+

  Nieuws uit Kollum

 • Besmettingen stabiel, kwart miljoen Friezen volledig gevaccineerd
  FRIESLAND – Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Fryslân stabiliseert. Er waren de afgelopen zeven dagen 1468 positieve tests, tegen 1467 een week eerder. Meer dan een kwart miljoen inwoners van Fryslân zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Al bijna 2200 Friezen maakten gebruik van vaccineren zonder afspraak.  Na twee weken van explosieve stijgingen... Read more »
 • Gewonde bij ernstig ongeval in Surhuizum
  SURHUIZUM – Bij een eenzijdig ongeval op It Langfal bij Surhuizum is woensdagavond een 46-jarige bestuurder uit Marum ernstig gewond geraakt. De bestuurder reed vermoedelijk richting de Uterwei en raakte door onbekende oorzaak van de weg. De cabriolet kwam na de kruising met It Súd in een sloot tot stilstand,... Read more »
 • VideoOpenluchtdienst in het Wilhelminapark (video)
  KOLLUM – In het Wilhelminapark werd zondagmorgen 10:00 uur een openluchtdienst gehouden, georganiseerd door de PKN Kollum. Voorganger van deze dienst was dominee J. Stander. Onder prachtige weersomstandigheden kwamen veel mensen naar het park de dienst bijwonen, waar men wel de 1,5 meter regel in acht moest nemen. De bezoekers... Read more »
 • GGD Fryslân start prikken zonder afspraak
  Maandag 19 juli start GGD Fryslân met het aanbieden van ‘prikken zonder afspraak’ op de vaccinatielocaties in Appelscha, Dokkum, Franeker en Koudum met een mRNA vaccin. De locaties zijn een maand lang geopend voor hen die nog geen afspraak hebben, om de drempel voor de eerste prik te verlagen. Na... Read more »
 • Zesmaal zoveel besmettingen, afspraakloos prikken in zes plaatsen
  FRIESLAND – Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Fryslân is in een week tijd meer dan verzesvoudigd. Er waren de afgelopen zeven dagen 1467 positieve tests, tegen 229 een week eerder. In twee weken tijd is het aantal besmettingen evenveel gestegen als deze in de tien weken ervoor daalden. Afspraakloos prikken... Read more »
 • IMF-subsidie voor 16 projecten in Noordoost-Friesland
  BUITENPOST – Via het Iepen Mienskipsfûns (IMF) verstrekt de provincie Fryslân subsidie aan 16 initiatieven in de regio Noordoost-Friesland. In de tweede openstellingsperiode gaat er ruim 290.252 euro naar leefbaarheids-projecten vanuit de mienskip. Wâldpykpaad Buitenpost Het Wâldpykpaad is een route voor de echte Wâldpiken die buiten de paden willen wandelen. Bezoekers... Read more »
 • Vijf maal cum laude bij het Lauwers College Buitenpost
  BUITENPOST – In dit bijzondere schooljaar, waarbij door Corona veel onderwijs online gebeurde, was er bij het Lauwers College natuurlijk spanning over hoe de leerlingen de examens hadden gemaakt. De uitslagen bleken voor heel veel leerlingen positief te zijn. Hoewel er nog een aantal leerlingen wachten op de uitslag van een... Read more »
  +

  Weekblad de Gouda

 • ‘Shit happens’ in gemeente Zuidplas
  Zuidplas overweegt om het gratis verstrekken van hondenpoepzakjes af te schaffen. Dit is een voorstel vanuit het Herstelplan 2.0. Tijdens de behandeling van de begroting in november wordt hierover een besluit genomen. Navraag leert dat de bezuiniging die hiermee gemoeid is 15.000 euro per jaar bedraagt. Uit ons onderzoek blijkt... Read more »
 • Autoluwe Fluwelensingel uit beeld na komst supermarkt
  Gouda – Niets lijkt de felbevochten supermarkt aan de Fluwelensingel nog in de weg te liggen. De Raad van State deed op 14 juli uitspraak in de zaak die omwonenden aanspanden tegen de gemeente Gouda. Die draaide om het extra verkeer als gevolg van de supermarkt achter hun straat. Eerder... Read more »
 • Het Gouds college geeft signalen af voor de toekomst
  Gouda – Gelijk met de presentatie van de jaarcijfers 2020 lanceerde het Gouds college een zogenaamde Kadernota. Hierin is becijferd en verwoord hoe men de ontwikkelingen ziet van 2022 tot en met 2025. De inhoud is gebaseerd op de kennis van nu en de huidige zienswijze. De invloed van het... Read more »
 • Motorrijder gewond bij botsing met auto in Gouda
  Gouda – Donderdagavond 22 juli omstreeks 22.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Nieuwe Gouwe O.Z in Gouda. Op de kruising met Goudse Poort waren een personenauto en motorrijder hard in botsing gekomen. De bestuurder van de motor raakte gewond en is vervoerd naar een ziekenhuis. Een opgeroepen traumahelikopter... Read more »
 • Kind op fiets gewond na ongeval met auto in Gouda
  Gouda – Donderdagavond 22 juli omstreeks 20.35 uur heeft een ongeval plaatsgevonden aan de Voorwillenseweg in Gouda. Twee fietsers waaronder een kind kwamen op een kruising in botsing met een personenauto. De fietsers zijn gecontroleerd in een ambulance waarna het kind is vervoerd naar een ziekenhuis. Vermoedelijk is een voorrangsfout... Read more »
  +

  RTV Utrecht

 • Vermiste duiker bij Vinkeveense Plassen
  VINKEVEEN - Bij Eiland 4 in de Vinkeveense Plassen is zaterdag een duiker vermist geraakt. Zoekacties bij de populaire duiklocatie hebben tot nog toe geen succes gehad.De politie laat weten dat er zondag verder naar de man zal worden gezocht. Eiland 4 zal naar verwachting de hele dag zijn afgesloten.... Read more »
 • FC Utrecht overklast Volos NFC en wint met ruime cijfers
  UTRECHT - FC Utrecht heeft de oefenwedstrijd tegen het Griekse Volos NFC met 6-2 gewonnen. Het duurde bijna een half uur voordat het eerste doelpunt viel, maar daarna liep de teller snel op. [Audio:3119146|'Tasos' Douvikas scoort twee keer: "Dalmau en ik praten veel met elkaar"]Uitgerekend Tasos Douvakis, die vorig seizoen... Read more »
 • Twee nederlagen voor softbalsters Quick
  AMERSFOORT - De softbalvrouwen van Quick Amersfoort hebben twee verrassende nederlagen geleden. Onze Gezellen, dat onderin meedraait in de hoofdklasse, was twee keer te sterk voor Quick.Het eerste duel op Sportpark Dorrestein in Amersfoort eindigde in 4-3 voor Onze Gezellen. De Haarlemse vrouwen wisten later op de middag nog een... Read more »
 • Quick loopt tegen 10-0 nederlaag aan in Amsterdam
  AMERSFOORT - De honkballers van Quick zijn in de hoofdklasse tegen een flinke nederlaag aangelopen. De Amersfoorters stapten op bezoek bij Amsterdam Pirates met 10-0 van het veld.Tot in de vijfde inning gingen de Pirates en Quick gelijkop, maar daarna liepen de Amsterdammers ver weg. De thuisploeg ging vijf keer... Read more »
 • Hercules loopt na rust weg bij DVS'33: 'Fris en energiek'
  UTRECHT - De voetballers van Hercules hebben zaterdag een ruime overwinning geboekt in een oefenwedstrijd tegen DVS'33 uit Ermelo. De Utrechtse derdedivisionist won op eigen veld met 4-0.Onder leiding van scheidsrechter Bronsvoort kwam Hercules pas na rust aan scoren toe. Rogier Benschop was de eerste doelpuntenmaker, waarna Tim Pieters, Lars... Read more »
 • Oefenzeges IJsselmeervogels, Spakenburg en Sportlust'46
  BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/PROVINCIE UTRECHT - IJsselmeervogels en Spakenburg hebben zaterdag allebei hun oefenwedstrijd gewonnen. De Rooien uit Bunschoten-Spakenburg wonnen van OFC Oostzaan, terwijl de Blauwe buren beter waren dan Urk.IJsselmeervogels langs OFCPieter Langedijk was de grote man aan de zijde van IJsselmeervogels. Hij was verantwoordelijk voor beide treffers tijdens de 2-1 overwinning... Read more »
 • Stephanie Visscher wint dubbeltoernooi in Georgië
  ELST - Succes voor Stephanie Visscher in Georgië. De tennisster uit Elst heeft er namelijk het dubbeltoernooi van het ITF-toernooi in Telavi gewonnen. Dat deed ze samen met landgenote Eva Vedder.Visscher en Vedder waren in de finale van het dubbelspel te sterk voor het Argentijns-Italiaanse koppel Bosio/Moratelli. Daar was wel... Read more »
  +

  Omroep Brabant

 • Darter Van Gerwen buigt in Blackpool voor ontketende Wright
  Darter Michael van Gerwen is bij het World Matchplay in Blackpool uitgeschakeld in de halve finales. De als derde geplaatste Nederlander moest zijn meerdere erkennen in een ontketende Peter Wright. De als tweede geplaatste Schot zegevierde met 17-10. Wright eindigde de enerverende partij met het hoge gemiddelde van 110.37. Hij... Read more »
 • Wateroverlast in het westen van Brabant
  Regenbuien zorgen in het westen van Brabant voor enige overlast. Bij de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zijn een aantal meldingen binnengekomen over straten die blank staan en ondergelopen kelders, zegt een woordvoerder. Het gaat volgens de Veiligheidsregio vooral om een gebied ten westen van Roosendaal richting Zeeland. Zo is er... Read more »
 • Man gewond geraakt bij een steekpartij in Hoeven
  Bij een steekpartij in Hoeven is zaterdagavond een man gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de politie. De politie ging af op een melding van een vechtpartij, in een huis in Hoeven. Daar zouden meerdere personen bij betrokken zijn geweest. SteekwondAgenten ter plaatse zagen dat een... Read more »
 • Honderd kilo pillen gedumpt in een sloot bij Hooge Zwaluwe
  Honderd kilo pillen in plastic zakken dreven in een sloot bij Hooge Zwaluwe. De politie vond ze zaterdagmiddag, waarschijnlijk zijn ze een nacht eerder al gedumpt. De politie gaat ervan uit dat er xtc-pillen in de plastic zakken zitten. Die zakken werden opgemerkt door een voorbijganger, die langs de sloot... Read more »
 • Auto botst tegen boom in Loon op Zand, twee gewonden
  Een auto is zaterdagavond op hoge snelheid tegen een boom gereden, in Loon op Zand. De twee mannen die in de auto zaten, raakten allebei gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde op de Kasteellaan in Loon op Zand. Hoe het kwam dat de auto tegen de... Read more »
 • 'Rol van een reserve is veel meer dan alleen meegaan en op de bank zitten'
  Op de eerste dag van de Olympische Spelen gebeurde er meteen heel veel. Björn Koreman zat vanochtend al op het puntje van zijn stoel bij het handboogschieten. Maar de atleet – voor Omroep Brabant Olympische Spelen-watcher – keek vandaag vooral ook naar sporters die niet in actie kwamen. Dressuur stond... Read more »
 • Kun je vriendjes zijn met een stad in een land dat mensenrechten schendt?
  Brabant heeft meerdere voorbeelden van stedenbanden die omstreden zijn doordat de bevriende stad in een land ligt waar nogal wat kritiek op is. De gemeente Arnhem besloot donderdag de stedenband met Wuhan te verbreken. Reden: schending van de mensenrechten van de Oeigoerse moslimminderheid in China. Een aantal Brabantse voorbeelden van... Read more »
No RSS Item
  +

  Voorne-Putten Nieuws

 • Geen metro tussen Hoogvliet en Spijkenisse vanwege wateroverlast
  Spijkenisse - Vanwege wateroverlast in de metrotunnel, rijdt metro C een ingekorte route: Spijkenisse - De Akkers v.v. en Zalmplaat - de Terp/Capelse Brug v.v. Tussen Spijkenisse en Zalmplaat rijdt pendelbus 709. Deze bus verzorgt ook het vervoer van reizigers tussen Tussenwater en Slinge vanwege de werkzaamheden aan het metrospoor.... Read more »
 • Jeanet Gerssen loopt het Pieterpad voor Hulphonden
  Spijkenisse - De symbolische start van Nederlands langste wandelroute, het Pieterpad, lag afgelopen vrijdagvond even in de winkeldeur van Rutten Schoenen in het centrum van Spijkenisse.... Read more »
 • Verkeersmaatregel 50 km/u op Haringvlietbrug schuift twee weken op
  Regio - De invoering van 50 km per uur op de Haringvlietbrug schuift twee weken op. Hierdoor hebben de veiligheidsregio’s meer tijd om zich goed voor te bereiden en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten beter te organiseren. Rijkswaterstaat voert deze twee weken extra inspecties uit zodat het verkeer veilig over... Read more »
 • Nieuwe website Kunst en Cultuur Brielle gelanceerd
  Donderdag 22 juli werd de nieuwe website van Stichting Kunst en Cultuur Brielle gelanceerd door wethouder Robert van der Kooi in BREStheater. Dit gebeurde onder genot van een hapje en een drankje en optredens van jonge cultuurmakers Taylor Made en Lucia & Noa.... Read more »
 • Geen waarschuwingen meer voor blauwalg in de regio
  Sinds afgelopen donderdag 22 juli gelden er in onze regio geen negatieve zwemadviezen of waarschuwingen meer vanwege de mogelijke aanwezigheid van blauwalgen. Tot donderdag gold er nog een waarschuwing voor de Noord- en Oostzijde van het Oostvoornse Meer.... Read more »
 • Brand bij Leger des Heils
  Spijkenisse - Vanmiddag omstreeks 17.55 uur is brand ontstaan in de keuken van het Leger des Heils aan de Breeweg in Spijkenisse.In de keuken heeft door onbekende reden een pan met olie vlam gevat. De personen in de keuken wisten het gebouw snel te verlaten. Ze zijn gecontroleerd door het... Read more »
 • Start bouw nieuwe woonwijk De Akkerranden in Oudenhoorn
  De eerste paal is geslagen, de bouw van de wijk De Akkerranden gaat van start. Aan de rand van de dorpskern van Oudenhoorn komen 180 nieuwe woningen. De duurzame woningen worden gebouwd voor verschillende doelgroepen. Naast rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen komen er ook sociale huurappartementen en starterswoningen. De eerste... Read more »
  +

  Weblog Zwolle

 • PEC Zwolle wint ook van SC Cambuur
  Zwolle – Zaterdag speelde PEC Zwolle ter afsluiting van het trainingskamp een oefenduel tegen SC Cambuur. In het eigen MAC3PARK stadion werd net als dinsdag tegen Helmond Sport (3-0) een verdiende overwinning geboekt op de competitiegenoot uit Leeuwarden: 2-1. Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd waren de beide ploegen... Read more »
 • Eerste treinen rijden door dive-under bij Herfte
  Zwolle – De eerste treinen zijn zaterdag door de nieuwe dive-under bij Herfte gereden. Met de spooruitbreiding heeft ProRail een belangrijke stap gezet in het Spoorplan Noord-Nederland. Spoorknooppunt Zwolle is de schakel tussen Noordoost-Nederland en de Randstad. Het is het tweede grootste spoorknooppunt van het land. Door Spoorplan Noord-Nederland nemen... Read more »
 • Hennepplantage ontdekt in Woning Mimosastraat
  Zwolle – Zaterdagochtend rond de klok van 02.00 uur werd de brandweer opgeroepen voor een melding van wateroverlast in één van de flats aan de Mimosastraat. Na onderzoek werd een hennepplantage ontdekt met zo’n 400 planten. De plantage was compleet ingericht met lampen en een afzuigsysteem. Desondanks mankeerde er iets... Read more »
 • Aanhouding na valse melding steekincident
  Zwolle – In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de politie opgeroepen voor een steekincident aan de Scheldelaan. De melding werd rond 3.45 uur gedaan. De toegesnelde politie kon ter plaatse niets ontdekken, en kwamen er achter dat de melding vals was. De melder is daarop aangehouden en meegenomen... Read more »
 • Autobrand in Isaac van Hoornbeekstraat lijkt aangestoken
  Zwolle – Vrijdagavond werd rond 23.20 uur brand ontdekt in een geparkeerde auto aan de Adriaan Pauwstraat in de wijk Diezerpoort. De brandweer wist het vuur snel te blussen maar kon flinke aan de auto niet voorkomen. De politie heeft een onderzoek gestart in verband met sterke vermoedens van opzet.... Read more »
 • Het weer in het weekend: Broeierig warm, Franse buien in aantocht
  Zwolle – Zaterdag zijn Franse buien in aantocht. Die worden niet voorafgegaan door knoflookdampen, maar wel door sluierbewolking op hoogte. De zon komt daar in de ochtend doorheen. De temperatuur in Zwolle loopt flink op: naar 25 graden of nog iets warmer. Een broeierige warmte, want de lucht wordt vochtiger.... Read more »
 • Van bouwval naar kunst: muurschildering siert Academiehuis tijdens verbouwing
  Zwolle – Academiehuis Grote Kerk Zwolle zit middenin de grootste restauratie sinds meer dan 120 jaar. Dat betekent dat het rijksmonument de komende jaren in de steigers zal staan. Om het aanzicht op te vrolijken én jonge Zwolse kunstenaars een plek te geven in de stad, is er in samenwerking... Read more »
  +

  Flakkee Nieuws

 • Antieke lantaarnpalen van de gemeente worden opnieuw geverfd
  Alle antieke lantaarnpalen van de gemeente Goeree-Overflakkee worden in de zomer van 2021 opnieuw geverfd. De lantaarnpalen worden geschuurd, in de primer gezet en afgelakt. De kleur van de palen blijft dezelfde: donkergroen of grafietzwart. Het gaat om de lantaarnpalen die de gemeente beheert.... Read more »
 • Verkeersmaatregel 50 km/u op Haringvlietbrug schuift twee weken op
  De invoering van 50 km per uur op de Haringvlietbrug schuift twee weken op. Hierdoor hebben de veiligheidsregio’s meer tijd om zich goed voor te bereiden en de bereikbaarheid voor de hulpdiensten beter te organiseren. Rijkswaterstaat voert deze twee weken extra inspecties uit zodat het verkeer veilig over de brug... Read more »
 • Uitje in eigen huis voor bewoners De Vliedberg
  De binnentuin van De Vliedberg in Ouddorp was donderdagmiddag 15 juli 2021 gevuld met kramen. Geen gewone markt, maar een oude ambachtenmarkt. Bewoners bezochten met een naaste of familielid de markt in de binnentuin en in konden in de aangrenzende ruimte koffiedrinken met wat lekkers.... Read more »
 • Naamgeving RGO Middelharnis gewijzigd
  De RGO is een brede scholengemeenschap voor vwo, havo, mavo, vmbo en isk. Sinds de ingebruikname van de nieuwe Beroepscampus draagt RGO vmbo de naam RGO Beroepscampus. Het lag voor de hand dat er ook naar een passende naam voor de locatie aan de Koningin Julianaweg gezocht moest worden. Dit... Read more »
 • Ziekenhuis ontvangt kunstwerk als dank voor hun inzet
  In de week van 16 juli 2021 schonk Stichting Zorgpersoneel Goeree-Overflakkee Bedankt een groot kunstwerk aan Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Het schilderij werd onthuld door cabaretier en geboren Dirkslander Richard Groenendijk in het bijzijn van burgemeester Ada Grootenboer. Het kunstwerk is een cadeau van de stichting voor alle zorgmedewerkers als... Read more »
 • Brand op zeiljacht in Stellendam
  In de Marina Haven bij Stellendam is in de nacht van zondag 18 op maandag 19 juli 2021 brand ontstaan op een zeiljacht. Aan boord waren een man en een vrouw. De man heeft het vuur zo ver mogelijk zelf proberen te blussen. Diverse hulpdiensten waaronder de brandweer, KNRM en... Read more »
 • Leerlingen verrassen kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis
  Half juli 2021 was er een feestelijk moment op de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Drie kinderen van School met de Bijbel Koningin Beatrix uit Ouddorp kwamen namens hun school speelgoed overhandigen.... Read more »
  +

  Nieuws uit Urk

 • Urk verliest geflatteerd van Spakenburg
  Vanaf de aftrap was Urk beter dan Spakenburg en waren er kansen. De tegenstander uit de Tweede Divisie kreeg pas na acht minuten de eerste mogelijkheid en meteen was het raak: 1-0. Even leek de ploeg van Gert Jan Karsten van slag. Lang duurde het niet voordat Urk zich herpakte.... Read more »
 • Belevingstuin als gezellige ontmoetingsplek
  In Talma Haven is de belevingstuin inmiddels helemaal af. In deze gezellige binnentuin ontmoeten bewoners en omwonenden van de Talma elkaar en afgelopen dinsdagmorgen werden er volop spelletjes gespeeld.... Read more »
 • Regiokampioenschappen bij Orcaruiters
  Op het terrein van de Orcaruiters werden de afgelopen twee weken de regiokampioenschappen georganiseerd. Ruiters en amazones vanuit heel Overijssel en de Noordoostpolder reisden af naar Urk om te strijden voor de titel en een ticket naar de Nederlandse kampioenschappen.... Read more »
 • Activiteiten Carits
  De jeugd hoefde zich deze week niet te vervelen: met alle activiteiten die Caritas Urk organiseerde konden kinderen en jongeren meer dan genoeg spelletjes spelen.... Read more »
 • Urk in 'Tot op de bodem'
  Aan Urk is in het programma 'Tot op de bodem' van Omroep Flevoland een hele aflevering gewijd en deze is vanaf zaterdag online te vinden en te bekijken.... Read more »
 • Stichting Babadag rondt project af
  Tijdens één van de vele bezoeken aan Roemenië hebben vrijwilligers van Stichting Babadag rondgekeken waar hulp nodig was.... Read more »
 • Jaap Nentjes is frisse puzzelwinnaar
  Jaap Nentjes (75) is de puzzelwinnaar van de Frisse Puzzel. Met de juiste oplossing 'Een verkoelende duik in het zwembad' ontving hij een lekkere cadeaubon van Bakkerij Brouwer en Jan de Slager. Jaap is een fervent puzzelaar, soms puzzelt hij de gehele dag door. De Frisse Puzzel was voor hem... Read more »