No RSS Item
  +

  Alphen a-d Rijn - Rodi.nl

 • Aardbeien en ambachten in ‘Jordaan van Boskoop’
  BOSKOOP – Ze is een echte aardbeienkoningin. Elsa Wienen-Niesing (60) is al heel lang in de ban van de aardbei. De Boskoopse heeft een gigantische aardbei voor de deur, rijdt in een aardbeienauto en bezit een legendarische aardbeienverzameling. Logisch dat ze de inspiratiebron is van het Aardbeienfestival op zondag 10... Read more »
 • ‘Voorkom afval bij en na evenementen’
  ALPHEN - Na het Zomerspektakel aan het meer, dat van 3 tot en met 5 juni plaatshad, bleef veel afval achter in Park Zegersloot. Ook de aanrijplaten bleven liggen. Dit blijkt uit foto’s die secretaris Albert Kalkhoven van de Vrienden van Zegersloot een week na afloop van het evenement van... Read more »
 • Broekhuis groeit en zoekt nieuwe medewerkers!
  Broekhuis beweegt mensen. Al 90 jaar komen klanten van A naar B dankzij de mobiliteitsoplossingen van Broekhuis. Anno 2022 is Broekhuis uitgegroeid tot een van de top 3 dealerbedrijven in Nederland. Met vestigingen in Noord-, Midden- en Oost-Nederland. Door die groei is er ook meer plek voor enthousiaste medewerkers die... Read more »
 • Creatieve workshops in de vakantie
  BOSKOOP - Deze zomervakantie hoeven de kinderen zich niet te vervelen. In Atelier De paarse veer in Boskoop start Evelien Pluim in de vakantie met een workshops, waaraan kinderen/ouders/verzorgers kunnen meedoen.... Read more »
 • Appartementencomplex MeerWonen opgeleverd
  ROELOFARENDSVEEN - Het project van MeerWonen in Westend in Roelofarendsveen is afgerond. Onlangs zijn de sleutels van de 60 energieneutrale woningen aan de huurders overhandigd. Een feestelijk moment voor alle betrokken partijen. Zowel senioren als starters verhuizen de komende tijd naar hun nieuwe stek.... Read more »
 • Spreij en Van Niekerk winnaars golftoernooi
  ALPHEN - Op Golfclub Zeegersloot zijn op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli de clubkampioenschappen strokeplay voor dames, heren en jeugd gespeeld. In tegenstelling tot voorgaande jaren, toen alle drie rondes van 18 holes in het weekend werden gespeeld, is nu al gestart op vrijdag.... Read more »
 • Burgemeester op bezoek bij 100 jarige George Jansen
  George Jansen blaast 100 kaarsjes uit... Read more »
  +

  NH Nieuws - Alkmaar

 • Filmende omstanders door hulpverleners weggestuurd na dodelijke crash N242
  Bij het dodelijke ongeval op de N242 in Heerhugowaard hebben meerdere mensen geprobeerd foto's en video's te maken. Ze zijn door hulpverleners weggestuurd. Bij de frontale botsing maandagochtend overleed een 21-jarige man, een ander slachtoffer (27) ligt nog in het ziekenhuis. "Wat als het familie van jou is?" Het zware... Read more »
 • Oefenwedstrijd AZ - PAOK wordt toch zonder publiek gespeeld
  Een teleurstelling voor de AZ-fans. De oefenwedstrijd tegen PAOK Saloniki, die morgen op het programma staat, wordt achter gesloten deuren afgewerkt. Aanvankelijk waren er wel supporters toegestaan bij de wedstrijd. "Op last van de lokale autoriteiten is dit echter teruggedraaid, waardoor er geen supporters van beide ploegen aanwezig kunnen zijn".... Read more »
 • Middelvinger voor Mart Hoogkamer: zanger komt wéér niet naar Heerhugowaard
  De middelvingers en het boegeroep van festivalgangers in Heerhugowaard haalden afgelopen dagen de krantenkoppen en zelfs de nationale televisie. Ze waren boos op zanger Mart Hoogkamer die -  in hun beleving - niet kwam opdagen. "Het enige minpuntje van een fantastisch feest: hij was ziek. En dat is al een... Read more »
 • Een asielzoekerscentrum in Alkmaar? Als het aan de nieuwe coalitie ligt wel
  Na maanden van formeren heeft Alkmaar dan eindelijk een coalitie. Opvallend is dat zij weer asielzoekers in de gemeente wil opvangen en een plek wil creëren waar verslaafden gedoogd drank of drugs kunnen gebruiken. Ook is er extra aandacht voor ouderen. GroenLinks, Belangen Alkmaarse Samenleving, Partij van de Arbeid, CDA,... Read more »
 • Slachtoffer dodelijk ongeluk N242 is 21-jarige Heerhugowaarder
  Bij een ernstige aanrijding op de N242 tussen Heerhugowaard en Alkmaar is vanmorgen een 21-jarige man uit Heerhugowaard overleden. Een dorpsgenoot van 27 jaar is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, een derde betrokkene bij het ongeluk raakte lichtgewond. Vanochtend rond 7.10 uur kwam de auto van de 27-jarige bestuurder door... Read more »
 • Met 31 spelers, onder wie Owen Wijndal, is AZ op trainingskamp in Epe
  Na de oefenzege op PEC Zwolle (3-1) in Dirskhorn afgelopen weekend is AZ vandaag naar Epe vertrokken voor een trainingskamp. Trainer Pascal Jansen heeft 31 spelers meegenomen. Ook Owen Wijndal, die zo goed als zeker naar Ajax vertrekt, is van de partij.    Vanwege de transferperikelen met Ajax bleef Wijndal... Read more »
 • Tientallen trekkers met boeren weer vertrokken bij Alkmaars distributiecentrum
  De boeren die sinds vanmorgen het distributiecentrum van de Vomar in Alkmaar blokkeerden zijn inmiddels weer naar huis. Tientallen trekkers stonden op de toegangsweg naar het distributiecentrum, waardoor vrachtwagens van de supermarkt geen kant op konden. "Zonder boeren geen voedsel", aldus één van de boeren. Eerder op de dag zei... Read more »
  +

  NH Nieuws - Amsterdam

 • Tientallen miljoenen beschikbaar om deel bezuinigingen openbaar vervoer te voorkomen
  De Vervoerregio Amsterdam kan, als dat nodig is, volgend jaar 36 miljoen besteden om het openbaar vervoer zoveel mogelijk op peil te houden. Dat is meer dan de helft van het verwachte tekort van ruim 60 miljoen euro. Dat blijkt uit een vrijdag verstuurde brief van oud-wethouder Egbert de Vries,... Read more »
 • Halsema haalt uit naar Hiddema: "Hij verspreidt desinformatie"
  Burgemeester Halsema is niet te spreken over een tweet van strafpleiter en Eerste Kamerlid Theo Hiddema. Ze schrijft op Instagram dat zijn tekst strijdig is met de gedragsregels van de advocatuur.  Het gaat om een tweet die Hiddema plaatste naar aanleiding van de gewelddadige poging om een terrasganger op de... Read more »
 • Talentvolle Naci Ünüvar verwerpt geruchten met nieuw contract bij Ajax
  Naci Ünüvar heeft zijn contract bij Ajax met drie jaar verlengd tot en met de zomer van 2026. De 19-jarige aanvallende middenvelder had nog een contract voor een jaar bij de Amsterdammers. Daardoor werd er gespeculeerd over een mogelijk vertrek bij de landskampioen. Ünüvar zit sinds de voorbereiding op het... Read more »
 • Structurele overlast en intimidatie in Amsterdamse Oosterparkbuurt
  Burgemeester Halsema heeft het zogenoemde overlastgebied in Amsterdam-Oost uitgebreid. De Eerste Oosterparkstraat en omliggende straten zitten er sinds 1 juli bij, wat betekent dat messen daar verboden zijn en overlastgevers weggestuurd kunnen worden.  De Dapperbuurt is sinds 2014 al zo'n overlastgebied, maar dat was volgens Halsema niet genoeg.  "Rond de... Read more »
 • Jongerenwoningen niet met voorrang door technische problemen
  Het is voorlopig niet meer mogelijk om gebruik te maken van de voorrangsregeling voor sociale huurwoningen voor jongeren. Jongeren al vele jaren in Amsterdam wonen zijn daardoor gedupeerd, terwijl jongeren van buiten de stad juist meer kans maken.  Het gaat om een probleem met de MyQii-app. Het stadsloket in Noord... Read more »
 • Nog twee aanhoudingen voor betrokkenheid bij moord op Peter R. de Vries
  De politie heeft in het buitenland nog twee verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. Dat meldt het Openbaar Ministerie.  Op Curaçao is een 27-jarige man aangehouden. De man, die de Nederlandse nationaliteit heeft, wordt binnenkort overgebracht naar Nederland. Spanje Daarnaast is in Spanje een... Read more »
 • Deze vier Noord-Hollandse veteranen zochten naar vermiste Sumanta, maar vonden rust
  Een groep veteranen zocht dagenlang naar de vermiste Sumanta Bansi. Ze wordt niet gevonden. En toch was de zoektocht naar de Hoornse studente niet voor niets: het bracht rust en structuur in de levens van vier Noord-Hollandse ex-militairen.  Nog altijd is het lichaam van Sumanta Bansi niet gevonden. De Hoornse... Read more »
  +

  NH Nieuws: Laatste nieuws

 • Lege schappen in de Lidl: "Ik improviseer er wel omheen"
  De boerenblokkade van het Lidl-distributiecentrum in Almere heeft vandaag tot lege schappen geleid bij filialen in Noord-Holland en Flevoland. Klanten grepen vooral mis bij fruit, groenten en zuivelproducten. Lidl bevestigt dat de leveringsproblemen een gevolg zijn van de protestacties en dat het met name de versproducten zijn die tijdelijk in... Read more »
 • College wil bieb verhuizen naar Gooische Brink en Kerkbrink herinrichten
  De Kerkbrink in Hilversum moet flink op de schop en de bibliotheek van Hilversum moet verhuizen naar de Gooische Brink. Dat zijn de plannen van het kersverse college om de 'Brinkkant' van het centrum nieuw leven in te blazen. De plannen moeten nog langs de gemeenteraad.  De plannen voor de... Read more »
 • Chris achtervolgde brandstichters tot op de snelweg: "De kogels vlogen me om de oren"
  Een handgranaat, vergiftigd gehakt op het erf en nu drie brandbommen in een paar weken tijd. Voor oud-coureur Chris Leyds uit Naarden was de maat na al die treiterijen vol. Bij de laatste poging tot brandstichting twijfelt hij geen moment: hij springt in zijn auto en zet de achtervolging in.... Read more »
 • Beveiliging in buurt Huizen afgeschaald, woningen blijven wel gesloten
  De beveiliging rondom de twee afgesloten woningen op de Roef in Huizen is afgeschaald.  Het 'dreigingsbeeld' is volgens de gemeente verminderd en dus is de speciale bewakingseenheid niet meer nodig. Waarom de dreiging in eerste instantie zo groot was, is niet bekend gemaakt. Volgens de gemeente zijn er momenteel nog... Read more »
 • Buurt Huizen geschokt door bedreiging buren: "Nooit geweten dat dit boven hun hoofd hing"
  Voor buurtbewoners is het vooral gissen wat de exacte reden is dat hun buren zondagavond uit huis zijn gehaald en hun woningen gesloten zijn. Gezien de aanwezige politiemacht, die ook vandaag aanwezig was op en rond de Roef in Huizen, is het wel heel duidelijk dat het hier gaat om... Read more »
 • Nog steeds tiental trekkers bij Mediapark in Hilversum
  Ook boeren bij het Mediapark vandaag. De ingang bij Beeld en Geluid is vanochtend geblokkeerd met grote boomstammen, bij de andere toegangsweg houdt een tractor het inkomende verkeer tegen. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de rotonde familie De Mol inmiddels vrij is. Gek genoeg willen de boeren... Read more »
 • Burgemeester sluit uit ernstige veiligheidsoverwegingen twee woningen in Huizen
  Vanmiddag zijn uit ernstige veiligheidsoverwegingen twee woningen op de Roef in Huizen gesloten tot en met 13 juli. De buurt waarin de woningen liggen wordt voorlopig bewaakt door de speciale bewakingseenheid van de politie. Het gaat om twee woningen aan Roef. De burgemeester heeft de woningen gesloten nadat politie en... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlem

 • Hoe een Haarlemmer een Indiase monnik werd: Alexander is nu Swami Purnachaitanya
  Ooit ging de Haarlemse Swami Purnachaitanya door het leven als Alexander. Maar toen hij na zijn studie naar India vertrok voor vrijwilligerswerk, verdiepte hij zich in eeuwenoude tradities en meditatietechnieken en werd hij door zijn leermeester ingewijd als Swami. "Dat is een titel van een Indiase monnik, iemand die zijn... Read more »
 • Vrolijke boer Jan protesteert niet, maar snapt het wel: 'Al 40 jaar veranderende regels'
  Melkveehouder Jan van de Nes (61) uit Haarlem doet niet mee aan de boerenprotesten. Maar begrijpen doet hij ze wel: in de veertig jaar dat hij boer is, heeft hij constant te maken gehad met veranderende regels. Van binnen is hij boos, maar hij telt ook zijn zegeningen. "Boer zijn... Read more »
 • Polonaise op camping Sandevoerde na uitspraak rechter: "Opluchting is gigantisch"
  De vaste gasten die al jaren een staanplaats met stacaravan hebben op camping Sandevoerde in Zandvoort zijn dolblij. Ze mogen voorlopig blijven op hun geliefde camping, de rechter heeft hen in het gelijk gesteld. "De opluchting is gigantisch", vertelt Geert Sijtzema. "We hebben vrijdagavond feestgevierd met z'n allen en in... Read more »
 • Burgemeester Jan Hamming stuurt demonstrerende boeren weg bij Albert Heijn en Picnic
  Boeren die vanochtend de distributiecentra van AH en Picnic in Zaandam blokkeerden, zijn inmiddels onderweg naar het provinciehuis in Haarlem. Eigenlijk wilden de boeren de distributiecentra drie dagen lang blokkeren, maar burgemeester Jan Hamming en de politie brachten de actievoerders op andere gedachten. Verslaggever Mischa Korzec is al de hele... Read more »
 • Buurtbewoners bepalen: parkeerplaatsen eruit, groen en fietsenrekken erin
  Buurtbewoners van de Vroomstraat en Holsteijnstraat in Haarlem steken collectief de handen uit de mouwen. Ze hebben er namelijk besloten om alle parkeerplekken voor de auto's om te ruilen voor fietsenrekken en bloemenperkjes.  "We bedachten dit op een buurtbarbecue in 2019", zegt een van de initiatiefnemers Bou Verhoef, die samen... Read more »
 • Schrijven over het verlies van je kind: Haarlemse stichting genomineerd voor prijs
  De Haarlemse stichting Nooit Voorbij, die ouders helpt met het verwerken van het verlies van een kind, is genomineerd voor de Nationale Vrijwilligersprijzen 2022. NH Nieuws zendt vanaf zondag in een vierdelige programmareeks de weg naar de prijsuitreiking uit op televisie. Hierin wordt de stichting samen met vijf andere vrijwilligersteams... Read more »
 • Zandvoortse Tom en Iris parkeren hun auto in de voortuin: "Je moet wat"
  Ze hebben er niet veel vertrouwen in. Iris ziet zichzelf al bij thuiskomst 's avonds veel rondjes rijden om uiteindelijk ver weg te moeten parkeren. Tom denkt dat het 'een puinbak van jewelste' wordt in de Zandvoortse wijken dicht bij het strand. Bij mooi weer voorziet hij dat veel badgasten... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlemmermeer

 • Trillende ramen door straaljagers: vier F-35's boven Noord-Holland gespot
  Inwoners van Noord-Holland werden aan het eind van de ochtend verrast door het oorverdovende geluid van vier F-35's van de Koninklijke Luchtmacht. De jachtvliegtuigen werden onder meer gespot boven Amsterdam-Zuidoost, Amstelveen en Haarlemmermeer. F-35's voerden een zogenaamde 'missing-man-formation' uit. Een missing-man-formation wordt uitgevoerd als eerbetoon aan een overleden vlieger. De... Read more »
 • Eekhoff begint aan zijn tweede Tour: "Rit vijf zie ik als herkansing voor Parijs-Roubaix"
  Wielrenner Nils Eekhoff uit Rijsenhout begint morgen aan zijn tweede Tour de France. Met zijn Team DSM is het doel om voor etappezeges te gaan. "Wij hebben een diverse ploeg aan de start staan die op alle terreinen goed mee kan doen", vertelt Eekhoff. Kasseienetappe In rit vijf van de... Read more »
 • Pantserwagens en shovels: marechaussee klaar om boeren op Schiphol tegen te houden
  De Koninklijke Marechaussee is voorbereid op een eventuele grootschalige actie van boeren op Schiphol maandag. Als het nodig is, blokkeert de marechaussee de wegen naar Schiphol met pantserrupsvoertuigen en shovels, om te voorkomen dat boeren op trekkers de terminal bereiken. Een speciale eenheid staat dan klaar om arrestaties te kunnen... Read more »
 • Tallon Griekspoor uitgeschakeld op Wimbledon door wonderkind Alcaraz
  De tweede ronde op Wimbledon is het eindstation gebleken voor Tallon Griekspoor. De tennisser uit Nieuw-Vennep verloor in Londen in drie sets van de pas 19-jarige Carlos Alcaraz (6-4, 7-6, 6-3). Alcaraz, de nummer 7 van de wereld, wordt door velen beschouwd als het nieuwe toptalent in het mondiale tennis.... Read more »
 • Grote nachtelijke zoekactie naar vermiste vrouw Nieuw-Vennep blijkt misverstand
  De politie hield vannacht een grote zoekactie Nieuw-Vennep, Lisse en Hillegom na een melding van een vermist persoon. Urenlang vloog een politiehelikopter over de dorpen en werd met meerdere eenheden naar de persoon gezocht. Een woordvoerder van de politie laat vanochtend weten dat het om een misverstand ging.  "We kregen... Read more »
 • Twee jaar na oplevering opent Zwanenburg nieuw dorpshuis: "Werd tijd dat het gebeurde"
  Stiekem is het al ruim twee jaar open maar vandaag werd het nieuwe dorpshuis van Zwanenburg dan toch echt officieel geopend. Met onder meer een joekel van een sportzaal, een inpandige bibliotheek, een horecaruimte met een royaal terras en een luxe biljartzaal is het nieuwe pand een flinke upgrade ten... Read more »
 • Eerbetoon voor Pieters bij start NK wielrennen, crowdfunding opgezet
  Voor de start van de NK wielrennen bij de vrouwen in Westerbork was er een eerbetoon voor Amy Pieters. De Zwanenburgse won vorig jaar de nationale titel, maar kwam eind december hard ten val. Daarbij liep ze zwaar hersenletsel op, waardoor ze in een rolstoel zit.  Om de kosten van... Read more »
  +

  NH Nieuws - Noordkop

 • Texel is het beu: vrijdag roept het eiland de onafhankelijkheid uit
  Uit onvrede om het landelijke stikstof- en visserijbeleid en om hun boosheid kracht bij te zetten, gaan Texelaars een (ludiek) stapje verder: ze willen 'onafhankelijkheid'. Vrijdag wordt zodoende de 'Vrije Republiek Tessel' uitgeroepen. Er is al een kabinet gevormd, inclusief minister-president. Hoewel de actie niet serieus is, is de boodschap... Read more »
 • Deze vier Noord-Hollandse veteranen zochten naar vermiste Sumanta, maar vonden rust
  Een groep veteranen zocht dagenlang naar de vermiste Sumanta Bansi. Ze wordt niet gevonden. En toch was de zoektocht naar de Hoornse studente niet voor niets: het bracht rust en structuur in de levens van vier Noord-Hollandse ex-militairen.  Nog altijd is het lichaam van Sumanta Bansi niet gevonden. De Hoornse... Read more »
 • Flinke schade door brand op groot marineschip Ms. Zeeland in dok Den Helder
  Het grote marineschip de Zr.Ms. Zeeland heeft afgelopen nacht aanzienlijke schade opgelopen door een brand, terwijl het schip in het dok in Den Helder lag. Dat meldt Defensie. Er was niemand aan boord. Het schip lag in de werf voor een onderhoudsbeurt, en zal vanwege de schade voorlopig zeker niet... Read more »
 • Politie voorkomt Noord-Hollandse trekkerblokkade van Afsluitdijk richting Friesland
  De politie heeft vanavond voorkomen dat Noord-Hollandse boeren met hun trekkers de Afsluitdijk richting Friesland blokkeerden.  De politie stond klaar op de oprit van de A7 in Den Oever om de boeren tegen te houden. De weg richting Noord-Holland is wel kort dicht geweest vanwege een blokkade, meldde de ANWB... Read more »
 • Hoe vissers en boeren elkaar vinden in hun strijd tegen de overheid
  Niet alleen de boeren zijn boos: ook vissers voeren vandaag actie tegen de stikstofmaatregelen. Tussen Texel en Den Helder, maar ook in de IJmond blokkeerden kotters de vaarwegen. De reden? Alle nieuwe regels van de overheid maken hen het werk onmogelijk. In de strijd tegen het stikstofbeleid hebben vissers en... Read more »
 • Publieke steun boerenprotest: 'Blauw, wit, rood; boeren in nood!
  Tientallen Nederlandse vlaggen op Wieringen hangen vandaag ondersteboven als steunbetuiging aan de boeren protesten. Boeren uit de regio zijn in opstand tegen het stikstofbeleid van de regering. Dat de vlaggen ondersteboven hangen is een eeuwenoude vorm van verzet. "Blauw, wit, rood; boeren zijn in nood!", zegt een voorbijganger. Behalve de Hollandse... Read more »
 • Vissers blokkeerden veerdienst écht niet alleen voor boeren: "Wij vallen ook om"
  23 kotters blokkeerden vanochtend de veerdienst tussen Den Helder en Texel. Aan de kant stond visser Dirk Kraak trots te wapperen met de Nederlandse vlag op zijn kop. "Dat is een teken dat ook wij in nood zijn, het gaat momenteel heel slecht met veel vissers", legt hij uit. De... Read more »
  +

  NH Nieuws - Schiphol

 • Steeds meer 'nep-gehandicapten' op Schiphol: "Geen goed woord voor over"
  Nu de wachtrijen op Schiphol de laatste maanden langer zijn dan normaal, zien medewerkers steeds vaker passagiers die een handicap faken en speciale assistentie aanvragen om de wachtrijen te omzeilen. Het is een klap in het gezicht voor iemand als Rivka Smit, die door haar spierziekte SMA deze assistentie hard... Read more »
 • Boeren laten Schiphol links liggen, toch blijft de marechaussee alert op trekkers
  De Koninklijke Marechaussee op Schiphol houdt nog de rest van de middag en de avond rekening met eventuele boerenprotesten op de luchthaven. Op en rond Schiphol zijn er volgens een woordvoerder preventief voertuigen neergezet, zoals shovels, bussen van de Bijstandseenheid (BE) en Volkswagen Amaroks. Op een handjevol sympathisanten na zijn... Read more »
 • Marechaussee staat met shovels en busjes klaar voor boerenprotest op Schiphol
  De Koninklijke Marechaussee staat met verschillende voertuigen op Schiphol klaar voor een eventueel boerenprotest op de luchthaven. Niet alleen op Schiphol Plaza, maar ook op de wegen die naar de luchthaven leiden is de marechaussee zichtbaar aanwezig.  Verslaggever Doron Sajet laat vanochtend weten dat de wegen naar Schiphol nog vrij... Read more »
 • Alle hotelkamers Schiphol bezet vanwege onzekerheid rond boerenprotest
  Op Schiphol is de avond voor het aangekondigde boerenprotest inmiddels geen hotelkamer meer te krijgen. Zowel het Hilton, het Sheraton als het Citizen M zijn helemaal volgeboekt. Toch hebben honderden reizigers die bang zijn vanwege de boerenblokkades bij Schiphol hun vlucht te missen, een kamer in een van die drie... Read more »
 • KLM raadt reizigers af om morgen met de auto naar Schiphol te komen
  Reizigers die maandag met KLM vliegen vanaf Schiphol worden sterk afgeraden om met de auto naar het vliegveld te komen. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat de boerenprotesten grote gevolgen zullen hebben voor de bereikbaarheid van de luchthaven. "Demonstranten blokkeren mogelijk de wegen naar Schiphol", valt te lezen op de website van... Read more »
 • Mogelijk toch 2.500 studentenwoningen in Amstelveen, ondanks vliegherrie Schiphol
  Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting gaat kijken of er toch niet 2.500 studentenwoningen kunnen worden gebouwd in de wijk Kronenburg in Amstelveen. In mei besloot de Raad van State dat er in dat gebied geen studenten mogen wonen, vanwege de strenge geluidsregels rondom Schiphol. De Jonge noemt die afwijzing... Read more »
 • Trillende ramen door straaljagers: vier F-35's boven Noord-Holland gespot
  Inwoners van Noord-Holland werden aan het eind van de ochtend verrast door het oorverdovende geluid van vier F-35's van de Koninklijke Luchtmacht. De jachtvliegtuigen werden onder meer gespot boven Amsterdam-Zuidoost, Amstelveen en Haarlemmermeer. F-35's voerden een zogenaamde 'missing-man-formation' uit. Een missing-man-formation wordt uitgevoerd als eerbetoon aan een overleden vlieger. De... Read more »
  +

  NH Nieuws - West Friesland

 • Boerenblokkades zorgen voor veel lege schappen bij Jumbo in Zwaagdijk
  De boerenacties hebben geleid tot veel lege schappen bij supermarkt Jumbo in Zwaagdijk. Omdat meerdere distributiecentra in het land werden geblokkeerd, was er geen aanvoer van producten mogelijk. Naar verwachting kunnen de schappen morgen weer worden bijgevuld.  "Wat een triest gezicht", jammert een klant als ze het entreepoortje van Jumbo... Read more »
 • Ouders vermiste Sumanta blij met veroordeling, maar verdrietig door gebrek aan antwoorden
  De ouders van de vermiste Sumanta Bansi zijn blij met de veroordeling van Manodj B. tot vijftien jaar cel. Toch overheerst er ook verdriet. Want op de belangrijkste vraag waar het lichaam van hun dochter is, is geen antwoord gekomen.  "Ze zijn blij dat er een veroordeling is. Aan de... Read more »
 • Groenteverwerkingsbedrijf Hessing snijdt stuk minder groenten en fruit door boerenacties
  De kans dat je een zakje gesneden groente of bakje vers fruit van Hessing Supervers uit Zwaagdijk opentrekt, is door de blokkeeracties van de boeren een stuk kleiner geworden. Het transportschema liep maandag volledig in de soep en de productie moest flink worden aangepast. Met een kostenpost van tienduizenden euro's... Read more »
 • In West-Friesland ligt criminaliteit voor veel jongeren op de loer
  Dealer, versnijder of drugs brengen op een scooter: volgens onderzoek is de kans dat West-Friese jongeren in de drugscriminaliteit belanden groter dan in andere gemeenten in Nederland. Het geldt vooral voor de gemeenten Hoorn en Enkhuizen. Hoorn laat aan NH Nieuws weten geschrokken te zijn van het onderzoek. "Iedere jongere... Read more »
 • Manodj B. 15 jaar de cel in voor verdwijning Sumanta Bansi
  Manodj B. (42) uit Hoorn is veroordeeld tot 15 jaar cel voor het doden en laten verdwijnen van de vermiste Sumanta Bansi. Het Openbaar Ministerie (OM) had 15 jaar geëist. Zelf was hij niet aanwezig bij de uitspraak, net als medeverdachte Dwarka B.  Sumanta wordt al bijna 4,5 jaar vermist.... Read more »
 • Deze vier Noord-Hollandse veteranen zochten naar vermiste Sumanta, maar vonden rust
  Een groep veteranen zocht dagenlang naar de vermiste Sumanta Bansi. Ze wordt niet gevonden. En toch was de zoektocht naar de Hoornse studente niet voor niets: het bracht rust en structuur in de levens van vier Noord-Hollandse ex-militairen.  Nog altijd is het lichaam van Sumanta Bansi niet gevonden. De Hoornse... Read more »
 • Oekraïense Nika (17) voelt zich écht jarig door hartverwarmende actie van Charlotte
  Je 17e verjaardag vieren in een vreemd land, zonder al je vriendinnen om je heen, terwijl in je eigen land een oorlog gaande is. Dat klinkt weinig feestelijk, vond Charlotte Schuurman. Dus kwam de Andijkse in actie. Het resultaat: veel cadeautjes en verjaardagskaarten voor de Oekraïense Nika.  De verjaardag van... Read more »
  +

  NH Nieuws - IJmond

 • Tweede Kamer stemt tegen sluiting kooksfabriek 2 en voor onderzoek naar vergroening bij Tata Steel
  Eerder mislukte het al twee keer en ook vandaag is dat niet anders: de Tweede Kamer stemt namelijk tegen snelle sluiting van kooksfabriek 2 op het terrein van Tata Steel. Daarentegen was er wel een meerderheid voor onderzoek naar mogelijkheden tot vergroening voor 2030. Daarmee is de sluiting nog niet... Read more »
 • Hoe vissers en boeren elkaar vinden in hun strijd tegen de overheid
  Niet alleen de boeren zijn boos: ook vissers voeren vandaag actie tegen de stikstofmaatregelen. Tussen Texel en Den Helder, maar ook in de IJmond blokkeerden kotters de vaarwegen. De reden? Alle nieuwe regels van de overheid maken hen het werk onmogelijk. In de strijd tegen het stikstofbeleid hebben vissers en... Read more »
 • Vissers in IJmuiden luiden noodklok: 'We willen gehoord worden'
  Circa honderd vissersboten hebben zich verzameld bij de haven van IJmuiden, een van de vijf locaties door heel Nederland waar vissers zich inmiddels bij het boerenprotest hebben aangesloten. Niet alleen om de boeren te steunen, ook om aandacht te vragen voor de problematieken waar zij zelf mee te maken hebben,... Read more »
 • TERUGKIJKEN: Vissers in IJmond sluiten zich aan bij boerenprotesten
  Een groep vissers heeft zich aangesloten bij het boerenprotest. Tenminste veertien vissers varen met hun boten voor de sluis van IJmuiden. NH Nieuws verslaggever Jasper Leegwater was aan boord bij een van de visserschepen en deed live verslag. Bekijk hieronder de uitzending terug.... Read more »
 • Vriendelijk boerenprotest: "Waarom mag Tata Steel wél innoveren en wij niet?"
  Een deel van het personeel van Tata Steel was goed voorbereid en vanmorgen eerder vertrokken naar het werk. Maar het bleek onnodig. De actie van de boeren tegen het stikstofbeleid van de overheid was klein van opzet en publieksvriendelijk. Een stuk of dertig boeren parkeerden hun tractoren voor de Rooswijk-ingang... Read more »
 • Boeren verzamelen zich voor de poort van Tata Steel, vissers sluiten zich aan bij sluis
  Een groep boeren heeft zich vanmorgen verzameld voor de poort van Tata Steel in de IJmond. Net zoals andere boeren in onze provincie, zijn zij van mening dat zij niet de oorzaak zijn voor het stikstofprobleem. Door het blokkeren van wegen en opritten vragen zij aandacht voor de boeren en... Read more »
 • Drietal testspelers valt af bij Telstar: "Je moet beter zijn dan wat wij al hebben"
  De komende periode is het een komen en gaan van testspelers bij Telstar. Afgelopen week waren er acht voetballers op proef. Vandaag liet trainer Mike Snoei weten dat Lionel Miguel, Giovanni Buttner en Jonathan Vegara Berrio niet goed genoeg bevonden zijn.  Doelman van Gambia Van de andere voetballers is nog... Read more »
  +

  NH Nieuws - Zaanstreek Waterland

 • Kabelbreuk legt pontveer stil: fietsers moeten flink om, bootjes hebben vrij spel
  De kabel van het pontveer tussen Landsmeer en het Schouw is kapot hierdoor ligt de pont voor onbepaalde tijd stil. Volgens de provincie kan de kabel niet eerder dan donderdag 7 juli worden gerepareerd. Een aannemer gaat dan aan de slag om de pont weer in de vaart te krijgen.... Read more »
 • Deze vier Noord-Hollandse veteranen zochten naar vermiste Sumanta, maar vonden rust
  Een groep veteranen zocht dagenlang naar de vermiste Sumanta Bansi. Ze wordt niet gevonden. En toch was de zoektocht naar de Hoornse studente niet voor niets: het bracht rust en structuur in de levens van vier Noord-Hollandse ex-militairen.  Nog altijd is het lichaam van Sumanta Bansi niet gevonden. De Hoornse... Read more »
 • Boeren bezetten distributiecentrum Plus Middenbeemster
  Na acties vanmorgen in de Zaanstreek, leek het rustig te blijven in Waterland. Eind van de middag hebben boeren in Middenbeemster echter de toegang van het distributiecentrum van Plus geblokkeerd. Een flink aantal tractoren stond voor de poort en verhinderden zo dat vrachtwagens het terrein konden verlaten of oprijden. De... Read more »
 • Met 31 spelers, onder wie Owen Wijndal, is AZ op trainingskamp in Epe
  Na de oefenzege op PEC Zwolle (3-1) in Dirskhorn afgelopen weekend is AZ vandaag naar Epe vertrokken voor een trainingskamp. Trainer Pascal Jansen heeft 31 spelers meegenomen. Ook Owen Wijndal, die zo goed als zeker naar Ajax vertrekt, is van de partij.    Vanwege de transferperikelen met Ajax bleef Wijndal... Read more »
 • Tractoren op de weg: in 'langzaam protest' rijden de boeren Amsterdam binnen
  Met een hoop getoeter en kabaal rijden tientallen Waterlandse boeren door Zaanstad richting Amsterdam. De burgemeester heeft ze op verschillende plekken weggestuurd, zoals bij de distributiecentra van de Albert Heijn en Picnic. De boeren wilden daarna richting het provinciehuis in Haarlem, maar bij Pont Buitenhuizen werden ze opnieuw tegengehouden.  Verslaggever... Read more »
 • Burgemeester Jan Hamming stuurt demonstrerende boeren weg bij Albert Heijn en Picnic
  Boeren die vanochtend de distributiecentra van AH en Picnic in Zaandam blokkeerden, zijn inmiddels onderweg naar het provinciehuis in Haarlem. Eigenlijk wilden de boeren de distributiecentra drie dagen lang blokkeren, maar burgemeester Jan Hamming en de politie brachten de actievoerders op andere gedachten. Verslaggever Mischa Korzec is al de hele... Read more »
 • Distributiecentra mogelijk drie dagen geblokkeerd, burgemeester wil dat boeren vertrekken
  De distributiecentra van Albert Heijn en Picnic in Zaandam zijn afgesloten door de boeren. Ze zijn het niet eens met de stikstofplannen en hopen hiermee de politiek wakker te schudden. Het is volgens boer Morris van Zanten 'een actie van de boer onderling'. Het is niet de enige plek in... Read more »
  +

  Brabants Centrum

 • Fijneman gaat leiding geven aan Boxtelse ambtenaren
  Na een zoektocht van ruim een half jaar heeft de gemeente Boxtel haar nieuwe gemeentesecretaris gevonden. Victor Fijneman uit Geldrop gaat die rol per 1 september vervullen. Daarmee wordt hij ook de mededirecteur van MijnGemeenteDichtbij (MGD), de ambtelijke organisatie die Boxtel deelt met Sint-Michielsgestel.... Read more »
 • Lokale wielertoto blijft onverminderd populair
  Met 351 ingeschreven ploegen haalde het Tourspel Liempde net geen nieuw record aantal deelnemers. In 2021 deden er 363 mensen mee. Desalniettemin is de organisatie trots op wat er is bereikt.... Read more »
 • Boxtelse turnsters gooien hoge ogen
  Het Rotterdamse Ahoy was zondag het decor voor het Nederlands kampioenschap turnen. Namens de Boxtelse gymnastiek- en turnvereniging Tabitta hadden Nienke Langenhuizen en Eva Roos zich geplaatst voor twee toestelfinales, in de klasse senior divisie 1. Ze leverden topprestaties.... Read more »
 • Fietsen langs 160 Boxtelse geluksplekken
  Met een tocht van 21,7 kilometer en een van 27,3 kilometer lang heeft Boxtel twee nieuwe fietsroutes. Deze voeren langs 160 ‘geluksplekken’ in de gemeente. Wethouder Désiré van Laarhoven presenteerde de routes zondag op de laatste dag van het Spiegeltent-programma.... Read more »
 • Antoon Schellekens (96) maar liefst 85 jaar lid van dorpsfanfare
  Het komt regelmatig voor dat een muzikant vijftig jaar bij een fanfare of harmonie speelt. Fanfare Sint-Lambertus mocht zondag in café-zaal Kloosterzicht, naast vijf andere jubilarissen, Antoon Schellekens (96) huldigen. Hij is maar liefst 85 jaar lid van de Gemondse muziekvereniging, een zeldzaamheid.... Read more »
 • Padelteam Merletten naar eredivisie
  Het eerste padelteam van LTV De Merletten heeft zondag de titel behaald in de landelijke hoofdklasse. De mannen versloegen Sportclub Houten met 4-0 en stelden daarmee promotie naar de eredivisie veilig. Hiermee staat LTV De Merletten in de zomer van 2023 tussen de beste zes teams van Nederland.... Read more »
 • ‘Iedereen draagt steentje bij aan toneelvereniging’
  Teejatergroep Orion mocht zaterdag 40 kaarsjes uitblazen. En dit werd door de toneelvereniging uit Lennisheuvel gevierd met een minifestival. Ongeveer honderdvijftig bezoekers vermaakten zich in en rondom gemeenschapshuis Orion met een keur aan activiteiten zoals levende standbeelden, oude en nieuwe filmbeelden van gespeelde stukken én vuurspuwers.... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws