No RSS Item
  +

  Alphen a-d Rijn - Rodi.nl

 • Horeca en cultuur weer open tot 22.00 uur
  DEN HAAG/REGIO – Nederland gaat weer verder van het slot. De horeca- en cultuursector mag weer open, tot 22.00 uur, geplaceerde evenementen zijn weer toegestaan (met maximum aantal bezoekers) en doorstroomlocaties (zoals dierentuinen en pretparken) kunnen onder voorwaarden ook weer open. Dit meldden premier Rutte en minister Ernst Kuipers onder... Read more »
 • Eindelijk open: ‘Hier zijn we heel erg blij mee’
  REGIO - Grote blijdschap in de regio, vanwege de verdere versoepelingen. Ook de horeca en de cultuursector mogen weer open. Dinsdag zijn al overal voorbereidingen getroffen om het publiek weer te ontvangen.... Read more »
 • Boswachters zoeken leukste hond van Noord-Holland
  NOORD-HOLLAND - De natuur is een prachtige plek om je hond uit te laten. Honden mogen de ene helft van het jaar in bepaalde delen van het natuurgebied loslopen, maar vanaf maart moeten ze aan de lijn, omdat dan het broedseizoen begint. Om hondenbezitters hier op een opvallende manier aan... Read more »
 • Sara Vesseur nieuwe directeur Jeugdtheaterhuis
  ALPHEN AAN DEN RIJN- Sara Vesseur is de nieuwe directeur-bestuurder van Stichting Jeugdtheaterhuis, die ook een vestiging heeft in Alphen aan den Rijn. De Raad van Toezicht van de stichting heeft Vesseur benoemd en hiermee volgt zij Theo Ham op. Ham heeft de stichting in 1991 opgericht en ruim 30... Read more »
 • Raadslid Robert Jan Blom schrijft boek: ‘maak einde aan het gedogen’
  ALPHEN AAN DEN RIJN – Het is zijn 148ste boek, maar misschien wel het bijzonderst. Auteur en gemeenteraadslid (Nieuw Elan) Robert Jan Blom (73) heeft de staat van de wetgeving in Nederland onderzocht. Zijn bevindingen en conclusies staan in zijn recent verschenen boek ‘Nederland Gedoogland’.... Read more »
 • Máxima helpt in Boskoop: ‘Het was meteen gezellig’
  BOSKOOP – Geen toeters en bellen, geen pracht en praal. Koningin Máxima was afgelopen woensdag opeens bij het Rode Kruis in Boskoop. In het sorteercentrum aan het Reijerskoop kwam ze vrijwilligerswerk doen. Volgens de andere vrijwilligers verliep dat heel ongedwongen: “Ze kwam binnen, begon te praten, het was meteen gezellig.”... Read more »
 • Muzikale lichtshow start van het jubileumjaar van de Adventskerk
  ALPHEN AAN DEN RIJN- “We hebben dit jaar iets moois te vieren. De Adventskerk bestaat 100 jaar”, vertelt Maaike Lilipaly van ‘Stichting Vrienden van de Adventskerk’. “Door het jaar heen kun je feestelijke activiteiten verwachten. We beginnen in februari met ‘Keys of Light’, een lichtshow op de kerk. Voor de... Read more »
  +

  NH Nieuws - Alkmaar

 • 7.379 mensen positief getest op corona, bijna twee keer zoveel als vorige week
  In Alkmaar en omstreken zijn afgelopen week 7.379 mensen positief getest op het coronavirus. Hiermee is het aantal besmettingen in een week tijd bijna verdubbeld ten opzichte van vorige week. Toen werden 3.890 mensen positief getest. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk... Read more »
 • Buren opgelucht na politie-ingrijpen bij zorgboerderij: "Hoop op een gouden stalletje"
  Na de nieuwe inval bij de omstreden zorgboerderij in Grootschermer reageren omwonenden opgelucht: eindelijk is er gehoor gegeven aan hun vele verzoeken om de dieren in beslag te nemen. Tegen de eigenaar is door de politie een proces-verbaal opgemaakt. Naast de verwaarlozing van de dieren wordt de eigenaar ook verdacht... Read more »
 • Zwaar getroffen door corona én gerucht: 'Maar Bergense school is niet anti-vaccinatie'
  Twintig leerkrachten en ongeveer de helft van de leerlingen zitten allemaal thuis door corona. Voor de Adriaan Roland Holstschool in Bergen was het donderdag de aanleiding om voorlopig de deuren te sluiten. Wat is de oorzaak van dat hoge besmettingscijfer? NH Nieuws werd benaderd door bezorgde ouders dat de school... Read more »
 • Arrestaties en vuurwapens in beslag genomen bij grote inval Waardse woonwagenkampen
  Bij zeven invallen, waaronder op twee woonwagenkampen in Heerhugowaard, zijn onder meer auto's, vuurwapens en contant geld in beslag genomen. Twee Waarders (54 en 32 jaar) zijn gearresteerd, die laatste zou betrokken zijn geweest bij het grootste opgerolde drugslab van België.  Om 04.00 uur is de massale actie begonnen in... Read more »
 • Inval bij hooglander-boerderij in Grootschermer: opnieuw dieren in beslag genomen
  Bij de omstreden zorgboerderij in Grootschermer is op dit moment een grote inval gaande. Hierbij worden vijf paarden, vier alpaca's en twee hangbuikzwijntjes in beslag genomen. Verslaggever Tom Jurriaans is ter plaatse. De dijk bij de zorgboerderij waar kortgeleden zes dode en tien zwaar verwaarloosde Schotse Hooglanders werden aangetroffen, staat vol... Read more »
 • Bewoners verzorgingshuis verrast met pakket vol lekkernijen: "Een fantastisch cadeau"
  Om ouderen tijdens deze coronacrisis een hart onder de riem te steken, deelt de gemeente Castricum deze week pakketten met lekkernijen uit. Bij verzorgingstehuis De Santmark kreeg de 88-jarige Sjaan Zonneveld het eerste pakket uitgereikt. Tijdens kerst kregen ouderen in Akersloot en Limmen al een pakket vol met lokale producten... Read more »
 • Oud-FC Volendammer Kay Tejan velt versterkt Jong AZ
  Jong AZ verloor vanavond het inhaalduel van TOP Oss. Een tegenvaller voor de Alkmaarders, want trainer Maarten Martens beschikte over de nodige spelers uit AZ 1. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van de voeten van Kay Tejan. In vergelijking met het team dat afgelopen vrijdag van VVV-Venlo won... Read more »
  +

  NH Nieuws - Amsterdam

 • Vanaf vandaag aangepaste dienstregeling GVB vanwege groot aantal besmette medewerkers
  Meerdere buslijnen van het Amsterdamse GVB rijden vanaf vanochtend met een aangepaste dienstregeling. Reden is het grote aantal met corona besmette en/of in quarantaine zittende medewerkers. Vanaf komende zaterdag rijden er ook minder trams. Dat meldt de vervoerder op haar website. 'We doen er alles aan om volgens de standaard... Read more »
 • Badr Hari verlengt contract bij kickboksorganisatie GLORY, in maart nieuw gevecht
  Kickbokser Badr Hari (37) denkt voorlopig nog niet aan stoppen. De Amsterdammer heeft zijn contract bij kickboksorganisatie GLORY verlengd en keert in maart weer terug in de ring. Dat meldt GLORY. Hari neemt het op 19 maart tijdens GLORY 80 op tegen de Pool Arek Wrzosek, van wie hij afgelopen... Read more »
 • Amsterdamse wijkagenten nu aan het werk in Weesp: "Er gebeurt hier zeker wel iets"
  Vanwege de fusie met Amsterdam heeft Weesp vier nieuwe, Amsterdamse, wijkagenten gekregen. "Voor de Weespers gaat er wel wat veranderen", vertelt wijkagent Wendy Nagtegaal. "Ze zien constant politie rijden." De agenten zullen bijvoorbeeld te vinden zijn in de wijk Hogeweij, een wijk met veel hoogbouw waar het rond de jaarwisseling... Read more »
 • Buurtbewoners in Amsterdam Zuidoost teleurgesteld in nieuwbouwplannen: "Het is schandalig"
  Een groep buurtbewoners in Reigersbos in Amsterdam Zuidoost maakt zich zorgen over de nieuwbouwplannen voor hun wijk. Omdat Reigersbos volgens de gemeente op verschillende plekken verouderd is en er te weinig woningen beschikbaar zijn, staat vanaf 2024 veel nieuwbouw op de planning. Zo komen er zo'n 700 tot 800 nieuwe... Read more »
 • Man probeert ruzie te sussen en wordt neergestoken
  Een 41-jarige man is vannacht neergestoken op de Krootstraat in Zuidoost, nadat hij geprobeerd zou hebben om een ruzie te sussen tussen een bekende van hem en iemand anders. De man is door omstanders naar het ziekenhuis gebracht.  Rond 00.15 uur kregen agenten een melding dat er een man met... Read more »
 • Opgepakte verdachte voor moord op Rosleny Magdalena is 29-jarige vrouw
  De verdachte die op 19 januari is gearresteerd door de politie op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de 28-jarige Rosleny Magdalena, is een 29-jarige vrouw. De vrouw haar voorarrest is verlengd met 14 dagen, dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.  Magdalena werd in 2016 op... Read more »
 • Een op de twintig Amsterdammers besmet met corona
  Het aantal besmettingen in de stad stijgt heel hard. Waar in Nederland ruim één op de vijftig mensen zijn besmet met het coronavirus ligt het aantal positieve geteste Amsterdammers in de afgelopen twee weken op één op de twintig.  Twee weken geleden lag dat gemiddelde nog op één op de... Read more »
  +

  NH Nieuws: Laatste nieuws

 • Weesper ouders vol ongeloof na sluiting kinderopvang: "Plek vinden is niet te doen"
  Boos, vol ongeloof en vooral verrast: Weesper ouders reageren teleurgesteld op de plots aangekondigde gedwongen sluiting van kinderopvang Liefjes. De gemeente besloot gisteren na een hoop bezwaren de vergunning alsnog terug te trekken. "Er zitten nu veel ouders met de handen in het haar", vertelt moeder Geeske Vos. Zelf moet... Read more »
 • Amsterdamse wijkagenten nu aan het werk in Weesp: "Er gebeurt hier zeker wel iets"
  Vanwege de fusie met Amsterdam heeft Weesp vier nieuwe, Amsterdamse, wijkagenten gekregen. "Voor de Weespers gaat er wel wat veranderen", vertelt wijkagent Wendy Nagtegaal. "Ze zien constant politie rijden." De agenten zullen bijvoorbeeld te vinden zijn in de wijk Hogeweij, een wijk met veel hoogbouw waar het rond de jaarwisseling... Read more »
 • Hilversums poppodium vervroegt concerten om aan nieuwe sluitingstijd te voldoen
  Het Hilversumse poppodium de Vorstin gaat haar concerten zoveel mogelijk proberen te vervroegen om zo aan de nieuwe suitingstijd te voldoen. Dinsdagavond tijdens de persconferentie heeft het kabinet bekendgemaakt dat de culturele sector onder voorwaarden tot 22.00 uur open mag.  Voor een poppodium als de Vorstin, dat voornamelijk concerten tot... Read more »
 • Steeds minder last van corona: Gooise verpleeghuizen draaien weer op volle toeren
  Het aantal coronabesmettingen gaat door het dak: dag na dag wordt er een nieuw 'besmettingenrecord' gevestigd. Maar het lijkt de samenleving een stuk minder te ontwrichten. Dat merken onder meer de Gooise verzorgingshuizen. Waar de tehuizen aan het begin van de pandemie lang 'op slot moesten' om de ouderen te... Read more »
 • Aantal Gooise ziekenhuisopnames afgelopen week gedaald, wel meer besmettingen
  Er zijn afgelopen week minder mensen uit 't Gooi met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Zes mensen moesten worden opgenomen, een week geleden waren dat er nog acht. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Het aantal nieuwe positieve coronatest nam wel flink toe. Van het aantal ziekenhuisopnames komt... Read more »
 • Larense politiek verbaasd over zwijgen klokken Johanneskerk na overlastklachten
  Dat de klokken van de Larense Johanneskerk 's nachts gaan zwijgen na veel klachten over overlast, zorgt voor verbazing van de lokale politiek. Coalitiepartij Larens Behoud trekt aan de bel: het stelt dat het bekende klokgelui hoort bij 'de traditionele uitingen van tijd en oproep tot viering van geloof'. De... Read more »
 • Skiër Maarten Meiners: "Niemand kent de afdaling in Peking"
  Voor het eerst in 70 jaar gaat er een Nederlandse skiër naar de Olympische Spelen. "Ik heb hier jaren keihard voor getraind. Echt geweldig dat het NOC-NSF oog heeft voor bijzondere omstandigheden", aldus skiër Maarten Meiners. Corona De bijzondere omstandigheden waar de Noord-Hollander op doelt zijn met name corona gerelateerd.... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlem

 • Gemeenteraad wil verder met burgemeester: tweede termijn voor Jos Wienen
  De gemeenteraad van Haarlem heeft vanavond besloten burgemeester Jos Wienen voor een tweede ambtstermijn voor te dragen.  Wienen is blij met het vertrouwen van de gemeenteraad. “Haarlem is een fantastische stad met zo’n diversiteit aan inwoners, bedrijven, organisaties en alles wat hier gebeurt. Ik vind het een eer om samen... Read more »
 • Elly ontdekt 125 minibiebs: "Andere mensen gaan winkelen, ik ga minibiebs lopen"
  De Haarlemse Elly Stroo Cloeck wandelt elke dag door Haarlem op zoek naar minibiebs. Ze is dol op de kleine houten huisjes met boeken in voortuinen. In de afgelopen jaren telde ze er 125 in de regio Haarlem en nog elke dag hoopt ze weer een nieuwe te ontdekken. "Ik... Read more »
 • Horeca bereidt zich voor op heropening, nog wel veel onzekerheid over regels
  De horeca maakt zich op om weer open te gaan morgen. De reserveringen stromen binnen, maar er is nog veel onzekerheid of ze iedereen ook kunnen ontvangen. "We weten niet wat de maatregelen zullen zijn", vertelt Micha Aandeweg, eigenaar van restaurants Fortuyn en Dodici in het centrum van Haarlem. Moeten... Read more »
 • Enorme trilling voelbaar van IJmuiden tot Zandvoort na explosie op zee
  Een flinke trilling is rond 13.30 uur voelbaar geweest in de omgeving van Zandvoort tot en met IJmuiden. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is de oorzaak een bom uit de Tweede Wereldoorlog, die voor de kust van Zandvoort tot ontploffing is gebracht.  De bom, een Duitse SC500, werd gevonden... Read more »
 • Boosteren zonder afspraak kan vanaf vandaag in Haarlem
  Wie de boosterprik wil halen bij de GGD Kennemerland, hoeft daarvoor geen afspraak te maken. Het is vanaf vandaag bij alle priklocaties mogelijk om zonder afspraak je derde vaccinatie te ontvangen.  Aangezien meer mensen zijn geboosterd, ontstaat er voor de GGD ruimte om te kunnen prikken zonder afspraak. Met de... Read more »
 • Stroomstoring in Haarlem, 21 straten in het donker: "We helpen elkaar met kaarsen"
  De huishoudens binnen postcodes 2013 en 2014 in Haarlem hebben last van een stroomstoring, meldt Liander. Het gaat om een wijk waar naast jonge gezinnen, ook veel ouderen wonen. De storing is inmiddels verholpen. Het gaat om de wijk rondom de Koepelkathedraal in Haarlem, een wijk met veel oudere bewoners... Read more »
 • Protest met papieren 'bezoekers' in theater de Schuur: 'Cultuur gezonder dan frituur'
  Theater en filmtheater de Schuur in het centrum van Haarlem heeft na het cultuurprotest van vorige week nog een actie bedacht om de gesloten sector onder de loep te brengen. In de twee zalen zijn papieren 'bezoekers' met protestborden op de stoelen geplakt. Zo’n honderdvijftig reacties heeft het theater ontvangen... Read more »
  +

  NH Nieuws - Haarlemmermeer

 • Niet glad, niet koud, wel strooizout: buurt verbaast zich over strooien in Amstelveen
  Het is niet glad en het kwik blijft de afgelopen nachten ruimschoots boven nul, toch koos de gemeente Amstelveen er deze week voor om te strooien. Dit zorgt voor onbegrip vanuit meerdere buurtbewoners. "Het is niet alleen onnodig, maar ook slecht voor het milieu." Tijdens het uitlaten van haar hond... Read more »
 • De horeca maakt zich klaar in Amstelland: "We hebben er veel zin in"
  Voorraadkasten, vriezers en koelingen worden gevuld, fusten bier worden aangesloten, promotieborden beschilderd en personeel weer opgetrommeld. Uitbaters in de horeca in Amstelveen zijn volle bak bezig met voorbereidingen om morgen de eerste gasten weer te kunnen ontvangen. Het moet allemaal nog officieel worden bevestigd via de persconferentie van vanavond maar... Read more »
 • Haarlemmermeerse raadsleden aan zet over komst trafostation Rozenburg
  De politieke besluitvorming rond de komst van een transformatorstation in Rozenburg nadert zijn climax. Het college van B&W van Haarlemmermeer heeft het bestemmingsplan vorige week bij de raad neergelegd, die het licht voor Tennet en Liander definitief op groen kan zetten.  Wanneer de gemeenteraad over het bestemmingsplan stemt, is nog... Read more »
 • Dronken automobilist (25) rijdt bij afzetting Nieuw-Vennep op haar na agenten aan
  Een dronken automobilist heeft zondagavond in Nieuw-Vennep bijna twee agenten aangereden. Dat gebeurde op de Leimuiderweg (N207) ter hoogte van de kruising met de Drie Merenweg (N205), die vanwege een grote brand in een paintballcentrum in Hillegom was afgesloten.  Volgens de politie reed de automobilist 'met een geschatte snelheid van... Read more »
 • Wat voorafging aan de fatale steekpartij in Abbenes: "Hij kwam me vermoorden"
  De ochtend van 29 maart 2021 begint rustig in Abbenes, maar zal in een nachtmerrie eindigen. Een 56-jarige man uit Amsterdam overlijdt nadat hij in zijn been is gestoken, het gevolg van een slepende burenruzie. Het Openbaar Ministerie eiste vandaag ontslag van alle rechtsvervolging voor Joep V., en hij vertelde... Read more »
 • OM: Joep V. niet strafbaar voor dodelijke steekpartij na burenruzie in Abbenes
  Het Openbaar Ministerie (OM) wil ontslag van rechtsvervolging voor Joep V. De verdachte stak een 56-jarige man uit Amsterdam in zijn been, met de dood tot gevolg. De steekpartij was het gevolg van een slepende burenruzie tussen Joep V. en zijn directe buurvrouw Yuksel. Volgens het OM zou Joep V. hebben... Read more »
 • Nieuw op nhnieuws.nl: 'Mijn regio' en 'net binnen'
  De website van NH Nieuws is sinds vandaag een aantal functies rijker. Zo bekijk je nóg makkelijker het nieuws uit jouw omgeving en hoef je niets te missen van wat er in de rest van de provincie gebeurt. We zetten drie veranderingen voor je op een rij: 1. Snel naar... Read more »
  +

  NH Nieuws - Noordkop

 • Boswachters van Staatsbosbeheer zoeken leukste hond van Noord-Holland
  Staatsbosbeheer zoekt de leukste hond van onze provincie die kan helpen bij een campagne om mensen op het broedseizoen te wijzen. In veel natuurgebieden mogen de honden een deel van het jaar loslopen. Maar straks, in maart, als de vogels weer eieren gaan leggen, moeten de trouwe viervoeters weer aan... Read more »
 • Inwoners Zijdewind maken zich zorgen over nieuwe 5G-zendmast
  Een nieuwe 5G-zendmast houdt de gemoederen bezig in Zijdewind. Inwoners vinden dat de mast het landelijke karakter aan zou tasten en het uitzicht zou bederven. Zij roepen de politiek op om te komen overleggen en een beter plek voor de mast te vinden. "We willen graag in overleg met de... Read more »
 • Lekkage bij kernreactor Petten deze week niet opgelost, onderzoek naar oorzaak loopt
  De afgelopen donderdag ontdekte lekkage bij de kernreactor in Petten zal deze week nog niet zijn gerepareerd, zo verwacht NRG-woordvoerder Cora Blankendaal. Ze hoopt maandag meer informatie te hebben. Er wordt nu onderzoek gedaan naar de oorzaak. De lekkage werd ontdekt toen medewerkers van NRG de kernreactor weer wilden opstarten,... Read more »
 • Handelaren ontfutselen auto van Wieringer Ingo Halfweeg: "Domste wat ik kon doen"
  Bus kwijt en geen geld, dat is de korte samenvatting van het avontuur waar Ingo Halfweeg in belandde. Een autohandelaar wist, met het uitoefenen van druk, er voor te zorgen dat de Wieringer zijn Mercedes bus overschreef en er zonder betalen vandoor te gaan. Vandaag is er aangifte gedaan: "Ik... Read more »
 • Veel interesse voor nieuwe winkelruimtes en woningen in pand van oude V&D Den Helder
  Na jaren van leegstand zijn de eerste werkzaamheden voor renovatie van het voormalige pand van warenhuis V&D in de binnenstad van Den Helder begonnen. De winkelruimtes die op de begane grond worden gebouwd, blijken erg in trek te zijn bij winkeliers. Het oude pand gaat de komende tijd flink op... Read more »
 • Auto vliegt uit de bocht op Westfriesedijk in Schagen, twee personen gewond
  Op de Westfriesedijk in Schagen is rond half tien vanavond een auto uit de bocht gevlogen. Daarbij raakte twee personen gewond en is één persoon naar het ziekenhuis gebracht.  Mogelijk verloor de automobilist de controle over het stuur en sloeg vervolgens over de kop. De auto kwam in de sloot... Read more »
 • Aantal boetes voor illegaal afval dumpen in Den Helder bijna verdubbeld
  De gemeente Den Helder heeft vorig jaar 86 boetes uitgedeeld voor het illegaal dumpen van afval. Dit zijn er een stuk meer dan in 2020, toen slingerde de gemeente 49 afvaldumpers op de bon.  Toezichthouders van de gemeente hebben ruim 1200 keer gecontroleerd op verkeerde afvaldumpingen, hierbij houdt de gemeente... Read more »
  +

  NH Nieuws - Schiphol

 • KLM laat niets aan toeval over op Olympische vluchten naar China
  KLM neemt verregaande coronamaatregelen op de Olympische vluchten naar de Chinese hoofdstad Beijing om ophef - zoals die vorig jaar plaatsvond - te voorkomen. Een aantal atleten bleek tijdens de Zomerspelen in Tokio met corona besmet te zijn geraakt. Op sociale media werd de KLM-vlucht al snel als schuldige aangewezen.... Read more »
 • VideoKlimaatjournalist schrijft kritisch boek over KLM: 'De Blauwe Fabel'
  Journalist Ties Joosten van onderzoeksplatform Follow The Money vroeg zich af waarom een luchtvaartmaatschappij al een eeuw lang - volgens hem- tegen elke prijs in de lucht wordt gehouden. Hij deed er onderzoek naar en bundelde zijn bevindingen in zijn nieuwe boek 'De Blauwe Fabel', dat morgen in de winkel... Read more »
 • Verstekeling op vlucht naar Schiphol is 22-jarige man uit Kenia
  De verstekeling die in het landingsgestel van een vrachtvliegtuig op Schiphol werd gevonden, is een 22-jarige man uit de Keniaanse stad Nairobi. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. De man werd gisterochtend gevonden in de neuswielkast van een vrachtvliegtuig afkomstig uit het Afrikaanse land.  Grondpersoneel op Schiphol trof de man aan... Read more »
 • Nieuw op nhnieuws.nl: 'Mijn regio' en 'net binnen'
  De website van NH Nieuws is sinds vandaag een aantal functies rijker. Zo bekijk je nóg makkelijker het nieuws uit jouw omgeving en hoef je niets te missen van wat er in de rest van de provincie gebeurt. We zetten drie veranderingen voor je op een rij: 1. Snel naar... Read more »
 • Spaanse prijsvechter Vueling wil snel nieuw personeel voor uitbreiding op Schiphol
  De Spaanse prijsvechter Vueling is op zoek naar nieuw Nederlands cabinepersoneel dat al vanaf april aan de slag kan op Schiphol. De luchtvaartmaatschappij breidt in Amsterdam uit naar 15 bestemmingen, waaronder nieuwe routes naar Kopenhagen en de Canarische Eilanden. Bijna alle bestemmingen van Vueling worden ook al door andere luchtvaartmaatschappijen... Read more »
 • Verstekeling overleeft vliegreis in landingsgestel naar Schiphol
  Op Schiphol is vanochtend een verstekeling gevonden in het landingsgestel van een vrachtvliegtuig. De man heeft de vlucht van Zuid-Afrika naar Schiphol wonderwel overleefd en bleek zelfs nog aanspreekbaar te zijn in de ambulance naar het ziekenhuis. Vermoedelijk zat hij in de neuswielkast van een Cargolux-Boeing 747 die vanuit Johannesburg... Read more »
 • Bemanning Transavia wil geen wc's in de keuken van nieuwe Airbus
  Bij het cabinepersoneel van Transavia is onrust ontstaan over de indeling van de nieuwe Airbus A320neo- en A321neo-vloot. In de vliegtuigen, die vanaf eind volgend jaar de oude Boeing 737 zullen vervangen, wil Transavia mogelijk de wc's in de keuken plaatsen. Het personeel trekt bij cabinevakbond VNC aan de bel,... Read more »
  +

  NH Nieuws - West Friesland

 • Kersenboogerd wordt geteisterd door afvaldumpingen: "Een hardnekkig probleem"
  Grofvuil dat naast een ondergrondse container of op een willekeurige hoek van de straat wordt gedumpt. Het is een hardnekkig probleem in meerdere delen van de Hoornse wijk Kersenboogerd, maar boetes kan de gemeente nog maar nauwelijks uitdelen. Een bank, kasten, een matras en een lattenbodem, een tapijt en nog... Read more »
 • Dit jaar twee keer carnaval in Zwaag? "Daar zijn we niet vies van!"
  In Zwaag zijn carnavalsliefhebbers blij met de versoepelingen van de coronamaatregelen. Carnavalsvereniging Het Masker overweegt zelfs om dit jaar twee keer carnaval te vieren. Dat vertelde voorzitter Bernd Laan vanavond aan NH Radio. "We willen weer een feestje vieren. Dat kunnen we wel in Zwaag." Op de site van Het... Read more »
 • GGD moet door personeelstekort capaciteit verkleinen en gaat samenwerken met SON
  De omikronvariant, die een besmettingsgolf veroorzaakt in Nederland, zorgt ervoor dat er landelijk meer testen worden afgenomen. Hierdoor moet de GGD haar testcapaciteit verkleinen, omdat de testlaboratoria de druk niet meer aan kunnen. Aan het einde van de week hoopt de GGD haar testcapaciteit weer te kunnen vergroten, mede door... Read more »
 • Imani en Mandy schrijven rapnummer om jongeren te steunen in coronatijd
  Het coronabeleid heeft er flink ingehakt bij de jongeren. Velen kampen met depressieve gedachten, hebben weinig motivatie en 'is er niks om naar uit kijken.' Daarom hebben Mandy (18) en Imani (15), samen met de Hoornse teamcoach Jerrol Lashley van Stichting Netwerk, een rapnummer geschreven om zo de jeugd een... Read more »
 • Jongeren al jaren de dupe van coronabeleid: "Ze houden het niet meer vol"
  De rek is er compleet uit. "Ze houden het niet meer vol", vertelt de Hoornse teamcoach Jerrol Lashley van Stichting Netwerk over de jongeren die hij om zich heen ziet. Ze kampen met eenzaamheid, missen structuur en er is weinig om naar uit te kijken. Ook andere jongerenwerkers in West-Friesland... Read more »
 • Dierenambulance in Hoorn en Bonte Piet kampen met toename zieke brandganzen
  Zowel de Dierenambulance Hoorn e.o. als wildopvang De Bonte Piet in Midwoud zien in de afgelopen weken een enorme toename in het aantal brandganzen met vogelgriep. "Het is bij ons nu sowieso drukker dan de afgelopen jaren", zegt woordvoerder Andra Minnema van De Bonte Piet. Het vogelgriepvirus slaat weer toe... Read more »
 • Vier graffitispuiters in Hoorn op heterdaad betrapt dankzij alerte burger
  In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een alerte burger binnen dat een groep jongeren graffiti aan het spuiten waren. De jongeren liep rond in de buurt van wijkcentrum de Zaagtand in Hoorn. Politieagenten gingen op de melding af en rond 02:45 uur werd... Read more »
  +

  NH Nieuws - IJmond

 • Zeesluis IJmuiden vandaag open, maar is de grootste sluis ter wereld nog wel nodig?
  Vandaag wordt de grootste sluis ter wereld officieel in gebruik genomen. Zeesluis IJmuiden is met een lengte van 500 meter een imposant bouwwerk. De ontwikkeling is niet over één nacht ijs gegaan, want een sluis wordt gebouwd met het oog op de komende honderd jaar. Maar is zo'n grote sluis... Read more »
 • En de naam voor het programma over de opening van de zeesluis is... Opening Zeesluis IJmuiden!
  De live-uitzending van NH Nieuws over de opening van de nieuwe zeesluis bij IJmuiden, morgen vanaf 14.30 uur via deze site/app te volgen, heet 'Opening Zeesluis IJmuiden'. Dat is de uitkomst na een oproep op deze site/app.  De oproep veroorzaakte enige hilariteit. Zo plaatste de website GeenStijl de oproep en... Read more »
 • Enorme trilling voelbaar van IJmuiden tot Zandvoort na explosie op zee
  Een flinke trilling is rond 13.30 uur voelbaar geweest in de omgeving van Zandvoort tot en met IJmuiden. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is de oorzaak een bom uit de Tweede Wereldoorlog, die voor de kust van Zandvoort tot ontploffing is gebracht.  De bom, een Duitse SC500, werd gevonden... Read more »
 • Telstar Vrouwen keert terug in eredivisie: "Stimulans voor het vrouwenvoetbal"
  De vrouwen van Telstar keren terug op het hoogste niveau. De KNVB heeft samen met Fortuna Sittard het team toegelaten tot de eredivisie. Zo spelen volgend seizoen 11 teams in de eredivisie. "Het is een belangrijke stap en een geweldige stimulans voor het vrouwenvoetbal in Kennemerland, een sport die nog... Read more »
 • Nieuw op nhnieuws.nl: 'Mijn regio' en 'net binnen'
  De website van NH Nieuws is sinds vandaag een aantal functies rijker. Zo bekijk je nóg makkelijker het nieuws uit jouw omgeving en hoef je niets te missen van wat er in de rest van de provincie gebeurt. We zetten drie veranderingen voor je op een rij: 1. Snel naar... Read more »
 • Sportief protest in café Beverwijk: “Ik verwacht dat de horeca weer open gaat”
  Café Toos in Beverwijk was vandaag tussen vier en zes even geopend voor sportlessen. Hiermee werd geprotesteerd tegen de huidige verplichte sluiting van de horeca. Zelf denken ze dat tijdens de volgende persconferentie wordt verteld dat de horeca weer open mag, maar dan tot maar 20:00 uur. “Na acht uur... Read more »
 • Glurende fans schreeuwen Telstar naar de overwinning: "Geweldig dat ze dat doen!"
  De Telstar-fans zijn niet meer te houden en willen dolgraag naar het stadion. Telstar-fan Jomanda toeterde zijn ploeg vanachter het hek naar de 1-0 overwinning op Jong Ajax. "Ik vind dat geweldig", zegt Telstar-trainer Andries Jonker. "Dat iemand de moeite neemt om op zondagmiddag op een dijkie vanachter een tralie-hek... Read more »
  +

  NH Nieuws - Zaanstreek Waterland

 • Scherpe kritiek op communicatie Stadsverwarming Purmerend: "Welke communicatie?"
  De gemoederen over de hogere prijzen van de Stadsverwarming Purmerend (SVP) zijn nog niet gedaald. Twee en een halve week geleden kregen de Purmerenders die daarop zijn aangesloten te horen dat ze flink meer moesten gaan betalen voor hun energie. Raadslid Bart van Elden van de lokale VVD en commissielid... Read more »
 • Minister wijst naar burgemeester na vragen over bekogeling anti-Zwarte Piet demonstranten in Volendam
  De kersverse Minister van Justitie en Veiligheid, Dilan Yeşilgöz, zegt dat de verantwoordelijkheid van de anti-Zwarte Piet demonstratie in Volendam bij de burgemeester ligt. Ze reageerde op de Kamervragen die gesteld waren door onder andere Sylvana Simons van BIJ1 over het geweld tegen de demonstranten. "Het faciliteren en in goede... Read more »
 • Corona-uitbraak bij handbalsters Volendam; opnieuw wedstrijd SEW afgelast
  De handbalsters van SEW wachten nog altijd op hun eerste wedstrijd van 2022. Vandaag werd bekend dat ook het duel tegen Volendam, dat zaterdag op het programma stond, niet door zal gaan. Dit keer is er bij Volendam sprake van een corona-uitbraak. SEW zag dit jaar al drie wedstrijden worden... Read more »
 • Kat aangetroffen in dichtgeplakte wijndoos in Purmerend
  Een levende kat is vorige week aangetroffen in een dichtgeplakte wijndoos op een bankje bij de Barcelonahaven in Purmerend. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de kat of over het dumpen van deze kat. De politie kreeg vorige week... Read more »
 • Horeca Zaandam weer open: "We hebben er zin in!"
  Morgen is het pas officieel, maar het lijkt erop dat restaurants en cafés tot 22.00 uur open mogen en dus komt het uitgaansgebied op de Dam in Zaandam weer langzaam tot leven. Bij Mexicaans restaurant Pancho's Cantina zijn ze vandaag al vroeg in de weer om alles klaar te hebben... Read more »
 • Zaantheater blij met heropening, 'maar je kunt niet vanuit het niets spelen'
  "Hier hebben we naar gesnakt", vertelt Kim Muller van het Zaantheater. Ze is blij dat de theaters weer open mogen, maar er moet daarvoor nog wel heel wat gebeuren. Daarnaast mogen er veel minder mensen in de zaal dan er plekken zijn, omdat er anderhalve meter afstand gehouden moet worden. ... Read more »
 • Zo hengelen gevangenen met drone afgeleverde drugs en telefoon binnen
  Op Instagram zijn beelden opgedoken van een opmerkelijke smokkelactie in Justitieel Complex Zaanstad. Een drone vliegt over de muren van de bajes en door een opengebroken ventilatierooster hengelen gevangenen de buit in cel binnen. Zo komen er ogenschijnlijk gemakkelijk drugs, telefoons en mogelijk wapens binnen. 'Of er word gevist,' luidt... Read more »
  +

  Brabants Centrum

 • Elektrische trekkers rijden na eis rechter al rond bij Vion
  De Boxtelse vleesverwerker Vion heeft al snel voldaan een eis van de rechter. Om de stikstofbelasting op natuurgebied Kampina niet te verhogen diende de slachterij gebruik te gaan maken van elektrische trekkers, zo werd eind december bekend. Inmiddels rijden er drie exemplaren rond op de locatie op bedrijventerrein Ladonk.... Read more »
 • Stankoverlast Rechterstraat
  Bewoners van een pand aan de Rechterstraat in Boxtel roken maandag aan het begin van de avond een vreemde lucht in hun huis. Omdat de stank niet verdween, verrichtte de plaatselijke brandweer rond negen uur metingen.... Read more »
 • Oirschotseweg dicht wegens voorbereidingen zwaar transport
  De Oirschotseweg is maandag 24 en dinsdag 25 januari ter hoogte van de T-splitsing met de Keulsebaan afgesloten voor autoverkeer. Dit vanwege voorbereidingen op zwaar transport in de week van 7 februari. De afsluiting geldt maandag vanaf 07.00 uur.... Read more »
 • Auto in sloot: Boxtelse naar ziekenhuis
  Een personenauto is zaterdagochtend op de Kapelweg in Boxtel op de verkeerde weghelft terechtgekomen en vervolgens in de sloot beland. De hulpdiensten ontvingen rond kwart voor negen een melding van het ongeval. De bestuurster, een 22-jarige vrouw uit Boxtel, is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar voertuig is uit... Read more »
 • Natuurwerkgroep zoekt leden
  Natuurwerkgroep Boxtel telt verschillende commissies. Ze houden zich onder andere bezig met het beheren van de natuurgebieden Dommelbimd en Sparrenrijk, het knotten van wilgen en monitoren van vogelsoorten. Ze snoeien, zagen, maaien en gaan te veld om flora en fauna te registreren. De werkgroepen kunnen uitbreiding gebruiken om de continuïteit... Read more »
 • Corona vertraagt bezorging BC
  Het legertje bezorgers van Brabants Centrum is al enkele maanden niet optimaal bezet, maar wordt momenteel ook nog eens getroffen door corona. In diverse wijken zijn bezorgers uitgevallen en is niet altijd vervanging beschikbaar. In die situaties wordt de krant op vrijdag bezorgd.... Read more »
 • Zakelijke mededeling: Op vakantie in eigen land
  Hoe zal het dit jaar gaan met reizen naar het buitenland? Het is niet te voorspellen en veel mensen zitten juist in de vakantie niet te wachten op onzekerheid en gedoe. Een vakantie in eigen land is dan een goed alternatief. Ook hier is genoeg te ontdekken en beleven en... Read more »
(Bezocht 256 times, 1 visits today)

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws