstelbare zuigkracht – review
  Tenga heeft het weer voor elkaar: opnieuw hebben ze een innovatief seksspeeltje weten te creëren voor mensen met een penis. Tenga stuurde mij deze Aero op in ruil voor een […] The post De Tenga Aero masturbator met verstelbare zuigkracht – review appeared first on Naughty Business Report. Gerelateerd: Tenga... Read more »
  +

  TechGirl

 • Review: Numsy – white noise gadget om je baby te helpen slapen
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Voor TechGirl mocht ik de Numsy reviewen: een white noise gadget om je baby te helpen slapen. In deze review lees je over de Numsy Paradise. The post Review: Numsy – white noise gadget om je baby te helpen slapen appeared first on... Read more »
 • Automatisch je kinderwagen wiegen met deze gadget
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Superhandig: een gadget waarmee je automatisch je kinderwagen kunt wiegen. Met de Rockit Baby Rocker is 't mogelijk. The post Automatisch je kinderwagen wiegen met deze gadget appeared first on TechGirl.... Read more »
 • Review: Items uit de K/DA-collectie van Logitech G
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Dat we op TechGirl.nl niet bizar veel over gamen schrijven, betekent niet dat we niet van gamen houden. Toen we te horen kregen dat Logitech G hun eerste game-uitrusting in samenwerking met Riot Games uitbracht, moesten we die dus ook uitproberen. TechGirl Hilde... Read more »
 • Review: Sennheiser MKE400 shotgun microfoon – Een toevoeging voor het vloggen
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Vandaag test TechGirl Emilie de Sennheiser MKE400 (2nd generation) microfoon. Meestal filmt ze binnen maar vandaag gaan we, op jullie verzoek, ook naar buiten! Wat zit er in de doos? Shotgun microfoon Furry windshield 3.5 mm TRS to TRS cable (voor DSLR, mirrorless... Read more »
 • Waarom ik nog steeds Facebook gebruik
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Facebook is zo vaak slecht in het nieuws, en zo vaak praten we hardop met iemand en zie je vervolgens een advertentie van precies dat gespreksonderwerp op Facebook… Het bedrijf van Mark Zuckerberg is eigenlijk de duivel. Maar aan de andere kant blijven... Read more »
 • #DrTechGirl: Wifi 6, wat is het en heb ik het nodig?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Wifi 6 is de nieuwe standaard voor draadloos internet. Het belooft internetverbindingen sneller te maken, maar heeft ook een heleboel andere voordelen. Veel van de voordelen zullen nu nog niet heel dringend zijn, maar als we naar de toekomst kijken gaat Wifi 6... Read more »
 • Zijn wij AI nog wel de baas?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Zou je vandaag de dag nog kunnen werken en leven zonder AI? Artificial Intelligence ofwel Kunstmatige Intelligentie vind je in tal van apparaten en programma’s die we dagelijks gebruiken. Het zorgt voor gemak, houdt saaie klusjes uit onze buurt en lijkt de wereld... Read more »
  +

  gert-jan.org

 • Vier Mei, Wa’s Da?
  Echte vrijheid kijkt vooruit zonder de ballast van het verleden. Het mooiste aan dodenherdenking op vier mei is dat de jongere generatie geen enkel idee heeft waar het over gaat. Vrijheid is normaal voor ze. Is dat niet het hoogste wat we kunnen bereiken? Nog even aan het werk en... Read more »
 • Verkiezingen 2021: Stampij Om Stembiljetten
  “Wat een verhaal. Zo gaat men dus om met die kostbare stemmen.” Tweede helft over de avonturen van GJ als portier tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021 in coronatijd. Zou het zonder veel anders zijn gelopen? Deel een gemist? Klik hier. Het is iets voor negenen ‘s avonds en ik het... Read more »
 • Verkiezingen 2021: M/V Zoekt Stembus
  ‘Onze’ democratie zoekt het ondertussen maar uit. Eerste helft over de avonturen van GJ als portier tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 in coronatijd. Zou het zonder veel anders zijn gelopen? Het begint allemaal met een man die zijn hond niet zoekt. Misschien heeft hij er een, misschien ook niet.... Read more »
 • Gordon is Gevaarlijk
  En nou maar hopen dat dit geen verkapte verkiezingsreclame voor 50-Plus is. Volkszanger wil verbod op anonieme haat. Gewone haat moet kunnen aldus de artiest. Mensen maken zich zorgen over privacy bij invoering van de corona-app. Gelukkig vertrouwen mensen zangers van het levenslied der lage landen meer dan politici. Gokt... Read more »
 • Liefde Is Niet: Vanuit de Bosjes Giraffen Afschieten
  Al helemaal niet op Valentijnsdag. Mevrouw Merelize van der Merwe schiet prachtdier dood uit naam van de liefde. “Zo romantisch.” Mijn verhalen zijn veelal kritisch, té volgens sommigen. Zit wat in. Heb dan wel geen geweer, maar na het lezen van de krant brak mijn klomp. Dit keer krijg ik... Read more »
 • Burgerbelasting Als Moedermelk Voor Jankende Nep-Ondernemers
  Viva le/la USSR! Vandaag wel, morgen niet? Ondernemend Nederland zoogt zich maar wat graag aan de borst van Moedertje Staat wanneer het zo uitkomt. Corona en dus 100 Procent compensatie voor ondernemers, wie gaat dat betalen? In een lang verhaal op Linkedin – welke carrieretijger doorspit het sociale platform niet... Read more »
 • Gemene Oude Coronamensen
  Zeg maar iedereen boven de 18. Kan ook 16 zijn hoor. Niet dat de jonkies er een stem in hebben. Vandaag in “vroeger was alles beter – behalve de jeugd van tegenwoordig” krijgt GJ de laffe bijsmaak van het boodschappen doen maar niet weg nadat een klein meisje van vier... Read more »
  +

  Stuk Rood Vlees

 • Laten we het toch nog even over de sociaaldemocraten hebben
  In de analyses van de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen van anderhalve maand geleden was er relatief weinig aandacht voor de PvdA. Er is veel gesproken en geschreven over de winst van radicaal rechts en het gezamenlijke verlies van de linkse partijen. Over specifiek de PvdA ging het echter nauwelijks.... Read more »
 • De vrijheid om tolerant te zijn
  Op 4 en 5 mei ‘staan we even stil bij de vrijheid’. We herdenken de gruwelijke tijd gedurende de Tweede Wereldoorlog, een tijd waarin er geen vrijheid was maar wel oorlog, vernietiging, haat, een tijd waarin de slechtste kanten van de mens vrij op konden borrelen en hun gang gaan.... Read more »
 • Stemmen: een verkiezingspodcast zonder peilingen. Aflevering 7 – Eén Kamerlid, elf portefeuilles. Hoe kan die ooit de macht controleren?
  In deze aflevering van Stemmen: de Tweede Kamer. Nederland heeft een klein parlement met kleine fracties, waardoor Kamerleden zich op allerlei dossiers tegelijk moeten storten. Tegenover hen staan het kabinet en ministeries met tienduizenden ambtenaren. Wat betekent dat voor het werk van Kamerleden? Te gast zijn Jesse Frederik, Anchrit Wille... Read more »
 • Minderheidsregeringen hoeven niet minder stabiel te zijn
  Minderheidsregeringen hebben in Nederland een slechte naam. Ze zouden instabiel zijn, en weinig effectief. Begin april verscheen in de Volkskrant een interview waarin staatsrechtgeleerde Wim Voermans dit punt onderstreepte. Hij omschreef de minderheidsregering als een ‘loopgravenoorlog’ en een ‘flipperkastspel’. De Volkskrant kopte zelfs: ‘gedoemd te mislukken’. Maar is dat zo?... Read more »
 • Expats en hun stem bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021
  De traditionele manier om vertegenwoordiging te begrijpen is binnen de nationale grenzen: politieke partijen ontwikkelen en stellen politieke programma’s voor, in aanmerking komende kiezers mogen stemmen, een regering wordt gevormd op basis van de stem van het volk en deze bestuurt het land idealiter in de richting die door een... Read more »
 • Parlementaire tegenmacht vraagt om ander kiesstelsel
  De kiezers gaan er in Nederland over wie er in de Kamer zitten, aldus Pieter Omtzigt in een interview-moment vlak voor zijn installatie. Zou het?  Omtzigt zelf kreeg 342.445 stemmen; bijna genoeg voor vijf zetels. Hij is persoonlijk door de kiezers gekozen, geen twijfel aan. Maar met de meeste Kamerleden... Read more »
 • Maken dochters hun ouders progressiever?
  Dat familie een belangrijke rol speelt in de politieke ontwikkeling van burgers, is bekend. Het gezin is vaak de context van de eerste kennismaking met politiek, en onderzoek heeft veelvuldig overeenkomsten in politieke voorkeuren aangetoond tussen ouders en hun kinderen. Een kleiner onderzoeksveld houdt zich bezig met de vraag wat... Read more »
  +

  Top 10 Lijstjes

 • Top 10 Spectaculaire Geisers in de Wereld
  Een geiser is een heetwaterbron waar af en toe een grote hoeveelheid water uit spuit. Deze bijzondere natuurfenomenen zijn over de hele wereld te vinden en zeker de moeite waard om te bewonderen. Wil je weten welke geisers je het beste kunt bezoeken? Je leest het in de top 10... Read more »
 • Top 10 Grootste Onderzeeërs in de Wereld
  Hedendaagse onderzeeboten zijn een knap staaltje van ultramoderne techniek. Hieraan gaat echter een geschiedenis van zo’n 160 jaar vooraf. Al tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861 –1865) werden primitieve voorlopers van onderzeeboten ingezet in de strijd. De ontwikkeling van onderzeeboten kwam in een stroomversnelling dankzij de Ierse uitvinder John Philip Holland,... Read more »
 • 10 Manieren waarop het heelal kan eindigen
  De mens is voortdurend op zoek naar kennis over het universum. Wetenschappers weten al redelijk veel over het ontstaan van het heelal, de opbouw van sterrenstelsels, de levensloop van sterren en de samenstelling van de planeten en manen in ons zonnestelsel. Het is echter niet alleen de vraag hoe ons... Read more »
 • Top 10 Grootste Slagschepen in de wereld (Oorlogsschepen)
  Slagschepen waren ronduit indrukwekkend. Alleen al de enorme afmetingen en de dreigende lopen van het geschut aan boord dwongen respect af. Slagschepen behoorden tot de grootste militaire vaartuigen, met kanonnen als bewapening en met een zeer sterke bepantsering. Ze waren bedoeld om vijandelijke schepen op zee of doelwitten op het... Read more »
 • Spartanen – 10 Weetjes over deze brute strijders uit de oudheid
  Toen het epische actiespektakel 300 in 2007 het witte doek bloedrood kleurde, begreep de hele wereld meteen dat de Spartanen beslist geen doetjes waren. Kenners van de klassieke oudheid wisten dat natuurlijk al lang. Wie aan viriele gedrilde oorlogsmachines denkt, denkt aan Sparta. Die ongeëvenaarde militaire sterkte kwam er natuurlijk... Read more »
 • 10 Manieren Waarop het Leven op Aarde Kan Eindigen
  Kan het leven op Aarde zo maar verdwijnen? Dankzij rampenfilms zijn we erg bewust geraakt van alle rampzalige manieren waarop met name de mensheid kan worden uitgeroeid. Of het nu door eigen toedoen is of gewoon pech. Wat zijn de tien manieren waarop het leven op Aarde tot een einde... Read more »
 • Top 10 Beroemde Nederlandse ontdekkingsreizigers
  Wie kent er niet Christoffel Columbus, Vasco da Gama, Marco Polo? Alle geschiedenisboekjes vertellen de verhalen van stoutmoedige ontdekkingsreizigers die, met gevaar voor hun eigen leven, verder reisden dan om het even wie vóór hen had gedaan. Het zijn echter niet alleen Italianen, Spanjaarden, Portugezen of andere buitenlanders die hun... Read more »
  +

  Hersendood

 • The Show Must Go On
  Terwijl je kudt muziek maakt, ben je in dit geval toch wel een echte artiest.... Read more »
 • Donderdagochtendbabe
  Als ze graag schommelt, dan is ze ook gek op wippen!... Read more »
 • Ruzie
  Deze heerschappen maken er voorwaar een puinhoop van. Gelukkig dragen ze wel allemaal braaf hun mondkapjes.... Read more »
 • Teringrussen
  Weinig mensen weten het, maar Rusland is een prima reisbestemming voor een avontuurlijke skivakantie. (Update: laatste “teringrussen” filmpje werkte niet. Maar nu weer wel)... Read more »
 • Overval
  Zuid-Afrika, nog zo’n land waar het met de dag gezelliger wordt.... Read more »
 • Darwin Award
  Rijbewijs afpakken en nooit meer teruggeven!... Read more »
 • Tyfuschinezen
  Je hebt er voor de rest geen ene kudt aan. Maar deze beelden zien er wel spectaculair uit.... Read more »
  +

  Tweakers

 • Seagate introduceert externe One Touch-ssd's met tot 2TB opslag
  Seagate heeft de nieuwe serie externe One Touch-ssd's aangekondigd met een schrijf- en leessnelheid tot 1030MB/s en tot 2TB opslagcapaciteit. De ssd moet in de komende maand uitkomen en de 2TB-versie kost dan 310 dollar.... Read more »
 • Google ontwikkelt app om met beeldherkenning uitstervende talen te leren
  Google heeft via het Arts & Culture-project een nieuwe app ontwikkeld die gebruikers enthousiast moet maken voor met uitsterven bedreigde talen. De app gebruikt machinelearning om op foto's objecten te herkennen en geeft daarbij het woord voor een object in de uitstervende taal.... Read more »
 • Qualcomm dicht kwetsbaarheid die afluisteren smartphonemodem mogelijk maakt
  Qualcomm heeft vorig jaar december een patch aan smartphonefabrikanten verstrekt voor een kwetsbaarheid die toegang gaf tot zijn modems. De kwetsbaarheid zou dertig procent van alle mobiele telefoons ter wereld treffen, claimt beveiligingsbedrijf Check Point.... Read more »
 • GParted Live 1.3.0-1
  Versie 1.3.0-1 van GParted live is uitgekomen. Met de Gnome Partition Editor is het mogelijk om een harde schijf te partitioneren en bestaande partities te wijzigen, bijvoorbeeld door een ander bestandssysteem in te stellen of de grootte te veranderen. Het programma is niet groot, maar meestal wordt het in de... Read more »
 • [Plus] GitHub versus securityonderzoekers: op zoek naar de toelaatbaarheid van malware
  GitHub en malware, het is een moeilijke discussie. Moet je malware kunnen plaatsen, of moet je dat juist verwijderen? Dat is waar het platform nu samen met onderzoekers probeert uit te komen.... Read more »
 • SIDN Labs dicht tsuNAME-kwetsbaarheid in dns
  SIDN Labs heeft samen met andere partijen een kwetsbaarheid in dns beschreven waarmee resolvers misbruikt konden worden voor ddos-aanvallen. De onderzoekers hebben de kwetsbaarheid TsuNAME genoemd en een fix beschikbaar gesteld.... Read more »
 • Gerucht: AMD's FidelityFX Super Resolution verschijnt in juni
  AMD's antwoord op DLSS van Nvidia, FidelityFX Super Resolution, moet volgende maand uitkomen. Dat stelt youtuber Coreteks, die eerder AMD-nieuws vroegtijdig naar buiten bracht. Volgens hem testen gameontwikkelaars FSR nu en is de ontwikkeling bijna klaar.... Read more »
  +

  Kennisdomein

 • Hoe kundig zijn wij in de Nederlandse taal anno 2021
  De taal die je spreekt hangt voor een belangrijk deel samen met de opleiding die je hebt gevolgd. Hoe hoger die opleiding is hoe meer moeilijke woorden je hebt leren te gebruiken. Moeilijke woorden brengen ook ingewikkelde zinnen met zich mee. Het is dus logisch dat iemand met een hoge... Read more »
 • De officiële taalniveaus in Nederland
  Taal is waar we mee communiceren. We spreken soms zinnen uit die eenvoudig zijn. Dit doen we vooral tegen kleine kinderen of anderstaligen. Met elkaar praten we meestal op een gemiddeld niveau. Dit houdt een gesprek gezellig en je hoeft er niet te veel bij na te denken. Maar wie... Read more »
 • Waar komt de Nederlandse taal vandaan?
  De vraag waar de Nederlandse taal vandaan komt is niet in een paar woorden te beantwoorden. Het gebruik van gesproken taal dateert al van duizenden jaren. Omdat de geschreven taal van veel recenter datum is, is het lastig om precies na te gaan waar een taal vandaan komt en hoe... Read more »
 • Schrijf je in en win een tekstschrijver!
  Bij Kennisdomein staat in 2021 de hele maand mei in het teken van de Nederlandse taal. Hoe zit het met spelling en grammatica, welke valkuilen zijn er? Waarom is het belangrijk om goede teksten op je website te zetten, wat is het belang van bloggen of van een kennisbank? Hoe... Read more »
 • Een rechtsvorm kiezen voor je bedrijf – deel 2
  Een eigen bedrijf beginnen betekent ook een rechtsvorm kiezen voor je bedrijf. Je kunt kiezen uit heel wat verschillende rechtsvormen waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen rechtsvormen met en rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid. Bij Kennisdomein vind je een aparte blog over het fenomeen rechtspersoonlijkheid met onder andere de voordelen en nadelen... Read more »
 • Effectief vergaderen met optimaal resultaat
  Vergaderen is veel meer dan alleen maar met een groep mensen (online) bij elkaar zitten en over onderwerpen discussiëren. Komen medewerkers enkel op deze basis bij elkaar, dan wordt vergaderen ineffectief. Je komt als bedrijf of instelling terecht in een sleur. Bovendien gaan mensen tegen deze vergadermomenten opzien. Daarbij kost... Read more »
 • Een rechtsvorm kiezen voor je bedrijf – deel 1
  Als je voor jezelf begint en een bedrijf wilt oprichten, dan zul je een rechtsvorm moeten kiezen voor je bedrijf. Je zult dan ook moeten beslissen of je een rechtsvorm met of zonder rechtspersoonlijkheid wilt. In een ander blog hebben we al bekeken wat rechtspersoonlijkheid precies is. In dit blog... Read more »
  +

  Nieuws.org

 • Bill en Melinda Gates gaan scheiden
  Huwelijk ten einde Microsoft-oprichter Bill Gates en zijn vrouw Melinda gaan scheiden. Ze zetten punt na 27 jaar huwelijk. De miljardair heeft op Twitter bekend gemaakt dat de scheiding tussen de twee feit is. De scheiding volgt op een lange bezinningsperiode en ’veel werk aan onze relatie’. De stichting die... Read more »
 • Duitse man filmt dodelijk ongeluk, mag van de politie een kijkje nemen
  Heftige shocktherapie voor notoire sensatiefilmers. Een vrachtwagen was met paar andere auto betrokken bij een ongeluk op de snelweg A3 bij Frankfurter Kreuz in Duitsland. Het ongeluk gebeurde zondagavond jongstleden. Een vrachtwagen raakte twee voertuigen op de vluchtstrook. De truckchauffeur stierf ter plekke. Een zwaargewonde autobestuurder overleed later in het... Read more »
 • Jongeren hebben een nieuw drankspelletje ontdekt
  Er is een drankspel wat gespeeld wordt onder jongeren waarin er bierdoppen in een glas bier worden gegooid. Als de bierdop in het glas komt moet iemand dit glas opdrinken. Het gevaar van dit spel is dat naast het bier ook de bierdop wordt opgedronken. De dop kan vast komen... Read more »
 • Dee van der Zeeuw test bikini´s uit
  Dee van der Zeeuw is een ex-vriendintje van Enzo Knol. Wie Enzo is weten we niet en dat boeit ons niet. Maar Dee test tijdens een videovlog diverse bikini´s uit en dat boeit ons wel! We zijn gewoon zot op vlogs van schaarsgeklede blonde meisjes, want gewoon zo leuk! Het... Read more »
 • Deze coronaversoepelingen zullen aanstaande dinsdag worden aangekondigd
  Mogelijk binnenkort meer vrijheid! De kans is zeer groot dat we vanaf 28 april geen avondklok meer hebben en ook dat de horeca weer open gaan. Volgens bronnen zou de overheid toch overwegen om te versoepelen vanaf 28 april. De overheid wil de komende tijd vijf stappen gebruiken om volledig... Read more »
 • Gary Neville is woest op 12 voetbalclubs met plannen voor Super League
  Engelse sportcommentator Gary Neville heeft laten weten in een video dat de Europese grootste voetbalclubs een gierige klote clubs zijn en maar moet oprotten! Gary: Super League? Rot maar op en keer niet meer terug vertelt hij in het Engels. De commentator is niet positief over de plannen van 12... Read more »
 • Stoffel de honingdas is een slim diertje
  Stoffel is een meester in ontsnappingen. De das is erg gek op honing en daarom de honingdas wordt genoemd. De ras komt voornamelijk voor in Azië en Afrika. Enfin, BBC heeft een repotage gemaakt over Stoffel de honingdas. Het diertje kan een vastgezette deur met draad losmaken en openen. En... Read more »
  +

  B4men

 • Hoe gebruik je parfum op de juiste manier
  Hoe gebruik je parfum op de juiste manier? Want je wilt toch altijd op je lekkerst ruiken? Het verbaast mij eigenlijk hoe weinig mannen weten hoe je op de juiste manier een parfum behoort te gebruiken. Daar ga ik hopelijk verandering in brengen. Het dragen van een “geurtje”/”luchtje” of hoe... Read more »
 • Soft of hardcore? De keuze ligt bij jou
  Wat voor type ben jij, als het om seks gaat? Ben je iemand van tederheid, van liefdevol en zacht? Of ben je wat ruiger aangelegd, en ga je bij voorkeur voor het wat stevigere werk? Waar je van houdt, dat is heel persoonlijk. Erachter komen wat je voorkeur precies is,... Read more »
 • Geen klusser? Deze vloeren leg je gemakkelijk zelf
  Een vloer laten leggen is een behoorlijke investering. Het is ook helemaal niet nodig. Er zijn vloeren die je gemakkelijk zelf kunt leggen, zoals laminaat en PVC. We leggen stap voor stap uit hoe je dat doet. Onderlaag leggen Bij veel laminaat- en pvc-vloeren plaats je eerst een onderlaag voordat... Read more »
 • Game Review: Outriders (PS4) – Leuke Shooter?
  Het is weer tijd voor een game review! Dit keer van de studio People Can Fly en gepubliceerd door Square Enix. Outriders gaat over dat de aarde niet meer leefbaar is door alle oorlogen, natuurrampen en dat de mensheid bijna tot een einde is gekomen. De laatste personen van de... Read more »
 • Hoe trim je zelf je eigen baard? Tips + Video
  Hoe trim je zelf je eigen baard? Deze vraag krijg ik meerdere keren per week. Zowel bij mij in de B4men Barbershop als via email. Zelf je baard trimmen hoeft niet per se heel moeilijk te zijn. Ik hoop je met dit artikel stap voor stap uit te leggen hoe... Read more »
 • Een kajak kopen? Bekijk het aanbod op rubberbootshop.nl!
  Houd je van avontuur op het water? En ben je een echte natuurliefhebber? Dan is kajakken echt iets voor jou. Bij rubberbootshop.nl vind je een ruim aanbod aan opblaasbare kajaks en kano’s. Zo kan je altijd een kajak kopen die past bij jou niveau en wensen. Neem de opblaasbare kajak... Read more »
 • Nieuwe sloten voor jouw woning
  Sloten vormen een klein, maar belangrijk onderdeel van een woning. Ondanks dat een slot klein is van formaat heeft het wel een grootse werking. De kwaliteit van het slot is namelijk bepalend voor de beveiliging van jouw woning. We kunnen ook wel stellen dat sloten jouw wooncomfort beïnvloeden. Kwalitatief goede... Read more »
  +

  Sargasso

 • De ongrijpbare David Bowie
  RECENSIE - In een wat overmoedige bui kocht ik Bowie. De getekende biografie, van Michael Allred en Steve Horton, ingekleurd door Laura Allred. Als de kop die ik dit stukje meegeef de indruk wekt dat het drietal Bowie presenteert als ongrijpbaar genie dat zijn fans steeds een stap vóór was,... Read more »
 • Hoe lang blijft het Britse koninkrijk nog verenigd?
  Veel Britten mochten gisteren naar de stembus. Als de uitslagen vandaag en morgen binnenkomen (er zijn geen exitpolls) zal de aandacht vooral uitgaan naar Schotland, waar de nationalisten op een absolute meerderheid afstevenen. Ook als ze die niet krijgen gaan ze alles op alles zetten om een nieuw referendum voor... Read more »
 • Closing Time | In Extremo
  Het is wel weer tijd voor wat Duits. En voor wat eclectisch samenspel van traditionele (middeleeuwse) instrumenten, poëzie uit de romantiek en, (natuurlijk), rock/metal. In Extremo is het gezelschap dat al deze zaken op een fraaie manier combineert. Het nummer Spielmannsfluch komt van het album waar ze mee doorbraken in... Read more »
 • Tweet du Jour | Patent divide, updated
  Nearly every morning for the past 2 months, I've been tweeting the same map showing a group of mostly rich governments blocking wider vaccine production globally… Now that group is collapsing, and the map is changing quickly… And the EU is looking increasingly isolated… pic.twitter.com/sfx1qKY0XN — Andrew Stroehlein (@astroehlein) May... Read more »
 • De omkering aller waarden
  COLUMN - Op 4 mei, herdenken we de slachtoffers van het fascisme: de joden die zijn vergast door de nazi’s, de politieke gevangenen die zijn gefusilleerd, de homoseksuelen die werden vervolgd, de tweelingen die als medisch experiment zijn gebruikt, de dwangarbeiders die werden afgebeuld totdat ze er dood bij neervielen.... Read more »
 • Closing Time | Spanish Stroll
  Over vreemde eend in de bijt gesproken: Mink DeVille stond op de grote podia, Werchter, Rockpalast, Montreux en Pinkpop tussen de rockacts. Stond hij daar met zijn bandleden die gekleed gingen in bloesjes met ruches, en stond hij daar met zijn dunne dandy snorretje, het goud- en zilverwerk in zijn... Read more »
 • Spaanse conservatieven houden Madrid in handen
  De regionale verkiezingen in Madrid leverden een overwinning op voor de conservatieve Partido Popular De PP profiteerde van het enorme verlies van de centrumrechtse Cuidadanos, die alle zetels verloor. Isabel Díaz Ayuso, de leider van de PP, voerde een agressieve campagne tegen de centrale linkse regering. In afwijking van het... Read more »
  +

  Frontaal Naakt

 • Stel een minister van Ereschuld aan in het nieuwe kabinet
  Peter Breedveld Laat de nabestaanden en overlevenden van de Nederlandse koloniale misdaden niet tegen de klippen op voor hun recht vechten. Stel een minister aan die zelf op zoek gaat naar de rafelranden van ons koloniale verleden. Peter Breedveld Scène uit Danger: Diabolik (Mario Bava (1968) “Zelfs erger dan wat... Read more »
 • Zihni Özdil benoemt het antisemitisme van zijn eigen vrienden niet
  Peter Breedveld Zihni Özdil beweert dat er een taboe rust op het benoemen van antisemitisme, maar wijdt zelf geen woord aan de virulente jodenhaat van zijn eigen vrienden. Peter Breedveld Scène uit Danger: Diabolik (Mario Bava (1968) Antisemitisme benoemen is in Nederland taboe, meent Zihni Özdil en in een schoolopstel... Read more »
 • Rutte gaat nooit meer weg
  Jasper Mekkes Ook al zou uit de notulen van de ministerraad blijken dat hij persoonlijk heeft geprobeerd een aanslag te plegen op Pieter Omtzigt, Rutte is niet van het pluche af te branden. Jasper Mekkes Scène uit Danger: Diabolik (Mario Bava (1968) Voor het eerst sinds Rutte I toonde de... Read more »
 • Lily Chou Chou: a Wound to Recover From
      Remember the scène where Uma Thurman picks out a samourai sword in Kill Bill? Of course you do. The music you hear in that scene (this song is called Kaifuku suru Kizu, “a wound to recover from”) is from a fictional singer, Lily Chou Chou, from another movie,... Read more »
 • De ongrijpbare David Bowie
  Jona Lendering Het stripboek Bowie – Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams is prachtig getekend, maar uiteindelijk geen bevredigende lectuur. Jona Lendering In een wat overmoedige bui kocht ik Bowie – Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams, van Michael Allred en Steve Horton, ingekleurd door Laura Allred. Als de kop, die ik... Read more »
 • Waarom je beter Maya Angelou kunt lezen dan je de huid te laten volschelden door Dominee Wokie
  Peter Breedveld Ik meen door Maya Angelous I Know Why the Caged Bird Sings iets te kunnen begrijpen van hoe racisme is, al zal ik met die presumptie de toorn van Dominee Wokie wel weer wekken. Peter Breedveld Scène uit Danger: Diabolik (Mario Bava (1968) Ik heb net Maya Angelous... Read more »
 • Hoe kun je betalen met crypto in 2021? 
  In dit korte artikel kun je meer lezen over hoe je binnen een mum van tijd Bitcoin kunt gebruiken om te betalen voor producten of diensten. Bitcoin is de afgelopen jaren het populairste in de financiële wereld geweest. Als je nog steeds niet weet hoe je deze digitale valuta moet... Read more »
  +

  Het Kan Wel

 • Podcast: Monique vertelt alles over het wonen in een tiny house
  We hebben al veel geschreven over tiny houses en hoe het is om er in één te wonen. Ook hebben we Monique van Orden al twee keer geïnterviewd, over haar boeken Tiny Houses en Tiny Houses: Living. Dus toen Dille & Kamille ons vroeg om de podcast te delen waarin... Read more »
 • Van bikini’s tot iglo’s: deze producten zijn gemaakt van gerecycled plastic
  Van alle producten in Nederland bestaat slechts 10% uit gerecycled plastic. Het probleem is, zo zeggen fabrikanten en merken, dat plastic vaak bestaat uit verschillende materialen die lastig te recyclen zijn. Of het is niet sterk genoeg of je kan het niet de juiste kleur geven. En dus wordt nog... Read more »
 • Deze snoepverpakking lijkt op plastic, maar kun je eten
  Het is de grote ergernis van velen; snoeppapiertjes in de natuur. De helft van het zwerfafval op straat, bestaat namelijk uit verpakkingsmateriaal, waaronder snoeppapiertjes. Tijd om daar iets aan te doen, dacht de Duitse Anne Lamp. Zij ontwikkelde een eetbare snoepverpakking, die lijkt op plastic. Foto: Traceless Zelf word ik... Read more »
 • Kan jij 100 dagen dezelfde jurk aan?
  Deze week zag ik een artikel in The Guardian dat mijn aandacht trok. Het had als titel: kan jij 100 dagen dezelfde jurk aan? Misschien komt het omdat Asceline en ik een tijdje geleden, op het hoogtepunt van de corona monotonie, besloten een challenge te doen waarbij we elke dag... Read more »
 • Een plastic dieet begint met de 5 R’en van zero waste goeroe Bea Johnson
  Je zou kunnen zeggen, dat de zero waste beweging is begonnen bij Bea Johnson. Deze Française woont met haar gezin in Californië, blogt op haar site Zero Waste Home over het verminderen van plastic en afval en schreef in 2013 het boek Zero Waste Home met als ondertitel: de ultieme... Read more »
 • Hier kun je duurzaam winkelen. Vanuit je luie stoel
  Duurzaam winkelen wordt steeds gemakkelijker. Dankzij een aantal platforms (en natuurlijk onze overzichtspagina met duurzame kledingwinkels) hoef je echt de deur niet meer uit om te vinden wat je zoekt. En er zeker niet voor in de rij te staan. Duurzaam winkelen Gigantisch lange rijen met mensen stonden er afgelopen... Read more »
 • Bewoners krijgen sleutel van het eerste 3D-geprinte huis in Eindhoven
  We schreven er al eerder over: Eindhoven krijgt de eerste woonwijk van Nederland die uit de 3D-printer komt. Het gaat in totaal om vijf huizen onder de noemer ‘Project Milestone‘ en de eerste bewoners hebben nu dus officieel de sleutel gekregen van het eerste 3D-geprinte huis. Het gaat hier om... Read more »
%d bloggers liken dit: