Contact
}
Snel Overzicht
  +

  Asser Journaal

 • Zaken die ons raken. Herriemakers!
  Zaken die ons raken Herriemakers! ASSEN- We moeten het toch nog maar eens opschrijven, vinden mijn vrouw en ik. Het gaat over motoren. Een gevoelig onderwerp in een stad als Assen vermoeden wij. TT-liefhebbers zullen het dan ook op voorhan ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken Bakker Ritsma,
  Zaken die ons raken Bakker Ritsma, ASSEN- Het kwam allemaal door een foto die ik op Instagram zag. Die foto kwam van Bas. Bas is een jongeman die van Amstelveen naar China is gefietst. Van daar gaat hij door naar Singapore. Bas is een vrie ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Fijnstof is niet fijn!
  Zaken die ons raken Fijnstof is niet fijn! ASSEN- De gevaren van fijnstof als veroorzaker van longaandoening zijn veel groter dan werd gedacht. De longartsen roepen het luid en duidelijk. ‘Fijnstof is een bedreiging voor de volksgezon ... [naar artikel]... Read more »
 • Winkel in = Winkel uit. Steeds verrassend.
  Winkel in =Winkel uit. Steeds verrassend,.....… ASSEN- We waren in een winkel van het ‘Kruidvat’. U weet wel die winkel die steeds ‘verrassend’ is. We kochten wat Laurierdropjes en een Koortsthermometer ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Slavenarbeid.
  Zaken die ons raken Slavenarbeid. ASSEN- De Sinterklaas is weer voorbij. Ik durf nu proberen iets op te schrijven waar ik al enige tijd (in gedachten) mee rondloop. Het is een buitengewoon gevoelig onderwerp. Het gaat over ons verleden. Ov ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Wie plukt de vruchten?
  Zaken die ons raken Wie plukt de vruchten? ASSEN- Een brief van Univé. Het zal wel over een zorgverzekering gaan, zei ik. De brief werd op het stapeltje gelegd. ‘Maar dat had je gedroomd’, riep mijn vrouw even later. Het ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Verstaan en begrijpen
  Zaken die ons raken Verstaan en begrijpen. ASSEN- We waren in het centrum van Assen. Daar komen we nauwelijks meer. We doen onze inkopen in een buitenwijk, in Smilde of Beilen. Voor de geringe bedragen die we aan inkopen besteden is a ... [naar artikel]... Read more »
  +

  NH Nieuws - Alkmaar

 • AZ haalt publiekslieveling terug: Maarten Martens nieuwe hoofdtrainer Jong AZ
  Jong AZ heeft in Maarten Martens de nieuwe hoofdtrainer van het beloftenelftal gevonden. De Belgische oud-speler van de Alkmaarders volgt komend seizoen Michel Vonk op, wiens contract niet werd verlengd. Martens komt over van Club Brugge, waar hij trainer van de Onder-18 en assistent-trainer van de beloftenploeg is. Als speler... Read more »
 • Hollandse molens bezongen voor landschapsfeestjaar
  De komende maanden staan molens volop in de schijnwerpers. Noord-Holland telt 160 historische molens, en die hebben allemaal hun eigen verhaal. De verhalen achter 22 van die molens zijn opgetekend en onderdeel van het overkoepelende project 'Ode aan het Landschap NH'. Morgen is de aftrap van het project in de... Read more »
 • Vernieuwd buitenzwembad Heiloo weer open: "Ik heb het zo gemist!"
  Meer dan een half jaar hebben we erop moeten wachten, maar nu kan het weer: het beroemde buitenzwembad Het Baafje in Heiloo is heropend. Het vijftig jaar oude zwembad staat bekend om de nostalgische uitstraling en vormde zelfs eens het decor van een film, maar is nu in een nieuw... Read more »
 • Drie aanhoudingen voor vuurwapenhandel: 'Pistool verkocht op station Bovenkarspel'
  Een man (33) uit Heerhugowaard, een vrouw (25) uit Bovenkarspel en een man (45) uit Grootebroek worden ervan verdacht alarmpistolen te hebben omgebouwd en verhandeld. Bij een wapendeal op station Bovenkarspel kon de politie een van hen aanhouden, melden zij.  De recherche kwam de Heerhugowaarder in eerste instantie op het... Read more »
 • Restaurant golfbaan moet terras sluiten: 'Licht aan het eind van de tunnel is weg'
  Ze stonden te popelen om hun vaste bezoekers weer van een natje en een droogje te voorzien. Maar één telefoontje van de Veiligheidsregio maakte daar abrupt een einde aan. De eigenaren van Brasserie in 't Groen bij Golfclub Heiloo zijn diep teleurgesteld. "We zagen licht aan het einde van de... Read more »
 • Brandstichting bij bandenhandel nog niet uitgesloten
  De politie doet nog altijd onderzoek naar de grote brand aan de Dulleweg in Broek op Langedijk, die zaterdagmorgen twee bedrijven volledig verwoestte. Er is nog niets bekend over de oorzaak van de brand. Brandstichting is daarmee niet uitgesloten.  "Alles wordt meegenomen in het onderzoek", aldus een woordvoerder van de... Read more »
 • OM: geen nieuwe aanhoudingen in onderzoek naar drugsmoord Bergen aan Zee
  In het onderzoek naar de schietpartij in Bergen aan Zee februari van dit jaar zijn geen verdachten aangehouden. Eerder meldden we dat een Nederlandse man (25) en een man (25) uit Macedonië zouden zijn aangehouden, maar het openbaar ministerie ontkent dit.  Crimesite meldde de aanhoudingen eerder vandaag, op basis van... Read more »
  +

  NH Nieuws - Amsterdam

 • Geen erehaag, wel bloemen van Feyenoord voor de kampioen: "Wie een erehaag vormt moet oprotten"
  Feyenoord gaat geen erehaag vormen voor Ajax, dat vorige week voor de 35ste keer landskampioen werd. De Amsterdammers zijn met nog drie wedstrijden te gaan niet meer te achterhalen door de concurrentie.  Een "hand en een felicitatie" voor de kampioen van Nederland is volgens Feyenoord-trainer Dick Advocaat genoeg.  Een erehaag... Read more »
 • GGD opent vierde vaccinatielocatie in AFAS Live
  GGD Amsterdam opent maandag zijn vierde vaccinatielocatie in de AFAS Live in Zuidoost. De maximale capaciteit voor de regio Amsterdam-Amstelland stijgt hiermee naar 18.000 prikken per dag. De nieuwe locatie, gelegen aan de Johan Cruijff Boulevard, is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het vaccineren gebeurt zeven... Read more »
 • Overleden man aangetroffen in water bij het Muntplein
  In het water van het Singel bij het Muntplein is een overleden man aangetroffen. De politie is ter plaatse en doet nader onderzoek. Een voorbijganger merkte het op en waarschuwde de politie. De hoek van het Singel is afgezet met blauwe schotten.  De politie heeft in de loop van de... Read more »
 • Ouders van door politie doodgeschoten Sammy: "Er was geen dreiging, voor niemand"
  De ouders van Sammy Baker, die in de zomer van vorig jaar werd doodgeschoten door de politie in een binnentuin bij de Honselersdijkstraat in Nieuw-West, vinden dat de Rijksrecherche te weinig onderzoek heeft gedaan. Ze hebben een officiële klacht ingediend tegen politiechef Frank Paauw. Dat laten ze weten in een... Read more »
 • Hollandse molens bezongen voor landschapsfeestjaar
  De komende maanden staan molens volop in de schijnwerpers. Noord-Holland telt 160 historische molens, en die hebben allemaal hun eigen verhaal. De verhalen achter 22 van die molens zijn opgetekend en onderdeel van het overkoepelende project 'Ode aan het Landschap NH'. Morgen is de aftrap van het project in de... Read more »
 • Paketten met witte heroïne gevonden in verborgen ruimte van auto
  Agenten hebben afgelopen dinsdag een grote hoeveelheid witte heroïne gevonden in een auto in Amsteram. De lading drugs was opgeborgen in een verborgen ruimte. Agenten lieten de aangetroffen pakketten onderzoeken door een forensisch team. De inhoud zag eruit als cocaïne, maar het bleek witte heroïne. De bestuurder van de auto,... Read more »
 • Eeuwenoude waterkelder ontdekt bij Betty Asfalt Complex
  Er is een bijzondere archeologische vondst gedaan in de kelder van theater Betty Asfalt Complex op de Amsterdamse Nieuwezijds Voorburgwal. Tijdens funderingsherstelwerkzaamheden in de kelders stuitten bouwvakkers op een grote verrassing: een grote en monumentale 18e-eeuwse waterkelder. Een prachtige vondst in hartje Amsterdam. Onder het souterrain ontdekten de werklieden een... Read more »
  +

  NH Nieuws: Laatste nieuws

 • Hilversums zwembad lost choorlek op: zaterdag weer open
  't Gooische Bad in Hilversum gaat aankomende zaterdag weer open, nadat er donderdagochtend een chloorlek werd ontdekt. De ontluchtingslang van de chloortoevoer was losgeschoten, waarbij de gevaarlijke stof chloorgas vrijkwam. Zwembadeigenaar Shiva de Winter meldt dat er maatregelen zijn getroffen om herhaling te voorkomen. In een persbericht laat De Winter... Read more »
 • Hollandse molens bezongen voor landschapsfeestjaar
  De komende maanden staan molens volop in de schijnwerpers. Noord-Holland telt 160 historische molens, en die hebben allemaal hun eigen verhaal. De verhalen achter 22 van die molens zijn opgetekend en onderdeel van het overkoepelende project 'Ode aan het Landschap NH'. Morgen is de aftrap van het project in de... Read more »
 • Leerlingen van Willem de Zwijger van school gestuurd: "Verplichting naar leraren"
  Meerdere leerlingen van het Willem de Zwijger college in Bussum worden van school verwijderd of geschorst, dat laat Rector Jan Adels weten aan NH Nieuws. Ook zullen zij op een andere school hun eindexamen doen. Na de uit de hand gelopen examenstunt, eind vorige maand, deden meerdere leraren aangifte van... Read more »
 • Zwembadeigenaar ontdekt zelf enorme plas chloor: "Foute boel"
  Ondanks de risico's, ging eigenaar Shiva de Winter van zwembad 'T Gooische Bad in Hilversum vanochtend een kijkje nemen in de machinekamer van zijn zwembad. Hij rook een 'penetrante geur' en wilde weten waar deze vandaan kwam. In de kelder zag hij een grote plas chloor liggen. Het bleek te... Read more »
 • Groot chloorlek bij Hilversums zwembad, omgeving volledig afgesloten
  De hulpdiensten zijn massaal aanwezig bij zwembad 'T Gooische Bad in Hilversum. De reden is een lekkend chloorvat van ongeveer 70 liter. Deze ligt onderin de kelder en dampt daarin uit. Rond 6:00 uur vanochtend werden de hulpdiensten opgeroepen, waaronder de brandweer. Even later snelden er nog meer brandweervoertuigen die... Read more »
 • Studenten knappen afgebrande vliegtuigen op: eigenaar ontroerd door de hulp 
  De gevolgen van de brand vorige maand in de vliegtuigenloods van Hilversummer Ronald Bussmann zijn nog duidelijk te zien. Zijn huis ligt in puin en verschillende vliegtuigen zijn volledig geruïneerd. Toch zijn er een paar gered. Die worden nu schoongemaakt en gerepareerd door studenten Vliegtuigtechniek Ellen en Oliver.   Als je... Read more »
 • A6 weer open na ongeluk met meerdere auto's bij Muiderberg
  De A6 richting Muiden is weer open na een ongeluk vanmiddag waarbij drie personenenauto's op elkaar botsten bij knooppunt Gooimeer. Daarbij raakten twee bestuurders gewond.  De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis, laat een woordvoerder van de politie weten aan NH Nieuws. Hoe zij eraan toe zijn is niet bekend.... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlem

 • Hollandse molens bezongen voor landschapsfeestjaar
  De komende maanden staan molens volop in de schijnwerpers. Noord-Holland telt 160 historische molens, en die hebben allemaal hun eigen verhaal. De verhalen achter 22 van die molens zijn opgetekend en onderdeel van het overkoepelende project 'Ode aan het Landschap NH'. Morgen is de aftrap van het project in de... Read more »
 • Elswout een evenementenlocatie? 'Dat moeten we niet willen'
  Leden van Stichting Bescherming Erfgoed Zuid-Kennemerland zijn flink geschrokken van de plannen voor een muziekevenement op buitenplaats Elswout in Overveen. Voorzitter Remko Oexeman snapt dat theatermakers Elswout prachtig vinden als locatie voor een voorstelling, maar volgens hem is het niet geschikt voor grote groepen mensen. "De kans op schade is... Read more »
 • Schneiders is tegen verplaatsing: 'Bevrijdingspop hoort in de Hout'
  Het idee om Bevrijdingspop te weren uit de Haarlemmerhout kan weer de prullenbak in. De gemeente ziet er niets in en ook de Bevrijdingspoporganisatie vindt dat het feest "daar altijd moet blijven".  De Vereniging Vrienden van de Haarlemmerhout is niet tegen het bevrijdingsfeest, maar ziet het liever naar een andere... Read more »
 • Man op driewieler fietst water in en komt vast te zitten
  Een man op een driewieler voor volwassenen raakte vanochtend gewond nadat hij in Heemstede in het water terechtkwam. Hij kwam vast te zitten in zijn fiets en moest door omstanders worden gered. Het ongeval vond plaats rond 10.30 uur op de Burgemeester Van Doornkade ter hoogte van de Van Merlenlaan.... Read more »
 • Merkwaardig: eeuwenoud Noord-Hollands monument blijkt ineens Zuid-Hollands
  De provincie Noord-Holland heeft een foutje ontdekt in de provinciale monumentenlijst. De meer dan honderd jaar oude grenspalen tussen Bennebroek en Hillegom blijken namelijk helemaal niet op Noord-Hollands grondgebied te staan, maar in Zuid-Holland. Daarom wil de provincie de palen nu overdragen aan de zuiderburen. De Historische Vereniging Heemstede-Bennebroek verzet... Read more »
 • Vereniging wil Bevrijdingspop weg uit Haarlemmerhout: 'Verplaats naar Reinaldapark'
  De Bevrijdingspoploze stilte in de Haarlemmerhout voelt voor velen onwennig op deze Bevrijdingsdag. Maar als het aan de Vereniging van vrienden van de Haarlemmerhout ligt, blijft het zo. Zij willen dat het festival verplaatst wordt naar het Reinaldapark. Normaal gesproken trekt Bevrijdingspop in Haarlem zo’n 150.000 bezoekers. Volgens de vereniging... Read more »
 • Bedreigd kunstcentrum in Spaarndam voor jaren verzekerd van eigen stek
  De tientallen kunstenaars en medewerkers van Kunstcentrum De Kolk in Spaarndam-West kunnen na een aantal maanden spannende maanden weer even rustig ademhalen. De gemeente Haarlem wil het pand aan de Westkolk snel verkopen en dat zou in eerste instantie het einde betekenen van het trefpunt. Het collectief huurde de ruimte... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlemmermeer

 • Tóch 5.000 man over parcours Mud Masters tijdens broedseizoen: "Dan slaap je slecht"
  De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland en GroenLinks Haarlemmermeer zijn teleurgesteld over het feit dat 5.000 deelnemers dit weekend het Haarlemmermeerse Bos op zijn kop gaan zetten. Een brandbrief en een motie konden niet voorkomen dat het Fieldlab-evenement doorgaat, dat maakte de gemeente eerder vandaag bekend.  Wethouder Marja Ruigrok vertelde met de wens... Read more »
 • Mud Masters gaat door, gemeente geeft ondanks protest groen licht
  Duizenden mensen zullen dit weekend het Mud Masters parcours in het Haarlemmermeerse bos afleggen. De gemeente maakt bekend dat het evenement gewoon door kan gaan, ondanks fel protest en een motie van de gemeenteraad. Met dit besluit legt het College de brandbrief van natuurorganisatie IVN en de vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland naast... Read more »
 • Zo vierden Amstelveners in 1945 het Bevrijdingsfeest: unieke beelden
  Voor het eerst zijn voor het grote publiek online beelden te bewonderen van de eerste Bevrijdingsfeesten die in 1945 in de straten van Amstelveen werden gehouden.  De filmfragmenten liggen opgeslagen bij de Beeldbank Amstelveen. De Beeldbank wil de komende maanden meer uniek materiaal online zetten. Volgens de beheerder Dick Huijer... Read more »
 • "Het was de bedoeling dat ze na de oorlog naar Indonesië zouden verhuizen"
  De veertigjarige Rotterdammer Thijs Verwoerd herdenkt vandaag in het bijzonder zijn Amstelveense opa, Adriaan Verwoerd. Zijn opa was een van de slachtoffers die omkwam bij de bombardementen van de Engelsen op de Charlotte van Montpensierlaan op 24 februari, 1945. Adriaan Verwoerd was chemicus bij de voorloper van Shell en zou... Read more »
 • Rosa Beesemer: "Dochter heeft laatste zin van overgrootvader op rug laten tatoeëren"
  De Joodse familie Beesemer staat bijna elke dag wel op de een of andere manier stil bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Tweehonderdvijftig familieleden overleefden de oorlog niet. En dat laat tot op de dag van vandaag diepe sporen na bij de nabestaanden. "Maar het leven gaat ook weer... Read more »
 • Het ziet er dit jaar goed uit voor weidevogels: "Niet te warm, niet te koud"
  Kieviten, grutto's en tureluurs hebben het dit voorjaar goed. Het is niet te droog, zoals vorig jaar, niet te nat, niet te warm en niet te koud. In de Ronde Hoep in Amstelland telt weidevogelonderzoeker en -beschermer Mark Kuiper heel veel 'pullen'.  "Jonge kieviten en grutto's scharrelen hier al bij... Read more »
 • Café de Koning aan de Amstel in oorlogstijd: "Hoop dat er nog over gepraat wordt"
  Oma Riet, die bekend werd met haar gehaktballen en andere hoogstandjes uit de keuken, blikt terug op de Tweede Wereldoorlog. Naast café de Koning van haar ouders aan de Amstel was het Duitse hoofdkwartier gevestigd. "Dat konden wij zien van het balkon af, zo naar beneden." Riet van Oostwaard werd... Read more »
  +

  NH Nieuws - Noordkop

 • Hollandse molens bezongen voor landschapsfeestjaar
  De komende maanden staan molens volop in de schijnwerpers. Noord-Holland telt 160 historische molens, en die hebben allemaal hun eigen verhaal. De verhalen achter 22 van die molens zijn opgetekend en onderdeel van het overkoepelende project 'Ode aan het Landschap NH'. Morgen is de aftrap van het project in de... Read more »
 • Blauwe Vlag wappert weer boven schone stranden en havens in de Noordkop
  Schoon strand? Check! Toiletten voor badgasten? Check! En ook nog biologisch afbreekbare zeep aanwezig. Kortom: de stranden van Den Helder en Julianadorp komen opnieuw in aanmerking voor de felbegeerde Blauwe Vlag. Vandaag zijn de vlaggen uitgedeeld als garantie en keurmerk voor schone waterrecreatie. Er staat wind genoeg als rond kwart... Read more »
 • Jongen (9) bestolen van step na bedreiging met mes door leeftijdsgenoten
  Een 9-jarige jongen moest gisteravond rond 20.30 uur op de Marsdiepstraat in Den Helder zijn zwarte step afstaan aan drie leeftijdsgenoten nadat zij hem bedreigden met een mes. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie, die op zoek is naar de jonge daders. De negenjarige was aan het spelen, toen... Read more »
 • Rondrit met oude legervoertuigen hoogtepunt tijdens Bevrijdingsdag
  Door alle beperkingen valt er ten opzichte van andere jaren maar weinig te beleven deze Bevrijdingsdag. Op Texel ging de rondrit met oude legervoertuigen wel gewoon door. Niet op volle sterkte, door het slechte weer en technische mankementen was de stoet half zo groot als normaal. Maar dat mocht de... Read more »
 • Derde auto in twee weken tijd uitgebrand: "Spreken van pyromaan is nog te voorbarig"
  Voor de derde keer in iets meer dan twee weken tijd is vannacht een auto uitgebrand in Den Helder. Er wordt aan brandstichting gedacht; ook bij de vorige twee auto's was dat de oorzaak. Toch vindt de politie het nog te voorbarig om te denken aan een pyromaan. "Meestal is... Read more »
 • Reisbureaus kijken reikhalzend uit naar advies van kabinet voor zomervakantie
  Het loopt nog geen storm met de reserveringen, maar reisbureaus merken wel dat veel mensen hopen op een positief reisadvies van het kabinet. Demissionair minister Hugo de Jonge zei maandag dat het besluit een week wordt uitgesteld. Maar reisagenten zelf kijken ook uit naar de aangekondigde persconferentie volgende week. "Op... Read more »
 • VideoNoordkop herdenkt slachtoffers op veel plaatsen met kranslegging
  Op meerdere plekken in de Noordkop is vandaag stilgestaan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de conflicten die sindsdien plaatsvonden. Bij vele monumenten werden kransen gelegd en een moment stilte gehouden. Vanwege corona werd dat zonder publiek gedaan. Wel worden er online herdenkingsbijeenkomsten gehouden. Op Texel werden vandaag... Read more »
  +

  NH Nieuws - Schiphol

 • Weer rode cijfers voor KLM in eerste kwartaal: 337 miljoen verlies
  KLM is in het eerste kwartaal van 2021 opnieuw in de rode cijfers gedoken. De omzet van de luchtvaartmaatschappij is met 57 procent gedaald naar 930 miljoen euro. Het verlies komt uit op 337 miljoen. In diezelfde periode een jaar eerder was dat nog 275 miljoen euro.   De rode cijfers... Read more »
 • Schoonmakers gebruiken verboden desinfectiemiddelen in vliegtuigen
  Op dit moment wordt er in vliegtuigen op Schiphol met desinfectiemiddelen schoongemaakt die normaliter verboden zijn, schrijft Het Parool. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft een tijdelijke vrijstelling gegeven voor het gebruik van de middelen, ook al kunnen die schadelijk zijn voor de schoonmakers. Het zou onder andere gaan... Read more »
 • Mijlpaal op Schiphol: 100.000ste prik en coronatest
  In de XL-teststraat op Schiphol is deze week de 100.000ste vaccinatie gezet. Bovendien werd vandaag de 100.000ste test afgenomen. De teststraat op Schiphol is een van de 25 megalocaties van de GGD en sinds december open.  Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet De 100.000ste prik in de XL-teststraat op Schiphol werd maandag al... Read more »
 • Zonvakantie lonkt, maar onduidelijkheid over regels houdt Noord-Hollanders tegen
  Ondanks het voorlopige negatieve reisadvies voor vakantieoorden als Spanje, Italië en Portugal, borrelt de vakantiepret langzaam op. Maar écht boeken, doen de Noord-Hollanders nog niet. Veel mensen vinden de voorwaarden nog te onduidelijk. Dat blijkt uit een rondgang van NH Nieuws langs verschillende reisbureaus en vliegmaatschappijen uit onze provincie. Virus... Read more »
 • Historische Dakota DC-3 is terug op Schiphol
  Het eerste Nederlandse regeringsvliegtuig, een 77 jaar oude Dakota DC-3, is terug op Schiphol. Het toestel verhuisde in 2016 vanwege kosten- en ruimtegebrek naar Lelystad Airport. Op Schiphol krijgt de Dakota een nieuw onderkomen in een hangaar op Oost, waar er ook de komende weken aan wordt gesleuteld om het... Read more »
 • Schipholbrand, Poldercrash en de aanslag bij De Naald: marechaussee Renaldo was erbij
  De brand in een cellencomplex op Schiphol, de crash met een Turkish Airlines-toestel en de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn lieten diepe sporen na bij marechaussee Renaldo Ishaak. Drie schokkende gebeurtenissen met dodelijke afloop. Hoofddorper Ishaak was er telkens als eerste bij. Hij hield er een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS) aan... Read more »
 • Toch vliegverbod voor vluchten vanuit India naar Schiphol
  Er komt toch een vliegverbod voor passagiersvluchten vanuit India. Het kabinet wil uit voorzorg reizigers uit het land weren vanwege een besmettelijkere en gevaarlijkere variant van het coronavirus. Het vliegverbod gaat morgen om 18.00 uur in. Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet Tot vanavond vond het kabinet dat er nog geen redenen... Read more »
  +

  NH Nieuws - West Friesland

 • Gemeentehaven Enkhuizen start met nachtregister en ID-controle
  De Gemeentehaven van Enkhuizen is deze maand gestart met een online register voor bezoekers die komen overnachten. In het nachtregister worden de gegevens van het schip en de opvarenden genoteerd. Het invullen van het register gebeurt tegelijk met het betalen van de havengelden. Jaarlijks bezoeken gemiddeld tussen de 15.000 en... Read more »
 • Hollandia en Zwaluwen’30 willen deel van sportpark ruilen voor deel Julianapark
  De voetbalverenigingen Hollandia en Zwaluwen’30 in Hoorn willen een stukje van hun complex ruilen met een stukje van het Julianapark. Omdat de voetbalvelden iets te kort zijn om alle soorten wedstrijden op te kunnen spelen, moeten ze verlengd worden. Om dat te compenseren, willen ze een ander stukje van het... Read more »
 • Tekort van bijna 5 miljoen in sociaal domein gemeente Medemblik
  De gemeente Medemblik heeft over 2020 een tekort van bijna 5 miljoen euro in het sociaal domein. Dat blijkt uit een informatienota van het college aan de raad. Het gaat om een tegenslag van 19,5 procent van de begroting.  Onder het sociaal domein vallen alle werkzaamheden van de gemeente rond... Read more »
 • Hollandse molens bezongen voor landschapsfeestjaar
  De komende maanden staan molens volop in de schijnwerpers. Noord-Holland telt 160 historische molens, en die hebben allemaal hun eigen verhaal. De verhalen achter 22 van die molens zijn opgetekend en onderdeel van het overkoepelende project 'Ode aan het Landschap NH'. Morgen is de aftrap van het project in de... Read more »
 • Discussie zwembad de Zeehoek laait weer op na alternatief nieuwbouwplan
  Eindelijk leek er duidelijkheid te zijn over de toekomst van zwembad de Zeehoek in Wervershoof. De raad koos voor renovatie maar sinds er vorige week in de raad een alternatief nieuwbouwplan werd gepresenteerd, is het dossier weer volledig tot leven gekomen. De VVD heeft een motie ingediend voor de volgende... Read more »
 • Geen motoren meer welkom op Zuiderdijk in zomerweekenden
  Na een proefperiode afgelopen najaar is het verbod nu officieel: in de weekenden van 1 april tot 31 oktober zijn motoren op de Zuiderdijk niet meer welkom. Er is al jarenlang getrouwtrek over het toelaten van motorrijders op dit gedeelte van de Westfriese Omringdijk, waarbij twee actiegroepen lijnrecht tegenover elkaar... Read more »
 • Drie aanhoudingen voor vuurwapenhandel: 'Pistool verkocht op station Bovenkarspel'
  Een man (33) uit Heerhugowaard, een vrouw (25) uit Bovenkarspel en een man (45) uit Grootebroek worden ervan verdacht alarmpistolen te hebben omgebouwd en verhandeld. Bij een wapendeal op station Bovenkarspel kon de politie een van hen aanhouden, melden zij.  De recherche kwam de Heerhugowaarder in eerste instantie op het... Read more »
  +

  NH Nieuws - IJmond

 • Sluizenroute vanaf maandag 24 uur per dag open voor fietsers en voetgangers
  De sluizenroute in IJmuiden is vanaf aankomende maandag 24 uur per dag geopend voor fietsers en voetgangers. Na een sluiting van drie jaar ging de route eind maart weer open voor dit verkeer, maar vanwege werkzaamheden was de route alleen open tussen 6.00 en 19.00 uur.  Het testen van de... Read more »
 • LIVE NH Sport: Jong PSV - FC Volendam en FC Den Bosch - Telstar
  Voor de laatste keer op vrijdagavond is er dit seizoen NH Sport. Je kunt vanaf 19.00 uur luisteren naar Jong PSV - FC Volendam en FC Den Bosch - Telstar. Komende woensdag is de laatste speelronde in de eerste divisie en is er, eveneens vanaf 19.00 uur, een extra sportuitzending. ... Read more »
 • Knokken om terug te komen als fotograaf na surfongeluk: Ydwer 'fietst' met zijn handen
  Ydwer van der Heide revalideert bij Heliomare in Wijk aan Zee van een surfongeluk. Drie maanden geleden klapte hij op een zandbank en wist meteen dat het mis was. Gelukkig waren er vrienden in de buurt die hem uit het water hielpen. Zelfstandig het strand bereiken lukte hem niet. Hij... Read more »
 • Staatssecretaris geeft toe: 'Toezicht op Tata Steel niet effectief geweest'
  Het toezicht op staalfabriek Tata Steel heeft de afgelopen jaren gefaald. Dat stelt demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat, D66) in een interview met NH Nieuws over de aanpak van de luchtverontreiniging in de IJmond. "Als we kijken naar het toezicht op Tata Steel, dan zie je een... Read more »
 • 4 jaar cel geëist tegen AH-bestuurder die onder invloed dodelijk ongeluk veroorzaakte
  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag vier jaar cel geëist tegen een 31-jarige Amsterdammer. Onder invloed van meerdere drugs zou hij op 4 november 2020 een dodelijk ongeluk hebben veroorzaakt. Als het aan het OM ligt, levert de man ook zijn rijbewijs in voor een periode van vijf jaar. De... Read more »
 • Voetballer Kick Groot weer fit en moest weer op zoek naar maatpak
  Na twee jaar blessureleed maakte Telstar-verdediger Kick Groot vorige week in de wedstrijd tegen Jong PSV eindelijk weer speelminuten. "Kick zei tegen mij dat hij er klaar voor was. Hij zei wel tegen mij dat hij op zoek moest naar zijn pak, want die had hij in twee jaar nog... Read more »
 • Telstar hoopt nog op linkerrijtje
  Nog twee duels en dan zit de competitie er voor Telstar op. "Wij willen in het linkerrijtje eindigen. Dan zou dat kunnen als wij nog twee keer winnen", is trainer Andries Jonker duidelijk. Morgen speelt Telstar uit tegen FC Den Bosch en het laatste duel is woensdag tegen Jong Ajax.... Read more »
  +

  NH Nieuws - Zaanstreek Waterland

 • Zorgrobot gaat verpleegkundigen helpen in verzorgingshuis: 'Wimpie is onvermoeibaar'
  De verpleegkundigen van verzorgingshuis de Tien Gemeenten in Purmerend krijgen vanaf maandag hulp van een robot. Wimpie, zoals de zorgrobot wordt genoemd, gaat als proef drie weken logeren op een van de afdelingen voor bewoners met dementie. Zo kan Wimpie bijvoorbeeld verhalen vertellen aan bewoners en hun lievelingsmuziek afspelen", vertelt... Read more »
 • Coenbrug blijft nog lang dicht: scheepvaart zwaar gedupeerd
  De binnenvaart heeft zwaar te lijden onder de pech met de Coenbrug bij Zaandam. Eerder deze week klapte de brug dicht met een oorverdovende knal en dat richtte veel schade aan. Waarschijnlijk zoveel dat het weken, misschien wel maanden, duurt voor het hersteld is. Dat verwacht Andries de Weerd van... Read more »
 • Hollandse molens bezongen voor landschapsfeestjaar
  De komende maanden staan molens volop in de schijnwerpers. Noord-Holland telt 160 historische molens, en die hebben allemaal hun eigen verhaal. De verhalen achter 22 van die molens zijn opgetekend en onderdeel van het overkoepelende project 'Ode aan het Landschap NH'. Morgen is de aftrap van het project in de... Read more »
 • Asbest laat alarmbellen afgaan: "Pas na 30 jaar merk je of je ziek bent"
  Bij de verbouwing van Theater De Purmaryn in Purmerend bleek vandaag dat er asbest is vrijgekomen. Het pand is meteen hermetisch afgesloten en verzegeld. Als er asbest vrijkomt, gaan alle alarmbellen af. Maar waarom eigenlijk, en wat is asbest precies? Dat asbest schadelijk kan zijn voor je gezondheid, weten we allemaal.... Read more »
 • Vriendengroep zingt 50-jarige Wardenaar uit bed vanaf de platte kar
  Inwoners van Warder die in de nacht van woensdag op donderdag nog even een rondje met hun hondje deden, zullen verbaasd hebben opgekeken. Een platte kar met daarop een complete band die een serenade bracht. Het muzikale eerbetoon was bedoeld voor Wilfred Hesp, die precies om middernacht de magische leeftijd... Read more »
 • FC Volendam beloont Calvin Twigt met contract tot 2024
  Voetballer Calvin Twigt heeft bij FC Volendam een contract tot 2024 getekend. Hiermee tekent hij zijn eerste profcotract. Twigt maakte dit seizoen zijn debuut voor Volendam.  De 18-jarige voetballer speelt al jaren voor de Volendammers. “FC Volendam is op dit moment de perfecte club voor mijn ontwikkeling. De trainingen van... Read more »
 • 'Bokashi-gate' lijkt voorbij, maar nog veel vragen bij Zaanse raadsleden
  De aankondiging van de gemeente Zaanstad om per direct te stoppen met het uitstrooien van bodemverbeteraar bokashi zorgt voor blijdschap bij de Zaanse raadsleden Roland van Braam (SP) en Marianne de Boer (Lokaal Zaans). Toch zijn er nog een hoop vragen over de gang van zaken rond 'bokashi-gate'.  Zaanstad hield... Read more »
  +

  Brabants Centrum

 • Hoe kun je je crypto veilig bewaren?
  De populariteit en prijsstijging van de Bitcoin en Ethereum koers betekent dat virtuele valuta vaak een doelwit worden voor hackers die willen profiteren van....... Read more »
 • Boxtel zoekt naar mogelijkheden Reigerskant
  Meer goedkopere woningen in de tweede fase van het nieuwbouwplan Reigerskant in Esch. Dat is de inzet van de Boxtelse politieke partijen VVD en Combinatie’95. Hoewel wethouder Wim van der Zanden tijdens de raadsvergadering van eind maart aangaf dat zijn handen gebonden waren vanwege eerder gemaakt afspraken, is het college... Read more »
 • JBZ onderzoekt vermoeidheid na Covid-19
  Veel mensen die Covd-19 hadden, kampen met ernstige en langdurige vermoeidheid. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) en Amsterdam UMC doen samen onderzoek naar behandeling van deze klachten en zoeken deelnemers die hieraan mee willen werken.... Read more »
 • Sobere, maar stemmige dodenherdenking in Boxtel
  ,,Aan vrijheid moeten we blijven werken”, besloot Wim Ketelaars, voorzitter van Boxtel Vooruit, de dodenherdenking op het kerkhof van de voormalige Heilig Hartkerk. Hij herhaalde daarmee een zinsnede uit de toespraak van burgemeester Ronald van Meygaarden, die duidelijk maakte dat juist in deze coronatijd voelbaar is wat vrijheid betekent, ook... Read more »
 • Initiatiefnemers kunnen plannen huisvesting arbeidsmigranten deze zomer indienen
  Initiatiefnemers kunnen vanaf eind juni plannen indienen voor het realiseren van huisvesting voor tijdelijke arbeidsmigranten. Dan heeft de gemeente Boxtel in juridisch opzicht de weg vrijgemaakt en ook alle regels en eisen opgesteld waaraan plannen moeten voldoen.... Read more »
 • Klankbord Ladonk praat over veilig en bereikbaar
  De eerste dialoogsessie door en voor ondernemers van het Boxtelse bedrijventerrein Ladonk gaat dinsdag 15 juni bij Blusco (Runmolen 2) over de thema’s veiligheid en bereikbaarheid. Er hebben zich voldoende enthousiaste deelnemers gemeld, aldus Tammo Bieze. De eigenaar van Freenergics is lid van Klankbord Ladonk, die de bijeenkomst organiseert.... Read more »
 • Annastraat staat blank, waterdruk in Boxtel laag
  Veel huishoudens in Boxtel ervaren een lagere waterdruk, hoogstwaarschijnlijk door een lekkage bij de Annastraat.... Read more »
%d bloggers liken dit: