Contact
}
Snel Overzicht
  +

  NOS - binnenlands nieuws

 • De uitzending van 7 mei
  Plan tegen haat richting wetenschappers De Vereniging van Universiteiten gaat een plan opstellen om geïntimideerde- en bedreigde wetenschappers beter te ondersteunen. Hoogleraren en universitair docenten hebben te kampen met online haatcampagnes, hackpogingen om hun sociale media-accounts over te nemen, doodsbedreigingen en intimidatie aan huis. We spreken er over met onder... Read more »
 • Rotterdam neemt schulden over van 'toeslagenouders': 'Het duurt te lang'
  De gemeente Rotterdam gaat komende week nog de schulden afbetalen van toeslagenouders die in een schuldentraject bij de gemeente zitten. Volgens Rotterdam duurt het te lang voordat de afspraken tussen het Rijk en de schuldeisers rond zijn. De gemeente wil daar niet op wachten. Demissionair staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Toeslagen)... Read more »
 • Universiteiten treden op tegen 'shitstorm aan haat' richting wetenschappers
  De Vereniging van Universiteiten (VSNU) gaat een plan opstellen om geïntimideerde- en bedreigde wetenschappers beter te ondersteunen. Hoogleraren en universitair docenten hebben te kampen met online haatcampagnes, hackpogingen om hun sociale media-accounts over te nemen, doodsbedreigingen en intimidatie aan huis. De Koninklijke Academie voor Wetenschappen (KNAW) pleit ook voor onderzoek... Read more »
 • Vader Ruinerwold-gezin nog eens drie maanden uit huis
  Gerrit Jan van D., de vader van het Ruinerwold-gezin, mag ook de komende negentig dagen niet in de buurt van het huis in Ermelo komen waar hij met zijn jongste kinderen woont. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten. Afgelopen week werd bekend dat de gemeente aan Van D. een huisverbod... Read more »
 • NAM wil 50 huizen versterken in plaats van 26.000, Groningers woest
  In Groningen hoeven volgens de NAM geen 26.000 huizen te worden versterkt, maar slechts vijftig. Dat zegt directeur Johan Atema van de Nederlandse Aardolie Maatschappij in de NRC vandaag. Volgens de NAM is de kans op aardbevingen veel kleiner nu de gaswinning wordt beëindigd. Atema zegt dat de huizen in... Read more »
 • Oproep: Wat wil jij weten van tennisster Diede de Groot?
  Diede de Groot is de beste rolstoeltennisster van de wereld. Ze heeft al negen finales gewonnen van grote toernooien. Ook won ze tien prijzen in het dubbelspel. Binnenkort gaan we bij haar langs en we nemen jullie vragen mee. Heb jij een vraag voor Diede? Stuur 'm dan in! Diede... Read more »
 • Dove puppies: niet meer laten inslapen, maar beter trainen
  Puppies die doof zijn, worden soms ingeslapen. Maar dat is helemaal niet nodig, zegt hondentrainer Mandy van Gelder. Door ze goed te trainen, kunnen ook dove hondjes een fijn leven hebben. Als een hond doof is, kan het dier sneller schrikken of bijten. Ook kan een baasje de hond lastiger... Read more »
  +

  Tweakers

 • Seagate introduceert externe One Touch-ssd's met tot 2TB opslag
  Seagate heeft de nieuwe serie externe One Touch-ssd's aangekondigd met een schrijf- en leessnelheid tot 1030MB/s en tot 2TB opslagcapaciteit. De ssd moet in de komende maand uitkomen en de 2TB-versie kost dan 310 dollar.... Read more »
 • Google ontwikkelt app om met beeldherkenning uitstervende talen te leren
  Google heeft via het Arts & Culture-project een nieuwe app ontwikkeld die gebruikers enthousiast moet maken voor met uitsterven bedreigde talen. De app gebruikt machinelearning om op foto's objecten te herkennen en geeft daarbij het woord voor een object in de uitstervende taal.... Read more »
 • Qualcomm dicht kwetsbaarheid die afluisteren smartphonemodem mogelijk maakt
  Qualcomm heeft vorig jaar december een patch aan smartphonefabrikanten verstrekt voor een kwetsbaarheid die toegang gaf tot zijn modems. De kwetsbaarheid zou dertig procent van alle mobiele telefoons ter wereld treffen, claimt beveiligingsbedrijf Check Point.... Read more »
 • GParted Live 1.3.0-1
  Versie 1.3.0-1 van GParted live is uitgekomen. Met de Gnome Partition Editor is het mogelijk om een harde schijf te partitioneren en bestaande partities te wijzigen, bijvoorbeeld door een ander bestandssysteem in te stellen of de grootte te veranderen. Het programma is niet groot, maar meestal wordt het in de... Read more »
 • [Plus] GitHub versus securityonderzoekers: op zoek naar de toelaatbaarheid van malware
  GitHub en malware, het is een moeilijke discussie. Moet je malware kunnen plaatsen, of moet je dat juist verwijderen? Dat is waar het platform nu samen met onderzoekers probeert uit te komen.... Read more »
 • SIDN Labs dicht tsuNAME-kwetsbaarheid in dns
  SIDN Labs heeft samen met andere partijen een kwetsbaarheid in dns beschreven waarmee resolvers misbruikt konden worden voor ddos-aanvallen. De onderzoekers hebben de kwetsbaarheid TsuNAME genoemd en een fix beschikbaar gesteld.... Read more »
 • Gerucht: AMD's FidelityFX Super Resolution verschijnt in juni
  AMD's antwoord op DLSS van Nvidia, FidelityFX Super Resolution, moet volgende maand uitkomen. Dat stelt youtuber Coreteks, die eerder AMD-nieuws vroegtijdig naar buiten bracht. Volgens hem testen gameontwikkelaars FSR nu en is de ontwikkeling bijna klaar.... Read more »
  +

  Politie.nl - Landelijk

 • Dordrecht - 67 nieuwe collega’s beëdigd in Dordrecht
  De eenheid Rotterdam is weer een groot aantal collega’s rijker. Vanwege het coronavirus en bijkomende maatregelen volgden familieleden, vrienden en collega’s de officiële ceremonie niet in persoon, maar via een livestream op YouTube.... Read more »
 • Breda - Vrouw aangehouden na opzettelijk vernielen van meerdere voertuigen
  De politie hield vrijdagochtend 7 mei een 35-jarige vrouw, zonder vaste woon of verblijfplaats, aan nadat zij opzettelijk tegen meerdere voertuigen in de Schippersdonk in Breda is gereden. De vrouw is na een korte achtervolging aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex. Onderzoek wees uit dat ze zonder rijbewijs en onder... Read more »
 • Den Bosch - Weer verdachte aangehouden voor rellen Den Bosch
  Vrijdagochtend heeft de politie een nieuwe verdachte aangehouden voor de rellen in Den Bosch. Het gaat om een 24-jarige man uit Rosmalen.... Read more »
 • Den Haag - Drie verdachten aangehouden voor steekincident Thijssestraat
  Een 14-jarige jongen uit Den Haag is op donderdagavond zwaargewond geraakt na een steekincident op de Thijssestraat. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. Kort na het incident zijn er drie verdachten aangehouden.... Read more »
 • Hoensbroek - Politie op zoek naar dashcambeelden
  In het onderzoek naar het dodelijke schietincident op de Schuureikenweg in Hoensbroek is de politie op zoek naar dashcambeelden.... Read more »
 • Eindhoven - Twee straatroven binnen het uur in Eindhoven
  De politie kreeg op donderdagavond 6 mei twee meldingen van straatroven in Eindhoven. Bij het eerste slachtoffer mislukte de straatroof, maar bij een tweede poging is het de daders gelukt om geld af te nemen onder dreiging.... Read more »
 • Den Haag - Dodelijk steekincident; politie zoekt getuigen
  De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar het dodelijk steekincident op de Rijswijkseweg. Donderdagavond 6 mei overleed daar een 17-jarige man uit Den Haag aan zijn verwondingen. De politie is dringend op zoek naar getuigen.... Read more »
  +

  Dagblad de West

 • Groenteprijzen drastisch gestegen door schaarste
  De afgelopen week was er een drastische stijging te merken in de prijzen van groenten en fruit. Volgens marktverkopers hebben de hoge prijzen te maken met de schaarste aan groenten die er momenteel heerst en die het gevolg is van de zware regenval van de afgelopen week, waarbij een groot... Read more »
 • PAHO: ‘Haïti nog steeds niet ready om COVID-19-vaccins te ontvangen’
  Nog geen enkel vaccin toegediend aan Haïtiaanse bevolking Hoewel de meeste landen in Latijns-Amerika en het Carïbisch gebied zijn begonnen met het toedienen van COVID-19-vaccins aan hun bevolking, heeft Haïti nog steeds niet de nodige stappen voltooid om zijn onderdanen te vaccineren, aldus de Pan American Health Organization (PAHO) woensdag... Read more »
 • Frangie: ‘Banken fuseren om efficiënter diensten te verlenen’
  In een interview met FinextraTV met als onderwerp: ‘The Role of Banking in Suriname’, vertelde de CEO van Finabank tevens voorzitter van de Surinaamse Bankiers Vereniging (SBV), Eblein Frangie, dat de Finabank er is voor haar klanten. Daarom heeft de Finabank in de afgelopen periode er ook voor gezorgd, dat... Read more »
 • 29 juli uitspraak in strafzaak Hoefdraad
  De strafzaak in het Tweede Kanton die betrekking heeft op de strafbare feiten gepleegd door de voortvluchtige ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, stond vanmorgen weer op de rol. Hoefdraad werd eind vorig jaar gedagvaard voor de behandeling van zijn strafzaak bij het Hof van Justitie.  Hij wordt onder meer verdacht... Read more »
 • Regionale COVID-19-situatie:
  ‘Ziekenhuisopnames en sterfgevallen onder jonge mensen stijgen enorm’ ‘’Ziekenhuisopnames en sterfgevallen onder jongere mensen nemen in hoge mate toe naarmate de COVID-19-pandemie in Noord- en Zuid-Amerika groeit’’, zei Carissa F. Etienne, directeur van de Pan American Health Organization (PAHO), tijdens de wekelijkse persconferentie van de PAHO. Landen zullen naar aanleiding... Read more »
 • Covid-vaccinatiecampagne wederom opgestart
  Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, kreeg op dinsdag 3 mei zijn tweede covid-vaccinatie. Met de vaccinatie van de minister, werd officieel de Nationale COVID-19 Vaccinatiecampagne voortgezet bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De minister liet weten dat hij na de eerste vaccinatie geen bijzondere klachten had en dat eenieder die... Read more »
 • ‘Natuurbescherming bij verkaveling Ring Harbour’
  Uitdagend meerjaren ontwikkelingsplan Gisteren werd er door de TABTO Group N.V. en de projectontwikkelaar Terzol Vastgoed N.V., een bijeenkomst met de pers georganiseerd met betrekking tot haar nieuwe en indrukwekkende project dat in ontwikkeling is. Joel Terzol, directeur van Terzol Vastgoed, tevens de initiatiefnemer van Ring Harbour, heeft door zijn... Read more »
  +

  Mediacourant.nl

 • Filemon Wesselink vindt Op1-sterren volstrekt inwisselbaar
  Filemon Wesselink© Mike van den Toorn Filemon Wesselink is niet zo onder de indruk van de presentatieduo’s van Op1. Er is nu een programma ontstaan waarvan de presentatoren volstrekt inwisselbaar zijn, vindt hij. “Het is grijs en grauw.” De NPO heeft ervoor gekozen om Pauw en Jinek te laten vervangen... Read more »
 • Na twee jaar draaien: RTL stopt Duncan Laurence weg op late avond
  Duncan LaurenceBeeld: Beau Pijnlijk nieuws voor Duncan Laurence: de documentaire waarvoor hij twee jaar lang gevolgd werd, wordt door RTL weggestopt op de zeer late avond. Kennelijk is het niet interessant genoeg voor prime time. Duncan Laurence heeft twee jaar geleden een enorme muzikale prestatie neergezet. Met zijn liedje Arcade... Read more »
 • Ferry Doedens wil dat media niet meer vragen naar cokeverslaving
  Ferry Doedens© RTL Boulevard Ferry Doedens zoekt continu de media-aandacht op, maar heeft één verboden onderwerp. Hij wil namelijk niet meer praten over de cocaïneverslaving waarvoor hij in 2015 werd ontslagen bij GTST. De 30-jarige Ferry vindt het heerlijk om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ditmaal staat... Read more »
 • Tim Hofman for president? ‘Hij zou echt heel veel stemmen halen’
  Tim Hofman© BNNVARA Tim Hofman werd gisteren volledig de hemel in geprezen in Shownieuws. De deskundigen van het programma nomineerden hem nog nét niet voor de opvolging van premier Mark Rutte. Het ging in Shownieuws over Tims actie om het predikaat ‘Koninklijke’ af te pakken van het milieuvervuilende bedrijf Shell.... Read more »
 • Angela de Jong schreeuwt Hans Nijenhuis verrot: ‘Knallende ruzie’
  Hans Nijenhuis en Angela de Jong© RTL, NPO Angela de Jong heeft in de afgelopen jaren meermaals ruzie gekregen met haar baas Hans Nijenhuis, de vertrekkend hoofdredacteur van het AD. Ze heeft enorm tegen hem lopen schreeuwen. Waar in Hilversum de pen van Angela wordt gevreesd, zijn het op de... Read more »
 • ‘Eurovisie Songfestival in Rotterdam leeft totáál niet in Nederland’
  Eurovisie Songfestival© NPO Het duurt nog maar twee weken: dan barst het Eurovisie Songfestival los in Rotterdam. Het leeft echter totáál niet in ons kand, merkt Privé-sterjournalist Jan Uriot. Kennelijk werkt joligheid niet in coronatijd. Het Rotterdamse Songfestival kost ons land vele miljoenen euro’s, maar er is eigenlijk heel weinig... Read more »
 • Antoinette Hertsenberg ruziet in De Vooravond met grote NPO-baas
  Antoinette Hertsenberg en Frans Klein© De Vooravond NPO-machthebber Frans Klein waande zich gisteren in een stevige aflevering van Radar toen hij tegenover Antoinette Hertsenberg zat in De Vooravond. Ze pakte haar hoogste baas behoorlijk aan. Antoinette is behoorlijk over de zeik omdat journalistieke programma’s als haar Radar bij de publieke... Read more »
%d bloggers liken dit: