No RSS Item
  +

  Alphen a-d Rijn - Rodi.nl

 • Klassiek concert Kamerensemble Conforto
  Alphen - Wijkcentrum Swaenswijk nodigt iedereen uit voor een licht klassiek concert dat zal worden gegeven door het ensemble Conforto, bestaande uit 4 strijkers, fagot, hobo en hoorn en sopraan. Alle musici komen uit Alphen aan den Rijn of directe omgeving.... Read more »
 • Musicals tijdens herfstvakantie in Castellum
  Alphen aan de Rijn - Gedurende vier dagen verkennen kinderen van zes tot en mer twaalf jaar onder begeleiding van professionals de wereld van zang, dans en acteren, met als resultaat een schitterende voorstelling op de laatste dag, speciaal voor familie en vrienden. Dát is de Musical 4-daagse, een nieuw... Read more »
 • Drama in Woerdense Verlaat: auto te water, persoon overleden
  WOERDENSE VERLAAT - Zaterdagochtend rond 02.45 uur is een auto te water geraakt in de Slikkendammersluis in Woerdense Verlaat.... Read more »
 • Bossen op linnen in bezoekerscentrum
  ALPHEN - Kunstenares Truus Serdijn geeft de voorkeur aan werken met thema's waar ze een paar jaar mee vooruit kan. Dan bepaalt ze ook of ze abstract werkt, of figuratief, kleurrijk of in grijstinten. Wat ze nu laat zien in het Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen zijn bossen en bomen,... Read more »
 • Pistool aangetroffen in sloot bij McDonalds in Alphen aan den Rijn
  ALPHEN AAN DEN RIJN - Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding van een getuige die een onbekend persoon een wapen zag weggooien aan de Gouwelandenlaan in Alphen aan den Rijn.... Read more »
 • Eerste storting Jeroen Heitzman Accufonds
  Alphen aan den Rijn - Het Accufonds is een fonds dat de aanschaf van nieuwe accu's mogelijk maakt voor de stichting Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn. Met een eerste storting van 3.000 euro is de officiële start van het Jeroen Heitzman Accufonds een feit. Dit bedrag is afkomstig van de... Read more »
 • Verenigingen op pad voor Grote Clubactie
  ALPHEN - De Grote Clubactie is afgelopen zaterdag van start gegaan. “Voor het vierde jaar op rij doen er steeds meer clubs mee. Waarom? Om extra inkomsten op te halen voor de club. En wat blijkt: ook om gewoon weer samen de schouders eronder te zetten."... Read more »
  +

  NH Nieuws - Alkmaar

 • Jan (76) volgt zwemles na ongeluk: "Ik wil met mijn kleinkinderen naar het zwembad"
  Bij zwemlessen denk je al snel aan kinderen die al watertrappelend het hoofd boven water proberen te houden. Toch zijn er ook heel veel volwassenen die niet kunnen of niet durven te zwemmen. Zo volgt de 76-jarige Jan Groot uit Schagen zwemles voor volwassenen bij zwembad De Beeck in Bergen.... Read more »
 • Geen koeien en geiten bij Landbouwdag in Alkmaar door opduiken blauwtongvirus
  Bij de Landbouwdag in Alkmaar, aankomende woensdag, zullen geen koeien en geiten te zien zijn. Dit komt door het opduiken van het blauwtongvirus.  De organisatie laat weten dat er nog geen vervoersverbod geldt, maar dat de verantwoordelijke commissies 'geen onnodige risico's willen nemen' en dat daarom is besloten geen koeien... Read more »
 • Politieman Oscar worstelt met trauma's na doodsbedreigingen, de Schoorlse natuur helpt hem herstellen
  Ernstige bedreigingen tijdens zijn werk zetten het leven van de Noord-Hollandse politieman Oscar op z'n kop. "Er waren plannen om mij te liquideren", vertelt hij in de Schoorlse Duinen. Daar werkt hij met Stichting Politie Veteraan aan zijn herstel van een posttraumatische stress-stoornis (PTSS). Een klein groepje mensen snoeit en... Read more »
 • Drijfnat Jong AZ druipt allesbehalve af: "Kon twee kanten op vallen"
  In een zeer aantrekkelijke wedstrijd speelde Jong AZ vanavond met 0-0 gelijk tegen FC Dordrecht. Het elftal van Jan Sierksma kreeg een aantal grote kansen op een doelpunt, maar kwam zelf ook een aantal keren goed weg. "Een gelijkspel is terecht, maar beide teams zullen een gemengd gevoel hebben", aldus... Read more »
 • 'Wij zijn de baas in Amsterdam', OM wil Noord-Hollanders jaren cel in voor cokesmokkel
  Tegen vier Noord-Hollanders zijn vanmiddag gevangenisstraffen van 10, 9 en 6 jaar geëist. Het Openbaar Ministerie ziet de mannen als een groepering die zich bezighield met het invoeren van honderden kilo’s coke vanuit Zuid-Amerika naar Amsterdam. Mede dankzij een corrupte havenmedewerker.   'Een goed voorbereide operatie', noemt het Openbaar Ministerie de... Read more »
 • Jong AZ blijft steken op doelpuntloos gelijkspel bij FC Dordrecht
  Het is Jong AZ niet gelukt om FC Dordrecht op de knieën te krijgen. Het werd in Dordrecht 0-0. Daardoor wonnen de Alkmaarse jonkies opnieuw niet op vreemde bodem.  De week van Jong AZ begon nog goed, nadat Jong Ajax met 5-2 te kijk werd gezet. De eerste helft was... Read more »
 • Politie en justitie woest: verdachte overvalbende 'weigert' medewerking reconstructie
  Politie en justitie zijn verbolgen over het gedrag van een verdachte van de Noord-Hollandse overvalbende. Alkmaarder Dut M. zou een paar weken geleden in Berkhout hebben geweigerd om mee te werken aan de reconstructie van de overval op Sjaak Groot. Een verzoek dat hij zelf deed. Zijn advocaat reageert. Twee... Read more »
  +

  NH Nieuws - Amsterdam

 • Kristel, Mohan en Dora eerste abortusbuddy's in Amsterdam: "Ik wil eenzaamheid wegnemen"
  Vanaf nu zijn er twaalf 'abortusbuddy's' in de hoofdstad, die mensen die een abortus ondergaan kunnen begeleiden en ondersteunen als dat nodig is. Samen met acht nieuwe Haarlemse buddy's krijgen ze deze week een training over wat je wel en niet kunt doen wanneer je met iemand meegaat. Kristel: "Het... Read more »
 • Woning met regenboogvlag is doelwit van explosie in Amsterdam Nieuw-West
  Een woning waar een regenboogvlag uithing is vannacht doelwit geworden van een explosie. Hierbij ontstond er een kleine brand die snel onder controle was. De politie zoekt nog naar verdachten. Omstreeks 22.15 uur gisteravond werd een melding gedaan van een brandbom aan de Elisabeth Boddaertstraat in de buurt Slotervaart. Hierbij... Read more »
 • Explosie galerijflat Amsterdam-Zuidoost, politie zoekt naar jonge verdachten
  Bij een galerijflat aan Florijn in Amsterdam-Zuidoost is vanavond zwaar vuurwerk afgestoken, waardoor een ruit van een woning is gesprongen. De politie zoekt naar een jong groepje jongens. Nadat er vorige week acht explosies in vijf dagen plaatsvonden, is het vanavond weer raak. Om 21.15 uur kreeg de politie een... Read more »
 • Pand aan de Nieuwe Leliestraat gekraakt
  Een groep vrienden heeft een woning van Ymere aan de Nieuwe Leliestraat in de Jordaan gekraakt. Aan de gevel hangen meerdere spandoeken. De politie bevestigt de kraakactie.  In een brief gericht aan buurtbewoners zegt de groep dat ze het 'onbegrijpelijk vinden dat een goed huis leegstaat (door een sociale huisvestingsmaatschappij)... Read more »
 • Verdachte aangehouden voor zware mishandeling Nieuw-West
  Bij een zware mishandeling aan de Geertruida van Lierstraat zijn vanavond een man en een vrouw gewond geraakt. De politie heeft een man aangehouden en doet onderzoek naar de mishandeling. Rond 21.15 uur vertrokken meerdere politie- en ambulancewagens richting de Geertruida van Lierstraat in Nieuw-West. Volgens de politie heeft daar... Read more »
 • Coentunnel deels afgesloten door kettingbotsing
  Door een ongeluk op de A10 Noord is het linker deel van de Coentunnel richting de ring West tijdelijk afgesloten. Vier voertuigen botsten net voor ze tunnel in reden op elkaar. Er zijn geen gewonden of slachtoffers, zo laat de politie weten.  Het ongeluk gebeurde omstreeks 17.45 uur. Iets voor... Read more »
 • Fans geloven er nog in: Ajax hartstochtelijk toegezongen bij laatste training voor Klassieker
  Bestuurlijk mag Ajax in een diepe crisis verkeren, en ook op het veld houdt het zeker nog niet over, maar de die-hard fan houdt er vertrouwen in. Zeker in de goede afloop van de wedstrijd morgen tegen Feyenoord.  Traditiegetrouw was de laatste training voor De Klassieker van morgen in de... Read more »
  +

  NH Nieuws: Laatste nieuws

 • De fietsboot op de Loosdrechtse Plassen vaart zijn laatste diensten: volgend seizoen fris van start
  De fietsboot op de Loosdrechtse plassen vaart dit jaar tot één oktober zijn laatste rondjes. Daarna gaat de boot in de stalling om te wachten op het volgend seizoen. Wie nog mee wil moet dus snel zijn. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je nog mee voor een tochtje. De... Read more »
 • Hartklachten bij vrouwen vaak te laat ontdekt: "Vroege opsporing kan levens redden"
  Hartklachten bij vrouwen worden vaak miskend en dit heeft ernstige gevolgen voor hun gezondheid. Cardioloog Janneke Wittekoek werpt licht op dit belangrijke thema en benadrukt het belang van bewustwording en preventie tijdens de Larense Vitaliteitsweek, met haar voorstelling Het Vrouwenhart Café. Het stereotype beeld van een hartaanval als een intense... Read more »
 • Besmettingen blauwtongvirus nemen toe, is de situatie zorgelijk?
  Het blauwtongvirus is weer opgedoken in Nederland. Bij boeren in het Gooi zorgt dit voor problemen. Maar hoe bezorgd zijn andere boeren in Noord-Holland over het virus? Het virus heeft op verschillende plekken in het land toegeslagen. De laatste keer dat het werd vastgesteld was in 2009. Volgens Piet Adema,... Read more »
 • Veel vacatures voor ‘coronaberoepen’ in 't Gooi: kansen voor werkzoekenden
  De coronacrisis van twee jaar geleden heeft grote gevolgen gehad voor de Gooise arbeidsmarkt. Door lockdowns en andere maatregelen liepen bij sommige beroepen de vacatures schrikbarend hard terug. Er ontstond een erg ruime arbeidsmarkt, zoals dat heet: meer werkzoekenden dan vacatures. Het werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek bericht nu dat de... Read more »
 • Celstraf voor dronken man die opzettelijk op Bussumse agent inreed
  Een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar en een rijontzegging voor de duur van twee maanden. Dat is de aanzienlijk hogere straf aanzienlijke die wordt opgelegd aan de 37-jarige man die twee jaar geleden met opzet probeerde een agent aan te rijden.... Read more »
 • Vijfde verdachte uit 'Looijkartel' opgepakt voor bedreigingen Hilversumse Bradley
  Er is opnieuw een verdachte aangehouden voor langdurige pesterijen, stalking en doodsbedreigingen aan het adres van onder meer Hilversummer Bradley van Dijk. De politie verdenkt de 24-jarige man van deelname aan een criminele organisatie. Het is de vijfde verdachte die is aangehouden in de zaak rondom het 'Looijkartel', zoals de... Read more »
 • Reclamekarretje sjeest door de straten van Hilversum: 'Mensen worden er vrolijk van'
  Misschien heb je 'm weleens door de straten van Hilversum zien rijden, de reclamekar van Ron Galiart en zijn dochter Dior. Met grote ledschermen op een scootertje maakt de kar reclames voor lokale partijen.  "Vrolijk, lachen, mensen worden vrolijk van het karretje" vertelt Ron Galiart over de reacties op de... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlem

 • Twee mannen opgepakt na levensgevaarlijke koperdiefstal in Haarlem
  De politie heeft vannacht twee mannen opgepakt voor diefstal van koper uit een transformatorhuisje. De verdachten zitten op dit moment nog steeds vast.  Vannacht kwam er rond kwart over twee een melding binnen bij de politie van mogelijk koperdiefstal aan de straat De Mooie Nelweg in Haarlem. Bij aankomst van de... Read more »
 • Nieuwe blik op Haarlem door werken van grote meesters
  Voor de allereerste keer is er in het Frans Hals Museum in Haarlem een tentoonstelling met 17e-eeuwse schilderijen van de stad te zien. De werken van grote schilders tonen de stad zoals deze toen was, en dat geeft weer een bijzondere blik op hoe de stad anno 2023 eruitziet. Samen... Read more »
 • Nieuwe website moet Haarlemse 'cultuur om de hoek' meer vindbaar maken
  In Haarlem barst het van de grote en bekende concertzalen en theaterpodia. De verborgen culturele pareltjes lijken daardoor een beetje weg te vallen. Om juist die podia beter te vinden, is er nu een gezamenlijke website van zo een dertig kleine en middelgrote podia en expositieruimtes: Cultuur023.  De Cultuurtuin, de... Read more »
 • Oranje handen en voeten na het sporten op sportveld Kleverlaan: wat is het?
  Het openbare grasveld Sportpark Kleverlaan tegenover de ijsbaan in Haarlem wordt geteisterd door een schimmel. Hierdoor zijn grote oranje vlekken te zien in de groene zoden. De schimmel is niet schadelijk, maar zorgt bij veel sporters wel voor oranje schoeisel.  Er kwamen bij ons op de redactie meerdere meldingen binnen... Read more »
 • Bloemendaalse burgemeester pikt fatbike-geweld niet: "Het zijn Holleeder-scooters"
  Burgemeester Elbert Roest haalt in zijn laatste dagen als burgervader van Bloemendaal uit naar jongeren in zijn gemeente, die op fatbikes en door middel van Snapchat andere jonge tieners terroriseren. "Ik mag het misschien niet zeggen, maar wij noemen dat 'Holleeder-scooters'. Het zijn show-off-producten van jongeren die willen laten zien... Read more »
 • Politie treft vernielde auto aan na melding steekpartij, verdachte aangehouden
  Aan de Erasmuslaan in Haarlem heeft vanmiddag een steekpartij plaatsgevonden. Op de plek van het incident trof de politie een compleet vernielde auto aan. Een woordvoerder van de politie laat aan NH weten dat de melding van de steekpartij om 14.50 uur binnenkwam. De politie heeft een verdachte, een 37... Read more »
 • Geen gestruikel meer over snoeren: Heemstede komt met kabelgoottegels
  Een snoer over de stoep om vanuit je huis je elektrische auto op te laden. Dat is in Heemstede binnenkort verleden tijd. Daar start de gemeente een experiment met kabelgoottegels. Tegels waar je de kabel in kunt leggen, als extra optie naast de al bestaande kabelmat.  De proef komt op... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlemmermeer

 • Rook, maar geen vuur: brandweer rukt voor niks uit na melding bij strandtent Bloemendaal
  Een opvallende melding bij de Bloemendaalse strandtent Woodstock vanochtend. Een voorbijganger die rook uit het paviljoen zag komen, dacht dat er brand in het pand woedde en alarmeerde de brandweer. Die ontdekte al snel na aankomst dat het loos alarm was.  De melding werd rond 7.40 uur gedaan, vertelt de... Read more »
 • Auto over de kop in Cruquius: twee gewonden, bestuurder test positief op alcohol
  Bij een auto-ongeluk in Cruquius zijn vannacht twee mensen gewond geraakt. De auto raakte van de weg, sloeg over de kop en kwam ondersteboven in de bosjes in de berm tot stilstand. De bestuurder had vermoedelijk te veel gedronken. Het ongeluk gebeurde rond 00.15 uur op de Kruisweg (N201) ter... Read more »
 • Kinderen met én zonder beperking racen in rolstoelen: "Gewoon hetzelfde zoals andere kinderen"
  Voor het eerst in een rolstoel en voor het eerst met gehandicapte leeftijdsgenoten spelen. In de vernieuwde toegankelijke speeltuin in Nieuw-Vennep daagden kinderen met en zonder beperking elkaar gisteren uit voor een rolstoelrace. "Het spelen met hen is gewoon zoals met andere kinderen", merkt een van de kinderen zonder handicap... Read more »
 • Besmettingen blauwtongvirus nemen toe, is de situatie zorgelijk?
  Het blauwtongvirus is weer opgedoken in Nederland. Bij boeren in het Gooi zorgt dit voor problemen. Maar hoe bezorgd zijn andere boeren in Noord-Holland over het virus? Het virus heeft op verschillende plekken in het land toegeslagen. De laatste keer dat het werd vastgesteld was in 2009. Volgens Piet Adema,... Read more »
 • OM wil acht verdachten vergisontvoering Cruquius jarenlang de cel in: 'Kille daad'
  Het Openbaar Ministerie heeft vanochtend in de rechtbank op Schiphol 5,5 tot 7 jaar cel geëist tegen acht van de tien verdachten van de vergisontvoering in Cruquius. De officier van justitie noemt de ontvoering een 'koelbloedig misdrijf'.  De officier van justitie benadrukte dat 'de ontvoering veel impact heeft gehad op... Read more »
 • Verdachten vergisontvoering Cruquius horen strafeis: hoe kwam het zover?
  Het Openbaar Ministerie maakt vandaag bekend welke straffen zij eist tegen de tien verdachten van de vergisontvoering in Cruquius, meer dan twee jaar geleden. NH zet op een rij wat er is gebeurd: van de ontvoering van een onschuldige man in augustus 2021 tot de ontknoping van wat bij het... Read more »
 • Hoe de Vennepse Eline (19) een geduchte racer op (inter)nationale quad-circuits werd
  Met een beetje fantasie lijkt haar verhaal op dat van Max Verstappen. Net als de wereldkampioen maakte de Vennepse Eline Duivenvoorden al zeer jong haar eerste meters op circuits. En net als Max' vader Jos is Elines vader Eric geen onbekende in de racewereld. Inmiddels gooit de 19-jarige quadcrosser zulke... Read more »
  +

  NH Nieuws - Noordkop

 • Jan (76) volgt zwemles na ongeluk: "Ik wil met mijn kleinkinderen naar het zwembad"
  Bij zwemlessen denk je al snel aan kinderen die al watertrappelend het hoofd boven water proberen te houden. Toch zijn er ook heel veel volwassenen die niet kunnen of niet durven te zwemmen. Zo volgt de 76-jarige Jan Groot uit Schagen zwemles voor volwassenen bij zwembad De Beeck in Bergen.... Read more »
 • Tientallen praalwagens staan klaar voor bloemencorso Winkel: "Eén miljoen dahlia's"
  Tientallen praalwagens, groot en klein, trekken vandaag door de straten van Winkel. Het  jaarlijkse Bloemencorso Winkel verwacht weer tienduizenden bezoekers in het dorp. De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de praalwagens en de afgelopen dagen stonden geheel in het teken van het corso om zo'n één miljoen dahlia's te... Read more »
 • 'Toffe verhalen' uit de West-Friese geschiedenis komen tot leven in podcast
  Ze delen de liefde voor geschiedenis en die overeenkomst mondde uiteindelijk uit in een podcastserie over West-Friese gebeurtenissen uit een ver verleden. Historicus Lars Boon uit Hoogwoud en Axel Stam uit Dirkshorn hebben inmiddels tien afleveringen opgenomen. "Ons doel is om toffe verhalen te vertellen." In het Scheepvaartmuseum in Amsterdam... Read more »
 • Motorrijder (45) raakt gewond na botsing met auto in ’t Veld
  Een motorrijder is vanochtend gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in ’t Veld. Hij moest met een ambulance worden afgevoerd. Het ongeluk gebeurde rond half elf op de kruising van de Hartweg met de Valbrugweg in 't Veld. Daarbij klapte een motorrijder in de zijkant van een auto.... Read more »
 • Zoeken naar kokkels op Texel: "Terwijl jij lekker lag te ronken, ging ik pleuris vroeg het wad op!"
  In Koken met Kok wagen Pieter Kok en Stephan Roest zich dit keer aan de Italiaanse klassieker pasta vongole, maar dan de Texelse variant. Want de traditionele venusschelp wordt vervangen door de nuchtere kokkel, de (verse!) pasta komt uit De Koog. Stephan moet wel voor dag en dauw zijn bed... Read more »
 • Robine (14) uit Barsingerhorn kan niet wachten op finale Junior Songfestival
  Robine Maas is nog maar veertien jaar, maar ze heeft nu al een zangcarrière waar menig leeftijdsgenoot van zou dromen. Samen met haar twee vriendinnen vormt ze het meidengroepje Flare, waarmee ze zaterdag in de finale van het Junior Songfestival staat. "Het is spannend, maar ik heb het wel onder... Read more »
 • Politie en justitie woest: verdachte overvalbende 'weigert' medewerking reconstructie
  Politie en justitie zijn verbolgen over het gedrag van een verdachte van de Noord-Hollandse overvalbende. Alkmaarder Dut M. zou een paar weken geleden in Berkhout hebben geweigerd om mee te werken aan de reconstructie van de overval op Sjaak Groot. Een verzoek dat hij zelf deed. Zijn advocaat reageert. Twee... Read more »
  +

  NH Nieuws - Schiphol

 • Ontevreden KLM-piloten gaan maandag staken: zeker 15 vluchten vanaf Schiphol vertraagd
  KLM-piloten leggen aanstaande maandag voor een uur het werk neer om zo bij hun werkgever een collectieve arbeidsovereenkomst af te dwingen die aan hun wensen voldoet. Vanaf Schiphol vertrekken in dat uur vijftien KLM-vluchten, die zeker vertraging zullen oplopen.  De staking duurt van 11.00 uur tot 12.00 uur. "Wij begrijpen... Read more »
 • Stakingsdreiging cabinepersoneel KLM voorlopig uit de lucht
  Cabinepersoneel van KLM zal voorlopig niet gaan staken om salarisverhoging en betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. Vakbond VNC stelde de maatschappij vorige week een ultimatum, maar heeft dat opgeschort nu de bond weer aanleiding ziet om weer om tafel te gaan.   Het gestelde ultimatum zou morgen aflopen, maar zo ver... Read more »
 • Cocaïne gevonden tussen 'overstappende' vissen in dierenhotel op Schiphol
  Douaniers hebben afgelopen weekend in het dierenhotel op Schiphol een lading cocaïne aangetroffen. De drugs waren verstopt in dozen waar ook levende vissen in zaten, schrijft de douane op X (voorheen Twitter, red.). Die vissen wachtten in het dierenhotel op een overstap. Of het om het dierenhotel van KLM gaat,... Read more »
 • KLM-vlucht keert na uren vliegen terug naar Schiphol om Azerbeidzjaanse bombardementen te mijden
  Een KLM-vlucht onderweg naar Japan is vanwege de bombardementen van Azerbeidzjan in de Armeense enclave Nagorno-Karabach teruggefloten naar Schiphol. Het toestel maakte rechtsomkeert boven de Zwarte Zee. KLM heeft ook andere vluchten naar Azië geannuleerd. Het gaat om vlucht KL863 onderweg naar Tokio, een vlucht die doorgaans zo'n 12 uur... Read more »
 • KLM-personeel boeit agressieve passagier met tiewraps op vlucht naar Schiphol
  Een piloot van KLM gebruikte tijdens een vlucht vanuit New York tiewraps om een agressieve man onder controle te houden. Bij aankomst op Schiphol werd de passagier uit Letland aangehouden door de marechaussee. Waar tiewraps normaal gesproken gebruikt worden om objecten aan elkaar te bevestigen, zette het KLM-personeel de kabelbinders... Read more »
 • Doortrekken N/Z-lijn naar Schiphol en Hoofddorp onzeker door minder geld van het Rijk
  Van de bijdrage die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zou leveren voor het project waar onder meer het doortrekken van de Noord/Zuidlijn onder valt, is ongeveer een derde overgebleven. Dat blijkt uit de Miljoenennota die vandaag op Prinsjesdag naar buiten is gebracht. Het is nog onduidelijk wat dat voor... Read more »
 • Piloten dreigen met acties als KLM arbeidsvoorwaarden niet snel verbetert
  In navolging van hun collega's op de grond, dreigen nu ook KLM-piloten in actie te komen als hun werkgever niet snel over de brug komt met betere arbeidsvoorwaarden.  De piloten willen niet alleen financiële compensatie, benadrukt de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) - de vakbond voor burgerluchtvaartpiloten - vandaag in een... Read more »
  +

  NH Nieuws - West Friesland

 • Bivakmuts en groot mes gebruikt bij gewelddadige beroving Zwagenaar (17) in Blokker
  Een 17-jarige jongen uit Zwaag is vannacht in Blokker door een groep tieners beroofd. Een van de verdachten droeg een bivakmuts en bedreigde het slachtoffer met een groot mes.  De jonge Zwagenaar fietste rond 1.30 uur via het kruispunt van de Westerblokker met de Kloosterhout richting De Strip toen hij... Read more »
 • 'Toffe verhalen' uit de West-Friese geschiedenis komen tot leven in podcast
  Ze delen de liefde voor geschiedenis en die overeenkomst mondde uiteindelijk uit in een podcastserie over West-Friese gebeurtenissen uit een ver verleden. Historicus Lars Boon uit Hoogwoud en Axel Stam uit Dirkshorn hebben inmiddels tien afleveringen opgenomen. "Ons doel is om toffe verhalen te vertellen." In het Scheepvaartmuseum in Amsterdam... Read more »
 • Hoorn zet de Slag op de Zuiderzee in de schijnwerpers met weekend vol activiteiten
  450 jaar geleden werd Hoorn bevrijd van de Spanjaarden. In oktober 1573 vond de beslissende Slag op de Zuiderzee plaats, recht voor de kust van Hoorn. Dit historische moment wordt op 14 en 15 oktober gevierd met een veelzijdig cultureel en nautisch programma. "Het was een heel belangrijke zeeslag in... Read more »
 • Blinde topgolfer Ronald Boef vaart solo over het Markermeer
  De blinde Ronald Boef uit Bovenkarspel heeft naast het golfen een nieuwe passie ontdekt. Op het Markermeer is hij sinds twee jaar aan het solozeilen. Deze ervaring wordt hem mogelijk gemaakt door de inzet van Sailability Hoorn, een organisatie die zeilen toegankelijk maakt voor mensen met een handicap of beperking.... Read more »
 • Plan voor flexwoningen Andijk niet in 'spuitvrije zone' broccoliteler, zorgen om gezondheid
  Er zijn grote zorgen over de komst van flexwoningen aan de Kleingouw in Andijk. Omwonenden, de Dorpsraad en meerdere politieke partijen zijn bang dat de gezondheid van toekomstige bewoners gevaar loopt, omdat het perceel binnen de spuitzone van een naastgelegen broccoliteler ligt. Bij het afgeven van een omgevingsvergunning voor een... Read more »
 • Gemeente wijzigt koers woonwijkje Hoogwoud, tot tevredenheid van bewoners
  Ze stonden maandenlang lijnrecht tegenover elkaar: de gemeente Opmeer en een groep Hoogwouders. Toen de gemeente het hondenuitlaatveld bij sportpark De Weyver aanwees als permanente woonwijkje, liepen de spanningen hoog op. Dat de gemeentelijke koers nu is gewijzigd, stemt tot tevredenheid bij de omwonenden. "Het geeft goede moed." Plannen voor... Read more »
 • 'Wij zijn de baas in Amsterdam', OM wil Noord-Hollanders jaren cel in voor cokesmokkel
  Tegen vier Noord-Hollanders zijn vanmiddag gevangenisstraffen van 10, 9 en 6 jaar geëist. Het Openbaar Ministerie ziet de mannen als een groepering die zich bezighield met het invoeren van honderden kilo’s coke vanuit Zuid-Amerika naar Amsterdam. Mede dankzij een corrupte havenmedewerker.   'Een goed voorbereide operatie', noemt het Openbaar Ministerie de... Read more »
  +

  NH Nieuws - IJmond

 • Jongeren vrezen geen kans te maken op flexwoningen Tolhek
  Er komen 94 flexwoningen op het terrein Tolhek-Oost in Heemskerk. Als het aan de gemeente ligt zijn de eerste woningen half 2024 klaar. Het voelt voor vele woningzoekenden nog als een druppel op de gloeiende plaat, vooral jongeren die vrezen geen enkele kans te maken. "Het is gewoon een uitzichtloze... Read more »
 • Bewoners Harteheem in Heemskerk én buren genieten van oldtimershow
  Groot feest vandaag bij de beschermde woongroep Harteheem in Heemskerk. Daar werd vandaag een kleine oldtimershow georganiseerd, waar cliënten en de buren van harte van konden genieten. ... Read more »
 • Dag na alarmerend gezondheidsrapport viert Tata Steel feestje voor de buurt
  Het is burendag bij Tata Steel. De poorten zijn open, er staan springkussens, draaimolens en eetkarren. Wie wil, kan zich laten rondleiden langs de dertien fabrieken op het terrein. En dat terwijl het RIVM gisteren nog een alarmerend rapport publiceerde, waarin het concludeerde dat omwonenden van het staalbedrijf minder lang... Read more »
 • Eerste punt wordt bij Telstar gevierd als een overwinning: "Je bent een keer uitgeluld"
  De opluchting bij Telstar is groot nadat het in de zevende wedstrijd eindelijk van de hatelijke nul af is. Trainer Mike Snoei ziet het zwaarbevochten punt tegen ADO Den Haag (1-1) als een flinke opsteker. "Dit geeft een boost", zegt Snoei. "Hier zaten we een beetje op te wachten." Telstar... Read more »
 • Telstar verrast ADO Den Haag en pakt éindelijk eerste punt
  Telstar is na zeven wedstrijden van de hatelijke nul af in de eerste divisie. Het eindigde op bezoek bij ADO Den Haag in 1-1. Mees Kaandorp zorgde voor de enige treffer voor de Witte Leeuwen. Henk Veerman scoorde voor ADO.  Bij de moeilijke uitwedstrijd tegen ADO Den Haag schoot Telstar... Read more »
 • Wethouder: "Bijzonder dat Tata aan wet voldoet, maar er wel ziektegevallen zijn"
  Met het RIVM-rapport over Tata Steel van vandaag in de hand, moet de schadelijke uitstoot van het bedrijf echt aan banden kunnen worden gelegd. Dat denkt Beverwijkse wethouder Brigitte van den Berg, die spreekt namens alle gemeenten in de IJmond. Doordat het RIVM de ziekmakende stoffen heel concreet aanwijst, kan die... Read more »
 • Wijk aan Zeeërs over alarmerend RIVM-rapport Tata: "Er moet wat veranderen, maar ik ga niet weg"
  Het vandaag verschenen RIVM-rapport over Tata Steel bevestigt wat de inwoners van het dorp Wijk aan Zee al wisten: hier wonen kan de gezondheid ernstig schaden. Sommige inwoners vinden alle tumult wat overdreven, zo blijkt vandaag na een rondgang door het dorp. "Als je echt geen stoffen tot je wilt... Read more »
  +

  NH Nieuws - Zaanstreek Waterland

 • Langs de Hollandse Waterlinies: een invasie van grutto's bij fort Krommeniedijk
  Langs de Hollandse Waterlinies staan zo'n 100 forten. Gebouwd om in geval van oorlog de vijand tegen te houden door het land eromheen onder water te zetten. Daarvoor zijn ze gelukkig nooit echt ingezet. Maar de oude techniek van 'inunderen' of het land onder water laten lopen, kan ook ingezet... Read more »
 • Aansluitingstreffer Benamar bracht FC Volendam weer hoop: "Veerkracht getoond"
  FC Volendam pakte vandaag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-2) zijn eerste punt van het seizoen. Dankzij de aansluitingstreffer van Benaissa Benamar kregen de Palingboeren weer hoop op een goed resultaat. "Op nul punten staan was niet prettig." De 26-jarige verdediger werd gekroond tot man van de wedstrijd. "Of ik... Read more »
 • FC Volendam knokt zich naast Heracles Almelo en pakt zwaarbevochten eerste punt
  FC Volendam is na zijn vijfde wedstrijd in de eredivisie eindelijk van de hatelijke nul af. De ploeg van Matthias Kohler speelde een alles behalve goede wedstrijd, maar knokte zich wel knap terug van een 0-2 achterstand. Dankzij doelpunten van Benaissa Benamar en Robert Mühren werd het in de slotfase... Read more »
 • Wedstrijd Volendam na late gelijkmaker kort gestaakt, maar inmiddels hervat
  De wedstrijd FC Volendam - Heracles Almelo is vanavond korte tijd gestaakt. Dat gebeurde nadat Robert Mühren de 2-2 had gemaakt. Er werden door de thuissupporters bekers bier op het veld gegooid, waarna scheidsrechter Oostrom de wedstrijd stillegde. Inmiddels is het duel weer hervat. Dat gebeurde nadat de spelers en... Read more »
 • Volendamse kapelaan ontslagen om seksueel bericht aan minderjarige
  De Volendamse kapelaan, die in mei werd geschorst vanwege een aangifte die tegen hem werd gedaan vanwege 'sexting' is door het bisdom ontslagen. De parochiepriester wordt verdacht van het sturen van een schadelijk bericht met seksueel getinte inhoud naar een minderjarige.  Sinds de aangifte afgelopen voorjaar is de parochiepriester niet... Read more »
 • Zeker vijftien auto's vernield in Broek in Waterland, politie roept op tot aangifte
  Vandalen hebben vannacht meerdere auto's vernield in Broek en Waterland. Dat gebeurde rondom het Havenrak en de Jaagweg. Van de daders ontbreekt elk spoor.  Agenten telden vannacht zeker vijftien auto's met schade. Het gaat vooral om vernielde spiegels.  Wie er achter de vernielingen zit, is nog niet bekend. De politie... Read more »
 • 'Wij zijn de baas in Amsterdam', OM wil Noord-Hollanders jaren cel in voor cokesmokkel
  Tegen vier Noord-Hollanders zijn vanmiddag gevangenisstraffen van 10, 9 en 6 jaar geëist. Het Openbaar Ministerie ziet de mannen als een groepering die zich bezighield met het invoeren van honderden kilo’s coke vanuit Zuid-Amerika naar Amsterdam. Mede dankzij een corrupte havenmedewerker.   'Een goed voorbereide operatie', noemt het Openbaar Ministerie de... Read more »
  +

  Brabants Centrum

 • Vrije Tribune: stilstaan bij corona
  Keith Myerscough pleit in de rubriek Vrije Tribune voor een herdenking van de coronapandemie.... Read more »
 • MuBo-lezing over beleving van tijd in literatuur
  Bestaat de tijd eigenlijk wel? Die vraag stelt neerlandicus Bram Noot zondag 1 oktober tijdens zijn lezing in Museum Boxtel aan de Baroniestraat. De voordracht begint om 11.15 uur. De zaal gaat een halfuur voor aanvang open.... Read more »
 • Van der Heijden en D'n Buff winnen BOT 2023
  Met Hans Kazàn als goochelende gastheer en een zinderend optreden door zang- en dansact Maeve, smulden bezoekers zaterdag van de finale om de Boxtelse Ondernemers Trofee (BOT). Met als slot de prijsuitreiking: Van der Heijden Milieu- en Installatietechniek en waterbuffelboerderij D'n Buff werden uitgeroepen tot winnaars.... Read more »
 • Spiegelbeeld
  .... Read more »
 • Statige Friezen tonen hun schoonheid
  Statig draafde een gitzwart paard door de buitenbak van manege De Langspier aan de Molenwijkseweg. Fokvereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland hield er vandaag een stamboekkeuring. De Boxtelse hippische sportvereniging Sint-Martinus zorgde dat het haar gasten aan niets ontbrak.... Read more »
 • Oud-Paters zijn nu 'Mannen van Naam' en brengen oude folksage in Podium Boxtel
  Mannen van Naam was vorig jaar te gast tijdens de Culturale in Podium Boxtel. Dat beviel zo goed, dat het lokale theater besloot de huidige act van de oprichters van Pater Moeskroen te boeken voor dit seizoen. Vrijdag 29 september spelen ze De Duivelsbrug.... Read more »
 • Succes voor Yuverta tijdens ploegwedstrijden
  Groenschool Yuverta Boxtel boekte onlangs een mooi succes tijdens de Nationale Ploegwedstrijden in het Drentse Veenhuizen. Twee studenten van de opleiding Loonwerk groen, grond en infra behaalden een eerste en een vierde plaats op het NK.... Read more »