Nieuws Nederland

Nieuwsoverzicht Nederlandse Media

Op deze pagina vind je Nederlandse kranten en Nederlands Nieuws waaronder: NOS – Binnenland Nieuws, RTL Nieuws, Algemeen Dagblad, Nieuws.nl, Tweakers, Metro Nieuws, De Telgraaf, Nu.nl, Nieuwsuur, Vrij Nederland, Zorgkrant, Reformatisch Dagblad, Politie.nl, Dagblad de West, Volkskrant – Nieuws en Achtergronden en de Mediacourant. Hou er rekening mee dat sommige van de klanten achter een betaalmuur zitten. Daardoor kan je vaak een paar artikelen zien, voordat je een aanbieding voorgeschoteld krijgt.

?wi=362754&ws=
  +

  NOS - binnenlands nieuws

 • Veel kinderen horen rookmelders niet als ze slapen
  Rookmelders zijn sinds kort verplicht in huis. Dat lijkt heel veilig, maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen het alarm niet horen als ze slapen. Het gaat vooral mis bij de rookmelders die hoge tonen geven. Die kunnen de helft van de volwassenen (en bijna alle kinderen) niet horen als... Read more »
 • Deze groep 8 heeft geen musical, maar een dinnershow
  De zomervakantie komt eraan, en dat betekent voor kinderen in groep 8 dat ze afscheid gaan nemen van de basisschool. Meestal met een musical of een eindfilm, maar sommige scholen bedenken iets anders. Zoals de Don Boscoschool in Lisse. Zij organiseren een dinnershow. Voor iedereen Een dinnershow is eigenlijk een... Read more »
 • Opnieuw trekkers bij distributiecentrum Geldermalsen, andere blokkades voorbij
  Bij een distributiecentrum van de Albert Heijn in Geldermalsen staan voor de derde keer in een week tijd trekkers voor de in- en uitgang. Gisteren was het centrum ook al doelwit van boerenprotestacties, net als vorige week woensdag. Het is de enige blokkade die op dit moment bevestigd is. Om... Read more »
 • Zeven aanhoudingen in groot internationaal onderzoek naar mensensmokkel
  In een internationaal onderzoek naar mensensmokkel hebben de Koninklijke Marechaussee en de politie in Nederland zeven mensen opgepakt. In Helmond, Dongen en Tilburg werden doorzoekingen gedaan en arrestaties verricht. Doelwit van de actie is vermoedelijk een groot netwerk van smokkelaars die migranten over het Kanaal naar Engeland verschepen. Bij de... Read more »
 • RIVM: piek van zomergolf aan coronabesmettingen lijkt in zicht
  Het aantal vastgestelde coronabesmettingen stijgt nog steeds, maar het tempo is opnieuw gedaald. Het RIVM stelt op basis van de weekcijfers dat de piek van de zomergolf in zicht lijkt. Afgelopen week zijn er bij de GGD 39.283 positieve tests gemeld. Dat is 15 procent meer dan vorige week. Een... Read more »
 • Slimme camera's gaan insecten tellen (en dat is handig)
  In het hele land komen camera's te hangen om insecten te tellen. Dat is handig voor onderzoekers, want die willen graag meer weten over insecten in Nederland. Bijvoorbeeld waarom er steeds minder van zijn. In de video zie je hoe zo'n speciale insectencamera werkt.... Read more »
 • Vluchten Schiphol steeds vaker niet op tijd, passagiers moeten meer dan 3 uur wachten
  Ondanks het schrappen van een groot aantal vluchten lukt het steeds minder goed om vliegtuigen op tijd te laten vertrekken en landen op Schiphol. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat schrijft aan de Tweede Kamer dat de zogeheten 'on-time performance' de afgelopen weken verder achteruit is gegaan. Het aantal vluchten... Read more »
  +

  Nieuws.nl

 • Van Rijthoven na afmelding rechtstreeks in hoofdtoernooi Newport
  NEWPORT (ANP) - Tim van Rijthoven is rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema van het tennistoernooi in Newport, dat maandag begint. De Nederlander, die zondag tegen Novak Djokovic strandde in de vierde ronde op Wimbledon, was eerste reserve maar schuift door naar het hoofdtoernooi na de afmelding van de Amerikaan Jenson... Read more »
 • Voor Van der Poel is kasseienrit eerste grote doel in Tour
  CALAIS (ANP) - reed de afgelopen dagen in de Tour de France zeker voor zijn doen in de luwte. Woensdag moet dat anders zijn in de vijfde etappe, die over Noord-Franse kasseistroken voert naar Arenberg. De kopman van Alpecin-Deceuninck is er klaar voor, zei hij dinsdag na de ritzege van... Read more »
 • Supers: achterstanden na boerenblokkades niet zomaar weggewerkt
  DEN HAAG (ANP) - Supermarkten krijgen de achterstanden veroorzaakt door de boerenblokkades niet zomaar weggewerkt, waarschuwt supermarktkoepel CBL. Het bericht Supers: achterstanden na boerenblokkades niet zomaar weggewerkt verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
 • Boerenblokkades van dinsdag veelal voorbij
  DEN HAAG (ANP) - De blokkades van distributiecentra her en der in het land lijken voorbij. Dinsdagavond werd ook de blokkade van de brug in het Prinses Margrietkanaal, de vaarweg tussen Lemmer en Delfzijl, beëindigd, meldt Rijkswaterstaat. Het bericht Boerenblokkades van dinsdag veelal voorbij verscheen eerst op Nieuws.nl.... Read more »
 • Jakobsen maakt excuses voor uitspraken over ritzege Groenewegen
  CALAIS (ANP) - Wielrenner Fabio Jakobsen heeft na de vierde etappe van de Tour de France excuses aangeboden voor uitspraken die hij zondag deed. De rijder van Quick-Step Alpha Vinyl zei dat de ritzege van Dylan Groenewegen hem koud liet. Het bericht Jakobsen maakt excuses voor uitspraken over ritzege Groenewegen... Read more »
 • Bloomberg: banken beter bestand tegen klimaatschokken dan gevreesd
  FRANKFURT (ANP) - Banken in Europa zijn over het algemeen beter bestand tegen financiële schokken die kunnen optreden door de klimaatverandering dan gevreesd. Dat heeft persbureau Bloomberg vernomen van ingewijden die op de hoogte zijn van de resultaten van de nieuwe klimaatstresstest van de Europese Centrale Bank (ECB). Zelfs in... Read more »
 • Banken voeren campagne om ondernemers te helpen verduurzamen
  AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse banken komen met een campagne om ondernemers te motiveren hun bedrijf te verduurzamen. Dat groener worden kunnen ze met hun bank samen doen, is de boodschap van de campagne die woensdag van start gaat. Het bericht Banken voeren campagne om ondernemers te helpen verduurzamen verscheen eerst... Read more »
  +

  Nieuwsuur

 • Vanavond op tv: De risico's van kabels in de Noordzee • De stand van de Duitse economie
  Noordzee kwetsbaar voor sabotage? De komende jaren wordt de Noordzee nog meer dan nu een energiecentrale. Er komen veel windmolenparken bij - en daarmee ook veel stroomkabels richting vasteland. En dat terwijl de bodem van de Noordzee nu al bezaaid ligt met duizenden kilometers leidingen en energie- en datakabels. Er... Read more »
 • Jongeren vijf uur per dag op smartphone: 'Meer tijd nodig om te leren'
  De smartphone bestaat vijftien jaar. In anderhalf decennium heeft het ding een grote rol gekregen in de levens van veel mensen. Ook bij kinderen. Scholieren zitten gemiddeld zo'n vijf uur per dag achter hun smartphone. De invloed op de schoolprestaties is groot, zegt neuropsychiater Theo Compernolle. Hij schreef een boek... Read more »
 • 'Noodsituatie' in kinderopvang, personeelstekort dreigt op te lopen tot 35.000
  In het hele land kampen kinderopvangbedrijven met personeelstekorten. In totaal zijn er 4000 medewerkers te weinig en dat aantal dreigt op te lopen tot zo'n 35.000 in 2025. In dat jaar wordt de kinderopvang bijna volledig gratis waardoor nog veel meer ouders hun kind naar een opvang zullen willen sturen.... Read more »
 • Vanavond op tv: Remco Campert overleden • De smartphone bestaat 15 jaar • Gevolgen van de oorlog
  'Een van meest geliefde schrijvers' overleden Schrijver en dichter Remco Campert is op 92-jarige leeftijd overleden. "Hiermee verliest de Nederlandstalige literatuur een virtuoos auteur en een van haar meest geliefde schrijvers", schrijft zijn uitgever De Bezige Bij. Campert wordt gezien als een van de belangrijkste naoorlogse auteurs. In de uitzending... Read more »
 • Vanavond op tv: Personeelstekort kinderopvang • Weinig gedragsverandering, ondanks klimaatzorgen
  Opvanglocaties verbreken contracten De kinderopvang kampt met een enorm personeelstekort, wat leidt tot lange wachtlijsten en groepen die moeten sluiten. Sommige opvangbedrijven moeten zelfs bestaande contracten met ouders verbreken. Er zijn 4000 medewerkers nodig om de problemen op te lossen. En als de opvang in 2025 bijna volledig gratis wordt,... Read more »
 • 'De afweging tussen eigen genot en het wereldklimaat is elke dag weer moeilijk'
  Bij nieuw klimaatbeleid moet er meer aandacht komen voor het gedrag van burgers, schreef klimaatminister Rob Jetten (D66) onlangs aan de Tweede Kamer. Volgens de minister is het belangrijk om te weten wat voor mensen "de bepalende factoren zijn bij het maken van duurzame, broeikasgasarme keuzes". Het past in een... Read more »
 • Vanavond op tv: (On)veiligheid in de voetbalwereld • Ambtenaren willen uitstel Omgevingswet
  'Oud-bondcoach verkracht door voetbalprominent' Vera Pauw, voormalig voetbalster en oud-bondscoach van de Oranjevrouwen, is als speelster verkracht door een voetbalcoach die vlak daarna een hoge functionaris werd bij de KNVB. Dat meldde ze gisteren in een verklaring op Twitter en in een uitgebreid artikel in NRC. De man die zelf... Read more »
  +

  Vrij Nederland

 • De eerste maand van Nederlands eerste ambassadeur in Oekraïne
  Vrijdag 24 juli 1992 Eindelijk is het zover. Eerst nog een tussenlanding in Wenen en vervolgens naar de hoofdstad van de nieuwe republiek Oekraïne, waar een Nederlandse ambassade zal worden geopend. Dat ik nu in het vliegtuig zit om hieraan uitvoering te geven, had ik een jaar geleden nog niet... Read more »
 • Literaire Kroniek: De ironische dromen van Remco Campert (1929-2022)
  Het geheim van Remco Campert is zijn onwillige melancholie. Hij wil eigenlijk niet de schrijver zijn van ‘Leven is leven, het moet gebeuren’. Dat is veel te onaardig tegenover het leven, daarvoor is het uiteindelijk toch bij tijd en wijle te verrukkelijk. Maar de dag vanzelfsprekend ingaan met een lachend... Read more »
 • De Russische intelligentsia vlucht naar Tbilisi: ‘Het is weer een beetje zoals honderd jaar geleden’
  ‘In het belang van de staat is liegen geen misdrijf,’ schrijft de Georgische schrijver Dato Turashvili (1966) in zijn boek Weg uit de USSR (2013). De oorspronkelijke titel luidt Jeans Generatie; het was de tijd dat de spijkerbroek, zeker achter het IJzeren Gordijn, als symbool van vrijheid gold. Het boek... Read more »
 • Zorgen voor jongeren die nergens anders meer terecht kunnen: ‘Vaak is een rustige dag de enige winst‘
  Aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek ligt het terrein van Werkenrode Jeugd. Het is een boomrijk en heuvelachtig gebied, en verspreid tussen de bomen staan verschillende ‘paviljoens’ die in totaal tien ‘groepen’ herbergen. Die groepen hebben namen als het Dommeltje, de Kameleon, de Bijenkorf en de Doelen. ‘Het is hier een... Read more »
 • Remco Campert (1929-2022): een jongen van in de negentig
  Remco Campert lijkt er altijd al te zijn geweest. Toch wordt de ‘meester van het kleine’ op 28 juli pas vijfenzeventig. Wat maakt Campert – columnist, romanschrijver en vooral dichter – tot een bijzonder mens en een groot schrijver? Een portret van Campert in de woorden van collega’s als Kouwenaar,... Read more »
 • Hoe seksuele vrijheid een wereldwijd strijdtoneel werd
  Seksuele en reproductieve rechten liggen onder vuur, en niet alleen in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse anti-abortus wurgbeleid werkt door, van Kenia tot in de Verenigde Naties. En dat heeft gevolgen voor de seksuele zelfbeschikking van vrouwen en meisjes wereldwijd. Het bericht Hoe seksuele vrijheid een wereldwijd strijdtoneel werd verscheen... Read more »
 • Breek de macht van de agrarische reuzen, daar worden de boeren zelf ook beter van
  Terwijl radicale jonge boeren deze week snelwegen versperden met brandende hooibalen en politiewagens vernielden voor de deur van minister Christianne van der Wal, moest ik niet alleen denken aan het jaar 1990, toen boze boeren vanwege de graanprijzen met trekkers het Binnenhof belaagden, maar ook aan 2001, toen de veeteelt... Read more »
  +

  Reformatorisch Dagblad

 • Technisch hoogstandje in Rotterdam
  Een automobilist komt vanuit Gouda over de snelweg A20 aanrijden en wil naar het zuiden afbuigen de A16 op richting de Van Brienenoordbrug. Ter hoogte van het knooppunt Terbregseplein doemt plots een knalblauw stalen gevaarte op boven het wegdek. De automobilist werpt een blik naar links en ziet een grote... Read more »
 • Lege groenteschappen in de Boni in Hattem: „Ik heb maar potten doperwtjes gekocht”
  Lege schappen door de blokkades van boeren. In de Boni in Hattem weten ze er alles van. „Bloemkool is er niet. Dus heb ik maar potten met doperwtjes gekocht. Het is niet anders.”... Read more »
 • Zoeken zonder resultaat; als er zich geen juf of meester meldt
  Wel vacatures, geen sollicitanten. Voor christelijke scholen buiten de Biblebelt is de zoektocht naar personeel extra ingewikkeld. Zo lastig zelfs, dat soms sluiting dreigt.... Read more »
 • Fotograferen vanuit de kofferbak
  Hij fotografeert voor DAF en het tijdschrift Autovisie. In Londen liep hij stage bij Top Gear, een Brits televisieprogramma en magazine over auto’s. Sytse Dijkstra (36) heeft zich een plek verworven in de wereld van de autofotografie. Maar na vijftien jaar overweegt hij een carrièreswitch.... Read more »
 • Peddelen op de Linge
  De Linge eindigt in Gorinchem en begint 108 kilometer eerder in de buurt van Doornenburg, bij Arnhem. Een paar maanden gelegen bedacht redacteur Chris Klaasse dat het mooi zou zijn om de hele rivier per kajak af te leggen. Of het hem lukt, lees je de komende acht weken in... Read more »
 • Ziekenhuizen nemen hoogste aantal coronapatiënten op sinds april
  De Nederlandse ziekenhuizen zagen afgelopen etmaal 155 nieuwe patiënten met corona binnenkomen op de verpleegafdelingen en intensive cares. Dat is het hoogste aantal nieuwe opnames in één dag sinds half april, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).... Read more »
 • SGP springt in de bres voor Gelderse aanpak stikstof
  Gelderland moet vasthouden aan de eigen aanpak van de stikstofproblematiek en afstand nemen van het inmiddels beruchte kaartje van stikstofminister Christianne van der Wal. Dat is de strekking van een door de SGP-fractie ingediende motie, die woensdagavond kan rekenen op een meerderheid in de Gelderse Provinciale Staten.... Read more »
  +

  Dagblad de West

 • Somohardjo bij Congres Jawa: Javanen: de Blakka dotie van Suriname
  Suriname zonder Jawa geen ontwikkeling. “De Javanen zijn de blakka dotie van Suriname,” zei minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) bij de opening van het Congres Jawa dat donderdagavond 30 juni te Utopia werd gehouden. Het thema was: ‘Wong Jawa, als voorwaarde voor nationale ontwikkeling, Visie 2050’. De organisatie... Read more »
 • Reactie Surinaamse Orde van Advocaten op uitspraken Brunswijk
  De Surinaamse Orde van Advocaten (SOVA) heeft nota genomen van de uitspraken van de Vicepresident van de Republiek Suriname (VP), gedaan op 30 juni j.l. waarbij hij zijn ongenoegen uitte over een eventuele wijziging van het huidige kiesstelsel. De VP meende daarbij zich echter ook te moeten richten tot een... Read more »
 • Rode Kruis biedt steun wateroverlast tegen aan 300 gezinnen Brokopondo
  Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) is gestart met de distributie van waardebonnen aan meer dan de helft van de gezinnen die getroffen zijn door de watersnood situatie in het Brokopondo gebied. Ruim 300 gezinnen komen in aanmerking voor deze waardebonnen-set ter waarde van SRD 3000,-, zodat zij levensmiddelen en schoonmaakartikelen... Read more »
 • DE GEEST UIT DE FLES?
  Deze vraag mag nu wel gesteld worden, nu het duidelijk is, dat er alles aan gedaan wordt een vakbond binnen het leger te vormen of al gevormd is onder leiding van de korporaal  Gary Perk, en dat deze vakvereniging van militairen  werd gestimuleerd en ondersteund door het bestuur van de... Read more »
 • Burgers gebelgd over afgesloten wegen
  Vele burgers raakten vanmorgen geconfronteerd met de afgesloten wegen in met name de binnenstad. Dit in verband met de 43 ste Caricom staatshoofdenvergadering die dezer komende dagen gehouden wordt. De afgesloten routes werden eerder al aangegeven door de afdeling Motor Serveillance Dienst (MSD), maar werden door omstandigheden groter afgezet. ‘’Ik... Read more »
 • MOORD TOT DE DOOD
  Dat het slecht gaat binnen de gezondheidszorg is haast een ieder bekend. Dat men probeert de kosten van medicijnen te drukken en goede medicijnen die over een paar maanden vervallen aan te schaffen, dus goedkoop in te kopen, is begrijpelijk in deze moeilijke situatie, want men zegt weleens, liever iets... Read more »
 • Minder neerslag komende periode, visserijsector moet zich aanpassen
  De meteorologische Dienst Suriname heeft reeds kenbaar gemaakt, dat er in de komende periode mogelijk minder neerslag zal vallen. Volgens hen bestaat de mogelijkheid dat het zelf heter wordt dan verwacht. Volgens deskundigen kan deze klimatologische verandering ernstige gevolgen hebben voor de economie, met name de agrarische sector. Vanuit het... Read more »
  +

  Mediacourant.nl

 • Tim den Besten hekelt Shownieuws-team: ‘Ze zijn zó glibberig!’
  Tim den Besten, Albert Verlinde en Evert Santegoeds© NPO, SBS Tim den Besten vindt het absoluut niet erg dat hij aan het begin van zijn tv-carrière is ontslagen bij Shownieuws. Het was echt vreselijk om daar te werken, vertelt hij. “Ze zijn zó glibberig!” Voordat Tim den Besten een bekende... Read more »
 • Isa Hoes bevestigt: ‘Özcan Akyol is heel onaardig in het echt’
  Isa Hoes, Marc-Marie Huijbregts en Özcan Akyol© Instagram, SBS Isa Hoes bevestigt de bewering van Marc-Marie Huijbregts dat presentator Özcan Akyol in het echt helemaal niet zo’n aardige man is. “Eus deed heel onaardig tegen mij op het Boekenbal.” Marc-Marie Huijbregts vertelde een paar maanden geleden in zijn podcast een... Read more »
 • ‘John de Mol boezemt angst in bij ontevreden tv-producenten’
  John de Mol© NOS John de Mol boezemt behoorlijk wat angst in bij bedrijven die tv-programma’s maken. Zij durven zich niet uit te spreken tegen de overname van Talpa door RTL, stelt de podcast Koster & Van Dijk. RTL Nederland wil concurrent Talpa Network overnemen. Het zou John de Mol... Read more »
 • Viola Holt slaat terug naar ‘jochie’ Winston Gerschtanowitz
  Winston Gerschtanowitz en Viola Holt© RTL, Facebook Viola Holt slaat terug naar Winston Gerschtanowitz. Ze vindt het lachwekkend dat de presentator zo denigrerend over haar gepraat heeft. “Zonder mij had hij nooit bij RTL Boulevard gestaan!” De in coronatijd ietwat ontspoorde Viola Holt – ze steunde Willem Engel, haalde als... Read more »
 • Beste Zangers voortaan gewoon in Nederland? ‘Te veel stikstofuitstoot’
  Beste Zangers© AvroTros Angela de Jong begrijpt best dat boze boeren gisteren het Mediapark hebben geblokkeerd. De NPO stoot óók veel stikstof uit en soms zelfs onnodig, zoals met Beste Zangers, vindt de AD-diva. De boeren in ons land zijn boos over het stikstofbeleid van de regering en ze protesteren... Read more »
 • John de Bever vindt Barbara Barend ontzettend hysterisch mens
  Barbara Barend en John de Bever© NPO, RTL John de Bever vindt dat Barbara Barend een ontzettend hysterische vrouw is die geen enkele vorm van tegenspraak duldt. “Het is niet zo dat wat zij vertelt allemaal heilig is, hè.” Barbara Barend zat eind mei in de talkshow HLF8 om te... Read more »
 • Linda de Mol stopt met Ik Hou Van Holland, opvolger is Rob Kemps
  Rob Kemps en Linda de Mol© SBS 6 Linda de Mol stopt voorlopig met de presentatie van haar hitshow Ik Hou Van Holland. Ze houdt het voorlopig bij het meer ingetogen Miljoenenjacht en de nieuwe dramaserie waar ze aan werkt. Het lijkt erop dat Linda de Mol zich er ongemakkelijk... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws