Blogs Nederland – Pagina 2

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

?wi=362754&ws=
  +

  MANIFY

 • Beste sixpack ooit: Bavaria-worstenbrood met bier
  “Jeh, komde gij dees weekend een pilske vatten mee un worstenbrôike?” “Hoezó? Dé doen we normaal toch mee un bekske lut?” ”Neh, Bavaria bouwt die brôikes mee pils.” Bovenstaand vind… Het bericht Beste sixpack ooit: Bavaria-worstenbrood met bier verscheen eerst op MANIFY.... Read more »
 • Polymega: speel al jouw favoriete retro games op één console
  Het klinkt misschien te mooi voor woorden, maar dat is niet zo: je kunt binnenkort al jouw favoriete retro games weer spelen. Op één console nog wel. Retro games zijn… Het bericht Polymega: speel al jouw favoriete retro games op één console verscheen eerst op MANIFY.... Read more »
 • Fotoserie: Patagonië
  Ieder mens heeft nu een smak geld over voor een droomreis, maar dat is op dit moment niet echt makkelijk. Tóch moet je wel blijven dromen over betere tijden. Die… Het bericht Fotoserie: Patagonië verscheen eerst op MANIFY.... Read more »
 • Guide: het instoppen van je overhemd
  Je overhemd instoppen. Misschien heeft jouw vader het je geleerd, misschien heeft he-le-maal niemand het je geleerd. Het kan namelijk weleens voorkomen dat je tijdens een kort gesprek je overhemd drie… Het bericht Guide: het instoppen van je overhemd verscheen eerst op MANIFY.... Read more »
 • Wanneer is je relatie ‘official’?
  Aah, de datefase. Het gaat he-le-maal lekker tussen jullie. Jullie raken niet uitgepraat, het is nooit awkward en je zou kunnen stellen dat er sprake is van behoorlijke kriebels. Misschien zou… Het bericht Wanneer is je relatie ‘official’? verscheen eerst op MANIFY.... Read more »
 • Food trends: dit ligt in 2022 op je bord
  Eten is niet meer hetzelfde. Vroeger werden de aardappels nog elke dag geschild voor de kids. Nu bestellen we voedsel waarvoor we alleen de voordeur hoeven te openen. Vooral in het… Het bericht Food trends: dit ligt in 2022 op je bord verscheen eerst op MANIFY.... Read more »
 • Onderzoek: met alcohol op spreek je beter een tweede taal
  As je bij een benzinestation in Frankrijk staat kun je nog geen Bounty Dark XL bestellen in de voertaal. Maar als je ’s avonds kneitertje lam in de taxi terugzit… Het bericht Onderzoek: met alcohol op spreek je beter een tweede taal verscheen eerst op MANIFY.... Read more »
  +

  Hoe Mannen Denken…

 • Doe ze de groeten in Pays Bah
  "Je keek naar die vrouw aan de overkant," fluistert hij zenuwachtig. "Niet doen!" Het bericht Doe ze de groeten in Pays Bah verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Een zompige hoeveelheid maandelijks ongemak
  Ik zag ze in een drogisterij. Natuurlijke zeespons tampons, verpakt per twee stuks en je krijgt er gratis twee katoenen bewaarzakjes bij cadeau. Het bericht Een zompige hoeveelheid maandelijks ongemak verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • De Verlaten Man (336) – Stofzuigerzakchirurgie
  Jee, heb ik dáár nu al die moeite voor gedaan? Heb ik echt die hele zak doorgefrunnikt en uitgeplozen voor dát ding? Ik merk dat ik toch lichtelijk teleurgesteld ben. Ik had klaarblijkelijk op een meer 'operatiewaardige' vondst gehoopt. Het bericht De Verlaten Man (336) – Stofzuigerzakchirurgie verscheen eerst op... Read more »
 • Berechting zou moeten plaatsvinden dáár waar het hoort, namelijk de rechtbank
  In het gehucht Kwekdam-Zuid is een poging gedaan een man van zijn bed te lichten, vanwege verregaande ongewenste en grensoverschrijdende seksuele ontuchtigheden met een persoon van het andere geslacht. De arrestatie bleef bij één poging omdat de vermeende verdachte 120 kilo bleek te wegen en het arrestatieteam uit één man... Read more »
 • Als de rode draak vuur spuwt, schudt de zwaluw slechts haar veren
  Nu Olympiërs niet meer hun eigen telefoons en laptops mee naar China mogen nemen - want: spionage - is waakzaamheid meer dan geboden. Niet alleen voor onze Olympiërs, maar ook voor het thuisfront. Het bericht Als de rode draak vuur spuwt, schudt de zwaluw slechts haar veren verscheen eerst op... Read more »
 • Kapsalon
  Ik was in de theaterkapsalon Daar zou men weer het heertje van mij maken Gedekte coupe de baard strak langs de kaken Terwijl er ook een voorstelling begon Het bericht Kapsalon verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Aanranding The Voice blijkt afleiding
  Alle nieuws over The Voice blijkt afleiding te zijn voor datgene wat werkelijk belangrijk is; er wordt gestemd over 2G. Het bericht Aanranding The Voice blijkt afleiding verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
  +

  Vroegert

 • VideoJody Bernal: hoe is het nu met de ‘Que si, que no’-zanger?
  Jody Bernal: dé Nederlandse artiest met een Colombiaanse achtergrond. Deze zanger scoorde in 2000 een gigantische hit met Que si Que no. Hiermee stond hij zelfs op nummer 1 in zowel Nederland als België. Deze single heeft zelfs 15 weken lang de hitparades aangevoerd. We vertellen je hoe de carrière van... Read more »
 • VideoBrum: 11 herinneringen aan deze iconische gele auto
  Een klein, geel autootje dat iedere aflevering naar de grote stad reed en daar een hoop avonturen meemaakte. Dat kan maar over één serie gaan: Brum! Tijd om herinneringen op te halen van deze held op wielen. Brum: ken jij deze gele auto nog? Brum is een kinderserie die werd... Read more »
 • VideoAnimaniacs: de 13 beste herinneringen aan dit gestoorde trio
  De Animaniacs was een serie die je in Nederland voor het eerst kon bekijken op RTL 4. Het was een cartoonserie over drie gestoorde wezentjes die niet in toom gehouden konden worden. En dat zorgde bij jou voor veel vermaak! Animaniacs: terugblik op deze serie Animaniacs is een serie die... Read more »
 • VideoPieter Post: deze 13 personages maakten het programma zo tof
  Pieter Post, Pieter Post met z’n poes verdient de kost. In z’n rode wagen, zon of regenvlagen… brieven pakjes brengt hij door het land. Als jij vroeger postbode wilde worden, kwam dat zeker door deze held! Pieter Post: een geweldige kinderserie Pieter Post is een postbode uit het Engelse dorpje... Read more »
 • VideoGeorge Harrison: zijn 10 beste songs van The Beatles
  Bij The Beatles denk je niet als eerste aan George Harrison. Toch komt een aantal prachtige songs van de fab four uit zijn koker. Bovendien draagt veel muziek van de band een duidelijk herkenbaar Harrison-accent. Wij zetten de 10 mooiste nummers voor je op een rijtje.  In The Beatles Harrison... Read more »
 • VideoBubble Trouble: 16 redenen waarom dit spel zo verslavend was
  Als kind had je vroeger verschillende websites waar jij verslavende spelletjes kon spelen. Jij kon dan ook uren op een website als Spele.nl doorbrengen. Helaas had jij vaak schermtijd en ging dat feestje niet door. Wij blikken terug op het geweldige spelletje Bubble Trouble! Bubble Trouble: een verslavend spelletje Bij... Read more »
 • VideoZo gaat het nu met deze 12 vroegere Disney Channel kindersterren
  Als je denkt aan Disney, komen waarschijnlijk al snel de klassieke figuren in jouw hoofd op. Bijvoorbeeld Donald Duck, Micky Mouse en Goofy. Maar de zender Disney Channel is iets van een heel ander niveau. Die programma’s die hierop verschenen waren jouw jeugd! Series op Disney Channel Wanneer we vroeger... Read more »
  +

  TechGirl

 • VideoDe beste Tech & Marketing kijktips
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Noem het gerust een guilty pleasure: de hele dag in je bed liggen of op de bank hangen en al je favoriete films en series kijken. Het is super relaxed, maar achteraf denk je misschien ‘had ik mijn tijd niet beter kunnen besteden?’... Read more »
 • Op welk cryptoplatform kan ik beginnen met traden?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Wie denkt dat alleen mannen in digitale valuta, de crypto’s, investeren heeft het mis. Steeds meer meiden wagen zich aan de handel in munten als Bitcoin, Ripple en bijvoorbeeld Ethereum. Overweeg jij ook om te traden op een cryptoplatform? Er zijn verschillende platforms... Read more »
 • Dry january gadgets – zo houd je het wél vol
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Geef toe: je zou het ook geloven als januari uit 101 dagen bleek te bestaan. De dagen kruipen vooruit. Komt het omdat je deze maand alcoholvrij door het leven gaat? Of zijn het de donkere dagen die de snelheid uit het leven halen?... Read more »
 • Vijf redenen waarom jij je angsten moet overwinnen!
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Ben jij een tech geek? Dan weet je vast wat ik bedoel: de eerste keer dat je de terminal opent zonder ook maar één code te hebben geschreven, is overweldigend. Het gevoel dat het je kan geven is toch eigenlijk té gek voor... Read more »
 • LG Tone Free review: fijne oordopjes met UV-licht
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Het is tegenwoordig niet makkelijk om te kiezen welke oordopjes je het beste kan kopen, want er zijn er zoveel. Ze lijken allemaal qua mogelijkheden erg op elkaar. LG heeft nu oordopjes gemaakt met UV-licht, zodat ze beter schoon blijven (het doodt namelijk... Read more »
 • Dr. TechGirl: welke app helpt je bij financiën?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! De waakhonden van de overheid strijden tegen finfluencers: mensen die zonder licentie financieel advies geven en geld verdienen door volgers een mooi plaatje voor te houden. Toch is er naast al die crypto en investeringen ook nog steeds een wereld waarin mensen geen... Read more »
 • Upcoming: TechGirl Podcast 2022
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Wij starten onze eigen TechGirl Podcast! Zo, dat is nou een leuk nieuwtje aan het begin van het nieuwe jaar. In de TechGirl Podcast 2022 spreken we verschillende vrouwen uit de tech. Zij vertellen over hun avonturen in de IT: wat maakten ze... Read more »
  +

  gert-jan.org

 • Nederland Olympisch Kampioen Belastingheffen Benzine
  Nog een medaille erbij Gelukkig exporteren onze topsporters corona naar Japan in vliegtuigen die geen accijns betalen over hun brandstof. De NOS kopt ‘m er lekker in. “Voor het eerst is de benzineprijs bij de duurste tankstations boven de twee euro gestegen. Het gaat om de hoogste prijs die in... Read more »
 • Geert Jan Jansen: Criminele Kunstvervalser Voor Wie Misdaad Maar Blijft Lonen
  Niemand is te oud om alsnog naar de gevangenis te gaan. Niemand! Misdaad mag niet lonen! Pluk ze kaal. Maar stel, je bent kunstvervalser en schrijft er nog een boek over ook. Die publicatie leidt weer tot nieuwe inkomsten middels een theatervoorstelling. Hoezo misdaad mag niet lonen? Omdat het hier... Read more »
 • Avondklokrellen? Huur Een Hooligan!
  Lust u nog peultjes? Dagblad NRC onthult in juli hoe ongekozen burgemeesters voetbalhooligans onbezoldigd in dienst nemen om de stad veilig te houden [3] tijdens de avondklokrellen van eind januari. Ging het goed? Trevor Noah, presentator van The Daily Show, is al een tijdje vermist op de Nederlandse TV. Jammer.... Read more »
 • Superstrafkorting Gruwelzussen Voor Hulp Aan ‘Babybroertje’ – Kinderpsychiater Piet Hein T.
  Het gebeurt gelukkig in een ver, ver land. Misbruik van andermans [arme] kinderen enzo. Niet ieder kinderleven weegt even zwaar. Dit keer niet over mensonterende omstandigheden in fabrieken ver weg of de produkten die we kopen – kan niet elke dag kerstmis zijn, zo vermoeiend – maar meer tastbaar, het... Read more »
 • Wie Interesseert dé Amsterdamse Veiligheidsdriehoek?
  Niet dé Amsterdamse Penoze, goed lezen. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten. Net geklikt op een link in de dagelijkse email van mijn krant. Onderweg daarna tel ik de zinloze seconden af tot de cookiemelding vanzelf verdwijnt. Vervaagd en vergrijsd zie ik op de achtergrond dikke letters over Peter R.... Read more »
 • Prik Me Dan Als Je Kan
  RIVM: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Soms denk ik dat die M staat voor ‘Monddood maken die burgers! Fout gezien virusbaas Jaap van Dissel’s persoonlijke 2020-kruistocht tegen mondkapjes. De oude Egyptenaren begrijpen uitstekend dat hun lot innig verbonden is met dat van Moeder Aarde. OK, ze overdrijven licht met hun... Read more »
 • Vier Mei, Wa’s Da?
  Echte vrijheid kijkt vooruit zonder de ballast van het verleden. Het mooiste aan dodenherdenking op vier mei is dat de jongere generatie geen enkel idee heeft waar het over gaat. Vrijheid is normaal voor ze. Is dat niet het hoogste wat we kunnen bereiken? Nog even aan het werk en... Read more »
  +

  Stuk Rood Vlees

 • Hoe “eerlijk” zijn de ministersposten in Rutte IV verdeeld?
  Maandag stonden de ministers van het kabinet Rutte IV, net beëdigd door de Koning, op het bordes van paleis Noordeinde. Het verdelen van ministersposten tussen regeringspartijen is een van de belangrijkste vraagstukken tijdens kabinetsformaties. En in die verdeling vinden we een van de sterkste relaties in de sociale wetenschappen: de... Read more »
 • Aflevering 103 – Het regeerakkoord van het kabinet Rutte-IV, met Tom Louwerse en Tom van der Meer
  Het regeerakkoord van het kabinet Rutte-IV opent met een aantal pagina’s over het functioneren van de parlementaire democratie. Het nieuwe kabinet wil de democratische rechtsorde versterken, de vertrouwensrelatie tussen burger en overheid herstellen, de controlerende en wetgevende rol van de Tweede Kamer vergroten, een transparante overheid creëren, en nog veel... Read more »
 • Krijg je ideologie met de paplepel ingegoten?
  Hoe belangrijk zijn je ouders en de omstandigheden waarin je opgroeit voor je politieke opvattingen? We weten al decennialang dat ouders die zelf politiek geëngageerd zijn en thuis (met hun kinderen) over politiek praten, een grotere kans hebben om dat over te dragen op hun kinderen. In zulke gezinnen is... Read more »
 • Ondemocratisch Afrika? Kleine eilandstaten vormen de uitzondering
  Op 17 Oktober 2021 trokken de burgers van Kaapverdië, een eilandstaat aan de westkust van Afrika, naar de stembus voor de presidentsverkiezingen. Zittend president Fonseca had er reeds twee termijnen opzitten en was daardoor uitgesloten van deelname aan de verkiezing. Oppositiekandidaat Neves wist een meerderheid van de stemmen te behalen... Read more »
 • Wie was het meest succesvol aan de onderhandelingstafel?
  Het regeerakkoord ligt er. Na een formatie van negen maanden zijn VVD, D66, CDA en ChristenUnie eruit. We hebben het eindresultaat van de onderhandelingen. Een cruciale vraag voor politicologen is wie daar de meeste invloed op heeft kunnen uitoefenen. Journalisten stellen al de vraag: heeft de VVD niet te veel... Read more »
 • Zijn populisten slechte verliezers?
  Nog steeds twijfelt Donald Trump aan de eerlijkheid van de verkiezing die hij verloor.  Ook sommige andere populistische leiders lijken slechte verliezers te zijn, waardoor het beeld heerst dat populisten slechte verliezers zijn.  Maar hoe zit dat met populistische burgers?  In een recent gepubliceerde studie onderzochten we dit in de... Read more »
 • Wat bepaalt het succes van politieke leiders? Schaduwleiders?
  Wat maakt een politiek leider succesvol? De bestaande politicologische literatuur bespreekt het belang van persoonlijkheidseigenschappen, institutionele bevoegdheden en politieke steun (bijv. in het parlement) voor de effectiviteit van politieke leiders. In een recent verschenen boek wijst NRC-journalist Kees Versteegh op het belang van persoonlijke afhankelijkheidsrelaties tussen politieke leiders en hun... Read more »
  +

  Top 10 Lijstjes

 • 10 Dieren bedreigd door klimaatverandering
  Klimaatverandering heeft invloed op alle dieren op aarde. Hogere temperaturen en een stijgende zeespiegel maken het voor veel dieren lastiger om te overleven. Wetenschappers denken...... Read more »
 • Top 10 Grootste horeca franchiseformules in Nederland
  Het openen van een succesvol restaurant is een kunst op zich. Daarom is het niet gek dat franchise formules een geliefde keuze zijn voor restauranteigenaars....... Read more »
 • Top 10 Landen met de grootste goudvoorraad
  Het is voor landen belangrijk om een grote hoeveelheid goud op zak te hebben. Goud blijft namelijk waardevol, waardoor een land kan verzekeren dat het...... Read more »
 • Top 10 Grootste Konijnenrassen
  Konijnen: de vriend van ieder huishouden. We denken bij ‘konijnen’ natuurlijk aan die lieve, kleine, knuffelige beestjes die we in een hok houden, maar deze...... Read more »
 • Top 10 Populairste NFT-projecten
  Met NFT word je eigenaar van digitale objecten. Alles wat digitaal is, wordt een soort onvervangbaar digitaal kunstwerk. De waardes van deze NFT’s zijn soms...... Read more »
 • Top 10 Grootste Casino’s ter wereld
  Het valt niet te ontkennen dat de populariteit van casino’s de afgelopen jaren is gegroeid. Hoewel echter elk casino zijn eigen erkenning verdient, hebben ontwikkelaars...... Read more »
 • Video10 Leuke Minecraft Weetjes
  Voor wie Minecraft nog niet kent, even een korte introductie: Minecraft is een sandbox-game. Dit betekent dat de speler vrij kan rondlopen in een virtuele...... Read more »
  +

  Hersendood

 • Bitch Fight
  Gelukkig is er dan altijd een liefdevolle moeder om met de juiste oplossing te komen!... Read more »
 • Frietje bakken
  Een brandende frituurpan blussen met een emmer water. Dan ben je echt totaal achterlijk!... Read more »
 • Darwin Award
  Nu kun je alles wel negatief gaan bekijken. Maar laten we wel eerlijk zijn, dit ging bijna goed.... Read more »
 • VideoHelden
  Lijkt me niet dat de gemiddelde stomerij de rooklucht nog uit het jasje van deze man gaat krijgen! *Video: hersendood... Read more »
 • Beestjes
  Hier kan menige zweefvlieger een puntje aan zuigen!... Read more »
 • Vrijdagochtendbabe
  Laten we eerlijk zijn, er gaat niets boven zwarte lingerie!... Read more »
 • Pauper watjes
  Shit, ik dacht: Dit wordt verdomme knokken. Maar nee, dit is eerder gay Grieks-Romeins worstelen!... Read more »
  +

  Tweakers

 • Halo Infinite heeft meer dan 20 miljoen spelers en had 'beste Halo-launch ooit'
  Halo Infinite is sinds het spel is uitgebracht door meer dan twintig miljoen gamers gespeeld, maakt Microsoft bekend. Daarmee heeft de game de 'grootste Halo-launch' ooit. De game heeft free-to-play-multiplayer; de uitgever zegt niet hoeveel gamers de singleplayer hebben gespeeld.... Read more »
 • [Plus] Tracking-ads weigeren zonder gevolgen - EU mikt op onlineplatforms
  Het Europees Parlement heeft de Digital Services Act aangenomen. Wat betekenen deze regels voor onder meer onze privacy en tracking-ads?... Read more »
 • WordPress 5.9
  Versie 5.9 van WordPress is uitgekomen. Met dit programma, dat onder een gpl-licentie beschikbaar wordt gesteld, is het mogelijk om een website of blog op te zetten en bij te houden. WordPress is eenvoudig in te stellen en kan binnen vijf minuten draaien mits er al een server met php... Read more »
 • AdGuard Home 0.107.3
  Adguard Home versie 0.107.3 is uitgekomen. Met deze software kan er thuis een dns-server worden opgezet om zo onder meer advertenties en malware te blokkeren op het gehele netwerk. Het is daarmee dus vergelijkbaar met Pi-hole. Adguard Home werkt op een machine met Windows, macOS, Linux of FreeBSD, is ook... Read more »
 • Chocolatey 0.12.1
  Chocolatey is een opensource-packagemanager, waarmee via de command line of PowerShell software op de computer geïnstalleerd, bijgewerkt en verwijderd kan worden. Op de website van Chocolatey staan een kleine 9000 zogenaamde packages die door de community worden onderhouden. Chocolatey is gratis te gebruiken, maar er zijn ook betaalde uitvoeringen, die... Read more »
 • Riot Games klaagt Vietnamese gamemaker aan om League of Legends-kopie
  Riot Games is een rechtszaak begonnen tegen de Vietnamese gamemaker Imba Technology. Volgens Riot Games kopieert de ontwikkelaar personages, tekst en andere eigenschappen uit League of Legends voor zijn game I Am Hero: AFK Tactical Teamfight.... Read more »
 • Voorzitter van omstreden NSO Group stapt op
  De voorzitter van de omstreden NSO Group vertrekt bij het bedrijf. Het technologiebedrijf kreeg de afgelopen tijd veel kritiek en raakte verwikkeld in een rechtszaak met Apple. Volgens de aftredende voorzitter heeft dit niets te maken met zijn vertrek.... Read more »
  +

  Retecool

 • Verzin een Onderschrift 25 januari 2022
  Johan was nu niet zo snel meer op z’n teentjes getrapt - Ds. Ploppo Het bericht Verzin een Onderschrift 25 januari 2022 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • RC Late Night Music – Steriogram – Walkie Talkie Man
  We Are The Road Crew, zong Motörhead in hun gelijknamige ode aan de Roadies, als een soort Je Suis Charlie avant la lettre verklaring van solidariteit. The Road Crew, dat zijn de anonieme, maar onmisbare werkbijen van het Popcircuit. Alleskunners die buiten de spotlights opereren, en die cruciaal zijn voor... Read more »
 • Even Keren Steken
  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald Het bericht Even Keren Steken verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 24 januari 2022
  Gebiedsverbod, rijbewijs ingenomen, Sperti uitverkocht, het zat de buttplug fee niet mee. - Sjofels de Pofels Het bericht Verzin een Onderschrift 24 januari 2022 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 21 januari 2022
  Oehoer in bananenbar viel vies tegen - n=1 Het bericht Verzin een Onderschrift 21 januari 2022 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 20 januari 2022
  Het decolleteren van Bo Zho Leh wordt gedaan omdat zij zuurstof nodig heeft om zich te openen - barq Het bericht Verzin een Onderschrift 20 januari 2022 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
 • Verzin een Onderschrift 19 januari 2022
  Reet wachtte net zo lang met het posten van een foto van zijn zus totdat het niet meer hoefde. - Monade Het bericht Verzin een Onderschrift 19 januari 2022 verscheen eerst op Retecool.... Read more »
  +

  Kennisdomein

 • De toekomst van influencers
  Op social media kan je haast niet meer om ze heen: influencers. Hoewel velen influencer marketing als negatief beoordelen, is het een zeer effectief marketingmiddel voor bedrijven. Daarnaast heeft de Stichting Reclame Code in 2019 een nieuwe wetgeving ontwikkeld die het gebruik van influencer marketing betrouwbaarder moet maken. Die wetgeving... Read more »
 • De regels en risico’s van online gokken in Nederland
  Sinds 1 oktober 2021 is online gokken in Nederland legaal geworden. Eerder was het illegaal om online gokspellen aan te bieden en was het alleen mogelijk om op sites te gokken die niet onder toezicht stonden van de Kansspelautoriteit (KSA). Er waren wel risico’s aan verbonden om illegaal online te... Read more »
 • De groei van de gaming industrie
  De gaming industrie heeft de afgelopen jaren te maken met een enorme groei. Er worden niet alleen meer spellen worden uitgebracht, maar ook zijn ook steeds meer spelers en makers van games. Hoe die groei eruit ziet, wat de oorzaken hiervan zijn en welke gevolgen dit met zich meebrengt, lees... Read more »
 • Chinese astrologie
  De Chinese astrologie bestaat al duizenden jaren. Dat is zelfs nog langer dan de westerse sterrenbeelden die wij in Nederland hanteren. Met de Chinese astrologie probeert men de levensloop van mensen te doorgronden en te begrijpen. Wat die Chinese astrologie precies inhoudt, lees je hier.  Lees verder na de afbeelding.... Read more »
 • Belangstelling in seksualiteit
  Pagina’s gerelateerd aan seksualiteit zijn de meest bezochte pagina’s op Google. Eigenlijk wel logisch als je bedenkt dat seksualiteit iets is van ons allemaal. De ontwikkeling van de seksualiteit begint al in de wieg en het onderwerp heeft vaak onze aandacht en belangstelling. Welke leeftijd je ook hebt. Het is... Read more »
 • GGZ, wat is dat
  GGZ, wat is dat nu precies? GGZ is de afkorting voor ‘geestelijke gezondheidszorg’ in Nederland.  Wist je dat 1 op de 4 Nederlanders in zijn leven met psychische problemen te maken krijgt (Rijksoverheid, z.d)? Als je psychische problemen hebt is het belangrijk dat je passende hulp via de basis GGZ... Read more »
 • De betekenis van sterrenbeelden
  Ben je geboren op 9 maart, dan heb je het sterrenbeeld Vissen. De sterrenbeelden die we in Nederland hanteren, zijn bij velen wel bekend. Regelmatig staan er horoscopen in kranten, in tijdschriften en op andere media. Maar wat zijn die sterrenbeelden precies? Waar komen sterrenbeelden vandaan en hoe wordt bepaald... Read more »
  +

  Groen Nieuws

 • Dode bergeenden gevonden op Zeeuwse stranden
  Er zijn tweehonderd dode bergeenden aangetroffen op Zeeuwse stranden. Op diverse stranden in de gemeenten Veere en Vlissingen zijn bergeenden dood aangetroffen. De oorzaak wordt onderzocht. Een aantal bergeenden is opgestuurd naar de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit voor nader onderzoek naar de doodsoorzaak. Er kunnen de komende dagen nog... Read more »
 • Nieuwe president Biden werkt hard aan de klimaatdoelen
  Tien jaar geleden as het Al Gore die met zijn documentaire ‘An Inconvenient Truth’ die de wereld schokte en aangaf dat het ‘vijf voor twaalf’ is, wat betreft de verandering van het klimaat. Natuurlijk was hij niet de eerste klimaat activist van die tijd, maar hij maakte meer indruk en... Read more »
 • Kernenergie heeft zich bewezen gevaarlijk te zijn en is waanzin
  Nu de kolencentrales gaan sluiten, omdat ze te veel fossiele uitstoten is Nederland haastig op zoek naar alternatieven als windmolens op zee of waterstof centrales. Een onverantwoordelijke gedachte van partijen als: CDA en VVD, FVD en PVV om opnieuw een kerncentrale te bouwen is uit den boze. Als er een... Read more »
 • Mestprobleem treft ons allen en het klimaat
  In Nederland zijn er zo’n 18 miljoen grotere veedieren (koeien, varkens, schapen en geiten en paarden). Het aantal varkens is 12 miljoen en er zijn in Nederland bijna 4 miljoen koeien. Het aantal pluimveedieren (voornamelijk kippen) is rond 100 miljoen. Mest is essentieel voor voedsel gewassen en daar is niets... Read more »
 • Gecertificeerde soja is niet altijd duurzaam
  Het RTRS-certificeringsproces moet er voor zorgen de soja en andere producten overeenkomen met de normen van de Round Table on Responsible Soy. De onderdelen van deze normen zijn: Rechten van werknemersLandrechtenRespect voor kleinschalige en traditionele bebouwing van het landWelzijn van de plaatselijke bevolkingBescherming van biodiversiteitGebruik van bestrijdingsmiddelenWaterverbruikBodemvruchtbaarheidGebruik van bestrijdingsmiddelenEffect op... Read more »
 • Groen energie blijkt vaak niet altijd duurzaam
  Er worden tegenwoordig heel veel producten verkocht als duurzaam, maar helaas gaat het ook vaak om misleidende reclame. De duurzame producten zijn in sommige gevallen niet echt groen en eerder grijs of helemaal niet duurzaam. Het is daarbij ook bijzonder dat de overheid aan bedrijven die pretenderen duurzaam te zijn... Read more »
 • Milieueffecten van vlees en vleesvervangers
  Is mijn vleesvervanger met ingrediënt soja slecht voor het milieu?Als je veganist, vegetariër of flexitariër bent je bewust minder vlees of geheel geen vlees meer gaan eten om het het dierenwelzijn, regenwoud of je gezondheid te sparen en mogelijk zelfs om de klimaat opwarming tegen te gaan. Maar dan wil... Read more »
  +

  B4men

 • Fashion trends 2022 voor mannen
  Fashion trends 2022 voor mannen. De eerste fashion trends voor het komende jaar worden steeds duidelijker. Waar de mannen de afgelopen jaren een beetje achter bleven bij de vrouwen als het om kledingtrends ging, gaat dat dit jaar veranderen voor de mannen. De fashiontrends in 2022 gaan voor mannen een... Read more »
 • Camper of caravan; wat past het beste bij jou?
  Ga je voor het eerst kamperen en weet je niet wat het beste bij jou past; een camper of een caravan? Of ben je al trotse eigenaar van een van de twee maar ben je niet meer zeker wat de beste keuze is voor jou? Hier lees je alles over... Read more »
 • De baard in 2022 ga je voor lang of kort?
  De baard in 2022. Welke baard trend gaat er dit jaar komen? Worden het lange of juist korte baarden dit jaar? Op deze vragen ga ik je antwoord geven in dit artikel. Veel mannen met baarden worden snel een beetje kriebelig van het woord baardtrend. Toch zijn er ook heel... Read more »
 • Kapsel trends voor mannen 2022
  Kapsel trends voor mannen 2022. Wij zitten inmiddels alweer een tijdje in het nieuwe jaar. Toch heb ik even gewacht met het brengen van dit artikel omdat we nog steeds in lockdown zitten en wij als kappers / barbier nog steeds dicht zijn. Echter gaat het waarschijnlijk nog wel even... Read more »
 • Een tuinset kopen, waar moet je op letten?
  Zijn je tuinmeubels aan vervanging toe en is het tijd om nieuwe te kopen? Dan wil je vast graag weten waar je allemaal op moet letten als je nieuwe tuinmeubelen gaat aanschaffen. We hebben de belangrijkste tips op een rijtje gezet voor je, zodat je precies weet waar je aan... Read more »
 • Don Papa Rum een bijzondere kennismaking
  Don Papa Rum. Nog niet heel lang geleden ben ik uitgenodigd voor een heel bijzondere kennismaking met dit rum merk. Tijdens een heel chique en bijzonder diner werd ik meegenomen in de wereld van Don Papa en mocht ik de nieuwe aanwinst proeven, de Don Papa Port Cask Finish. Het... Read more »
 • Algemene tips voor kleding shoppen: hier kun je op letten!
  De een is er dol op, de ander houdt zich er het liefst zo min mogelijk mee bezig: kleding kopen. Of het nu je hobby is of niet: het is in ieder geval handig om het shoppen zo slim mogelijk aan te pakken. Zo vind je de juiste parels, waar... Read more »
  +

  Sargasso

 • Natural Life in de VS: de langzame doodstraf
  ACHTERGROND - Laat ik beginnen met een vergelijking die je hoogstwaarschijnlijk versteld zal doen staan. In Nederland wonen 17 miljoen mensen, in de VS ongeveer 20 keer zoveel, 335 miljoen. In Nederland zaten in 2020 40 mensen levenslang uit. Zou je dat evenals het inwoneraantal met 20 vermenigvuldigen voor de... Read more »
 • VideoClosing Time | Stars of the Lid
  Sluit je ogen en wat zie je? Stars of the (eye)lid, aldus een van de leden van het droneduo Stars of the Lid. Hun muziek is “a strategy for calming, a way of reducing one’s mental traffic, a moment of simplicity and a way to pay homage to the tearjerkingly... Read more »
 • Het grotere plaatje van de klimaatcrisis
  RECENSIE - In het boek A Bigger Picture verweeft klimaatactiviste Vanessa Nakate haar persoonlijke verhaal met het grotere verhaal over klimaatverandering en klimaatongelijkheid. Vanessa Nakate, een klimaatactiviste uit Oeganda, richtte Youth for Future Africa op, dat later werd omgedoopt naar de Afrikaanse Rise Up Movement, en zette in eigen land... Read more »
 • VideoClosing Time | Yona
  Yona is een virtuele artiest, of een ‘auxuman’ (auxiliary human), zoals haar makers haar noemen. “Auxumans are virtual people driven by artificial intelligence and digital technologies. They bring you emotional content and further humanise machine generated art”, aldus Ash Koosha (die we gisteren in de Closing Time hadden) en Isabella... Read more »
 • ‘Koninklijke’ Shell is niet meer
  Vandaag, 24 januari 2022, levert Koninklijke Shell zijn titel in en gaat gewoon verder hetzelfde te doen wat het al decennia lang doet: een van de grootste vervuilers van de wereld zijn.  Alleen vanaf nu officieel niet meer in Nederland, want het bedrijf probeert te voorkomen dat het moet gaan... Read more »
 • Plastic kleding
  In een serie artikelen onderzoek ik kleding vanuit het perspectief van duurzaamheid, met als doel bij te dragen aan een eerlijker imago van kleding. In het eerste deel: plastic. De winkels zijn weer open! Dat betekent dat we onze consumptiehonger weer ongeremd kunnen stillen. In december was alles dicht, maar... Read more »
 • VideoClosing Time | Ash Koosha
  Multimedia-artiest Ash Koosha maakt zijn muziek door samples op te breken in onherkenbare stukjes geluid die hij weer opbouwt tot melodieën en ritmes. Het resultaat is muziek die tegelijkertijd haperend en melodieus is, oppervlakkig en gelaagd, schril en vol. Het klinkt moeilijker dan het is. ‘GUUD’ staat op zijn gelijknamige... Read more »
  +

  Frontaal Naakt

 • Waarom we allemaal verontwaardigd zijn over banden met China maar de rest ons niks kan schelen
  Meindert Boersma Verontwaardiging over mensenrechtenschendingen moet, maar het valt wel op dat we ons daarbij wel steeds op China fixeren en niet op bijvoorbeeld Shell, Israël of onszelf. Meindert Boersma Scène uit Milocrorze: A Love Story (Ishibashi Yoshimasa, 2011). Afgelopen donderdag onthulde de NOS dat China onderzoek financiert aan de... Read more »
 • Dickpic
  Peter Breedveld Heel wat jaren geleden nam een vriendin me mee naar een soort partijtje. Er zaten een stuk of tien vrouwen, allemaal twintigers, en ik was de enige man. Peter Breedveld Scène uit Milocrorze: A Love Story (Ishibashi Yoshimasa, 2011). Heel wat jaren geleden nam een vriendin me mee... Read more »
 • Als ik mijn zoons opvoed, cancelt u dan even GeenStijl?
  Peter Breedveld Je kunt je zoon nog zo keurig opvoeden; als de hele rest van de wereld aanranding en seksisme als entertainment beschouwt, heeft dat naar mijn bescheiden mening meer invloed. Peter Breedveld Scène uit Milocrorze: A Love Story (Ishibashi Yoshimasa, 2011). Ik moet gisteren duizend keer gelezen hebben dat... Read more »
 • Joris overschrijdt een grens
  Johan de Vries Joris besloot zichzelf maar eens te reguleren. Hij had daarvoor een instrument bedacht waarmee hij een ‘tot-hier-en-niet-verder’-grens’ kon trekken. Hij ging naar het park waar een zandbak was, om zijn zelfregulator te testen. Johan de Vries Scène uit Milocrorze: A Love Story (Ishibashi Yoshimasa, 2011). Joris besloot... Read more »
 • The Horse Song van Iggy Pop
      The Horse Song is een oud liedje van Iggy Pop, uit 1982 om precies te zijn, afkomstig van het album Zombie Birdhouse. Elke rechtgeaarde Iggy Pop-fan rekent twee solo-albums van Iggy tot zijn favorieten, namelijk The Idiot en Lust for Life, samen met Bowie geschreven en opgenomen (toen... Read more »
 • Wilders is niet de schuld van Vera Bergkamp
  Peter Breedveld Ik zie dat u in Kamervoorzitter Vera Bergkamp een bliksemafleider gevonden hebt die uw eigen aandeel in het racisme van Wilders moet doen vergeten. I won’t allow it. Peter Breedveld Scène uit Milocrorze: A Love Story (Ishibashi Yoshimasa, 2011). Nederlands Deugtwitter heeft een nieuwe zondebok, namelijk Vera Bergkamp,... Read more »
 • The five best video games of 2021
  Tom Breedveld Last year was a bit of a disappointment with regards to new releases. However, some nuggets are found among the mud, and so I bring you the five best games of 2021. Tom Breedveld Scène uit Milocrorze: A Love Story (Ishibashi Yoshimasa, 2011). It’s a busy life. I’m... Read more »
  +

  Het Kan Wel

 • Trend: niet meer douchen en geen zeep meer gebruiken
  Een paar weken geleden had ik met een vriendin een gesprek over onze douchegewoonten. Zij douchte minimaal twee keer per dag, omdat ze dat heerlijk vond. Ik ben een paar jaar geleden gestopt met elke dag douchen en poedel de helft van de tijd vrolijk met een washandje en koud... Read more »
 • In Den Bosch bouwen de bewoners zelf mee aan duurzame woongemeenschap Boschgaard
  Na vijf jaar bikkelen, overleggen, onderhandelen, brainstormen en ontwerpen is dit najaar de circulaire bouw gestart van het duurzame woonproject Boschaard. Wat ooit begon als een gekraakt buurthuis met tien bewoners, wordt straks een thuis voor 19 huishoudens. De meeste bewoners zijn al gevonden, maar nog niet allemaal. “Sommige mensen... Read more »
 • Dit is de beste voeding voor een mooie huid
  Als tiener (en eigenlijk ook nog als twintiger en dertiger) gaf ik bakken met geld uit aan dure potjes (chemische) crème, die beloofden dé sleutel te zijn voor een mooie, egale huid. Uiteindelijk kwam ik er na jaren experimenteren (en vele guldens en euro’s later) achter dat de oplossing niet... Read more »
 • Hoe houd je je energierekening laag en je huis warm en comfortabel?
  De winter hangt inmiddels als een grauwe deken over ons heen en dat betekent vaak: de lichten aan en de verwarming op standje hoog. Toch is het slim om, met de stijgende energieprijzen, nog wat andere maatregelen te nemen om het binnen comfortabel en warm te houden zonder dat je... Read more »
 • Stijlvol wonen in een micro-appartement van 30m2
  In grote Nederlandse steden vind je steeds vaker: het micro-appartement. Een micro appartement is tussen de 15 en 40 m2 groot. Dat is klein, maar door de praktisch indeling zijn ze heel comfortabel. In een micro-appartement heb je alle voordelen van wonen in de stad, maar zonder de torenhoge vaste... Read more »
 • Niet van de bank te branden? Zo weet je of je onderprikkeld bent en wat je eraan kan doen.
  We hebben het in de huidige maatschappij vaak over overprikkeld zijn en altijd ‘aan’ staan. Op kleine momenten van verveling, pakken we onze telefoon en scrollen eindeloos, terwijl we duimpjes, hartjes en smileys uitdelen. We gunnen onze zintuigen nauwelijks nog rust. Maar onderprikkeld zijn, kan ook. Zeker tijdens de pandemie... Read more »
 • Seizoenskalender: voor elke maand de seizoensgroenten en -vruchten op een rij
  Als ik in de supermarkt loop, zie ik de bosbessen en frambozen liggen. Ik kan de verleiding bijna niet weerstaan om ze in mijn mandje te doen, want ik vind niets lekkerder dan zomervruchten, maar ze heten niet voor niets zomervruchten. Ik laat ze dus links liggen, maar bedenk me... Read more »
?wi=362754&ws=mwn
(Bezocht 1.019 times, 1 visits today)

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws