+

  Nieuws uit Kollum

 • Buitenpost loopt tegen zure nederlaag aan in Huizen
  HUIZEN – VV Buitenpost domineerde zaterdag een groot deel van de uitwedstrijd tegen SV Huizen, maar liep wel tegen een nederlaag aan. De thuisploeg scoorde halverwege de eerste helft en besliste een minuut voor tijd de wedstrijd toen Buitenpost alles of niets speelde. “We hadden hier minimaal gelijk moeten spelen”,... Read more »
 • Benjamin Zondervan leidt Kollum naar winst op Bedum
  KOLLUM – Na de verdiende overwinning tegen gedeeld koploper Velocitas stond voor Kollum de volgende wedstrijd tegen een Groninger ploeg op het programma. SV Bedum heeft weliswaar 3 punten minder dan Kollum, maar door het oneven aantal ploegen in deze competitie hebben ze ook een wedstrijd minder gespeeld. Benjamin Zondervan... Read more »
 • Auto belandt in het water langs de Trekwei
  TRIEMEN – De bestuurder van een auto is zaterdag rond 17.30 uur met zijn auto in het water belandt. Het ongeval gebeurde op de Trekwei bij Triemen. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de man te onderzoeken. De man die de auto bestuurde verklaarde dat hij moest uitwijken voor... Read more »
 • Ondernemen in Friesland? Hier 5 tips
  Ondernemen in Friesland betekent aanpakken. En ja, dat geldt ook in andere delen van het land. Maar Friezen staan bekend om hun doorzettingsvermogen en hoge arbeidsmoraal. Wil je van jouw bedrijf in de mooiste provincie van Nederland een succes maken? Doe dan je voordeel met deze 5 tips. 1: Een... Read more »
 • Vrachtwagen raakt van de weg bij Burum
  BURUM – Een chauffeur is dinsdagnacht met zijn vrachtwagen van de weg geraakt op de N355 bij Burum. Het eenzijdige ongeval vond omstreeks 3.12 uur plaats. De man was in slaap gevallen en kwam uiteindelijk met de schrik vrij. Hij is opgehaald door zijn werkgever. De combinatie was van de... Read more »
 • Politie ontmantelt vuurwerkhandel op Telegram; verdacht (20) opgepakt
  ACHTKARSPELEN – De politie heeft vorige week een 20-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen aangehouden. De man wordt verdacht van het mogelijk maken en faciliteren van de handel in verboden vuurwerk. Het vuurwerkteam van het district Fryslân heeft vorige week ingegrepen in een Telegramgroep waarin op grote schaal verboden vuurwerk... Read more »
 • Geen treinen tussen Buitenpost en Zuidhorn vanwege storing
  BUITENPOST – Vanwege een wisselstoring rijden er op dit moment geen treinen tussen Buitenpost en Zuidhorn. Door Arriva worden er bussen ingezet. De storing is waarschijnlijk om 16.30 uur opgelost. Lees het op de website via: Geen treinen tussen Buitenpost en Zuidhorn vanwege storing... Read more »
No RSS Item
  +

  Groninger Internet Courant

 • Onderhoud Trompbrug Groningen vertraagd
  Fietsers en voetgangers die graag gebruik maken van de Trompbrug moeten nog even geduld hebben. Deze brug, een Rijksmonument, zou nog voor de Kerst klaar zijn. Maar door omstandigheden wordt de oplevering pas half februari.... Read more »
 • Jongeren VVD Groningen vegen “boomers” flink de mantel uit
  Bij de VVD in de provincie Groningen lijkt een generatieconflict te zijn ontstaan. Tot groot ongenoegen van de jongerenorganisatie binnen de VVD heeft de algemene ledenvergadering een jonge kandidaat lager gezet op de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen. De favoriet van de JOVD is daarmee op een waarschijnlijk onverkiesbare plaats terecht... Read more »
 • Kastanjeziekte grijpt om zich heen in Groningen
  Een ziekte onder kastanjebomen grijpt om zich heen in Groningen. Omdat er nog geen remedie is gevonden heeft de gemeente Groningen moeten besluiten dat er 34 kastanjebomen moeten worden verwijderd... Read more »
 • Minister Binnenlandse Zaken: zorgen om onderwijs Fries op RUG
  Minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot deelt zorgen over het Friese onderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hiermee doelt ze op de opvolging van prof. dr. Goffe Jensma door universitair docent Anne Merkuur. Samen met de provincie wil ze het gesprek aangaan met de universiteit over of de verandering... Read more »
 • Gronings onderzoek: mannen en vrouwen anders behandeld in spreekkamer
  Mannen en vrouwen krijgen bij de huisarts verschillende behandelingen en onderzoeken, blijkt uit onderzoek. Dat hoeft niet erg te zijn, want hoewel er snel wordt uitgegaan van ongelijkheid kan er ook gewoon sprake zijn van verschillen.... Read more »
 • Groninger (16) veroordeeld voor vernielen brillenzaak Grote Markt
  Een zestienjarige Groninger is veroordeeld tot 182 dagen jeugddetentie voor het plunderen en vernielen van een brillenzaak aan de Grote Markt. De tiener heeft de straf al uitgezeten in voorarrest.... Read more »
 • Aanbesteding voor vier nieuwe waterstoftreinen van start
  Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en Arriva-directeur Anne Hettinga ondertekenden donderdag 24 november de overeenkomst voor de aanschaf van vier nieuwe waterstoftreinen. Hiermee zetten de provincie en Arriva de volgende stap in de verduurzaming van het regionale spoorvervoer in Groningen. Met de ondertekening van deze overeenkomst start Arriva met de Europese... Read more »
  +

  Omroep Brabant

 • Voedselbanken worden overspoeld met nieuwe gezinnen: aanmeldstop dreigt
  Het aantal gezinnen dat in Brabant een beroep doet op voedselbanken is sinds maart met meer dan duizend gestegen. Daarmee komt het totaal op ruim zesduizend. De stijging is zo groot dat sommige voedselbanken in de knel dreigen te komen. Martin de Kok van de voedselbank in Tilburg en het... Read more »
 • De allermooiste onderwaterfoto's van Nederland komen uit Geertruidenberg
  René Weterings uit Geertruidenberg laat zien dat je niet naar het buitenland hoeft voor bijzondere vissen. Hij won het Nederlands kampioenschap onderwaterfotografie met foto's van het onderwaterleven in Zeeland. Voor de vier ingezonden foto's kreeg hij één keer goud en drie keer zilver. Trots vertelt de meesterfotograaf hoe hij de... Read more »
 • Antikraak-bewoners weg uit Bossche pastorie: 'Ik wil gewoon ergens wonen'
  Eigenlijk vindt Erik dat hij geen keus heeft. Hij woont samen met twee anderen al vijf jaar antikraak in de voormalige pastorie naast de Bossche Sint-Catharinakerk. Maandag moeten ze de sleutels inleveren. Een echt alternatief hebben ze niet. "Dat ik hier weg moet dat raakt mij." De oude pastorie moet... Read more »
 • Mathieu van der Poel bij rentree in het veld meteen de beste
  Mathieu van der Poel heeft bij zijn eerste optreden als veldrijder dit seizoen meteen toegeslagen. De viervoudig wereldkampioen veldrijden won met overmacht de Vestingcross in het Zeeuwse Hulst. "Ik voelde me goed en heb in Spanje een goede voorbereiding gehad." Van der Poel was uiteraard tevreden met zijn eerste succes... Read more »
 • Levenswerk Waalwijkse snackbareigenaar verdwijnt door hoge energieprijzen
  Met pijn in het hart gaat René Pulles zijn geliefde snackbar in Waalwijk sluiten. Door de almaar stijgende energieprijzen ziet hij na 33 jaar geen andere uitweg voor 't Heike. “De tranen schieten in mijn ogen, maar het is niet anders.” In vele jaren dat René met zijn vrouw Miranda... Read more »
 • Stéphane Kox liep een heel seizoen door de pitstraat van de Formule 1
  Het Formule 1 seizoen zit erop, Max Verstappen mag zich voor de tweede maal wereldkampioen noemen en het rondreizende F1-circus is voor even weer ingepakt. Voor Stéphane Kox uit Eindhoven betekent dat nu even rust en bijtanken. Zij deed het afgelopen jaar verslag als pitreporter voor Viaplay. "Het was een... Read more »
 • Anne bezorgt arm gezin als Secret Santa toch fijne feestdagen
  De decembermaand staat weer voor de deur en dat betekent extra opdoffen, lekker eten en veel cadeautjes. Maar juist nu kunnen steeds minder gezinnen dat betalen. Anne Gevers uit Sint-Oedenrode vond het daarom de ultieme feestgedachte om zelf voor Sinterklaas en Kerstman te spelen. Zo bezorgt ze een arm gezin... Read more »
  +

  Alkmaar - Rodi.nl

 • Leger des Heils collecteert voor kwetsbare Nederlanders
  REGIO - Collectanten van het Leger des Heils gaan in de week van 27 november tot en met 3 december de straat weer op voor de landelijke collecte. In het hele land wordt geld opgehaald voor hulp aan kwetsbare mensen. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk... Read more »
 • Auto in brand in Alkmaar, Kamerlingh Onnesstraat
  ALKMAAR - Zaterdagochtend rond zes uur is er een auto in vlammen opgegaan aan de Kamerlingh Onnesstraat in Alkmaar. Toen de brandweer aankwam was al snel duidelijk dat de auto niet meer te redden was. De auto stond geparkeerd naast een bedrijfsgebouw waar ook mensen boven wonen. Hoe de brand... Read more »
 • Woning Stalpaertstraat zwaar beschadigd door explosie voordeur
  ALKMAAR - Door een explosie aan de voordeur is in de nacht van vrijdag op zaterdag een woning aan de Alkmaarse Stalpaertstraat zwaar beschadigd geraakt.... Read more »
 • Vuurwerk Alkmaar 2022: dit zijn de regels!
  ALKMAAR – Vuurwerkregels in Alkmaar. Hoe gaat de gemeente Alkmaar dit jaar 2022/2023 met vuurwerk om. Wat mag wel en wat mag niet? Je leest het hier.... Read more »
 • Huiselijk geweld centraal bij VROUWenKRACHT
  ALKMAAR - VROUWenKRACHT en het Oranje Huis staan vrijdag 25 en woensdag 30 november stil bij huiselijk geweld. Vrijdagavond is onder meer de documentaire ‘Waar trek je de grens’ in wijkcentrum Overdie te zien. Vervolgens gaan bezoekers met elkaar in gesprek. Woensdag is het indrukwekkende verhaal van ervaringsdeskundige Sadia te... Read more »
 • LAAT je verrassen
  ALKMAAR - Woensdagochtend half tien. De geur van kakelverse kaasstengels en huisgemaakt gebak zweeft over De Laat. Er wordt zichtbaar hard gewerkt aan een nieuwe, groene straat. Wat zijn de verhalen áchter die hardwerkende handen en gezichten in deze unieke winkelstraat?... Read more »
 • WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte
  Voetbal is de meest populaire sport in Qatar, maar echt voetbalgek kun je de Qatari niet noemen. Waar Nederland automatisch oranje kleurt, moesten de Qatari wel een handje geholpen worden door de nationale voetbalbond QFA om liefde te kweken voor ‘Al Annabi’, zoals de nationale ploeg liefkozend wordt genoemd.... Read more »
  +

  Voorne-Putten Nieuws

 • Tweede aanhouding na dodelijk schietincident Zuidland
  Zuidland - Op de Zoetemanring in Zuidland vond zondagavond 20 november rond 22.30 uur een schietincident plaats. Een 41-jarige Zuidlander kwam daarbij om het leven. Diezelfde avond werd een 35-jarige verdachte uit Weert aangehouden. In de vroege ochtend van vrijdag 25 november hield de politie in een woning in Zuidland... Read more »
 • Pilot containertuintje gestart
  Spijkenisse - Bernard Tebrugge heeft enige tijd geleden een motie ingediend voor containertuintjes; kleine tuintjes rondom de ondergrondse containers om bijplaatsing van afval naast deze containers te voorkomen.... Read more »
 • Eerste besprekingen met alle politieke partijen
  Voorne aan Zee - Na afloop van de bijeenkomst van het centraal stembureau hebben de lijstrekkers onder voorzitterschap van burgemeester Junius afgelopen vrijdag kort gesproken over de vervolgstappen. IBV heeft als grootste partij gemeld graag samen met de VVD in gesprek te gaan met alle partijen.Deze gesprekken vinden plaats onder... Read more »
 • Hellevoetsluis doet mee aan Orange the World
  Hellevoetsluis - In Nederland zijn in de afgelopen 5 jaar 747.000 mensen van 18 jaar of ouder slachtoffer geweest van fysiek en/of seksueel geweld. Dit betreft 5,5% van de Nederlandse bevolking. Het gaat hierbij om geweld gepleegd door iemand uit de (brede) huiselijke kring.... Read more »
 • Nieuwe reddingspost naar verwachting eind 2022
  Hellevoetsluis - De reddingsbrigade in Hellevoetsluis moet voor het einde van dit jaar het pand aan de Veerweg verlaten. De reden voor deze verhuizing is de ontwikkeling van het bouwproject Veerhaven hierdoor kan de reddingsbrigade niet op deze locatie blijven.... Read more »
 • Het knallen is weer begonnen
  De laatste weken lezen we weer berichten over grote vuurwerkvondsten. In Hellevoetsluis is dat niet het geval, maar de afnemers van vuurwerk laten wel degelijk van zich horen.... Read more »
 • World Street Fishing 2022 in Hellevoetsluis
  Hellevoetsluis - Dit weekend vindt in Hellevoetsluis de 8e editie van de World Street Fishing wedstrijd plaats.... Read more »
  +

  Weblog Zwolle

 • Berkum sneuvelt bij efficiënt CSV Apeldoorn
  Zwolle – Berkum is bij CSV Apeldoorn met 2-1 onderuit gegaan in een duel waarin de thuisclub niet heel veel beter was, maar wél veel efficiënter. De Zwollenaren hadden gezien de kansen een punt kunnen halen, maar lieten dat onnodig liggen en zagen de toch al gehavende selectie nog verder... Read more »
 • Assendorper in hart en nieren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau
  Zwolle – Burgemeester Peter Snijders heeft zondag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jan Stavenuiter. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor Assendorp. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens zijn afscheid als bestuurslid van wijkcentrum De Enk. Assendorp is een wijk waarmee mensen zich verbonden... Read more »
 • Be Quick verliest thuis van Hierden
  Zwolle – Be Quick is er zaterdag niet in geslaagd om resultaat te halen tegen Hierden. De nummer twee van de competitie had aan een doelpunt genoeg, om de drie punten mee naar huis te nemen. “We slaagden er onvoldoende in om tot kansen te komen” zegt trainer Gillian Justiana... Read more »
 • Het weer in het weekend: Zaterdag droog, zondag regenachtig
  Zwolle – Zaterdag schijnt de zon boven Zwolle door sluierwolken heen. Op lager niveau komen ook wat wolken over, met een heel kleine kans dat er enkele regendruppeltjes uit vallen. Waarschijnlijk blijft het zaterdag droog in Zwolle. Eigenlijk een prima novemberdag met een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten... Read more »
 • Zwolle moet het voortaan doen zonder de ROVA-man met muts en hangsnor
  Zwolle – Flip Steenbergen is vrijdag officieel met pensioen gegaan. Meer dan veertig jaar was hij een vertrouwd en markant gezicht in het Zwolse straatbeeld. Veel Zwollenaren kennen hem als de ROVA-man met hangsnor en een blauw-witte muts. Samen met zijn vrouw stapte Flip ‘Padduh’ Steenbergen vrijdagmiddag voor het laatst... Read more »
 • Hockeyclub Zwolle opent nieuwe blaashal ‘VDK Hockeydome Zwolle’
  Zwolle – De hockeyers van HC Zwolle koesterden al tien jaar de wens om een eigen indoorsporthal te realiseren op Zwolse bodem. Donderdagavond kwam die droom uit. Op Het Hoge Laar werd de VDK Hockeydome Zwolle officieel geopend door sportwethouder Michiel van Willigen. De Zwolse hockeyers kunnen voortaan in het... Read more »
 • Fraterhuis Academie nogmaals over Oekraïne
  Zwolle – De Fraterhuis Academie lezing over Oekraïne was in oktober uitverkocht. Zaterdag 3 december vindt een reprise plaats. Historicus en huisdocent Hans Luiten behandelt de geschiedenis van Oekraïne, onder meer aan de hand van foto’s en filmfragmenten. Luiten geeft antwoord op de vraag: is de Oekraïne een zelfstandige natie... Read more »
  +

  Flakkee Nieuws

 • Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen
  Inwoners van gemeente Goeree-Overflakkee met een laag inkomen en weinig vermogen kunnen een collectieve zorgverzekering afsluiten voor 2023. Daarvoor heeft de gemeente een contract met zorgverzekeraar CZ.... Read more »
 • Ziekenhuis Dirksland behaalt hoogste score borstkankerzorg
  Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis heeft een maximale score behaald voor de behandeling van borstkanker volgens Elsevier Weekblad. Het weekblad heeft samen met adviesbureau SiRM 252 Nederlandse ziekenhuizen en klinieken onderzocht. Hierbij werd gekeken naar zes veelvoorkomende medisch-specialistische behandelingen.... Read more »
 • Bewegend leren als vast onderdeel van het onderwijs
  Leren doe je met vallen en opstaan. Maar waarom moeten we er dan altijd bij zitten? Gemeente Goeree-Overflakkee, het primair onderwijs en ondersteunende organisatie Regiekr8 gaan samen invulling geven aan een nieuwe onderwijsvorm: bewegend leren. Wethouder Berend Jan Bruggeman gaf woensdag 16 november 2022 de aftrap in Nieuwe-Tonge.... Read more »
 • RAD helpt kandidaten Ontwikkelbedrijf naar werk
  Grondstoffeninzamelaar RAD en het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee slaan de handen ineen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen naar werk. Kandidaten doen eerst met een korte stage werkervaring op. En als het werk goed gaat, volgt een dienstverband voor minimaal een half jaar.... Read more »
 • Eerste paal nieuwbouw hospice Calando Middelharnis
  Donderdag 17 november 2022 sloegen Adri Robijn en Koos Moerland van Stichting Voorzieningsfonds Palliatieve Zorg Dirksland de eerste paal ten behoeve van het nieuwbouwcomplex van hospice Calando aan de Oudelandsedijk 63 in Middelharnis.... Read more »
 • Belang van Spoedeisende hulp voor de leefbaarheid in de regio is groot
  De SEH van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is in de wijde omtrek de enige plek waar inwoners van Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland 24/7 terecht kunnen voor spoedzorg binnen de 45 minuten norm. De plannen die minister Kuipers heeft, kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor de toegankelijkheid tot acute zorg voor de... Read more »
 • Gladheidsbestrijding op Goeree-Overflakkee
  In de wintermaanden kan gladheid voor de nodige overlast zorgen en gevaarlijke situaties opleveren. Gemeente Goeree-Overflakkee staat tot eind maart 2023 24 uur per dag, 7 dagen per week paraat voor begaanbare en veilige wegen binnen de bebouwde kom.... Read more »
No RSS Item

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws