Contact
}
Snel Overzicht
  +

  Omroep Flevoland

 • Dronten - Hinder op wegen bij Dronten vanwege transport windmolens
  Het verkeer op de Elburgerweg (N309) en de Oldebroekerweg (N709) bij Dronten en Biddinghuizen moet de komende vijf weken rekening houden met werkverkeer op de wegen. Windplan Groen werkt aan de realisatie van nieuwe windmolens tussen de wegen. Voor het transport zijn tijdelijke in- en uitritten gemaakt op de beide... Read more »
 • Flevoland - Taakstraf voor aanranden vrouw tijdens spooktocht
  Een 36-jarige Urker is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur. Hij randde op 10 augustus 2019 een vrijwilliger van een spooktocht aan, op een camping in Biddinghuizen. Tijdens de spooktocht pakte de man het slachtoffer bij haar billen en tilde haar op. Toen hij haar... Read more »
 • Almere - Politie doet inval op bedrijventerrein na tip over hennep
  Bij een inval in een bedrijfspand op bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven heeft de politie donderdagmiddag bijna 3,5 kilo hennep aangetroffen. De politie ging het pand binnen omdat er informatie was binnengekomen dat er mogelijk hennep in het pand aanwezig zou zijn. Naast de hennep werd er ook kweekmateriaal... Read more »
 • Flevoland - Heipalen Windpark Zeewolde door waterbeschermingslaag geslagen
  De bouwers van het Windpark Zeewolde zijn met verkeerde heipalen door de waterbeschermingslaag gegaan. Volgens de provincie mag alleen met zogeheten prefab palen door de beschermende kleilaag heen, maar er zijn andere heipalen gebruikt die het risico op verontreiniging van het grondwater minder beperken. De fout kwam aan het licht... Read more »
 • Dronten - A6 dit weekend weer gedeeltelijk dicht
  De A6 tussen de Ketelbrug en de afslag Lelystad-Noord gaat dit weekend weer dicht in de richting van Almere. Het gaat om de laatste weekendafsluiting. Rijkswaterstaat werkt vanaf vrijdag 20.00 uur tot maandag 05.00 uur aan de snelweg. De extra reistijd kan oplopen tot 30 minuten. De omleidingen worden ter... Read more »
 • Almere - Bezorgde inwoner start petitie voor behoud De Beurs: 'Het is een stuk geschiedenis'
  Brigitte Hielkema uit Almere is een petitie gestart om de dreigende sloop van gebouw De Beurs in Stad te voorkomen. "Je haalt een stuk collectief geheugen en geschiedenis weg", vindt de initiatiefneemster. Er liggen plannen om het beursgebouw te slopen. Het zou dan herbouwd worden met een eigentijds deel van... Read more »
 • Biddinghuizen - Minister: besmettingen Fieldlab festivals goed voorbeeld dat je behoedzaam moet zijn
  Demissionair minister Hugo de Jonge noemt de besmettingen rond de Fieldlab festivals in Biddinghuizen een goed voorbeeld waarom je ondanks een negatieve test toch behoedzaam moet zijn. Hij zei dat donderdag in een overleg van de Tweede Kamer over een wetsvoorstel om mensen via testen toegang te geven tot bijvoorbeeld... Read more »
  +

  RTV Oost

 • Marijn de Vries nieuwe toezichthouder bij RTV Oost
  De Raad van Toezicht van RTV Oost heeft Marijn de Vries (42) per 1 juni 2021 benoemd tot toezichthouder. Marijn is voormalig profwielrenner en bekend als presentator, wieleranalist, columnist en schrijver. Zij studeerde geschiedenis en radio- en televisiejournalistiek. Marijn is tevens bestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU).... Read more »
 • Ron Jans haalt bezem door mentaliteit: "Ze moeten de ballen uit hun broek lopen"
  FC Twente-trainer Ron Jans kondigde na de ontluisterende 3-0 nederlaag tegen Fortuna Sittard boos aan "met de bezem door het elftal te gaan" en "te kiezen voor mentaliteit in plaats van kwaliteit". Wat dat in de praktijk betekent, blijft nog even de vraag. Jans wilde vrijdag de opstelling voor de... Read more »
 • Twee wijzigingen bij PEC Zwolle voor duel met ADO Den Haag
  PEC Zwolle-trainer Bert Konterman voert twee wijzigingen door in zijn basiselftal voor het duel met ADO Den Haag. Destan Bajselmani en Rico Strieder spelen in plaats van Rav van den Berg en Dean Huiberts.... Read more »
 • Frank Wormuth duikt weg voor favorietenrol in Twentse derby: "Er gelden dan andere wetten"
  Waar FC Twente na een roerige week achter gesloten deuren met de nodige wijzigingen toewerkt naar de derby, is er bij Heracles Almelo rust en transparantie. De ploeg van trainer Frank Wormuth start zeer waarschijnlijk in de vertrouwde samenstelling, maar de favoriet zijn ze niet. "Het is een derby, dan... Read more »
 • Vriendenstichting Oonze Keark in Langeveen wil voorkomen dat de ziel uit het dorp verdwijnt
  In Langeveen is de stichting Vrienden van St. Pancratius kerk ‘Oonze Keark’ opgericht. De Vriendenstichting wil de kerk zo lang mogelijk in deze functie houden, met de eredienst als basis. "En daarnaast moet het een plek zijn voor iedereen."... Read more »
 • Huisverbod Ruinerwoldvader Gerrit Jan van D. opgeheven
  Het huisverbod van Gerrit Jan van D., ook wel bekend als de Ruinerwold-vader, is opgeheven. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente Ermelo, waar het gezin woont, vanmiddag bekendgemaakt. Het Openbaar Ministerie heeft hem wel een ’gedragsaanwijzing’ opgelegd.... Read more »
 • Veroordeelde Enschedese 'snelwegschutter' verdacht van nog een moordaanslag
  Een van de mannen die begin dit jaar is veroordeeld voor een schietpartij op de snelweg bij Enschede, is volgens justitie ook betrokken bij een andere moordaanslag. Hij is in de cel aangehouden voor een moordpoging bij een tankstation in dezelfde stad, afgelopen november.... Read more »
  +

  Dalfsen Net

 • Het Infopunt: voor alle vragen
  DALFSEN – Het Infopunt: ook voor alle vragen over corona en de coronaprik. Veel mensen hebben al een brief ontvangen van de GGD over de prik tegen corona. De brief is echter niet voor iedereen altijd even makkelijk te lezen. Mensen die vragen hebben naar aanleiding van de brief of... Read more »
 • Tegemoetkoming bij financiële problemen door coronacrisis
  DALFSEN – Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk: zowel ondernemers als werknemers in diverse sectoren. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen of kunnen mensen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Het inkomen wordt minder en door die inkomensdaling hebben ze moeite om hun vaste lasten... Read more »
 • Provincie gaat op rupsenjacht
  OVERIJSSEL – In mei start de provincie Overijssel met preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. Dit doet Overijssel op locaties langs provinciale wegen waar overlast is van de brandharen van deze rups. Want alleen locaties waar er nu overlast is voor weggebruikers worden preventief behandeld. Dit zijn plekken boven fietspaden, wandelpaden,... Read more »
 • Ernst-Jan Bongarts 50 jaar
  DALFSEN – Dalfsenaar Ernst-Jan Bongarts is vandaag 50 jaar geworden. Vanwege alle Coronabeperkingen hebben zijn familie en vrienden er voor gezorgd, dat Ernst-Jan vanavond een rijtoer had door de straten van Dalfsen. Tijdens deze rondrit werd hij vergezeld door een grote groep – op 1,5 meter – fietsende en in... Read more »
 • Fairtrade Week bij Wereldwinkel Dalfsen
  DALFSEN – Van 8 t/m 16 mei is het weer Fairtrade Week bij Wereldwinkel Dalfsen. In deze week zetten wij de producten van Tahoua Import in het zonnetje. De oprichtster van Tahoua, Cecile Meeuwsen werkt al sinds 1991 samen met diverse producenten in Niger, Mali en Burkina Faso. Wereldwinkel Dalfsen... Read more »
 • Gedicht 2, van Marlon Voorhorst
  DALFSEN – Mensen die je plezieren en waar mee je het leven kunt delen en vieren, alleen besef hoe kwetsbaar we zijn, soms gepaart door angst en pijn. Situaties die we mee maken, of verwikkeld raken in allerlei zaken. Koppie d’r bij, voel de ‘Kracht’, dat maakt je uiteindelijk een... Read more »
 • Ecoduct Vlierbelten (update)
  DALFSEN – Gisteravond werd druk gewerkt aan het ecoduct bij de Vlierbelten. Vanaf 19.30 uur gingen aan de noordkant van het ecoduct maar liefst 14 heipalen van 20 meter de grond in. Deze werkzaamheden zouden doorgaan tot in de kleine uurtjes. Het verkeer op de – ook ’s avonds nog... Read more »
%d bloggers liken dit: