+

  Nieuws uit Kollum

 • Tijdelijk lege schappen bij de Aldi in Kollum
  KOLLUM – Een aantal schappen van de Aldi aan de Willem Loréweg in Kollum stond dinsdag leeg. Door de blokkade van het distributiecentrum in Drachten konden de supermarkten van de Aldi zo’n 30 uur lang niet bevoorraad worden. De vrachtwagens van de Aldi konden vanaf dinsdagmiddag weer uitrijden. De blokkerende boeren... Read more »
 • Boeren in actie bij Dokkumer Nieuwe Zijlen
  DOKKUMER NIEUWE ZIJLEN – Bij Dokkumer Nieuwe Zijlen hebben zondagavond boeren zich verzameld op de dijk. Er stonden ongeveer 35 trekkers. Boeren hebben voor vandaag nieuwe acties aangekondigd tegen de stikstofplannen van het kabinet. Het is nog onduidelijk wat de boeren nog meer van plan zijn. Lees het op de... Read more »
 • Brommerrijder zwaargewond bij ongeval in De Westereen
  DE WESTEREEN – Een brommerrijder uit De Falom is zondagavond zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Tsjerkestrjitte in De Westereen. Door een nog onbekende oorzaak kwam de brommerrijder in botsing met een auto. Twee ambulances, politie en een traumahelikopter kwamen ter plaatse voor eerste hulpverlening. Het slachtoffer is behandeld... Read more »
 • VideoTwee gewonden bij ernstig ongeval op Trekwei bij Oudwoude
  OUDWOUDE – Op de Trekwei (N910) bij Oudwoude zijn vrijdagnacht twee personen op een scooter ernstig gewond geraakt bij een ongeval met een auto. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Husternoard. De twee mannen op de scooter, een 33-jarige uit Kollumerzwaag en 31-jarige uit De Westereen kwamen vanuit Veenklooster. De... Read more »
 • Huishoudens zonder stroom in Kollumerpomp (update)
  KOLLUMERPOMP – In Kollumerpomp is vrijdagavond een stroomstoring ontstaan. Volgens netbeheerder Liander zitten er 200 huishoudens zonder stroom. De storing zou 21:30 uur zijn opgelost. De volgende straten zitten zonder stroom: Bamaweg Clantweg Foijingaweg Groeneweg Hayemaweg Jakob de Graafstraat Meester Visserstraat Oosterboereweg Riddersmaweg Sjoerdaweg Soensterdijk Update: Om 20:30 uur was... Read more »
 • Buitenposters Aaron Boekhout en Durk de Haan geslaagd voor UEFA C Youth
  BUITENPOST – De jeugdtrainers Aaron Boekhout en Durk de Haan van VV Buitenpost zijn afgelopen voetbalseizoen geslaagd voor hun opleiding UEFA C Youth. De twee haalden hun eerste trainersdiploma. De vereniging is hier trots op. “Dit is een goede ontwikkeling voor de club en we willen ze van harte feliciteren”,... Read more »
 • Kollumer horloge-importeur pleegt belastingfraude voor meer dan 3,5 ton
  KOLLUM – Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt een 27-jarige man uit Kollum belastingfraude en valsheid in geschrifte. De verdachte voerde in de periode 2019-2020 exclusieve horloges in uit het buitenland in de Europese Unie (EU) zonder hierover belasting te betalen. Ook gebruikte hij in dat kader opzettelijk valse inkoopverklaringen die... Read more »
No RSS Item
  +

  Groninger Internet Courant

 • Deel zuidelijke ringweg gaat zeven weken dicht
  Komende zomer is een deel van de zuidelijke ringweg zeven weken dicht. Het gaat om het deel tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne, in beide richtingen. De noordbaan, voor het verkeer richting Drachten en Assen, is dicht van vrijdag 8 juli tot maandag 29 augustus. De zuidbaan, voor het verkeer... Read more »
 • Hoogleraar uit Delft: 'Alternatief voor versterken huizen Groningen veel sneller en goedkoper'
  Een oud-hoogleraar uit Delft vindt dat Groningen op grootschalige wijze een nieuwe manier moet inzetten om huizen aardbevingsbestendig te maken. Die methode gaat aanzienlijk sneller, is beter en ook nog veel goedkoper dan de huidige manier waarop Groningse huizen worden verstevigd.... Read more »
 • Noord-Oost Nederland en Duitse Nedersaksen gaan samenwerken in waterstofprojecten
  De provincies Groningen, Drenthe, Fryslân en Overijssel en de Duitse deelstaat Nedersaksen gaan samenwerken in diverse waterstofprojecten. Daarvoor hebben de betrokken provincies en deelstaat een intentieovereenkomst ondertekend. Met het realiseren van een gemeenschappelijke waterstofregio dragen de deelnemende regio's bij aan de Europese klimaatdoelstellingen voor 2030. ... Read more »
 • Mobiele Eenheid ingezet tijdens verschillende acties in Noord-Nederland
  De Mobiele Eenheid (ME) heeft gisteravond meerdere keren opgetreden in Noord-Nederland. Bij protestacties in Sneek en Heerenveen moest de ME in actie komen omdat grote groepen actievoerders cruciale distributiecentra blokkeerden en weigerden te vertrekken. Er zijn in totaal zeven personen aangehouden en er zijn rijbewijzen ingevorderd. Meerdere aanhoudingen worden niet... Read more »
 • Digitale Academie Noord-Nederland genomineerd als een van de beste ICT projecten in het Onderwijs
  Hoe kun je je zelf, ook al ben je al lang afgestudeerd en al jaren aan het werk of misschien werkzoekend, digitaal blijven ontwikkelen? Het antwoord op die vraag wordt sinds enige tijd gegeven door een opmerkelijk initiatief in Groningen, de Digitale Academie Noord-Nederland. Deze unieke onderwijsvoorziening is door het... Read more »
 • Brug Gaarkeuken nog steeds geblokkeerd door boeren
  De brug over het Van Starkenborghkanaal bij Gaarkeuken wordt nog steeds geblokkeerd door boeren. De blokkade begon op maandagochtend om 06.00. Auto’s kunnen er inmiddels weer langs, maar schepen nog steeds niet. ... Read more »
 • Nieuwe fiets voor chemopatiënten Martini Ziekenhuis
  Chemopatiënten in het UCMG kunnen voortaan aan hun conditie werken op een speciale fiets. Beweging is bewezen beter voor de uitkomst van de behandeling te zijn. Niet alleen verbetert de kwaliteit van leven, ook verdragen patiënten de behandeling beter als ze in beweging blijven.... Read more »
  +

  Omroep Brabant

 • Samantha moet zwemmen voor haar spierdystrofie, maar het zwembad gaat dicht
  Samantha Ottevanger is boos en verdrietig omdat de drie zwembaden van Lunet Zorg verdwijnen. Ze heeft spierdystrofie en autisme en woont daarom in de zorginstelling. Elke week ging ze zwemmen om soepele spieren te houden en de pijn in haar benen te verlichten. Eind mei werd duidelijk dat Lunet Zorg... Read more »
 • Drama op dierenpark: hert sterft na inslikken van meter plastic
  Het was vreselijk om te zien voor de beheerders van het hertenkampje in het Hortensiapark in Helmond. Maandag vonden ze een stervend hertje bij de hekken. Iemand had zondagavond plastic in de weide gegooid, waar het dier van had gegeten. Hij dreigde te stikken door het vele plastic in zijn... Read more »
 • Wat boeren kunnen, kan jongerenwerker Rino ook: actievoeren op de tractor
  Rino Driessen gaat donderdag op een tractor actievoeren in Breda om zijn dagopvang Ariba alsnog van de ondergang te redden. De jongerenwerker moet van de rechter per 1 september weg uit Bavel, maar brengt alles in stelling om toch te blijven. Naast het protest overweegt Driessen in cassatie te gaan... Read more »
 • Laatste van de Band of Brothers overleden: hielp Brabant in 1944 bevrijden
  In Amerika is de allerlaatste soldaat van ‘Band of Brothers’ overleden. Bradford C. Freeman werd 97 jaar oud. Hij heeft in 1944 geholpen om Brabant te bevrijden van de Duitse bezetter. De Amerikaan zat in de 101e Airborne Divisie, een parachutisteneenheid die op diverse belangrijke momenten en plekken was tijdens... Read more »
 • Spijkerplanken gevonden in de bossen tussen Heeze en Eindhoven
  In de bossen tussen Heeze en Eindhoven zijn maandagavond drie spijkerplanken gevonden. “Dit is een bewuste actie”, weet boswachter Nick Jeurissen van Brabants Landschap. De boswachter heeft aangifte gedaan. Hij vermoedt dat de planken waren bedoeld om illegale motorcrossers te dwarsbomen. "We krijgen daar de laatste tijd veel klachten over."... Read more »
 • Opsporingsfoto’s om hooligans te vinden, dat mag niet zomaar
  De politie publiceerde vorige week foto’s van 17 vermeende hooligans die in mei agenten zouden hebben aangevallen na de wedstrijd Helmond Sport-FC Den Bosch. Maar wie gaat hierover? Waarom wordt dit middel ingezet en welke regels zijn eraan verbonden? Wat er is gebeurdHet is vrijdagavond 6 mei als de gemoederen... Read more »
 • Rammstein zorgt voor donkere filewolk boven Brabantse wegen
  Het concert van de Duitse band Rammstein zorgde voor een explosie aan files in Brabant. Op verschillende wegen in Brabant stond het vast in de richting naar Nijmegen. De ANWB vermoedt daarom dat het optreden van Rammstein daarvan de oorzaak is. Ook maandag was er al opmerkelijk veel verkeershinder toen... Read more »
  +

  Alkmaar - Rodi.nl

 • Canta in brand in Stompetoren
  STOMPETOREN - Dinsdagavond is er op de Noordervaart in Stompetoren een Canta in brand gevlogen door vermoedelijk kortsluiting.... Read more »
 • Zomerfietstocht door Alkmaar en omgeving
  ALKMAAR - Sport Vitaal houdt vrijdag 15 juli een Doortrappen Zomerfietstocht door Alkmaar en de omgeving. Deelnemers kunnen tussen 09.30 en 10.00 uur zelfstandig starten vanaf sportcomplex Vaart in Alkmaar (Hoornseweg 28). Onderweg wordt even gestopt voor een taartje en drankje. Deelnemers kunnen zich voor vijf euro aanmelden via www.alkmaarsport.nl/fietswandelkalender,... Read more »
 • Meefietsen voor een Magic Carpet
  ALKMAAR - Noordwest Ziekenhuisgroep organiseert, samen met Vrienden van Noordwest, op woensdag 13 juli de eerste editie van Noordwest Tour de Friends. Een sponsorfietsevent in het ziekenhuis in Alkmaar om geld in te zamelen voor een Magic Carpet. Iedereen kan meedoen aan dit unieke event in het ziekenhuis in Alkmaar.... Read more »
 • KRC Genk tegen FC Volendam in Alkmaar
  ALKMAAR - Voetbalvereniging Alkmaarsche Boys is in juli gastheer voor meerdere voetbalclubs uit binnen- en buitenland. Zo zijn er meerdere trainingskampen op de velden aan de Vondelstraat in Alkmaar. Dit gaat gepaard gaan met een paar mooie oefenwedstrijden. Zo speelt KRC Genk - de club van ex-Feyenoorder Cyriel Dessers -... Read more »
 • Hoornse Vaart klaar voor de zomervakantie
  ALKMAAR - Van zaterdag 16 juli tot en met zondag 28 augustus staat de zomervakantie weer voor de deur. Zwembad Hoornse Vaart pakt uit met extra ruime openingstijden voor recreatieve zwemmers, een gevarieerd aquafitnessprogramma, gratis animatie op woensdag- en zaterdagmiddag, elke middag een 15-meter lange stormbaan in het 50-meterbad én... Read more »
 • Mobiel informatiepunt VVV
  ALKMAAR - ‘De vaandeldrager’ van Rembrandt is de hele maand juli in het Stedelijk Museum Alkmaar te zien. Om alle bezoekers te inspireren om na het bezoek aan het museum Alkmaar verder te ontdekken, heeft de VVV een speciaal mobiel informatiepunt op het Canadaplein.... Read more »
 • Kunst van Dirck Nab in Hortus
  ALKMAAR - Dirck Nab exposeert in de maand juli in Hortus Alkmaar. De schilder, tekenaar en graficus is de kunstenaar van de maand juli. Dirck heeft zijn atelier in Bakkum.... Read more »
  +

  Voorne-Putten Nieuws

 • Winnaars World Predator Classic 2022
  Hellevoetsluis - Afgelopen zaterdag werd World Predator Classic 2022 feestelijk afgesloten bij vakantiepark Cape Helius. Het visevenement op het Haringvliet is geliefd bij internationale sportvissers.... Read more »
 • Erepenning Brielle voor Willem Meyboom
  Brielle - Na afloop van de opening van twee nieuwe exposities in de Sint-Catharijnekerk heeft burgemeester Gregor Rensen de Culturele Commissie van de kerk gefeliciteerd met hun 40-jarige jubileum. Hij prees de grote en langdurige bijdrage die deze commissie aan de culturele en muzikale beleving van Brielle levert. Aan Willem... Read more »
 • GroenLinks en PvdA samen de verkiezingen in
  Voorne aan Zee – Tijdens de eerste gezamenlijke Algemene Ledenvergadering van GroenLinks/PvdA op zaterdag 2 juli, is de kandidatenlijst vastgesteld. Bert van Ravenhorst voert als lijsttrekker de gezamenlijke lijst aan, met Bianca Verschoor op nummer twee. GroenLinks/PvdA slaan de handen ineen om in de nieuwe gemeente Voorne aan Zee de... Read more »
 • Grootsteeds hotel bij de entree van Brielle
  Voorne aan Zee - Een ‘verrijking voor Voorne aan Zee’. Dat vindt het overgrote deel van de Brielse raad van het 130 meter lange en vijf verdiepingen hoge ‘residence’hotel dat gebouwd zal worden tussen de Groene Kruisweg en de Nolle.... Read more »
 • Overdracht huurwoningen Vestia aan Maasdelta Groep, Ressort Wonen en De Zes Kernen definitief
  Regio - Op 1 juli 2022 zijn Maasdelta Groep, Ressort Wonen en Woonstichting De Zes Kernen verhuurder geworden van in totaal ruim 750 woningen in Brielle, Vierpolders en Zwartewaal. De bestuurders van de drie woningcorporaties hebben hun handtekening onder de overeenkomst gezet.... Read more »
 • Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis sluit zich aan bij landelijk initiatief ‘Goede Zorg Proef Je’
  Dirksland - Afgelopen week tekenden Koos Moerland, voorzitter raad van bestuur CuraMare, en zijn collega’s de intentieverklaring ‘Goede Zorg Proef Je’. Hiermee zet Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een belangrijke stap in een gezonder en duurzamer voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers.... Read more »
 • Kampioenes op de Fiets, de Gouden generatie
  Hellevoetsluis- Nederland kent al ruim een, halve eeuw sterke wielrensters, die van hoofdprijs naar hoofdprijs reden. Na het tijdperk Leontien van Moorsel werd Marianne Vos als opvolgster van ‘Tinus’ naar voren geschoven. La Vos maakte de status van supertalent inmiddels waar.... Read more »
  +

  Weblog Zwolle

 • Kantoorgebouw Vermeer op Oosterenk ingericht voor Oekraïense vluchtelingen
  Zwolle – Met het inrichten van kantoorgebouw Vermeer voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen is een derde opvanglocatie op Oosterenk gerealiseerd. Het gaat specifiek om 220 opvangplekken. De eerste vluchtelingen nemen vanaf 6 juli hun intrek in het gebouw. De gemeente Zwolle heeft in korte tijd 443 opvangplekken voor vluchtelingen... Read more »
 • Het weer: Flets zonnetje, verder toenemende bewolking
  Zwolle – Woensdagmorgen zijn er boven Zwolle sluierwolken op grote hoogte te zien. De zon schijnt er nog doorheen. Ook op geringere hoogte verschijnen wolkenveldjes boven de stad. In de loop van de dag neemt de bewolking verder toe. Het kwik stijgt woensdag onder dat fletse zonnetje naar 20 tot... Read more »
 • Twee gewonden bij aanrijding op Ceintuurbaan
  Zwolle – Bij een aanrijding op de Ceintuurbaan zijn dinsdag twee gewonden gevallen. Beide slachtoffers zaten samen in een auto. Omstreeks tien voor drie ’s middags knalde een auto in de zijkant van een andere auto op de, met verkeerslichten beveiligde, kruising. Behalve de ambulancedienst en politie rukte ook de... Read more »
 • Opnieuw blokkeren boeren distributiecentrum Albert Heijn in Zwolle en het mag
  Zwolle – Tientallen boeren hebben dinsdag het Distributiecentrum Midden van Albert Heijn aan de Lippestraat geblokkeerd. Gisteren vaardigde burgemeester Peter Snijders een noodverordening uit waardoor het momenteel verboden is om met tractoren in de buurt te komen van het distributiecentrum Zuid van Albert Heijn op de Marslanden. Tegelijkertijd verbood de burgervader... Read more »
 • Schellerdriehoekfeest een succes afgelopen zaterdag
  Zwolle – Het Schellerdriehoekfeest afgelopen zaterdag was een groot succes. De organisatie meldt dat meer dan zeventig vrijwilligers uit de buurt hebben meegeholpen om er een fantastisch evenement van te maken. Dankzij de inzet van flyer-rondbrengers, opbouwers, taartenbakkers, hamburgerbakkers, ijsjesverkopers, limonadeschenkers, opruimers en vele anderen was het een zeer geslaagde... Read more »
 • Zwolse modevakopleiding Project OOST& heeft zes geslaagden
  Zwolle – Erkend kleermaker, designer en docente Karin van Oosten startte in september 2020 met een bijzonder project: Project OOST&. Dit is een modevakopleiding op mbo-niveau voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze zomer levert de Zwolse opleiding zes geslaagden af: twee medewerkers naaiatelier en vier allround maatkleermakers.... Read more »
 • ME maakt einde aan blokkade AH-distributiecentrum: zes boeren gearresteerd, boer springt in kanaal om aan politie te ontkomen
  Zwolle – De politie heeft maandagavond een einde gemaakt aan een blokkade bij het distributiecentrum van Albert Heijn aan de Galvaniweg. De blokkade was al de hele dag gaande. Nadat de gemeente een noodverordening had afgekondigd en de aanwezigen weigerden te vertrekken, is de Mobiele Eenheid ingezet. Zes boeren zijn... Read more »
  +

  Flakkee Nieuws

 • Geen Expeditie Haringvliet deze zomer
  In de laatste week van juni 2022 heeft nautisch dienstverlener BlueAmigo aangekondigd Expeditie Haringvliet dit jaar wegens personeelstekort niet te kunnen verzorgen. De betrokken gemeenten Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Moerdijk en Hoeksche Waard zijn hierdoor onaangenaam verrast. In tegenstelling tot eerder gemaakte afspraken vaart Expeditie Haringvliet de komende zomervakantieperiode dan ook niet.... Read more »
 • In Oude-Tonge moeten bromfietsers voortaan op de rijbaan rijden
  Vanaf maandag 11 juli 2022 zijn bromfietsers, maar bijvoorbeeld ook zogeheten speedpedelecs – een snelle elektrische fiets waarmee snelheden van 45 kilometer per uur behaald kunnen worden – verplicht om op de Stationsweg in Oude-Tonge op de rijbaan te rijden. Niet meer op het fietspad dus.... Read more »
 • Ongeval Doetinchemsestraat Middelharnis
  Vrijdagavond 1 juli 2022 zijn in Middelharnis omstreeks 20:00 uur twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde op de kruising Doetinchemsestraat met de Rottenburgseweg.... Read more »
 • Voertuig te water bij Oude-Tonge
  Op donderdagavond 30 juni 2022 zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een voertuig te water aan de Capelleweg in Oude-Tonge. Daar was een bestuurder met zijn auto in de sloot terecht gekomen nadat hij de bocht had gemist.... Read more »
 • Zes weken crisisnoodopvang op Goeree-Overflakkee
  Gemeente Goeree-Overflakkee vangt vanwege de schrijnende situatie bij het aanmeldcentrum Ter Apel vanaf ongeveer 16 juli 150 asielzoekers op. De crisisnoodopvang voor maximaal zes weken vindt plaats op riviercruiseschip Alemannia bij het Havenhoofd van Middelharnis.... Read more »
 • Nieuwe wethouders Goeree-Overflakkee kunnen aan de slag
  Het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee kan aan de slag. Tijdens de raadsvergadering van woensdag 29 juni 2022 werden de vier wethouders geïnstalleerd. Ook traden drie raadsleden toe tot de gemeenteraad. Er werd afscheid genomen van twee wethouders.... Read more »
 • Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis sluit zich aan bij Goede Zorg Proef Je
  Eind juni 2022 tekenden Koos Moerland, voorzitter raad van bestuur CuraMare, en zijn collega’s de intentieverklaring Goede Zorg Proef Je. Hiermee zet Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een belangrijke stap in een gezonder en duurzamer voedingsaanbod voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Het ziekenhuis hoopt hiermee ook de bewustwording rondom het effect... Read more »

  Pin It on Pinterest

  Share This
  Mijn Web Nieuws