+

  Zaandams Dagblad

 • Assendelft wint in slotfase van AFC '34
  ASSENDELFT - Na vijf wedstrijden in de 1e Klasse A deelt Assendelft nog altijd de koppositie met Fortuna Wormerveer. Zondag won de ploeg van trainer Lars keppel op het nippertje van AFC '34.Het was een duel die op een puntendeling leek af te stevenen waarbij twee fouten van de beide... Read more »
 • Koedijk heeft geen antwoord op Reino Kok en Hercules Zaandam
  ZAANDAM - SV Koedijk van trainer Willem Jan Kroon bleek deze zondag niet opgewassen tegen Hercules Zaandam en dan met name Reino Kok. De Zaandammer aanvaller tekende voor liefst treffers in een duel dat in 5-1 eindigde.Kok maakte zijn eerste treffer in de twaalfde minuut en nog voor rust wist... Read more »
 • LSVV krijgt lesje in effectiviteit van Fortuna Wormerveer
  ZUID-SCHARWOUDE - LSVV heeft zondag een lesje in effectiviteit gehad van Fortuna Wormerveer. De ploeg van Rob Klanker domineerde een groot deel van de wedstrijd, had het meeste balbezit, maar stond na afloop toch met lege handen (1-2).De gasten kwamen al snel op voorsprong toen Jordi Wigman over [...]... Read more »
 • SV Enkhuizen boekt tegen KFC eerste zege
  ENKHUIZEN - In de Tweede Klasse A stonden er met SV Enkhuizen en KFC twee ploegen tegenover elkaar die moeizaam aan het seizoen begonnen waren. Beide teams hadden di seizoen nog niet aan het zoet der overwinning mogen proeven. De thuisploeg van trainer Gregory van Sauers wist aan die status... Read more »
 • Weekaanbieding bij Keurslager Gebr. Groot
  Het lekkerste vlees haalt u natuurlijk bij de Keurslager! In de toonbank presenteren wij het allerbeste vlees van uitmuntende kwaliteit. Met zorg en passie voor u op ambachtelijke wijze bereid. Met onze jarenlange ervaring weten we als geen ander wat lekker eten is. Wij zorgen voor het beste stukje [...]... Read more »
 • FC Groningen klopt AZ na wereldgoal Ngonge
  GRONINGEN - FC Groningen heeft mede dankzij een absolute wereldgoal van Cyril Ngonge AZ met 2-0 terug gewezen. Het was de tweede zege voor de ploeg van trainer Danny Buijs terwijl AZ na drie overwinningen op rij weer even pas op de plaats moet maken. In de eerste helft waren... Read more »
 • Brand in geparkeerde auto in Zaandam
  ZAANDAM - Zondagavond rond 19.30 uur is een geparkeerde auto op de Pieter Stastokstraat in Zaandam in vlammen op gegaan.De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto compleet verwoest werd door de brand.Het is nog niet duidelijk of het om brandstichting of mogelijk een [...]... Read more »
  +

  Brederwiede Krant

 • Meer dan miljoen zorgbonussen 2021 toegewezen
  Meer dan een miljoen zorgverleners zullen de zorgbonus 2021 ontvangen. Dat blijkt uit de beoordeling van ingediende aanvragen door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zorgverleners aan wie de zorgbonus 2021 is toegekend, krijgen netto bijna 385,00 euro op hun rekening bijgeschreven.... Read more »
 • Bibliotheek Steenwijk start november met boeiende lezingen
  ... Read more »
 • ​Meer dan 750 wandelaars genieten van Theaterwandeltocht
  Sint Jansklooster toonde zich zaterdagavond weer als ware gastheer. Het corsodorp ontving 750 wandelaars bij de Theaterwandeltocht die rondom het corsodorp was uitgezet.... Read more »
 • Tweede editie Corsocollege op 5 november van start
  De organisatie van Bloemencorso Sint Jansklooster gaat wederom nieuw ontwerptalent de kans geven om zich te ontwikkelen. Op vrijdag 5 november 2021 staat de eerste leeravond gepland van het Corsocollege. Een initiatief waarbij ervaren ontwerpers uit het Kloosterse corso aanstormende creatievelingen de kneepjes van hun vak bijbrengen.... Read more »
 • Beleef de Nacht van de Nacht op 30 oktober!
  Op zaterdagavond 30 oktober 2021 is alweer de 17e editie van de landelijke Nacht van de Nacht. In heel Overijssel worden activiteiten georganiseerd waarbij de beleving van de nacht centraal staat. Ga bijvoorbeeld samen met de boswachter op zoek naar nachtdieren, boek een romantisch diner bij kaarslicht of bezoek een... Read more »
 • Subsidieregeling voor bijzondere kleinere evenementen weer open
  Organisaties van kleinere evenementen kunnen vanaf deze week, maandag 18 oktober 2021, subsidie aanvragen voor 2022. Het gaat om een eenmalige subsidie voor kleine sport- en cultuurevenementen.... Read more »
 • Kwijtschelding gemeentelijke schulden gedupeerden toeslagenaffaire
  Steenwijkerland biedt gedupeerde inwoners van de toeslagenaffaire een financieel helpende hand. De gemeente scheldt de gemeentelijke schulden van hen kwijt. Het betreft de periode 2017 -2020. Het gaat om gedupeerden die nog schulden hebben openstaan. Dankzij de gemeentelijke kwijtschelding hoeven zij niet te wachten op de zogenoemde Verzamelwet die dit... Read more »
  +

  Rijnpost - Veenendaal

 • ‘Herstellen doe je zelf, maar niet alleen’
  [VEENENDAAL] Hans van Eeken maakt een joviale en ontspannen indruk. Met veel enthousiasme vertelt hij over het project dat hij heeft opgezet met Willem Brons en Nick Bouwman en waarvoor ze een subsidie van maar liefst 100.000 euro hebben gekregen van ZonMW, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Een... Read more »
 • Ideeën geoogst voor gezonder Elst
  [ELST] Deelnemers van het Rhenense Preventieakkoord organiseerden zaterdag 23 oktober een Lekker-in-je-vel Dag in Elst. De ideeënbus werd gevuld met goede ideeën voor een gezonder Elst. ,,Ik kan nooit eens een eind wandelen”, vertelt een oudere inwoonster van Elst. ,,Er staan nergens bankjes. En als ik niet af en toe... Read more »
 • Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor organiseert gratis kerstconcert
  [VEENENDAAL] Het Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor wil op zaterdag 18 december een gratis kerstconcert geven. ,,Hiervoor hebben we bij de gemeente een bijdrage gevraagd uit de regeling coronaherstelfonds Veenendaal. En deze is toegekend’’, laat koormeester Dick van de Pest weten. Het koor geeft jaarlijks een kerstconcert in De Open Hof aan het... Read more »
 • Jonkheer van Prattenburg overleden
  [RHENEN] Jonkheer Mr. Lodewijk Henrick Johan Mari (Henk) van Asch van Wijck is 18 oktober op 93-jarige leeftijd overleden. Jonkheer Henk laat weduwe Vicky van Asch van Wijck-Von Papen, hun tweelingzoons Henrick en Felix met hun vrouwen en zes kleinkinderen en zijn broer Willem achter. Samen met zijn vrouw Vicky... Read more »
 • De Jonge: kabinet beraadt zich op aanvullende coronamaatregelen
  [VEENENDAAL] (ANP) Het kabinet beraadt zich op aanvullende maatregelen om de oplaaiende uitbraak van het coronavirus een halt toe te roepen. Het Outbreak Management Team (OMT) is gevraagd eerder met een advies te komen, zegt demissionair zorgminister Hugo de Jonge na overleg met de meest betrokken bewindspersonen.Een besluit valt volgende... Read more »
 • Brandweer rukt uit voor keukenbrand bij pand aan de Patrimoniumlaan
  [VEENENDAAL] Bij De Versspecialist Veenendaal Zuid aan de Patrimoniumlaan in Veenendaal is maandag een brand ontstaan in de keuken. Twee personen werden vanwege rookinhalatie nagekeken door een verpleegkundige van de RAVU. Zij hoefden uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.De brand zorgde voor rookschade. Het pand is door de brandweer geventileerd.... Read more »
 • Aanzienlijke schade na keukenbrand in Veenendaal
  [VEENENDAAL] In een woning in een appartementencomplex aan de Westersingel in Veenendaal ontstond maandagochtend een keukenbrand. De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse om het vuur op de derde etage de bestrijden. De oorzaak van de brand was een vlam in de pan. Bij het verlaten van de woning... Read more »
  +

  Bussums Nieuws

 • [video] Contouren skatepark Muiden al zichtbaar; Westbatterijpark krijgt vorm
  De aanleg van het Westbatterijpark nabij de nieuwbouwwijk de Krijgsman in Muiden is in volle gang. In het park is voor jong en oud ruimte gemaakt, zoals skatepark dat Muidense skaters Max Verdoes (14), Thomas de Graaf (13) en Fred Smelt (15) zo graag wilden realiseren. Het lange wachten is... Read more »
 • Fors meer nieuwe coronabesmettingen in Gooi en Vechtstreek: zondag maar liefst 89
  Viel de stijging vorige week nog mee, de voorbije dagen nam het aantal nieuwe coronabesmettingen in ‘t Gooi en de Vechtstreek fors toe. “Zondag waren er 89 nieuwe besmettingen”, aldus woordvoerder Jakolien Schreijenberg van de GGD Gooi en Vechtstreek. De regionale gezondheidsdienst kwam woensdag met het bericht dat er in... Read more »
 • Pareltje uit 1895: Villa Njord
  Het Spiegel in Bussum is één van de oudste villaparken in Nederland. Tussen 1874 en 1940 werden hier prachtige panden neergezet, waarvan er nu zo’n 30 de status Rijksmonument hebben. Volgens sommigen is het ook één van de mooiste wijken. Eén van de pareltjes staat op bijgaande foto uit 1895:... Read more »
 • Oud-voorzitter RV Naarden overleden
  NAARDEN - Caroline Verhaaf, tot voor kort voorzitter van Roeivereniging Naarden, is na een ziekbed in het C’est La Vie-Huis in Naarden overleden.“Caroline heeft zich jarenlang ingezet voor onze vereniging; van toer- en barcommissie en eetclub tot trouwe tijdwaarnemer bij de clubkampioenschappen en Koppelcup”, meldt het clubbestuur.Van 2015 was zij... Read more »
 • Welke jongeman redde deze dame gistermiddag van het spoor in Naarden?
  De 77-jarige Ans uit Naarden is op zoek naar de jongeman die haar gistermiddag tussen 13.15 en 13.30 uur van het spoor (bij de overgang Cort van der Lindenlaan in Naarden) heeft gered. “Zonder deze jongen weet ik niet wat er zou zijn gebeurd als ik daar ietsje langer had... Read more »
 • De laatste Erfgooiers op Oud Bussem
  In de namiddag van dinsdag 2 juli 1974 rond 5 uur brandde aan de Flevolaan op de grens van Naarden en Bussum in korte tijd een oude boerderij tot de grond toe af.Ook de hooiberg, de oude werkplaats en timmerwinkelgingen verloren. De woonhuizen aan de voorzijde raakten zwaar beschadigd. Door... Read more »
 • Zonnebloemsoos weer van start
  BUSSUM - Na achttien maanden zonder gezamenlijke activiteiten is de Zonnebloemsoos eindelijk weer gestart. Een kleine dertig inwoners uit Bussum en Hilversumse Meent, die minder mobiel zijn vanwege een fysieke beperking, genoten vorige week van elkaars gezelschap en een verhandeling over het leven in het teken van Toon Hermans. De... Read more »
  +

  Scherpenzeelse Krant

 • ‘We respecteren eigen afweging rond coronavaccinatie’
  [SCHERPENZEEL/RENSWOUDE] ,,We begrijpen en respecteren dat onze inwoners een eigen afweging maken, maar vanuit onze verantwoordelijkheid richting de samenleving als geheel is het goed te zien dat de vaccinatiegraad in Scherpenzeel verhoudingsgewijs iets hoger ligt in vergelijking met andere gemeenten in onze regio’’, reageert de loco-burgemeester van Scherpenzeel, Henny van... Read more »
 • Oud-burgemeester Klein stapt naar de rechter
  [SCHERPENZEEL] Oud-burgemeester Eppie Klein van Scherpenzeel tekent officieel bezwaar aan tegen het besluit van Commissaris van de Koning John Berends om hem uit zijn functie te ontheffen. Hij heeft hiervoor een advocaat in de arm genomen: Arjan Klaassen van BVD Advocaten uit Barneveld. ,,Dit besluit lijkt een willekeurig schot uit... Read more »
 • ‘Ongelofelijk, zo betrokken als deze leden zijn’
  [SCHERPENZEEL] Bart van de Haar en Jaap van Donselaar zijn vrijdag 22 oktober tijdens de Algemene Ledenvergadering van v.v. Scherpenzeel benoemd tot erelid van de vereniging. Marjon van Donselaar, de vrouw van Jaap, werd benoemd als Lid van Verdienste.... Read more »
 • Dorps Run Renswoude zaterdag van start
  [RENSWOUDE] De Dorps Run Renswoude wordt zaterdag 6 november gehouden. Kinderen van 4 jaar tot en met 12 jaar kunnen dan deelnemen aan de Kidsrun om 12.30 uur. Vervolgens start om 13.00 uur de 5 km, om 13.45 uur de halve marathon en om 14.00 uur mogen de deelnemers van... Read more »
 • Valleivogels ‘heer en meester’ bij AVW’66
  [SCHERPENZEEL] Valleivogels heeft de tweede zege op rij binnengehaald. Bij AVW’66 in Westervoort wonnen de Scherpenzelers met speels gemak: 0-3. ,,Zeker de tweede helft waren we heer en meester”, zag coach Rob van den Broek.... Read more »
 • Aslam Benbouker scoort met Renswoude veel ‘drieën’
  [RENSWOUDE] Renswoude heeft prima zaken gedaan. Tegen Lelystad´67 werd de eerste driepunter van het seizoen behaald: 3-1. En merkwaardig genoeg speelde het getal 3 voor uitblinker Aslam Benbouker vanmiddag ook op andere manieren een belangrijke rol.... Read more »
 • Ruim 17 procent Scherpenzeelse huishoudens heeft zonnepanelen
  [SCHERPENZEEL] Steeds meer huishoudens in Nederland hebben zonnepanelen op het dak liggen. Lange tijd had slechts een enkeling panelen op het dak. “Het begint nu een beetje op te schieten”, zegt pionier Ed Sjoerdsma.... Read more »
  +

  Hoogvliet - Albandswaard

 • Druk op openbare laadpalen voor elektrische auto’s neemt sterk toe
  Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt veel sneller dan de hoeveelheid publieke laadpunten. Zo was er begin 2021 gemiddeld één laadpunt per 4,6 elektrische auto’s, terwijl een laadpunt twee jaar eerder nog gedeeld werd door 2,2 auto’s, en vier jaar eerder zelfs door 1,1 auto’s. Door deze scheefgroei wordt... Read more »
 • VideoDoorzetter Imelda is door en door een Doorsfan
  Bekijk hier de video... Read more »
 • Oprichter stichting Wens Ambulance Veldboer overleden
  Het bestuur van de Stichting Ambulance Wens heeft maandagavond bekend gemaakt dat die dag de directeur en oprichter Kees Veldboer ten gevolge van een hartstilstand plotseling is overleden. Veldboer is 62 jaar geworden.... Read more »
 • Albrandswaardse steun voor hondenleed in Spanje.
  RHOON - Trouwe viervoeters en de mens zijn beste vriend, althans in Nederland. In Spanje is er een andere realiteit en geschat wordt dat er jaarlijks meer dan 50.000 jachthonden op straat belanden of gedood worden. Alhoewel het in Spanje verboden is om honden te mishandelen of te doden, wordt... Read more »
 • Turnclub Animo wenst Eythora Thorsdottir veel succes in Tokio!
  De in Poortugaal woonachtige topturnster Eythora Thorsdottir is het gelukt om bij de kwalificatie in het Topsportcentrum in Rotterdam een plaats te bemachtigen bij het Nederlands Olympisch team.... Read more »
 • Video: ‘Open Podium’ - kasteel van Rhoon weer buitengewoon!
  Rhoon - Het Open Podium afgelopen zondag 11 juli was weer een evenement om te koesteren en te bewaren....... Read more »
 • Heerlijk schilderen in Siloam
  Hoogvliet - In en vanuit een markant gebouw met mooie tuin, middenin Hoogvliet, biedt Siloam een compleet pakket aan zorg en diensten voor ouderen. Een unieke combinatie van zelfstandig wonen tot intensieve verpleeghuiszorg. In een aangename, rustige sfeer zijn er in Siloam veel activiteiten, ook voor wijkbewoners.... Read more »
  +

  Groot Vlaardingen

 • Henk de Zeeuw: ‘Ik heb echt geen toverstaf’
  Het is niet voor het eerst, dat Zwaluwen de competitie opent met een goede serie. Dat zwakte veelal na enkele weken af. Nu gebeurt dat niet en staat het ongeslagen en stationair op de tweede positie.... Read more »
 • Groene Jeroen: Giftige minimonsters
  Zoals beloofd ga ik nog even door over die ongelooflijke spitsmuizen. Spitsmuizen komen overal voor, maar toch zie je ze niet snel. Dat is natuurlijk omdat ze zo piepklein zijn, maar ook omdat ze zo schuw zijn dat ze bijna nooit uit de begroeiing tevoorschijn komen.... Read more »
 • Vlaardingers de straat op voor een leefbaar klimaat
  “Wetenschappers waarschuwen al sinds lang: de huidige klimaatcrisis vormt een immense bedreiging voor mensen in het hier en nu. We zien het nu ook steeds vaker gebeuren: hogere temperaturen, extreme weersomstandigheden, overstromingen, ijsberen die gaan zwerven omdat het Noordpoolijs zich steeds verder terugtrekt, een walrus in de Waddenzee”, laat Han... Read more »
 • Pauwmans likeur met kaneel heeft de smaak van ijzerkoekjes
  Pauwmans, bekend van de koffiewagen in de Broekpolder, komt met een nieuwe likeur op de markt. De vier ondernemers wilden, behalve hun koffie en populaire zelfgemaakte ijzerkoekjestaart, iets nieuws ondernemen en benutten hiervoor de afgelopen zomer. Afgelopen zaterdag was de lancering van het drankje bij slijterij Tulpglas.... Read more »
 • Maasboulevard en kades onder water
  Op donderdag 22 oktober stroomden de kades in Schiedam en Vlaardingen onder water.Een paar keer per jaar loopt het water in Vlaardingen over de kademuren....... Read more »
 • Samenwerkingsovereenkomst Simpel Switchen ondertekend
  Iedereen heeft recht op passend werk. En iedereen zou de kans moeten krijgen om de eigen talenten te ontwikkelen. Met die insteek ondertekenden Stroomopwaarts MVS, ROGplus, Zorg Samen MVS en UWV op het Werkplein in Vlaardingen de samenwerkingsovereenkomst Simpel Switchen.... Read more »
 • Leerlingen van het Lyceum Vos spelen enthousiast een partijtje jeu de boules
  Jeu de boules wordt vooral geassocieerd als zijnde een sport voor senioren. En bij de jeu de boulesclub Vlaardingen aan de rand van de Broekpolder overheerst natuurlijk de groep mannen en vrouwen die de AOW-leeftijd al hebben bereikt. Maar is het ook een sport voor jongeren?... Read more »
  +

  Arnhemse Koerier

 • Foto expositie: Het bruist aan de Rijn
  Arnhem - Culturele organisaties, zorginstellingen en ondernemingen in Arnhem die zich de afgelopen jaren hebben ingezet voor de kunst en cultuurbeleving van (kwetsbare) ouderen, ronden en periode af met een rondreizende foto tentoonstelling en kijken daarmee naar te toekomst.... Read more »
 • Ondernemers uit de Arnhemse binnenstad terug in de schoolbanken
  ARNHEM - In september vorig jaar startten 15 ondernemers uit de Arnhemse binnenstad met de leergang Toekomstbestendig Retailmanagement en Leiderschap. Deze unieke leergang is ontwikkeld om ondernemers en het ondernemerschap te versterken, zodat de binnenstad en haar ondernemers beter toegerust zijn om de grote uitdagingen waar ze voor staan het... Read more »
 • Cabarettrio Niet Schieten! viert 25 jaar jubileum in Arnhem
  Arnhem - Het cabarettrio Niet Schieten! viert dit jaar hun 25-jarige jubileum. Speciaal voor dit jubileum komt het trio terug met een jubileumvoorstelling in de oorspronkelijke bezetting en daarbij slaan ze Arnhem niet over. Op 2 oktober 2021 zijn ze te zien in het Posttheater. Niet om het allemaal nog... Read more »
 • Hoboïste én verhalenverstelster Pauline Oostenrijk in Oosterbeek
  Arnhem - Samen met gitarist Enno Voorhorst zal Pauline Oostenrijk op donderdag 30 september optreden in EventTheater Concertzaal in Oosterbeek.... Read more »
 • Woonwinkel Sfeer.nl opent nieuwe vestiging in Arnhem
  Arnhem - Vrijdag 24 september opent Sfeer.nl de deuren van haar nieuwste vestiging in Arnhem. De centrale landelijke ligging, alsmede de prachtige locatie: De Rijnstraat 53 in het centrum van de stad, heeft de doorslag gegeven om te kiezen voor Arnhem.... Read more »
 • Kom op 26 september naar de groenmarkt bij Intratuin Arnhem-Noord
  Arnhem - Zondag 26 september van 11.00 tot 16.00 uur is er een inspirerende markt rondom het vergroenen van tuinen. Met gratis schetssessies voor een natuurlijk tuinontwerp, een tegel-eruit-plant-erin actie en volop informatie over het vergroenen van tuin, balkon en buurt.... Read more »
 • Arnhem start pilot om omzetontwikkeling ondernemers te meten
  ARNHEM - Dagelijks wordt er geïnvesteerd in de binnenstad van Arnhem: van de organisatie van een evenement tot aan de herinrichting van de openbare ruimte.... Read more »
  +

  Hoorns Dagblad

 • Laatste week aanmelden Vrijwilligersprijs Hoorn
  HOORN - Ken jij een vrijwilliger die altijd een stapje harder gaat, of een vrijwilligersorganisatie die veel betekent voor de gemeente Hoorn? Een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die extra waardering verdient? Meld dan jouw favoriet aan voor de Vrijwilligersprijs Hoorn! Dat kan nog tot en [...]... Read more »
 • Je woning mooier maken met bomen en planten
  HOORN - Vind je dat je woning er een beetje saai uitziet? Dan kun je de buitenkant van je woning mooier maken met behulp van bomen en planten. Zo kun je bijvoorbeeld een sedumdak kopen. Een sedumdak is een dak dat uit mossen en planten bestaat. Dit dak zorgt voor... Read more »
 • Always Forward na de rust langs De Blokkers
  HOORN - Always Forward heeft zondag de derby tegen het gehavende De Blokkers in winst weten om te zetten. De gasten hielden iets meer dan een helft stand tegen de thuisploeg van trainer Egidio Oude Groen. Zijn formatie won het duel terecht met 3-1.De Blokkers-trainer Jamakl Yahiaoui kampt al sinds... Read more »
 • Weekaanbieding bij Keurslager Dick Kok
  Het lekkerste vlees haalt u natuurlijk bij de Keurslager! In de toonbank presenteren wij het allerbeste vlees van uitmuntende kwaliteit. Met zorg en passie voor u op ambachtelijke wijze bereid. Met onze jarenlange ervaring weten we als geen ander wat lekker eten is. Wij zorgen voor het beste stukje [...]... Read more »
 • Jonker schiet BOL na rust langs Zwaluwen '30
  HOORN - In de strijd om een plaatsje in de subtop van de 1e klasse A heeft BOL zaterdagmiddag de Noord-Hollandse derby bij Zwaluwen '30 gewonnen. Bas Jonker kroonde zich in Hoorn tot matchwinnaar door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.Beide ploegen waren vooraf belust op revanche. [...]... Read more »
 • Hovocubo ziet kansen in Champions League
  HOORN - "Een mooie poule waarin ik kansen zie om de laatste 16 te halen van het toernooi." Dat was de eerste reactie van Sander van Dijk, oefenmeester van regerend landskampioen Hovocubo, na de loting voor de Main Round in de Champions League. "De thuisclub, FC Mostar, is de ploeg... Read more »
 • Droger herfstweer op komst
  NEDERLAND - Na een onstuimige week met veel wind en regen en een droog, en vooral op zondag, zonnig weekend lijkt het ook de komende dagen droog en rustig herfstweer te worden. De maandag kan nog voor wat buien zorgen, maar in de dagen erna is het zacht en vooral... Read more »
  +

  Goudse Post

 • Stemmen voor een nieuwe nachtburgemeester
  GOUDA - Het begon als een ‘gebbetje’ toen toenmalig koster van de Sint jan, MauritsTompot, Irene Klein Haneveld van Bijbelshop Samma aanwees als eerste nachtburgemeeste. Zij droeg het stokje drie jaar geleden over aan Malou Dusseldorp. Inmiddels is de stembus voor de derde verkiezing van Gouda’s nachtburgemeester geopend.... Read more »
 • Man rijdt van talud bij Mallegatsluis
  GOUDA - Vrijdagmorgen 22 oktober tegen 0.40 uur heeft een eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonde bij de Mallegatsluis in Gouda.Een automobilist is met zijn auto van de dijk gereden en onderaan de dijk vlakbij het woonhuis op zijn kant tegen een hek tot stilstand gekomen. De bestuurder is in een ambulance gecontroleerd... Read more »
 • Gouda’s 50+ na knallende ruzie toch door
  GOUDA- Gouda’s 50+ partij gaat door. Sterker nog, met een nieuw fris team doet de partij mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. Eerder zei de fractievoorzitter nog de partij op te heffen omdat ‘de partij zijn doel had bereikt’. Het huidige bestuur is uit hun functie gezet.... Read more »
 • Corona-uitbraak bij Huize Winterdijk
  GOUDA - Een reformatorische woonzorgcentrum in Gouda kampt met een corona-uitbraak. De meeste bewoners van Huize Winterdijk zijn om geloofsredenen niet gevaccineerd tegen het virus.... Read more »
 • Uitbreiding Stationsgarage
  GOUDA • Er komen twee verdiepingen op de parkeergarage op het staton, goed voor in totaal 80 extra parkeerplekken. Met de uitbreiding is een investering van 1,7 miljoen euro gemoeid. Binnenkort beslist de raad.... Read more »
 • Herfstproeverij in winkelcentrum Goverwelle
  G0UDA- De dagen worden korter, het weer wordt guurder en er komen pittige hoosbuien voorbij, Kortom, het is herfst. Tegelijkertijd heeft de herfst iets magisch, en niet allleen door het kleurenpalet van herfsttinten, ook is het een voorbode dat de feestdagen er weer aankomen.... Read more »
 • Buurttuin moet weg door burenruzie
  GOUDA • Tussen de flatwoningen tussen de Winterdijk en Ferdinand Huijkstraat, zijn in het kader van Groen Moet Je Doen, allemaal buurttuinen gerealiseerd. Buurttuinen zorgen voor gezelligheid en saamhorigheid. De buurttuin bij de Kleine Johannesstraat is het slachtoffer van een burenruzie, waardoor de tuin dreigt te worden gesloten door de... Read more »
No RSS Item
  +

  Doetinchems Vizier

 • Doetinchems Vizier verhuist naar Achterhoek Nieuws
  Deze week verschijnt de laatste editie van Doetinchems Vizier in de huidige vormgeving.... Read more »
 • Jeugd EHBO’ers Lynn en Ashley
  Gaanderen - Lynn Volbeda en Ashley Kroes, allebei 12 jaar, hebben hun Jeugd EHBO-diploma gehaald. “Het is makkelijk om EHBO te hebben, want als er iets gebeurt kun je sneller helpen”, zegt Lynn. “Misschien dat er minder mensen overlijden als er genoeg hulp is.” “Ik vond het leuk en interessant... Read more »
 • Veilig op fotocursus
  Het seizoen bij Fotocursus Achterhoek gaat weer van start. Ton van Vliet geeft cursussen in zijn eigen atelier in Terborg. Beginners leren hun camera goed kennen. Diafragma, sluitertijd, iso-waarde, scherpstellen, flitsen. Maar vooral leren ze om heel bewust te kijken naar licht en compositie. De gevorderde cursussen zijn er voor... Read more »
 • Ben Beijer bekijkt ‘t anders: Draadloos
  Al acht jaar kunt u in een groot deel van de Doetinchemse binnenstad gebruik maken van gratis wifi. We kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder. Via de smartphone kun je op afstand zien wie er aanbelt, open je de deur of zet je de airco of oven aan. Dankzij het... Read more »
 • Wehlse Tennisvereniging blij met animo van sporters en sponsoren
  Wehl - De Wehlse Tennisvereniging is op dit moment bezig met het jaarlijkse toernooi, met een recordaantal deelnemers van 177. Deze deelnemers komen uit verschillende omringende verenigingen, maar voor het eerst in jaren zijn de meeste deelnemers afkomstig uit Wehl.... Read more »
 • Kleurrijke vredesvogel voor Afghanistan
  De 11-jarige Janna uit Doetinchem is eerste geworden in de leeftijdsgroep 8 tot en met 12 jaar bij de straattekenwedstrijd in de Boliestraat. Ze maakte een vredesvogel voor Afghanistan tijdens de Kids World Street Painting Achterhoek. Naast de 3D-kunstwerken die eerder al waren gemaakt door professionele streetart artiesten, ligt het... Read more »
 • Feestweek Dorcas-winkel Doetinchem
  Doetinchem - Van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 september staat de Dorcas-winkel in Doetinchem in het teken van het 40-jarig bestaan van Dorcas.... Read more »
  +

  Leusder Krant

 • ‘Onafhankelijk onderzoek naar gebeurtenis Rusthof’
  [LEUSDEN] Een groep van zes mensen met interesse in spiritualiteit bezocht zaterdag 11 september de begraafplaats Rusthof buiten openingstijden. De groep deed daar onderzoek naar energieën van overledenen. Toen dit door de vondst van een camera bekend werd, leidde dit tot onrust en veel vragen. Om deze vragen zorgvuldig te... Read more »
 • Onderzoek wijst uit: Leusden tevreden over dienstverlening Wmo
  [LEUSDEN] Leusdense gebruikers van voorzieningen die in het kader van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) ter beschikking worden gesteld, zijn daar over het algemeen tevreden over.... Read more »
 • De Treekerpunt in spannende thriller
  [LEUSDEN] Het Leusdense recreatieterrein De Treekerpunt speelt een belangrijke rol in ‘Cruise control‘, de thriller van M.P.O. Books die onlangs als e-book is uitgebracht. In het boek slaat een schutter toe onder homo’s die het recreatieterrein bezoeken voor sekscontacten. De Amersfoortse politie onder leiding van Gisella Markus probeert de zaak... Read more »
 • Opgevoerd nieuw theaterevenement: Guido Wijers trapt af in De Korf
  [LEUSDEN] De Tafelronde Leusden presenteert zaterdag 6 november ‘Opgevoerd’; een theateravond voor jong en oud in De Korf. Een avond vol met muziek, dans en cabaret, waaronder Guido Wijers. De opbrengsten zijn bestemd voor twee lokale goede doelen.... Read more »
 • Rond de keukentafel in de Week van de Pleegzorg; pleegouders blijven nodig
  [LEUSDEN] Pleegzorg Nederland, onderdeel van Jeugdzorg Nederland blijft op zoek naar pleegouders. Ook in Leusden blijven nieuwe pleegouders nodig, maar ook steungezinnen kunnen een helpende hand zijn in tijden waarin extra hulp wenselijk is, geeft Henry Koopman, gezinsouder van gezinshuis Kracht van Verschil aan. Vier november organiseert hij samen met... Read more »
 • Natuurwerkdag ook in Leusden
  [LEUSDEN] De Natuurwerkdag wordt op vrijdag 5 en zaterdag 6 november gevierd, ook in Leusden. Tijdens deze dagen kunnen volwassenen en kinderen in het hele land aan de slag met het beschermen en behouden van de natuur en het landschap.... Read more »
 • Popveteraan Gino Vannelli zet Amersfoortse songs op album
  [AMERSFOORT] Wat heeft een Canadese popster uit de jaren ’70 en ’80 met Amersfoort te maken? Heel veel, want Gino Vannelli woonde enkele jaren in de Amersfoortse binnenstad. Hij zocht er rust om te kunnen werken: vooral om te componeren. Want hij bleef songs schrijven, ook al lagen de jaren... Read more »
  +

  Streekblad Zoetermeer

 • Workshops tijdens Klassiek Zoetermeer
  Zoetermeer - Kom in november ontdekken waar jouw talent ligt binnen het klassieke genre. Tijdens deze editie van Klassiek Zoetermeer zorgt organisator Netwerk Zoetermeer ervoor dat er een diverse keuze van workshops is waar je aan mee kan doen.... Read more »
 • Open Gouds succes
  Zoetermeer - Tijdens het Open Gouds Jiu-Jitsu Toernooi georganiseerd door Sportschool Den Edel te Gouda heeft de jeugd van Yotosama goede zaken gedaan!... Read more »
 • Natuurwerkdag in Natuurtuin Westerpark
  Zoetermeer - In de mooie Natuurtuin in het Westerpark wordt op zaterdag 6 november van 10.00 tot 15.00 uur de Natuurwerkdag gehouden. Vrijwilligers zetten zich op deze dag in voor de natuur.... Read more »
 • Jett Rebel verlangt naar zijn soloshow in Stadstheater
  Zoetermeer -Voor artiesten bestond het afgelopen half jaar uit de ene na de andere annulering van shows en liveoptredens. Zo ook voor zanger en componist Jelte Tuinstra, beter bekend als Jett Rebel. Hij is daarom nu meer dan klaar voor zijn solotour genaamd ‘The please don’t cancel this tour, tour’,... Read more »
 • Natuur onder de loep
  Zoetermeer- In deze rubriek laten diverse experts uit de natuurwereld hun licht schijnen op leuke en bijzondere natuurweetjes. Deze week schrijft Arno van Berge Henegouwen over een ongeluk met een beschermde ransuil.... Read more »
 • Jett Rebel verlangt naar zijn soloshow in Stadstheater
  Zoetermeer -Voor artiesten bestond het afgelopen half jaar uit de ene na de andere annulering van shows en liveoptredens. Zo ook voor zanger en componist Jelte Tuinstra, beter bekend als Jett Rebel. Hij is daarom nu meer dan klaar voor zijn solotour genaamd ‘The please don’t cancel this tour, tour’,... Read more »
 • Ondanks verdwijnen bus 72 toch goed OV
  ZOETERMEER - “We kunnen gelukkig weer naar theater, filmhuis en bioscoop. Vooraf of na afloop ergens in het Stadshart koffie drinken, lunchen of een hapje eten. Alleen de inwoners van de wijk Rokkeveen hebben pech. Bus 72 rijdt niet meer in de wijk,” dat schrijft Yvonne Borsboom.... Read more »
  +

  Ermelos Weekblad

 • Meedoen met klimaatgesprekken?
  [ERMELO] De Stichting Klimaatgesprekken, gebaseerd op de internationale Carbon Conversations, staat voor het 2e jaar in de duurzame top 100 van Trouw. Er is nu gelegenheid kennis te maken met deze gesprekken. Op 3 november wordt er in Ermelo een kennismakingsworkshop georganiseerd. De initiatiefneemster hierbij is Bernadette Vrijling.Francisca MeijsserBernadette, in... Read more »
 • Gulle donatie aan hospice
  [ERMELO] De ‘ComputerClubMeerkanten’ houdt op te bestaan. Bijzonder feit hieraan is echter, dat in overeenstemming met de scheidend leden het batig saldo in de clubkas van 12.000 euro gedoneerd is, aan het Willem Holtrop Hospice Ermelo. Die zijn daar maar wat blij mee.Arda KoningsIn aanwezigheid van voorzitter John Mulder en... Read more »
 • Op 79-jarige leeftijd is Cock Andreae overleden
  [ERMELO] In zorgcentrum Kroondomein is op 79-jarige leeftijd Cock Andreae overleden. De zeer bekende Ermeloër was al enige tijd ongeneeslijk ziek en gaf zelf aan voorbereid te zijn op zijn overlijden.Wijnand KooijmansAndreae is geboren en getogen in Ermelo en maakte zich op allerlei vlakken zeer verdienstelijk voor de samenleving. Dat... Read more »
 • Column: Elektrisch rijden...
  Ons land is in de ban van energie. Hoge eenheids- prijzen, te dure energiebelastingen, dagelijkse adviezen van tochtstrippen, LED- lampjes tot extra isolatie. Wat een paniek en wat een toestand. Volgens berichtgevingen leven er ruim 140.000 gezinnen met energiearmoede- we horen het dagelijks voorbij komen. Ik kan natuurlijk achter lopen,... Read more »
 • Herfstmarkt in centrum Ermelo
  [ERMELO] In het centrum van Ermelo werd een herfstmarkt gehouden. Een kleinschalige braderie, aldus de organisatie. Toch is het bijzonder dat na de lockdown weer een dergelijke activiteit kon plaats vinden in Ermelo. Ouderwets genieten van een gezellige drukte, voor velen was het lang geleden.In het voetgangersgebied troffen bezoekers allerlei... Read more »
 • Gevaarlijk kruispunt wordt omgebouwd tot verkeersplein
  [ERMELO] Als het gaat om de herinrichting van het kruispunt Julianalaan, Stationsstraat, Pastorieweg gaat de voorkeur van het college uit naar de variant waarin wordt gekozen voor de aanleg van een verkeersplein. Een deel van ’t Weitje moet hiervoor worden gebruikt.Wijnand KooijmansHet kruispunt vormt op dit moment een knelpunt als... Read more »
 • Geen legen afvalbakken
  [ERMELO] Bewoners van de wijk Ermelo-West zien af van het legen van afvalbakken. Om praktische redenen is dat simpelweg niet haalbaar met de hoeveelheid vrijwilligers die er zijn. Het gaat om en nabij de vijftien mensen. Wijnand KooijmansDat is duidelijk geworden tijdens een gesprek over Right to Challenge Ermelo West.... Read more »
Mijn Web Nieuws