Contact
}
Snel Overzicht
  +

  Nieuws uit Kollum

 • Minder besmettingen, onzeker of daling aanhoudt
  FRIESLAND – Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Fryslân is de afgelopen week met 13 procent gedaald van 1353 naar 1175. Het aantal afgenomen tests nam ook af, van 13.086 naar 11.877. Ook vorige week daalden de cijfers. Toch waarschuwt GGD Fryslân voor te veel optimisme. Doordat er deze week minder vaccins... Read more »
 • Gezamenlijk ‘even knallen’ op examentrainingen in de meivakantie
  BUITENPOST – In vakantieperiodes zijn schoolgebouwen normaal gesproken stil en verlaten. Op het Lauwers College in Buitenpost is daar momenteel geen sprake van. Tientallen leerlingen volgen er examentrainingen die door de eigen vakdocenten worden verzorgd. ,,Zo’n voorbereiding is ideaal.” ‘Makje’, klinkt het enthousiast. ,,Dat mag ik graag horen”, reageert docent... Read more »
 • Sobere dodenherdenking Soensterdijk
  KOLLUMERPOMP – Bij het verzetsmonument op de Soensterdijk bij Kollumerpomp werd dinsdagavond 4 mei de jaarlijkse Dodenherdenking gehouden. Door het coronavirus hebben de 4 mei herdenkingen een andere invulling gekregen. Bij de monumenten zijn dit jaar voor de tweede keer geen grote herdenkingen georganiseerd door de comités, plaatselijk belang en... Read more »
 • Twee busjes in botsing op Lauwersmeerweg
  KOLLUM – Op de Lauwersmeerweg (N358) bij Kollum zijn dinsdag aan het begin van de middag twee busjes met elkaar in botsing gekomen. Beide bestuurders raakten niet gewond. Door een nog onbekende oorzaak botste een postbezorger met zijn busje tegen de achterkant van een ander busje. Het busje schoot vervolgens... Read more »
 • Heerlijk ontbijt van de Bakfietsboys in Kollum
  KOLLUM – Met een bakfiets vol met producten voor een heerlijk ontbijt zijn Piter Brouwer en Ruben Boersma vanuit Dokkum naar Kollum gekomen. Zondagochtend rond 8.00 uur kwamen ze door weer en wind op hun  oldtimer bakbrommer aan, in De Anjen in Kollum. De bakfiets werd in de straat neergezet... Read more »
 • Minder besmettingen, vaccin voor meer groepen
  FRIESLAND – Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Fryslân is de afgelopen week met 10 procent gedaald van 1499 naar 1353. Vooral landelijk zijn de cijfers nog hoog, waardoor de druk op de ziekenhuizen – ook in Fryslân – groot is.  De versoepelingen die deze week zijn doorgevoerd en de vakantieperiode zijn... Read more »
 • Kollumer ondernemer brouwt eigen speciaalbier!
  KOLLUM – Hij moest een half jaar z’n zaak sluiten wegens de pandemie en dan slaan de raderen weer op hol bij horecaondernemer Johnny de Vries. Zo bracht hij in november en december honderden kerstpakketten aan de man, maar in januari en februari begon de Vries zich weer te vervelen... Read more »
  +

  Weekblad de Gouda

 • Hemelvaartsdag en Pinksteren in The Blessing Gouda
  Gouda – Gelukkig kunnen we ook dit jaar de belangrijke christelijke feestdagen vieren – zij het dan op een aangepaste manier in verband met de nog geldende coronamaatregelen. De beperkingen aan de ene kant geven weer nieuwe mogelijkheden aan de andere kant. Zo is het door de livestreamtechniek nu mogelijk... Read more »
 • Omwonenden zorgen voor sluiting terras Theaterbakkerheij
  Gouda – Na maanden lang dicht te zijn geweest dachten de eigenaren van Theaterbakkerheij op GOUDasfalt hun theaterterras weer open te zetten. Dit heeft echter niet lang geduurd, omwonende van het terrein hebben bezwaar gemaakt. Het terras van Rederij de Vrijheid is wel gewoon open. ”Helaas ontvingen wij gister het... Read more »
 • Toekomst Tijgers 40. Freak
  Dit feuilleton is een vervolg op de Papieren Tijgers met bijna waargebeurde belevenissen (2008-2018). Tijgers Toekomst beschrijft verzonnen gebeurtenissen tussen 2030 en 2040. Toch zou de toekomst er best eens zo uit kunnen gaan zien.   40 Freak   Ik zit al een paar dagen ondergedoken bij Dieter Verhufe in zijn... Read more »
 • Belastingdienst waarschuwt Zuid-Hollanders voor valse berichten via e-mail, whatsapp en sms
  Steeds vaker opereren internetcriminelen uit naam van de Belastingdienst. Ook in Zuid-Holland proberen zij via valse e-mails, sms’jes en WhatsAppberichten geld van slachtoffers afhandig te maken. Deze vorm van internetfraude wordt ook wel ‘phishing’ genoemd. Om een vuist te maken tegen deze internetcriminelen werkt de Belastingdienst samen met bijvoorbeeld politie,... Read more »
 • Nieuwe expositie ‘Trots!’ op de Nieuwe Markt
  Gouda – De Regenboog Alliantie Gouda organiseert van 12 tot en met 26 mei 2021 de expositie “Trots!”, een project van Pride Photo Nijmegen. Het is een buitenexpositie die wordt ingericht op de Nieuwe Markt naast de Agnietenkapel. De expositie laat levensgrote foto’s van transgender modellen zien om een positief... Read more »
   +

   Groninger Internet Courant

  • Herestraat opnieuw vanaf een kant dicht
   Vanwege de drukte heeft de gemeente Groningen besloten de Herestraat vrijdagmiddag van één kant af te sluiten. Tussen 13.30 en 16.00 uur uur is het niet mogelijk om vanaf het Zuiderdiep de Herestraat in te gaan.... Read more »
  • Gemeente plaatst grote zitbanken op Grote Markt; horeca is boos vanwege timing
   De gemeente heeft twee grote bankeilanden geplaatst op de Grote Markt. De banken staan op de plek waar vroeger het VVV-kantoor met de immens populaire trappen stond. De actie kan rekenen op enthousiasme, maar de horeca reageert verbolgen. “De timing is verkeerd en dit is een fout signaal”, zo vindt... Read more »
  • Hoofdgebouw De Wiardt maandag geopend
   Het multifunctionele gebouw De Wiardt, in de wijk de Wijert, wordt maandag officieel in gebruik genomen. Wethouder onderwijs Carine Bloemhoff verricht de openingshandeling. In het hoofdgebouw krijgen CBS De Tamarisk, kinderopvang Kids First en de wijkbibliotheek van Forum Groningen een plek.  ... Read more »
  • NAM-directeur: ‘Versterkingsoperatie is niet meer nodig’
   Het is niet meer nodig om in de provincie Groningen huizen te versterken vanwege het risico op grotere aardbevingen. Dat zegt NAM-directeur Johan Atema in NRC. Volgens Atema dalen de gasproductie en het risico op bevingen, terwijl de kosten voor het versterken van huizen en het herstellen van schade omhoog gaan.... Read more »
  • Mogelijk openluchtbioscoop in Stadspark
   In het Stadspark komt mogelijk een openluchtbioscoop. Het gaat om een plan van de Groningse ondernemer Roland Breteler. Hij wil een groene, duurzame en permanente bioscoop in het park realiseren. Als de bioscoop er komt, zou dat een landelijke primeur zijn.... Read more »
  • Reclame Groningse Brand Creatives genomineerd voor the Best Social Awards
   Een reclame die het Groningse reclamebureau Brand Creatives heeft gemaakt voor seksshop Pabo is genomineerd voor een van de The Best Social Awards.... Read more »
  • Zeer zeldzame “Draaihals” neergestreken in Groningen
   Nadat er eerder deze week een goudjakhals werd gesignaleerd in noord_Groningen werd er donderdagmiddag een heel bijzonder vogeltje gespot: de Draaihals.... Read more »
   +

   Omroep Brabant

  • VideoPolitie heeft nieuwe verdachte aangehouden voor rellen Den Bosch
   Een 24-jarige man uit Rosmalen is aangehouden voor de rellen in Den Bosch. De man wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De man werd herkend naar aanleiding van de uitzending van Bureau Brabant. Op basis van verschillende tips kon hij vrijdagochtend worden aangehouden. Kijk hier de aflevering van Bureau Brabant terug.... Read more »
  • Twee mannen overvallen en bedreigd bij Markplaats-afspraken in Eindhoven
   Twee mannen zijn donderdagavond overvallen en met een pistool bedreigd in Eindhoven. De mannen hadden een afspraak gemaakt om een laptop te kopen via Marktplaats. In beide gevallen eindigde de afspraak in een overval. De politie kreeg om kwart over negen 's avonds de eerste melding binnen van een straatroof.... Read more »
  • Automobilist beroofd en geslagen door groep tieners
   De politie heeft donderdagmiddag na een zoektocht met politiehonden drie jonge verdachten opgepakt voor een straatroof in Rijen. Een automobilist werd aan de rand van een bosgebied geslagen en beroofd door twee jongens en twee meisjes Drie van het zijn 14 jaar en werden kort na de overval opgepakt. Een... Read more »
  • Zoveelste das aangereden op dodenweg, 'Er moet hier iets gebeuren'
   Een onwelkome verrassing voor boswachter Mari de Bijl, vrijdagmorgen. Hij vindt een dode das op de Somerenseweg tussen Someren en Heeze. De derde al, in twee maanden tijd. “Het is een dodenweg”, aldus Mari. Hij vindt niet alleen dassen, maar ook aangereden reeën en wilde zwijnen. “Er moet echt wat... Read more »
  • PSV-trainer Schmidt gaat van het positieve uit: ‘We zijn vol vertrouwen'
   PSV staat voor een alles beslissende week. Tijdens de laatste drie wedstrijden van het seizoen is de Eindhovense club nog in een felle strijd verwikkeld om plek twee in de Eredivisie, een plek die recht geeft op voorronde Champions League-voetbal. “Als je de halve finales in de Champions League van... Read more »
  • Droogte bedreigt kastelen: ‘Als het instort, dan is het einde verhaal‘
   Het regent behoorlijk de laatste tijd en je zou je het niet meteen denken, maar kastelen worden bedreigd door droogte. Door lange droge periodes, veroorzaakt door klimaatverandering, komen kasteelgrachten droog te staan en zakt het grondwaterpeil. Baron Sammy van Tuyll van Serooskerken, bewoner en eigenaar van kasteel Heeze, staat op... Read more »
  • Moskee sluit deuren vanwege vele coronabesmettingen in Den Bosch
   De Marokkaanse moskee Arrahma aan de Vogelstraat in Den Bosch sluit tot zeker 23 mei de deuren. Reden zijn de vele coronabesmettingen in de gemeente. Een pijnlijk besluit om te nemen, uitgerekend tijdens de ramadan. "De laatste tien dagen van de ramadan zijn voor ons enorm belangrijk", knikt woordvoerder Achmed... Read more »
   +

   Omroep West

  • Zondag 24 graden: 'De weersomslag is spectaculair'
   Hoewel er vrijdagochtend vroeg nog natte sneeuw viel in Voorschoten stijgen de temperaturen dit weekend ruim boven de 20 graden. 'Een spectaculaire weersomslag', zegt Omroep West-weerman Huub Mizee.... Read more »
  • Doodsteken jongen (17) schokt Ghanese gemeenschap: 'Dit heeft impact'
   De Ghanese gemeenschap in Den Haag is geschokt door de dood van de 17-jarige jongen die donderdag werd neergestoken op de Rijswijkseweg. 'Dit heeft flinke impact. Het is erg triest. Het gaat om een jonge jongen met Ghanese roots', vertelt pastoor Stephen Ampofo van de Wesley Methodist Church in Den... Read more »
  • Drie aanhoudingen na doodsteken 17-jarige jongen in Den Haag
   De politie heeft drie mensen aangehouden voor de dodelijke steekpartij waarbij een 17-jarige jongen om het leven kwam. De jongen werd donderdagavond rond 20.20 uur doodgestoken op de Rijswijkseweg, voor de deur van een kleermaker.... Read more »
  • Veel brandweer op de been bij chloorlekkage Koudekerk
   Bij het Prins Willem-Alexander Bad in Koudekerk aan den Rijn lekt een vrachtauto chloor. De lekkage is volgens de brandweer ontstaan tijdens het overpompen van de vloeistof vanuit de opslagwagen naar het openluchtzwembad. De brandweer roept mensen op om niet naar het zwembad te komen om te kijken, maar heeft... Read more »
  • Dit weekend nachtelijke werkzaamheden aan A4
   Komend weekend wordt er gewerkt op de A4 richting Den Haag ter hoogte van Leiden. De werkzaamheden horen bij de aanleg van de RijnlandRoute.... Read more »
  • Haagse verdachte van vermissing en ontucht met Celine (15) schaamt zich
   De Haagse Kevin K., die wordt verdacht van ontucht met het destijds vermiste Brabantse meisje Celine, schaamt zich voor misdrijven die hij pleegde. Dat zei hij vrijdag bij de laatste tussentijdse zitting voor de inhoudelijke behandeling bij de rechtbank in Den Bosch.... Read more »
  • Camping nog rustig in coronatijd: 'Het moet ook niet té populair worden'
   Meivakantie in coronatijd en ook het weer is niet al te spannend. Wat ga je dan doen? De kampeergasten van de minicamping de Stochemhoeve in Leiden hebben er geen enkel probleem mee en hebben gewoon de tent opgezet. 'Ik geniet van het buiten zijn. Zonet kwamen er twee eenden langsgewaggeld,... Read more »
   +

   Voorne-Putten Nieuws

  • Westvoorne mag de Blauwe Vlag weer hijsen
   Het badstrand van Rockanje heeft de felbegeerde Blauwe Vlag weer terug. Wethouder Henk de Graad van recreatie en toerisme hees donderdag trots de vlag in top, nadat Westvoorne de vlag vorig jaar misliep, omdat de waterkwaliteit de beoordeling ‘goed’ kreeg in plaats van de benodigde ‘uitstekend. Ook Jachthaven Geijsman Watersport... Read more »
  • Blauwe Vlag voor Quackstrand en drie havens
   De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend op 127 jachthavens en 56 stranden.... Read more »
  • Bouw appartementencomplex Het Posthuys in Spijkenisse gestart
   Spijkenisse - Op donderdag 22 april hebben projectontwikkelaar Herkon en Bouwonderneming Stout het startschot gegeven voor de bouw van het van appartementencomplex Het Posthuys. Om dit moment te vieren brachten wethouders Martijn Hamerslag en Igor Bal symbolisch de officiële eerste paal aan. Het Posthuys komt op de plaats van het... Read more »
  • Opnieuw geldezels aangepakt
   Westvoorne/Brielle/Hellevoetsluis - Afgelopen week zijn er in Westvoorne, Brielle en Hellevoetsluis geldezels in de leeftijd van 18 jaar tot 35 jaar aangepakt op verdenking van betrokkenheid bij internetoplichting en witwassen. Deze actie van het team Veel Voorkomende Criminaliteit Haringvliet is in navolging op de actiedagen in februari en eind maart... Read more »
  • Op zoek naar personeel? De Vacaturegids komt er weer aan
   Op zoek naar personeel? Adverteer dan in de goed gelezen Vacaturegids die 18 mei a.s. wordt gepubliceerd in de regio Voorne-Putten/Goeree/BAR/Hoeksche Waard.... Read more »
  • Schoener in ‘De Haven’ Spijkenisse opgeleverd
   Spijkenisse - De eerste woningen van het duurzame woningbouwproject Schoener in ‘De Haven’ Spijkenisse zijn opgeleverd. De eerste bewoners kregen de sleutel op symbolische wijze overhandigd door wethouder Igor Bal en Martijn Hamerslag. Alle andere nieuwe bewoners konden thuis live meekijken tijdens de overhandiging, aansluitend hadden de nieuwe buren een... Read more »
  • Start nieuw actieprogramma veiligheid
   Westvoorne - De gemeenteraad van Westvoorne heeft woensdagavond 28 april unaniem het Actieprogramma Integraal Veiligheidsplan (IVP) voor de komende twee jaar aangenomen.... Read more »
   +

   Weblog Zwolle

  • Het weer: Zon, wolken en noordwestenwind
   Zwolle – Vrijdagochtend begint Zwolle de dag met een afwisseling van wolken en zon. Laatstgenoemde heeft in de eerste helft van de morgen vermoedelijk de overhand, daarna groeien de stapelwolken in omvang en aantal. De hamvraag is vervolgens of een stapelwolk zich vrijdag ontwikkelt tot een bui. Grote kans dat... Read more »
  • Korianderplein ’s morgens tijdelijk afgesloten voor proef Schoolstraat
   Zwolle – Provincie Overijssel, gemeente Zwolle en basisscholen De Ridder Joris en De Morgenster in Westenholte starten maandag 10 mei met de pilot Schoolstraat. Wethouder William Dogger zal dit project officieel starten. Schoolstraat is een voor Zwolle nieuw project dat samen met bovenbouwleerlingen, ouders en buurtbewoners vrijwillig wordt opgezet en... Read more »
  • Griepprik-groep in Zwolle kan uitnodiging verwachten voor coronavaccinatie
   Zwolle – Wie 18+ is en elk jaar van de huisarts een uitnodiging voor de griepprik krijgt, valt onder de groep met een medische indicatie. Je huisarts heeft je bij het RIVM aangemeld voor een coronavaccinatie. De GGD IJsselland deelt mee dat je een brief op de mat kunt verwachten... Read more »
  • Nieuw wandelevenement in Zwolle: Zet een stap tegen kanker
   Zwolle – Toen KWF begin april deelnemers en lokale organisaties het bericht stuurde dat gestopt werd met de SamenLoop voor Hoop, was de schok groot. De SamenLoop voor Hoop werd vele jaren door heel Nederland gehouden. De motivatie van KWF was zakelijk: de vaste lasten, waaronder licentiekosten voor het Amerikaanse... Read more »
  • Fietser belandt in ziekenhuis na aanrijding in Berkum
   Zwolle – Een fietser is donderdag aangereden door een auto op de Boerendanserdijk. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Elzenlaan. Rond kwart voor twee ’s middags fietste de man op zijn elektrische fiets over de Boerendanserdijk. Een automobilist komende vanuit de Elzenlaan botste tegen hem aan. De fietser kwam... Read more »
  • Smeerboel bij kettingbotsing in Diezerpoort
   Zwolle – Vier auto’s raakten donderdag betrokken bij een kettingbotsing op de Burgemeester Drijbersingel in Diezerpoort. Niemand raakte gewond. Wel ontstond er een behoorlijke smeerboel omdat emmers met witte verf in een auto open sprongen. Rond kwart over twaalf ’s middags moest een automobilist voor een stadsbus uitwijken. Hierbij gaf... Read more »
  • Het weer: In de middag meer bewolking en kans op een bui
   Zwolle – Donderdag is het ‘s morgens frisjes en er kunnen mistbanken hangen, vooral in het buitengebied van Zwolle. Er is weinig wind. Om 5.55 uur is de opkomst van de zon en die verschijnt ook echt in beeld boven de stad. ’s Morgens hebben we waarschijnlijk nog niet veel... Read more »
   +

   Flakkee Nieuws

  • Bestuurder gewond na eenzijdig ongeval op Westdijk
   Vrijdagmorgen 7 mei 2021 is in de vroege ochtend een auto van de dijk geraakt op de Westdijk tussen Herkingen en Dirksland. De bestuurder raakte vervolgens een boom, botste tegen een muur van een schuur en kwam daarna op z’n kop tot stilstand.... Read more »
  • Fotowedstrijd voor inwoners van Dirksland, Herkingen en Melissant
   De blauwe Dino van Delta Fiber is een opvallende verschijning. Eerder stond een metershoog exemplaar in Oude-Tonge en in Dirksland. De kleine versie van de Blauwe Dino heeft zich op drie verschillende plaatsen laten zien. Namelijk in Dirksland, Melissant en Herkingen. Ben je inwoner van een van deze plaatsen en... Read more »
  • Duurzame verkeersborden in Nieuwe-Tonge
   Maandag 3 mei 2021 onthulde wethouder Tea Both-Verhoeven het eerste duurzame verkeersbord in Nieuwe-Tonge. De gemeente wil in de openbare ruimte meer gebruik maken van zogenaamde biobased producten, gemaakt van groene grondstoffen.... Read more »
  • Aangepaste vorm van Dodenherdenking 4 mei 2021
   Ook in 2021 vond Dodenherdenking vanwege coronamaatregelen op een andere manier plaats dan gebruikelijk. Binnen de gemeente Goeree-Overflakkee legden bestuurders een krans bij de oorlogsmonumenten waar normaal gesproken een herdenkingsmoment wordt georganiseerd. Behalve een fotograaf waren daar geen andere personen bij aanwezig.... Read more »
  • Inzet brandweer voor een grote brand in een schuur
   De brandweer heeft dinsdagmorgen 4 mei 2021 meerdere eenheden ingezet om een brand in een composthoop te bestrijden. De composthoop lag opgeslagen in een loods aan de Groeneweg in Nieuwe-Tonge.... Read more »
  • De Inktvis uit Dirksland zoekt naar eigenaar van de muntschat
   Eind april 2021 zijn de leerlingen van groep 5 en 6 van de Inktvis in Dirksland tijdens de themaweek op zoek geweest naar de eigenaar van de muntschat, die in de zomer van 2018 gevonden werd door Arco Hoekman. Van wie zou hij toch zijn geweest?... Read more »
  • Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis koploper in digitale zorg
   Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zet grote stappen in het digitaliseren van de zorg. Landelijk gezien mag het ziekenhuis zich tot één van de koplopers rekenen in de digitale zorg. Waar digitalisering binnen ziekenhuizen landelijk voornamelijk wordt ingezet voor specifieke doelgroepen, onderscheidt het Dirkslandse ziekenhuis zich door het beschikbaar maken van... Read more »
   +

   Nieuws uit Urk

  • Wegpiraat krijgt rijles voor fuif
   Als je moas met het zweet in hun naad bij je in de auto zitten, moet je als aanstaande bruidegom niet raar opkijken als ze een rijexamen regelen voor je vrijgezellenfuif. Het overkwam Kobus Hoekstra. Op dinsdagochtend werd hij door zijn moas van de bouw afgeplukt en in een kikkerpak... Read more »
  • Herdenking bij Vissersmonument afgelast
   De traditionele herdenking voor omgekomen vissers, bij het Vissersmonument, gaat ook dit jaar niet door.... Read more »
  • Talma ontvangt kistje geveilde meischol
   Het kistje meischol dat maandagmorgen werd geveild voor het Prinses Máxima Centrum, is geschonken aan Talma Urk.... Read more »
  • Duurzame kas voor de Bosrand
   Zorgboerderij de Bosrand (Vormtweg 14) streeft naar het bouwen van een duurzame kas, waarin cliënten kunnen leren hoe planten groeien en zien waar hun eten vandaan komt. Stichting Vrienden van de Bosrand, bestaande uit Dittie Hoekstra, Jurie Pasterkamp en Ludy Ruiten, maakt zich hard voor de fondsenwerving voor de realisatie... Read more »
  • Bijzondere vangst voor de UK 124
   De flyshooter UK 124 'Luut Senior' had onlangs een bijzondere vangst: een grote steur, met een lengte van anderhalve meter.... Read more »
  • Unieke beelden van Urk tijdens de oorlog uitgezonden
   Unieke filmbeelden van Urk tijdens de oorlog en bevrijding kwamen onlangs terecht bij Omroep Flevoland. De beelden werden uitgepluisd, geanalyseerd en de verhalen erachter opgespoord. Vanavond zendt Omroep Flevoland de documentaire ‘De camera van Dirk de Boer’ uit.... Read more »
  • Scouting staat stil bij Oorlogsmonument
   De kinderen van scouting Jampeldekamp hebben vorige week woensdag stil gestaan bij het Oorlogsmonument.... Read more »
  %d bloggers liken dit: