Plasincident op vlucht van New-York naar Delhi

Een Indiase man heeft zich tijdens een American Airlines vlucht van New York naar Delhi misdragen door naar verluidt op een medepassagier te plassen. Het incident vond plaats aan boord van vlucht AA 292 en werd gemeld bij de autoriteiten van de Delhi luchthaven voordat het vliegtuig landde. Na het opnemen van de verklaringen van de medepassagiers werd de man gearresteerd door de Central Industrial Security Force (CISF).

De luchtvaartmaatschappij heeft in een verklaring laten weten dat het toestel bij aankomst in Delhi werd opgewacht door de lokale wetshandhaving vanwege het plasincident aan boord. De betrokken passagiers werden overgedragen aan de Delhi Police en het slachtoffer heeft een formele klacht ingediend.

Niet de eerste keer

Helaas is dit niet het eerste incident van dit soort op een vlucht vanuit India. Eerder kwam een dronken man in het nieuws toen hij op een Air India vlucht van New York naar Delhi op een oudere vrouw in de business class urineerde. In een ander incident zou een passagier op en lege stoel en deken van een medepassagier hebben geplast tijdens een Air India vlucht van Parijs naar Delhi. De vrouwelijke passagier die op die plek zat, was op dat moment even naar de wc gegaan.

Dit soort incidenten zijn niet alleen verontrustend en onhygiënisch, maar ook strafbaar. Het is belangrijk dat passagiers zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid om zich respectvol en beleefd te gedragen tijdens vluchten en dat luchtvaartmaatschappijen de nodige stappen ondernemen om dergelijk gedrag te voorkomen en aan te pakken.