+

  Nieuws uit Kollum

 • Woningbouwaanpak Noardeast-Fryslân werpt vruchten af
  WESTERGEAST – Als eerste in de reeks van vele bouwplannen in Noardeast-Fryslân is in Westergeast de schop in de grond. Het bouwrijp maken is van start en aan de Van Teijenswei verrijzen zes woningen. Een mooie mijlpaal. Wethouder Bert Koonstra is vol lof over alle actieve inwoners in de dorpen... Read more »
 • Doneeractie: Help Kiflom het lichaam van zijn vermoorde zus naar huis te halen
  KOLLUM – Op 6 maart sloeg het noodlot toe voor de familie van Kiflom Berhane uit Kollum. Hij kreeg te horen dat het levenloze lichaam van zijn zus onder verdachte omstandigheden was gevonden bij haar flat in Poitiers, Frankrijk.  Kiflom zijn collega’s van Fotocadeau uit Kollum hebben nu een actie opgezet om... Read more »
 • VideoN358 bij Surhuisterveen afgesloten door gekantelde melkwagen
  SURHUISTERVEEN – De Skieding tussen Surhuisterveen en de afslag Folgersterloane is dinsdag aan het begin van de middag door de politie afgesloten voor het doorgaande verkeer. Er is namelijk een melkwagen van Campina gekanteld en in een sloot terecht gekomen. Hoe het ongeval kon gebeuren, is vooralsnog onbekend. Zowel de... Read more »
 • Vergeet het onderhoud aan je cv-ketel niet
  Als je een eigen woning hebt, ben je ook zelf verantwoordelijk voor het onderhoud aan je huis. Dat kan een lange takenlijst opleveren. Niet iedereen heeft de tijd of de mogelijkheden om al dit onderhoud zelf uit te voeren. Ook kan het zijn dat je gewoon geen zin hebt om... Read more »
 • Circus Saurus komt met levensechte dino naar Buitenpost!
  BUITENPOST – Een levensechte T-Rex dinosaurus ontmoeten in het circus? Het kan binnenkort want van vrijdag 24 tot en met zondag 26 maart strijkt het Circus Saurus neer in Buitenpost. De grote circustent wordt opgebouwd op het op het concoursterrein aan de Hoefslag. Circus Saurus neemt je in een ruim... Read more »
 • Goud voor Sjoukje Spijkerman bij plaatsingswedstrijd in Leek
  LEEK – Zondag 19 maart deden de teams van Acro Academy Noord Nederland mee aan de plaatsingswedstrijd voor het NK acro in Leek. Sjoukje Spijkerman uit Kollum en haar sportpartners Julia Kok en Leyan Hieuw-Kin-Koen komen uit in de categorie jeugd. Ze lieten een prachtige strakke oefening zien en werden... Read more »
 • Traumahelikopter ingezet in Burum
  BURUM – Omstanders hebben zondag aan het eind van de middag eerste hulp verleend bij een medische inzet aan de Herenstraat in Burum. Twee ambulances, traumahelikoper en de politie kwamen ter plaatse. De man is behandeld door de hulpdiensten en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Lees... Read more »
No RSS Item
  +

  Groninger Internet Courant

 • IMG: miljarden extra nodig voor mildere afhandeling aardbevingsschade
  Het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) heeft een pakket aan voorstellen opgesteld om de schadeafhandeling voor gedupeerden van de gaswinning “milder, menselijker en makkelijker” te maken. Het geheel omvat een hersteloperatie die de komende jaren tot 10 miljard euro aan extra schadevergoeding kan gaan kosten. Uitgangspunt van het voorstel is het... Read more »
 • Eind april eerste uitbetaling energietoeslag 2023
  Eind april vindt de eerste uitbetaling van de energietoeslag voor 2023 plaats. Rechthebbenden krijgen dan een bedrag van 500 euro uitgekeerd.... Read more »
 • Kluun deelt inzichten die hij zelf eerder had willen hebben met puberouders in het Forum
  Schrijver Kluun komt naar het Forum. Op 11 april wordt hij geïnterviewd over zijn boek Help, ik heb een puber. In dat boek deelt hij inzichten en tips voor puberouders. Inzichten die hij zelf eerder had willen hebben.... Read more »
 • Wetenschappers RUG steunen ontslagen collega Susanne Täuber
  Twaalf wetenschappers van het Centre for Gender Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben in een open brief hun steun betuigd aan de onlangs ontslagen docent Susanne Täuber. De universitair hoofddocent aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde is door haar werkgever ontslagen om dat ze kritiek leverde op de universiteit.... Read more »
 • Bestaat de decentrale selectie voor Tandheelkunde en Geneeskunde straks nog?
  De selectie voor de opleidingen Geneeskunde en Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen moet eerlijke kansen bieden, vindt prodecaan Gerda Croiset. “Nu heeft 90 procent van alle studenten geneeskunde, tandheelkunde en ook farmacie, hoogopgeleide ouders die bovengemiddeld verdienen en vaak ook nog in de gezondheidszorg werken.” Dat moet anders.... Read more »
 • “Bushaltes Groningen moeten rookvrij worden”
  Bushaltes in Groningen moeten rookvrij worden. Dat vinden de fracties van de Partij van de Arbeid, CDA en Student en Stad in de Groninger gemeenteraad. De partijen vinden dat er actief beleid moet worden gevoerd op het rookvrij maken van de bushaltes.... Read more »
 • Boa’s mogen in Groningen voortaan handboeien gebruiken en fouilleren
  Boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) in Groningen krijgen vanaf vandaag ruimere mogelijkheden om zich te verweren bij agressie en geweld. Ook krijgen ze een kleine camera.... Read more »
  +

  Omroep Brabant

 • Maffiascenario in zaak verdwenen Jelle Leemans: lichaam opgelost en gedumpt
  De vermiste Jelle Leemans is in zijn rug geschoten bij een uit de hand gelopen ripdeal. Na zijn dood is zijn lichaam opgelost en weggespoeld. Dat is het meest waarschijnlijke maar ook enige scenario dat het openbaar ministerie (OM) donderdag schetste. Maar de enige die er meer over kan vertellen... Read more »
 • Kringloopwinkels tegen legitimeren: 'Mensen gaan niet in de wachtrij staan'
  Kringloopwinkels zien niets in de nieuwe wet waardoor mensen zich moeten legitimeren als ze spullen komen brengen. Ad Vogels van de kringloopwinkel in Schijndel: "Alles waar een stekker aan zit, fietsen en sieraden moeten we registreren.” Hij is bang voor lange wachtrijen en denkt dat mensen straks bruikbare spullen naar... Read more »
 • Minder voetbalfans naar uitduels omdat werkpassen stewards zijn verlopen
  FC Den Bosch neemt maximaal 250 supporters mee naar de resterende uitwedstrijden van dit seizoen. Doordat de vergunningen en werkpassen van de eigen stewards zijn verlopen, moet er beveiligingspersoneel worden ingeschakeld. Dat is duur en als er meer supporters meereizen naar een uitwedstrijd, moeten er ook meer beveiligers worden ingehuurd,... Read more »
 • Panden kopen om overlast tegen te gaan? Deze gemeenten deden het ook
  Een gemeente die panden opkoopt om een einde te maken aan overlast? In Oudenbosch gebeurde het onlangs toen de burgemeester besloot twee huizen aan de Brouwerijstraat te kopen. Maar de gemeente Halderberge is niet de enige. Op meerdere plekken in Brabant werden afgelopen jaren panden gekocht als alternatief voor handhaving.... Read more »
 • Co (69) betrapt nepbankmedewerkers: 'Niet gezond voor een oud mens'
  In de buurt noemen mensen hem nu al 'de held van Rucphen'. De 69-jarige Co lokte woensdag oplichters in de val, die het op zijn bankpasjes hadden gemunt. Terwijl hij de nepbankmedewerkers aan de lijn had, belde hij met een andere lijn gauw de politie. Toen de criminelen bij Co... Read more »
 • Vader van voortvluchtige 'Bolle Jos' opgepakt voor witwassen
  De vader van de voortvluchtige crimineel Jos Leijdekkers uit Breda is maandag in Rotterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van witwassen. Bij hem thuis lagen onder meer dure horloges, die in totaal 140.000 euro waard zijn. Dat meldt het AD. De politie denkt dat deze sieraden aan hem zijn gegeven en... Read more »
 • Jelle Leemans verdween spoorloos, politie denkt dat Eduard F. hem doodde
  Jelle Leemans kwam in november 2013 wiet kopen in Roosendaal, maar verdween spoorloos. Politie en justitie denken dat de 51-jarige Eduard F. uit Etten-Leur meer weet over zijn verdwijning en de Belg heeft vermoord. Bij het begin van de rechszaak gaf de verdachte donderdag toe dat hij zakendeed met de... Read more »
  +

  Alkmaar - Rodi.nl

 • Futloos starten blijft dodelijk
  In dit medium, dezelfde rubriek bovendien, kopten wij afgelopen week: FC Twente zal bloed ruiken. Nu weten we dat Alkmaars Nieuwsblad steevast door Pascal Jansen wordt geraadpleegd voor de laatste tips op tactisch en mentaal gebied. Helaas moeten we constateren dat de boodschap niet bij Jansens manschappen is aangekomen. Die... Read more »
 • Botsing op N244 bij Zuidschermer, weg afgesloten
  ZUIDSCHERMER - Donderdag rond het middaguur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Westdijk (N244) in Zuidschermer. Het betrof hier een aanrijding met meerdere voertuigen. Tenminste twee auto's raakten elkaar. Omdat er niet precies duidelijk is wat er is gebeurd is de verkeersongevallenanalyse aanwezig om onderzoek te doen. De weg is... Read more »
 • Björn Mulder over winkelstad Alkmaar: 'Durf te dromen als stad, niet als dorp'
  ALKMAAR - Met het vertrek van Zara, Primark en H&M dat al een pand afstootte lijkt het mis te gaan voor Alkmaar dat ooit nog in de top van de Nederlandse winkelsteden stond. De vraag is hoe Alkmaar er als winkelstad over vijf jaar uit, of vijftien jaar uitziet. Zijn... Read more »
 • Op zoek naar 'een brede coalitie'
  ALKMAAR - Bert Blase (waarnemend burgemeester Heerhugowaard 2017-2021) die namens D66 verkenningsgesprekken voert heeft de eerste ronde gesprekken met de partijen gehad, maar heeft zeker nog een tweede ronde nodig om tot 'een brede coalitie' te komen. Die gesprekken staan komend weekend gepland. Of dat gaat lukken, is nog maar... Read more »
 • SP deelt soep uit bij ledenvergadering D66
  ALKMAAR – Woensdagavond deelden leden van de Socialistische Partij (SP) soep uit bij de ledenvergadering van D66 in Wijkcentrum Daalmeer. Op de soepbeker stond de leus 'Stop stilstand, stem vooruit. Ga voor de progressieve optie! We houden het contact graag warm'. De actie had als doel om de D66-leden uit... Read more »
 • Doe mee aan Kaeskoppenstad
  ALKMAAR - In het weekend van 3 en 4 juni gaat Alkmaar weer terug in de tijd. Bezoekers beleven hoe de stad er na de overwinning van de Spaanjaarden uitzag. Zin om onderdeel te zijn van dit historische spektakel? Schrijf je dan in als figurant.... Read more »
 • Spaans genieten in Fenix pintxo bar
  ALKMAAR - Nieuw én heerlijk! Wie van lekker eten houdt, gaat naar de Fenix pintxo bar aan de Houttil, pal naast het Waagplein. In een prachtig 18e eeuws pand huist een uniek nieuw concept in Alkmaar. Gasten pakken zelf pintxos (broodjes met verse Spaanse producten en een prikker om het... Read more »
  +

  Voorne-Putten Nieuws

 • Politie trekt vuurwapen bij aanhouding na steekpartij
  Spijkenisse - Bij een ruzie bij de skatebaan op de Groenewoudlaan is een persoon gestoken. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis.... Read more »
 • Waardering OV gestegen op Voorne-Putten en Rozenburg
  Het openbaar vervoer in heel Nederland wordt door de reizigers nog steeds hoog gewaardeerd. Wel is deze waardering landelijk voor het eerst in jaren licht afgenomen: van een 7,9 in 2021 naar een 7,8 in 2022.... Read more »
 • Lachen in tante Bella's Beautysalon
  Hellevoetsluis - Toneelvereniging Gunda speelde afgelopen weekend weer voor een volgepakt Theater Twee Hondjes.... Read more »
 • Plannen voor 'drive-thru coffeeshop' Stephensonweg
  Hellevoetsluis - In juni 2022 kwam er een einde aan de 'rel' rondom het vestigen van een 'drive-thru coffeeshop' aan de Oostdijk. Na een aanbestedingsprocedure was namelijk een nieuwe coffeeshopvergunning verleend aan ondernemer John&Co die zijn oog had laten vallen op het pand aan de Oostdijk en al aan het... Read more »
 • Definitieve uitslag waterschapsverkiezingen Hollandse Delta bekend
  Het centraal stembureau van waterschap Hollandse Delta heeft op 23 maart 2023 de definitieve uitslag van de waterschapsverkiezingen vastgesteld en bekendgemaakt. Op 15 maart konden 710.519 kiezers in het gebied van het waterschap hun stem uitbrengen op in totaal 15 partijen met 257 kandidaten.... Read more »
 • “Samen eten" viert haar eerste jubileum
  Hekelingen - Carin de Zwart en Joke Schipper startten in maart 2018 met “Samen eten" om de verbinding tussen de ouderen van Hekelingen tot stand te brengen. Ervan uitgaande dat de eerste start een klein gezelschap zou zijn verbaasden de dames zich erover dat er zich 22 ouderen aanmeldden en... Read more »
 • Opnieuw protest asielzoekers 'Wij willen verder met ons leven'
  Hellevoetsluis - “Wij zijn het wachten beu," is te lezen op een spandoek om één van de bomen op het Land van Paling tegenover de vluchtelingenboot.... Read more »
  +

  Weblog Zwolle

 • Stadsbus strandt met vastgelopen rem op Blaloweg
  Zwolle – Een chauffeur van RRReis zag donderdag in zijn spiegel dat er bij het linker achterwiel dikke blauwe rookwolken opstegen. Hij zette zijn bus aan de kant bij een bushalte op de Blaloweg en liet zijn passagiers uitstappen. De centralist van RRReis besloot om uit voorzorg de brandweer te waarschuwen. Eenmaal... Read more »
 • Vogellanden: Werkplezier in plaats van werkdruk
  Zwolle – Vorige week werd door ziekenhuismedewerkers in het hele land gestaakt. Medewerkers van Vogellanden, centrum voor revalidatie, bijzondere tandheelkunde en gezonde leefstijl in Zwolle, deden niet mee aan de staking. In plaats daarvan gingen de medewerkers tijdens de lunch in gesprek met bestuurder Fenna Eefting over de werkdruk. Zij... Read more »
 • Zwolse drugsdealer moet gevangenis in, taakstraf voor zijn loopjongen
  Zwolle – Een arrestatieteam van de politie viel vorig jaar zomer tegelijkertijd binnen in woningen in Stadshagen en Holtenbroek. Ze waren op zoek naar vuurwapens, maar troffen een flinke hoeveelheid drugs aan. Donderdag moesten de 27-jarige Tariq al B. en de 26-jarige Nouaim ben A. zich hiervoor verantwoorden bij de... Read more »
 • Het weer: Zon, stapelwolken en buien
  Zwolle – Donderdag krijgt Zwolle buien op bezoek. De meeste in de vroege ochtend en in de avond. Tussen deze buienzones verschijnt de zon boven de stad, in gezelschap van stapelwolken. De buiigheid hangt samen met fronten die over onze omgeving schuiven, aangestuurd door een lagedrukcomplex bij Ierland. Dat gaat... Read more »
 • Joris Blom nieuwe hoofdtrainer SV Zwolle
  Zwolle – Joris Blom is komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van SV Zwolle. Hij volgt na de zomer Marco Onderberg op. Met de 52-jarige Blom kiest SV Zwolle voor een trainer uit de eigen wijk Assendorp. Blom is in het verleden jeugdtrainer geweest bij SV Zwolle. Hij heeft van de... Read more »
 • Voormalig politiebureau Luttekestraat opent binnenkort als gasloos hostel
  Zwolle – In hartje Zwolle staat een pand dat oorspronkelijk een bankgebouw en een politiebureau was. Het gebouw aan de Luttekestraat 35 ligt aan een van de entrees van de Zwolse binnenstad. In 2019 heeft de gemeente Zwolle gevraagd naar ideeën om deze locatie aantrekkelijker en levendiger te maken voor... Read more »
 • CSV’28 neemt afscheid van hoofdtrainer Berry Mulder
  Zwolle – Voetbalclub CSV’28 heeft besloten hoofdtrainer Berry Mulder per direct vrij te stellen van werkzaamheden. Dit maakte de club woensdagochtend bekend. De reden voor Mulders vertrek is een sterk verminderde werkrelatie met de selectie en een verschil van inzicht over de uitvoering van het technische beleid, aldus CSV’28 in... Read more »
  +

  Flakkee Nieuws

 • Rij MONO en Maximaal 2 naast elkaar
  In maart en april 2023 wordt extra aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid op Goeree-Overflakkee. Allereerst is er aandacht voor de landelijke 'Rij MONO'-campagne. MONO rijden is ongestoord – zonder afleiding van je mobiele telefoon – onderweg zijn. Op de fiets en in de auto. Met de campagne worden tips gegeven om... Read more »
 • Gemeente neemt organisatie Dodenherdenking Nieuwe-Tonge over
  De gemeente Goeree-Overflakkee neemt de organisatie over van de Dodenherdenking op 4 mei 2023 in Nieuwe-Tonge. Over de herdenking was een conflict ontstaan, omdat de organiserende Oranjevereniging geen toestemming wilde geven voor een kranslegging door Stichting Gay op Flakkee. De voorzitter van de Oranjevereniging zei tegen het AD dat het... Read more »
 • Waterstoftractor voor waterschap Hollandse Delta
  Sinds medio maart 2023 beschikt Hollandse Delta over een tractor die op waterstof en HVO-diesel rijdt. „Dit maakt onze CO2-voetafdruk weer een stukje kleiner en komen we een stap dichter bij een duurzame en circulaire organisatie”, aldus Wouter de Deugd van het waterschap.... Read more »
 • Tiener verdronken op strand Ouddorp
  Zaterdagavond 18 maart 2023 werd een 19-jarig Pools meisje vermist gemeld door haar vriendin nadat zij samen op het strand van Ouddorp waren geweest. Na een zoekactie werd het meisje teruggevonden in de waterlijn van het strand bij Ouddorp. Reanimatie mocht helaas niet meer baten.... Read more »
 • Informatie gezocht voor herdenkingspaneel oorlogsslachtoffers Melissant
  Stichting WO2GO is bezig met het maken van een zogenaamd herdenkingspaneel, welke zal komen te staan bij een nieuw op te richten monument in Melissant. Op het paneel wordt het verhaal verteld van de mensen uit Melissant die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen. De... Read more »
 • Waterschap aan de slag met aanbevelingen aanpak rondom klokkenluider
  In oktober 2022 gaf het college van dijkgraaf en heemraden van waterschap Hollandse Delta opdracht tot het instellen van een onafhankelijk onderzoek naar een langslepende kwestie rondom een klokkenluider. In een extra vergadering op 13 maart 2023 besprak het algemeen bestuur van het waterschap de uitkomsten van dit onderzoek. De... Read more »
 • Op zoek naar het ree
  Reeën kun je in veel duingebieden het hele jaar treffen. Ze zijn vrij schuw dus je moet een beetje geluk hebben. Deze elegante dieren in het wild tegenkomen is altijd bijzonder. Een klein beetje safari in de Hollandse duinen.... Read more »
No RSS Item