No RSS Item
  +

  Alphen a-d Rijn - Rodi.nl

 • Fietsmaatjes breidt uit: duofiets in elke kern van Rijnwoude
  ALPHEN - Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is afgelopen zaterdag officieel van start gegaan in de dorpen Benthuizen, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp. In restaurant De Juffrouw in Hazerswoude-Dorp overhandigde het bestuur van Fietsmaatjes de naamborden voor de duofietsen voor deze vier kernen die gezamenlijk ook wel bekend... Read more »
 • Gratis compost halen op landelijke compostdag
  ALPHEN - Het is zaterdag 25 maart de landelijke compostdag. Als dank voor het scheiden van jouw etensresten, snijafval en tuinafval biedt de gemeente Alphen jou graag gratis compost aan. Je kunt als inwoner van de gemeente Alphen op vertoon van je afvalpas op meerdere plaatsen twee zakken compost ophalen.... Read more »
 • Ondernemersloket Circulaire Economie geopend in gemeente Alphen
  ALPHEN - Het ondernemersloket Circulaire Economie is afgelopen week van gestart gegaan. Hier krijgen MKB-ondernemers uit de gemeente Alphen laagdrempelige en toegankelijke ondersteuning als ze aan de slag willen met circulair ondernemen. Het ondernemersloket helpt met kennis, het versterken van circulaire ketens binnen bestaande netwerken en biedt inspiratie voor ondernemers... Read more »
 • Dubbel jubileum voor Rotaryclub Boskoop
  BOSKOOP - “Jij bij de Rotary? Dat is toch niks voor?" Dat is een veel gehoorde vraag als je zegt lid te worden van de Rotaryclub, stelt de club in Boskoop. “Maar niets is minder waar. Rotary is een bloeiende en boeiende club waar je je gauw thuis voelt en... Read more »
 • Afscheid van oude scheepswerf: 'Veel herinneringen'
  ALPHEN - Zoveel herinneringen! Langs de Oude Rijn in Alphen stonden vroeger een bloeiende scheepswerf en daarna een oliehandel. De bedrijven zijn allang weg, de gebouwen staan er nog, maar worden binnenkort gesloopt voor nieuwbouw. Zaterdag konden belangstellenden afscheid nemen van de plek. Met veel verhalen over vroegere tijden.... Read more »
 • Haaspop uitgebreid: 'er is voor ieder wat wils'
  BOSKOOP – Zeg je Pasen, dan zeg je in Boskoop Haaspop. In de Boskoopse polder, tussen weilanden en kwekerijen, is het dan drie dagen festival. De editie 2023 is uitgebreid met tenten voor verschillende muziekstijlen: elke avond mainstage, boerenrock en skihut. Op 7, 8 en 9 april geldt: voor ieder... Read more »
 • Atelier Verfstreken: mensen trots laten zijn op wie zij zijn en wat zij maken
  ALPHEN AAN DEN RIJN – In april is het alweer drie jaar geleden dat Galerie en Kunstuitleen Atelier Verfstreken verhuisde van het tijdelijke onderkomen in Castellum naar de Van Boetzelaerstraat (tegenover nieuwbouwproject De Toussaint). Bij Atelier Verfstreken, een initiatief van Ipse de Bruggen, werken mensen met een verstandelijke beperking die... Read more »
  +

  NH Nieuws - Alkmaar

 • Magneetvisser John uit Heiloo vist schatkistje met munten op: "Echt een geluksmomentje"
  Een messing kistje met met daarin ruim honderd bijzondere muntjes waaronder een halve dollar met daarop het portret van John F. Kennedy. Magneetvisser John Molenaar (58) uit Heiloo viste het afgelopen zaterdag uit het water in Bergen op Zoom. "Als je zoiets naar boven haalt dan komt er een stukje... Read more »
 • Ex-coalitie Alkmaar houdt elkaar vast, en wil de stad opnieuw besturen
  Burgemeester Anja Schouten is de enige die het schip Alkmaar nog bestuurt. Om alle partijen weer aan boord te krijgen, zijn de gesprekken voor een nieuwe coalitie in volle gang. De PvdA doet daarin het woord namens de groep voormalige coalitiepartijen GroenLinks, CDA, Leefbaar Alkmaar, ChristenUnie, SP en dus PvdA.... Read more »
 • Hondenbezitters voelen zich aan het lijntje gehouden: "Wachten op slachtoffers"
  Hondenbezitters in De Hoef in Alkmaar willen zo snel mogelijk een afgesloten speelweide voor hun trouwe viervoeters. Het losloopgebied, waar ze nu wandelen, ligt vlakbij een drukke weg waardoor het gevaarlijk is om de hond los te laten. "Het is een hele onlogische plek voor een losloopgebied", vertelt initiatiefnemer Marjolein... Read more »
 • Zwak begin zorgt voor teleurstellende avond AZ bij FC Twente
  AZ heeft op bezoek bij FC Twente verloren. De Alkmaarders stonden binnen een kwartier 2-0 achter door twee vroege goals van Manfred Ugalde. Jesper Karlsson maakte nog 2-1, maar verder kwam AZ niet. Daardoor zakt de ploeg van Pascal Jansen naar plek vier.  Het begin van AZ kan met recht als... Read more »
 • Stratenmakers leggen vakmanschap langs de lat tijdens Noord-Hollands kampioenschap
  Vijf Noord-Hollandse stratenmakers koppels streden in Heerhugowaard met elkaar om het Noord-Hollands kampioenschap stratenmaken. "We kijken niet naar snelheid, maar puur naar netheid." Dat legt Martin Vijn, docent op het Regio College en jurylid, uit aan mediapartner Dijk en Waard Centraal. "Hoe ziet het werk eruit, ligt het er netjes... Read more »
 • Ons Dorp: Anja groeide op rond de Ruïnekerk: 'De achterdeur stond altijd open'
  Als dochter van een opticien groeit Anja Pastoor op in het hart van Bergen. Het zijn de jaren '50: de tijd van een babyboom. De vele winkeliers rondom de Ruïnekerk hebben grote gezinnen. Verkeer is er nauwelijks en de kinderen spelen iedere dag op straat.  "Mijn moeder had regelmatig een... Read more »
 • Roemruchte kasseienstrook de Munnikenweg weer open na grote renovatie
  In 2018 kreeg de oudste straat van Alkmaar, de Munnikenweg, een plekje op de gemeentelijke monumentenlijst. De bedoeling daarvan? Dat de straat zijn karakter bewaart, ondanks werkzaamheden. Die werkzaamheden zijn inmiddels klaar, en de straat is weer begaanbaar. "We hebben een groot gedeelte van het riool vervangen en daarna hebben we... Read more »
  +

  NH Nieuws - Amsterdam

 • Gewapende overval op supermarkt in Noord, daders gevlucht
  Bij een filiaal van de Lidl op Zuideinde in Noord heeft vanochtend een gewapende overval plaatsgevonden. Twee mannen vielen gewapend de supermarkt binnen en hebben alleen een mobiele telefoon meegenomen. Niemand raakte gewond.  De overval gebeurde rond 6.10 uur in de ochtend. Medewerkers werden tijdens de overval bedreigd met een... Read more »
 • Amsterdamse wijk staat stil bij slachtoffers aardbeving: "Verdriet wordt kleiner als je het deelt"
  Bewoners uit de Amsterdamse wijk Nieuw-West liepen gisteravond een tocht naar Plein '40-'45 voor de aardbevingsslachtoffers uit Turkije en Syrië. In het Glazen Huis op het plein kunnen mensen de komende tien dagen samenkomen om te rouwen. De bewoners organiseerden de stille tocht om respect te betuigen aan de omgekomen Syriërs en... Read more »
 • 'Technisch manager Gerry Hamstra vertrekt bij Ajax'
  Technisch manager Gerry Hamstra staat voor een vertrek bij Ajax. Dat schrijft de Telegraaf. Volgens de krant onderhandelen Ajax en Hamstra op dit moment over de afkoop van het contract van Hamstra, dat loopt tot 2024. Hamstra heeft volgens De Telegraaf zelf bij de clubleiding aangegeven dat hij wil vertrekken.... Read more »
 • Jonge verdachte (16) voor tweede keer aangehouden voor dood Amsterdammer Roffinho
  Een 16-jarige jongen uit Dordrecht is aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in Amsterdam-Zuidoost vlak voor kerst. Dat meldt de politie.  Dezelfde jongen werd vlak na de schietpartij ook al opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij.  De jongen werd destijds vrijgelaten, maar bleef wel verdachte. De... Read more »
 • Linda wil van woning ruilen, maar huis wordt vrije sector als ze vertrekt: "Sociale huur gaat eraan"
  Linda Hooft woont sinds 2005 op de Weesperstraat in Amsterdam in een sociale huurwoning, maar om gezondheidsredenen wil ze haar woning uit. De wens is om rustiger te wonen, buiten Amsterdam. Ze heeft woningruilers gevonden, maar volgens de Key zouden die te weinig verdienen om het huis te betalen. Na onderzoek... Read more »
 • AFAS Live in oktober het podium voor de World Padel Tour
  De World Padel Tour komt in oktober van dit jaar weer naar de stad. Het toernooi waar de beste padelspelers van de wereld strijden om de winst gaat worden gehouden in de AFAS Live. Afgelopen september stond de top van de padelwereld al in de Centrale Markthal in West tegenover elkaar, dat toernooi werd het... Read more »
 • Bewoners overnachten in hotel na explosie Amsterdam-Zuidoost: "Ik sta te trillen"
  Door de explosie in een appartementencomplex in een appartementencomplex aan het Maarsenhof in Amsterdam-Zuidoost moest een deel van de bewoners vannacht in een hotel slapen. Ze werden in busjes van het Rode Kruis vervoerd.  Het explosief ging rond 3.00 uur af. "Het was heftig. Het leek op een granaatontploffing, wat iedereen... Read more »
  +

  NH Nieuws: Laatste nieuws

 • Overleden persoon aangetroffen in woning aan Erfgooiersdreef in Blaricum
  Maandagavond is in een woning aan de Erfgooiersdreef in Blaricum een overleden persoon aangetroffen. De politie en Forensische Opsporing doen op dit moment onderzoek in de woning.  Een woordvoerder van de politie laat weten: "In een woning hebben wij een overleden persoon aangetroffen en daar doen we op dit moment... Read more »
 • Pieter Seldenrijk, de man achter stropop A1, blikt terug op bizarre periode
  Een metershoge stropop die weer lacht, de enorme verkiezingswinst van de BBB en het met veel moeite omgooien van zijn eigen bedrijf. Het is een bizarre periode geweest voor Eemnesser boer Pieter Seldenrijk. In het radioprogramma NH Gooi de Lunchclub blikt hij terug op de afgelopen maanden en kijkt hij... Read more »
 • Woonzorgcentrum in Huizen ontruimd na brand in bankstel
  In Huizen is vanmorgen een woonzorgcentrum ontruimd nadat er brand was uitgebroken in een woning. Bij de brand kwam veel rook vrij. In totaal werden 26 bewoners in veiligheid gebracht. Het gaat om een woonzorgcentrum aan de Oranje Weeshuistraat. Het vuur brak iets voor 8.00 uur uit in een bankstel. Een bewoner is... Read more »
 • Groot bouwobstakel eindelijk aangepakt; Hilversum verlaagt overal de parkeernormen
  Het bouwen van woningen in Hilversum moet een stuk makkelijker gaan nu de gemeente de parkeernormen verlaagt. Te vaak was de strenge eis een struikelblok voor ontwikkelende partijen. Na jarenlang met lede ogen geconstateerd te hebben dat bouwprojecten niet door konden gaan, gooit Hilversum het parkeerroer om. Dat is goed... Read more »
 • Beelden van plaatsen explosief bij beautysalon Laren vrijgegeven
  Er zijn beelden gepubliceerd van het explosief dat in februari bij de beautysalon in Laren werd gelegd. De politie heeft deze beelden gedeeld met RTV Utrecht en hoopt dat iemand de dader herkent.  In het opsporingsprogramma van RTV Utrecht, Bureau Hengeveld, zijn de beelden uitgezonden. Op het bewakingsbeeld is te zien... Read more »
 • 8 jaar cel en tbs voor doden vrouw tijdens bondageseks en dumpen lichaam in vaart
  De 48-jarige Erwin G. is in hoger beroep veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging. In 2018 bracht hij Edita Moliené tijdens bondageseks om het leven, waarna hij haar lichaam in de Muidertrekvaart dumpte. De 42-jarige Moliené uit Naarden werd 20 september 2018 in de Muidertrekvaart gevonden. Haar... Read more »
 • Fietsers hoeven straks minder lang te wachten bij Hilversumse 'Kleine Spoorbomen'
  Fietsers en voetgangers hoeven straks minder lang te wachten bij de Kleine Spoorbomen in Hilversum. Als auto's over twee jaar geen gebruik meer kunnen maken van deze overgang, dan regelt spoorwegbeheerder ProRail dat de spoorbomen per uur minder lang gesloten zijn. Daarnaast zorgt de gemeente Hilversum ervoor dat het op... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlem

 • Haarlems café De Vijfhoek heel even 'wereldberoemd' op BBC: "Internationale doorbraak"
  Nico Stammis keek gek op toen hij gisterochtend de BBC aan het kijken was. In het quizprogramma QI zag hij ineens het Haarlemse café De Vijfhoek voorbij komen tijdens één van de vragen. "We hebben gelijk een foto gemaakt en op Facebook gezet." Nico en zijn vrouw zijn vaste kijkers... Read more »
 • Het is bijna lente! Het Frans Halsplein is er helemaal klaar voor
  De lente van 2023 barst bijna los. Vanavond om 22.24 uur precies gaat de astronomische lente van start, al is daar op deze kille en regenachtige maandag nog weinig van te merken. Hoewel... Op meerdere plekken in Haarlem spat het voorjaar er al vanaf. Zo trotseren duizenden narcissen de kou... Read more »
 • KNRM Zandvoort krijgt met moeite de roosters rond, zoektocht naar vrijwilligers
  "Het gaat allemaal krapjes. Als er zieken zijn of mensen op vakantie gaan, dan gaan er wel gaten in het rooster ontstaan", zegt schipper Jan Willem van den Bout van de KNRM in Zandvoort. De lokale reddingmaatschappij is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers om te voorkomen dat er straks... Read more »
 • Nog één keer samen met buurtgenoten eten, voordat het vasten voor de ramadan begint
  Het begin van de ramadan wordt in Haarlem traditioneel het weekend ervoor al ingeluid. Voor de negende keer gaan de moslims, die vanaf woensdag een maand lang gaan vasten, nog één keer samen met hun buren eten.  De ramadan begint dit jaar dinsdag bij zonsondergang zo rond 19.00 uur. Vanaf... Read more »
 • Een voetbalkantine vol emoties: na 24 jaar krijgt de Bloemendaalse Baidy daar zijn Nederlandse paspoort
  Het was een uitgelaten sfeer vanmiddag in de voetbalkantine van BVC Bloemendaal. Niet vanwege een wedstrijdoverwinning, maar omdat kind van de club Baidy N'Diade (40) na 24 jaar procederen en wachten eindelijk zijn Nederlandse paspoort in ontvangst kon nemen.  Baidy is 'dolblij en ontzettend dankbaar' met zijn nieuwe nationaliteit. Ruim... Read more »
 • Hoe Joris Escher in de voetsporen van zijn oudoom stapte: "Ik was dat jongetje in die prent"
  Als hij als jongetje de trap in zijn ouderlijk huis afliep, hing daar altijd het portret van zijn oudoom. Liggend in een stoel, kussentje achter zijn hoofd, toppen van de vingers tegen elkaar aan. Tijdens de Boekenweek vertelt Joris Escher in Athenaeum Boekhandel in Haarlem over hoe zijn oudoom een... Read more »
 • Werkplaats Treinmodernisering Haarlem ondergaat zelf grote opknapbeurt
  Het zit op de rand van het bedrijventerrein Waarderpolder, gebruikt gas voor een heel dorp en biedt werk aan maar liefst 800 mensen. NS Treinmodernisering begon ooit als station voor Haarlem en door de jaren heen heeft het al verschillende grote metamorfoses ondergaan. Nu staat de volgende voor de deur. Toen... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlemmermeer

 • OM eist 3,5 jaar cel tegen Rai Vloet voor ongeluk bij Schiphol waarbij Gio (4) omkwam
  Profvoetballer Rai Vloet hoorde vandaag 3,5 jaar cel en een rijontzegging van vier jaar tegen zich eisen in de rechtbank van Haarlem. Het OM stelt hem volledig verantwoordelijk voor het ongeluk op 14 november 2021 op de A4, waarbij de vierjarige Gio Roos om het leven kwam. De voetballer had... Read more »
 • Wéér een ongeluk op 'onoverzichtelijke' rotonde in Aalsmeer, één gewonde
  Bij een rotonde op de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer heeft vanavond een ongeluk tussen een fatbike en personenauto plaats gevonden. De opzittende van de elektrische fiets raakte gewond en is door ambulance personeel nagekeken.  De personenauto en fatbike (elektrische fiets) kwamen vanavond door nog onduidelijke reden met elkaar in botsing.... Read more »
 • Uitvaart tattoo-artiest Steve morgen in Lisse, nog geen vorderingen in onderzoek
  De uitvaart van de lokaal bekende Steve Mahakena is morgen in Lisse. De tattoo-artiest die onder meer een shop in Nieuw-Vennep runde, kwam anderhalve week geleden om het leven in een appartement aan de Egholm in Hoofddorp. Nog altijd is niet bekend wat zich in de woning heeft afgespeeld. De politie heeft... Read more »
 • VVD dankzij verlies FVD en ondanks winst BBB meestgekozen partij in Haarlemmermeer
  Dankzij het daverende verlies van Forum voor Democratie en ondanks de opkomst van de BoerBurgerBeweging (BBB) is de VVD weer de populairste partij in Haarlemmermeer. Toch had het niet veel gescheeld of de liberalen hadden hun koppositie moeten afstaan aan BBB. Het verschil tussen de twee partijen is namelijk maar 0,7... Read more »
 • Last minute stemmen en stemmen tellen in Hoofddorp: "Moet secuur, anders moet het over"
  Ook in het Hoofddorps cultuurcentrum C. (voorheen het Cultuurgebouw) tellen vrijwilligers vanavond de stemmen van de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen. NH-verslaggever Rosanne van Veen was getuige van de laatste stemmen en trok wat stemmers en tellers aan hun jas. "Dit moet secuur, want anders moet alles over", vertelt vrijwillig teller... Read more »
 • Verkiezingsvlog Haarlemmermeer & Amstelland: in de zon en in de rij om te stemmen
  Voor het eerst in twee jaar mogen we vandaag weer naar de stembus, ditmaal voor de provinciale staten en waterschappen. Of die verkiezingen leven in de regio? NH Nieuws-verslaggever Nina Honig ging langs bij stembureaus in Haarlemmermeer en Amstelland.  Bij het stembureau in Oude Meer - een van de buurtschappen in... Read more »
 • Volg hier de verkiezingsuitslag in regio Haarlemmermeer
  Alle stemmen zijn binnen en de eerste stemmen zijn geteld. Benieuwd hoe er in jouw regio is gestemd? Check het in de uitslagentool! Kijk hieronder of de uitslagen in jouw gemeente al bekend zijn. De tool wordt constant geüpdatet:... Read more »
  +

  NH Nieuws - Noordkop

 • Eindelijk weer dikbillen met Paasvee, kleine dieren moeten nog wel een jaartje wachten
  Het mag weer: volgende week woensdag is na vier jaar eindelijk Paasvee in Schagen. Uiteraard mét de dikbillen. Vorig jaar werd er wel een voorjaarsfeestje gevierd, maar nog zonder de koeien. Nu staat alles weer op de planning. Met uitzondering van de kleine dieren: "Vanwege de verbouwing aan het winkelcentrum Makado en... Read more »
 • Docu: Texelse duikers spoelden unieke jurk uit scheepswrak gewoon af met tuinslang
  De 'Nachtwacht van de Nederlandse maritieme archeologie'. Zo wordt de 17e-eeuwse japon genoemd die Texelse duikers uit het Palmhoutwrak boven water hebben gehaald. Toen nog niet wetende dat ze een belangrijke historische vondst hadden gedaan. "Een inbreker is op zoek naar een kluis, wij wilden echt weten wat er in... Read more »
 • Texel heeft het beste lamsvlees, maar als je het wil kopen, heb je vaak pech
  De Texelse schapenboer Arjen Boerhorst wil zijn lamsvlees ook buiten Texel verkopen, maar dat is veel moeilijker dan gedacht. Het meeste lamsvlees blijft daardoor op Texel, terwijl het lamsvlees in de Noord-Hollandse supermarkt nog altijd uit Nieuw-Zeeland komt. Vergezeld door een paar van zijn schapen sjokt Arjen Boerhorst in de... Read more »
 • Helleman maakt negen goals in één wedstrijd voor zaalvoetbal eredivisionist Texel '94
  Voor Yorgo Helleman is de wedstrijd die hij vanavond tegen Den Haag speelde er niet eentje om snel te vergeten. De zaalvoetballer maakte in de degradatiegroep van de eredivisie liefst negen doelpunten voor Texel '94 tegen ZVV Den Haag.  Met zijn negen treffers tekende Helleman voor exact de helft van de... Read more »
 • Zeespiegelstijging? Zeegras kan helpen als natuurlijke kustbeschermer
  Is zeegras een oplossing voor een sterkere kust? En wat is de rol van slijkkreeftjes? Zoekend naar een mogelijk antwoord op de stijgende zeespiegel ontdekten onderzoekers van het NIOZ op Texel dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en de bodem dus stabieler maakt. Maar ja, minuscule... Read more »
 • Voortbestaan Texel Zoo op losse schroeven: 'Dierentuin past niet bij Texelse kernwaarden'
  Het voortbestaan van Texel Zoo bij Oosterend staat op losse schroeven. Burgemeester en wethouders van Texel stellen de gemeenteraad voor geen vergunning te verlenen voor het legaliseren van de kleinschalige dierentuin. Texel Zoo is 'geen toevoeging van dagrecreatie die aansluit op de Texelse kernwaarden' staat in het voorstel van de... Read more »
 • Zo'n 120 bezwaren binnengekomen op eerste versie van toeristisch toekomstplan Texel
  Tot afgelopen maandag konden er zienswijzen worden ingediend tegen het toeristisch toekomstplan. Met dit bestemmingsplan hoopt Texel dat er een betere balans komt tussen de toeristen en de eilandbewoners. Maar er is ook veel kritiek op van alle kanten, en dat blijkt wel uit het aantal zienswijzen die zijn binnengekomen: zo'n... Read more »
  +

  NH Nieuws - Schiphol

 • Vliegmaatschappijen bij de rechter op ramkoers met Schiphol, Staat én omwonenden
  Kan de overlast door Schiphol echt alleen afnemen als er minder vluchten zijn of hebben omwonenden eerder baat bij stillere, schonere vliegtuigen? Op de korte termijn is minder hinder alleen haalbaar door krimp, vindt minister Harbers van Infrastructuur. Luchtvaartmaatschappijen op Schiphol, met KLM voorop, schreeuwen moord en brand en vechten... Read more »
 • Omwonenden mengen zich in rechterlijke strijd tegen krimp Schiphol
  Omwonenden van Schiphol voegen zich volgende week bij de staat in een rechtszaak die meerdere luchtvaartmaatschappijen tegen de regering hebben aangespannen om de voorgenomen krimp terug te draaien. De maatschappijen willen dat de rechter het besluit van minister Harbers (Infrastructuur) om Schiphol te laten krimpen terugdraait. KLM, Transavia, TUI en Corendon... Read more »
 • Easyjet erkent FNV, stakingen op Schiphol voorlopig van de baan
  Het cabinepersoneel van prijsvechter Easyjet ziet af van stakingen in de komende meivakantie op Schiphol. Dat laat vakbond FNV aan NH Nieuws weten. De Britse luchtvaartmaatschappij wilde niets weten van onderhandelingen met de bond, maar is onder druk van stakingsdreigingen gezwicht en erkent FNV voortaan als gesprekspartner.  Easyjet wilde alleen... Read more »
 • Kabinet: mogelijk toch geen krimp Schiphol, wel minder nachtvluchten
  Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid om toch af te zien van de aankondigde krimp op Schiphol. Vorig jaar besloot minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat dat het maximumaantal vluchten op de luchthaven vanwege de herrie moet worden teruggebracht van 500.000 naar 440.000 per jaar. In plaats van krimp stelt Harbers... Read more »
 • NH Airtime: Eindeloos taxiën naar de Polderbaan van Schiphol
  Er zijn maar weinig luchthavens op de wereld die zes of meer start- en landingsbanen hebben. Die grote luchthavens liggen dan ook bij miljoenensteden, zoals Chicago en Dallas. Chicago O'Hare heeft er het meest: acht banen, gevolgd door Dallas-Forth Worth (7). Daarna komen Denver, Detroit en... Schiphol, die alle drie... Read more »
 • Te zwaar werk door koffersjouwers op Schiphol afgestraft door Arbeidsinspectie
  Zes bagage-afhandelingsbedrijven op Schiphol moeten per direct hun koffersjouwers voorzien van hulpmiddelen om het laad- en loswerk te verlichten. Dat eist de Arbeidsinspectie. Het werk in de bagagehallen moet binnen twee jaar geautomatiseerd of gemechaniseerd zijn. Als de afhandelingsbedrijven de aanpassingen niet doorvoeren, kunnen ze bij toekomstige inspecties op Schiphol... Read more »
 • 85 mensen klaagden vorig jaar ruim 167.000 keer over Schiphol, de helft van alle klachten
  85 mensen hebben vorig jaar gezamenlijk ruim 167.000 keer geklaagd over vliegtuigoverlast van Schiphol, bijna de helft van het totaal aantal klachten. De grootste herrieschoppers waren opnieuw vrachtvliegtuigen van het type Boeing 747-400. Dat meldt het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS). De Boeing 747-400 is een verouderd, viermotorig toestel en maakt... Read more »
  +

  NH Nieuws - West Friesland

 • Documentaire over populaire zanger Antoon volgende maand in bioscopen te zien
  De documentaire Antoon - Engel, over de populaire zanger en producer Antoon, wordt op 21 en 23 april in zo'n 80 Nederlandse bioscopen uitgezonden. De film is geproduceerd door de vader en manager van de zanger, Justus Verkerk uit Midwoud.   Antoon - echte naam Valentijn Verkerk - groeide op in het... Read more »
 • Hoorns stadsstrand krijgt een foodtruck én een strandpaviljoen
  Op het nog in aanleg zijnde stadsstrand komt een foodtruck en ook nog een strandpaviljoen. Gerund door Hoornse ondernemers Mansur Mihanpour en Elle Mol. "Met een glas rosé naar de zonsondergang kijken aan het mooie Markermeer." Elle Mol, eigenaar van Sportcafé Zwaag en café de Harmonie, ziet zijn strandpaviljoen al helemaal voor... Read more »
 • Groot feest in Hoogkarspel: in Niger ontvoerde Jeff Woodke na 6 jaar vrijgelaten
  Groot feest bij de broers Ronald en Jeroen Molenaar uit Hoogkarspel, nu Jeff Woodke - de Amerikaanse man van hun zus Els - eindelijk is vrijgelaten. Hij werd ruim zes jaar geleden in het Afrikaanse Niger ontvoerd en al die tijd vastgehouden. Jeff maakt het naar omstandigheden goed.  In de... Read more »
 • Coalitie Medemblik dwingt college tot snelle realisatie nieuw zwembad in Wervershoof
  De coalitie van gemeente Medemblik wil dat het college zo snel mogelijk begint met het realiseren van een nieuw, modern en duurzaam 'doelgroepenbad' in Wervershoof. Het huidige zwembad, De Zeehoek, sluit eind juli de deuren. Dat is veel eerder dan verwacht. Eigenlijk zou het zwembad pas over twee jaar dichtgaan.... Read more »
 • Enkhuizer Onur na maand terug uit Turks rampgebied: "Kan niet iedereen helpen"
  Onur is na een maand weer thuis. De Enkhuizer heeft wekenlang in het rampgebied in Turkije families in nood geholpen, die lijden onder de gevolgen van de zware aardbevingen van vorige maand. Samen met andere vrijwilligers zorgde hij voor levensmiddelen voor de bevolking. "Het is gek om weer terug te... Read more »
 • 4 katten in korte tijd overleden: "Ze at niet en ik wist meteen, dit is dát gif"
  In Enkhuizen is deze week een vierde kat plotseling overleden. De buurtbewoners vermoeden dat iemand de katten bewust vergiftigt. Katten komen schuimbekkend, suf en zonder eetlust thuis. De baasjes durven hun kat in de Bomenbuurt niet meer buiten te laten. De kat van Nadja Sandkul overlijdt eind februari dit jaar. Kat... Read more »
 • Twee zwembaden West-Friesland gaan dicht, maar hoe zit dat met de zwemles?
  Honderden kinderen die nu nog zwemmen bij zwembad De Zeehoek in Wervershoof en bij het zwembad van de familie Van der Werff in Hoorn, moeten straks ergens anders hun diploma halen. Beide zwembaden gaan dit jaar nog dicht. Maar waar moeten deze kinderen heen met twee dichte baden en ook een... Read more »
  +

  NH Nieuws - IJmond

 • Alle rijstroken Velsertraverse richting Velsertunnel deze zomer weer open
  Deze zomer gaan allebei de rijstroken vanaf de Velsertraverse naar de Velsertunnel na twee jaar weer open. Dat zegt Rijkswaterstaat. Door scheuren in het beton was één van de rijstroken afgesloten, wat zorgde voor nog meer files dan gebruikelijk op het drukke verkeerspunt. Beverwijks transportbedrijf BUKO is blij met de aankondiging: "Dit is... Read more »
 • Ondanks druilerig lente begin, opbouw strandhuisjes in volle gang
  Als je naar buiten kijkt, zou je het niet zeggen: maar vanavond staat de zon recht boven de aarde en begint de lente astronomisch gezien officieel. Ondanks het slechte weer wordt er op het strand hard gewerkt aan de opbouw van de honderden strandhuisjes. Zo zijn er in Wijk aan Zee... Read more »
 • Jongen (16) mishandeld en beroofd bij Beverwijkse Bazaar, twee tieners opgepakt
  Een 16-jarige jongen is gisteravond rond 20.00 uur mishandeld en beroofd op de Buitenlanden in Beverwijk. Twee 17-jarige jongens zijn aangehouden, aldus een woordvoerder van de politie. Ze komen uit Amsterdam en Alkmaar.  Het slachtoffer wordt, zo meldt de politie, zondagavond bij de uitgang van de Beverwijkse Bazaar plotseling op... Read more »
 • Anna (89) leest iedere avond één van de 2000 zeemansbrieven van haar geliefde kapitein
  Anna Jongeling (89) is een zeemansvrouw en wachtte vanaf de vijftiger jaren in IJmuiden vaak maandenlang op haar man, kapitein Ad. Hij voer over de grote vaart en moest daarom de geboorte van hun drie kinderen missen. Vier jaar geleden overleed de kapitein op 94-jarige leeftijd. Wat blijft zijn de... Read more »
 • Lentekriebels in de IJmond
  De lente leek vandaag begonnen in de IJmond. De zon scheen, de temperatuur tikte de vijftien graden aan en dat trok behoorlijk wat bezoekers naar strand, duinen en bos.  Lekker in de zon langs de vloedlijn lopen, met hond of geliefde. Het kon vandaag eindelijk weer. Het was dan ook... Read more »
 • Duur puntenverlies voor tiental Telstar op bezoek bij Helmond Sport
  Lange tijd leek Telstar op weg naar een driepunter tegen Helmond Sport. Dat veranderde nadat Christos Giousis een rode kaart kreeg. Tot overmaat van ramp scoorden de Brabanders diep in blessuretijd 2-2 via Elmo Lieftink.  Op bezoek bij Helmond Sport zorgde Telstar voor het eerste gevaar. Delvechio Blackson, deze week... Read more »
 • Hoogovenstakers komen 50 jaar later weer samen in grote kerk Beverwijk
  Vrijdagmiddag zijn heel wat oud-medewerkers van Hoogovens IJmuiden naar Beverwijk gekomen om stil te staan bij de historische stakingen van 1973. Ook voormalig vakbondsman Freek de Looze was aanwezig en vertelt wat het met hem doet om zijn collega's van 50 jaar geleden weer te zien. Bekijk hier hoe de... Read more »
  +

  NH Nieuws - Zaanstreek Waterland

 • Extra cameratoezicht in Poelenburg om autobranden tegen te gaan
  Op vier verschillende plekken in de Zaanse wijk Poelenburg komen zichtbare camera's om de kans op nieuwe autobranden te verkleinen. Dat maakte burgemeester Jan Hamming gisteravond bekend op een bijeenkomst voor bewoners. Sinds vorig jaar zomer telde de gemeente liefst 22 autobranden. De politie heeft nog geen dader(s) kunnen vinden.... Read more »
 • Fanclub Forzaan kan geluk niet op: mannen én vrouwen ZV De Zaan winnen de beker
  Zowel de mannen als de vrouwen van ZV De Zaan pakten gisteren de waterpolo-beker. Trainer van de mannen, Andreas Miralis, zijn boodschap is duidelijk: "Wij willen dit jaar drie prijzen pakken. Eerder wonnen wij de Supercup. Nu de beker, maar het grote doel is het landskampioenschap." Ook bij de vrouwen gaan... Read more »
 • Volendammer Joey Veerman vervangt Frenkie de Jong en Ajacied Steven Bergwijn haakt geblesseerd af
  Op de eerste dag van de interlandperiode hebben er al wat wisselingen plaatsgevonden in het kamp van het Nederlands Elftal. Joey Veerman is toegevoegd aan het gezelschap van bondscoach Ronald Koeman. De Volendammer in dienst van PSV vervangt de geblesseerde Frenkie de Jong. Verder vervangt Donyell Malen Steven Bergwijn. De... Read more »
 • Bankrekening van slechtziende Marco uit Zaandam voor duizenden euro's geplunderd
  "Beste Zaankanters HELP!", roept Nathalie Brijker uit Zaandam op Facebook. De bankrekening van haar vader Marco is afgelopen donderdag geplunderd nadat hij zijn bankpas is kwijtgeraakt bij winkelcentrum Gibraltar in Zaandam. "Er is in 24 uur 3.600 euro van zijn bank afgehaald", vertelt Nathalie geschrokken. Wat er precies is gebeurd... Read more »
 • 17-jarige bestuurder rijdt voetganger aan in Zaandam, vrouw zwaargewond
  De bestuurder van de auto die gisteravond een voetganger heeft aangereden aan de Vermiljoenweg in Zaandam is een jongen van 17 jaar oud. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag. Bij het ongeluk raakte een vrouw zwaargewond.  De vrouw werd gisteravond rond 20.15 uur geschept door de auto. "Wat er precies... Read more »
 • Voetganger wordt in Zaandam geschept door auto en raakt ernstig gewond
  Aan de Vermiljoenweg in Zaandam heeft vanavond een ernstig verkeersongeluk plaatsgevonden. Een voetganger werd door een personenauto geschept en raakte hierbij zwaargewond. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.  Een voetganger stak rond 20.20 uur de Vermiljoenweg, ter hoogte van de brandweerkazerne, over toen die geschept werd door een... Read more »
 • Dubbelslag voor ZV De Zaan in beker, maar landskampioenschap grote doel voor waterpoloërs
  Zowel de mannen als de vrouwen van ZV De Zaan hebben vandaag de waterpolo-beker gewonnen. Bij de vrouwen werd er met gemak gewonnen van Polar Bears met 13-7. Bij de mannen was het spannender. Daar stond het 9-9 na de reguliere speeltijd, maar de Noord-Hollanders namen de penalty's beter.  ZV De... Read more »
  +

  Brabants Centrum

 • Boxtelse band speelt in Vught met mannenkoor
  'De kunst van het weglaten', dat is waar de Boxtelse band Art of Omission voor staat. Zaterdag 6 mei treedt de muziekformatie op in Vught tijdens het voorjaarsconcert van het Vughts Mannenkoor.... Read more »
 • Koploper bijt zich stuk op Boxtelse tafeltennissers
  Niet alleen door het gelijkspel van het eerste team tegen de koploper, beleefde Taverbo een uitstekend weekeinde. Ook dankzij de zilveren medaille van jeugdtalent Sanne van der Schoot (16) tijdens een landelijk toernooi in Den Haag heeft de tafeltennisvereniging zichzelf op de kaart gezet.... Read more »
 • Vermoedelijke woningbrand blijkt toch iets anders te zijn...
  De Boxtelse brandweer trok maandagavond rond half acht uit voor een woningbrand aan de Jan van Brabantstraat in Boxtel. Tenminste, zo deed de melding vermoeden...... Read more »
 • Vion lapt bijna 4 ton voor klein deel van Boseind
  Een deel van de weg Boseind dat nu nog in bezit is van de gemeente Boxtel, wil het college verkopen aan Vion. De varkensslachterij kan zo het terrein beter omheinen, veiliger voor personeel en leveranciers bij acties en demonstraties.... Read more »
 • Debutant aan de haal met twee prijzen tijdens Romkankletsen
  Steef Schellekens heeft dit weekend tijdens het Romkankletsen in Gemonde zowel publieksprijs de ChristCup gewonnen als de KomopKan. Tot het einde was het spannende die er met de winst aan de haal zou gaan, maar Steef trok als debutant uiteindelijk aan het langste eind. De kolderieke avonden vonden vrijdag, zaterdag... Read more »
 • Citroënmarkt Liempde: van 'lelijke eendjes' tot 'mooie zwanen'
  Liefhebbers van het Franse automerk Citroën, kwamen zaterdag helemaal aan hun trekken in Liempde. Daar werd namelijk een zogeheten A-markt gehouden door de Enige Echte Eend Club (EEEC).... Read more »
 • Discutabele goal nekt RKSV Boxtel
  De thuiswedstrijd die RKSV Boxtel zondag tegen het Eindhovense Tivoli speelde, was niet om over naar huis te schrijven. Het niveau aan beide zijden was niet best. De elftallen creëerden amper kansen. De bezoekers trokken door een discutabele goal uiteindelijk aan het langste eind.... Read more »