+

  Omroep Flevoland

 • Ens - Biologische sierteelt van bloemen en planten in opmars
  Steeds meer siertelers maken de overstap van gangbaar naar biologisch boeren. Dat blijkt uit het laatste trendrapport van Bionext, een organisatie die zich inzet voor meer biologische landbouw en voeding in Nederland. Eén van de nieuwe biologische siertelers is Peter Leijten in Ens. Hij teelt sinds kort op twee hectare... Read more »
 • Almere - Drinkwatervoorraad vervuild door te diep geslagen heipalen
  Tegen de regelgeving in zijn er in Almere heipalen te diep de bodem ingeslagen. Daardoor is vervolgens de drinkwatervoorraad in de bodem vervuild. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Omgevingsdienst Flevoland. Deze instantie ziet in opdracht van de Flevolandse gemeenten en de provincie toe op vergunningen en op de... Read more »
 • Lelystad - 'Nieuwbouw basisscholen loopt grote vertraging op'
  Het vervangen van verouderde basisschoolgebouwen in Lelystad zit muurvast en loopt ernstige vertraging op. Dat schrijven drie Lelystadse schoolbesturen in een brief aan de gemeenteraad. Eigenlijk zou de nieuwbouw voor basisschool De Schakel bijvoorbeeld al voor de kerst klaar zijn, maar de bouwplannen zijn nog niet eens goedgekeurd. Op zijn... Read more »
 • Almere - Eerste groep nieuwe asielzoekers aangekomen bij azc
  De eerste groep nieuwe asielzoekers is zondag aangekomen bij de extra opvangplaatsen naast het azc in Almere Stad. De vluchtelingen werden rond 17.45 uur met een touringcar naar het opvangcentrum op sportpark Fanny Blankers-Koen gebracht. De asielzoekers liepen met blauwe zakken vol persoonlijke spullen naar het azc, waar de afgelopen... Read more »
 • Zeewolde - Kinderen met en zonder beperking spelen samen
  Kinderen mét en zonder beperking zouden vaker met elkaar moeten kunnen spelen. Dat zegt Cerunne Bouts van De Speeltuinbende. Dat is een project van Het Gehandicapte Kind. Daarom hield De Speeltuinbende zondag voor het eerst 'De Grote Samenspeeldag' op het scoutingterrein in Zeewolde. "We hebben allemaal gave activiteiten waar alle... Read more »
 • Almere - Handballers HAVAS willen op eigen kracht in eredivisie blijven
  De handballers van HAVAS willen dit seizoen beter presteren dan in de afgelopen twee jaargangen. Daarin wisten de Almeerders zich te handhaven omdat de competitie door corona werd afgeblazen. Dit keer willen ze de competitie helemaal uitspelen zodat ze kunnen laten zien dat ze ook op eigen kracht in de... Read more »
 • Almere - Vrijwilligers van BV Almere nauw betrokken bij Dutch Open
  Vrijwilligers van badmintonvereniging BV Almere waren deze week nauw betrokken bij de Dutch Open in hun eigen stad. Het grote internationale toernooi werd deze week gehouden in de Topsporthal in Almere. Almeerder Geert Berghuis was bijvoorbeeld actief als transport coördinator. Hij moest er deze week voor zorgen dat bijvoorbeeld spelers,... Read more »
  +

  Dalfsen Net

 • Trinitas en USV delen de punten: 1-1
  NIEUWLEUSEN – Waar USV in de voorbereiding op het seizoen grossierde in gelijk spelen, trekt het deze lijn door in de competitie. Vandaag werd voor de derde keer in dit prille seizoen gelijk gespeeld. USV begon ongelukkig aan de wedstrijd. Op het zwaar bespeelbare veld verstapte spits Rémon van de... Read more »
 • 3-1 verlies voor Flash Nieuwleusen D1
  NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag was het tijd voor onze eerste thuiswedstrijd! Na de wedstrijd van vorige week die we nipt 3-2 verloren hadden, waren we gebrand om meer punten te pakken. Dit weekend speelden we tegen Dynamo Apeldoorn dames 3.   De eerste set begonnen we met de volgende zeven: Linsey... Read more »
 • S.V. Nieuwleusen wint overtuigend
  NIEUWLEUSEN – S.V. Nieuwleusen wint overtuigend de topper tegen ZZVV. Zaterdag 16 oktober moest S.V. Nieuwleusen thuis op sportbark t’ klaverblad aantreden tegen ZZVV uit Zuidwolde. Een echte topper al in deze prille competitie omdat beide ploegen tot afgelopen zaterdag al hun drie wedstrijden hadden gewonnen.   Na een waardig... Read more »
 • Een voorlichtingsdag van de PVHH
  REGIO – r-. Op 6 november houd het District Deventer van de patiëntenvereniging Hoofd Hals (PVHH) een voorlichtingsdag in De Lindeboom Lindeboomsweg 1a te Schalkhaar Voor deze bijeenkomst is ieder welkom patiënt of belangstellende men hoeft geen lid te zijn. Daar zal de heer A de Jong van de firma... Read more »
 • Korfballers d’Ommerdieck sluiten veldseizoen af
  NIEUWLEUSEN – De laatste wedstrijd op het veld speelde d’Ommerdieck tegen Dos Kampen 4 in Kampen. Dos Kampen was al herfstkampioen. Toch probeerde d’Ommerdieck door goede aanvallen op te zetten sterke tegenstand te bieden. Dit lukte tot de gelijke stand 5-5. Daarna liep Dos Kampen uit tot 9-5.   De... Read more »
 • Maandfoto van Ank voor oktober
  Het is Herfst en hét paddenstoelenseizoen is onmiskenbaar aangebroken. Overal schieten ze, het spreekwoord zegt het al, als paddenstoelen uit de grond! Op de foto staat een groepje Amethyst Zwammetjes.   Groetjes van Ank, http://anksfotopassie.wordpress.com/... Read more »
 •  Mol en fles
  DALFSEN – STERREBOS – Terugkomend op het verhaal van vanmorgen: Dit bedoelde ik vanmorgen. Het molletje en de fles. Het molletje had veel dorst en vond een fles in zijn gang maar helaas kwam hij in de klem.  ... Read more »
Mijn Web Nieuws