No RSS Item
  +

  Alphen a-d Rijn - Rodi.nl

 • Tip: de lekkerste oliebollen van Alphen aan den Rijn 2022 vind je hier!
  ALPHEN AAN DEN RIJN – Waar staan de beste oliebollenkramen in Alphen aan den Rijn? We zetten onze favoriete locaties op een rij, zodat jij niet alleen tijdens Oud & Nieuw maar ook nu al weet waar je de lekkerste oliebollen van Alphen scoort!... Read more »
 • Netwerkborrel met nominaties: wie maakt kans op VOAward?
  ALPHEN – Ondernemersvereniging VOA heeft de nominaties voor de jaarlijkse ondernemersprijzen bekendgemaakt. Dat gebeurde 1 december tijdens een drukbezochte VOA-netwerkborrel. Op de gastlocatie, bij TeekensKarstens advocaten en notarissen, zijn vijftien genomineerde bedrijven gepresenteerd.... Read more »
 • Midwinter Fair in het Archeon
  ALPHEN - In Museumpark Archeon staat komend weekend de Midwinter Fair op het programma. Het park is op zaterdag 10 december geopend van 10.00 tot 21.00 uur, zondag de 11de tot 18.00 uur.... Read more »
 • Dolfijnen op Curaçao moeten Jayden meer zelfvertrouwen geven
  ALPHEN AAN DEN RIJN – Alphenaar Jayden, de 7-jarige zoon van Marja Jordense, staat sinds september op de wachtlijst voor dolfijntherapie bij de Stichting Support4Specials. Deze stichting zet zich actief in voor kinderen met een bijzonderheid (verstandelijke en/of lichamelijke beperking), met als doel dat deze speciale kinderen dolfijntherapie kunnen volgen... Read more »
 • Carbidschieten tijdens de jaarwisseling
  ALPHEN - In de gemeente Alphen aan den Rijn is het net als andere jaren op een klein aantal plekken toegestaan om carbid te schieten. Carbidschieten is toegestaan op zaterdag 31 december tussen 10.00 en 17.00 uur. Organisators moeten hiervoor wel een aanvraag indienen en voldoen aan bepaalde voorwaarden.... Read more »
 • Opknapbeurt speelplekken Nieuwkoop gereed
  NIEUWKOOP - Kinderen in de omgeving van de Klinkhamer en de Zeelt in Nieuwkoop kunnen weer lekker spelen. De gemeente heeft hier twee speelplekken helemaal vernieuwd.... Read more »
 • Beter fris op de Nieuwkoopse winterbraderie dan de hitte op de zomerse editie
  NIEUWKOOP - In Nieuwkoop is afgelopen week een drukbezochte winterbraderie gehouden. Die werd vooral bezocht door moeders met schoolgaande kinderen die een vrije middag hadden en door ouderen die niet meer hoefden te werken. In de 50 kramen verspreid over het Regthuysplein, de Dorpsstraat en in zalencentrum De Rank waren... Read more »
  +

  NH Nieuws - Alkmaar

 • Noord-Holland raakt een stukje rib van Sinterklaas kwijt
  Een stukje rib van de heilige Nicolaas van Myra, zeker vandaag beter bekend als Sinterklaas, is deze week verhuisd van de Abdij van Egmond naar een kerk in Odijk bij Utrecht. De plechtige onthulling gisteren was de kroon op het werk van Bert Staal, bevlogen vrijwilliger bij de Sint Nicolaas... Read more »
 • Politie: géén aanwijzingen voor brandstichting Alkmaarse flat
  De brand op de derde verdieping van de Alkmaarse flat is niet aangestoken. Dat concludeert de politie na een forensisch onderzoek. De fik zorgde deze week voor boosheid: meerdere buren ervaren al langere tijd overlast van de bewoonster van het huis waar de brand begon.  Afgelopen woensdag rond 14.00 sloeg... Read more »
 • Maarten Poorter 100 dagen burgemeester Dijk en Waard: "Ik wil onder de mensen zijn"
  De eerste honderd dagen van Maarten Poorter als burgemeester van Dijk en Waard zitten erop. Ruim drie maanden geleden werd de 44-jarige Amsterdammer geïnstalleerd als de opvolger van waarnemer Peter Rehwinkel. Hij wil de fusiegemeente tot een groot succes maken. "We hebben dan wel samen een naam, keten en raad,... Read more »
 • Wassan uit Bagdad heeft met vrijwilliger Tineke 'een moeder in Alkmaar': "Ze lacht weer"
  "Ik voelde me negatief, onzeker en heb veel gehuild." Voor buitenlandse vrouwen zoals Wassan (37) uit Irak blijkt het moeilijk om zonder hulp te aarden in een stad als Alkmaar. In 2017 verhuisde ze voor de liefde vanuit Bagdad hierheen. "Mijn familie was daar nog, ik was zwanger, sprak de taal niet.... Read more »
 • Man (51) met geweld van portemonnee beroofd voor Alkmaars restaurant
  Een 51-jarige man is gisteravond aan de Arcadialaan in Alkmaar onder bedreiging van een steekwapen en met geweld beroofd van zijn portemonnee.  Als de man rond 23.30 uur voor restaurant Kokusai staat, wordt hij benaderd door iemand die geld van hem eist. De man weigert zijn portemonnee af te staan,... Read more »
 • Talentjes Jong Holland vrezen voor moeilijke achtste finale Oranje: "Amerika heeft Dest"
  Na de overwinning op Qatar (2-0) is Oranje door naar de achtste finale en neemt het daarin op tegen Amerika. Nu zou je zeggen dat we van 'Team USA' toch niks te duchten hebben, maar ze hebben met veel hartstocht en inzet toch maar mooi de achtste finale gehaald. Met... Read more »
 • 'Boswachter Theo' betrapt crossers op quads in Schoorlse Duinen: "Dit is een kwetsbaar gebied"
  Op een uitkijkpunt in de duinen in Schoorl hoort boswachter Theo woensdag ineens het geluid van motoren. "Tot mijn schrik zag ik verderop twee quads rijden", vertelt hij tegen NH Nieuws. Dat is ten strengste verboden in een van de grootste (stille) natuurgebieden van onze provincie. De 'groene boa' had zoiets... Read more »
  +

  NH Nieuws - Amsterdam

 • Krakers pand Nieuwezijds Voorburgwal rustig vertrokken
  De krakers die het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal hadden gekraakt, hebben vanochtend het gebouw verlaten. De rechter oordeelde eerder al dat de krakers weg moesten voor vandaag 09.00 uur en dat de politie anders over zou gaan tot ontruimen.  Mokum Kraakt, de organisatie die het pand had gekraakt, stapte... Read more »
 • Sprinter Dylan Groenewegen van Champs-Élysées in Parijs naar hooischuur in Landsmeer
  Wielrenner Dylan Groenewegen heeft een prachtige CV. Zo won hij al vijf ritten in de Tour de France en werd hij Nederlands kampioen. Toch doet hij ook graag mee aan de Amsterdamse cross competitie. "Elk jaar doe ik wel een paar keer mee. Anders had ik vandaag vijf uur door... Read more »
 • 14-jarige jongen beroofd bij station Noord
  Een 14-jarige jongen is vrijdagavond bij een station in Noord door drie gemaskerde jongens overvallen. De jongen werd beroofd en mishandeld en liep daarbij een hersenschudding op. De jongen werd rond 21.45 bij Termini, een straat naast station Noord, tegengehouden door de drie verdachten die slag- en steekwapens bij zich... Read more »
 • Amsterdam staat ook geen WK-schermen op terras toe tijdens kwartfinale
  Amsterdammers die aankomende vrijdag op een terras naar de kwartfinale van het Nederlands elftal wilden kijken, hoeven niet hun dikke winterjas en muts mee te nemen naar het café. Ook tijdens de kwartfinale mogen er namelijk geen televisies op het terras hangen.   Dat laat de woordvoerder van burgemeester Femke Halsema... Read more »
 • Inbreker duikt water in tijdens achtervolging politie, agent achtervolgt man op surfboard
  Een 32-jarige man uit Utrecht is gisteren tijdens zijn vlucht voor de politie in Badhoevedorp twee keer het water ingedoken. De politie zette de achtervolging in omdat de man een stopteken negeerde tijdens een onderzoek naar een woninginbraak. Saillant detail: een agent gebruikte bij de achtervolging een surfboard om dichterbij... Read more »
 • Na 33 jaar stopt Jonah Freud met de Kookboekhandel: "Iemand moet het overnemen"
  Per 1 januari stopt Jonah Freud met de Kookboekhandel in Amsterdam. Een iconische kookboekenzaak op de Haarlemmerdijk. Freud blijft kookboeken schrijven en uitgeven, maar wat er met de winkel gaat gebeuren is nog de vraag.  Als 15 jarige had Freud al een bijbaantje in de kookboekenwinkel, toen nog in Amsterdam Zuid. De... Read more »
 • Man met brandwonden uit water gehaald bij Westelijk Havengebied
  Een man is door de brandweer uit het water gehaald bij de Gyroscoopweg in het Westelijk Havengebied. De man had brandwonden en is daarom overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek. Rond 09.45 uur kwam de melding binnen dat er een man in het water lag. Naast de politie... Read more »
  +

  NH Nieuws: Laatste nieuws

 • Blaricummers voeren petitie tegen uitbreiding Albert Heijn: “We hopen het onderling te kunnen oplossen”
  De plannen van het uitbouwen van de Albert Heijn in Blaricum blijft het dorp bezighouden. Stichting Karakteristiek Blaricum is een petitie gestart om dit te voorkomen. Inmiddels staat de teller op 500 handtekeningen. In het radioprogramma NH Gooi Zaterdag laat Gemma Jansen van stichting Karakteristiek Blaricum weten waarom deze actie gevoerd... Read more »
 • Hilversummer (39) zou zeker negen meisjes misbruikt hebben, justitie eist tien jaar cel
  Een Hilversumse man (39) hangt een celstraf van tien jaar boven het hoofd vanwege zedenmisdrijven met zeker zeventien minderjarige meisjes. De man zou negen van die meisjes seksueel misbruikt hebben, waarvan drie ook fysiek. Daarnaast zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan het maken, bezitten en verspreiden van kinderporno. De... Read more »
 • Hogere straffen en de hele waarheid: hierom wil ook justitie hoger beroep Mallorca-zaak
  Een paar hogere straffen voor de zeven Hilversumse veroordeelden voor de vechtpartijen rond de vriendengroep Carlo Heuvelman vorig jaar zomer op Mallorca en vooral nóg meer duidelijkheid over wat er precies is gebeurd. Dat is wat het Openbaar Ministerie hoopt te bewerkstelligen met het hoger beroep in de Mallorca-zaak dat gisteren... Read more »
 • Bij InterSnacks in Weesp brullen de fans het Marokkaanse elftal naar de winst
  Marokko is officieel door naar de achtste finales van het WK. Cafetaria InterSnacks in Weesp is het hele toernooi lang de hotspot om de wedstrijden van de 'Atlasleeuwen' te volgen. Van de toonbank tot de televisie stond de snackbar ook vanavond weer vol met supporters die hun helden naar de overwinning juichten.... Read more »
 • Sjaals breien voor mensen met krappe beurs: "We hebben allemaal warmte nodig"
  Met de hoge energielasten en een gierende inflatie is het voor mensen met een smalle beurs de vraag of ze het wel een beetje warm kunnen houden komende winter. Reden voor parochiecentrum De Akker in Hilversum om in actie te komen. Iedereen die wil én kan wordt opgeroepen om sjaals... Read more »
 • OM gaat in hoger beroep voor hogere straffen in Mallorca-zaak
  Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen vrijwel alle verdachten in de grote Mallorca-zaak, die draait om een vechtpartij waarbij de toen 27-jarige Carlo Heuvelman om het leven kwam. Tegen zeven van de negen verdachten, waaronder hoofdverdachte Sanil B., eist het OM een hogere straf. Acht van de negen verdachten... Read more »
 • Huizen komt met vuurwerkvrije zones rond drie winkelcentra na overlast
  Het wordt komende jaarwisseling verboden om vuurwerk af te steken rond de Huizer winkelcentra Oostermeent, Holleblok en De Kostmand. Dat heeft burgemeester Niek Meijer besloten. De maatregelen worden genomen na eerdere overlast. De winkelcentra Oostermeent en Holleblok waren afgelopen jaar al vuurwerkvrij, De Kostmand komt daar nu dus bij.  Huizen... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlem

 • Oude kwitantie onthult: steenrijke koopman kocht Zandvoort voor een prikkie
  300 jaar geleden werd Zandvoort gekocht door Paulus Loot, een steenrijke koopman uit Amsterdam die heel bepalend is geweest voor de ontwikkeling van het dorp. Het originele aankoopbewijs en bijbehorende kwitantie zijn dankzij speurwerk van een speciale werkgroep gevonden in het Noord-Hollands Archief. Sinds deze week zijn ze te bewonderen... Read more »
 • Bezoekers sceptisch over plannen winkelcentrum Schalkwijk: "Het duurt allemaal zo lang"
  Winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem en het omliggende gebied gaan de komende tijd flink op de schop. Volgend jaar start bouwfase twee, met onder meer de realisatie van extra woontorens en een foodhal. Het hele bouwproces duurt volgens het winkelend publiek al veel te lang. "Ik vind het een goed plan, maar... Read more »
 • VideoThe Analogues stappen met eigen album uit de schaduw van The Beatles
  Al bijna tien jaar staat de Nederlandse band The Analogues aan de top als het gaat om het live vertolken van de muziek van The Beatles. De tributeband had de afgelopen jaren succes met het spelen van Beatles-albums als Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Abbey Road en The White Album. Nu... Read more »
 • De Verdwenen Stad: Haarlemse drogist Van der Pigge werd voor gek verklaard, maar bleef mooi zitten waar hij zat
  In het programma De Verdwenen Stad gaan we iedere keer naar een andere plek in Haarlem om te kijken hoe die in de loop van de tijd is veranderd. Deze keer staat de Van der Pigge centraal. De drogisterij opende halverwege de 19de eeuw de deuren. Op dat moment waren het... Read more »
 • AFC pakt koppositie tijdelijk weer over en tennisuitslag bij Jong FC Volendam
  AFC heeft de koppositie in de tweede divisie weer overgenomen van De Treffers. De Amsterdammers wonnen afgetekend van Excelsior Maassluis, 1-4.  Jong FC Volendam ging hard onderuit tegen HHC Hardenberg (2-6) en Koninklijke HFC werd verrast door promovendus FC Lisse: 2-1.  Excelsior Maassluis – AFC 1-4 10’ Joel Tillema 0-124’ Splinter de... Read more »
 • Oekraïens sprekende Sinterklaas bezoekt Oekraïense kinderen in Haarlem: "Het contrast is groot"
  Sinterklaas bracht vanmorgen een bezoek aan de Oekraïense jeugd in het oude V&D-gebouw in Haarlem. De goedheiligman bleek perfect Oekraïens te spreken. Voor de man achter Sinterklaas kon het contrast tussen het feest en de situatie niet groter zijn: een paar dagen geleden was hij namelijk nog in de zwaarbevochten... Read more »
 • Drukte in winkelstraten door vroege pakjesavond, veel hulpsinterklazen op koopjesjacht
  Omdat 5 december dit jaar op maandag valt, wordt Pakjesavond in veel huishoudens vandaag of morgen gevierd. In veel winkelstraten is het daarom vandaag een komen en gaan van hulpsinterklazen, die last minute dat felbegeerde cadeau hopen te scoren. Zo ook in het centrum van Haarlem, waar de pakjes, strooigoed... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlemmermeer

 • Inbreker duikt water in tijdens achtervolging politie, agent achtervolgt man op surfboard
  Een 32-jarige man uit Utrecht is gisteren tijdens zijn vlucht voor de politie in Badhoevedorp twee keer het water ingedoken. De politie zette de achtervolging in omdat de man een stopteken negeerde tijdens een onderzoek naar een woninginbraak. Saillant detail: een agent gebruikte bij de achtervolging een surfboard om dichterbij... Read more »
 • Veel katalysatoren gejat in regio: politie pakt verdachten op, garagehouder draait overuren
  Officiële cijfers ontbreken, maar het heeft er alle schijn van dat er katalysatordieven deze dagen bovengemiddeld vaak toeslaan. Vanuit zowel Amstelland als Haarlemmermeer komen de afgelopen dagen meldingen van automobilisten die ontdekken dat het kostbare onderdeel van hun auto is gestript. Katalysatoren zijn een gewilde buit vanwege de edelmetalen platina, palladium... Read more »
 • Berucht kruispunt Rijsenhout krijgt weer stopborden, maar niet omdat het er veiliger van wordt
  Veiliger wordt het er niet op volgens de gemeente, maar Haarlemmermeer plaatst toch weer stopborden op het beruchte kruispunt van de Aalsmeerderweg met de Bennebroekerweg in Rijsenhout. Waarom ze die moeite dan doet? Om te laten blijken dat ze naar omwonenden luistert. Die zijn namelijk regelmatig getuige van ongelukken en vragen al... Read more »
 • Axel G. had flinke voorraad wapens als 'uit de hand gelopen hobby', OM is bezorgd
  Een flinke voorraad antieke wapens en munitie op de logeerkamer bij zijn moeder is volgens de 29-jarige Alex G. een uit de hand gelopen hobby. Deze zomer ontdekte de politie een jachtgeweer, startrevolvers en alarmpistolen en 1153 kogels op zijn kamer in Rijsenhout. Het OM maakt zich zorgen, terwijl Axel zich... Read more »
 • Muzikaal spektakel, lichtkunst en meer sprankelende cultuurtips voor het weekend
  Wekelijks komt de Culture Club-redactie van NH Media met drie culturele uitgaanstips voor het weekend; optredens, evenementen of andere culturele gebeurtenissen in de provincie die je volgens hen niet mag missen. Om te beginnen met de muzikale en sprankelende voorstelling Stop de Tijd in Hoofddorp. Daarnaast pakken lichtkunstenaars weer uit... Read more »
 • Middeleeuwse haan in Spaarnwoude is een spreeuwenmagneet
  Het eeuwenoude kerktorentje de Stompetoren in Spaarnwoude werkt als een magneet op spreeuwen. Soms is het er even stil, als de spreeuwen in het weiland naar wormen zoeken. Maar het is een kwestie van tijd over er zitten weer tientallen spreeuwen op het dak naar de zon te zingen. Hoog... Read more »
 • Joep beschoten met luchtbuks, baasje Liza vindt kogel in huid: "Wie doet dat nu?"
  Joep, de kitten van Liza van de Voorde uit Hoofddorp is deze week beschoten met een luchtbuks. Toen ze zondagavond thuis kwam, aaide ze hem en voelde een bultje: "Ik dacht eerst dat het een teek was, maar ik kwam er al snel achter dat het een kogeltje van een... Read more »
  +

  NH Nieuws - Noordkop

 • Kortsluiting zorgt voor brand Schager verpleeghuis Magnushof, bewoners geëvacueerd
  Bij verpleeghuis Magnushof aan de Jacob Ruijsdaellaan in Schagen was vanmiddag brand uitgebroken. Er kwam rook uit de ramen van de begane grond van het complex. De bewoners werden geëvacueerd en opgevangen op een andere, veilige, plek in het gebouw. De Veiligheidsregio bevestigde dat de brand op de begane grond... Read more »
 • Zes jaar cel en tbs voor man die in Den Helder zijn eigen vrouw (58) met 29 messteken doodstak
  De bijna 66-jarige E. S. is door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar met tbs voor het doodsteken van zijn vrouw. Sophia Horbeek (58) uit Den Helder werd in september 2020 gevonden in een grote plas bloed. Ze bleek 29 keer te zijn gestoken. De straf komt overeen met... Read more »
 • Brand in woning Anna Paulowna, bewoner naar ziekenhuis vanwege inademen van rook
  In een woning aan de Stationsweg in Anna Paulowna is vannacht brand geweest. De brand was vrij snel geblust. De bewoner, op dat moment als enige in huis, had rook ingeademd en moest naar het ziekenhuis. Het huis ernaast had door de brand rookschade opgelopen. De brandweer werd rond half... Read more »
 • Spoor je geld, juwelen of oud ijzer op? Metaaldetectors razend populair
  Op zoek naar een speld in een hooiberg óf toch vaak beet: metaaldetectoristen speuren kilometers aan land af in de hoop waardevolle of oude spullen te vinden. Op Wieringen zijn al eens Vikingschatten gevonden, misschien ligt er dus meer verstopt onder de grond. Sinds de coronapandemie is het aantal metaaldetectoristen... Read more »
 • Pech voor Betsema: veldrijdster nét niet eerste bij Superprestige Boom
  Op een haar na greep Denise Betsema vandaag niet de dagzege bij de Superprestige Boom. De veldrijdster van Texel werd op één seconde afgetroefd door Aniek van Alphen. Door de zevende plaats van Ceylin del Carmen Alvarado is Betsema wel de nieuwe leider in het klassement.  Bij de eerste drie... Read more »
 • Gewichtheffer Adela Pijcke (57) pakt titel én verbreekt wereldrecord op WK in Orlando
  Adela (57) uit Julianadorp kan haar geluk niet op. Op het WK gewichtheffen boven de 35 jaar in Orlando is ze niet alleen wereldkampioen geworden, maar heeft ze ook het wereldrecord verbeterd. "Ik ben zo blij." Eerder al ging NH Nieuws langs bij Adela en haar dochter Diana (37) in Julianadorp.... Read more »
 • De Waddenzee ligt vol voedsel, een feest voor vogels
  Wie niet verder kijkt, ziet in de Waddenzee alleen zand en water. Maar voor vogels en vissen is de Waddenzee een bijna onuitputtelijke bron van voedsel. Wormen, kreeftjes, wieren en schelpen: in iedere vierkante kilometer wad zitten tientallen kilo's vlees. Het is aan de wulpen, kanoeten, bergeenden en andere dieren... Read more »
  +

  NH Nieuws - Schiphol

 • Uithoornaars vrezen voor nachtrust door rammelende ontheffing voor onderhoud Schiphol
  Omwonenden van Schiphol uit Uithoorn eisen dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geen toestemming geeft voor de mega-onderhoudsbeurt aan de Zwanenburgbaan. Als de minister de ontheffingsaanvraag van Schiphol voor het verplaatsen van nachtvluchten naar de Aalsmeerbaan goedkeurt, vrezen Uithoornaars maandenlang 's nachts wakker te liggen. De Zwanenburgbaan van Schiphol... Read more »
 • NH Airtime: De 'koninklijke' simulators op Schiphol-Oost
  De vliegsimulator is een onmisbaar onderdeel bij het opleiden van nieuwe piloten, maar ook erna voor het bijhouden van hun vliegvaardigheid. Op Schiphol-Oost vind je een van Europa's grootste simulatorcentra, eigendom van het Canadase CAE. Een van Nederlands bekendste piloten traint er ook: Koning Willem-Alexander. Bij CAE staan maar liefst 15... Read more »
 • Verdachte (55) bedreiging marechaussee op Schiphol Plaza had geen gevaarlijke stoffen bij zich
  De man die gisteren op het bureau van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol Plaza werd opgepakt, had in strijd met zijn bewering geen gevaarlijke stoffen bij zich. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM, meldt de Koninklijke Marechaussee. Een woordvoerder van de KMar vertelt NH Nieuws dat de man nog vastzit... Read more »
 • Verdachte man voor bedreiging opgepakt, Schiphol Plaza weer vrijgegeven
  De Koninklijke Marechaussee doet nog steeds onderzoek naar de reiziger die vanmiddag op Schiphol is aangehouden voor bedreiging. De man van 55 liep na aankomst van een vlucht op Schiphol het bureau van de marechaussee op Plaza in, bedreigde het personeel en zei dat hij gevaarlijke stoffen bij zich had.... Read more »
 • Verdachte man 'met gevaarlijke stoffen' op Schiphol Plaza aangehouden
  De verdachte man die vanochtend op het bureau van de Koninklijke Marechaussee (KMar) op Schiphol Plaza claimde dat hij gevaarlijke stoffen bij zich had, is aangehouden.  Het gaat om een 55-jarige man die eerder vandaag landde op Schiphol, zo bevestigde de KMar aan Schiphol-verslaggever Doron Sajet.  De verdachte is op... Read more »
 • Deel loonsverhoging beveiligers Schiphol binnen maand alweer op de tocht
  Beveiligingsbedrijven op Schiphol willen af van de afgesproken loonsverhoging die vanaf januari zou ingaan. Als de bedrijven hun zin krijgen, wordt de extra beloning van 2,50 euro per uur die beveiligers op Schiphol sinds deze maand krijgen gedeeltelijk tenietgedaan. Dat laat vakbond CNV aan NH Nieuws weten. Volgens de bond krabbelen... Read more »
 • Schiphol voorkomt chaos door stakingsbrekers op bussen: "Triest dat dit gebeurt"
  Buschauffeurs van Arriva Touring balen dat Schiphol vandaag stakingsbrekers heeft ingezet voor het busvervoer op het platform. Het personeel legde vandaag vier uur lang het werk neer voor een hoger loon en betere roosters. Schiphol kon een chaos voorkomen door de bussen die passagiers naar vliegtuigen brengen te laten besturen... Read more »
  +

  NH Nieuws - West Friesland

 • Energietoeslag voor inwoners SED-gemeenten wordt eenmalig verhoogd
  Studenten en huishoudens met een minimum inkomen in de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland krijgen eenmalig een extra energietoeslag. Dat hebben de drie West-Friese gemeenten vandaag bekendgemaakt. De financiële bijdrage wordt beschikbaar gesteld vanwege de stijgende energiekosten. De extra energietoeslag voor huishoudens met een minimum inkomen en studenten wordt met 500... Read more »
 • Het was afzien, maar vrijwilligers Dierenambulance Hoorn halen ruim 3.000 euro op
  De vrijwilligers van de Dierenambulance Hoorn hebben met hun sponsortocht ruim 3.000 euro opgehaald. "Het is fantastisch hoeveel mensen er meegeleefd hebben", zegt coördinator vrijwilligers Debbie Warmenhoven. Het bedrag wordt door Stichting DierenLot nog verdubbeld. Met de actie willen de vrijwilligers aandacht vragen voor het werk en een nieuw onderkomen voor... Read more »
 • Een warm happie over? Door online groep 'Niet zonder eten naar bed' komen minima aan een maaltijd
  Kook je vaak te veel of heb je eten over? Met die gedachte startte Karin van der Zwaan de Facebookgroep 'Niet zonder eten naar bed'. Inmiddels zijn ze een paar weken verder, met zo'n 500 leden erbij, en worden er al volop porties verse spinazie met zalm, kerriesoep en kip piri piri... Read more »
 • Kinderen over Sinterklaas: "Hoe oud hij is? Iets in de miljard jaar!"
  We zagen ze eerder al in de week van de West-Friese taal en ze konden ook prima uitleggen wat Sint Maarten inhield. Nu Pakjesavond voor de deur staat, ondervragen we de kinderen van OBS De Koet uit Midwoud over Sinterklaas. Want hoe oud zou hij eigenlijk zijn?  Daar zitten ze... Read more »
 • Patricia zorgt met 'schatkist op wielen' voor Hoornse daklozen
  Je kunt haar moeilijk over het hoofd zien: de Hoornse Patricia fiets met een rijkelijk versierde bakfiets dagelijks vaste plekken af. Ze zoekt de dak- en thuislozen op. Ze geeft ze een warme bak koffie, wat lekkers of andere benodigdheden. Net wat ze bij zich heeft. En dat al zeven... Read more »
 • Minima in rij voor Hoornse voedselbank verrast door 'Sinterklaas' met enveloppen
  Een rij van zo'n dertig mensen wordt blij verrast terwijl ze staan te wachten voor de voedselbank in Hoorn. Een onbekende man overhandigt tientallen mensen in de rij een envelop. Daarin zit 50 euro. Fransien Tol is één van de gelukkigen die ongevraagd geld krijgt van de man. "De tranen sprongen... Read more »
 • Schaftkeet prikploeg 'niet voor de winter haalbaar': "Het is geen leven, maar overleven"
  De temperaturen zakken richting het vriespunt. Dat doet de zorgen bij de prik-en veegploeg in Hoorn toenemen. Zij hebben geen plek om overdag binnen te zitten, een broodje te eten of hun behoefte te doen. De keet die er zou komen op het Pelmolenpad, is door de gemeente Hoorn uitgesteld. "En... Read more »
  +

  NH Nieuws - IJmond

 • Kinderen van de asielboot zien 'het fenomeen' voor het eerst: de Sint als surprise
  De kinderen van de asielboot in Velsen-Noord vallen van de ene verbazing in de andere. Kennen ze net een beetje de weg op het cruiseschip waar ze tijdelijk zijn ondergebracht en zijn ze net een beetje gewend op hun nieuwe school, staat er vandaag opeens een man met een lange... Read more »
 • 'Clubtrainer' Andries Jonker moet nog wennen als bondscoach: "Ander ritme"
  Bij Telstar stond Andries Jonker dagelijks op het veld, maar als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen ziet zijn schema er heel anders uit. En dat is best even wennen voor de oud-trainer van de Velsenaren. "Het moet zich allemaal nog uitwijzen, het is een ander ritme." "Andries is in zijn... Read more »
 • Leerlingen Vellesan en de oliebollenbakker helpen de voedselbanken in de feestmaand
  Voor de voedselbanken is het een lastige tijd: minder aanbod van leveranciers en bijna iedere week wel nieuwe aanmeldingen. Daarnaast wil de voedselbank in de feestmaand ook iets extra's kunnen bieden voor de gezinnen die er gebruik van maken. Die hulp komt onder andere van leerlingen van het Vellesan College... Read more »
 • Cain Seedorf en Glynor Plet helpen Telstar aan volle buit in oefenduel
  Ter voorbereiding op de laatste twee duels van het jaar speelde Telstar vandaag een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. Het werd 2-1 voor de Witte Leeuwen door treffers van Cain Seedorf en Glynor Plet. "We hadden er wel een hogere score van moeten maken, maar gelukkig speelden we niet opnieuw gelijk",... Read more »
 • Vrijwilligers Ruïne van Brederode eisen dat beheerder blijft én een nieuw bestuur
  Vrijwilligers bij de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid willen niet alleen dat het ontslag van beheerder Rob Kortekaas (foto) ongedaan gemaakt wordt, ze willen nu ook een nieuw, diverser, bestuur. Daarnaast eisen ze inspraak bij dat bestuur en een onafhankelijk onderzoek naar het ontslag van Kortekaas. Daarvoor hebben ze een advocaat... Read more »
 • Oud-amateurbokser Theo gaat op zijn 76ste strijd van zijn leven aan: eindelijk leren lezen
  De IJmuidense oud-amateurbokser Theo Warmenhoven is op zijn 76ste nog topfit door een rigide schema van nachtelijke hardloopsessies en boksoefeningen. Maar misschien heeft dat strakke trainingsregime altijd iets anders moeten verhullen: Theo is namelijk laaggeletterd. Lezen en schrijven is een probleem voor hem.  Theo heeft daar zelf een probleem mee, hij vindt... Read more »
 • Kerstboomstress slaat toe: "Het was geen fijn jaar, er is grote behoefte aan gezelligheid"
  De mensen zijn er vroeg bij dit jaar. Het is pas 1 december, Sint is nog in het land, maar de kerstboomstress heeft al toegeslagen. De bomen zijn niet aan te slepen. Henk Haan van Tuincentrum Haan in Santpoort-Noord heeft er een logische verklaring voor. "Het is geen leuk jaar... Read more »
  +

  NH Nieuws - Zaanstreek Waterland

 • Drie gewonden bij ongeval, Kanaaldijk afgesloten
  Op de Kanaaldijk (N235) in Watergang zijn twee auto's vanmiddag tegen elkaar opgebotst. De doorgaans drukke weg is afgesloten voor het verkeer. Niet ver van de verkeerslichten in het dorp gebeurde het ongeluk met twee auto's. Er kwamen veel hulpdiensten naar de plek toe omdat er vermoedelijk iemand bekneld zat... Read more »
 • Sprinter Dylan Groenewegen van Champs-Élysées in Parijs naar hooischuur in Landsmeer
  Wielrenner Dylan Groenewegen heeft een prachtige CV. Zo won hij al vijf ritten in de Tour de France en werd hij Nederlands kampioen. Toch doet hij ook graag mee aan de Amsterdamse cross competitie. "Elk jaar doe ik wel een paar keer mee. Anders had ik vandaag vijf uur door... Read more »
 • Levensgevaarlijk: politie vindt zestig kilo aan zwaar vuurwerk op nachtkastje in Purmerend
  Een flinke vuurwerkvangst gisteren in Purmerend: de politie betrapte daar een 42-jarige man op liefst zestig kilo zwaar vuurwerk. De man bewaarde het vuurwerk - volgens de politie met explosieve kracht - op het nachtkastje naast zijn bed.  De vuurwerkbommen kwamen uit België. Het zware vuurwerk is door een speciale... Read more »
 • Bruine vloot krijgt steeds meer stalen masten: "Het is veiliger en goedkoper"
  Steeds meer schippers van de bruine vloot vervangen de authentieke houten masten voor een stalen. Dat is niet alleen goedkoper in het onderhoud, maar maakt de kans ook kleiner op ongelukken door houtrot. Afgelopen zomer overleed een tiener toen de mast van een schip afbrak. In 2016 en 2019 waren er... Read more »
 • OFC verrast opnieuw door titelkandidaat De Treffers punten af te pakken
  OFC heeft weer een kampioenskandidaat punten afgesnoept in de tweede divisie. De Oostzaners speelden in Groesbeek met 1-1 gelijk tegen De Treffers. Max Veerman maakte de enige treffer van OFC. Door het gelijkspel staat AFC weer bovenaan in de tweede divisie. Jordy Thomassen maakte na twintig minuten de openingstreffer op... Read more »
 • Oekraïense Inna zingt in finale Ouderen Songfestival voor haar vaderland
  De Oekraïense Inna van de Velde-Tishchenko hoopt vurig dit keer de finale van Ouderen Songfestival te winnen. Niet zozeer voor haarzelf, maar voor haar vaderland. Al vijf keer stond ze in de Grande Finale, maar dit jaar is het zeer speciaal door de oorlog in de Oekraïne waar ze ooit... Read more »
 • Samenvatting: bloedstollende Zaanse korfbalderby tussen KZ en Groen Geel eindigt onbeslist
  Na een jaar afwezigheid stond vanavond weer de Zaanse korfbalderby op het programma. De wedstrijd tussen KZ (Koog aan de Zaan) en Groen Geel (Wormer) werd vorig jaar niet gespeeld, omdat de Korfbal League in twee groepen werd gesplitst. Dit seizoen speelt wel elke club tegen elkaar, de eerste confrontatie... Read more »
  +

  Brabants Centrum

 • Burenstrijd tussen Essche Boys en RKSV Boxtel blijft onbeslist
  De derby tussen de buren Essche Boys en RKSV Boxtel beloofde zondag spannend te worden. De ploegen zijn directe concurrenten op de ranglijst en eer weegt natuurlijk mee in een pot tussen dorpen uit dezelfde gemeente. De wedstrijd in Esch kende voldoende strijd, maar bleef onbeslist: 1-1.... Read more »
 • Demonstratie brood bakken in Liempdsen Herd
  De geur van warm brood stijgt zondag 11 december op vanuit het bakhuisje bij bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Vanaf 10.00 uur geven bakkers daar een demonstratie, rond 12.00 uur komen de eerste broden uit de oven.... Read more »
 • Hans Schoones Boxtels kampioen met kromsnavel
  De prachtrosella draagt zijn naam met eer. Dat geldt zeker voor de felgekleurde kromsnavel van Hans Schoones die zaterdag in het onderkomen van L’Union in Liempde werd uitgeroepen tot mooiste vogel. Van de hele show die vogelvereniging De Notenkraker organiseerde en waaraan ook Vogelvreugd Ons Ideaal uit Boxtel meedeed.... Read more »
 • Prijzengeld Bokselse Kwis naar bloedprocessie
  De cheque van vijfhonderd euro die werd gewonnen tijdens de achtste editie van De Bokselse Kwis is zondag door een delegatie van het team Bokselse Moppen geschonken aan de Heilig Bloedstichting. Bestuurslid en coördinator Adrie van Osch nam, samen met vrijwilliger Martien van Beurden, het bedrag in ontvangst uit handen... Read more »
 • Autoruiten aan gort op Hoogheem
  Van in ieder geval zes auto’s die geparkeerd staan op Hoogheem is een ruit ingeslagen. Het gaat om voertuigen die langs de stoep stonden tussen kinderdagverblijf Domino van Humankind en moskee Al Fath.... Read more »
 • Kerstmarkt moet Selissen weer op kaart zetten
  Even leek de kerstmarkt in winkelcentrum Selissen weer niet door te gaan. Enkele ondernemers van de winkeliersvereniging aldaar konden het echter niet verkroppen dat er na twee jaar corona wéér geen editie in de Van Beekstraat zou komen. Daarom gingen zij zelf aan de slag en dus hangt er zaterdag... Read more »
 • ‘Duurde ‘even’, maar dan heb je ook wat’
  Ruim twintig jaar geleden trokken de ondernemers al bij de gemeente aan de bel om te pleiten voor renovatie van het in 1985 geopende winkelcentrum in Boxtel-Oost. Pas vorig jaar startte een grootscheepse verbouwing en gisteren vond de feestelijke heropening plaats. ,,Het duurde even, maar dan heb je ook wat”,... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws