+

  Omroep Flevoland

 • Lelystad - Brandweer bevrijdt zwaluw uit benarde positie
  De brandweer heeft dinsdag een zwaluw uit een benarde positie bevrijd in Lelystad. Het dier zat al meer dan een dag vast op het dak van een woning. Buurtbewoners probeerden eerst zelf om de vogel te bevrijden maar dit lukte niet. Volgens de brandweer had de zwaluw een touw op... Read more »
 • Almere - Oosterwold krijgt riolering, experiment met eigen waterzuivering mislukt
  In de Almeerse wijk Oosterwold wordt riolering aangelegd tot aan de perceelgrens. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag besloten. De gemeente Almere legt het riool aan en de kosten zijn ook grotendeels voor rekening van de gemeente. Van de bewoners wordt wel een bijdrage gevraagd. Het is... Read more »
 • Almere - Benzinedief mogelijk de cel in
  De officier van justitie heeft dinsdag twee maanden cel geëist tegen een 38-jarige man uit Almere. Hij zou in 2019 en 2020 acht keer hebben getankt zonder te betalen bij twee tankstations in zijn woonplaats. En hij heeft volgens de officier ook meerdere kentekenplaten gestolen. De man kampte volgens de... Read more »
 • Dronten - Veelbelovende grondmeter controleert gezondheid landbouwgrond
  Aeres Hogeschool in Dronten heeft een bijna perfecte grondverdichtingsmeter ontwikkeld. Met de meter weet een boer of onderzoeker binnen drie minuten of landbouwgrond te veel is ingeklonken en daarmee minder vruchtbaar is geworden. De Hogeschool is al ruim 5 jaar samen met andere organisaties op zoek naar het ei van... Read more »
 • Almere - Vrijspraak voor slaapwandelend en naakt masturberen in tuin overburen
  Een 51-jarige man uit Almere is dinsdag door de rechtbank vrijgesproken van schennispleging. Hij werd beschuldigd van het naakt masturberen in de tuin van de overburen. De rechters vinden dat de man voldoende heeft onderbouwd dat hij tijdens die gebeurtenis slaapwandelde. De Almeerder is ook vrijgesproken van misbruik van zijn... Read more »
 • Dronten - Bewoners Grutto eisen garanties gemeente voor behoud bosstrook
  Een twintigtal bewoners van de Grutto in Dronten eiste dinsdag bij de Raad van State hardere garanties van de gemeente. De zaak gaat om het woningbouwplan de Noord. De bewoners willen dat de gemeente een bosstrook behoudt en verkeersoverlast voorkomt. Volgens bewonerswoordvoerder Wim Schippers moet de ruim vijftig jaar oude,... Read more »
 • Biddinghuizen - Honderden oeverzwaluwen uitgevlogen bij oeverzwaluwwand
  Er zijn 400 oeverzwaluwen uitgevlogen bij recyclingbedrijf De Werven in Biddinghuizen. Dat is volgens Landschapsbeheer Flevoland een mooi resultaat. In de zwaluwwanden waren 185 bewoonde nestgaten met zo'n 2 jongen per gat. De oeverzwaluw broedt in een speciale kunstwand. In maart gaat een groep vrijwilligers van Landschapsbeheer Flevoland, waaronder asielzoekers,... Read more »
  +

  Dalfsen Net

 • Boule’88 speelt thuiswedstrijd
  DALFSEN – Vanavond speelt Boule’88 thuis tegen de Jeu de Boulers uit Holten Weer een geduchte tegenstander, Butenboel uit Holten. Gelet op de laatste wedstrijden hopen de Boulers uit Dalfsen vanavond op winst. Aanvang 1900 uur, kom eens kijken en aanmoedigen!... Read more »
 • Hoog gras wandelpaden Dalmsholterweg
  RECHTEREN – Geen onderhoud wandelgebied in buurt Dalmsholterweg. We lazen deze week dat meerdere bospaden weer zijn gekortwiekt. Dat geldt kennelijk niet voor de bossen links en rechts van de Dalmsholterweg rondom Foreco. Het is jammer dat wandelen op deze manier plaatselijk minder toegankelijk wordt. We weten dat er heel... Read more »
 • Kernpunten deze week
  DALFSEN – Lees hier de wekelijkse berichten van je eigen gemeente Dalfsen in kernpunten. Klik hier om te kijken. Je kan het alleen zien als de link beschikbaar is.... Read more »
 • Opwarmvragen Dorpsquiz Dalfsen op FaceBook
  DALFSEN – Vrijdagavond 16 september is de Dorpsquiz Dalfsen in Trefkoele+. De komende weken kan je vast oefenen met vragen over de historie van het mooie Dalfsen. Elke week plaatsen we een vraag, en een paar dagen later het antwoord op FaceBook. Volg je Trefkoele+ nog niet op FaceBook? Ga... Read more »
 • Emeritus pastoor B.H.M. Schrijver (Heeroom) overleden
  HOONHORST – DENEKAMP – Te Denekamp is op 3 juli in de Heer overleden de zeereerwaarde heer Bernardus Hermanus Maria Schrijver, priester van het Aartsbisdom Utrecht. Hij werd geboren te Heino op 23 november 1928. Na zijn priesterwijding op 24 juni 1967 was hij achtereenvolgens kapelaan te Wierden en Delden.... Read more »
 • Kledingbank stopt met speciale uitgiftes Oekraïne
  NIEUWLEUSEN – De speciale uitgiftes van de Kledingbank Nieuwleusen voor de vluchtelingen uit de Oekraïne stoppen met ingang van de zomervakantie. Natuurlijk zijn Oekraïners nog wel welkom bij de Kledingbank, zij kunnen er vanaf de zomer twee keer per maand terecht tijdens de sponsorverkoop. Nieuwe vluchtelingen of mensen die onder... Read more »
 • Dringende oproep burgemeesters:
  REGIO –  ‘Onze inwoners hebben jullie gehoord, stop de blokkades’ .Er is maatschappelijk onrust over het voorgenomen stikstofbeleid van het kabinet en de gevolgen daarvan voor de boeren. De protestacties van de boeren hebben tot dusverre kennelijk niet het voor hen gewenste resultaat opgeleverd. Op verschillende plaatsen in onze regio... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws