+

  Asser Journaal

 • Zaken die ons raken. Herriemakers!
  Zaken die ons raken Herriemakers! ASSEN- We moeten het toch nog maar eens opschrijven, vinden mijn vrouw en ik. Het gaat over motoren. Een gevoelig onderwerp in een stad als Assen vermoeden wij. TT-liefhebbers zullen het dan ook op voorhan ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken Bakker Ritsma,
  Zaken die ons raken Bakker Ritsma, ASSEN- Het kwam allemaal door een foto die ik op Instagram zag. Die foto kwam van Bas. Bas is een jongeman die van Amstelveen naar China is gefietst. Van daar gaat hij door naar Singapore. Bas is een vrie ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Fijnstof is niet fijn!
  Zaken die ons raken Fijnstof is niet fijn! ASSEN- De gevaren van fijnstof als veroorzaker van longaandoening zijn veel groter dan werd gedacht. De longartsen roepen het luid en duidelijk. ‘Fijnstof is een bedreiging voor de volksgezon ... [naar artikel]... Read more »
 • Winkel in = Winkel uit. Steeds verrassend.
  Winkel in =Winkel uit. Steeds verrassend,.....… ASSEN- We waren in een winkel van het ‘Kruidvat’. U weet wel die winkel die steeds ‘verrassend’ is. We kochten wat Laurierdropjes en een Koortsthermometer ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Slavenarbeid.
  Zaken die ons raken Slavenarbeid. ASSEN- De Sinterklaas is weer voorbij. Ik durf nu proberen iets op te schrijven waar ik al enige tijd (in gedachten) mee rondloop. Het is een buitengewoon gevoelig onderwerp. Het gaat over ons verleden. Ov ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Wie plukt de vruchten?
  Zaken die ons raken Wie plukt de vruchten? ASSEN- Een brief van Univé. Het zal wel over een zorgverzekering gaan, zei ik. De brief werd op het stapeltje gelegd. ‘Maar dat had je gedroomd’, riep mijn vrouw even later. Het ... [naar artikel]... Read more »
 • Zaken die ons raken. Verstaan en begrijpen
  Zaken die ons raken Verstaan en begrijpen. ASSEN- We waren in het centrum van Assen. Daar komen we nauwelijks meer. We doen onze inkopen in een buitenwijk, in Smilde of Beilen. Voor de geringe bedragen die we aan inkopen besteden is a ... [naar artikel]... Read more »
  +

  Alphen a-d Rijn - Rodi.nl

 • 4 x Zo vier je Sinterklaas creatief én veilig
  REGIO - Het aantal coronabesmettingen loopt, nu we bij het staartje van 2021 zijn aanbeland, weer op. Reden genoeg om het Heerlijk Avondje tijdens Sinterklaas 2021 toch zo veilig mogelijk te vieren. En zo doe je dat!... Read more »
 • De Regenboog Alliantie wil LHBTIQ+-gemeenschap op de kaart zetten
  ALPHEN AAN DEN RIJN - De Regenboog Alliantie Alphen aan den Rijn is dé belangenbehartiger voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer personen (LHBTIQ+). De Regenboog Alliantie zet zich in voor deze gemeenschap, onder meer door het houden van activiteiten voor de LHBTIQ+-gemeenschap en andere geïnteresseerden.... Read more »
 • Boskoopse Christel is gepest: ‘Ik ben nu eindelijk trots op mezelf’
  BOSKOOP – Ze werd vroeger gepest en niet zo’n beetje ook. Jarenlang ging Christel Tekelenburg (19) hieronder gebukt, maar die tijd is voorbij. Ze heeft het heft in eigen handen genomen. Christel gaat het gesprek aan met de mensen van toen en wil trainingen gaan geven over pesten. Ze is... Read more »
 • Het Regionaal Mobiliteitsteam helpt bij baan
  REGIO- Mensen die tijdens de coronacrisis hun baan zijn verloren of dreigen kwijt te raken, en extra steun nodig hebben om zelf nieuw werk te vinden, kunnen terecht bij het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Holland Rijnland. Dit team helpt werkzoekenden uit onder meer de gemeentes Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en... Read more »
 • In stijl met Serengeti zonnebril op Serengeti fiets
  ALPHEN AAN DEN RIJN- Sommige mensen hebben geluk, zoals Saskia Bezuijen. Saskia kocht in juni een Serengeti zonnebril bij Tuijn Optiek & Juwelier in Alphen aan den Rijn en eind september ontving zij het verrassende telefoontje dat ze daarbij de stadsfiets van hetzelfde merk had gewonnen. Het ophalen van de... Read more »
 • Beweeggroepen beginnen bij Fysio Topfit
  BOSKOOP- De kinderfysiotherapeuten van Fysio Topfit beginnen vanaf 1 november met het aanbieden van beweeggroepen, in de gymzaal van de Immanuelschool aan de Boomgaard in Boskoop. Alle kinderen van 4 tot en met 14 jaar zijn welkom.... Read more »
 • Rechter stelt gemeente in het gelijk
  ALPHEN AAN DEN RIJN- De gemeente Alphen aan den Rijn hoeft de verkoop van de grond, die nodig is voor de verbouwing van de Aarhof, niet openbaar aan te besteden en er is geen sprake van staatssteun. Dat stelt de voorzieningenrechter in de uitspraak van het kort geding dat door... Read more »
  +

  NH Nieuws - Alkmaar

 • DJ Dylan draait weer, bezoekers van de G-disco gaan los: "Heerlijk dat het weer kan"
  Ze hebben er door corona anderhalf jaar op moeten wachten, maar nu mochten ze weer. De G-disco in Castricum beleefde een herstart. Van alle aanwezigen was Dylan Schiphorst daar misschien nog wel het meest blij mee.  De onder de artiestennaam DJ Dylan draaiende IJmuidenaar had de avond van zijn leven.... Read more »
 • Derde zitting verdachte LSD-moord op Heiloose Jaymie (22) is vandaag
  Ruben S. (21), die ervan verdacht wordt zijn vriend Jaymie (22) uit Heiloo doodgestoken te hebben tijdens een LSD-trip, verschijnt vandaag weer in de rechtszaal voor een inleidende zitting. Naar verwachting heeft het OM zijn onderzoeksdossier afgerond en kan na vandaag de inhoudelijke rechtszaak gepland worden. Vier vrienden hadden op... Read more »
 • Kunstenaar Katinka Krijgsman schildert dag en nacht voor Bergense Kunst10Daagse
  Ondanks corona is de Bergense Kunst10Daagse dit jaar groter dan ooit. Waar er normaalgesproken gemiddeld 200 kunstenaars meedoen, zijn dat er dit jaar zo'n 300. Kunstschilder Katinka Krijgsman is één van hen, en ze moet nog flink 'doorkwasten', zoals ze het zelf noemt. NH Nieuws-verslaggever Samanta de Groot zocht Krijgsman op in... Read more »
 • AZ schittert in galavoorstelling en vernedert FC Utrecht
  AZ heeft vandaag in de eredivisie opnieuw drie punten gepakt. De Alkmaarders hadden in het eigen stadion geen kind aan een onthutsend zwak FC Utrecht en wonnen met ruime cijfers: 5-1. De doelpunten van AZ kwamen op naam van Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson, Albert Gudmundsson en twee keer Dani de... Read more »
 • Geen thuiszorg beschikbaar voor revaliderende 'Shaver' Hans, familie start inzameling
  Ze maken zich flink zorgen, de familie van muzikant en Heerhugowaarder Hans Boomsma. Volgende maand is hij uitgerevalideerd in Schagen en het liefste zou hij naar huis gaan, maar er is nérgens thuiszorg te vinden. In de hoop hem toch naar huis te kunnen halen, is zijn familie een inzamelingsactie... Read more »
 • Volksicoon Country Wilma verruilt microfoon voor penseel: "Het is zo heerlijk rustig"
  Zingen doet ze al een tijdje niet meer: Country Wilma heeft haar cowboyhoed aan de wilgen gehangen en ingeruild voor verf en kwasten. Ze mocht deze week maar liefst zeventig kaarsjes uitblazen, maar hoe gaat het nu eigenlijk met de Dolly Parton van Noord-Holland? NH Nieuws zocht haar op. Geconcentreerd... Read more »
 • Enorme stunt: VV Alkmaar verslaat koploper eredivisie vrouwen
  Vooraf leek het bijna een onmogelijke missie, maar VV Alkmaar bewees vanavond weer eens dat niets onmogelijk is. PEC Zwolle, de nummer één van de eredivisie vrouwen, werd zeer verrassend met 3-1 verslagen. De ploeg van trainer Mark de Vries was eigenlijk na de eerste helft al klaar met PEC... Read more »
  +

  NH Nieuws - Amsterdam

 • Agenten ontdekken zeecontainer vol nagemaakte merkkleding
  De politie heeft een zeecontainer vol met nagemaakte merkkleding gevonden op een bedrijventerrein aan de Osdorperweg in Nieuw-West. Dit weekend zagen surveillerende agenten een man met een boodschappentas uit die container lopen, waarop werd besloten even een praatje met hem te maken. Tijdens dat gesprek was hij zo nerveus dat... Read more »
 • 'Driekwart minder Amsterdamse accommodaties op Airbnb na registratieplicht'
  Er zijn ruim driekwart minder Amsterdamse accommodaties beschikbaar op verhuursite Airbnb. Sinds de gemeente een registratieplicht heeft ingevoerd, is het aantal teruggelopen van 18.715 naar 4.128. Dat meldt de Volkskrant op basis van cijfers van de gemeente.  Particulieren die in de stad hun huis onderverhuren als vakantiewoning moeten zich sinds april... Read more »
 • Verdachten moord Peter R. de Vries voor het eerst voor de rechter
  De twee mannen die na de moord op Peter R. de Vries zijn opgepakt, moeten vandaag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat om de 21-jarige Delano G. en de 35-jarige Pool Kamil E. Het gaat vandaag om een eerste pro-formazitting, die plaatsvindt in de rechtbank aan de... Read more »
 • Amsterdamse fotograaf Paul Blanca (62) overleden
  Kunstfotograaf Paul Blanca is vrijdag in zijn woning in Amsterdam overleden.  Dat meldt zijn vriend Peter Klashorst op zijn Facebookpagina. Een insider van de kunstenaar zegt tegen het ANP dat hij 'overleed aan de gevolgen van een bewogen leven'. Van Blanca is bekend dat hij een ruig leven leidde met... Read more »
 • Man (22) krijgt zestien maanden cel voor beroving en aanranding van een vrouw
  Een 22-jarige man is veroordeeld voor een gewelddadige beroving van een vrouw, waarbij hij honderden euro's en een mobiele telefoon meenam. Ook randde hij haar aan door haar op meerdere plekken te betasten. Naast de celstraf moet de man ook een schadevergoeding van meer dan twintigduizend euro betalen. De beroving... Read more »
 • Ajax pakt doorverkoop tickets hard aan: seizoenkaart geblokkeerd en stadionverbod
  Ajax treedt hard op tegen de doorverkoop van wedstrijdkaarten tegen woekerprijzen. Inmiddels zijn 25 seizoenkaarthouders getraceerd die aangekochte kaarten voor de wedstrijd tegen Borrusia Dortmund voor grof geld op internet hebben aangeboden. Hun seizoenkaart is geblokkeerd, ze krijgen een stadionverbod van 1,5 jaar en een boete van 450 euro. Dat... Read more »
 • Bekijk hier de compilatie van de Amsterdam Marathon
  Tienduizenden hardlopers deden vandaag mee aan de Amsterdam Marathon. De eerste hardlopers zijn om 9.00 uur vanuit het Olympisch Stadion van start gegaan. AT5 en NH Nieuws maakten een compilatie van het sportevenement. Dit jaar werd de Amsterdam Marathon door de Ethiopiër Tamirat Tola gewonnen. Met een tijd van 02.03.38... Read more »
  +

  NH Nieuws: Laatste nieuws

 • Decoratie-auto schiet los in lasergamecentrum: drie bezoekers gewond
  Vanmiddag zijn er drie mensen gewond geraakt bij Coronel Lasergames aan de IJsselmeerstraat in Huizen. In het lasergamecentrum hing een auto als decoratie en deze is losgekomen. Dit bevestigt een woordvoerder van de brandweer Gooi- en Vechtstreek aan NH Nieuws.Eén persoon moest door de brandweer bevrijd worden. Deze jongen heeft... Read more »
 • Bewonerscollectief HOP2040 stapt uit gesprekken met gemeente over toekomst Hilversum
  HOP2040, een collectief van 38 bewonersorganisaties, wil niet langer met de gemeente over de toekomst van Hilversum praten.  De gesprekken moesten leiden tot meer en betere participatie van de bewoners en breder draagvlak voor de omgevingsvisie. In het radioprogramma NH Gooi Zaterdag licht lid Meije Gildemacher het vertrek toe. De... Read more »
 • Groep Hilversumse vrienden wilde 'grapje uithalen' bij Marco en Vanessa
  Soulaymann A. H. (21) zou alleen zijn pinpas aan vrienden hebben uitgeleend, waarmee bij een tankstation een halve liter benzine is gekocht. Daarmee werd vervolgens het huis van de Hilversumse Marco en Vanessa in brand gestoken, met hun dood tot gevolg. "Ik heb nooit geweten dat dit stond te gebeuren.... Read more »
 • Getreiterde Marco en Vanessa de dood ingejaagd, tieners vandaag voor rechter
  Maandenlange pesterijen, een dode rat op de stoep, een steen door de ruit en uiteindelijk een brandstichting die alles veranderde: Hilversummers Marco Witkamp en Vanessa Vos kwamen afgelopen voorjaar om het leven nadat hun huis in brand werd gestoken. De zaak zorgde voor een enorme schok. Vandaag staan twee jonge... Read more »
 • Geen centrale intocht, maar de Sint gaat alle Hilversumse wijken langs
  Sinterklaas komt volgende maand weer naar Hilversum, maar moet het wel doen zonder een grote sinterklaasintocht. Dat meldt de gemeente. Toch gaat de Sint geen enkel Hilversums huisje voorbij: de goedheiligman gaat alle wijken langs.  Er is gekozen om geen centrale intocht te houden om te voorkomen dat er coronarichtlijnen... Read more »
 • Tergooiziekenhuis opent maand lang deuren voor extra coronavaccinatielocatie
  Het Hilversumse Tergooiziekenhuis opent komende weken de deuren voor een extra coronavaccinatielocatie. Buurtbewoners, ziekenhuispatiënten en bezoekers kunnen er - als ze nog niet gevaccineerd zijn - terecht voor hun coronaprik. Dat meldt de GGD.  De coronavaccinatielocatie van het ziekenhuis is een tijdelijke. Mensen die een coronaprik willen halen kunnen er... Read more »
 • Fractievoorzitter D66 Weesp: 'Met deze achterkamertjescoalitie valt niet te werken'
  Vlak voor de fusie met Amsterdam trekt D66 in Weesp de stekker uit de coalitie. Nadat partijen Katinka Hilders-van de Wetering (CDA) van de oppositiepartij als nieuwe wethouder voordroegen, is voor fractievoorzitter Saskia ter Kuile het vertrouwen in het college weg. "De burger bepaalt wanneer en welke functies worden ingevuld... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlem

 • Huurprijs nieuwbouwproject Plaza West omlaag om leegstand tegen te gaan
  De huurprijs van het nieuwbouwcomplex Plaza West in Haarlem is omlaag gegaan om de laatste openstaande appartementen aan de man te brengen. De verhuurder had eerder al grote moeite om alle woningen vol te krijgen. Na maanden staan er nog altijd tientallen woningen in het opgeleverde project leeg. Halverwege 2020... Read more »
 • Eerste internationale sketch together day: "Tekenen werkt verslavend"
  Zo’n vijfentwintig urban sketchers hebben zich vanmiddag verzameld op de Grote Markt in Haarlem. En dat dit niet voor niets, het is namelijk vandaag voor het eerst internationale sketch together day. Over de hele wereld verenigen tekenaars zich om samen te tekenen. In Haarlem is er een actieve urban sketchers-groep.... Read more »
 • Ongekende prestatie voor tennisser Tallon Griekspoor: hij wint drie toernooien op rij
  Met een 6-3, 6-2 overwinning heeft Nieuw-Venneper Tallon Griekspoor het challengertoernooi in Napels gewonnen. Het betekent zijn derde toernooizege op rij, nadat hij eerder deze maand in Murcia en nog een keer Napels de beste was. Vanavond versloeg Griekspoor de Amerikaan Alexander Ritschard in de finale. In de eerste set... Read more »
 • Spiegelvloer in Frans Hals Museum geeft kunst van Jordaens extra dimensie
  De tentoonstelling van de Antwerpse meester Jacob Jordaens in het Frans Hals Museum is op bijzondere manier vormgegeven. Behalve schilderijen van de 17e eeuwse schilder is ook zijn pronkkamer met plafondkunstwerken gereconstrueerd. Door een spiegelvloer zijn de kunstwerken op twee manieren te bekijken en dat levert verbaasde reacties van bezoekers... Read more »
 • Onderonsjes met Julia Roberts en haring happen met Hugh Grant: René Mioch maakt het mee
  Filmjournalist René Mioch houdt zich al 35 jaar bezig met praktisch alles wat er op het witte doek verschijnt. Hij sprak een aantal wereldsterren ook persoonlijk: zo heeft hij regelmatig een onderonsje met Julia Roberts en eet hij weleens een haring met Hugh Grant. Van al die verhalen maakte hij... Read more »
 • Overval op supermarkt, dader zonder buit ervandoor
  Een man heeft vanmorgen vroeg geprobeerd de Albert Heijn aan de Casablancastraat in Haarlem te overvallen. Uiteindelijk is hij gevlucht zonder iets mee te nemen.  De overval gebeurde rond 07.30 uur vanmorgen. Volgens een woordvoerder van de politie had de overvaller een mes bij zich. De man 'schrok van de... Read more »
 • Data voor Dutch Grand Prix 2022 bekend
  Met de eerste editie van de Dutch Grand Prix in Zandvoort nog vers in het geheugen, maakt de organisatie zich alweer op voor de tweede. Die zal namelijk op 2, 3 en 4 september 2022 worden verreden, zo maakt de organisatie zojuist bekend. De kaartverkoop start op 1 november dit... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlemmermeer

 • Zorgen over nieuwe bezorgdiensten, PvdA kijkt met argusogen naar bezorgscooters
  De lokale fractie van de PvdA in Amstelveen maakt zich zorgen over de vestiging van een aantal nieuwe bezorgdiensten zoals Gorillas en Getir. De bezorgbedrijven richten zich vooral op consumenten die snel iets nodig hebben. De grootste zorg van de PvdA ligt bij de distributiepunten. De fractie vreest dat het... Read more »
 • Is Sersinio D. (20) medeverantwoordelijk voor ontploffing Poolse supermarkt Aalsmeer?
  Het was de eerste in een serie ontploffingen en branden bij Poolse supermarkten in Nederland: in de ochtend van 8 december ging een explosief af bij Biedronka Supermarket aan de Ophelialaan in Aalsmeer. Justitie houdt de 20-jarige Sersinio D. uit Almere medeverantwoordelijk voor deze aanslag op de supermarkt. D. verschijnt... Read more »
 • Zwanenburgse handbaljeugd collecteert om trainer te betalen: "Er zijn geen vrijwilligers"
  De C-jeugd van de Zwanenburgse handbalvereniging SV Vos gooit het over een andere boeg: omdat de jongens geen trainer kunnen vinden die zijn of haar diensten vrijwillig aanbiedt, zijn ze een inzamelingsactie gestart om een betaalde trainer te strikken.  De actie is een initiatief van Mick Haarmans (15) en Tygho... Read more »
 • Sterke ongeslagen reeks brengt tennisser Tallon Griekspoor in top-100
  Tallon Griekspoor verkeert momenteel in uitstekende vorm. De 25-jarige tennisser heeft veertien wedstrijden op rij gewonnen en verovert daardoor een plek in de top-100 van de wereldranglijst. Voor Griekspoor is het zijn hoogste notering ooit. De Nieuw-Venneper zal vanaf maandag voor het eerst in zijn carrière bij de beste honderd... Read more »
 • Jachtgeweer en meerdere vuurwapens ingeleverd tijdens anti-messencampagne
  De Amstelveense politie heeft tijdens de landelijke inleveractie voor messen een jachtgeweer, meerdere vuurwapens en nepwapens ontvangen. Onverwachts, omdat de campagne gericht is op messenbezit onder jongeren. Maar waar het inleveren van messen een 'anoniem karakter' heeft, worden de vuurwapens wel onderzocht.  Naast twaalf messen en verschillende nepwapens, zijn er... Read more »
 • Martin Garrix uit Amstelveen tweede beste dj van de wereld
  De Amstelveense Martin Garrix is op de tweede plek geëindigd in de top-100 van 's werelds beste dj's. De Fransman David Guetta werd net als vorig jaar uitgeroepen tot de beste dj van de wereld. Martin Garrix wist dit jaar dus niet te winnen, maar steeg een plek ten opzichte... Read more »
 • 'Amsterdammer Gordon F. gearresteerd voor schietpartij in Lijnden'
  Op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij in de nacht van zondag op maandag in Lijnden is Amsterdammer Gordon F. aangehouden. Hij is dinsdagmiddag door een arrestatieteam in de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam-Zuid opgepakt en afgevoerd, zo meldt Het Parool.  Gordon F. is een 40-jarige veroordeelde crimineel. Hij schoot in... Read more »
  +

  NH Nieuws - Noordkop

 • Volksicoon Country Wilma verruilt microfoon voor penseel: "Het is zo heerlijk rustig"
  Zingen doet ze al een tijdje niet meer: Country Wilma heeft haar cowboyhoed aan de wilgen gehangen en ingeruild voor verf en kwasten. Ze mocht deze week maar liefst zeventig kaarsjes uitblazen, maar hoe gaat het nu eigenlijk met de Dolly Parton van Noord-Holland? NH Nieuws zocht haar op. Geconcentreerd... Read more »
 • Ralph K. vrijgesproken van plannen terroristische aanslag op GGD-vaccinatielocatie
  De 38-jarige Ralph K. uit Den Helder die verdacht werd van het beramen van een aanslag op een GGD-vaccinatielocatie, is door de rechter vrijgesproken. De rechter vindt wel dat er sterke aanwijzingen zijn dat de man plannen had voor een aanslag, maar acht het niet bewezen dat K. handelde met... Read more »
 • Opnieuw zoektocht op Strabrechtse heide naar lichaam van vermiste Tanja Groen
  Er komt opnieuw een zoektocht op de Strabrechtse heide bij het Brabantse Heeze naar het lichaam van de sinds 1993 vermiste Tanja Groen uit Schagen. Dat bevestigt rechtspsycholoog Peter van Koppen na berichtgeving van het Noordhollands Dagblad. In juni heeft de politie daar ook gezocht. "Er is toen op de... Read more »
 • Noodklok bij Stichting Leeuw: "Opvang zit tjokvol, maar geen geld voor verblijven in Afrika"
  De leeuwen in Anna Paulowna brullen om hulp. Althans, Stichting Leeuw die de dieren opvangt doet dat; de opvang zit namelijk propvol en op de wachtlijst staan nog 22 dieren te wachten op een plekje. De stichting heeft 'dringend' geld nodig om verblijven bij te bouwen.  Leeuwin Elsa ijsbeert voor... Read more »
 • Huisduinen wil besluit minister over Lange Jaap niet afwachten en zoekt politiek op
  De minister van Infrastructuur en Waterstaat mag dan wel het definitieve besluit nemen over wat er met vuurtoren Lange Jaap moet gebeuren, de inwoners van Huisduinen zeggen niet lijdzaam af te willen wachten. Via hun connecties in de landelijke politiek hopen ze ervoor te zorgen dat wordt gekozen voor behoud... Read more »
 • Onderzoek naar vuurtoren Lange Jaap klaar, minister beslist over sloop of renovatie
  Het technisch onderzoek van Rijkswaterstaat naar de geconstateerde scheuren in de vuurtoren Lange Jaap in Huisduinen is afgerond. Dat schrijft de gemeente Den Helder in een brief aan de gemeenteraad. De uitkomsten worden eerst voorgelegd aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat, zij beslist uiteindelijk welke actie vervolgens wordt ondernomen.... Read more »
 • Coffeeshop moet pal naast opvang Leger des Heils komen, Leger ziet dit niet zitten
  Coffeeshop Tops mag dan wel de plannen hebben om in 2023 van het centrum te verhuizen naar het Koningsplein in Den Helder, de buren zien dat niet zitten. Zijn beoogde locatie zit namelijk pal naast een opvang van het Leger des Heils. Hier worden jongeren opgevangen waarvan een groot deel... Read more »
  +

  NH Nieuws - Schiphol

 • Man met schaar in hand springt over balie geldwisselkantoor op Schiphol
  De Koninklijke Marechaussee heeft een man gearresteerd die vanavond met een schaar in zijn hand over de balie van een geldwisselkantoor op Schiphol is gesprongen.  De man kwam iets na 21.00 uur aangelopen bij het geldwisselkantoor en sprong volgens een woordvoerder direct over de balie. De Marechaussee was snel ter... Read more »
 • 'Beheersbare' topdrukte op Schiphol door herfstvakantie-uittocht
  Op Schiphol is het vandaag erg druk met reizigers die een vliegvakantie hebben geboekt. Er staan lange rijen voor de incheckbalies en beveiligingscontroles. Het is de eerste piekdag van de herfstvakantie, maar volgens Schiphol verloopt die beheersbaar. Reizigers hoeven van Schiphol niet eerder dan al is aangeraden naar de luchthaven... Read more »
 • Personeelstekort zorgt ook voor grote werkdruk bij luchtvracht Schiphol
  Er is een groot tekort aan personeel bij de vrachtafhandelaren op Schiphol. Anonieme medewerkers trekken bij NH Nieuws aan de bel, omdat zij zien dat er veel aandacht is voor de werkdruk bij de passagiersvluchten en nauwelijks voor de luchtvracht. Nieuw personeel werven blijkt ingewikkelder dan ooit. Bovendien verschillen betrokkenen... Read more »
 • Schiphol plukt vruchten van versoepelingen: herfstvakantie wordt druk
  Schiphol verwacht goede zaken te doen de komende herfstvakantie. Tussen vandaag en 31 oktober reizen ongeveer 2 miljoen passagiers via de luchthaven, drie keer zoveel als in de najaarsvakantie van 2020. Volgens Schiphol is dat te danken aan het Digitale Corona Certificaat (DCC) en de versoepelingen van 25 september. Schiphol... Read more »
 • Groot onderzoek naar mensenhandel en hennepteelt leidt tot drie aanhoudingen
  Op dinsdag 5 oktober zijn er drie personen op Schiphol en in Gramsbergen aangehouden op verdenking van onder meer mensenhandel, deelname aan een criminele organisatie, hennepteelt en witwassen.  De drie verdachten zijn een 57-jarige vrouw uit Amsterdam, een 54-jarige man uit Emmen en een 44-jarige vrouw uit Utrecht.  Woningen in... Read more »
 • Nieuw contract voor Schiphol-directeur Dick Benschop
  Het contract van directeur Dick Benschop van Schiphol wordt met nog eens vier jaar verlengd. Dat maakt de luchthaven vandaag bekend. Zijn tweede termijn als directeur gaat op 1 mei 2022 in. Benschop is sinds 2018 topman van de luchthaven. De herbenoeming van Benschop is een besluit van de Raad... Read more »
 • Vliegtuigliefhebbers nemen afscheid van de KDC-10: "Het was gaaf!"
  Na ruim 25 jaar neemt defensie afscheid van het tanker- en transportvliegtuig KDC-10. Het toestel maakte donderdag nog één laatste vlucht boven Nederland: vanaf Vliegbasis Eindhoven vloog het over onder andere Texel, Den Helder en Schiphol. Vliegtuigspotters en andere belangstellenden stonden 's middags op deze laatste luchthaven vol spanning op... Read more »
  +

  NH Nieuws - West Friesland

 • Niks zien en de straat op: bewustwording leerlingen van de witte stok
  Stadsdichter Levi Noë liep afgelopen vrijdag op de Internationale Dag van de Witte Stok samen met leerlingen van het Werenfridus in Hoorn een parcours met een witte stok. Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren niet precies weten wat de witte stok allemaal betekent. Verslaggever Sander Huisman was ooggetuige bij het... Read more »
 • Wieken hangen weer aan Ceres-molen: "Een wonder dat hij er weer zo bijstaat"
  Het eerste deel van de wieken, de zogenaamde roeden, hangen weer in de Ceres-molen in Bovenkarspel. Oudejaarsavond 2019 brandde de molen bijna volledig af, en nu is hij bijna weer als vanouds. "Het is een wonder dat hij er weer zo bijstaat", zegt molenaar Johan Ooijevaar tegen NH Nieuws/WEEFF. De molenmakers... Read more »
 • Orgelklanken galmen weer door Westerkerk, topdirigent Ton Koopman bijt spits af
  Eindelijk komen er weer authentieke geluiden uit de orgelkast in de Westerkerk in Enkhuizen. Niemand minder dan topdirigent Ton Koopman bespeelde het orgel vanmiddag voor het oog van tientallen bezoekers.  Twaalf jaar geleden werd het orgel verwijderd om plaats te maken voor speakers. Maar een aantal jaar geleden werden de... Read more »
 • Nibbixwouder Hans Huibers zeer waarschijnlijk nieuwe voorzitter CDA
  Voormalig Tweede Kamerlid Hans Huibers is door het partijbestuur van het CDA voorgedragen als nieuwe voorzitter. De Nibbixwouder maakt daardoor grote kans om in december gekozen te worden.   Huibers, momenteel nog voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep, zat tussen 1989 en 1994 voor het CDA in de Tweede Kamer. Bij zijn... Read more »
 • Bewoners eisen inzicht in geheim rapport over 'te goedkope' verkoop Enkhuizerzand
  Enkhuizer Bob Sikkema stapt naar de rechter als einde deze maand het taxatierapport van het Enkhuizerzand niet openbaar wordt gemaakt. Uit dat rapport van de gemeente zou moeten blijken waarom de grond ter waarde van zo'n 30 miljoen euro voor 335.000 euro zou zijn verkocht aan de projectontwikkelaar van het... Read more »
 • Mysterieuze Enkhuizer tentbewoner moet 'woonplek' verlaten
  De gemeente Enkhuizen wil af van de man die al wekenlang in een tentje in de Oranjestraat woont. Dat laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws/WEEFF. Waarom hij daar verblijft is onduidelijk, maar volgens mensen uit de buurt gaat het om een dakloze man die voor veel overlast zorgt. Hij... Read more »
 • Medemblik gaat bezuinigingen niet terugdraaien ondanks compensatie van 1,5 miljoen euro
  De gemeente Medemblik gaat de 1,5 miljoen euro die het ter compensatie krijgt van het Rijk niet inzetten om bezuinigingen terug te draaien. Dat laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws/WEEFFF.  De gemeente staat aan de vooravond van een bezuiniging van drie miljoen euro waarbij geen onderdeel wordt ontzien. Ook... Read more »
  +

  NH Nieuws - IJmond

 • DJ Dylan draait weer, bezoekers van de G-disco gaan los: "Heerlijk dat het weer kan"
  Ze hebben er door corona anderhalf jaar op moeten wachten, maar nu mochten ze weer. De G-disco in Castricum beleefde een herstart. Van alle aanwezigen was Dylan Schiphorst daar misschien nog wel het meest blij mee.  De onder de artiestennaam DJ Dylan draaiende IJmuidenaar had de avond van zijn leven.... Read more »
 • Is Sersinio D. (20) medeverantwoordelijk voor ontploffing Poolse supermarkt Aalsmeer?
  Het was de eerste in een serie ontploffingen en branden bij Poolse supermarkten in Nederland: in de ochtend van 8 december ging een explosief af bij Biedronka Supermarket aan de Ophelialaan in Aalsmeer. Justitie houdt de 20-jarige Sersinio D. uit Almere medeverantwoordelijk voor deze aanslag op de supermarkt. D. verschijnt... Read more »
 • Derde zitting verdachte LSD-moord op Heiloose Jaymie (22) is vandaag
  Ruben S. (21), die ervan verdacht wordt zijn vriend Jaymie (22) uit Heiloo doodgestoken te hebben tijdens een LSD-trip, verschijnt vandaag weer in de rechtszaal voor een inleidende zitting. Naar verwachting heeft het OM zijn onderzoeksdossier afgerond en kan na vandaag de inhoudelijke rechtszaak gepland worden. Vier vrienden hadden op... Read more »
 • Telstar kan nare smaak wegspoelen tegen 'apenkoppen' van Jong PSV
  Drie dagen na de 5-1 thuisnederlaag in de vissersderby tegen FC Volendam moet Telstar morgen in de eerste divisie alweer aantreden tegen Jong PSV. Voor de Witte Leeuwen de ideale mogelijkheid om gelijk de vervelende smaak van het verlies tegen de provinciegenoot weg te spoelen. "We gaan vol goede moed... Read more »
 • Pastor besprenkelt unieke gedachteniskapel voor nabestaanden in Luchtoorlogsmuseum
  Een pastor die muren, deuren en kerkmeubilair in Fort Veldhuis besprenkelt met water uit Lourdes. Zaterdagochtend is het Luchtoorlogsmuseum in Heemskerk een gedachteniskapel rijker. Een plek waar nabestaanden van vermiste of omgekomen vliegers kunnen gedenken. Zaterdagochtend opent (gepensioneerd) pastor Ria Casalod-Brakenhoff de gedachteniskapel in het fort. Ze richt het woord aan de... Read more »
 • Grote hennepkwekerij gevonden in loods Beverwijk
  In een loods aan de Zuiderkade in Beverwijk zijn gisterenmiddag zo'n 2.000 hennepplanten gevonden. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een tip.  Om 17.00 uur is er gestart met de ontmanteling van de kwekerij, die tot na middernacht duurde. De hennepplanten worden vernietigd.  Volgens een woordvoerder van... Read more »
 • Telstar vergeet zichzelf te belonen tegen effectief Volendam: "24 doelpogingen"
  Met 1-5 verliezen in eigen huis, dat doet pijn. Zeker als het dan ook nog eens gaat om een derby. Telstar - FC Volendam eindigde vrijdagavond in 1-5. Toch vond trainer Andries Jonker dat zijn ploeg meer verdiende. "Volendam was zeer effectief." Fernandes Genoeg kansen dus voor de Witte Leeuwen.... Read more »
  +

  NH Nieuws - Zaanstreek Waterland

 • AZ schittert in galavoorstelling en vernedert FC Utrecht
  AZ heeft vandaag in de eredivisie opnieuw drie punten gepakt. De Alkmaarders hadden in het eigen stadion geen kind aan een onthutsend zwak FC Utrecht en wonnen met ruime cijfers: 5-1. De doelpunten van AZ kwamen op naam van Vangelis Pavlidis, Jesper Karlsson, Albert Gudmundsson en twee keer Dani de... Read more »
 • Alle kindergraven Oude Begraafplaats Purmerend geadopteerd: 'Bloemetje op verjaardag'
  Om de graven op de Oude Begraafplaats in hartje Purmerend te behouden en te herstellen worden ze voor 25 euro per jaar ter adoptie aangeboden. Dit jaar is er extra aandacht gevraagd voor de kindergraven, en met succes. "We hebben het voor elkaar gekregen dat ze allemaal geadopteerd zijn", zegt... Read more »
 • Filmmaker maakt thriller van ingezonden telefoonfilmpjes over de hele wereld
  Filmmaker Remon de Jong wil een thriller maken met alleen maar ingezonden WhatsApp-filmpjes. Tot 31 december kan iedereen waar ook ter wereld iets insturen. "Alles mag: kort of lang. Als het maar een spannend fragment is." "Ik heb nog geen idee wat het precies gaat worden, maar het is nu... Read more »
 • Kermisondernemer nog niet gecompenseerd voor grote verliezen na wegsturen van kermis
  De kermissen draaien weer op volle toeren, maar kermisondernemer Bert Werkman zit voorlopig nog met zijn handen in het haar. Hij mocht afgelopen september van de gemeente niet met zijn attractie op de kermis van Zaandam staan, omdat de kade waar zijn zweefvliegtuigen op zouden komen te staan te onstabiel... Read more »
 • Van Mieghem loodst FC Volendam voorbij Telstar: "Lekkere avond zo"
  FC Volendam heeft het in Velsen-Zuid altijd moeilijk met Telstar. Vanavond rolde er een 5-1 zege uit de bus. Daryl van Mieghem drukte zeer nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. De aanvaller scoorde de 1-3 en bereidde drie van de vier andere doelpunten voor. In het eerste kwartier zag het... Read more »
 • Grootste uitzege ooit voor FC Volendam in doelpuntrijke vissersderby
  FC Volendam heeft vanavond overtuigend de vissersderby gewonnen. In Velsen-Zuid was de ploeg van trainer Wim Jonk uiterst effectief tegen Telstar: 1-5. Aanvallers Robert Mühren en Daryl van Mieghem waren weer eens de grote mannen bij Het Nieuwe Oranje. De openingsfase was volledig voor de Witte Leeuwen. Glynor Plet kreeg... Read more »
 • Voetbalclub bedolven onder steunbetuigingen na overlijden 28-jarig lid bij ongeluk
  Het nieuws over de verongelukte jonge vrouw uit Wormer roept veel reacties en steunbetuigingen op. De 28-jarige Charmaine kwam eergisteren om het leven bij een groot auto-ongeluk op de N246 bij Wormerveer. Op de Facebookpagina van haar voetbalclub CVV Blauw-Wit uit Westknollendam regent het steunbetuigingen. "Wij zijn diep bedroefd… Charmaine,... Read more »
  +

  Brabants Centrum

 • Dorpsgidsen vertellen over ontwikkeling wijk Breukelen
  Gidsen van Beleef Boxtel nemen zondag 17 oktober belangstellenden mee voor een rondwandeling door de wijk Breukelen. De twee kilometer lange tocht start om 10.30 uur bij de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat.... Read more »
 • Sprookjes komen tot leven in De Serenade Liempde
  Twee mooie sprookjes staan zondag 17 oktober vanaf 14.00 uur op de rol in De Serenade. Kinderen worden meegevoerd door de vertel- en theaterkunsten van Nick van der Veer in het sociaal-cultureel centrum aan de Oude Dijk 117 in Liempde.... Read more »
 • Gemeente gaat meer geld voor haar grond vragen
  Jaarlijks ruim acht ton meer aan inkomsten uit grondverkopen. Dat is het doel van wethouder Wim van der Zanden (ruimtelijke ordening). De prijzen voor gemeentegrond gaan daarvoor omhoog.... Read more »
 • Oorlogsverhalen krijgen aandacht in Liempde
  Anekdotes uit oorlogsjournaals en dagboeken, verhalen over bijzondere plekken. Gastvrij Liempde-gidsen Harrie Raaijmakers en Arnold van den Broek brengen zondag 17 oktober de geschiedenis van de Tweede Oorlog onder de aandacht tijdens een fietsexcursie langs de bevrijdingsroute van Liempde.... Read more »
 • Gratis busreis vanuit Boxtel naar woonprotest in Rotterdam
  Tegen het huidige woonbeleid en het tekort aan betaalbare huizen wordt zondag 17 oktober gedemonstreerd in Rotterdam. Vanuit Boxtel rijdt er een gratis bus naar de landelijke actie in de havenstad.... Read more »
 • Dolop Disco in jongerencentrum B-Town
  In jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat wordt zaterdag 13 november de tweede editie van de Dolop Disco gehouden. Thema is deze keer: glitter & glamour. Het evenement wordt van 20.00 tot 23.00 uur gehouden voor 18-plussers met een verstandelijke beperking, maar ook anderen zijn welkom.... Read more »
 • Gemonde bundelt oorlogsherinneringen
  De werkgroep Bevrijding Gemonde is klaar met een vijfdelige reeks van plaatselijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Belangstellenden kunnen ervoor intekenen; nadien worden de boekjes gedrukt.... Read more »
Mijn Web Nieuws