+

  Omroep Flevoland

 • Almere - Adem in, adem uit: yoga in de Oostvaardersplassen
  Het is vandaag (zaterdag) volle maan en daarom wordt bij het Natuurbelevingcentrum in de Oostvaardersplassen in Almere het Lunar Wellness Festival gehouden. Volgens organisator en yogalerares Sandra Wilson is het een dag vol activiteiten die in het teken staan van welzijn voor lichaam en geest. "Het is een combinatie van... Read more »
 • Almere - Handbalclub wil dat gemeente veld afmaakt
  Handbalvereniging ASC Najaden wil dat de gemeente Almere haast maakt met het afronden van de werkzaamheden aan de nieuwe velden. Op Facebook schrijft de club dat de gemeente de velden eind juni heeft gefreesd en heeft voorzien van nieuw asfalt, maar dat de belijning en de doelbevestigingen nog niet zijn... Read more »
 • Flevoland - Opnieuw pleidooi voor landelijke aanpak zonnepanelenbranden
  Er moet een landelijke aanpak komen voor grootschalige branden met zonnepanelen. Daarvoor pleiten Brandweer Nederland en het Instituut Fysieke Veiligheid na onderzoek. Volgens deze organisaties bestaat er nog steeds onduidelijkheid over taken en verantwoordelijkheden en er moet er ad hoc geïmproviseerd worden. Na een brand aan de Wrakkenweg in Rutten... Read more »
 • Urk - Amsterdams raadslid verbaasd over kritiek Hart voor Urk: "Niets verkeerds gezegd"
  Het Amsterdamse raadslid Jan-Bert Vroege (D66) heeft zich verbaasd over de ophef over zijn uitspraken over Urk en 'witte jongens met een vissersachtergrond'. Vroege deed die uitspraken in een interview over een rapport rondom homohaat in Amsterdam. Hart voor Urk is daarover boos en heeft vragen gesteld aan het Urker... Read more »
 • Flevoland - Nijpend tekort aan machinemonteurs en elektriciens
  In de arbeidsregio Flevoland is een groot tekort aan mensen die machines repareren. Dat geldt ook voor elektriciens, blijkt uit cijfers van het UWV. Dat er veel mensen nodig zijn in die sectoren, heeft onder meer te maken met de energietransitie. In totaal zijn er in de provincie 250 vacatures... Read more »
 • Rutten - Dieselaggregaat draait al acht maanden bij MFA, kosten lopen flink op
  Bij de MFA in Rutten staat al sinds november een dieselaggregaat te draaien door de beperkte capaciteit van het elektriciteitsnetwerk van Liander. De multifunctionele accommodatie kan niet volledig worden aangesloten op het elektriciteitsnet. De gemeente Noordoostpolder draait voorlopig op voor de kosten van de diesel en doet nu voorstellen om... Read more »
 • Almere - City FC wint op valreep oefenduel van FC Dordrecht
  De profvoetballers van Almere City hebben vrijdagavond een oefenduel tegen FC Dordrecht gewonnen. Aan de Krommedijk was de ploeg van trainer Gertjan Verbeek na een ruststand van 1-1 uiteindelijk met 3-2 te sterk voor de thuisploeg. De winnende treffer viel in de laatste minuut. FC Dordrecht, onder leiding van oud-City... Read more »
  +

  Dalfsen Net

 • Aanrijding Westerkampen – Schoolweg.
  Oudleusen Zaterdag middag rond 12.45 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden met twee personenauto’s op de kruising Westerkampen met de Schoolweg. Waarschijnlijk hebben ze elkaar over het hoofd gezien met als gevolg een forse aanrijding waarbij één voertuig zijdelings een boom ramde, en de andere over een heg vloog... Read more »
 • Diny Markhorst Overijsselse fokker van het jaar
  NIEUWLEUSEN – Investment (Kannan x Emilion) Foto: Jacquelien van Tartwijk. De fokkerijdag van regio Overijssel draaide niet alleen om de veulenkeuring maar kende ook een mooi hoogtepunt in de verkiezing van de veelzijdige fokker Diny Markhorst tot fokker van het jaar. Op de fraaie accommodatie in Nieuwleusen werd Markhorst tot... Read more »
 • Doodshoofdvlinder rups
  Hoe bijzonder wij hebben de doodshoofdvlinder rups aangetroffen in de achtertuin.... Read more »
 • Excursie bij het Rozendael
  HEINO – Op 3 augustus a.s. is er gelegenheid om mee te doen aan een avondexcursie bij landgoed Het Rozendael. In de zomermaanden stelt de familie van Ittersum de tuinen exclusief open voor deze excursie. Onder leiding van Agnes Neimeijer gaat de wandeling langs paden en lanen en hoort u... Read more »
 • VideoBalloonfair Staphorst komt buurten
  NIEUWLEUSEN – In 2020 heeft de Balloonfair Staphorst geen derde editie laten plaatsvinden. Voor dit jaar wil de organisatie de Balloonfair 2021 door laten gaan, maar wel anders dan voorheen. Het evenement zal plaatsvinden op vrijdagavond 10 september. Dit jaar kiest de organisatie om een beperktere, regionale aanpak te hanteren.... Read more »
 • Open tuinen weekend Vechtdal-tuinen
  VECGTDAL – Open tuinen weekend Vechtdal-tuinen op 7 en 8 augustus 2021. In het mooie Vechtdal, van Laar in Duitsland tot de monding van de Vecht in Zwolle, zetten de tuinen die verenigd zijn in de Vechtdal-tuinen gezamenlijk het hek open. Een ruime variatie in tuinen is dit gehele weekend... Read more »
 • Aangereden kat
  Aangereden grijze kat, Dommelerdijk. Omstreeks 8:00 vond ik deze kat op de Dommelerdijk helaas is hij overleden. Hij ligt nu in de berm, ongeveer  thv Hogekampsewegje. Schokkende foto op aanvraag verkrijgbaar.... Read more »