Nieuws Nederland

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

Op deze pagina vind je Nederlandse kranten en Nederlands Nieuws waaronder: NOS – Binnenland Nieuws, RTL Nieuws, Algemeen Dagblad, Nieuws.nl, Tweakers, Metro Nieuws, De Telgraaf, Nu.nl, Nieuwsuur, Vrij Nederland, Zorgkrant, Reformatisch Dagblad, Politie.nl, Dagblad de West, Volkskrant – Nieuws en Achtergronden en de Mediacourant. Hou er rekening mee dat sommige van de klanten achter een betaalmuur zitten. Daardoor kan je vaak een paar artikelen zien, voordat je een aanbieding voorgeschoteld krijgt.

Horren op Maat, horrengigant
  +

  Blik op nieuws - Al het nieuws uit Nederland en zijn 12 provincies

 • EU gaat gezamenlijk munitie inkopen voor Oekraïne
  De ministers van Buitenlandse Zaken en van Defensie van alle Eurolanden hebben maandag tijdens de Jumbo Raad Buitenlandse Zaken in Brussel een akkoord bereikt over de gezamenlijke EU-inkoop van munitie voor Oekraïne. Dit meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.... Read more »
 • Gewonde door explosie in Musselkanaal
  Bij een brand in het Groningse Musselkanaal is maandagavond een persoon zwaar gewond geraakt. De schuur waar de brand ontstaan was, is zwaar beschadigd.... Read more »
 • Anonieme tips terug op niveau voor coronapandemie
  Het aantal meldingen bij Meld Misdaad Anoniem (M.) is terug op het niveau van voor de coronapandemie. In 2022 stuurde het meldpunt in totaal 18.857 meldingen naar de politie en andere opsporingsinstanties. Het meest werd gemeld over drugs, gevolgd door geweld, gezochte verdachten en financieel-economische delicten. Dankzij de tips werden... Read more »
 • Beloning in coldcase Maria van der Zanden
  Al bijna 30 jaar weet de vader van Maria van der Zanden (22) niet wat zijn dochter is overkomen. In 1994 verdween zij van de radar: het ernstige vermoeden is dat ze het slachtoffer is geworden van een misdrijf. De Peter R. de Vries Foundation looft nu een beloning van... Read more »
 • Barometer Nivel: vertrouwen van burgers in zorgprofessionals is groot, net als in vorige jaren
  Het publiek vertrouwen in de gezondheidszorg is groot. Mensen in Nederland hebben het meeste vertrouwen in huisartsen, specialisten en verpleegkundigen. Dit blijkt uit de nieuwe cijfers van de ‘Barometer Vertrouwen in de Gezondheidszorg’ van het Nivel.... Read more »
 • Rookontwikkeling uit bus
  De brandweer rukte maandagmiddag uit voor een bus in brand op het Kardingerplein.... Read more »
 • Nederland reserveert € 10 miljoen voor wederopbouw Turkije
  Het kabinet reserveert € 10 miljoen voor wederopbouw in Turkije. Deze bijdrage is voor de Turkse regio’s die zijn getroffen door de aardbevingen en waar veel Syrische vluchtelingen worden opgevangen. Dit maakt Nederland vanmiddag bekend tijdens een donorconferentie voor Turkije en Syrië in Brussel.... Read more »
  +

  Nieuws.nl

 • Franse overheid grijpt in bij olieblokkades
  PARIJS (ANP/AFP/BELGA/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft stappen genomen tegen een aantal blokkades van olie-infrastructuur. Bij een oliedepot in het Zuid-Franse Fos-sur-Mer heeft de overheid een aantal personeelsleden gedwongen om het depot draaiende te houden. Een Franse wet voorziet in die mogelijkheid bij kritische infrastructuur. Het bericht Franse overheid grijpt in bij... Read more »
 • Vertraging bij verstrekken noodpaspoorten door storing
  AMSTERDAM (ANP) - Door een technische storing in de apparatuur voor het verstrekken van noodpaspoorten moeten reizigers die er een nodig hebben daar dinsdag langer op wachten. Op Eindhoven Airport kunnen ze op dit moment, dinsdagochtend, helemaal niet worden uitgegeven door het probleem. Het bericht Vertraging bij verstrekken noodpaspoorten door... Read more »
 • Brancheorganisatie Kinderopvang: kwaliteit opvang gaat achteruit
  AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van de kinderopvang gaat achteruit, meldt de Brancheorganisatie Kinderopvang. Directeur Emmeline Bijlsma reageert op berichtgeving van het AD. Die krant schrijft dat door personeelstekorten de veiligheid van kinderen niet meer altijd gegarandeerd kan worden. Het bericht Brancheorganisatie Kinderopvang: kwaliteit opvang gaat achteruit verscheen eerst op... Read more »
 • Van der Plas: D66 opvallend stil na na verkiezingsnederlaag
  DEN HAAG (ANP) - BBB-leider Caroline van der Plas noemt de druk die haar monsterzege bij de provinciale verkiezingen op de regeringscoalitie heeft gelegd "best bijzonder", maar ook "terecht". Niet alleen bij het CDA is het crisis, ook D66 laat de laatste dagen maar weinig van zich horen, merkt zij... Read more »
 • Koerssprong Ordina op Damrak na overnamebod, banken stijgen
  AMSTERDAM (ANP) - Ordina behoorde dinsdag tot de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. De ICT-dienstverlener heeft overeenstemming bereikt met zijn Franse branchegenoot Sopra Steria over een overname en werd 22 procent hoger gezet. Het bod waardeert Ordina op zo'n 518 miljoen euro. De partijen verwachten de deal in het... Read more »
 • Utrechtse medische start-up Vitestro krijgt miljoeninvestering
  UTRECHT (ANP) - De Utrechtse medische start-up Vitestro heeft een investering van 12 miljoen euro gekregen. Voor het bedrijf, dat een apparaat ontwikkeld dat zelfstandig bloed moet kunnen afnemen zonder dat daar nog een verpleegkundige of dokter aan te pas komt, is het de eerste investeringsronde. Dat wordt ook wel... Read more »
 • Onderzoek: inflatie jaagt onlinebestedingen flink aan
  EDE (ANP) - Nederlanders hebben vorig jaar flink meer online uitgegeven dan een jaar eerder, maar ze kregen er minder producten en diensten voor terug. Volgens onderzoek in opdracht van webwinkelorganisatie Thuiswinkel.org liet de inflatie zich daarmee duidelijk voelen. Het bericht Onderzoek: inflatie jaagt onlinebestedingen flink aan verscheen eerst op... Read more »
  +

  Mediacourant.nl

 • Jack van Gelder wekt irritatie met terugkeer: ‘Juist het probleem!’
  Jack van Gelder© SBS 6 Jack van Gelder wekt ergernis met zijn terugkeer op televisie. De presentator zegt dat hij nooit iets heeft gemerkt van een giftige werksfeer bij NOS Sport. “Ja, dat is nou juist het probleem!” Na een korte afwezigheid is Jack van Gelder gisterenavond weer teruggekeerd als... Read more »
 • Eva Jinek moet inleveren, maar hoeveel? ‘Misschien wel de helft!’
  Eva Jinek© NPO Vriend en vijand zijn het erover eens dat Eva Jinek een salariskorting kan verwachten nu haar contract bijna afloopt, maar hoeveel gaat ze erop achteruit? “Misschien wordt het wel gehalveerd!” Eva Jinek moest bij de publieke omroep genoegen nemen met een salaris van zo’n twee ton per... Read more »
 • Matthijs van Nieuwkerk in één adem genoemd met Adolf Hitler
  Matthijs van Nieuwkerk en Arjen Lubach© NPO Arjen Lubach heeft gisterenavond in zijn Avondshow een wel héél pittige grap gemaakt over Matthijs van Nieuwkerk. Hij noemde de talkshowhost daar in één adem met Adolf Hitler. Het is ongekend hoe abrupt en grondig Matthijs van Nieuwkerk van de buis is verdwenen... Read more »
 • Nick & Simon ontwijken elkaar ook al bij Avastars: ‘Sfeer is verrot’
  Nick Schilder en Simon Keizer© William Rutten Nick & Simon blijven net doen alsof er van ruzie geen sprake is, maar volgens Jordi Versteegden keken ze elkaar bij de perspresentatie van Avastars ook al nauwelijks aan. “De sfeer is verrot.” Het toneelstuk van Nick Schilder en Simon Keizer begint steeds... Read more »
 • Beau haalt ouderwets hard uit naar ‘verschrikkelijke’ Wilfred Genee
  Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee© RTL, SBS Beau van Erven Dorens rakelt zijn jarenoude vete met Wilfred Genee op. De talkshowhost van RTL 4 noemt de Vandaag Inside-ster ‘een van de meest verschrikkelijke mensen’ die hij kent. De relatie tussen Beau van Erven Dorens en Wilfred Genee is... Read more »
 • ‘Matthijs van Nieuwkerk, volg niet het voorbeeld van Tom Egbers!’
  Tom Egbers en Matthijs van Nieuwkerk© NPO Matthijs van Nieuwkerk kreeg lange tijd het advies om een uitgebreid tv-interview te geven, maar de Khalid & Sophie-biecht van Tom Egbers brengt daar verandering in. “Doe het niet!” Zijn interview bij Khalid & Sophie heeft onder aan de streep weinig opgeleverd voor... Read more »
 • Anita Witzier eruit bij de NPO? ‘Tv-contract nog niet verlengd’
  Anita Witzier© KRO-NCRV Anita Witzier zit ontzettend in de gevarenzone. De presentatrice heeft haar sterrenstatus in de afgelopen jaren extreem zien dalen en ze zit nu in het laatste jaar van haar KRO-NCRV-contract. Twintig jaar lang had Anita Witzier niets om zich zorgen over te maken: als presentatrice van de... Read more »
  +

  Vrij Nederland

 • Als we de natuur werkelijk willen beschermen, moet ze eigen rechten krijgen
  ‘De ontwikkelingen gaan zó snel. Ik moest mijn boek voortdurend blijven updaten,’ zegt Jessica den Outer (26). De eerste plek ter wereld waar de natuur rechten kreeg, was het mijnstadje Tamaqua Borough in de VS, in 2006. Sinds in 2017 de Whanganui-rivier in Nieuw-Zeeland eigen rechtspersoonlijkheid kreeg, zijn de ontwikkelingen... Read more »
 • Het uniforme beeld van de voormalige Sovjet-Unie moet op de schop: ‘Jullie zeggen toch ook niet “post-Derde Rijk”?’
  Natuurlijk was Oleksandra Romantsova verheugd toen ze in oktober vorig jaar hoorde dat haar organisatie, het Centre for Civil Liberties (CCL), beloond werd met de Nobelprijs voor de Vrede van 2022. Een lichtpuntje nu haar land Oekraïne, zo zwaar onder de oorlog lijdt. Toch kreeg Romantsova niet alleen felicitaties over... Read more »
 • Correspondent Maral Noshad Sharifi: ‘We zijn gemakzuchtig geworden door te denken dat we een tolerant land zijn’
  Hier in Scheveningen begon het. Een slim, nieuwsgierig en onbevangen kind werd puber, en kreeg steeds meer door dat anderen haar als buitenstaander zagen. De jaren daarvoor woonde ze in het dorpje Moerkapelle. Daar kreeg ze ook weleens gekke vragen, maar die gleden toen nog van haar af. Dat veranderde... Read more »
 • VideoWaarom BBB niet de zoveelste populistische oprisping is
  Op het moment dat Wopke Hoekstra op de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen in het partijbureau van het CDA verslagen bekende dat zijn partij door de uitslag ‘midscheeps’ was geraakt, werd door aanhangers van BBB in café Boode in Bathmen de polonaise ingezet op de tonen van Brommers Kieken, de... Read more »
 • De politieke economie van het populisme
  De verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer zijn helaas het zoveelste voorbeeld van de groeiende tekortkomingen in onze democratie. Serieuze media waren bevangen door BBB-koorts, zoals ze dat vier jaar geleden waren door FvD. Beide episodes lijken met elkaar gemeen te hebben dat deze partijen maximale politieke... Read more »
 • In de zorg zal het eerst nog erger worden voordat het beter gaat
  Op donderdag 16 maart leggen ziekenhuismedewerkers in heel Nederland voor vierentwintig uur het werk neer. Alleen de spoedeisende zorg gaat door. De stakingsbereidheid is historisch hoog. Nederland is niet het enige land waar zorgpersoneel massaal het werk neerlegt om betere voorwaarden af te dwingen. Begin dit jaar staakten Spaanse zorgmedewerkers... Read more »
 • Literaire Kroniek: Houellebecq laat zich van zijn zachte kant zien
  Je verwacht bijna dat Michel Houellebecq je in een nieuwe roman weer een wereld voor zal spiegelen waar de honden geen brood van lusten. Voor een deel is dat ook zo, aangezien de dingen voor de hoofdpersoon Paul Raison sinds enige tijd ‘een algemene wending’ hebben genomen die voor een... Read more »
  +

  Media TV - Nieuws

 • Zeer grote brand nadat agressieve man huis in brand steekt Professor Poelslaan Rotterdam
  Op de Professor Poelslaan in Rotterdam heeft een bewoner brand gesticht in zijn woning. Het arrestatieteam (AT) en het quick response team (QRT) van de brandweer hebben de man overmeesterd. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand. Aan het einde van de avond begon de man met veroorzaken van... Read more »
 • Twee inzittenden onderkoeld door auto ondersteboven in sloot Lorentzweg Barendrecht
  Op de Lorentzweg in Barendrecht is een auto uit de bocht gevlogen en ondersteboven in een sloot terecht komen. Twee inzittenden wisten de auto te ontvluchten via het achterraam. Zij raakten beiden onderkoeld en zijn door ambulancepersoneel behandeld. Hulpdiensten rukten massaal uit nadat melding gemaakt werd van de auto die... Read more »
 • Onderzoek steekpartij leidt naar grote vondst Schiedam
  Op 14 januari dit jaar raakte bij een steekpartij op een parkeerplaats aan de Willem Hedaweg in Rotterdam twee mannen gewond. Een van de mannen raakte zwaargewond, de andere lichtgewond. De twee mannen werden door een groep jongeren belaagd met een machete. De daders sloegen hierna op de vlucht. De... Read more »
 • Duizenden supporters vieren feest bij aankomst spelersbus Feyenoord na overwinning
  Zondagavond hebben duizenden Feyenoord-supporters zich verzameld op de Olympiaweg om de spelersbus van Feyenoord te ontvangen na hun zege op aartsrivaal Ajax. Voor Feyenoord was de wedstrijd tegen Ajax heel belangrijk om te winnen. Met een 2-3 overwinning hebben ze Ajax op zes punten achterstand gezet in strijd om de... Read more »
 • VideoVrouw (43) aangehouden na schietpartij in woning Maria Danneels Erf Capelle a/d IJssel (video)
  Een 43-jarige vrouw is aangehouden na een schietpartij in een woning op het Maria Danneels Erf in Capelle aan den IJssel. Het Team Parate Eenheid (TPE) heeft een instap gedaan in de woning. Een slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Vanwege de ernst van de verwondingen is het slachtoffer,... Read more »
 • VideoTPE doet instap in woning na schietincident Spaansebocht Rotterdam (video)
  Zaterdagavond laat rond 23.30 uur is er geschoten aan de Spaansebocht in Rotterdam. Niemand raakte gewond door het schietincident. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse en sloot de straat af. Het TPE (Team Parate Eenheid) heeft vervolgens een instap gedaan in een woning aan de Spaansebocht. Het is... Read more »
 • Flinke rookontwikkeling bij fietsbrand Anatole Franceplaats Rotterdam
  Aan de Anatole Franceplaats Rotterdam is zaterdagavond laat een elektrische fiets in brand gevlogen. De fiets stond in een stalling van het appartementencomplex. Door de brandende elektrische fiets kwam er flinke rookontwikkeling vrij. Deze rook trok richting de algemene hal van het gebouw. De ruimte waar de fiets stond liep enige... Read more »
  +

  DE WEST

 • Financiële inclusie is nog steeds een illusie
  Surinaamse banken zijn vrijpostig en bureaucratisch Op de website van de Centrale Bank van Suriname staat prominent het onderwerp financiële inclusie. De bank stelt dat er nog steeds mensen in de wereld zijn en ook in Suriname, die geen toegang hebben tot financiële producten en diensten. Zoals gebruikelijk is in Suriname,... Read more »
 • VOORBEREIDINGEN EN FUNESTE GEVOLGEN
  Verschillende zogeheten ’trekkers’ van een op 24 maart aangekondigde massale protestactie, gericht tegen de regering Santokhi haar gevoerde beleid, zijn op vele fronten bezig te mobiliseren. Opvallend is dat bepaalde trekkers van de ‘vreedzame’ protestactie op 17 februari, waaronder ook grote vakbonden, reeds hebben meegedeeld, op vrijdag 24 maart niet... Read more »
 • Brunswijk: ‘Abop blijft in de regering’
  ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk, zei afgelopen weekend tijdens een partijvergadering te Leiding, dat de partij waar hij leiding aan geeft, nimmer van plan is geweest uit de regering te stappen. Hij benadrukte de VHP niet in de steek te zullen laten. Brunswijk doelde hiermee op de NPS, die recentelijk uit de... Read more »
 • Surinamer opgepakt in onderzoek naar marteling in België
  In het onderzoek naar een gijzeling en foltering in het criminele drugsmilieu in België, heeft de onderzoeksrechter in Turnhout deze week een man met een Surinaams paspoort en een Nederlander aangehouden. In februari werd bij Poppel (België) een zwaargewonde Nederlander gevonden. Er zijn in deze zaak drie personen aangehouden en... Read more »
 • ‘VP medeverantwoordelijk voor verdere verarming samenleving’
  Binnen ons staatsbestel worden de president en de vicepresident (VP) gekozen door een tweederdemeerderheid in De Nationale Assemblee (DNA). Indien na twee stemmingen de verkiezingen niet gelukt zijn, wordt de Verenigde Volksvergadering (VVV) bijeengeroepen, die beslist bij gewone meerderheid. In onze Grondwet staat in artikel 116: ‘De vicepresident is belast... Read more »
 • Bedrijven in agrarische sector krijgen meer grond, op basis van vastgestelde criteria
  Prahlad Sewdien, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, heeft in gesprek met de lokale media aangegeven, dat de overheid niet zonder meer grond heeft verstrekt aan diverse grote bedrijven te Prins Bernardpolder in Nickerie.  De bewindsman zegt dat er daarvoor een procedure was ingesteld waarbij boeren die belangstelling hadden, zich... Read more »
 • ‘Minimumuurloon niet bedoeld om prijsverhogingen en dergelijke tegen te gaan’
  Steven Mac Andrew, minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ), heeft vorige maand nog aangegeven, dat een werknemer ingaande februari minimaal SRD 6000 per maand zou moeten verdienen. Het advies zou neerkomen op een bedrag tussen SRD 35 en SRD 38,50 per uur. Verschillende bedrijven hebben recent aangegeven, niet in... Read more »