+

  Asser Journaal

 • Zaken die ons raken. Herriemakers!
  Zaken die ons raken Herriemakers! ASSEN- We moeten het toch nog maar eens opschrijven, vinden mijn vrouw en ik. Het gaat over motoren. Een gevoelig onderwerp in een stad als Assen vermoeden wij. TT-liefhebbers zullen het dan ook op voorhan ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken Bakker Ritsma,
  Zaken die ons raken Bakker Ritsma, ASSEN- Het kwam allemaal door een foto die ik op Instagram zag. Die foto kwam van Bas. Bas is een jongeman die van Amstelveen naar China is gefietst. Van daar gaat hij door naar Singapore. Bas is een vrie ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Fijnstof is niet fijn!
  Zaken die ons raken Fijnstof is niet fijn! ASSEN- De gevaren van fijnstof als veroorzaker van longaandoening zijn veel groter dan werd gedacht. De longartsen roepen het luid en duidelijk. ‘Fijnstof is een bedreiging voor de volksgezon ... [naar artikel]... Read more »
 • Winkel in = Winkel uit. Steeds verrassend.
  Winkel in =Winkel uit. Steeds verrassend,.....… ASSEN- We waren in een winkel van het ‘Kruidvat’. U weet wel die winkel die steeds ‘verrassend’ is. We kochten wat Laurierdropjes en een Koortsthermometer ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Slavenarbeid.
  Zaken die ons raken Slavenarbeid. ASSEN- De Sinterklaas is weer voorbij. Ik durf nu proberen iets op te schrijven waar ik al enige tijd (in gedachten) mee rondloop. Het is een buitengewoon gevoelig onderwerp. Het gaat over ons verleden. Ov ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Wie plukt de vruchten?
  Zaken die ons raken Wie plukt de vruchten? ASSEN- Een brief van Univé. Het zal wel over een zorgverzekering gaan, zei ik. De brief werd op het stapeltje gelegd. ‘Maar dat had je gedroomd’, riep mijn vrouw even later. Het ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Verstaan en begrijpen
  Zaken die ons raken Verstaan en begrijpen. ASSEN- We waren in het centrum van Assen. Daar komen we nauwelijks meer. We doen onze inkopen in een buitenwijk, in Smilde of Beilen. Voor de geringe bedragen die we aan inkopen besteden is a ... [naar artikel]... Read more »
No RSS Item
  +

  NH Nieuws - Alkmaar

 • Gevonden lichaam is van Gerda Mooij uit Bergen
  Het lichaam dat vanmorgen in het duingebied van Bergen werd gevonden is van de vermiste Gerda Mooij (74) uit Bergen. "Zij is niet door een misdrijf om het leven gekomen", laat een woordvoerder van de politie weten.  Vandaag werd er samen met het Veteranen Search Team opnieuw gezocht naar de... Read more »
 • Thuisfront Schoorl zit morgen vol spanning voor de buis voor kajakster Martina
  Morgenochtend stipt om 6.00 uur zit de familie Wegman uit Schoorl met 'gekrulde tenen' voor de televisie. Hun dochter en zus Martina Wegman (31) verschijnt dan op het Olympische toneel tijdens de kanoslalom. In het hele gezin speelt de kanosport een grote rol: van jongs af aan stappen ze al... Read more »
 • Lichaam gevonden bij zoektocht naar vermiste Gerda Mooij (74)
  Bij de zoektocht naar de vermiste Gerda Mooij (74) in het duingebied van Bergen is vanmiddag een lichaam gevonden. Dat meldt de politie. Er wordt nog uitgezocht of het lichaam ook daadwerkelijk van de Bergense is. Samen met het Veteranen Search Team werd er vandaag opnieuw gezocht naar de dementerende... Read more »
 • Alkmaarse sportcommentator Jeroen Elshoff positief getest in Tokio
  De Alkmaarse NOS-commentator Jeroen Elshoff is op de Olympische Spelen in Tokio positief getest op het coronavirus. Hij zat in hetzelfde vliegtuig als de Nederlandse atleten die ook besmet zijn met het virus.  De in Alkmaar geboren Elshoff zou eigenlijk de voetbalwedstrijd van de Nederlandse vrouwen tegen Brazilië verslaan, maar... Read more »
 • Man (19) aangehouden voor diefstal dankzij locatiegegevens van gestolen telefoon
  Een 19-jarige Alkmaarder is vannacht aangehouden voor het beroven van een 17-jarige jongen in de buurt van de Amalia van Somsstraat in Alkmaar. De man achtervolgde de jongen op een scooter vanaf het station, bedreigde en beroofde hem. De politie kon de man later opsporen door de locatiegegevens van de... Read more »
 • In de Helderse Duinen gaat het beter met de tapuit, dankzij maaien en ringen
  Het gaat erg slecht met de tapuit, een vogel uit de duinen. Hij broedt in een konijnenhol en nu er minder konijnen in het duin zijn, neemt ook de tapuit in aantal af. Maar in de duinen rond Den Helder gaat het beter. Daar wordt veel gedaan voor de tapuit,... Read more »
 • Zoektocht naar vermiste Gerda (74) hervat in duinen van Bergen na tip
  De politie gaat naar aanleiding van een 'recente tip' weer zoeken naar de vermiste Gerda Mooij. Afgelopen woensdag werd de zoektocht nog gestaakt. Samen met het Veteranen Search Team wordt er op dit moment gezocht in het duingebied in Bergen. De politie vraagt mensen die denken Gerda te zien 112... Read more »
  +

  NH Nieuws - Amsterdam

 • In rug gestoken man (41) eerst in water geduwd in Vondelpark
  De man die gisteravond in de Vossiusstraat tussen twee auto's werd aangetroffen met een steekwond in zijn rug werd even daarvoor in het Vondelpark meermaals het water in geduwd. Hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis, maar verkeert buiten levensgevaar. Volgens de politie zijn er nog geen aanhoudingen verricht. De steekpartij... Read more »
 • Politie arresteert bestuurder gestolen auto na wilde achtervolging in Nieuw-West
  De bestuurder van een gestolen auto is aangehouden nadat hij vrijdagavond werd achtervolgd door de politie. Die achtervolging eindigde nadat de man was gecrasht op de Anthony Moddermanstraat in Nieuw-West. Er raakte niemand gewond. De achtervolging begon op de Haarlemmerweg. Na een rit door Geuzenveld raakte de man op de... Read more »
 • Quinsy Gario herkent niets van beschuldigingen, verwacht digitale 'lynchpartij'
  Quinsy Gario herkent niets van de beschuldigingen dat hij zich manipulatief en "toxisch" gedroeg tegenover vrijwilligers van de politieke partij Bij1, waar hij op nummer twee van de lijst stond. In een reactie tegen mediapartner NOS zegt hij onthutst, geschrokken en verdrietig te zijn. Gario reageert daarmee op de uitspraken... Read more »
 • BIJ1-lid Quinsy Gario geroyeerd vanwege 'mannelijke dominantie' en 'zaaien van tweedeling'
  Het bestuur van de partij BIJ1 heeft Quinsy Gario geschorst vanwege manipulatief gedrag, mannelijke dominantie en het zaaien van tweedeling. Dat heeft voorzitter Jurisca Mills laten weten bij een ledenvergadering van de partij.  De kunstenaar, activist en nummer twee van de lijst voor de Tweede Kamer, en daarmee de eerste... Read more »
 • Iconische bomen Amsterdam Oost geveld door iepenziekte: "Echt verschrikkelijk"
  Opnieuw moet de zaag in monumentale bomen omdat zij 'slachtoffer' zijn geworden van de iepenziekte. Deze week worden zes iepen aan de Weesperzijde in Amsterdam Oost gekapt. "Ineens verdwijnt iets wat je je leven lang kent." "Het is gewoon een halve wijk die weggaat en het zijn precies de tien... Read more »
 • Duizenden mensen bij demonstratie tegen coronamaatregelen in Amsterdam Nieuw-West
  Duizenden mensen zijn afgekomen op een demonstratie tegen de coronamaatregelen. De betogers lopen een mars en hebben een vergunning om te demonstreren in de Tuinen van West in Amsterdam Nieuw-West. Op eerdere edities van de demonstratie kwamen ook al duizenden mensen op af.  De locatie in het park, de Polderheuvel,... Read more »
 • Amsterdamse Vida Asare heeft een grote droom: president van Ghana worden
  Ze is nog maar twintig, maar Vida Asare heeft de grote ambitie om president van Ghana te worden, waar haar moeder en broertjes en zusjes nog wonen. "Maar mijn moeder vindt het wat hoog gegrepen", zegt ze in het programma Lunchroom op NH Radio. Haar vader had al vroeg een... Read more »
  +

  NH Nieuws: Laatste nieuws

 • KWF Hilversum stapt langzaam over van collectebus naar QR-code
  “Sorry, ik heb geen kleingeld.” Deze zin zal binnenkort geen excuus meer zijn als je een collectant van de Hilversumse KWF voor de deur staat. De kankerstichting stapt namelijk grotendeels over op een QR-code in plaats van de rinkelende collectebus, zegt Mariëlle van den Biggelaar in het radioprogramma NH Gooi... Read more »
 • Badmintonster Selena Piek wint in dubbel, verliest mix met Robin Tabeling
  Selena Piek uit Weesp heeft één partij gewonnen en één partij verloren op de openingsdag van het badmintontoernooi in Tokio. Samen met Cheryl Seinen won ze in het vrouwendubbelspel, maar met Robin Tabeling verloor ze in het gemengd dubbel. Met Amstelvener Tabeling verloor Piek van het Zuid-Koreaanse duo Seo Seung-jae/Chae... Read more »
 • VideoMuzikale olympische ode moet afstand voor sporters verkleinen: "Go TeamNL"
  De Hilversumse Rob Jager heeft samen met rapper Sticks en Glennis Grace geprobeerd de afstand tot de olympische sporters in Tokio iets te verkleinen. 'Al zie je ons niet, we zijn er alsnog', moet als ode de sporters aan de andere kant van de wereld ondersteunen.   "Ik hoop dat ze... Read more »
 • Weesp komt met extra coronasteun voor lokale cultuursector
  De Weesper cultuursector kan rekenen op extra steun om de tegenslagen door de coronacrisis te boven te komen. De gemeente komt met een extra steunpakket om de verliezen van culturele instellingen door de gevolgen van het coronavirus te compenseren, zo maakt het vandaag bekend.  Weesp merkt dat de gevolgen voor... Read more »
 • Nederlandse justitie start zelf ook onderzoek naar rol Gooise 'kopschoppers'
  De Nederlandse justitie start ook zelf een onderzoek naar de dodelijke vechtpartij op het Spaanse eiland Mallorca, waar een groep van negen Gooise jongeren verantwoordelijk zou zijn. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan NH Nieuws. Justitie wil helder krijgen wat er precies gebeurd is en welke rol de verschillende verdachten... Read more »
 • Zorgen over Hilversums tekort aan bluswater, politieke druk achter oplossing
  Hilversum heeft een probleem met de toelevering van bluswater als er ergens brand is: eerder dit jaar kwam aan het licht dat meer dan honderd brandkranen onvoldoende water geven. Hilversum zegde afgelopen voorjaar toe regionaal met dat probleem aan de slag te gaan, maar tot nu toe lijkt het stil.... Read more »
 • Spaanse media: Gooise verdachten van fatale vechtpartij onderhandelen over overgave
  Het lijkt een kwestie van tijd voordat de Spaanse justitie in Nederland aanklopt voor de overlevering van de groep Gooise jongeren die ervan wordt verdacht Nederlander Carlo Heuvelman (27) dodelijk mishandeld te hebben. Dat meldt de Spaanse krant Última Hora. Het onderzoek naar de fatale vechtpartij is zo goed als... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlem

 • Na brand en lockdown (bijna) open: "Hoop dat de tafeltjes binnenkort druk bezet zijn"
  Begin dit jaar ging de droom van de broers Zeki en Zekai Aksoy in vlammen op: een brand in hun eigen restaurant bracht roet in het eten. Na vijf maanden hard werken en verbouwen staan zij te popelen om eindelijk weer gasten te kunnen verwelkomen. Nog een paar laatste werkzaamheden... Read more »
 • Oorzaak brand Pladellastraat nog onbekend: geen gewonden
  Bij de korte, hevige brand in de Pladellastraat van donderdagmiddag is niemand gewond geraakt. Dat meldt woningbouwvereniging Pré Wonen. Het is nog steeds onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Op het dak van deze nul-op-de-meterwoningen staan zonnepanelen, maar het is niet bekend of deze een rol hebben gespeeld. De huizen... Read more »
 • Geen herhaling voor 'Sjansen met Janssen', maar wel gezelliger wachten na de prik
  Het riep wel wat vragen op toen de GGD Kennemerland het evenement 'Sjansen met Janssen' voor deze vrijdagavond lanceerde. Was het een grap? Of een echte poging om meer mensen naar de priklocatie in Haarlem te lokken? De dates na de vaccinaties lopen niet echt soepel, maar het is wel... Read more »
 • Veel minder jongeren positief getest op corona
  Het aantal positief getesten in Kennemerland is gestabiliseerd op 2.534, op twee na net zo hoog als de week ervoor. En wat opvallend is: precies de groep van 18 tot en met 24 jaar, die zorgde voor een stijging van driehonderd procent de vorige weken, liet nu een afname zien... Read more »
 • Haarlemse vlag van beachvolleybalster Sanne Keizer hangt in olympisch Tokio
  Het doet haar stiekem toch wel iets, dat stukje Haarlem in Tokio. Beachvolleybalster Sanne Keizer uit Haarlem loopt vandaag mee in de openingsceremonie van de Olympische Spelen en een paar dagen geleden hing zij de Haarlem-vlag pontificaal op in de Japanse hoofdstad. Proud, schreef zij bij haar post erover op... Read more »
 • Spectaculaire lichtshow op eeuwenoude orgelklanken: "Fantastisch, weergaloos mooi"
  Wie denkt dat lichtshows alleen passen bij housefeesten en popconcerten, zit er goed naast. Het is namelijk ook prima te combineren met een orgelconcert. Dat bleek donderdagavond in de Haarlemse Grote of Sint Bavokerk. Op het eeuwenoude Müller-orgel werd een enorm lichtspektakel geprojecteerd, tijdens de zeventigste editie van het Internationale... Read more »
 • Verzoek Spaarne Gasthuis: draag weer mondkapjes in het ziekenhuis
  Alle medewerkers van de drie locaties van het Spaarne Gasthuis dragen vanaf maandag weer een neus-mondmasker. Zij die direct contact met patiënten hebben, dragen dan weer een medisch masker. Reden is dat het aantal nieuwe coronabesmettingen in de regio 'helaas weer erg hoog is', meldt het ziekenhuis. Het ziekenhuis verzoekt... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlemmermeer

 • Amstelveen staat open voor toekennen straatnaam Peter R. de Vries
  De vermoorde misdaadverslaggever Peter R. de Vries woonde 23 jaar lang in Amstelveen en krijgt hoogstwaarschijnlijk een eigen straatnaam. Wethouder Herbert Raat van de VVD laat - tegen lokaal medium AmstelveenZ- weten dat de mensen in Amstelveen De Vries kenden en dat hij niet hoeft uit te leggen waarom de... Read more »
 • Badmintonster Selena Piek wint in dubbel, verliest mix met Robin Tabeling
  Selena Piek uit Weesp heeft één partij gewonnen en één partij verloren op de openingsdag van het badmintontoernooi in Tokio. Samen met Cheryl Seinen won ze in het vrouwendubbelspel, maar met Robin Tabeling verloor ze in het gemengd dubbel. Met Amstelvener Tabeling verloor Piek van het Zuid-Koreaanse duo Seo Seung-jae/Chae... Read more »
 • Jos Geijsel (75) rijdt volledige Elfstedentocht op skeelers: "Heel voldaan gevoel"
  De 75-jarige Jos Geijsel uit Ouderkerk aan de Amstel heeft gisteren de volledige Elfstedentocht op skeelers afgelegd. Na 200 kilometer skeeleren, finishte hij gisteravond vol trots in Leeuwarden.  De 'tocht der tochten' ging uiteraard niet vanzelf. "Het was heel zwaar, maar door goed te doseren en systematisch rust te houden... Read more »
 • Judoka Tornike Tsjakadoea grijpt naast olympisch brons
  Het is Tornike Tsjakadoea uit Amstelveen niet gelukt om een medaille te pakken op de Olympische Spelen in Tokio. De strijd om het brons in de categorie tot 60 kilogram ging verloren tegen de Kazach Yeldos Smetov na golden score. Tsjakadoea zorgde in de tweede ronde nog voor een daverende... Read more »
 • Illegaal bordeel in Zwanenburg ontruimd
  De politie heeft het illegale bordeel aan de IJweg in Zwanenburg vanmiddag ontruimd. Er zijn veel agenten op straat, en veel buurtbewoners zijn naar buiten gekomen om te zien hoe onder andere rolkoffers met kleding uit het pand gehaald werden.  De buurt heeft al maandenlang last van het illegale bordeel.... Read more »
 • Deze sporters uit Amstelland hopen te schitteren op de Olympische Spelen
  De Olympische Spelen in Tokio gaan vandaag dan eindelijk officieel beginnen. Ook enkele sporters die hun roots in Amstelland hebben liggen, dingen mee naar een medaille of in ieder geval naar een eervolle vermelding.  Zo kan Kira Toussaint met een beetje mazzel rekenen op drie feestjes, bij de 100 meter... Read more »
 • 16-jarige jongen gestoken bij ruzie tussen twee groepen, twee tieners aangehouden
  Een ruzie tussen twee vriendengroepen op het Burgemeester van Stamplein in Hoofddorp mondde gisteravond uit tot een vechtpartij. Het incident liep volledig uit de hand: een 16-jarige jongen werd gestoken en er raakte een 19-jarige man uit Hoofddorp gewond. Twee minderjarige verdachten zijn aangehouden.  De twee groepen gingen rond 23.00... Read more »
  +

  NH Nieuws - Noordkop

 • Tientallen 'Defenders' lopen met vuurwerk en spandoeken door Den Helder
  Tientallen demonstranten van verschillende 'Defend-groepen' hebben vanmiddag een mars gelopen door het centrum van Den Helder. De demonstranten, gehuld in zwarte kleding, maskers en zonnebrillen, staken daarbij fakkels af en liepen met spandoeken. Volgens de politie ging het gepaard met 'vervelend gedrag', maar inmiddels is de rust weer wedergekeerd. Agenten... Read more »
 • In de Helderse Duinen gaat het beter met de tapuit, dankzij maaien en ringen
  Het gaat erg slecht met de tapuit, een vogel uit de duinen. Hij broedt in een konijnenhol en nu er minder konijnen in het duin zijn, neemt ook de tapuit in aantal af. Maar in de duinen rond Den Helder gaat het beter. Daar wordt veel gedaan voor de tapuit,... Read more »
 • Grote bomenkap na miscommunicatie aanleg elektrakabels
  Ongeveer 40 bomen die langs de Veilingweg en de Stationsstraat in Warmenhuizen stonden, blijken niet meer stevig te staan na het aanleggen van nieuwe elektrakabels in het fietspad. Door het openbreken zijn de wortels aan één kant verwijderd. En dus is de gemeente Schagen genoodzaakt de bomen te laten verwijderen.... Read more »
 • Duinwandeling en gymnastiek tijdens de Zomertoer in Julianadorp
  NH radio-presentator June Hoogcarspel staat vandaag met haar Zomertoer op de camping in Julianadorp. Er werden spierballen gekweekt bij de ochtendgymnastiek en gekeken wat de duinen ons bieden. En er zijn unieke beelden van een zwetende Jan Visser.... Read more »
 • Tranen, toekijken en puin ruimen na zes autobranden: "Het is een nachtmerrie"
  "Een drama! Zieke geesten": andere woorden hebben buurtbewoners niet voor de autobranden afgelopen nacht in Julianadorp. In korte tijd zijn zes auto's in brand gestoken. Niemand raakte gewond, maar de schade is enorm. Gedupeerde Wesley Rood is zichtbaar geëmotioneerd:  "Die auto is mijn uitlaatklep, mijn hobby. Het is een nachtmerrie... Read more »
 • Terugluisteren: Zomertoer vanaf Helderse camping Hoeve Ons Lust
  Radiopresentator June Hoogcarspel is vandaag live te horen vanaf Camping Hoeve Ons Lust in Julianadorp. Tijdens de Zomertoer presenteert ze twee weken lang haar programma vanaf verschillende campings in de provincie en gaat daar het gesprek aan met de luisteraar. Het thema dat centraal staat tijdens de toer is 'vakantie.'... Read more »
 • Zes autobranden in korte tijd, politie gaat uit van brandstichting
  In Julianadorp zijn vannacht zes auto's in brand gestoken. Vier auto's zijn compleet uitgebrand. Dat gebeurde rond 02.45 uur. In korte tijd waren er twee branden op de Kruiszwin, een op de Wierbalg en een vierde op de Boterzwin. Op de Kruiszwin raakten ook twee andere auto's beschadigd. De politie... Read more »
  +

  NH Nieuws - Schiphol

 • Omwonenden Schiphol komen met eigen meldpunt voor vliegoverlast
  Omwonenden van Schiphol zijn een eigen website gestart waarop overlast van vliegverkeer kan worden gemeld. De bestaande sites voor dergelijke meldingen functioneren volgens de initiatiefnemers niet.  "De site is een aanvulling op de reguliere sites voor klachten over vliegverkeer die worden beheerd door de luchtvaartindustrie zelf of door overheidsorganen die... Read more »
 • Onzekere start van de zomervakantie op Schiphol
  Reizigers op Schiphol zullen de komende week rekening moeten houden met slecht nieuws over hun vakantieplannen. Zolang de besmettingscijfers stijgen, zowel in Nederland als in het buitenland, is niemand nog zeker van een onbezorgde zonvakantie. Vandaag begint de zomervakantie voor het noorden van het land, inclusief Noord-Holland, en dat was... Read more »
 • KLM doet onderzoek naar personeel dat 'oprotten' roept naar Marokkaans vliegtuig
  KLM is een onderzoek gestart naar een filmpje dat op sociale media circuleert waarin platformmedewerkers op Schiphol 'oprotten' naar een vliegtuig van Royal Air Maroc schreeuwen. "Er gaat weer een volle kist met Marokkanen terug naar Marokko! Allemaal een enkeltje, oprotten!", roept een van hen, terwijl een ander juicht en... Read more »
 • Nóg meer papierwerk mee naar Schiphol voor alleenstaande ouders en kinderen
  De Koninklijke Marechaussee op Schiphol voert ook deze zomer strenge controles uit bij ouders die zonder (ex-)partner hun kinderen meenemen op reis. Ondanks het fors afgenomen aantal vluchten, zijn er vorig jaar meer kinderen ontvoerd dan in 2019. Wie alleen met kinderen vliegt, zal bovenop de verplichte coronadocumenten ook met... Read more »
 • Winkelpersoneel Schiphol staakt: directeur dan maar zelf achter de kassa
  De directeur van de See Buy Fly-winkels op Schiphol is vanochtend zelf achter de kassa gaan staan, omdat een deel van zijn personeel aan het staken was. De medewerkers legden het werk neer voor het behoud van hun huidige cao. Directeur Simon Asmus wil de arbeidsvoorwaarden versoberen, omdat de winkels... Read more »
 • See Buy Fly-winkels op Schiphol een uur dicht vanwege staking
  Medewerkers van de See Buy Fly-winkels op Schiphol leggen vanochtend het werk een uur neer. Hun cao is vervangen door een regeling, waardoor ze naar een hogere toeslag kunnen fluiten en de vakbonden buitenspel staan. Volgens de directie hebben ze die versobering te danken aan FNV, omdat die weigert te... Read more »
 • Geel, groen of toch oranje: weer nieuwe regels voor reizen vanaf Schiphol
  Vanaf vandaag kunnen reizigers op Schiphol met het Digitaal Corona Certificaat op de CoronaCheck-app het vliegtuig instappen. De app toont aan of je gevaccineerd, negatief getest of van corona hersteld bent. Helaas is alleen dit 'coronapaspoort' op zak in veel gevallen niet voldoende om zorgeloos op vakantie te gaan. NH... Read more »
  +

  NH Nieuws - West Friesland

 • Opruimactie om water in Berkhout SUPer SKOON te maken
  In Berkhout gaat morgen een groep suppers het water op om afval op te ruimen. Ze doen mee aan de 'SUPer SKOON' opruimacties die sinds het voorjaar tot het einde van de zomer door Operatie Klimaat Westfriesland worden georganiseerd. Sportiviteit, inwoners betrekken en het schoon houden van de eigen omgeving... Read more »
 • Weinig Duitse toeristen in West-Friesland, wordt gecompenseerd door Nederlanders
  Grote delen van Nederland kleuren sinds gister donkerrood op de Europese coronakaart en West-Friese toeristische attracties en hotels merken daar de gevolgen van. Dat blijkt uit een rondvraag van NH Nieuws. Met name hotels ontvingen de afgelopen weken veel annuleringen, vooral uit Duitse hoek. Terwijl Duitsland vandaag nieuwe inreisbeperkingen voor... Read more »
 • Andijker KNRM oefent met helikopter reddingsacties op het IJsselmeer
  De Andijker KNRM oefende gisteren op het IJsselmeer met een helikopter. Zo'n helikopter wordt ingezet in het geval van zoekacties of als er acute medische hulp nodig is. De helikopter kwam dit jaar al drie keer eerder in actie in Andijk om de 24 vrijwillige bemanningsleden te ondersteunen bij de... Read more »
 • Waarom zonnepanelen in Noord-Holland Noord bij veel zon steeds vaker uitschakelen
  Het klinkt tegenstrijdig, maar te veel zon zorgt er steeds vaker voor dat zonnepanelen tijdelijk uitschakelen. Op veel plekken kan het elektriciteitsnet het opwekken van zulke grote hoeveelheden stroom niet aan. Dat voelen de eigenaren in de portemonnee. Volgens netbeheerder Liander worden de problemen alleen maar groter, want het aantal... Read more »
 • Steeds minder vlinders gespot: 'Afgelopen 30 jaar is de populatie gehalveerd'
  Er zijn afgelopen weken een stuk minder vlinders geteld in West-Friesland, dat meldt de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV). Daarbij lijken er ook steeds minder verschillende soorten te zijn. In de afgelopen dertig jaar is het aantal vlinders in Nederland met bijna de helft verminderd. Op het terrein van de... Read more »
 • Erehaag voor 'markante' Westfries Joop van Diepen
  De vlaggen aan de Zuiderdracht in Oosterblokker hangen vandaag halfstok. Westfriesland neemt afscheid van hét boegbeeld van het Westfriese dialect: Joop van Diepen. Afgelopen zondag overleed hij op 77-jarige leeftijd. Tientallen mensen brachten hem met een erehaag, de laatste groet.  "Het is zo'n markant figuur en dan kun je alleen... Read more »
 • Bianca en de brandweer redden 30-jarig paard uit sloot in Wognum
  De Wognumse Bianca Limmen en de brandweer uit het dorp hadden een enerverende ochtend. In een sloot aan de Parallelweg kregen ze het voor elkaar om een hoogbejaard paard (30) uit het water te krijgen.  Bianca twijfelde geen moment toen ze door haar zus werd gebeld. "Ze reed naar haar... Read more »
  +

  NH Nieuws - IJmond

 • IJmuidenaar gek van meeuwengekrijs en stapt naar rechter: "Ik lig 's nachts wakker"
  Nooit eerder spande iemand een proces aan om overlast van krijsende meeuwen in te perken. Maar dat hij de primeur heeft, laat Tom Bes onberoerd. Hij wil dat de overlast van de meeuwen in de achtertuin van zijn huis in de IJmuidense rivierenbuurt zo snel mogelijk stopt. "Ik word er... Read more »
 • Reddingsbrigade sluit meerjarige overeenkomst met gemeente: "Biedt continuïteit"
  De gemeente Beverwijk en de reddingsbrigade van Wijk aan Zee hebben een nieuwe zesjarige overeenkomst gesloten. Eerder was dat steeds voor één jaar.  Zowel de gemeente als de reddingsbrigade zijn tevreden over deze nieuwe deal, waarin afspraken zijn gemaakt over de taakverdeling, de strandbewaking door de brigade en de subsidie... Read more »
 • Telstar komt in oefenduel na rust op stoom en verslaat Quick Boys
  Telstar heeft dinsdagavond het oefenduel tegen Quick Boys met 1-3 gewonnen. De ploeg van Andries Jonker kwam voor rust maar moeilijk tot kansen, maar na de onderbreking werd het verschil gemaakt. Namens Telstar waren Delvechio Blackson, Rein Smit en Özgür Aktas trefzeker.  Dat Quick Boys de tegenstander zou zijn werd... Read more »
 • Telstar is 'het dingetje' van tante Dicky: clubliefde zit huwelijk niet in de weg
  Het is een groot feest waard, maar Dicky en Jaap Sintenie moeten het vanwege corona bescheiden houden. Toch is het niemand in Santpoort-Noord ontgaan dat de twee vandaag zestig jaar getrouwd zijn. We hebben het tenslotte wel over de grootste vrouwelijke fan en voornaam vrijwiligster van Telstar: the one en only... Read more »
 • Tip over mogelijk 'teken van leven' van vermiste Gerda, zoektocht verder in Uitgeest
  De politie heeft verschillende tips gehad over de nog steeds vermiste Gerda Mooij (74) uit Bergen. Mogelijk is ze gezien in Uitgeest. De zoektocht gaat vandaag dan ook verder in die regio en in het duingebied waar ze fietste met haar man Piet. Ook worden inwoners gevraagd een extra rondje... Read more »
 • Terugluisteren: Zomertoer strijkt neer in Velsen-Zuid,
  Radiopresentator June Hoogcarspel is vandaag live te horen vanaf camping Schoonenberg in Velsen-Zuid. Tijdens de Zomertoer presenteert ze twee weken lang haar programma vanaf verschillende campings in de provincie en gaat daar het gesprek aan met de luisteraar. Het thema dat centraal staat tijdens de toer is 'vakantie.' Gisteren was... Read more »
 • Vier dagen na start al vier deelscooters in Beverwijk uitgebrand, besmeurd of vernield
  Twee scooters van deelplatform Go Sharing zijn vannacht uitgebrand in Beverwijk en zeker twee andere zijn in het weekend besmeurd achtergelaten met graffiti of gras en zand. Een vijfde scooter was bovenop een betonnen versperringssteen achtergelaten. Een slecht begin: de dienst begon pas afgelopen donderdag in Beverwijk. Ter vergelijking: Felyx,... Read more »
  +

  NH Nieuws - Zaanstreek Waterland

 • Niet alleen nieuwe fundering, maar totaal nieuw huis
  De woning was koud, lekte en stond scheef, maar dat is nu verleden tijd. In drie maanden tijd is Assendelft twee nieuwbouwhuizen rijker. In Zaanstad worden zo'n 10.000 woningen aangepakt, waarvan er nog zo'n 7.000 last hebben van een slechte fundering. De bewoners zijn blij en de gemeente Zaanstad wil... Read more »
 • Veel rook bij woningbrand in smalle Reigerstraat
  Bij het blussen van een woningbrand in de Reigerstraat in Zaandam is veel rook ontstaan. De brandweer is groot uitgerukt, omdat de brand uitbrak in een smalle straat en het huis grotendeels van hout is. De brand ontstond rond 19.45 uur op het dak tijdens werkzaamheden en sloeg daarna door... Read more »
 • Slachtoffers ongeluk Ilpendam zijn twee kinderen en twee volwassenen
  Bij het zware ongeluk dat gisteravond rond 20.00 uur gebeurde op de Jaagweg in Ilpendam zijn vier mensen gewond geraakt. Het gaat om een vrouw van 32 en twee kinderen van 1 en 13 jaar oud die bij haar in de auto zaten, en een 24-jarige man uit Purmerend. Een... Read more »
 • Fietser overleden na aanrijding, verdachte aangehouden
  Op de Burgemeester D. Kooimanweg in Purmerend is vannacht een fietser overleden na een aanrijding door een auto. Dat gebeurde rond 00.15 uur. Het slachtoffer is een 28-jarige vrouw uit Purmerend. De automobilist ging er na de aanrijding vandoor en liet de auto achter. De politie heeft inmiddels een verdachte... Read more »
 • Zwemmers Sloterparkbad gespannen voor olympiër De Boer: "Kans op medaille reëel"
  In het Sloterparkbad zullen de professionele zwemmers de komende dagen vaak met hun gedachten bij topsporter Thom de Boer zijn, die nu met een aantal andere Amsterdammers op de Olympische Spelen in Tokio is. De 29-jarige De Boer heeft in het zwembad in Nieuw-West voor de Spelen getraind.  Opvallend is... Read more »
 • Meerdere gewonden bij ongeluk in Ilpendam
  Bij een ongeluk aan de Jaagweg in Ilpendam zijn vanavond meerdere mensen gewond geraakt. Een woordvoerder van de politie laat weten dat zij naar het ziekenhuis zijn gebracht. Het is niet bekend hoe de gewonden eraan toe zijn.  Een getuige laat weten dat verschillende gewonden bekneld zouden zijn geraakt. Ook... Read more »
 • Verbazing over nieuw te bouwen vakantieresort: "Er is behoefte aan gewone woningen"
  Het volkstuinencomplex aan de Scheepsbouwersweg in Landsmeer moet wijken voor een vakantieresort. Dat wekt verbazing in tijden van woningnood. Ook bij de provinciale fractie van de SP: "Je bouwt wel iets voor vakantievierders, maar niet voor permanente bewoning voor de inwoners van Landsmeer. Ik begrijp dat gewoon niet." Volgens de... Read more »
  +

  Brabants Centrum

 • Bijzonder moment voor Joost en grote broer Stijn
  Stijn Hooijmans studeerde twee jaar geleden zelf af van de middelbare school. Toen speelden alle coronaperikelen nog niet en werd er nog een gala-feest inclusief bijzondere voertuigenstoet georganiseerd. Maar voor zijn kleine broer Joost is het dit jaar heel anders.... Read more »
 • Zakelijke mededeling: Hoe kun je lampen schoonmaken?
  Hoe kun je lampen schoonmaken? De zomer is er weer, en als je net als miljoenen anderen bent, heb je waarschijnlijk de neiging om je huis op te ruimen en grondig schoon te maken voordat het warme weer echt begint in Nederland. Wanneer je hier last van hebt, zorg er... Read more »
 • Prachtige Brabantse titel voor twaalfjarige Sofie
  De twaalfjarige Sofie Teulings is kampioen van Brabant. De jonge amazone uit Lennisheuvel pakte zaterdag de dressuurtitel in haar klasse op het terrein van manege Molenheide in Schijndel. Ook vijf andere amazones van de hippische sportvereniging Sint-Martinus verschenen aan de start.... Read more »
 • Eerste banier siert centrum Boxtel
  De masten met Boxtelse keistampers als voet stonden er al even. Sinds vanmiddag hangt de eerste banier er ook, in de Rechterstraat, nabij de Zwaanse Brug. Het dundoek markeert Bruisend Centrum Boxtel. Wethouder Mariëlle van Alphen klom in het bakje van een hoogwerker en bevestigde het met behulp van een... Read more »
 • Lokale schulden gedupeerden kwijtgescholden
  Alle gemeentelijke schulden die gedupeerden van de toeslagenaffaire hebben opgebouwd, worden door de gemeente kwijtgescholden. In maart ging het nog om 21 Boxtelse gezinnen.... Read more »
 • Kermissen gaan door dankzij juiste opzet
  Met de huidige regels kunnen de kermissen in Boxtel en Liempde alsnog blijven doorgaan. De gemeente heeft deze dusdanig opgezet, dat iedere persoon circa vijf vierkante meter de ruimte heeft. Hierbij wordt er ook controle gehouden op het maximaal aantal bezoekers. Daardoor kunnen dit soort evenementen, ondanks de nieuwe, strengere... Read more »
 • Wat is de beste gietvloer? (zakelijk)
  Als je graag een nieuwe vloer wilt in je woning dan kan het nog wel eens moeilijk zijn om een keuze te maken. Er zijn namelijk veel verschillende opties waarvoor je kunt kiezen. De betonvloer is hier een goed voorbeeld van. Dit type vloer is de afgelopen jaren steeds populairder... Read more »