+

  Zaandams Dagblad

 • Gaslucht in portiekflat Zaandam
  ZAANDAM - Maandagmiddag rond 13.15 uur is op de Hogendijk in Zaandam een gaslekkage geroken in een portiekflat.In de kleine flat werd gas geroken. Met de tijd dat de brandweer arriveerde stonden de bewoners van de zes woningen al buiten. De brandweer zette de weg af en begon met metingen.... Read more »
 • De keuze geen drugs te gebruiken helpt iedereen!
  ZAANDAM - Stichting Geen Drugs, Wel Leven deed afgelopen zaterdag voor de tweede keer dit jaar Zaandam aan. Han Bakker vertegenwoordigd de groep en is zeer gedreven door te gaan. Deze keer verzamelde ze bij winkelcentrum Gibraltar en hebben ze in die omgeving boekjes verspreid met daarin informatie [...]... Read more »
 • Auto rijdt in greppel in Haaldersbroek
  ZAANDAM - Maandagmiddag rond12.00 uur is aan de Haaldersbroek in Zaandam een auto de greppel ingereden. De hulpdiensten dachten eerst dat de auto in de sloot gereden was. Ter plekke bleek de auto slechts met twee wielen in een soort greppel te zijn gereden.... Read more »
 • Compaen goed, beter, Bes
  KOOG AAN DE ZAAN - Bij Compaen zijn in de slotfase van de competitie onverwachte krachten losgekomen. Zo konden de Oostzaners zaterdagavond ook de tweede van vijf finales, zoals de ingestapte trainer Mark Schoonen het restant van het seizoen betitelde, winnend afsluiten.Zegevieren is in de huidige [...]... Read more »
 • Voetganger zwaargewond bij ongeluk in Zaandam
  ZAANDAM - Zondagavond rond 20.15 uur is op de Vermiljoenweg in Zaandam een voetganger aangereden en daarbij ernstig gewond geraakt.Op de brug ter hoogte van de brandweerkazerne werd de voetganger aangereden door een auto. Deze raakte zwaargewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht voor [...]... Read more »
 • Dubbelslag voor ZV De Zaan
  DEN HAAG - Zowel de heren als de vrouwen van ZV De Zaan hebben zondag de nationale beker in het waterpolo gewonnen. Beiden speelden een finale tegen Polar Bears uit Ede.Bij de vrouwen bleek ZV De Zaan van trainer Mick van den Bree een maatje te groot voor Polar Bears.... Read more »
 • TEC veel effectiever dan OFC
  TIEL - Hekkensluiter OFC heeft niet kunnen stunten bij het eveneens laag geklasseerde TEC in Tiel. De ploeg van trainer Pieter Mulders kreeg minstens zoveel kansen dan de thuisploeg, die zich echter veel effectiever toonden: 4-0.TEC kwam al na vijf minuten op voorsprong door Anass Aamri, op [...]... Read more »
  +

  Rijnpost - Veenendaal

 • Yogastyle festival in Yoga Centrum Veenendaal
  [VEENENDAAL] Het geitenwollensokkenimago van yoga is allang verdwenen. Nederland heeft yoga massaal omarmd als een effectieve methode om lichaam en geest te ontspannen en de vitaliteit te verbeteren. Yoga Centrum Veenendaal (onderdeel van Sportschool Van der Velde) houdt zaterdag 18 februari het allereerste Yogastyle festival in Veenendaal.... Read more »
 • Rhenenaar Nico Drost geïnstalleerd als nieuw Kamerlid voor ChristenUnie
  [RHENEN] Nico Drost is het nieuwe Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Hij is woensdagmiddag beëdigd en neemt de vrijgekomen zetel van oud-fractievoorzitter Gert-Jan Segers in, die eerder deze week de Kamer verliet.... Read more »
 • Volgende week in heel Nederland inchecken met bankpas in trein
  [VEENENDAAL] (ANP) Reizigers kunnen vanaf dinsdag bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) in heel het land inchecken met hun bankpas. Dat bevestigt het spoorbedrijf na berichtgeving van NRC. De nieuwe mogelijkheid is vooral bedoeld om het treinreizen makkelijker te maken voor mensen die niet zo vaak met de trein gaan. De... Read more »
 • Bamboo Bill leest voor op de Ericaschool Rhenen
  [RHENEN] De Ericaschool heeft het lezen hoog in het vaandel staan. In elke groep wordt dagelijks voorgelezen, maar tijdens de Nationale Voorleesdagen natuurlijk nog wat vaker. Deze dagen zijn gelinkt aan een jaarlijkse campagne om het voorlezen aan kinderen (0 - 6 jaar ) die zelf nog niet kunnen lezen... Read more »
 • Meet & Greet in de ICT: 'Geen ervaring is geen probleem'
  [REGIO] De huidige krapte in ICT-arbeidsmarkt kan een Meet & Greet tussen werkgevers en potentiële werknemers goed gebruiken. Dat concludeert Bastiaan Wormgoor, accountmanager bij Werkgeversservicepunt Regio Foodvalley (WSP). ,,Op donderdag 2 februari is iedereen die geïnteresseerd is in de ICT welkom op deze inloopavond, ook als je geen kennis en... Read more »
 • Thuis aan de Zanglijster: 'Ik mis het carillon niet'
  [RHENEN] Ben (66) en Linda van de Burgt (54) werden 'voor gek' verklaard dat ze hun woning aan de Torenstraat, bij en onder de Rhenense Cunerakerk en -toren, eind vorig jaar verruilden voor een appartement aan de Zanglijster in de wijk Vogelenzang.... Read more »
 • Concept Visie op Rhenen 2035 gereed
  [RHENEN] Er wordt al meer dan een jaar gewerkt aan de Visie op Rhenen 2035. Daarbij is een uitgebreid participatietraject doorlopen. De respons van Rhenenaren was groot: er zijn meer dan duizend enquêtes over de Visie 2035 ingevuld en teruggestuurd. Men kon ook reageren door de inzending van kaarten. Dat... Read more »
  +

  Scherpenzeelse Krant

 • 'Ongelooflijke verkiezingsuitslag'
  [SCHERPENZEEL] Na de historisch grote verkiezingsoverwinning van BBB bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten heeft de telefoon van Eric Kemperman nauwelijks stilgestaan.... Read more »
 • Voorjaarsmarkt brengt 12.800 euro op voor MAF
  [SCHERPENZEEL] In de Hervormde Kerk in Scherpenzeel werd zaterdag de jaarlijkse voorjaarsmarkt gehouden.... Read more »
 • 'In openbare ruimte rekening houden met mensen met een beperking'
  [SCHERPENZEEL] De fracties van de VVD en PRO Scherpenzeel hebben een voorstel ingediend om in de gemeente Scherpenzeel een adviesgroep op te richten van mensen met een fysieke beperking die het college van burgemeester en wethouders kan adviseren bij de inrichting van en aanpassingen in de openbare ruimte.... Read more »
 • 'Nul verkeersdoden onhaalbaar, Scherpenzeel onder landelijk gemidddelde'
  [SCHERPENZEEL] Voor 2020 was de doelstelling maximaal 500 verkeersdoden in Nederland, maar dat is niet gehaald. Voor de komende jaren is geen duidelijke doelstelling, maar verantwoordelijk minister Harbers rekent wel op nul slachtoffers in 2050. Dan moet er wel een tandje worden bijgeschakeld.... Read more »
 • Vrijwilligers vullen op opschoondag in Renswoude 26 zakken met zwerfvuil
  [RENSWOUDE] Vanaf de woning van Ria en Rob van de Bor aan de Elzenhof vertrokken zaterdag twee groepen vrijwilligers die zich inzetten voor de landelijke opschoondag.... Read more »
 • Bij-de-hand
  [SCHERPENZEEL] Dat de biodiversiteit in Nederland, maar zeker ook in onze regio wordt aangetast, is allang een feit. U zult het zelf ook merken in uw tuin of directe omgeving. Er zijn meer wespen en minder vlinders en bijen. Terwijl die laatste zo belangrijk zijn voor onze natuur. Denk maar... Read more »
 • 'Boeren' vangen de kraaien (update)
  [EDERVEEN] Bij de ingang van sportpark De Hokhorst hadden de Advendo supporters een levensgrote koe neergezet, die voor een dag was verhuisd van haar vaste plek op het Ederveense sportpark. Ook was er een spandoek gehangen met 'hunting for c(r)ows. Na een meer dan onderhoudende, maar kwalitatief slechte derby was... Read more »
  +

  hoogvlietalbrandswaard.debotlek.nl

 • Druk op openbare laadpalen voor elektrische auto’s neemt sterk toe
  Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt veel sneller dan de hoeveelheid publieke laadpunten. Zo was er begin 2021 gemiddeld één laadpunt per 4,6 elektrische auto’s, terwijl een laadpunt twee jaar eerder nog gedeeld werd door 2,2 auto’s, en vier jaar eerder zelfs door 1,1 auto’s. Door deze scheefgroei wordt... Read more »
 • VideoDoorzetter Imelda is door en door een Doorsfan
  Bekijk hier de video... Read more »
 • Oprichter stichting Wens Ambulance Veldboer overleden
  Het bestuur van de Stichting Ambulance Wens heeft maandagavond bekend gemaakt dat die dag de directeur en oprichter Kees Veldboer ten gevolge van een hartstilstand plotseling is overleden. Veldboer is 62 jaar geworden.... Read more »
 • Albrandswaardse steun voor hondenleed in Spanje.
  RHOON - Trouwe viervoeters en de mens zijn beste vriend, althans in Nederland. In Spanje is er een andere realiteit en geschat wordt dat er jaarlijks meer dan 50.000 jachthonden op straat belanden of gedood worden. Alhoewel het in Spanje verboden is om honden te mishandelen of te doden, wordt... Read more »
 • Turnclub Animo wenst Eythora Thorsdottir veel succes in Tokio!
  De in Poortugaal woonachtige topturnster Eythora Thorsdottir is het gelukt om bij de kwalificatie in het Topsportcentrum in Rotterdam een plaats te bemachtigen bij het Nederlands Olympisch team.... Read more »
 • Video: ‘Open Podium’ - kasteel van Rhoon weer buitengewoon!
  Rhoon - Het Open Podium afgelopen zondag 11 juli was weer een evenement om te koesteren en te bewaren....... Read more »
 • Heerlijk schilderen in Siloam
  Hoogvliet - In en vanuit een markant gebouw met mooie tuin, middenin Hoogvliet, biedt Siloam een compleet pakket aan zorg en diensten voor ouderen. Een unieke combinatie van zelfstandig wonen tot intensieve verpleeghuiszorg. In een aangename, rustige sfeer zijn er in Siloam veel activiteiten, ook voor wijkbewoners.... Read more »
No RSS Item
  +

  Arnhemse Koerier

 • Steenstraat gaat zichzelf beter promoten
  ARNHEM - De Arnhemse Steenstraat timmert aan de weg en gaat dat nog meer en nog breder uitdragen.... Read more »
 • Open dag Wonen bij September Arnhem
  ARNHEM - Zaterdag 25 maart houdt Wonen bij September Arnhem een open dag. Het woonhuis aan de Da Costastraat 5 telt 23 appartementen voor ouderen die door dementie niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Middenin een levendige wijk, prachtig gelegen op de Paasberg met alle voorzieningen vlakbij. U bent van... Read more »
 • Tweede '(Bij)Banendag'
  VELP - Bij Buitenplaats Beekhuizen, Restaurant WOODZ en Boutique Hotel Beekhuizen heeft zaterdag 25 maart van 12.00 tot 16.00 uur de tweede gezamenlijke 'Banendag' plaats in de recreatie- en horecasector. Locatie: Bovenallee 1 in Velp.... Read more »
 • Start Wereldmeiden: 'Samen bewegen biedt mooie kansen'
  ARNHEM - Deze maand ging in Arnhem Wereldmeiden van start. Wereldmeiden is een maatjesproject. Hierbij leert een divers samengestelde groep meiden al sportend van elkaars leven en achtergrond. Een half jaar lang sporten deze meiden met een vluchtelingachtergrond samen met een buddy.... Read more »
 • El Ele dans- en muziekschool 40 jaar: optreden ReisOrkest Arnhem
  ARNHEM - Het 40-jarig jubileum van El Ele dans- en muziekschool Arnhem wordt zondag 26 maart gevierd met een concertmiddag in Musis Arnhem. Tijdens deze middag treedt het nieuwe Reisorkest Arnhem op. Samen met de zangeressen Esra Dalfidan en Shaza Hayek, gastmusici, docenten en leerlingen van El Ele zorgen ze... Read more »
 • Ruim 3000 Arnhemse leerlingen in actie voor een schone stad
  ARNHEM - Van 13 tot en met 17 maart gingen ruim 3000 Arnhemse kinderen en jongeren van basis- en middelbaaronderwijs, BSO's en KinderWijkTeams de straat op om zwerfafval op te ruimen tijdens de Afvalestafette.... Read more »
 • Arnhemse singer/songwriter presenteert eerste album
  ARNHEM - Al sinds zijn achtste speelt Siebren the Young (Siebren Zijlstra) gitaar. In 2015 begon de muzikant uit Arnhem met het schrijven van eigen songs. Na het afronden van het conservatorium in zijn woonplaats werkte Siebren ruim twee jaar aan zijn eerste album. Het resultaat is 'Inner Junctions'. “Met... Read more »
  +

  Hoorns Dagblad

 • Lokale ondernemers gaan horeca verzorgen op het Hoornse stadsstrand
  HOORN - De aanbestedingen voor het strandpaviljoen en voor de foodtruck op het Hoornse stadsstrand zijn afgerond. Twee lokale ondernemers gaan de horeca verzorgen op het stadsstrand. De heer Elle Mol, eigenaar van Sportcafé Zwaag en café de Harmonie, gaat het strandpaviljoen realiseren. De heer [...]... Read more »
 • HSV Sport na rust langs De Valken
  HEM - HSV Sport heeft een aardige sprong gemaakt in de 4e Klasse B door de uitwedstrijd bij De Valken te winnen. De ploeg van trainer Mark Slond maakte na rust het verchil en maakt zich zodoende iets meer los van de onderste plaatsen.De Valken was voor de rust de... Read more »
 • Accordeonhappening in de Berkhouter kerk te Berkhout
  BERKHOUT - Veel bezoekers hebben in de afgelopen jaren het A en B orkest van accordeonvereniging Con Zelo al eens horen en zien optreden.Onlangs kreeg het A orkest in Hilversum van de vakjury van het accordeon festival een staande ovatie. Het was top!Nu komen beide orkesten weer naar de mooie... Read more »
 • Westfriezen maakt kansen niet af tegen Saenden
  ZWAAG - Westfriezen raakt verder achterop bij de top van de 2e Klasse A nadat het zondag in eigen huis tegen Saenden niet verder kwam dan een gelijkspel. Meer dan nog het puntenverlies waren de gedachten na afloop vooral bij Youri Akkerman die naar het zich liet aanzien met een... Read more »
 • Hollandia blijft op gelijkspel steken bij hekkensluiter
  WESTERBORK - Hollandia heeft aan de verre uitwedstrijd bij hekkensluiter VKW slechts een punt overgehouden. In het Drentse Westerbork eindigde het in 1-1.De met een week uitgestelde wedstrijd, naar aanleiding van het slechte weer toen, verliep moeizaam voor de ploeg van Ron van der Gracht. Wel kwam [...]... Read more »
 • Weekaanbieding bij het Keurslagertrio
  Het lekkerste vlees haalt u natuurlijk bij de Keurslager! In de toonbank presenteren wij het allerbeste vlees van uitmuntende kwaliteit. Met zorg en passie voor u op ambachtelijke wijze bereid. Met onze jarenlange ervaring weten we als geen ander wat lekker eten is. Wij zorgen voor het beste stukje [...]... Read more »
 • Topper VVW-Always Forward eindigt onbeslist
  WERVERSHOOF - Always Forward heeft de voorsprong op directe concurrent VVW op twee punten gehouden. De onderlinge topper in 3A eindigde in Wervershoof onbeslist: 1-1Op De Westrand werd het een boeiend schouwspel waar de thuisploeg direct met de nodige strijd de duels met de koploper aanging. Het [...]... Read more »
  +

  Goudse Post

 • Eerste Goudse lammetjes geboren op de kinderboerderijen
  GOUDA • Bij zowel Kinderboerderij de Goudse Hofsteden als Dierenweide Goverwelle wordt beschuit met muisjes gegeten. Daar zijn de eerste lammetjes geboren.... Read more »
 • Instrumenten uitproberen tijdens de cursus Muziek Maak Je Samen!
  GOUDA • Lijkt het je leuk een instrument te bespelen, maar wil je het eerst proberen? Een dwarsfluit bespelen, klarinet, saxofoon, of misschien toch een trompet? Kinderen van groep 5 t/m 7 kunnen binnenkort eens proeven hoe het is om samen muziek te maken en welke instrumenten bij hem of... Read more »
 • Kinderkledingbeurs Livingstoneschool Gouda
  GOUDA • Het is weer bijna zover: op dinsdag 21 maart en woensdag 22 maart is de zomerkledingbeurs van de Livingstoneschool. 'Duurzaam, milieuvriendelijk én een leuke opbrengst voor school', laat de school weten.... Read more »
 • “De Pionier" in concert in de Theaterbakkerheij
  GOUDA • Vrijdag 17 en zaterdag 18 maart veranderde “Turn The Music", het concert van Gouda' s Harmonie De Pionier, de TheaterBakkerheij in een wervelende muziektempel.... Read more »
 • Scootmobieldag uitgesteld door weersomstandigheden
  GOUDA • De eerste editie van Scootmobieldag Gouda zou aanstaande dinsdag plaatsvinden. Het bestuur van ScootmobielClub Gouda (SCG), heeft besloten om deze middag te annuleren vanwege de slechte weersomstandigheden en de gevolgen voor de veiligheid van de deelnemers. In april zal de Scootmobieldag alsnog plaatsvinden.... Read more »
 • Dick en Jannette zijn al 25 jaar buurtbemiddelaar: 'Een positieve verslaving'
  GOUDA • Dick en Jannette werken al 25 jaar als vrijwillig buurtbemiddelaar in Gouda. Wij spraken hen over hoe zij al jaren buren helpen bij bijvoorbeeld het oplossen van ergernissen, meningsverschillen of overlast.... Read more »
 • Aanhouding na aanrijding op Goejanverwelledijk
  GOUDA • De politie heeft zaterdagavond een automobilist aangehouden, omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man is overgebracht naar het politiebureau.... Read more »
  +

  Doetinchems Vizier

 • Winnaars Doetinchemse Sportverkiezing bekend
  DOETINCHEM- Maandagavond 20 maart vond de Doetinchemse Sportverkiezing plaats. Tijdens deze avond, die gepresenteerd werd door Sjoerd Weikamp, werden in totaal 7 sportprijzen uitgereikt onder toeziend oog van 800 bezoekers. Tevens werden er vele sportpenningen uitgedeeld aan lokale kampioenen, van jong tot oud. Tussen de uitreikingen door genoten de bezoekers... Read more »
 • Het eerste artikel van de Grondwet
  Het eerste artikel van de Grondwet... Read more »
 • Lachen dus
  Lachen dus... Read more »
 • Jesper Vonk (DZC'68) loopt verder uit in Gouden Schoen
  DOETINCHEM - Jesper Vonk van DZC'68 pakte vorige week de koppositie in de Gouden Schoen en loopt deze week uit. Vorig jaar won Vonk ook al, toen in dienst van Concordia Wehl.... Read more »
 • Buurtplein Zuid gaat verhuizen naar Tirol 77
  DOETINCHEM - Het zat al lang in de planning en Buurtplein team Zuid kan het nauwelijks afwachten om het nieuwe pand aan Tirol in gebruik te gaan nemen; de verhuisdatum staat gepland op 23 maart. Vanaf 27 maart kunnen inwoners van Doetinchem zuid met hun hulpvragen terecht op Tirol 77.... Read more »
 • BBB viert boerenbruiloft in Gelders provinciehuis
  ARNHEM - De BBB in Gelderland maakte een uitzinnige week mee, zoals heel de partij van 'Sweet Caroline'. Achterhoek Nieuws keek de verkiezingsdagen achter de schermen mee bij het Gelderse boegbeeld Rik Loeters. “Ze staan hier gewoon met fakkels in mijn tuin.''... Read more »
 • Wandelen voor de Roparun
  WINTERSWIJK - 'Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. Dit is het motto van de Roparun. Een non-stopestafette run van meer dan 500 kilometer, waaraan het team 100%runningwinterswijk alweer voor de 7e keer deelneemt. Deze sportieve uitdaging wordt door vele bedrijven,... Read more »
  +

  Streekblad Zoetermeer

 • Fascinating Jazz met Basily Gipsy Band
  Zoetermeer - De Basily Gipsy Band komt zondagmiddag 2 april naar het Golden Tulip Zoetermeer voor een optreden bij Fascinating Jazz.... Read more »
 • Anton Bood doet voor derde keer mee aan Alpe d'Huzes
  ZOETERMEER - Koning Willem Alexander prijst de actie van Anton Bood om de Alpe d'Hues te beklimmen. “Helaas kan ik niet ingaan op uw uitnodiging voor het benefietconcert. Dergelijke verzoeken krijg ik zoveel, dat ik een precedent zou scheppen." De Zoetermeerder is toch trots op de schriftelijke reactie van de... Read more »
 • MVO Café in Stadstheater
  Inmiddels zijn er door de Stichting MVO Zoetermeer alweer 3 succesvolle MVO Cafés georganiseerd. We mogen ons verheugen in toenemende belangstelling van zowel ondernemers, politici als maatschappelijke instellingen- en organisaties. Met zijn allen maken we Zoetermeer een beetje mooier.... Read more »
 • E-hockey team zoekt nieuwe leden
  Zoetermeer - De spelers van het Zoetermeerse elektrische rolstoel hockey (E-hockey) team bij sportclub Doing zouden graag zien dat meer mensen in een elektrische rolstoel ervaren hoe ''fantastisch'' het wel niet is om in een team te spelen. Na hun recente uitbreiding van één naar twee teams zoeken zij nieuwe... Read more »
 • Sportschool Da Graça valt weer in de prijzen
  Zoetermeer - Met negen jeugdleden in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar is sportschool Da Graça zondag 19 maart naar het Kamakura toernooi in Den Haag afgereisd.... Read more »
 • De Meervogels breiden hun aanbod uit met G-korfbal
  ZOETERMEER - Korfbalvereniging De Meervogels vindt, dat een onmisbare doelgroep nog geen onderdeel is van de vereniging. Voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen met een visuele, auditieve, lichamelijke of geestelijke beperking begint De Meervogels nu met G-korfbal. Zaterdag 15 april om 10.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken met G-korfbal bij... Read more »
 • Nu ook G-korfbal bij Meervogels
  Door Kees van RongenZOETERMEER - Korfbalvereniging De Meervogels vindt, dat een onmisbare doelgroep nog geen onderdeel is van de vereniging. Voor kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen met een visuele, auditieve, lichamelijke of geestelijke beperking begint De Meervogels nu met G-korfbal. Zaterdag 15 april om 10.00 uur kunnen belangstellenden kennismaken... Read more »