+

  Zaandams Dagblad

 • Louis van Gaal officieel aangesteld als bondscoach
  ZEIST - Louis van Gaal is officieel benoemd als de nieuwe bondscoach van Oranje. Samen met zijn - eveneens nieuwe - technische staf, bestaande uit Danny Blind (assistent), Henk Fraser (assistent) en Frans Hoek (keeperstrainer), gaat hij per direct aan de slag voor het Nederlands elftal. Vandaag is [...]... Read more »
 • Automobiliste rijdt tegen vangrail op de A7
  ZAANDAM - Maandagochtend omstreeks tien uur is op de A7 richting Zaandam een automobiliste tegen de vangrail gereden.De dame reed met haar Mini tegen het uiteinde van de vangrail. Deze schoof als een harmonica in elkaar, beveiligd voor dit soort situaties. De vrouw kaatste met haar auto naar links, [...]... Read more »
 • Child Surgery Vietnam geeft gehandicapte kinderen een toekomst
  NEDERLAND - 2020, wat een jaar! Een jaar waarin Nederland te maken kreeg met krapte in de zorg, het oplopen van wachttijden en uitstel van reguliere zorg. Voor ons in Nederland gelukkig uitzonderlijke situaties, voor kinderen in Vietnam helaas nog dagelijkse kost. Al sinds 2005 maakt CHILD SURGERY [...]... Read more »
 • Aanrijding op de Provincialeweg N203 in Koog aan de Zaan
  KOOG AAN DE ZAAN - Maandagochtend is op de Provincialeweg N203 in Koog aan de Zaan, ter hoogte van de oprit naar de A8 rond 8.15 uur een enorme aanrijding geweest. Twee auto's zijn total loss, na een harde aanrijding. De oorzaak wordt onderzocht door de verkeersongevallenanalyse (VOA), daarom [...]... Read more »
 • Weekaanbieding bij Keurslager Gebr. Groot
  Het lekkerste vlees haalt u natuurlijk bij de Keurslager! In de toonbank presenteren wij het allerbeste vlees van uitmuntende kwaliteit. Met zorg en passie voor u op ambachtelijke wijze bereid. Met onze jarenlange ervaring weten we als geen ander wat lekker eten is. Wij zorgen voor het beste stukje [...]... Read more »
 • Ongeval op kruising in Zaandijk
  ZAANDIJK - Zondagmiddag rond 13.15 uur zijn op de kruising van de Guisweg en de Lagedijk in Zaandijk twee auto's tegen elkaar gereden.De twee auto's knalden op elkaar, waarvan één uit Duitsland met toeristen die de Zaanse Schans wilden bekijken. Het gaat om een voorrangsfout. De kruising [...]... Read more »
 • Augustus begint licht wisselvallig
  NEDERLAND - De maand augustus start net als de afgelopen week met licht wisselvallig zomerweer. Hierbij lijken stevige regenbuien zoals eerder deze week achterwege te blijven, maar bestaan de komende dagen vooral uit een mix van wolkenvelden en zon. Hierbij is het grotendeels droog als is er eind [...]... Read more »
  +

  Rijnpost - Veenendaal

 • Breiworkshop voor gevorderden in bibliotheek Veenendaal
  Veenendaal - Wat is er nou leuker dan je eigen unieke kleding maken? Leer op woensdagmiddag 11 augustus in Bibliotheek Veenendaal hoe je kabels kunt breien. Als jij die techniek onder de knie hebt maak je de mooiste truien, mutsen, sokken en sjaals!... Read more »
 • Op muzikale ontdekkingstocht in het Music Lab
  Veenendaal - In het Music Lab maken de jonge onderzoekers kennis met allerlei muziekinstrumenten en muziekstijlen. Let op: Deze cursus is voor kinderen die niet willen stilzitten en luisteren, maar die muziek willen maken en ontdekken! Donderdag 2 september begint deze bijzondere muzikale ontdekkingsreis bij De Muzen weer.... Read more »
 • Marktkoopman Hans Middelhoven na 50 jaar met pensioen
  Veenendaal - Dinsdagmorgen was Hans Middelhoven (67) voor de laatste keer op de dinsdagmarkt met zijn kraam met onderkleding. Voor een euro konden de veelal dames hun ondergoedkast aanvullen. Er werd gretig gebruik van gemaakt.... Read more »
 • Vrijwilligster Brigitte: ‘Waar ik van nut kan zijn help ik graag’
  Elst - In maart 2014 startte Brigitte Groffen (39), een Brabantse van geboorte, om precies te zijn in Bergen op Zoom, in Amerongen een ‘Gastouderopvang’ die....... Read more »
 • Koninklijke onderscheiding voor Zwerus van Homoet
  Veenendaal - Op maandag 2 augustus reikte loco-burgemeester Engbert Stroobosscher een koninklijke onderscheiding uit aan Zwerus van Homoet. Hij is meer dan 40 jaar actief als vrijwilliger in verschillende (bewoners-)verenigingen en organisaties en daarvoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.... Read more »
 • Wim van Roekel: ‘Tijd om het wat rustiger aan te doen’
  Achterberg - Wim van Roekel (79) neemt als vrijwilliger bij de Achterbergse voetbalvereniging VVA Achterberg wat gas terug....... Read more »
 • Expositie in de Petrakerk
  Veenendaal - In de maand augustus is er in de Petrakerk aan de Kerkewijk 135 een expositie met het thema ‘Zeven wegen van barmhartigheid’. In de schilderijen van Jeltje Hoogenkamp en in de gedichten van Corrie Kopmels wordt dit thema op een artistieke en inspirerende wijze vorm gegeven.... Read more »
  +

  Bussums Nieuws

 • Aantal nieuwe coronabesmettingen in Gooi en Vechtstreek verder gedaald
  BUSSUM - Opnieuw fors minder nieuwe coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek deze week. Na de daling vorige week van 1000 naar 608, staat de teller deze week op 299 positief geteste inwoners in zeven dagen tijd.Woordvoerder Irma Laméris van de GGD Gooi en Vechtstreek erkent daarbij dat momenteel... Read more »
 • Raad van State haalt bestemmingsplan woningbouw Muiden onderuit
  Het bestemmingsplan voor de bouw van 41 woningen op de plek van het voormalige gemeentehuis in Muiden is vandaag door de Raad van State vernietigd. Toch kan de bouw gewoon doorgaan, omdat er inmiddels een bouwvergunning is verleend, die niet is aangevochten door omwonenden.Deze uitspraak van de Raad zorgt wel... Read more »
 • Naardense Oktiva Prihatin bouwt UWV-kantoor om naar kleine woon-zorglocatie
  Oktiva Prihatin uit Naarden maakt haar droom waar om in het oude UWV-kantoor in Huizen en de units ernaast aan het Plein 2000 nummer 33 een kleine woon-zorglocatie te starten onder de naam Huize Widaad. “Widaad betekent liefdevol en dat staat voor de liefdevolle zorg die we daar willen bieden... Read more »
 • Schuur brandt af aan de Juliana van Stolberglaan
  NAARDEN - Dinsdagavond rond kwart over negen is op de Juliana van Stolberglaan in Naarden brand ontstaan. Het gaat om een schuur.De brandweer sprak van een uitslaande brand. Tijdens de brand kwam veel rook vrij en al snel is de schuur uitgebrand. Na een halfuur hadden de brandweerlieden de brand... Read more »
 • Utrechter (20) langer vast op verdenking poging tot inbraak juwelier Bussum
  In totaal zitten er drie mannen vast op verdenking van de inbraak bij de Bruna aan de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum en de poging inbraak bij een juwelierszaak in Bussum in november en december vorig jaar.Dinsdagochtend was er een inleidende zitting in de strafzaak van een van de verdachten,... Read more »
 • Nieuwe expositie ‘De Stern’ op Forteiland Pampus
  MUIDEN - Vogelbescherming Nederland maakte een tentoonstelling over de IJsselmeernatuur die zij de komende 2,5 jaar laten rondreizen in de regio. De eerste locatie voor de expositie is Forteiland Pampus.Vanaf vrijdag 6 augustus is ‘De Stern’, zoals de tentoonstelling heet, bij Pampus te zien. “Door de ogen van vijf soorten... Read more »
 • Struikelsteen voor David Lopes Dias, tot 1 oktober 1940 wethouder in Hilversum
  In Hilversum en Bussum worden de komende maand 28 struikelstenen geplaatst ter nagedachtenis aan de Holocaust (Shoa); de systematische Jodenvervolging en genocide door de nazi’s en hun bondgenoten voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eén van die stenen ligt klaar voor wethouder David Lopes Dias (1942).Dat vertelt voorzitter Hans Roos... Read more »
  +

  Scherpenzeelse Krant

 • Scherpenzeelse Kristie Willems brengt bordspel uit
  [SCHERPENZEEL] De Scherpenzeelse Kristie Willems heeft vorige week het gezelschapsspel ‘Catch the Plane’ uitgebracht. In 2018 ontstond haar idee om zelf een bordspel te ontwerpen. Bijna drie jaar later is het spel online te koop. Ze vindt het erg leuk dat het eindelijk zo ver is, maar ook spannend. ,,Het... Read more »
 • Kunstroute Renswoude in ateliers, tuinen en huizen
  [RENSWOUDE] In het weekend van 9 en 10 oktober worden ateliers, tuinen en huizen weer opengesteld om een diversiteit aan kunst tentoon te stellen tijdens de Kunstroute Renswoude.... Read more »
 • Huizen Vierzinnen maken plaats voor appartementen
  [SCHERPENZEEL] De twee woningblokken met in totaal tien rijtjes-/hoekwoningen op de kruising van de Vierzinnen en de Nieuwstraat gaan plaatsmaken voor een nieuwbouwcomplex met vierentwinti appartementen.... Read more »
 • Glasvezelnetwerk rukt op
  [SCHERPENZEEL] De aanleg van het glasvezelnetwerk in Scherpenzeel door DELTA Fiber Netwerk verloopt voorspoedig. Onlangs werd de duizendste huisaansluiting gerealiseerd.... Read more »
 • [COLUMN] Met het hart op de tong…
  [SCHERPENZEEL] In de randen van de zomerse vakantieperiode ervaar ik al vele jaren hetzelfde: ‘er moet nog even dit en ook dát kan nog wel even gedaan worden’. Al die jaren, heb ik dat nooit als vervelend ervaren; sterker nog het gaf me soms zo’n geweldige positieve duw, richting de... Read more »
 • Toekomst voedselbos nog onzeker
  [SCHERPENZEEL] Initiatiefnemer Vital van Looveren borrelt van enthousiasme over het voedselbos dat hij wil aanplanten aan de Barneveldsestraat 11b.... Read more »
 • Janneke Boonzaaijer mag Olympische eventing niet afmaken
  [RENSWOUDE/TOKIO] Janneke Boonzaaijer mag de Olympische eventingwedstrijd niet uitrijden. De amazone uit Renswoude nam na de dressuurproef, waar ze dertigste werd, tijdens de cross-country een verkeerde route. Ze reed zaterdag de race nog wel uit, maar de jury nam haar na afloop uit de wedstrijd.... Read more »
  +

  Hoogvliet - Albandswaard

 • Oprichter stichting Wens Ambulance Veldboer overleden
  Het bestuur van de Stichting Ambulance Wens heeft maandagavond bekend gemaakt dat die dag de directeur en oprichter Kees Veldboer ten gevolge van een hartstilstand plotseling is overleden. Veldboer is 62 jaar geworden.... Read more »
 • Albrandswaardse steun voor hondenleed in Spanje.
  RHOON - Trouwe viervoeters en de mens zijn beste vriend, althans in Nederland. In Spanje is er een andere realiteit en geschat wordt dat er jaarlijks meer dan 50.000 jachthonden op straat belanden of gedood worden. Alhoewel het in Spanje verboden is om honden te mishandelen of te doden, wordt... Read more »
 • Turnclub Animo wenst Eythora Thorsdottir veel succes in Tokio!
  De in Poortugaal woonachtige topturnster Eythora Thorsdottir is het gelukt om bij de kwalificatie in het Topsportcentrum in Rotterdam een plaats te bemachtigen bij het Nederlands Olympisch team.... Read more »
 • Video: ‘Open Podium’ - kasteel van Rhoon weer buitengewoon!
  Rhoon - Het Open Podium afgelopen zondag 11 juli was weer een evenement om te koesteren en te bewaren....... Read more »
 • Heerlijk schilderen in Siloam
  Hoogvliet - In en vanuit een markant gebouw met mooie tuin, middenin Hoogvliet, biedt Siloam een compleet pakket aan zorg en diensten voor ouderen. Een unieke combinatie van zelfstandig wonen tot intensieve verpleeghuiszorg. In een aangename, rustige sfeer zijn er in Siloam veel activiteiten, ook voor wijkbewoners.... Read more »
 • Burgerplatform laat Pernissers meedenken
  PERNIS - Technisch voorzitter van de gebiedscommissie Pernis, Rob van der Meer, lanceert met ‘Echt voor Pernis’ een nieuw burgerplatform waarop Pernissers actief of passief kunnen meedoen met inspraak over plannen en ontwikkelingen vanaf het stadhuis die invloed hebben op het dorp Pernis.... Read more »
 • Video: Roel en Joop kijken bij de Talentenkaravaan!
  Hoogvliet - De Talentenkaravaan komt er nu echt binnenkort aan! De gemeente Rotterdam zet geen grof geschut in maar wel de sympathieke Hans van Meggelen en de charmante Ingrid Hoogstraten om samen met zorgpartners en welzijnsinstellingen op zoek te gaan naar de talenten van 55-plussers in verschillende Rotterdamse wijken. Een... Read more »
  +

  Groot Vlaardingen

 • ‘Mogelijke verhuizing komt niet als een verrassing’
  Het zou zomaar kunnen dat de atletiekvereniging Fortuna voor de vierde maal in zijn bestaan van lokatie verandert.... Read more »
 • Har Hensgens gaat nieuw lustrum in met Beaty solo
  De zomerexpositie van twaalf kunstwerken van tien kunstenaars markeerde het eerste lustrum van de Contemporary Art Gallery van Har Hensgens aan de Smalle Havenstraat 13. Opgewekt en ambitieus gaat hij door met nog drie solo-exposities dit jaar.... Read more »
 • Adempauze voor ongeslagen Holy
  De honkbalcompetitie ligt stil. Het is voor Holy een adempauze die de groep, vindt coach Linsly Laker, meer dan toekomt. ‘Temeer, omdat ze”, steekt hij de loftrompet, ‘al vanaf januari bezig zijn en keihard getraind hebben.’ Hoewel de volgende wedstrijd pas voor zaterdag 21 augustus op het programma staat, heeft... Read more »
 • Zeiler Pim van Vugt schrijft Vlaardingse sportgeschiedenis met zesde plaats in Tokio
  Met een zesde plaats en als jongste deelnemer in de medalrace, de finale van de 49er klasse op de Olympische Spelen in Tokio, schreef zeiler Pim van Vugt gistermorgen Vlaardingse sportgeschiedenis.... Read more »
 • Geen Schotland. Dan maar Zwitserse bergen
  Hun avontuurlijke MTB-tocht door de Schotse hooglanden (”bergje op, bergje af”, noemden ze het) was in de afgelopen anderhalf jaar door reisbeperkingen al tweemaal geschrapt. Het virus zorgt nu opnieuw voor uitstel. En dat terwijl de overtocht van IJmuiden naar de overkant al was geboekt. Alleen waren voor de acht... Read more »
 • Ramond van der Wilde wint de 10 kilometer bij het rondje Vlietlanden
  Ramond van der Wilde moest op het laatste stukje van de tien kilometer zwemmen van het rondje Vlietlanden nog even aanzetten om Karin Stein van zich af te houden. Met een verschil van enkele meters tikte de Vlaardinger als eerste aan in een tijd van 2 uur en 52 minuten.... Read more »
 • Zomerlezing over zweefvliegen
  Natuurlijk Delfland organiseert op 9 augustus een zoomlezing over zweefvliegen in je tuin. Zweefvliegen zijn insecten die in iedere tuin voorkomen, zeker als bloemen aanwezig zijn, diverse soorten lijken op wespen en hommels. Het grote verschil is dat ze niet kunnen steken. Een overeenkomst is dat ze ook de bloemen... Read more »
  +

  Arnhemse Koerier

 • Bel Canto zoekt nieuwe koorleden
  Westervoort - Algemene Gemengde Zangvereniging Bel Canto uit Westervoort zoekt nieuwe leden. Iedereen (vanaf 50 jaar) die belangstelling heeft en een beetje kan zingen, is welkom.... Read more »
 • Uitshirt Vitesse: ‘Eén en al Arnhem’
  ARNHEM - Een ruime week na de presentatie van het nieuwe thuisshirt onthult Vitesse, in samenwerking met partners Nike en Voetbalshop.nl, ook het nieuwe uittenue. “Het is een shirt waar Arnhem – in het bijzonder de trots op onze mooie stad – vanaf druipt”, aldus Vitesse. Bestellen kan per direct... Read more »
 • EINDLAND bij Stadsblokken
  ARNHEM - De ASM Haven/Stadsblokken in Arnhem is tien dagen lang de locatie voor een ‘post-apocalyptische fabel’. Van 8 t/m 19 september presenteren Hoogte80 Festival & Theatergroep ECHO de absurdistische locatievoorstelling EINDLAND.... Read more »
 • Vitesse en Burgers’ Zoo: ‘Samen stad en regio versterken’
  ARNHEM - Vitesse en Koninklijke Burgers’ Zoo hebben hun partnership met drie jaar verlengd. Na het eerdere hoofdsponsorschap en de schouderpositie in het afgelopen seizoen gaat Koninklijke Burgers’ Zoo voor een periode van vijf jaar op het wedstrijdshirt. Richting dit ‘lustrumjaar’ is Burgers’ Zoo de komende drie seizoenen zichtbaar op... Read more »
 • Tentoonstelling ‘Hanniland’
  ARNHEM - Eén zus en twee broers vormen de aanleiding voor de augustus-tentoonstelling in de etalages van de Zijlstra Galerij op de Klarendalseweg 137 in Arnhem.... Read more »
 • Beste discgolfers in Immerloo Park
  ARNHEM - De beste discgolfers van Nederland doen zaterdag 7 augustus Arnhem aan. Ze spelen in het Immerloo Park de National Tour. Discgolf is een snel groeiende sport met in het Immerloo Park een van de mooiste 18 holes banen van Nederland. De wedstrijden starten om 09.30 uur en zijn... Read more »
 • MVT en Stichting STOER te gast bij De Poort
  VELP - In Buurthuis De Poort aan de Heeckerensstraat 201 in Velp komen donderdag 12 augustus het MVT (Meldpunt Vrijwillige Thuishulp) en Stichting STOER vertellen wat zij doen en beantwoorden vragen van de aanwezigen. De bijeenkomst is van 13.00 tot 15.00 uur.... Read more »
  +

  Hoorns Dagblad

 • Louis van Gaal officieel aangesteld als bondscoach
  ZEIST - Louis van Gaal is officieel benoemd als de nieuwe bondscoach van Oranje. Samen met zijn - eveneens nieuwe - technische staf, bestaande uit Danny Blind (assistent), Henk Fraser (assistent) en Frans Hoek (keeperstrainer), gaat hij per direct aan de slag voor het Nederlands elftal. Vandaag is [...]... Read more »
 • AZ bevestigt vertrek Bizot en Boadu naar Franse Ligue 1
  ALKMAAR - Na Calvin Stengs, die eerder al een contract tekende bij OGC Nice, heeft AZ hedenmorgen op de eigen website ook het vertrek van doelman Marco Bizot en aanvaller Myron Boadu naar de Franse Ligue 1 bevestigd. Bizot maakt de overstap naar Stade Brest terwijl Boadu vanaf heden voor... Read more »
 • Programma Vue Hoorn van 5 t/m 11 augustus
  HOORN - Zie hier het nieuwste filmprogramma van Vue Hoorn welke komende donderdag 05 Augustus ingaat. Wees er i.v.m. de coronamaatregelen op tijd bij om te reserveren via Vue CinemasZie hier een Klein overzicht- Ainbo: Heldin van de Amazone - 2D NL- Spirit Ongetemd - 2D NL- Flummels, De -... Read more »
 • Child Surgery Vietnam geeft gehandicapte kinderen een toekomst
  NEDERLAND - 2020, wat een jaar! Een jaar waarin Nederland te maken kreeg met krapte in de zorg, het oplopen van wachttijden en uitstel van reguliere zorg. Voor ons in Nederland gelukkig uitzonderlijke situaties, voor kinderen in Vietnam helaas nog dagelijkse kost. Al sinds 2005 maakt CHILD SURGERY [...]... Read more »
 • Silent Rave op het strand van Schellinkhout
  SCHELLINKHOUT - Zaterdagavond 7 augustus organiseert Ecstatic Dance Hoorn een Silent Rave op het strand van Schellinkhout. Electronic Dance Music (EDM) hoor je door de Silent Disco headset terwijl de zon ondergaat. Dance, House, Psytrance en Techno wisselen elkaar af tijdens de 2 uur durende set [...]... Read more »
 • Weekaanbieding bij Keurslager Dick Kok
  Het lekkerste vlees haalt u natuurlijk bij de Keurslager! In de toonbank presenteren wij het allerbeste vlees van uitmuntende kwaliteit. Met zorg en passie voor u op ambachtelijke wijze bereid. Met onze jarenlange ervaring weten we als geen ander wat lekker eten is. Wij zorgen voor het beste stukje [...]... Read more »
 • Augustus begint licht wisselvallig
  NEDERLAND - De maand augustus start net als de afgelopen week met licht wisselvallig zomerweer. Hierbij lijken stevige regenbuien zoals eerder deze week achterwege te blijven, maar bestaan de komende dagen vooral uit een mix van wolkenvelden en zon. Hierbij is het grotendeels droog als is er eind [...]... Read more »
  +

  Goudse Post

 • Amateurfotografen gezocht voor kalender
  GOUDA • Vorig jaar zomer deed The Gouda Shop een oproep aan amateurfotografen om hun leukste foto’s van Gouda in te zenden en zo kans te maken te worden opgenomen in de 2021 Gouda jaarkalender. Meer dan 20 fotografen stuurden foto’s in en het resultaat was een prachtige kalender met... Read more »
 • Zwaargewond door aanrijding op N457
  GOUDA • Woensdagmiddag rond 17.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Provincialeweg - N457 in Gouda.Een bestuurder is zwaargewond geraakt nadat hij met zijn bestelbus tegen een boom was gereden. Meerdere hulpdiensten kwamen naar het ongeval, waaronder ook een traumahelikopter. De persoon is behandeld door het ambulancepersoneel en is... Read more »
 • Gouda’s 50+ partij heft zichzelf op
  GOUDA • Gouda’s 50+ partij doet niet mee met de Gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Daarna zal de lokale politieke partij zichzelf opheffen.... Read more »
 • Voetbalgek Willem Dekker doet boekje open in biografie
  GOUDA • Het moest er toch een keer van komen, een boek met voetbalherinneringen van Gouwenaar Willem Dekker, beter bekend als Dek.... Read more »
 • Steegjesloop gaat door
  GOUDA • De favoriete Steegjesloop door de Goudse binnenstad is vanwege de coronamaatregelen meerdere keren afgezegd, maar nu zijn alle peilen gericht op zaterdag 16 en zondag 17 oktober van dit jaar.... Read more »
 • Geslaagd kampioenschap Petanque
  GOUDA • Zaterdag vond op het sportcomplex van Petanque Vereniging Gouda voor de twaalfde keer het Open Gouds Kampioenschap Petanque / Jeu de Boules plaats. Vanwege corona konden slechts 64 teams worden toegelaten en daardoor was het toernooi al snel volgeboekt.... Read more »
 • Olympische droom voor Goudse volleybalanalist
  GOUDA • Tijdens de Olympische Spelen was Nederland dit jaar vertegenwoordigd met twee dames beachvolleybalteams. Een unicum. Gouwenaar Freek Pijnacker was erbij. Hij zit in het begeleidingsteam van de volleybalsters. Aan de vooravond van zijn vertrek naar Tokyo spraken we met hem.... Read more »
  +

  Doetinchems Vizier

 • Angelique Krüger in gesprek met Bennie Jolink
  Regio - Vanaf vrijdag 30 juli start de YouTube serie ‘Angelique Krüger in gesprek met…’ Angelique ontvangt gasten in eigen tuin en neemt alle tijd voor een goed gesprek. In de eerste aflevering te gast: Bennie Jolink.... Read more »
 • Kivada Gaanderen afgelast
  Gaanderen - De Kivada 2021 in Gaanderen gaat dit jaar niet door.... Read more »
 • Kunstwerken met geschiedenis
  Doetinchem - Op initiatief van het Stadsmuseum en Binnenstadbedrijf Doetinchem worden een viertal muren in Doetinchem beschilderd. Onderwerp van de muurschilderingen zullen bijzondere Doetinchemmers zijn die bijgedragen hebben aan de geschiedenis van de stad.... Read more »
 • In gesprek met de burgemeester: Extreme neerslag
  Burgemeester, we zijn kortgeleden geconfronteerd met ernstige overstromingen in Duitsland, België en Nederland met honderden slachtoffers. Wat hebt u daar toen als burgemeester van gemerkt?... Read more »
 • Actie Vakantietas
  Doetinchem - De zomervakantie van 2021 is goed van start gegaan voor 350 Doetinchemse jongeren tot en met 18 jaar die leven in (sociale) armoede. Zij hebben allen een Vakantietas ontvangen.... Read more »
 • Beatriz uit Brazilië zoekt een gastgezin in Doetinchem
  Doetinchem - Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Beatriz uit Brazilië die haar Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Doetinchem.... Read more »
 • ‘Helpen bij opbouwen van bestaan’
  Doetinchem - Een zinvolle tijdvulling en het leveren van een nuttige bijdrage aan de maatschappij. Zo omschrijven teamleider Karen van Kan en vrijwilliger Joyce Eskes hun werkzaamheden bij Vluchtelingenwerk Doetinchem. “Vluchtelingen moeten een kans krijgen om een menswaardig bestaan op te bouwen.”... Read more »
  +

  Leusder Krant

 • [Knipoogje] Groen links, groen rechts
  Jan, Pier, Tjoris en Corneel, die hebben baarden, die hebben baarden. Mijn vader had er één. En uw trouwe krantenschrijver de afgelopen weken ook – of iets wat er op lijkt.... Read more »
 • Suus Kooijman gebruikt oude techniek van de Grieken en Romeinen
  [ACHTERVELD] In het Mondriaanhuis is momenteel de tentoonstelling ‘Ode aan het landschap’ te zien. Naast vroege werken van Piet Mondriaan zien we werk van vijf hedendaagse kunstenaars, die ieder op geheel eigen wijze het landschap vastleggen. Ook de werken van Suus Kooijman zijn hier onderdeel van.... Read more »
 • Wijkbewoner met oog voor een ander gezocht
  [LEUSDEN] Woon je in Leusden-Zuid of Tabaksteeg en ken je je buurtgenoten een beetje, dan bestaat de kans dat je benaderd wordt door Rita Cloosterman om deel te nemen aan het netwerk van buurtcontactpersonen. Dit initiatief komt voort uit het samenlevingsakkoord Samen Sterk van de gemeente Leusden.... Read more »
 • GGD biedt mondspoelkit aan als alternatieve testmethode
  [LEUSDEN] Op alle locaties van de GGD regio Utrecht is vanaf vandaag een mondspoelkit beschikbaar voor volwassenen en kinderen waarbij de reguliere neus-keelafname niet of lastig uit te voeren is. Bij de nieuwe, alternatieve afnamemethode wordt gedestilleerd water door de mond gespoeld of gegorgeld. Met deze vloeistof wordt vervolgens een... Read more »
 • Expositie brengt geschiedenis van het Eemkwartier weer tot leven
  [REGIO] Wat hebben Prodent-tandpasta, Remia-bakvet en Dove-bodylotion met elkaar gemeen? Ze komen uit het Eemkwartier. De expositie Van Werk- tot Broedplaats laat zien hoe het was om in het Eemkwartier te wonen, werken en ondernemen. De expositie is dinsdag 3 augustus geopend.... Read more »
 • ‘Amersfoort haalt ambitie van duizend woningen per jaar’
  [AMERSFOORT] Amersfoort ligt op schema als het gaat om woningbouw. Ondanks de coronacrisis, waarin een tekort aan materiaal en personeel is ontstaan. In de eerste helft van dit jaar werden er zevenhonderd woningen opgeleverd in de gemeente. Er wordt gestreefd naar een gemiddelde van zeker duizend woningen per jaar tot... Read more »
 • Na 13 augustus mogen eendaagse festivals weer doorgaan
  [LEUSDEN] (ANP) Eendaagse festivals mogen na 13 augustus weer doorgaan, maar wel onder strenge voorwaarden. Het kabinet had festivals tijdelijk verboden wegens de snelle toename van het aantal besmettingen, maar sommige evenementen zonder vaste zitplaatsen mogen toch weer doorgaan. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte bekend.... Read more »
  +

  Streekblad Zoetermeer

 • Restaurants kampen met een groot tekort aan personeel
  Zoetermeer - De Zoetermeerse horeca heeft een probleem. De opluchting was groot toen de restaurants en terrassen weer open mochten. Maar nu blijkt dat er een groot tekort aan werknemers is. De grote vraag is waar ze vandaan moeten komen.... Read more »
 • Nieuwbouw Lamboo Mobile Medical in Dutch Innovation Park
  Zoetermeer - PingProperties ontwikkelt op de Dutch Tech Campus een gloednieuw hoofdkantoor voor Lamboo Mobile Medical (Lamboo). Hiermee krijgt het Dutch Innovation Park – na Topcon – in korte tijd de tweede grote bouwimpuls voor een internationaal opererend bedrijf. Lamboo zal naar verwachting eind 2022 haar intrek nemen op de... Read more »
 • Vaccinatie zonder afspraak
  Zoetermeer - Wilt u zich laten vaccineren, maar heeft u nog geen afspraak gemaakt? Dan kunt u vanaf maandag 2 augustus zonder afspraak terecht voor een coronaprik in Silverdome.... Read more »
 • Piëzo laat kinderen hun talenten ontdekken
  Zoetermeer - Kinderen krijgen een brede blik op beroepen en ontdekken hun eigen talenten. Dat is het doel dat de Piëzo TalentenAcademie al vijf jaar nastreeft in Zoetermeer.... Read more »
 • Zoetermeers project stimuleert coronavaccinatie
  Zoetermeer - De GGD, Gemeente Zoetermeer en inZet werken samen om informatie te geven over de coronavaccinaties. Bewoners kunnen zonder afspraak langs bij de pop-up locaties voor het Janssen-vaccin. Daarnaast wordt er hulp aangeboden bij het invullen van de gezondheidsverklaring of het maken van een digitale afspraak.... Read more »
 • Samen aan de slag tegen laaggeletterdheid
  Zoetermeer – In 2024 hebben minder inwoners moeite met lezen en schrijven. Dat is één van de doelen van het regioplan Laaggeletterdheid 2021-2024. De gemeente Zoetermeer ondertekende de hernieuwde samenwerkingsovereenkomst met de regiogemeenten.... Read more »
 • Veel regen en mooi tennis tijdens Open ALTV
  Zoetermeer - De wedstrijdleiding van ALTV moest afgelopen zaterdag de finales zes uur uitstellen vanwege de enorme regenbuien die het spelen onmogelijk maakte. Het weer was typerend voor de week van het Open-ALTV-jeugdtoernooi waar bijna 90 enthousiaste kinderen aan meededen in de diverse leeftijdscategorieën.... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Zomerzangdienst Gereformeerde Kerk Voorthuizen
  [VOORTHUIZEN] In de Gereformeerde Kerk aan de Hoofdstraat 142 wordt zondagavond 8 augustus vanaf 19.00 uur een zomerzangdienst gehouden.... Read more »
 • Voorthuizens duurste hamburger ooit is nu officieel
  [VOORTHUIZEN] De duurste hamburger ooit gebakken ter wereld, komt nu officieel uit Voorthuizen. Eigenaar Robbert Jan de Veen van snackbar De Daltons ontving vandaag per post de bevestiging vanuit het hoofdkantoor van The Official World Record in Brussel, in de vorm van een permanent certificaat in groot formaat. ,,Een prachtige... Read more »
 • Zorgcentra in Barneveld: ‘Het vertrouwen is terug’
  [BARNEVELD] Corona is niet langer hét gespreksonderwerp in Barneveldse zorgcentra. ,,Natuurlijk zijn we nog wel voorzichtig, maar ik merk toch vooral ook de terugkeer van de positieve, ontspannen sfeer.’’... Read more »
 • ‘Niet wachten op straks, de ontmoeting is nu!’
  [DE GLIND] Ze hangt graag de clown uit. Niet alleen voor de lol, want ze is doelbewust op zoek naar de ander. In diverse jasjes. Daarom noemt Myra Steens (58) uit De Glind zich graag miMakker, terwijl ze ook als BelleDame een neus heeft voor het maken van contact, vooral... Read more »
 • Carpoolplek Scharrenburgersteeg Lunteren gesloten
  [LUNTEREN] De gemeente Ede heeft de carpoolplaats aan de Scharrenburgersteeg in Lunteren (nabij de A30) gesloten.... Read more »
 • Hond gevonden in Lunteren
  [LUNTEREN] Op de Barneveldseweg in Lunteren is een hond aangetroffen. Dat meldt de politie woensdagochtend. ,,Helaas is de chip niet geregistreerd, waardoor een eigenaar niet te achterhalen is.” De hond is meegenomen naar het asiel.... Read more »
 • Forse daling coronabesmettingen in Barneveld zet door
  [BARNEVELD] Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Barneveld is de afgelopen week opnieuw fors gedaald. Dat blijkt uit recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Afgelopen zondag en maandag werden er maar twee besmettingen per dag geconstateerd, waar dat er bijvoorbeeld op vrijdag 30 juli nog vijftien... Read more »
  +

  Ermelos Weekblad

 • [Nieuws uit de natuurtuin] Hop
  Ermelo - Wandelt u wel eens door dat kleine stukje bos net voor de natuurtuin? Dat bosje rond de vijver. Moet u eens doen. Okay, er staan nogal wat brandnetels en bramen. De meeste mensen vinden die niet mooi. Zeldzaam zijn ze helaas ook niet. Maar volg de raad van... Read more »
 • [Ermelo Toen] Wie zijn deze twee vrouwen?
  Ermelo - In aflevering 567 van Ermelo Toen een oude foto van twee vrouwen.... Read more »
 • Marcel en Lydia uit Ermelo vieren 30 jarig jubileum in 30 dagen
  Ermelo - Al 30 jaar lang schrijven Marcel en Lydia Zimmer liedjes voor jong en oud. In september wordt dit jubileum gevierd. Dagelijks wordt dan stilgestaan via speciale livestreams op www.youtube.com/c/MarcelLydia bij de nummers die de afgelopen 30 jaar passeerden, onder de slogan: 30 jaar in 30 dagen.... Read more »
 • [lezersfoto] Genieten
  Ermelo - “Zelfs de kleinste beestjes zijn zo leuk om te zien... wat is de natuur toch mooi en bijzonder”, zegt Ilma Pos, die deze foto instuurt.... Read more »
 • Mountainbikers willen recht op vrije paden behouden
  Ermelo - De mountainbikers van Wielervereniging Noord Veluwe vrezen dat ze straks niet meer vrij door het bos kunnen fietsen, maar gebonden zijn aan de officiële mtb-routes. Die mtb-trails zijn voor de wat oudere of minder geoefende fietsers te technisch.... Read more »
 • Speciale vakantiedienst in Zendingskerk
  Ermelo - Oecumenische Vereniging de Zendingskerk houdt deze zomer weer speciale vakantiediensten. Het thema deze zomer is ‘Aan Tafel!’; zeven vakantiediensten rond (of over) maaltijden in de Bijbel. Zondag 8 augustus gaat het over Elisa en de Syrische soldaten. Ds. Sjoerd Zwaan is voorganger.... Read more »
 • Glas-in-lood met exposanten uit Ermelo
  Ermelo - Greet Termaat, columniste van Ermelo’s Weekblad, exposeert samen met 17 andere glas-in-loodkunstenaars van 14 augustus tot en met 7 november in Museum Oud Soest. Op 28 en 29 augustus, 25 en 26 september 30 en 31 oktober zullen zij tijdens de openingsuren van het museum demonstraties verzorgen. De... Read more »