+

  Zaandams Dagblad

 • AZ naar finale play-offs na winst op SC Heerenveen
  ALKMAAR - AZ heeft ten koste van SC Heerenveen de eindstrijd van de Europese play-offs bereikt. De Alkmaarders won in het eigen AFAS-Stadion met 2-0, na een 3-2 nederlaag in Friesland. AZ had de in Heerenveen geleden schade al snel hersteld. Dani de Wit scoorde na een schitterende lange pass... Read more »
 • Politie zoekt getuigen mishandeling
  ZAANDAM - Op donderdag 19 mei is rond 22.00 uur op de Markstraat in Wormerveer een 28-jarige man uit Zaanstad mishandeld. Vier jongens van 16 en 17 jaar oud zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het slachtoffer is na de mishandeling voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het [...]... Read more »
 • Week begint wisselvallig, vanaf Hemelvaartsdag zachter
  NEDERLAND - Na een zonnig weekend kunnen er in de eerste dagen van de nieuwe week enkele buien over het land trekken waarbij het soms aardig afkoelt. Vanaf Hemelvaartsdag lijkt het echter weer zachter en droger te worden.Maandag trekken enkele buien over het land en vooral in de middag kan... Read more »
 • Automobilist rijdt fietser aan op rotonde Koog aan de Zaan
  KOOG AAN DE ZAAN - Vrijdagmiddag rond kwart voor drie is op de rotonde van de Guisweg en de Westerkoogweg in Koog aan de Zaan een ernstig ongeluk gebeurd. Een fietser raakte gewond.Een automobiliste verzuimde voorrang te geven aan de fietser. Die klapte erg hard op de voorruit van de... Read more »
 • Vermaning Zaandam: Het Fenomeen Altviool
  ZAANDAM - De altviool is nog altijd een beetje de outcast binnen de strijkinstrumentengroep. "Hoe weet je of een altviolist vals speelt? Doordat je zijn strijkstok ziet bewegen" is maar één van de talloze moppen die de altviool wegzet als een wat minderwaardig en problematisch instrument. Die [...]... Read more »
 • Nieuwe locatie Kapiteinskoor
  ZAANDAM - Na 26 jaar de Kapiteinshut (laatste 3 jaar Captain O'Malleys) als thuishonk gehad te hebben moest het Kapiteinskoor uit Zaandam op zoek naar een andere locatie omdat de nieuwe eigenaar van Captain O'Malleys het financieel niet meer kon bolwerken na de Corona periode. Voor het [...]... Read more »
 • Gewonde en aanhoudingen na vechtpartij in Wormerveer
  WORMERVEER - Donderdagavond heeft er een vechtpartij met meerdere personen plaatsgevonden op de Marktstraat in Wormerveer. Een paar mannen zouden een andere man op stelen hebben betrapt in de supermarkt. Eenmaal buiten is er op de Marktstraat een vechtpartij uitgebroken. Hierbij is een auto [...]... Read more »
  +

  Rijnpost - Veenendaal

 • Veenendaal heeft in 2022 bijna 24 miljoen op de spaarrekening
  [VEENENDAAL] De gemeente heeft afgelopen jaar bijna negen miljoen euro minder uitgegeven dan zij had begroot. De helft hiervan stelt het college voor te storten in de algemene reserve. Maar tevens vraagt zij de raad deze 4,5 miljoen voor dit jaar opnieuw beschikbaar te stellen. Hiermee schuift zij boekhoudkundig de... Read more »
 • Burenzorg is belangrijk bij wooncomplex De Plataan; Woonhof dankzij eigen initiatief
  [VEENENDAAL] Als particulier je eigen vormgegeven woning betrekken in een woonhof die je samen met anderen hebt gerealiseerd. Als particuliere organisatie is dat vrij uniek te noemen. Oud-rijwielhandelaar Dirk Methorst (64) deed dat samen met een vriendengroep. Zo werden ze zelf projectontwikkelaar. ,,Je moet de politiek mee hebben, anders lukt... Read more »
 • Plafond van uitbouw winkel in Veenendaal naar beneden gestort
  [VEENENDAAL] Brandweer Veenendaal werd rond 11.25 uur opgeroepen om een dienst te verlenen aan derden. Dit was bij een winkel van Zideris aan het Bruïneplein in Veenendaal. Door een nog onbekende oorzaak is het plafond van de uitbouw naar beneden gestort en zorgt voor een onstabiele situatie in de winkel.... Read more »
 • Grote bijenstal voor Buitenzorg
  [VEENENDAAL] De officiële opening van een grote bijenstal bij Dierenpark Dragonder van Stichting Buitenzorg vond afgelopen zaterdag plaats. De stal, met alle attributen geschikt voor zwermen bijen, is gemaakt door Buitenzorg vrijwilliger Jan Beijer. Jan is al vijftien jaar vrijwilliger en als timmerman heeft hij al veel betekend voor de... Read more »
 • Inwoners Rhenen lichten hun tegels
  [RHENEN] De Rhenense wethouder Jolanda de Heer gaf zelf het goede voorbeeld. Door tegels te lichten in de tuin om er groen als planten of kleine bomen voor in de plaats te zetten. Een stukje natuur. Een tuin voor vlinders, bijen en vogels? Een groene tuin heeft veel voordelen. Regenwater... Read more »
 • Mauriker Jan de Jong stopt na 44 jaar met zijn kapsalon: ‘Onze dank gaat uit naar zoveel trouwe klanten’
  [RHENEN] Jan de Jong (66), een geboren Mauriker, opende als 22-jarige samen met zijn zakelijke partner Coos, ook afkomstig uit genoemd Betuws dorp, een voor die tijd eerste moderne kapperssalon aan de Frederik van Paltshof in Rhenen. Een salon die hij de naam ‘Jaco’ gaf. Coos koos na een aantal... Read more »
 • Veense burgemeesters door de eeuwen heen (5)
  [VEENENDAAL] Als de 36-jarige vrijgezelle notarisklerk Willem Westerveld op 27 september 1828 samen met de zoon van de burgemeester aangifte doet van het overlijden van diens vader, zal hij niet hebben kunnen bedenken dat hij de nieuwe burgemeester van Veenendaal zou gaan worden.... Read more »
  +

  Bussums Nieuws

 • Meer burenoverlast als gevolg van corona
  REGIO - Maar liefst 21.000 meldingen van burenoverlast stroomden vorig jaar binnen bij organisaties die buurtbemiddeling aanbieden. Het aantal meldingen blijft daarmee op een hoog niveau.... Read more »
 • Ontwikkelingen energiecontracten met Rusland in regiogemeenten
  REGIO - De Russische inval in Oekraïne, eind februari, was de aanleiding naar een onderzoek hoe om te gaan met de aardgascontracten met Gazprom Energy NL.... Read more »
 • De geschiedenis van Muier Schipperbitter
  Het begon als een grap. Jan Geesink, een van de eigenaars van Eetcafé Floris V, maakte tijdens zijn vakantie op Texel kennis met het plaatselijk bekende drankje ‘t Juttertje, een kruidenbitter. Dat bracht hem op het idee om te proberen ook in Muiden een plaatselijke kruidenbitter aan de man te... Read more »
 • Vier inwoners proberen een week zonder afval te leven
  REGIO - Een week zonder afval, zou het haalbaar zijn? Vier inwoners uit deze regio gaan de uitdaging aan en proberen een week lang zo min mogelijk afval te produceren.... Read more »
 • ‘Geïnformeerd zijn is belangrijker dan maar klakkeloos je mening spuien’
  Een sterke vrouw die geen blad voor de mond neemt. Dat is voor mij Catherine Keyl. Ik mis mensen zoals haar in de media. Opgegroeid met haar show Catherine vind ik het dan ook een eer om haar te spreken.... Read more »
 • Roxane van Iperen signeert bij Boekhandel Los
  BUSSUM - Naar aanleiding van het verschijnen van haar nieuwe boek Eigen welzijn eerst komt Roxane van Iperen naar Boekhandel Los in Bussum. Zaterdag 21 mei kunnen bezoekers haar tussen 13.30 en 14.30 uur ontmoeten. Zij signeert dan ook dit nieuwe boek.... Read more »
 • Twee initiatieven mogen kavels Buurtschap Crailo gaan ontwikkelen
  GOOISE MEREN - De drie gemeenteraden Gooise Meren, Hilversum en Laren hebben op 7 juli 2021 het bestemmingsplan Buurtschap Crailo unaniem vastgesteld. Hiermee is indertijd een historische stap gezet. Sindsdien zijn er enkele ontwikkelingen.... Read more »
  +

  Scherpenzeelse Krant

 • ‘Komende tien jaar moet veestapel inkrimpen’
  [SCHERPENZEEL] De komende tien jaar zal volgens het kabinet de veestapel in Nederland met dertig procent moeten krimpen om de stikstofuitstoot te verminderen. ,,We ontkomen niet aan minder vee. Met alleen technologische maatregelen halen we de stikstofreductie niet”, zegt Wim de Vries, hoogleraar en stikstofdeskundige aan de Wageningen Universiteit.... Read more »
 • Feestmarkt: mooie aanbiedingen en veel gezelligheid
  Woensdag 25 mei aanstaande is het zover, dan vult de Dorpsstraat zich tussen 15.00 en 21.00 uur met meer dan honderd marktkramen. Traditiegetrouw organiseren gemeente Scherpenzeel, VVV Scherpenzeel en de Ondernemersvereniging Scherpenzeel op de laatste woensdag van deze maand de jaarlijkse Feestmarkt in het centrum van het dorp. ,,Het is... Read more »
 • VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers voor spreekuur Oekraïense vluchtelingen Scherpenzeel
  [SCHERPENZEEL] VluchtelingenWerk zoekt met spoed voor twee uur per week vrijwilligers voor het spreekuur voor Oekraïense vluchtelingen in Scherpenzeel.... Read more »
 • ‘Je moet stevig in je schoenen staan voor dit werk’
  [SCHERPENZEEL/WOUDENBERG] Het begon met twee dierenliefhebbers die dieren wilden redden, inmiddels heeft Dierenambulance Woudenberg en Omstreken een groep van 26 vrijwilligers. Dagelijks zetten zij zich in om dieren in nood te helpen. ,,We zijn meer dan een stel gekkies die enkel achter diertjes aanlopen.’’... Read more »
 • Iedereen geslaagd voor verkeersexamen
  [SCHERPENZEEL] Aan het praktische verkeersexamen in Scherpenzeel deden donderdag 155 leerlingen van alle groepen 7 van de basisscholen in het dorp mee, de Wittenbergschool, de Dorpsbeuk, de Korenmaat en de Glashorstschool. De route van in totaal bijna 7 kilometer langs alle scholen werd door de meeste leerlingen in ruim een... Read more »
 • Het barbecueseizoen is weer geopend
  Een avondje grillen in de achtertuin is geheel naar wens in te vullen en zo is er voor ieder wat wils. Je kunt ontzettend uitpakken, maar ook op de kleintjes letten. Dagen bezig zijn met marinades, langzaam garend vlees of alle kleuren van de regenboog laten zien met groentespiesjes. Op... Read more »
 • Zwem4daagse Scherpenzeel in startblokken
  [SCHERPENZEEL] Na twee jaar onderbreking door de coronapandemie vindt aan het prille begin van de zomer in Zwembad ‘t Willaer weer de Zwem4daagse van Scherpenzeel plaats. De online-inschrijving voor de 51ste editie is inmiddels geopend.... Read more »
  +

  Hoogvliet - Albandswaard

 • Druk op openbare laadpalen voor elektrische auto’s neemt sterk toe
  Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt veel sneller dan de hoeveelheid publieke laadpunten. Zo was er begin 2021 gemiddeld één laadpunt per 4,6 elektrische auto’s, terwijl een laadpunt twee jaar eerder nog gedeeld werd door 2,2 auto’s, en vier jaar eerder zelfs door 1,1 auto’s. Door deze scheefgroei wordt... Read more »
 • VideoDoorzetter Imelda is door en door een Doorsfan
  Bekijk hier de video... Read more »
 • Oprichter stichting Wens Ambulance Veldboer overleden
  Het bestuur van de Stichting Ambulance Wens heeft maandagavond bekend gemaakt dat die dag de directeur en oprichter Kees Veldboer ten gevolge van een hartstilstand plotseling is overleden. Veldboer is 62 jaar geworden.... Read more »
 • Albrandswaardse steun voor hondenleed in Spanje.
  RHOON - Trouwe viervoeters en de mens zijn beste vriend, althans in Nederland. In Spanje is er een andere realiteit en geschat wordt dat er jaarlijks meer dan 50.000 jachthonden op straat belanden of gedood worden. Alhoewel het in Spanje verboden is om honden te mishandelen of te doden, wordt... Read more »
 • Turnclub Animo wenst Eythora Thorsdottir veel succes in Tokio!
  De in Poortugaal woonachtige topturnster Eythora Thorsdottir is het gelukt om bij de kwalificatie in het Topsportcentrum in Rotterdam een plaats te bemachtigen bij het Nederlands Olympisch team.... Read more »
 • Video: ‘Open Podium’ - kasteel van Rhoon weer buitengewoon!
  Rhoon - Het Open Podium afgelopen zondag 11 juli was weer een evenement om te koesteren en te bewaren....... Read more »
 • Heerlijk schilderen in Siloam
  Hoogvliet - In en vanuit een markant gebouw met mooie tuin, middenin Hoogvliet, biedt Siloam een compleet pakket aan zorg en diensten voor ouderen. Een unieke combinatie van zelfstandig wonen tot intensieve verpleeghuiszorg. In een aangename, rustige sfeer zijn er in Siloam veel activiteiten, ook voor wijkbewoners.... Read more »
   +

   Arnhemse Koerier

  • Koningsakker houdt inspiratiedag
   ARNHEM - Aan de rand van de Veluwe, in Arnhem, ligt natuurbegraafplaats Koningsakker. Een project van de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord. Een natuurgebied én rustplek voor altijd. Zaterdag 28 mei houdt Koningsakker een inspiratiedag. Tijdens deze open dag is er van 10.00 tot 16.00 uur van alles te beleven.... Read more »
  • Op zoek naar gegevens om 1500 Joodse Arnhemmers gezicht te geven
   ARNHEM - De verhalen over in de Tweede Wereldoorlog verdwenen en vermoorde Joden uit Arnhem zijn aangrijpend. Het gaat om 1500 slachtoffers. Van een aantal van hen is meer bekend dan hun naam. Er is een zoektocht gaande naar gegevens, foto’s en verhalen van alle slachtoffers.... Read more »
  • Rijnstate lanceert ‘Smakelijk en Gezond voor jou!’
   ARNHEM - Het thema preventie staat in Rijnstate hoog op de agenda. Het aanbod van goede en gezonde(re) voeding maakt hier een belangrijk onderdeel van uit. Om patiënten, bezoekers én medewerkers te stimuleren gezondere en bewustere keuzes te laten maken als het om eten en drinken gaat, lanceert Rijnstate daarom... Read more »
  • Open avond Funeraire Salon in Huissen
   HUISSEN - Uitvaartondernemers Cunera Schaapveld (Tumulus Uitvaart) en Britt van Uem (Sonsdaal Uitvaartzorg) organiseren Funeraire Salons. Na vijf boeiende lezingen met spraakmakende gasten sluiten de ondernemers het seizoen af met een open avond op donderdagavond 9 juni van 19.00 tot 21.00 uur.... Read more »
  • Vrijwilligers toetsen de toegankelijkheid in Arnhem
   ARNHEM - Het Arnhems Platform Chronisch zieken en Gehandicapten (Apcg) is op zoek naar inwoners met een beperking voor het schouwen van gebouwen, openbare ruimte en festivals.... Read more »
  • Muzikale hoogtepunten met de Arnhem Band
   ARNHEM - De Arnhem Band bestaat 76 jaar maar heeft haar 75-jarig jubileum nog niet gevierd. Dat jubileum wordt zaterdag 25 juni gevierd in Musis Sacrum met een concert getiteld ‘Arnhem Band Hitdossier; Music was our first love’. Een avond vol muzikale hoogtepunten waar muziek gespeeld wordt voor jong en... Read more »
  • Banenmarkt Kronenburg trekt veel belangstelling
   ARNHEM - In en rondom winkelcentrum Kronenburg in Arnhem vond onlangs een banenmarkt plaats voor werkzoekenden. De markt was georganiseerd door WerkgeversServicepunt Midden-Gelderland (WSP) en werd druk bezocht.... Read more »
   +

   Hoorns Dagblad

  • Jaarmarkt Wognum op Hemelvaartsdag
   WOGNUM - Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei a.s. is na twee jaar afwezigheid, de jaarlijkse jaarmarkt terug in Wognum. Tijdens de kermis staan op de Kerkstraat en door het winkelcentrum de Boogerd vele kramen boordevol koopjes, lekkernijen en hebbedingetjes opgesteld ook zullen de winkeliers hun [...]... Read more »
  • Week begint wisselvallig, vanaf Hemelvaartsdag zachter
   NEDERLAND - Na een zonnig weekend kunnen er in de eerste dagen van de nieuwe week enkele buien over het land trekken waarbij het soms aardig afkoelt. Vanaf Hemelvaartsdag lijkt het echter weer zachter en droger te worden.Maandag trekken enkele buien over het land en vooral in de middag kan... Read more »
  • Drugsdealer aangehouden en ingesloten
   ZWAAG - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige inwoner uit Zwaag aangehouden op verdenking van het dealen in verdovende middelen.De 29-jarige man werd aan de kant gezet toen hij over de Dorpsstraat reed. Bij hem werden meerdere soorten (dealers-eenheden) drugs [...]... Read more »
  • Burgemeester sluit pand op de Protonweg in Hoorn
   HOORN - Burgemeester Nieuwenburg heeft op 19 mei 2022 een bedrijfspand aan de Protonweg gesloten. De sluiting geldt voor drie maanden. Sluiting pandNa signalen over illegaal gokken in het pand, vond er in maart 2022 een controle plaats door gemeente en politie. Er is geconstateerd dat in dit pand [...]... Read more »
  • Biografie van Edward van Gils naar gevangenisbibliotheken
   VEENHUIZEN - Als ambassadeur van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is de bekende straatvoetballer Edward van Gils een graag geziene gast in gevangenissen. De koning van de straat wil anderen graag behoeden voor de fouten die hij (bijna) maakte. Zijn levensverhaal is inmiddels opgetekend in de [...]... Read more »
  • Twee gewonden bij ongeluk op industrieterrein in Zwaag
   ZWAAG - Donderdagmiddag rond 16.00 uur zijn op de Oude Veilingweg in Zwaag twee gewonden gevallen bij een ongeval. Het ongeval gebeurde vlakbij de brandweerkazerne, op het industrieterrein.Een bestuurder van een bestelbus verliet een parkeervak, toen een automobilist reeds op de rijbaan reed. [...]... Read more »
  • Themamiddag Muziek en Dementie - Zaterdag 18 juni | 13.00 uur | Oosterkerk Hoorn | met Diva Dichtbij
   HOORN - Voor mantelzorgers, vrijwilligers en professionals binnen en buiten de zorg in het kader van het ‘Festival Hoorn – Oude Muziek Nu’ in samenwerking met Alzheimer Nederland afdeling West-Friesland, Geriant, de Ouderenraad Hoorn en Diva Dichtbij.Dementie is vandaag de dag een belangrijk [...]... Read more »
   +

   Goudse Post

  • Ernstig ongeval Stolwijk
   STOLWIJK - Zondagavond 22 mei rond 20.30 uur heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden aan de Schoonhovenseweg - N207 11,0 in Stolwijk.Bij een ernstig ongeval tussen twee personenauto’s is een auto in het water beland. Brandweerduikers zijn het water ingegaan om zeker te zijn dat niemand te water is geraakt. Een... Read more »
  • Veel muziek tijdens de Goudse Keramiekdagen
   gouda • Na twee jaar van afwezigheid worden morgen en overmorgen de Goudse Keramiekdagen weer gehouden. het thema dit jaar is thema “Dans en Balans” Dat was voor de organisatie reden om Goudse muzikanten en orkesten te vragen dat thema te komen ondersteunen.... Read more »
  • Haastrecht promoveert als kampioen naar de derde klasse
   HAASTRECHT • Haastrecht versloeg zaterdag op sportpark Wilgenoord het Goudse GSV met maar liefst 8-0 en pakte twee speelronden voor het einde de titel in de vierde klasse C (West 2), omdat naaste achtervolger Bergambacht in en tegen Stolwijk niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel en de Haastrechtenaren op... Read more »
  • Gemeente Gouda laat grofvuil gratis ophalen, maar er zijn natuurlijk wel regels
   GOUDA • De Gemeente Gouda laat grof huishoudelijk afval gratis ophalen.Grof huishoudelijk afval is afval dat niet in een vuilniszak of minicontainer past....... Read more »
  • Bestuurlijk Platform ‘t Groene Hart bundelt krachten op gebied van wonen, werken en milieu
   REGIO • Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) tekende samen met veertig overheidspartijen de bestuursovereenkomst ’t Groene Hart. Hiermee is ’t Groene Hart het eerste NOVEX-gebied met een gezamenlijke opgesteld ontwikkelperspectief en samenwerkingsafspraken.... Read more »
  • Alwéér een auto in de fik: “Dit kan zo toch niet blijven doorgaan!?”
   GOUDA • Gouda lijkt nu toch echt in de ban te zijn van een pyromaan. Vrijdagochtend in alle vroegte vloog aan het Windmolenerf in Goverwelle een auto in de fik. Het voertuig brandde volledig uit en moet als verloren worden beschouwd.... Read more »
  • Wandel mee met het Gouds Gilde op zoek naar keramiek
   GOUDA • Elk jaar op Hemelvaartsdag en de vrijdag daarna kan Gouda genieten van de Goudse Keramiekdagen. Speciaal voor die gelegenheid organiseert het Goudse Gidsen Gilde op de donderdag 26 mei een unieke keramiekwandeling. Loop mee met de gids, maak kennis met Gouda en leer alles over de productie van... Read more »
   +

   Doetinchems Vizier

  • Twee Doetinchemmers beklimmen de Mont Ventoux
   ALS verliest als Paul en Jan gaan fietsen... Read more »
  • Hulp bij reizen met openbaar vervoer
   DOETINCHEM - OV-ambassadeurs, vrijwilligers en 55+, geven tijdens een bijeenkomst op maandag 13 juni uitleg over reizen met trein en bus aan leeftijdsgenoten. Op deze manier helpen ze het reizen met openbaar vervoer laagdrempeliger te maken voor wie hier hulp bij kan gebruiken.... Read more »
  • Inloop over de vrijwillige Home-Start ondersteuning
   DOETINCHEM - Op dinsdag 24 mei van 9.30 tot 10.30 uur houden de coördinatoren van het gezinsondersteunings-programma Home-Start een inloop bij Het Gevang, Nieuwstad 76 in Doetinchem. Het inloopmoment is bedoeld voor geïnteresseerden en mensen die overwegen vrijwilligerswerk te gaan doen in de ondersteuning van gezinnen met jonge kinderen.... Read more »
  • Duo maakt clublied ‘Vrienden van ‘t Waehlse bos’
   WEHL - In het jubileumjaar gingen vorige week woensdag alle vrienden van het Wehlse bos een dag naar de Floriade. Bij terugkomst was er een gezellig etentje bij restaurant Reuring in Wehl en daar werden ze verrast door Joop Boxstart en Theo Scholten.... Read more »
  • Lezing Dolf Ruesink over de ‘weemoedjaren’
   DOETINCHEM - Journalist Dolf Ruesink geeft op woensdag 1 juni om 19.30 uur een lezing gebaseerd op zijn boek ‘Bewaar de herinnering’. Dat gebeurt in het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers in ‘t Brewinc aan de IJsselkade in Doetinchem. Entree is vrij, aanmelden via info@ecal.nu of 0314-787078.... Read more »
  • Happy Event heeft haar deuren open gegooid
   Ladies Event in stadion de Vijverberg... Read more »
  • Vrouwen AZSV naar de Finale Achterhoek Cup
   Doetinchem – Bij rust was de tussenstand 0-0, bij de Halve Finale om de Achterhoek Cup tussen de vrouwenteams van Longa’30 VR1 en AZSV VR1. In de 2e helft schakelde het team uit Aalten een tandje hoger en moet het team van Longa-trainer Gerard Nijman achteruit. Na het openingsdoelpunt van... Read more »
   +

   Leusder Krant

  • Achterveldse voetbalster Danique van Ginkel: ‘Ik wil bij Twente beter worden’
   [ACHTERVELD] ,,Hier ben ik natuurlijk wel heel blij mee. Het is nu officieel dat ik van sc Heerenveen naar FC Twente ga en dat is echt een mooie stap.” Danique van Ginkel is bijna weer helemaal hersteld van haar kruisbandblessure en heeft alweer speelminuten in de benen. ,,Op naar nog... Read more »
  • Leusden zal weer ouderwets bruisen tijdens de eerste Cultuurweek
   [LEUSDEN] De liefhebber van toneel, muziek, zang, dans en allerlei andere kunstzinnige uitingen kan vanaf zaterdag 4 juni zijn hart ophalen tijdens de Cultuurweek. Na een periode van gedwongen passiviteit is het de bedoeling dat Leusden weer ouderwets gaat bruisen!... Read more »
  • BDU Media zoekt accountmanager new business
   [BARNEVELD] BDU Media is sinds de oprichting dé partij die het lokale nieuws brengt in de regio. Eén van de bekendste uitingen, de Barneveldse Krant, zag zelfs in 1871 al het levenslicht. Vanwege het vertrek van een collega is de uitgever op zoek naar een accountmanager new business. Kom jij... Read more »
  • Krimp van aantal koeien, kippen en varkens lijkt overal onvermijdbaar
   [LEUSDEN] De komende tien jaar zal volgens het kabinet de veestapel in Nederland met dertig procent moeten krimpen om de stikstofuitstoot te verminderen. ,,We ontkomen niet aan minder vee. Met alleen technologische maatregelen halen we de stikstofreductie niet”, zegt Wim de Vries, hoogleraar en stikstofdeskundige aan de Wageningen Universiteit.... Read more »
  • Arnhemseweg in Leusden krijgt Whiswall
   [LEUSDEN] De provincie Utrecht plaatst tussen 23 mei en 10 juni een Whiswall langs de Arnhemseweg N226 in Leusden. Dit innovatieve en lage geluidsscherm zal worden neergezet ter hoogte van de Schutterhoeflaan.... Read more »
  • Coalitie-akkoord op hoofdlijnen blinkt vooralsnog niet uit in duidelijkheid
   [LEUSDEN] Het nieuwe coalitie-akkoord, waar Lokaal Belangrijk, CDA en VVD vrijdagochtend hun handtekening onder zetten, blinkt vooralsnog niet uit in duidelijkheid. ,,Dat klopt’’, zeggen de coalitiepartners. Er moet namelijk ruimte blijven voor de inbreng van de voltallige gemeenteraad om het te vertalen in een concreet actieplan voor de komende vier... Read more »
  • Fietsen van Greefhorst zoekt monteur
   [LEUSDEN] Fietsen is leuk, ontspannend, praktisch en nog gezond ook. Het team van Fietsen van Greefhorst staat elke dag voor je klaar om je te helpen met de keuze van de juiste fiets of deze vakkundig te repareren. Vanwege de toegenomen drukte is Fietsen van Greefhorst op zoek naar een... Read more »
   +

   Streekblad Zoetermeer

  • Bij MAX op de koffie: Vrouwen helpen in ontwikkeling
   Zoetermeer - Regelmatig gaat het Streekblad in gesprek in het nieuwe café Max in bibliotheek Forum. Deze keer spreken we met Janneke Werkhorst en Helene Sirag (bestuursleden) van Soroptimistclub Zoetermeer e.o.... Read more »
  • Uitgestelde kerstlunch brengt ouderen samen
   Zoetermeer -De uitgestelde kerstlunch van Magisch Zoetermeer bracht afgelopen maandag op diverse locaties ouderen bij elkaar. Vrijwilligster Eva Jonker:” Ik hoop dat ouderen met een fijn gevoel weggaan en nieuwe kennissen opdoen. Zelf heeft ze te weinig tijd om eenzaam te zijn want de 75- jarige Eva heeft het druk... Read more »
  • Museumbezoek kan de kans op dementie aanzienlijk verkleinen
   Zoetermeer - Kun je door regelmatig een museum te bezoeken de kans op dementie verkleinen? Het klinkt misschien vreemd, maar is wel waar. Kunst prikkelt je brein en zet je aan het denken. Je vindt iets mooi of juist heel erg lelijk, je ziet wat een kunstenaar voor ogen had... Read more »
  • Culinair Zoetermeer gaat door
   Zoetermeer - Culinair Zoetermeer gaat door. De horeca-ondernemers en de artiesten hebben zin in Culinair Zoetermeer op de Markt. Ook Netwerk Zoetermeer wil het evenement graag organiseren. Op het gemeentehuis worden nu de laatste puntjes op de i gezet en staat niks het festival meer in de weg.... Read more »
  • Beginnen met schietsport
   De schietsport is fantastisch. Sommige mensen hebben er echt een hele hobby van gemaakt. Het is wel handig om dan in het bezit te zijn van een goede richtkijker. Ben jij van plan om in de schietsport te gaan? Lees dit artikel dan goed door. Zo weet jij straks precies... Read more »
  • Rondwandeling door de Natuurtuin
   Zoetermeer - In de Natuurtuin wordt zondag 22 mei een rondwandeling gehouden. Deskundige gidsen vertellen u van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark.... Read more »
  • Museum De Voorde in Onderweg naar de regio
   Zoetermeer - Onlangs kreeg Museum De Voorde een filmploeg van RTL4 op bezoek. Voor een item in het programma ‘Onderweg naar de Regio’ werden opnames gemaakt in de tentoonstellingen ‘RESPECT!’ en ‘Spierballen, stiletto’s en superhelden’.... Read more »
   +

   Ermelos Weekblad

  • Woonwagenplan uitbreiding standplaatsen nog dit jaar naar de raad
   [ERMELO] Nog dit jaar komt het Ermelose college van burgemeester en wethouders met een gemeentelijk woonwagen- en standplaatsenbeleid. Indien de raad hiermee akkoord gaat, moet dit leiden tot een situatie die in lijn is met mensenrechtelijke kaders en de algemene wet gelijke behandeling.... Read more »
  • Geen extra kosten inzameling huisvuil Ermelo
   [ERMELO] ACONOV mag tot 2025 het afval blijven inzamelen in onder meer de gemeenten Ermelo en Harderwijk. Voor de laatste gemeente betekent dit wel dat de kosten toenemen met achttienduizend euro omdat wordt overgeschakeld op een ander systeem van inzamelen. Voor Ermelo geldt dit niet.... Read more »
  • Vergoeding voor werk door vrijwilligers blijft overeind
   [ERMELO] Met twaalf stemmen voor en zeven tegen houdt de raad de mogelijkheid open dat werkzaamheden die door leden van een vereniging worden uitgevoerd voor een vergoeding in aanmerking blijven komen. Dit voorstel wordt gesteund door CDA, ChristenUnie, Progressief Ermelo en BurgerBelangen Ermelo. Zij vinden dat passen in het beleid... Read more »
  • Seniorensport- en beweegaanbod dreigt te verdwijnen
   [PUTTEN] Seniorensport- en beweegaanbod in Nederland dreigt te verdwijnen. De oplossing ligt volgens Sportkracht12 op meerdere vlakken.... Read more »
  • Klachtenregen geluidsoverlast ‘t Weitje rondom Koningsdag
   [ERMELO] Tijdens Koningsdag heeft burgemeester Dorine Burmanje de neiging gehad kinderen te redden van gehoorschade als gevolg van de activiteiten op en rond ’t Weitje.... Read more »
  • ‘Nu of nooit’ voor Van Wetering die ook bij DVS’33 goals wil maken
   [ERMELO] Na twee seizoenen Nunspeet en twee jaar FC Horst keert Lars van Wetering terug bij DVS’33. Wat in zijn vorige periode niet lukte, wil de 26-jarige Ermeloër komend seizoen wel bewijzen. „Ik ga er alles aan doen om eerste spits te worden.’’... Read more »
  • Kersverse tuincoaches adviseren over duurzaam tuinieren
   [ERMELO] Vanaf heden staan er vier vrijwilligers uit de gemeente Ermelo klaar om inwoners te adviseren over duurzaam tuinieren.... Read more »

  Pin It on Pinterest

  Share This
  Mijn Web Nieuws