+

  Zaandams Dagblad

 • Hekkensluiter OFC in blessuretijd naast AFC
  AMSTERDAM - Hekkensluiter OFC heeft zaterdagmiddag voor een verrassing gezorgd door koploper AFC op een gelijkspel te houden. Op Sportpark Goed genoeg leken de Amsterdammers op weg naar de zege toen het vijf minuten voor tijd op 3-1 kwam. De Oostzaners wisten echter in blessuretijd tweemaal te [...]... Read more »
 • Extra maatregelen om overlast op straat tegen te gaan
  ZAANSTAD - Omdat op verschillende plekken in Zaanstad inwoners, ondernemers en bezoekers op straat structureel overlast ervaren, breidt de gemeente het zogenoemde “beleid verblijfsontzeggingen” uit.De verblijfsontzegging is een bestuurlijk handhavingsinstrument waarmee kortdurend de toegang voor [...]... Read more »
 • Drugslab aangetroffen na brand Westknollendam
  WESTKNOLLENDAM - De brand aan de Industrieweg in Westknollendam van 17 november is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door een drugslab. De brand bewijst opnieuw dat de productie van drugs levensgevaarlijk is.Na de brand werden in het pand restanten van een drugslab aangetroffen, inclusief gevaarlijke [...]... Read more »
 • Zaanstad vraagt aandacht voor huiselijk geweld tijdens 'Orange the World'
  ZAANSTAD - Bijna 1 op de 4 vrouwen in Nederland heeft te maken (gehad) met een vorm van seksueel misbruik of geweld. Om daar aandacht voor te vragen doet Zaanstad ook dit jaar weer mee aan de campagne 'Orange the World'. De campagne start op 25 november, de internationale dag... Read more »
 • Energietoeslag ook voor studenten op kamers
  ZAANDAM - Gemeente Zaanstad stelt een 'Energietoeslag 2022' vast voor Zaanse studenten. Het gaat om studenten met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm, die op kamers of in een studentenhuis wonen. Het gaat om een bedrag van € 200. Aanvragen is mogelijk vanaf 1 december 2022 tot en met... Read more »
 • Vrouw omgekomen bij verkeersongeval
  KROMMENIE - Een 75-jarige vrouw uit Krommenie is woensdag 23 november om het leven gekomen bij een verkeersongeval.Woensdagmiddag rond 12.30 uur werden hulpdiensten gealarmeerd over een ongeval op de kruising van de Provincialeweg met de Iepenstraat in Krommenie. Bij het verkeersongeval was een [...]... Read more »
 • Dodelijk ongeval in Krommenie
  KROMMENIE - Woensdagmiddag rond 12.30 uur heeft op de Provincialeweg (N203) in Krommenie een dodelijk ongeval plaatsgevonden.Een containervrachtwagen reed tegen een vrouw aan die op het fietspad fietste. Hulpdiensten kwamen massaal ter plekke, maar elke hulp was te laat. Het slachtoffer is ter [...]... Read more »
  +

  Rijnpost - Veenendaal

 • Ontruiming na brand in garageboxen Palmen Grift
  [VEENEENDAAL] Aan de Palmen Grift heeft zondagmiddag rond 15:45 uur brand gewoed in een garagebox. De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse. De brand was korte tijd uitslaand en er kwam veel rook bij vrij. Het vuur was snel uit, maar er wordt lange tijd nageblust.... Read more »
 • Veenendaal stemt in met eenmalige uitkering
  [VEENENDAAL] Het college kan instemmen met de landelijke afspraken om de ambtenaren eenmalig een uitkering te geven in december. Dit is afgesproken tussen de gemeentelijke werkgevers en de vakbonden, omdat de onderhandelingen over de nieuwe CAO niet willen vlotten.... Read more »
 • Autobrand op Prins Clauslaan Veenendaal
  [VEENENDAAL] Voor een autobrand aan de Prins Clauslaan is de brandweer op zaterdagmiddag rond 12.50 uur uitgerukt. Bij aankomst van de brandweer hadden omstanders en politie de brand al geblust met poederblussers. De brandweer heeft de motorkap verwijderd en de brand nageblust.... Read more »
 • Ruim kwart miljoen voor mislukt medisch patiëntendossier GGiD
  [VEENENDAAL] Door een misgelopen project moet de gemeente 273.851 euro bijleggen, zodat de GGD regio Utrecht niet in financiële problemen komt. Zij wilde een nieuw digitaal dossier jeugdgezondheidszorg opzetten, maar dit resulteerde in de uitgave van totaal 13 miljoen zonder een werkbaar product.... Read more »
 • Eerste bewoners nieuwe woningen Pollux krijgen sleutel
  [VEENENDAAL] Aannemer Kelderman Bouw uit Ede heeft binnen een half jaar tien woningen aan de Pollux in Veenendaal gebouwd. Gertjan van Burken en zijn partner Queenie Yip kregen als één van de eersten de sleutel van hun nieuwe huis.... Read more »
 • Stichting november 1981 ondersteunt mensen met een beperking
  [VEENENDAAL] ,,Ouders van kinderen met een beperking, geboren voor 1950 spaarden voor hun kinderen”, vertelt voorzitter Cees van Hal van de stichting november 1981. ,,Na het overlijden van hun ouders zouden de kinderen niet voor zichzelf kunnen zorgen. Ze moesten dan zelf hulp inkopen en daarvoor is geld nodig. De... Read more »
 • Nieuwbouw elektrische pont Rhenen-Lienden vordert gestaag
  [RHENEN] De gemeenten Rhenen en Buren hebben samen met Uiterwaarde het besluit genomen tot verduurzaming van de veerpont tussen Rhenen en Lienden. ,,Hiermee passen we de nieuwe technologische ontwikkelingen toe in de mobiliteit en de recreatiebranche.” De wethouders van de beide oevergemeenten hebben de scheepswerf bezocht om een kijkje te... Read more »
  +

  Bussums Nieuws

 • Fietsexcursie langs natuurverbindingen van Naardermeer
  NAARDEN - IVN Gooi en omstreken organiseert zondag 11 december een fietsexcursie langs de natuurverbindingen van het Naardermeer en haar omgeving. De deelnemers verzamelen om 9.45 uur en de aanvang is 10.00 uur. De tocht is 17 kilometer lang en duurt circa tweeënhalf uur.... Read more »
 • Wegens groot succes: twee miljoen euro voor verduurzamen sportaccommodaties
  REGIO - De provincie Noord-Holland stelt twee miljoen euro beschikbaar voor sportverenigingen die hun accommodatie willen verduurzamen. De regeling werd eerder al opengesteld en bleek een groot succes. Nieuwe aanvragen kunnen vanaf 9 januari 2023 worden ingediend.... Read more »
 • De bewogen geschiedenis van De Doelen in Muiden
  Aan de westkant van de Groote Zeesluis van Muiden ligt op de hoek het restaurant De Doelen. De oorsprong van de naamgeving is niet geheel duidelijk.... Read more »
 • Herdenkingsboek over ‘dramatisch lot van Naarden’
  NAARDEN - Burgemeester Han ter Heegde ontvangt op 1 december uit handen van voorzitter Jan Vollers van regionaal historisch genootschap Tussen Vecht en Eem (TVE) het eerste exemplaar van het boek Naarden 1572, Burgermoord en brandstichting.... Read more »
 • Expositie ‘Engelen’ van Eric Beets in Kunst aan Zee
  MUIDERBERG - Bij Kunst aan Zee aan het Kerkpad 2 is de komende zondagen weer een mooie expositie te zien. De titel ‘Engelen’ past geheel in deze tijd van het jaar.... Read more »
 • Brand achter boekhandel LOS
  BUSSUM - Twee bedrijfsafvalcontainers - achter boekhandel LOS - aan de Veldweg hebben vannacht rond drie uur in brand gestaan.... Read more »
 • ‘Ik probeer altijd te kijken naar wat er wél is’
  Ze is een mensenmens. Geboren in de winter van 1966 in het Majella ziekenhuis te Bussum: fotografe Nienke Elenbaas uit Naarden.... Read more »
  +

  Scherpenzeelse Krant

 • Ons Genoegen wint eerste prijs op concertconcours
  [RENSWOUDE] Harmonievereniging Ons Genoegen uit Renswoude heeft met tachtig punten de eerste prijs behaald tijdens het concertconcours in de Hanzehof in Zutphen. ,,Het orkest heeft sfeervol gespeeld en een mooie prestatie neergezet“, aldus de jury.... Read more »
 • Renswoude verliest van koploper: ‘De urgentie van winnen moet nu wel écht gaan ontstaan’
  [RENSWOUDE] Een vijfde gelijkspel op rij was zeker mogelijk voor Renswoude, dat uiteindelijk met 2-0 moest buigen voor koploper ESA. Opnieuw waren ‘De Kraaien’ goed aan de bal, maar konden het nog altijd niet omzetten in een overwinning.... Read more »
 • Scherpenzeel overklast Oranje Wit
  [SCHERPENZEEL] Het was zaterdag genieten op sportpark De Bree-Oost in Scherpenzeel. De thuisclub overklaste Oranje Wit uit Dordrecht en won met 5-0. De bezoekers gaven het eerlijk toe: ‘Deze tegenstander speelde twee klassen sneller dan wij.’ Met een doelsaldo van 24 voor en 6 tegen steekt de formatie van trainer... Read more »
 • Cecilia verzorgt cursus Algemene Muzikale Vorming
  [SCHERPENZEEL] De Scherpenzeelse Muziekvereniging Caecilia verzorgt vanaf januari speciaal voor kinderen de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV). De cursus is bedoeld voor kinderen uit groep 4 tot en met 6 en is bedoeld voor kinderen die interesse in muziek hebben. Volgens Caecilia is het voor kinderen goed om niet direct... Read more »
 • Willen, kunnen en alles wat daar tussen zit…
  Een meedenkende overheid: Dat is in mijn ogen de meest dienstbare en ideale overheid. Ik probeer dit in mijn dagelijkse werk vorm te geven. De Rijksoverheid, onze gemeenteraad of de wet stellen kaders (financieel, procedureel en inhoudelijk) en daar behoor ik mij als bestuurder binnen te bewegen. In 95% van... Read more »
 • Renswoude verliest van koploper: ‘De urgentie van winnen moet nu wel écht gaan ontstaan’
  [RENSWOUDE] Een vijfde gelijkspel op rij was zeker mogelijk voor Renswoude, dat uiteindelijk met 2-0 moest buigen voor koploper ESA. Opnieuw waren ‘De Kraaien’ goed aan de bal, maar konden het nog altijd niet omzetten in een overwinning.... Read more »
 • Valleivogels blijft maar winnen
  [SCHERPENZEEL] De Valleivogels dendert maar door. Zaterdag was ASC Nieuwland het slachtoffer. De Amersfoorters hielden een helft lang stand, daarna sloeg Valleivogels meedogenloos toe: 0-3.... Read more »
  +

  hoogvlietalbrandswaard.debotlek.nl

 • Druk op openbare laadpalen voor elektrische auto’s neemt sterk toe
  Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt veel sneller dan de hoeveelheid publieke laadpunten. Zo was er begin 2021 gemiddeld één laadpunt per 4,6 elektrische auto’s, terwijl een laadpunt twee jaar eerder nog gedeeld werd door 2,2 auto’s, en vier jaar eerder zelfs door 1,1 auto’s. Door deze scheefgroei wordt... Read more »
 • VideoDoorzetter Imelda is door en door een Doorsfan
  Bekijk hier de video... Read more »
 • Oprichter stichting Wens Ambulance Veldboer overleden
  Het bestuur van de Stichting Ambulance Wens heeft maandagavond bekend gemaakt dat die dag de directeur en oprichter Kees Veldboer ten gevolge van een hartstilstand plotseling is overleden. Veldboer is 62 jaar geworden.... Read more »
 • Albrandswaardse steun voor hondenleed in Spanje.
  RHOON - Trouwe viervoeters en de mens zijn beste vriend, althans in Nederland. In Spanje is er een andere realiteit en geschat wordt dat er jaarlijks meer dan 50.000 jachthonden op straat belanden of gedood worden. Alhoewel het in Spanje verboden is om honden te mishandelen of te doden, wordt... Read more »
 • Turnclub Animo wenst Eythora Thorsdottir veel succes in Tokio!
  De in Poortugaal woonachtige topturnster Eythora Thorsdottir is het gelukt om bij de kwalificatie in het Topsportcentrum in Rotterdam een plaats te bemachtigen bij het Nederlands Olympisch team.... Read more »
 • Video: ‘Open Podium’ - kasteel van Rhoon weer buitengewoon!
  Rhoon - Het Open Podium afgelopen zondag 11 juli was weer een evenement om te koesteren en te bewaren....... Read more »
 • Heerlijk schilderen in Siloam
  Hoogvliet - In en vanuit een markant gebouw met mooie tuin, middenin Hoogvliet, biedt Siloam een compleet pakket aan zorg en diensten voor ouderen. Een unieke combinatie van zelfstandig wonen tot intensieve verpleeghuiszorg. In een aangename, rustige sfeer zijn er in Siloam veel activiteiten, ook voor wijkbewoners.... Read more »
   +

   Arnhemse Koerier

  • Fotograaf Theo Bosboom uit Arnhem wint grote Europese prijs
   ARNHEM - Een carrière als advocaat heeft hij ingeruild voor een loopbaan als succesvol fotograaf. Die overstap pakt bijzonder goed uit. Theo Bosboom uit Arnhem maakt furore als fotograaf. Hij geeft zijn eigen boeken uit en wordt alom gewaardeerd. Recent heeft hij een prestigieuze Europese prijs gewonnen.... Read more »
  • Pride Photo op het Gele Rijdersplein in Arnhem geopend
   ARNHEM - Wethouder inclusie Maurits van de Geijn, Ricardo Brouwer (COC Midden Gelderland), Bram Wientjes (InDifferent) en Hein-Jan Keijzer (Stichting Pride Photo Award) openden vrijdag 25 november de tentoonstelling Pride Photo Award 2022 op het Gele Rijdersplein in Arnhem.... Read more »
  • ReShare Store Arnhem zamelt schoenen in voor mensen in nood
   ARNHEM - Voor het derde jaar op rij zamelt de ReShare Store in Arnhem ook dit jaar weer schoenen in om mensen in nood de winter door te helpen. Tot en met 19 december kunnen herdraagbare schoenen worden ingeleverd. De ingezamelde schoenen worden, in samenwerking met lokale instanties, rondom de... Read more »
  • Rondje Nederland ‘by night’
   ARNHEM - Vrijdagavond 2 december verzorgt atletiekvereniging Ciko’66 de eerste editie van de avondloop van Rondje Nederland in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.... Read more »
  • Extra hulp voor Arnhemse ondernemers in nood
   ARNHEM - De gemeente Arnhem gaat ondernemers die door de explosief gestegen energiekosten in acute nood verkeren extra helpen. De gemeente trekt daarvoor 1 miljoen euro uit. Ondernemers in nood kunnen vanaf 1 december een beroep doen op die extra hulp. Ook kunnen ondernemers uitstel van het betalen van gemeentelijke... Read more »
  • Gijs Schut ontvangt Koninklijke Onderscheiding
   ARNHEM - Tijdens de viering van het 30-jarige bestaan van Stichting Kumpulan kreeg Gijs Schut van burgemeester Ahmed Marcouch het mooie nieuws te horen dat hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger.... Read more »
  • Koninklijke rondgang langs waterstofinnovaties
   ARNHEM - Woensdag 16 november bracht Zijne Majesteit de Koning een werkbezoek aan het waterstofcluster op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Het bezoek stond in het teken van de groeiende waterstofeconomie en de belangrijke rol die waterstof speelt binnen de energietransitie. Lees meer over de rondgang langs het waterstofcluster.... Read more »
   +

   Hoorns Dagblad

  • Kerstcadeau inspiratie
   HOORN - Het is weer bijna kerst en dat betekent dat je kerstoutfit weer uit de kast kan worden getrokken, de boom opgetuigd mag worden en dat er kerstcadeaus gescoord kunnen worden! Geen inspiratie of gewoonweg geen idee wat je jouw dierbaren dit jaar cadeau zou willen doen? We zetten... Read more »
  • Hilarische taferelen in ZO VADER ZO ZOON
   HOORN - Harrie Vermeulen, dé creatie van acteur Jon van Eerd is terug. Dit keer staat een vader-zoon relatie centraal in de avonturen van het grappigste personage van Nederland. Ook in deze nieuwe voorstelling trakteert Van Eerd het publiek weer op veel hilarische avonturen en belevenissen. Voor [...]... Read more »
  • Interactieve ouderavond Copernicus SG over drank en drugs met Theatergroep PlayBack
   HOORN - Gisterenavond, donderdag 24 november, vond in samenwerking met Theatergroep PlayBack een interactieve ouderavond plaats over drank en drugs bij Copernicus SG in Hoorn.‘Sophie wil graag wat drank op haar zestiende verjaardag. Omdat er ook jongens van achttien jaar bij zijn, zegt zij. Haar [...]... Read more »
  • WerkSaam is winnaar Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022
   DEN HAAG - WerkSaam Westfriesland is dinsdagavond uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022. De uitreiking vond plaats in de Koninklijke Schouwburg te Den Haag. WerkSaam Westfriesland ontving deze prijs met grote blijdschap en trots.De jury over WerkSaam WestfrieslandDe jury [...]... Read more »
  • Kerstconcert van Hoorns Kamerkoor in Westfries Museum
   HOORN - Na twee coronajaren vindt het traditionele kerstconcert van het Hoorns Kamerkoor gelukkig weer plaats in het Westfries Museum. De traditie wordt in ere hersteld. In de sfeervolle en statige Schutterijzaal biedt het Hoorns Kamerkoor o.l.v. Marianne Uyterlinde een gevarieerd programma met [...]... Read more »
  • Raad beslist positief over financiële ondersteuning voor inkomens tot 150% van de bijstandsnorm
   HOORN - Huishoudens met een inkomen van 120% tot 150% van de bijstandsnorm, hebben eenmalig recht op een financiële ondersteuning van €550,-. De Hoornse gemeenteraad heeft dit dinsdag 22 november unaniem besloten. Om de financiële steun zo snel mogelijk te kunnen verlenen, was deze vergadering [...]... Read more »
  • Oosterpoortbrug oranje: Hoorn doet mee aan Orange the World
   HOORN - De gemeente Hoorn zal tussen 25 november en 10 december de Oosterpoortbrug oranje aanlichten in het kader van de internationale campagne Orange The World. Deze campagne is bedoeld om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. 25 november: Internationale Dag van geweld tegen [...]... Read more »
   +

   Goudse Post

  • Goudse gebouwen kleuren oranje voor aandacht voor geweld tegen vrouwen en meisjes
   GOUDA • Verschillende gebouwen door heel Gouda kleurden op 25 november, de internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, oranje. Deze actie was een onderdeel van Orange the World, een campagne tegen het geweld tegen meisjes en vrouwen. De oranje kleur verwijst naar de kleur van een zonsopgang; de campagne staat... Read more »
  • Dit is de Liefste Straat van Gouda 2022
   GOUDA • De Burgvlietkade-Gravin Jacobastraat in Gouda Noord is op 26 november uitgeroepen tot ‘Liefste Straat van Gouda’. Als prijs werd de hele straat getrakteerd op poffertjes en kregen de gangmakers het straatnaambord ‘Liefste Straat van Gouda 2022’ uit handen van wethouder Anna van Popering.... Read more »
  • Eerste exemplaar Programmaboek Gouda bij Kaarslicht 2022 overhandigd: “Eindelijk kunnen we het weer normaal vieren”
   GOUDA • Paul Buis, voorzitter van de Stichting Gouda bij Kaarslicht, heeft vanmiddag het eerste exemplaar van het programmaboekje overhandigt aan Burgemeester Pieter Verhoeve. Een volledig programma - zonder coronamaatregelen - en daar is de organisatie blij mee: “Eindelijk kunnen we dit jaar weer normaal Gouda bij Kaarslicht vieren.”... Read more »
  • Aanhoudingen na achtervolging door Gouda
   GOUDA • De politie heeft een roekeloze bestuurder aangehouden die met hoge snelheid door Gouda reed. De bestuurder wordt verhoord voor diverse feiten.... Read more »
  • Museum Gouda verwerft schilderij van Gouds stadsgezicht uit 19e eeuw
   GOUDA • Museum Gouda is vorige week met hulp van betrokken particulieren in het bezit gekomen van een uniek schilderij; een Gouds stadsgezicht van Cornelis Springer. Het kunstwerk uit 1863 toont het zicht op de beroemde Sint-Janskerk, op steenworp afstand van het museum. Het schilderij werd vorige week via een... Read more »
  • Eerste microwoning van Nederland officieel geopend in Gouda
   GOUDA • De eerste microwoning op privégrond, staat sinds september in de tuin van de Goudse Tessa Halm. De woning werd woensdag 22 november officieel geopend.... Read more »
  • Sociëteit Ons Genoegen is nog altijd springlevend: ‘Op naar de 170 jaar’
   GOUDA • “Ons belangrijkste doel als gezelligheidsvereniging, is dat onze leden elkaar op een ongedwongen wijze kunnen ontmoeten. Vrijheid, blijheid, dat vinden we belangrijk bij Sociëteit Ons Genoegen.” Aan het woord zijn Bert Kunnen, voorzitter van de sociëteit, en bestuurder Felix Bots. “We proberen allerlei activiteiten te organiseren, maar onze... Read more »
   +

   Doetinchems Vizier

  • Boswandeling naar de abdij
   DOETINCHEM - Wie houdt van wandelen door de natuur en een keer het middaggebed van de monniken in de abdij in Slangenburg wil meemaken, kan op vrijdag 2 december meedoen met een meditatieve wandeling naar de St. Willibrordsabdij.... Read more »
  • Zone.college en Royal GD verlengen samenwerking
   DOETINCHEM - Eimert Fikse, directeur mbo van Zone.college tekende op woensdag 23 november samen met Kris van Malderen, directeur operations van Royal GD, voor het verlengen van de verbintenis tussen Zone.college en Royal GD. Een samenwerking die ervoor zorgt dat studenten Dierenartsassistent paraveterinair kunnen profiteren van alle mogelijkheden die Royal... Read more »
  • In gesprek met de burgemeester: Coffeeshops en drugsbeleid
   Burgemeester, u deelde onlangs in de raad mee dat voor de zomer van 2023 een tweede coffeeshop geopend wordt. Waar komt die? “Dat weten we nog niet. De vraag is eerder waar die níet komt. De gemeenteraad heeft in een raadsbesluit vastgesteld dat de plek aan een aantal eisen moet... Read more »
  • Keppelseweg gaat weer open
   DOETINCHEM - Op vrijdag 25 november gaat om 17.00 de vernieuwde Keppelseweg in Doetinchem weer open.... Read more »
  • Goede resultaten voor Ypsilon Doetinchem
   DOETINCHEM - Afgelopen weekend vonden de eerste wedstrijden plaats voor de turnsters van Ypsilon Doetinchem in bovenbouw supplement G en H, en middenbouw niveau 6 en 7 in Doetinchem. Deze wedstrijden werden georganiseerd door onze vereniging. Tijdens deze wedstrijd zijn er weer veel mooie resultaten behaald!... Read more »
  • Nieuwjaarsduik is het startsein van Swim to Fight Cancer Achterhoek 2023
   BRAAMT - Op 1 januari 2023 wordt de Swim Nieuwjaarsduik georganiseerd door Swim to Fight Cancer Achterhoek bij Recreatieplas Stroombroek in Braamt. Op dezelfde locatie vindt op 10 september 2023 de vierde editie plaats van het zwemevenement om zoveel mogelijk donaties op te halen voor kankeronderzoek en preventie. De Nieuwjaarsduik... Read more »
  • Rose, Rosa, Roos, Rosalie, Rosan opgelet: tweede kaartje gratis
   DOETINCHEM – Je naam is geld waard bij Amphion Filmhuis! Heet jij Rose, Rosa, Roos, Rosalie, Rosan of heb je een andere voornaam die direct afgeleid is van de naam Rose? Dan is het tweede filmkaartje voor de bejubelde feelgood drama Rose gratis in het openingsweekend van 1 t/m 3... Read more »
   +

   Leusder Krant

  • Amersfoorter Rik Keijzer gebruikte coronalockdowns voor eigen internationale School of Sushi
   [AMERSFOORT] Wat als je noodgedwongen je passie en je werk in de festivalwereld moet missen door corona? In ieder geval betekende dit voor Rik Keijzer niet passief op de bank belanden. Keijzer ging met zijn andere liefde aan de slag: sushi recepten bereiden. Niet veel later ontstond het idee om... Read more »
  • Vrijwilligers opvang Oekraïense vluchtelingen starten winkeltje
   [LEUSDEN] Irma, Edith en Olena hebben het werk wat ze nu doen nog nooit eerder gedaan. Maar ze runnen met succes én plezier een fietsenuitleen/reparatie en een winkeltje met tweedehandskleding.... Read more »
  • Leusden komt met motie over hulp aan de sport tijdens ledenvergadering VNG
   [LEUSDEN] Het college van de gemeente Leusden komt tijdens de ledenvergadering van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) met een motie die beoogt te voorkomen dat sportaccommodaties door stijgende energieprijzen moeten sluiten, met alle mogelijke gevolgen van dien.... Read more »
  • Achterveld speelt gewoon heel slecht
   [ACHTERVELD] Jouri Melkert draaide er na de 2-1 nederlaag bij SV Panter er niet om heen. ,,Het was gewoon heel slecht wat we lieten zien. Eigenlijk mag je een 1-0 voorsprong niet weggeven tegen deze tegenstander.”... Read more »
  • Regio Foodvalley pleit voor betere fietsverbindingen
   [NIJKERK] Dat de rijksoverheid nu met forse investeringen over de brug komt om nieuwe woonlocaties beter bereikbaar te maken in groeigebied FoodValley, is heel mooi, maar er is méér nodig. Oók de fietsverbindingen moeten flink beter. Zo moet er onder meer een betere fietsverbinding komen tussen Barneveld en Ede, via... Read more »
  • Oppositie neemt regionaal optreden wethouder Kolkman op de korrel
   [LEUSDEN] Met uitzondering van de SP heeft de voltallige oppositie in een brief aan het college ongenoegen kenbaar gemaakt over het optreden van wethouder Alexandra Kolkman. Zij voerde dinsdag het woord tijdens een bijeenkomst over de Regionale Energie Strategie (RES).... Read more »
  • Hilde van den Heuvel: ‘LeusdenVooruit één jaar oud’
   [LEUSDEN] In de rubriek Raadgever komt elke week een ander raads- of fractielid aan het woord over een zelfgekozen item. Deze week Hilde van den Heuvel over de eerste verjaardag van lokale partij LeusdenVooruit.... Read more »
   +

   Streekblad Zoetermeer

  • Sinterklaas lunchpauzeconcert
   Zoetermeer - Ronald de Jong geeft woensdag 30 november het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude kerk (Dorpstraat 59) .... Read more »
  • Rondwandelen door de Natuurtuin
   Zoetermeer - In de Natuurtuin is weer een rondwandeling. Deskundige gidsen vertellen u van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark.... Read more »
  • Lions in actie voor goede doel
   Zoetermeer - Onder het motto “voor een goed doel kan je niet missen” organiseerde Lionsclub Zoetermeer afgelopen zaterdagavond 19 november opnieuw een onvergetelijke Mosselavond. Er kon opnieuw gebruik gemaakt worden van de prachtige Oude Kerk in het oude hart van het dorp, gebouwd in de periode 1785-1787 door de Italiaanse... Read more »
  • Road Runners houden 3Plassenloop
   Zoetermeer - De Road Runners houden de maandelijkse 3Plassenloop op 27 november aanstaande. Voor een aantal lopers is dit een bijzondere loop, want zij sluiten deze keer hun kennismakingscursus hardlopen hiermee af.... Read more »
  • Gemeente zet grote festivals op de tocht
   Zoetermeer - Er komt een einde aan de coördinatie en organisatie door Netwerk Zoetermeer van festivals en evenementen in de stad omdat de gemeente de subsidie aan het Netwerk beëindigt. Dit betekent dat Netwerk Zoetermeer personeel zal moeten ontslaan. De nieuwe koers van de gemeente betekent dat gratis toegankelijke festivals... Read more »
  • Tien fotografen tonen samen hun liefde in expositie
   Zoetermeer - Als tien fotografen gezamenlijk hun liefde tonen dan ontstaat er iets bijzonders. Tijdens de expositie ‘Celebrating Photography’ tonen de fotografen niet alleen hun liefde voor het vak, maar ook autonoom werk aan de hand van het thema liefde. Het resultaat is een boeiende tentoonstelling waar ook werk van... Read more »
  • Hard trainen maar toch een relaxed leven
   Zoetermeer- - Het wereldkampioenschap Jiu-Jitsu (:een vechtsport dat lijkt op een combinatie van karate en judo) 2022 in de gewichtsklasse minus 62 kilogram is gewonnen door Kars van den Boogaard. De 20-jarige Jiu-Jitsuka is opgegroeid in Zoetermeer en beoefent al sinds zijn zesde judo en vanaf zijn twaalfde Jiu-Jitsu bij... Read more »

  Pin It on Pinterest

  Share This
  Mijn Web Nieuws