Blogs Nederland – Pagina 2

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

  +

  Man Man

 • Voetbalster Kiki van Zanten tovert een lach op je gezicht
  Wie is Kiki van Zanten? Kalyssa Priscilla, haar bijnaam “Kiki”, van Zanten (22), is een voetbalster uit Jamaica. Ze is geboren op 25 augustus 2001 en speelt als aanvaller voor het team van de Notre Dame Fighting Irish. In de VS staat dit team bekend als een van de betere.... Read more »
 • Wat te doen wanneer je partner om een ‘break’ vraagt?
  De bevreesde ‘Ik heb een break nodig’ Wanneer je meisje je vertelt dat ze een break wilt kan dit twee kanten op gaan. Het hoeft namelijk niet meteen het einde van de wereld te betekenen. Soms bedoelt ze gewoon ik heb wat tijd voor mezelf nodig want je irriteert me.... Read more »
 • Wetenschappers ontdekken dat mannen in een liefdesrelatie in drie categorieën in te delen zijn
  De geestelijke gezondheid van de man tijdens een liefdesrelatie De wetenschappers ontdekten tijdens het onderzoek dat mannen, afhankelijk van het type man dat ze waren, erg verschillend naar hun rol en relatie keken. De geestelijke gezondheid van een man wordt zowel positief als negatief beïnvloed hierdoor, afhankelijk van in welke... Read more »
 • Zoveel betaal je voor een volle tank na de accijnsverhoging in 2024
  De accijnsverhoging vanaf januari 2024 doet pijn aan de portemonnee Hoewel de Kamermeerderheid hier fel op tegen is, schetst het in ieder geval een prijzig beeld (mocht het daadwerkelijk doorgevoerd worden). Op een tank van 45 liter zal men ongeveer bijna een tientje meer betalen. Een liter diesel gaat ongeveer... Read more »
 • Nederland gaat los op sociale media over deze hilarische Videoland-serie
  Wat kunnen we verwachten van Het Spaanse Dorp: Zarra? Vier Nederlandse koppels verruilen hun oude, vertrouwde leven in Nederland voor een nieuw avontuur in Het Spaanse Dorp: Zarra. Ze gaan er wonen en starten een onderneming om het dorp weer nieuw leven in te blazen. Maar ondertussen zullen ze natuurlijk... Read more »
 • Hilarisch: makelaar poseert zelf op foto’s van Funda-woning als Elvis Presley
  Elvis Presley geïnspireerd Graceland in Breda De show van deze makelaar op Funda vond plaats in een Elvis Presley style villa en staat in Heilaar. Dat is een buurt in de plaats Breda, Noord-Brabant. Als je deze vrijstaande villa koopt, ben je eigenaar van 1.652 vierkante meter grond en heb... Read more »
 • Hoe duur is kinderopvang, anno 2023?
  De kosten voor kinderopvang zijn het afgelopen jaar flink gestegen De kosten van kinderopvangorganisaties zijn mede door de inflatie flink gestegen. Naast de stijging van deze kosten blijft de tegemoetkoming voor kinderopvang vanuit de overheid achter. Dit raakt vooral de ouders met lagere inkomens het meest. Het afgelopen jaar is... Read more »
  +

  Hoe Mannen Denken…

 • De Verlaten Man (415) – Pa, niet doen, da’s echt totally cringe!
  "Pap, wacht! ze moeten jou de tafel wijzen, je kunt toch niet zomaar zelf ergens gaan zitten? Da's totally cringe!" "Waarom niet? Alles is vrij! Niks gereserveerd." "Dat weet je niet. Zoiets dóé je gewoon niet. Dat is awkward." Het bericht De Verlaten Man (415) – Pa, niet doen, da’s... Read more »
 • Het leven ver voor internet
  Met een schuin oog kijk ik dieper de zaak in. Helemaal achterin bevindt zich de hoek met de adult video's. Die afdeling heb je ook nog. Het bericht Het leven ver voor internet verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Dat was het wel zo’n beetje…
  "Dan hebben we ook nog een klacht van een vrouw die beweert dat u haar grensoverschrijdend, indringend aankeek." Het bericht Dat was het wel zo’n beetje… verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • De Verlaten Man (414) – “DOE IETS?” (Ach, die A12-plakkers…)
  "Ik hoor je, meisje. Maar heel hard roepen dat iemand iets moet doen en dat we het klimaat naar de knoppen helpen, en dan zelf wel vliegend op vakantie gaan en vlees eten, zoals wij, dat schiet niet echt op, hè. Dat is toch hypocriet?" Het bericht De Verlaten Man... Read more »
 • Universum
  "Je zal maar een genoom zijn? En net hebben gehoord dat de James Webb-telescoop foto's van het ontstaan van het heelal heeft gemaakt? Dat kan zo'n genoom toch niet bevatten? Dat zijn onvergelijkbare grootheden." Het bericht Universum verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Elke vrouw is continu in oorlog met haar eigen lichaam
  Het is waar. Wij van HoeMannenDenken accepteren vrouwen – wanneer het op uiterlijkheden aankomt – als onzekere en labiele wezens. Het bericht Elke vrouw is continu in oorlog met haar eigen lichaam verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
 • Waarzegster
  Mijn ex-buurvrouw, de conversation starter, geeft weer eens een feestje. Deze keer niet om te vieren dat ze een nieuwe liefde heeft, maar juist omdat ze hem recent de deur uit heeft geschopt. Het bericht Waarzegster verscheen eerst op Hoe Mannen Denken....... Read more »
  +

  Vroegert – Jeugdsentiment herleefd

 • Video14 redenen waarom Platvoet en zijn Vriendjes zo mooi was
  Platvoet en zijn Vriendjes, een film over een groep dinosauriërs in de prehistorie, is niet weg te denken uit de jeugd van vele 80’s en 90’s kids. Tijd om eens stil te staan bij deze ... Verder lezen... Read more »
 • VideoJoepie de poepie: zo gaat het nu met Ome Willem
  De film van Ome Willem was een bijzonder populaire tv-programma waar veel kinderen groot mee zijn geworden. In 1974 kwam de eerste aflevering met Edwin Rutten op de buis en daarna volgende er nog velen. ... Verder lezen... Read more »
 • VideoPulp Fiction: deze 13 leuke weetjes kende je nog niet
  Pulp Fiction is misschien wel de beste film uit de jaren 90. Deze klassieker van Quentin Tarantino kent iedereen wel. Ben jij een echte Quentin Tarantino fan? Dan heb je deze film waarschijnlijk stukgedraaid. Wedden ... Verder lezen... Read more »
 • VideoThe Flying Doctors: 10 redenen waarom we massaal keken
  De Australische serie The Flying Doctors was eind jaren 80 en begin jaren 90 het kijkcijferkanon van de VARA op de zaterdagavond. Massaal stemden we allemaal af op weer een aflevering vol spanning en romantiek. ... Verder lezen... Read more »
 • Video12 dingen die je herkent als je vroeger een Tamagotchi had
  Wie is opgegroeid in de jaren ’90 had er vast één: een Tamagotchi. Je nam ‘m overal mee naar toe.. Had jij er eentje? Dan herken je deze 12 dingen zeker! Jouw kindje: de TamaGotchi ... Verder lezen... Read more »
 • Video15 redenen waarom Telekids vroeger zo fantastisch was
  Telekids, veel kinderen zijn groot geworden met Carlo en Irene. Natuurlijk hadden ze altijd ‘visite’, de megablubberpowerrace met de iconische Harry de Hengst, maar ook Pittige Tijden. Hier typerende 15 redenen waarom Telekids zo briljant ... Verder lezen... Read more »
 • Video10 redenen waarom ‘Geef Nooit Op’ zo geweldig was
  Nog zo’n televisieshow die je vroeger als kind absoluut niet wilde missen: Geef Nooit Op! Hier 10 redenen waarom het kinderprogramma uit de jaren 90 zo geweldig was! Geef Nooit op: 90’s jeugdsentiment Ah, de jaren ... Verder lezen... Read more »
  +

  TechGirl

 • Een nieuwe smart tv? Check deze 5 tips voordat je koopt
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Tegenwoordig is het eigenlijk wel de standaard om er één te hebben; een smart tv. Smart tv’s bieden tegenwoordig steeds meer opties, zoals ingebouwde apps, spraakbesturing en nog veel meer, waardoor ze de laatste jaren erg populair zijn geworden. Er is zoveel keuze,... Read more »
 • Noise-cancelling is vooral fantastisch voor je eigen gedachten
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Het ene na het andere merk komt met oordopjes met noise-cancelling. Het cliché voorbeeld is natuurlijk de huilende baby in het vliegtuig. Al wordt er bij gesprekken over noise-cancelling ook altijd wel even stilgestaan bij de onveiligheid die het met zich meebrengt: fiets... Read more »
 • Dossier midrange telefoons: 3 Chinese merken uitgelicht
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Midrange-telefoons zijn er van allerlei merken: zelfs Apple heeft met zijn SE-reeks een midrange gevonden. Samsung heeft weer zijn eigen lijn met A-telefoons voor een lager budget, maar bijvoorbeeld ook ‘Fan Edition’-toestellen. Bijna elk merk heeft wel een midrangelijn. Er zijn echter telefoonmerken... Read more »
 • Leuk voor je oma! Rolodex maakt comeback
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! De Rolodex: een uitvinding uit 1956, is iets wat we nu eigenlijk niet meer kennen, maar waar je oma vast warme herinneringen aan heeft. Het was een soort ringband met kleine adres- en telefoonkaartjes. Handig, want vroeger kon je dat soort gegevens niet... Read more »
 • AliExpress of Action, wat is ‘erger’ (lees: minder duurzaam)?
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Goedkope gadgets scoren? Daarvoor ga je naar de Action of naar AliExpress. Maar wat is eigenlijk 'erger'? We vroegen het ChatGPT. The post AliExpress of Action, wat is ‘erger’ (lees: minder duurzaam)? appeared first on TechGirl.... Read more »
 • Willow is de schattigste robot die we dit jaar zagen
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Techbeurzen zijn heel erg leuk: je ziet er bekende mensen, grote merken doen vaak grote aankondigingen en je kunt je verwonderen over stands met 40 verschillende kaasfondue-apparaten. LauraJenny vindt echter één ding nog leuker dan dat, en dat is: robots. Veel robots kennen... Read more »
 • Motorola Edge 40 Neo: smartphone voor modebewuste gebruikers
  Blog van Techgirl - Gadgets for girls! Motorola introduceert de opvolger van hun meest stijlvolle smartphone die het heeft: zeg ‘Hello’ tegen de Motorola Edge 40 Neo. De telefoon is verkrijgbaar in drie prachtige kleuren: Black Beauty, Mint Green en Caneel Bay, die in samenwerking met Pantone zijn samengesteld. Deze... Read more »
  +

  gert-jan.org

 • Kinderen en Leegte
  Van corona heeft GJ vrij weinig geleerd. Behalve dan misschien de schijnbare tegenstelling tussen vol en leeg. Volle ziekenhuizen zijn slecht en lege scholen ook. De vraag die nog steeds niet beantwoord is, blijft branden. Waarom verdienen verpleegkundigen minder dan basisschooldocenten? Je moet echt van de Pabo komen om daarop... Read more »
 • Roergebakken Biefstukpuntjes met Hollandse Groente. En Flippo’s?
  Meesterchef GJ slaat door Hoog zomer dus laten we het een keer niet over waterijs hebben. Kaas en bier zijn een slechte combi. Zeker voor iemand met een ex-goddelijk lichaam als GJ. Maar het is zo lekker. En we zijn hier maar kort op aarde. De eeuwige tweesprong des levens... Read more »
 • Probleemparkeerders in Roosendaal
  Niets doen is wel erg mager. Als een auto al twee jaar verlaten is, kun je als politie of gemeente ook eens kijken of alles in orde is met de eigenaar. Gebeurt natuurlijk nooit in het gezellige Roosendaal, maar in Rotterdam heeft een bejaarde vrouw tien jaar dood in eigen... Read more »
 • Die Gemeente Is Er Niet Voor Jou en Mij
  Ben je rijk of woon je naast de burgemeester is het een ander verhaal. Idem als je asociaal bent of structureel overlast veroorzaakt. Gewone burgers hebben gewoon pech. Algemeen belang enzo. De TV serie over het asociale gezin Flodder in een dure vilawijk gaat nooit vervelen. In het echt worden... Read more »
 • Zwitsers Kenteken – Top Tip Voor Terroristen
  Buurman rijdt een decennium illegaal op Zwitsers kenteken rond in Nederland. Veel mensen maken melding bij de politie. Er gebeurt niets. Veilig gevoel hé? [Wel als je snode plannen hebt.] Dat domme grapje van ‘hard voor weinig’ is inmiddels wel erg sleets. Dan vraag ik toch niet hoe het gaat?... Read more »
 • North Sea Jazz 2023: het Heetste Muziekfeest van Nederland
  Letterlijk Ja, ja, ook figuurlijk. Wat dacht je dan? [Op zoek naar het verslag van 2022? Klik hier voor het Noordzee Fietsen Festival 2022.]   Nieuw, nu nog beter. North Sea Jazz Festival 2023, dit keer krijgt GJ twee hoeders – bewakers iemand? – mee. Wat kan er nog fout... Read more »
 • IJskoud Kinderkapitalisme
  Jong geleerd en dan? Het is zomer, tijd voor een kil verhaal. Vandaag niet over hutspotijs, er is ook geen waterijsalarm maar over jong geleerd, oud gedaan. Weet niet wat de ijsjes bij jullie op het werk kosten, hier op school twee voor 90 euro. Ja, je leest het goed.... Read more »
  +

  Nieuwspaal

 • Herfst begonnen! De zonnepanelen mogen weer van het dak
  De herfst is begonnen, dus is het weer tijd om de zonnepanelen van het dak te halen. Laat de zonnepanelen niet te lang liggen, luidt het advies van installatiemonteur Jos Knijnebout. Nu de zomer voorbij is, mogen de zonnepanelen naar de winterstalling. Veel huiseigenaren bewaren [...] Lees verder: Herfst begonnen!... Read more »
 • Vandaag minder explosies in de buurt vanwege Burendag
  In diverse Nederlandse steden zullen vandaag minder explosies te horen zijn dan normaal. In verband met de landelijke Burendag hebben burgemeesters de inwoners van hun gemeente opgeroepen om vandaag bij eventuele burenruzies geen explosieven te gebruiken. Veel mensen geven gehoor aan de oproep om vandaag [...] Lees verder: Vandaag minder... Read more »
 • Tata Steel opent meer vestigingen om druk op ouderenzorg te verlichten
  Nu vast is komen te staan dat Tata Steel in staat is om de levensduur van omwonenden significant te verkorten, heeft het ministerie van Gezondheid en Welzijn groen licht gegeven voor meerdere vestigingen. Met name in regio’s waar de levensverwachting hoog is en er een [...] Lees verder: Tata Steel... Read more »
 • Baudet nuanceert zijn ontkenning maanlanding: “NASA destijds waarschijnlijk geland op de zon”
  Thierry Baudet heeft deze week in de Tweede Kamer nog maar eens herhaald dat hij niet gelooft dat de mens ooit op de maan is geweest. Vandaag nuanceert hij die visie enigszins door te stellen dat de NASA destijds waarschijnlijk voet op de zon heeft [...] Lees verder: Baudet nuanceert... Read more »
 • Rapport inspectiedienst: “Kantine Tata Steel hygiënisch en schoon”
  Blinkende aanrechten, schone vloeren en een hygiënische werkwijze. Dat zijn de bevindingen die vandaag zijn gepubliceerd in een rapport over de bedrijfskantine van Tata Steel. Volgens het inspectierapport voldoet de kantine van Tata Steel aan alle geldende normen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. [...] Lees verder: Rapport inspectiedienst:... Read more »
 • BBB legt wachtgeldregeling helder uit: “Wachtgeld voor Timmermans is fout, wachtgeld voor Mona Keijzer is goed”
  De BBB viel Frans Timmermans onlangs keihard aan op het feit dat hij wachtgeld krijgt. Nu blijkt ook hun eigen premierskandidaat Mona Keijzer gebruikt te hebben gemaakt van de wachtgeldregeling. Volgens BBB-leider Caroline van der Plas zijn beide situaties echter totaal verschillend. Van der Plas [...] Lees verder: BBB legt... Read more »
 • “Politiek leidt aandacht af van patat-of-friet-discussie”
  De sterke tegenstellingen tussen partijen in de Tweede Kamer gaan ten koste van de patat-of-friet-discussie. Dat zegt de brancheorganisatie van Nederlandse snackbaruitbaters BONS. Nog altijd is in ons land geen overeenstemming over de benaming van gefrituurde aardappelreepjes. De noordelijke provincies geven de voorkeur aan patat, [...] Lees verder: “Politiek leidt... Read more »
  +

  Stuk Rood Vlees

 • Aflevering 109 – Kiezers en het politieke compromis, met Mariken van der Velden
  Nederland is meer dan ooit een land van electorale minderheden. In ons versnipperde en gepolariseerde partijstelsel moeten partijen samenwerken om iets gedaan te krijgen. Coalitievorming is onmogelijk zonder compromissen te sluiten, soms met politieke aartsrivalen op gevoelige onderwerpen. Maar hoe gaan kiezers hiermee om? Mijn gast van vandaag is Mariken... Read more »
 • Excuses slavernijverleden: polarisering of toegenomen steun?
  Premier Rutte en Koning Willem-Alexander hebben excuses voor de rol van Nederland in de slavernij aangeboden. Eerder zei Rutte dat excuses zouden polariseren. Hebben de excuses inderdaad kwaad bloed gezet? Of zien we de steun juist toenemen? Excuses aanbieden of niet Hoewel discussies over excuses voor de rol van Nederland... Read more »
 • Nee, het kiesstelsel Omtzigt zou de hooggespannen verwachtingen niet waarmaken (maar kan wel helpen)
  De kogel is door de kerk: Omtzigt doet mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Het maakt de toch al onvoorspelbare verkiezingen nog onvoorspelbaarder, maar er bestaat een aardige kans dat Nieuw Sociaal Contract het goed gaat doen en mee aan de onderhandelingstafel gaat. Wat wil Omtzigt?  Wel, Omtzigt wil met name... Read more »
 • Aflevering 108 – 250 Kamerleden, met Simon Otjes, en #TK2023 (deel 2) met Sarah de Lange en Tom van der Meer
  Volt en de ChristenUnie hebben vorige week een plan gepresenteerd om de Tweede Kamer uit te breiden van 150 naar 250 zetels. Simon Otjes (Universiteit Leiden) schuift aan om dit plan te bespreken. Daarna (rond 29:40) kunt u luisteren naar deel 2 van onze vooruitblik op de Tweede Kamerverkiezingen van... Read more »
 • Kunnen nieuwe verkiezingen de sombere stemming in Nederland opbeuren?
  Bij het Sociaal en Cultureel Planbureau volgen we sinds 2008 de stemming in Nederland met het Continu Onderzoek Burgerperspectieven (COB). Een langlopend en periodieke onderzoek stelt ons in staat terug te kijken en op basis daarvan vooruit te blikken. En wat is een mooier moment om dat te doen, dan... Read more »
 • Wat zeggen Eerste Kamerverkiezingen en peilingen over de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen?
  Op 7 juli 2023 bood kabinet-Rutte IV zijn ontslag aan: De interne onenigheden over maatregelen om de asielinstroom te beperken bleken onoverbrugbaar. Al kort na de kabinetsval werd er volop gespeculeerd over de komende verkiezingen: Wat worden de verhoudingen in het parlement na november? Regelmatig is verwezen naar de uitslag... Read more »
 • Aflevering 107 – Vooruitblik Tweede Kamerverkiezingen (deel 1), met Sarah de Lange en Tom van der Meer
  De Stuk Rood Vlees podcast is weer terug van weggeweest! In deze aflevering blik ik vooruit op de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november met Sarah de Lange en Tom van der Meer, beiden hoogleraar politicologie aan de UvA. Volgende week volgt deel 2 van ons gesprek. Achtergronden bij deze aflevering:... Read more »
No RSS Item
  +

  Hersendood

 • VideoZelfrijdende auto’s
  Eeeeh ja, ik weet niet of hier gewonden zijn gevallen. Maar een Zelfrijdende auto is ongeveer hetzelfde als een vrouw achter het stuur van een motorvoertuig zetten! *Video: hersendood... Read more »
 • VideoGeslaagde grap
  Zo, deze dames zijn vlug weer terug! *Video: hersendood... Read more »
 • Beestjes
  Het is dat er anderen mensen in de buurt waren. Anders had er ‘normaal zitten’ voorlopig niet ingezeten voor deze paardenliefhebber.... Read more »
 • Idioten
  Die mafketels zitten tegenwoordig blijkbaar bijna op elke openbare weg!... Read more »
 • Mafketel van de week
  Erg jammer dat deze mafketel na het gehele gebeuren weer gewoon opstaat!... Read more »
 • Frau in het verkeer
  Zou dit een vrouw van vlees en bloed zijn? Kan het haast niet geloven. Normaal kunnen ze nog geen bochtje achteruit rijden!... Read more »
 • Fail
  Kun je dit gebakje niet gewoon beter in die sloot laten liggen om weg te rotten?... Read more »
  +

  Tweakers

 • WingetUI 2.1.0
  De finalrelease van WingetUI versie 2.1.0 is uitgekomen. Dit programma dient als grafische gebruikersinterface voor de bekendste softwarebeheerprogramma's voor Windows, namelijk WinGet, Chocolatey en Scoop. Met die packagemanagers kan software vanaf de commandline worden geïnstalleerd, bijgewerkt en verwijderd worden, en WinGetUI probeert dat dus eenvoudiger te maken. Het programma is... Read more »
 • Malwarebytes 4.6.3.282
  Malwarebytes heeft een nieuwe versie van zijn gelijknamige antivirusprogramma uitgebracht. Dit programma is gericht op het bestrijden van malware, zoals kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant,... Read more »
 • MSI Z790 MAX-moederbord krijgt overklokpresets tot 6,3GHz in bios-instellingen
  MSI gaat het proces om zijn Z790 MAX-moederborden te overklokken eenvoudiger maken. In de bios-instellingen komt een 'P-Core Beyond 6 GHz+'-optie te staan, waarmee het mogelijk is om de Intel Raptor Lake Refresh-cpu's met één klik een singlecoreboost van maximaal 6,3GHz te geven.... Read more »
 • JerryRigEverything: achterglas iPhone 15 Pro Max breekt ongebruikelijk snel
  Het glas van de achterkant van de iPhone 15 Pro Max is gebroken bij de duurzaamheidstest van YouTube-kanaal JerryRigEverything. Volgens de YouTuber is dit uitzonderlijk. De behuizing van titanium heeft de test echter wel overleefd.... Read more »
 • Tinder komt met abonnement voor 500 dollar per maand voor 'actiefste' gebruikers
  Tinder komt met een Select-abonnement dat 499 dollar per maand kost. Hiermee krijgen gebruikers nieuwe 'vip'-zoek-, -match- en -gespreksfuncties, al worden er nog geen verdere details gegeven door het platform.... Read more »
 • Android-versie van Gmail krijgt functie om tot 50 e-mails tegelijk te selecteren
  De Android-versie van Gmail krijgt een 'Alles selecteren' functie. Hiermee is het mogelijk om tot vijftig e-mails tegelijkertijd te selecteren.... Read more »
 • X stopt op 31 oktober met functie die posts zichtbaar maakt voor beperkte groep
  X stopt op 31 oktober met zijn Circle-functie. Hiermee kunnen gebruikers posts delen met een selecte groep gebruikers. Een reden voor de stopzetting wordt door het socialmediaplatform niet gegeven.... Read more »
  +

  Kennisdomein

 • Belangrijke aftrekposten voor ondernemers
  Voor ondernemers zijn er allerlei regelingen die ervoor zorgen dat je minder belasting hoeft te betalen. Sommige regelingen gelden voor alle ondernemers, mits uiteraard aan de voorwaarden is voldaan. Een voorbeeld hiervan is de zelfstandigenaftrek. Andere regelingen, zoals de meewerkaftrek, gelden alleen in bepaalde gevallen. Ben je ziek en begin... Read more »
 • Welke CAO voor mijn bedrijf
  In dit blog bekijken we de CAO nader. De vraag ‘Welke CAO voor mijn bedrijf’ is immers niet goed te beantwoorden als je niet precies weet wat een CAO is en welke er zoal zijn. Is er een COA voor jouw bedrijf of bedrijfstak, dan ben je verplicht die toe... Read more »
 • Een online marketing specialist inhuren
  Een marketingspecialist is iemand die je helpt je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Maar wat doet een online marketingspecialist precies om je meer klanten, meer productbekendheid en een betere naam te geven? In dit blog kijken we naar de taken van een online marketingspecialist. We kunnen je nu... Read more »
 • Het kopen van een bedrijfspand
  Het kopen van een bedrijfspand heeft nogal wat voordelen, maar soms is het beter (eerst) te huren. In dit blog vertellen we meer over het kopen van een bedrijfspand, welke voor- en nadelen er zijn, ook ten opzichte van een bedrijfspand huren.   Speel je met de gedachte een bedrijfspand te... Read more »
 • Huisdierenverzekering, waar moet je op letten
  Het aantal huisdieren is in ons land enorm: we hebben met z’n allen zo’n 35 miljoen ‘gezelschapsdieren’. Onder meer 1,5 miljoen honden, 2,5 miljoen katten, 4 miljoen vogels, 9 miljoen vissen en nog miljoenen andere dieren. Deze dieren krijgen veelal zorg van een dierenarts en dat kan behoorlijk in de... Read more »
 • De kracht van online marketing
  Zit je eraan te denken om online marketing in te zetten voor jouw bedrijf? Het is de sleutel tot meer zichtbaarheid, klantbehoud en groei. Hier lees je waarom en hoe je dit het beste aanpakt. Moet je marketing inzetten voor je bedrijf? Het antwoord op deze vraag is vrijwel altijd... Read more »
 • Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor een bedrijf
  Het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht maar wel aan te raden. In dit blog bekijken we wat zo’n verzekering inhoudt en ook naar enkele andere verzekeringen voor bedrijven. En wat is het verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?  Wil je advies op maat met betrekking tot je... Read more »
  +

  deTekentafel.com

 • Strip Review: Thorgal – Vaarwel Aaricia
  In Vaarwel Aaricia neemt Thorgal op oude leeftijd afscheid van zijn geliefde Aaricia en moet hij opnieuw een moeilijke keuze maken. Het bericht Strip Review: Thorgal – Vaarwel Aaricia verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
 • Nieuwe Strips voor Februari 2023
  Welke strips verschijnen er de komende maand? De laatste Isabelle Avondrood, Duke. We maken een keuze uit de nieuwe strips voor februari 2023. Het bericht Nieuwe Strips voor Februari 2023 verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
 • Strip Review: Blake en Mortimer 29 – Acht Uur in Berlijn
  Blake en Mortimer 29 - Acht Uur in Berlijn is een spannende en goedgetekende thriller die tot het einde spannend blijft. Het bericht Strip Review: Blake en Mortimer 29 – Acht Uur in Berlijn verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
 • Nieuwe Strips voor Januari 2023
  Welke strips verschijnen er de komende maand? Suske en Wiske, Edgar P Jacobs,.. We maken een keuze uit de nieuwe strips voor januari 2023. Het bericht Nieuwe Strips voor Januari 2023 verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
 • Nieuwe Asterix verschijnt in Oktober 2023
  De nieuwe Asterix verschijnt op 26 oktober 2023. Het wordt album 40 in de reeks. Lees hier meer over het album. Het bericht Nieuwe Asterix verschijnt in Oktober 2023 verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
 • Nieuwe Strips voor December 2022
  Welke strips verschijnen er de komende maand? Beestenburcht 3, Blake en Mortimer,..We maken een keuze uit de nieuwe strips voor december 2022. Het bericht Nieuwe Strips voor December 2022 verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
 • Nieuwe Strips voor November 2022
  Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor november 2022. Het bericht Nieuwe Strips voor November 2022 verscheen eerst op deTekentafel.com.... Read more »
  +

  B4men

 • VideoOpenfit draadloze open-ear oortjes van Shokz.
  Openfit draadloze open eer oortjes van Shokz. De mensen die mij op de blog al langer volgen weten twee belangrijke dingen van mij ;-). Ik ben gek van audio en ik heb een hekel aan oortjes. Waarom? Dit ligt niet aan de oortjes maar aan mijn oren. Ik heb altijd... Read more »
 • Met de Smart #1 rij je de elektrische toekomst in
  Met de Smart #1 rij je de elektrische toekomst in. Kijk om je heen, de elektrische autowereld begint inmiddels flink op stoom te komen. Inmiddels rijden er steeds meer 100% elektrische auto’s op de Nederlandse wegen. Toch hoor je de vraag of elektrisch rijden echt toekomst heeft nog steeds gesteld... Read more »
 • Scoren en besparen: voordelig een topoccasion bemachtigen
  Het aanschaffen van een tweedehands auto kan een verstandige beslissing zijn, zeker als je financiële beperkingen hebt maar toch een auto van goede kwaliteit wilt hebben zoals bijvoorbeeld een BMW. Door te kiezen voor een occasion kun je profiteren van een lagere aanschafprijs, terwijl je nog steeds kan genieten van... Read more »
 • Mannelijke beroemdheden met kleurlenzen: word jij het nieuwe fashion icon?
  Hoewel het vaak over vrouwen gaat als we het hebben over mode, lifestyle en make-up, doen heel wat mannen niet onder voor de vrouwen. Zo zijn er verschillende beroemdheden die op rode lopers van modeshows staan en is het dragen van kleurlenzen niet alleen een trend voor vrouwen. Wie zijn... Read more »
 • De 5 meest populaire casino zonder Cruks spellen van Nederland
  Online gokken is de afgelopen jaren in raptempo uitgegroeid tot een van meest populairste bezigheden van veel Nederlanders. Online bronnen hebben het niet over het bezoeken van een gereguleerd casino, maar een zogeheten casino zonder Cruks. De reden hierachter is ook zo gek nog niet. Je hoeft je hier namelijk... Read more »
 • Is jouw auto goed verzekerd? 
  Als je in Nederland met een auto de weg op wilt gaan, dan moet deze verzekerd zijn. Er zijn meerdere soorten verzekeringen en dat maakt het soms lastig om te bepalen hoe je het beste je auto verzekeren kunt. Alhoewel de autoverzekering verplicht is, betekent dat niet dat iedereen voldoende... Read more »
 • Normale BBQ versus Kamado: De Grote Grill Duel!
  Normale BBQ versus Kamado. Bij het aanschaffen van een nieuwe barbecue zijn er veel opties om te overwegen. Twee van de meest populaire types zijn de traditionele BBQ en de Kamado. Maar wat is het verschil, en welke is de beste keuze voor jou? Laten we de handschoenen aantrekken en... Read more »
  +

  Sargasso

 • VideoClosing Time | Plain Gold Ring
  Nina Simone behoeft uiteraard geen inleiding. Ze had graag naar het conservatorium gewild om concertpianiste te worden, maar dat zat er gezien haar kleur niet in. Jim Crow was in die tijd nog springlevend. Ze werd er niet minder beroemd om. Lees meer berichten op Sargasso... Read more »
 • Karneades in Rome (1)
  In de derde eeuw v.Chr. kregen de Academie van Plato en de Peripatetische school van Aristoteles gezelschap van nieuwe filosofische stromingen, zoals het Cynisme, de Cyreense School, het Epicurisme, de Stoa en de Skepsis. Het was onvermijdelijk dat er ook combinaties zouden komen. Toen de Romeinen rond 270 v.Chr. het... Read more »
 • VideoClosing Time | Afrikan Sciences
  Boeiend hoe sommige nummers op het album Circuitous uptempo en laidback tegelijk klinken. Afrikan Sciences, die zichzelf ‘rhythmist and sonic explorer’ noemt, maakt free jazz in het voetspoor van Sun Ra waarbij ritmes een belangrijke rol spelen. Lees meer berichten op Sargasso... Read more »
 • Demonstreren doe je niet alleen voor vandaag, maar vooral ook voor morgen
  Hoe een peiling van RTL eigenlijk bewijst dat de acties van XR werken, ondanks dat het publiek massaal tegen is. Een te verwachten, maar toch interessante peiling bij RTL: 80% keurt de A12-acties van Extinction Rebellion af. En dat zien we vaker. Of je nu een gewone protestmars organiseert, bij... Read more »
 • Het failliet van de PiS-regering
  Voor wie het nog niet duidelijk was: deze week is de huidige Poolse regering definitief door de mand gevallen als een corrupt, ondemocratisch en a-sociaal regime. De regerende PiS-partij die met haatpropaganda tegen buitenlanders een keihard anti-immigratiebeleid voerde blijkt sinds 2021 arbeidsmigranten van buiten de Europese Unie in ruil voor... Read more »
 • VideoClosing Time | The Bug
  Als je deze muziek van The Bug, een helft van Techno Animal, op plaat zou luisteren zou je checken of het toerental wel klopt, maar zijn muziek is gewoon traag en heavy. Futuristic dub, noemt The Bug zijn serie EP’s getiteld Machine. Lees meer berichten op Sargasso... Read more »
 • Adaptatie: noodzakelijk, maar ingewikkeld
  Het Akkoord van Parijs is vooral bekend vanwege de afspraak om de mondiale opwarming te beperken tot ruim onder de twee graden. Mitigatie dus, in klimaatterminologie. Maar er zijn ook afspraken gemaakt over adaptatie: maatregelen om de schade, risico’s en kwetsbaarheid die het gevolg zijn van klimaatverandering te beperken. Dergelijke... Read more »
  +

  Frontaal Naakt

 • Lekker met de hele elite een boerinnetje uitlachen
  Peter Breedveld Caroline van der Plas weet misschien niet hoe het hoort in Den Haag, maar het is superstom om haar voor het oog der natie met zoveel dédain weg te lachen. Peter Breedveld In de Franse film Ridicule (Patrice Leconte, 1996) arriveert een Franse edelman van het platteland, Grégoire... Read more »
 • Chanmina is after your koibito
      Any objection against Chanmina’s new video? I didn’t think so. Chanmina and her royal entourage are after your boyfriend, or girlfriend. Koibito is the gender-neutral word. (PB)... Read more »
 • Bang om dood te gaan
  Herman van der Helm Omdat we bang zijn om dood te gaan, moeten jongens, die de pech hebben in Oekraïne geboren te zijn, maar voor ons doodgaan. Herman van der Helm Een naar Nederland gevluchte Oekraïense jongen van 19 maakt zich zorgen om dood te gaan als hij zijn vaderland... Read more »
 • Lakeien van de fossiele adel
  Peter Breedveld Wie vreedzame betogers hun kinderen wil afpakken of wil doodschieten, heeft zichzelf ontmenselijkt. Wie de fossiele elite dient, staat voor dood en verderf, voor massamoord en ecocide. Peter Breedveld De Utrechtsebaan is niet de enige mogelijkheid om Den Haag binnen te komen. Je kunt een afslag eerder nemen... Read more »
 • Wierd Duk wil een cultuuroorlog
  Peter Breedveld Waarom staan islamitische Nederlanders onterecht op een terroristenlijst en vernietigt de Belastingdienst de levens van duizenden biculturele Nederlanders? Omdat ons 24/7 toegeschreeuwd wordt dat bruine barbaren een oorlog tegen het Westen voeren. Peter Breedveld Wierd Duk is bang dat de Afrikanen de boel gaan overnemen in Europa en... Read more »
 • Dit moet je weten over het Bitvavo handelsplatform
  Bitvavo is niet alleen een van de populairste crypto exchanges in Nederland, maar zelfs in heel Europa. Bitvavo is niet alleen een van de populairste crypto exchanges in Nederland, maar zelfs in heel Europa. Wil je meer weten over Bitvavo, wat je precies met dit platform kunt, hoe de veiligheid... Read more »
 • Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen
  Peter Breedveld Dat uitgesproken smeerlappen als Jan Dijkgraaf en Wierd Duk menen te moeten optreden als hoeders van het fatsoen, en Pieter Omtzigt ze als zodanig ook erkent, is misselijkmakend. Peter Breedveld VVD’er Onno Aerden zou de nieuwe woordvoerder van Pieter Omtzigt worden, maar zodra dat bekend werd, ging Jan... Read more »
  +

  Het Kan Wel

 • 52 levenslessen voor een duurzaam leven in 2023
  Gelukkig nieuwjaar! De champagne is gezakt, het geknal is opgehouden en de vaat is weer aan de kant. Bij hetkanWEL zitten we -enigszins slaperig, maar vol goede moed- weer achter ons bureau om het nieuwe jaar te beginnen met nieuwe verhalen én nieuwe themamaanden (vergeet je niet in te schrijven... Read more »
 • Hoe vervuilend is vuurwerk eigenlijk?
  In alle eerlijkheid moet ik dit verhaal beginnen met een bekentenis: ik heb niks met vuurwerk. Niet alleen snap ik niet dat je letterlijk honderden euro’s de lucht in knalt, maar ik vind vuurwerk ook nog eens doodeng. Ik herinner me menig oudjaarsavond waarop ik stijf van de spanning mijn... Read more »
 • Positief jaaroverzicht: 10 dingen die goed gingen dit jaar
  Oud en nieuw is altijd een tijd van lijstjes. We blikken terug om het jaar te kunnen afsluiten en nog één keer stil te staan bij wat was. Zo zou je bijna vergeten dat we 2022 nog met een lockdown begonnen in verband met de pandemie. En terwijl de besmettingen... Read more »
 • HKW zoekt uit: wat is duurzamer een plastic -, papieren – of katoenen boodschappentas?
  Voor het gemak ga ik ervan uit dat jij – net als 94% van Nederland – je eigen boodschappentas meeneemt naar de winkel als je boodschappen doet. Maar in het onwaarschijnlijke geval dat je de tas een keer vergeet; welke tas is dan het meest duurzaam om te kopen? Een... Read more »
 • Ramen en kozijnen isoleren? Hier vind je 5 tips.
  De energieprijs zit al een hele tijd in de lift. Ondanks het prijsplafond moeten veel Nederlanders alsnog flink meer betalen voor hun energierekening dan in de afgelopen jaren. Wij geven je 5 tips om je ramen en kozijnen te isoleren. Door alleen al je ramen en kozijnen te isoleren, kun... Read more »
 • Lopen en logeren: Paulien reist fulltime
  Het begon allemaal met een onbedwingbare drang om, ‘als het leven me even teveel wordt’, te lopen. Geen ommetjes door de buurt, maar meerdaagse, uitdagende wandelingen. Om dat spontaan te kunnen doen zegt Paulien (29) haar baan in loondienst en haar huur op en wordt ze parttime hiker én parttime... Read more »
 • 10 manieren op een rij om eenzaamheid te bestrijden
  Wist je dat in er Nederland meer dan 1 miljoen mensen eenzaam zijn? Zo rond de kerst is het goed om daar even bij stil te staan. Veel mensen denken dat eenzame mensen allemaal ouderen zijn. Maar onder die 1 miljoen vallen mensen van alle leeftijden. In het hele land... Read more »
?wi=362754&ws=