Contact
}
Snel Overzicht
  +

  NOS - binnenlands nieuws

 • De uitzending van 9 mei
  Waar mogen we naartoe en waar zijn we welkom? Het demissionair kabinet overlegt met deskundigen van het OMT over nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen. Aanstaande dinsdag staat er weer een persconferentie van het kabinet gepland. Daar zal waarschijnlijk ook meer worden bekendgemaakt over de reismogelijkheden na 15 mei. Op die... Read more »
 • Haarlemse kat Yohji is mega-populair op Instagram
  De Haarlemse kat Yohji is over de hele wereld populair aan het worden. De kat met de opvallende ogen, snorharen en gebit heeft al zo'n 80.000 volgers op Instagram. Baasje Kim zocht de kat niet uit vanwege zijn opvallende uiterlijk.... Read more »
 • Popster Bebe Rexha beantwoordt vragen van kinderen
  Bebe Rexha schreef grote hits voor bijvoorbeeld Selena Gomez en Rihanna, maar is inmiddels zelf ook een wereldberoemde zangeres. Ze heeft miljarden streams en views op Spotify en YouTube en scoorde een grote hit met Martin Garrix. Milou videobelde met haar en zorgde dat jullie vragen bij haar terecht kwamen.... Read more »
 • Klimaatactiviste Greta Thunberg protesteert tegen biomassacentrale in Diemen
  De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg heeft kritiek geuit op de plannen voor een biomassacentrale in Diemen. Thunberg maakt zich zorgen over een verhoogde CO2-uitstoot door de centrale van het Zweedse energiebedrijf Vattenfall. Thunberg citeert op Twitter uit een onderzoeksartikel uit de Zweedse krant Dagens Nyheter over de plannen van Vattenfall:... Read more »
 • Ronnie Flex gaat zijn naam veranderen
  Rapper Ronnie Flex brengt binnenkort een album uit en dan verandert hij ook zijn artiestennaam. De rapper heet vanaf dat moment gewoon Ronnie. Hij maakte het nieuws bekend op Twitter: Hij heeft geen spijt van zijn oude naam, maar hij wil nu gewoon liever alleen Ronnie genoemd worden. Ronnie heeft... Read more »
 • Het is Moederdag! Is dat belangrijk?
  Het is vandaag Moederdag, een dag waarop veel moeders extra worden verwend. Vind jij het een belangrijke dag of eerder een beetje onzin? Reageer op de stelling: Wij gaan vandaag langs bij moeder Samantha, die in het zonnetje wordt gezet door haar 13 (!) kinderen. Je ziet het vanavond in... Read more »
 • Vakbonden zien af van politiestaking tijdens Klassieker na toezegging Grapperhaus
  De politievakbonden zien af van een staking tijdens Feyenoord-Ajax. Er komt vanmiddag een telefonisch overleg met demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en morgen een langer gesprek. Dat was een van de belangrijkste eisen van de vakbonden en daarmee is de staking niet langer nodig, aldus de vakbonden. De... Read more »
  +

  Tweakers

 • 'Facebook test ondersteuning voor Android-apps op Oculus Quest'
  Facebook lijkt ondersteuning voor Android-apps voor de Oculus Quest- en Quest 2-VR-headsets te testen. Een YouTube-gebruiker merkte op dat verschillende Android-apps in het Preview Apps-gedeelte van de Oculus Store zijn verschenen.... Read more »
 • 'Apple koos ervoor users met Xcode-infectie niet te informeren via e-mail'
  Apple overwoog in 2015 om alle gebruikers die getroffen waren door de Xcode-malware daarvan op de hoogte te stellen, maar lijkt dat uiteindelijk niet gedaan te hebben. Dat Apple het overwoog, blijkt uit rechtbankdocumenten in de zaak Epic versus Apple.... Read more »
 • Nuance: '96 procent iOS-gebruikers VS gaat voor opt-out bij verzoek tracking'
  In de afgelopen dagen kwam de bovenstaande headline langs op meerdere nieuwssites zoals Ars Technica, Engadget, Gizmodo en MacRumors. Op Reddit heeft het nieuws 37.000 upvotes. Zo simpel als de cijfers gebracht worden, zijn ze echter niet, geeft zelfs het analyticsbureau toe.... Read more »
 • Postfix 3.6.0
  Versie 3.6.0 van Postfix is uitgekomen. Postfix is een door de Nederlander Wietse Venema ontwikkelde mail server, als alternatief voor Sendmail. Het is ontwikkeld met snelheid en veiligheid in gedachten, maar ook een eenvoudige bediening. Op deze pagina is een schat aan informatie over het programma te vinden. De belangrijkste... Read more »
 • Stadia op Chromecast Ultra krijgt mogelijk betere support 3rd-party-controllers
  Google gaat het straks mogelijk makkelijker maken om met third-party controllers op Stadia te spelen met de Chromecast Ultra. Nu kan dat ook al met 'Tandem Mode', maar het bezit van een Stadia-controller is daarbij nog verplicht.... Read more »
 • Wine 6.8
  Er is met versienummer 6.8 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD, Solaris en macOS te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee... Read more »
 • mIRC 7.65
  Er is een nieuwe uitgave van irc-client mIRC verschenen. Met dit programma is het mogelijk om via verschillende kanalen en servers met elkaar te chatten, maar ook om via 'direct client-to-client' bestanden naar elkaar te sturen. Verder kunnen scripts worden gedraaid om bijvoorbeeld het beheren van kanalen eenvoudiger te maken.... Read more »
  +

  RTL Nieuws

 • Thomas en Roy winnen LEGO Masters: 'Winst was zo'n verrassing'
  In de finale van 'LEGO Masters' hebben we gisteravond dat niet Nederland, niet Vlaanderen, maar Nederland én Vlaanderen met de prijs naar huis ging. Het Nederlands-Vlaamse koppel Thomas (29) en Roy (33) mogen zichzelf namelijk de nieuwe LEGO Masters noemen. RTL Boulevard sprak met de twee mannen.... Read more »
 • Eindelijk zomers warm: 'Jammer dat we om 18.00 uur dicht moeten'
  Sinds de terrassen weer open mochten, heeft de horeca een paar druilerige dagen te verbijten. Maar na een paar onweersbuien getackeld te hebben, is het deze middag eindelijk zomers warm. Horecaondernemer Pieter Kors hoopt alsnog op een vol terras.... Read more »
 • Opnieuw lichte daling coronapatiënten op intensive cares
  Het aantal coronapatiënten op de intensive cares in de Nederlandse ziekenhuizen is opnieuw licht afgenomen. Vandaag liggen 767 coronapatiënten op de ic’s, 11 minder dan de 778 de dag ervoor. Verder in dit liveblog: de Europese Unie gaat de contracten met AstraZeneca niet verlengen en stopt met het bestellen van... Read more »
 • Emotionele Robben: dit is wat ik wilde
  Arjen Robben was zondag geëmotioneerd toen hij voor de camera van ESPN mocht terugblikken op de 4-0-overwinning van zijn FC Groningen in en tegen Emmen. De oud-international, die afgelopen zomer een jaar nadat hij gestopt was zijn rentree aankondigde, had eindelijk ervaren waar het hem om te doen was geweest.... Read more »
 • 'Politie voorkwam aanvaringen tussen supporters rond Klassieker'
  De politie heeft in aanloop naar de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax op meerdere plaatsen in het land vandaag aanvaringen tussen 'verschillende supportersgroepen' weten te voorkomen.... Read more »
 • Irene Moors over carrière: 'Ik durf meer dankzij Carlo'
  Met dank aan haar tv-maatje Carlo Boszhard (51) heeft Irene Moors (53) naar eigen zeggen veel meer durven doen dan ze misschien zelf had gedaan. Dat vertelt de presentatrice aan dj Lex Gaarthuis (37) in de podcast van het Radioprogramma 'De 10 Van'.... Read more »
 • Minuut stilte voor overleden Weylandt voor start Girorit
  De tweede rit van de Giro is zondag van start gegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Wouter Weylandt. De Belgische renner overleed precies tien jaar geleden op 26-jarige leeftijd tijdens een etappe in de Ronde van Italië.... Read more »
  +

  Dagblad de West

 • Dispensatienummers alleen voor spoedaanvragen beschikbaar
  De dispensatienummers 8151555 en 8413535 zijn enkel en alleen voor spoedgevallen beschikbaar. Het komt voor dat burgers tijdens de lockdownperiode, Inspecteur Deekman van het COVID -19 Coördinatieteam binnen het Korps Politie Suriname (KPS), benadrukt dat dit niet de bedoeling is. Zij vraagt de samenleving deze mobiele nummers alleen voor spoedgevallen... Read more »
 • Werkgroep Implementatie Industriële Hennepteelt geïnstalleerd
  De productie van industriële hennep kan leiden tot een nieuwe vorm van industrie en daarmee de economische ontwikkeling van ons land. President Chandrikapersad Santokhi heeft op vrijdag 7 mei, de Presidentiële Werkgroep Implementatie Industriële Hennepteelt geïnstalleerd. De bestanddelen van industriële hennep worden voor verschillende toepassingen gebruikt. Enkele voorbeelden zijn: het... Read more »
 • Nationale Veiligheidscommissie geïnstalleerd
  President Chandrikapersad Santokhi heeft op vrijdag 7 mei op het Kabinet van de President, de Nationale Veiligheidscommissie geïnstalleerd. Het staatshoofd is voorzitter van de commissie en vicepresident Ronnie Brunswijk ondervoorzitter. De president is constitutioneel primair verantwoordelijk voor de bescherming van de soevereiniteit en de binnenlandse veiligheid van de Republiek Suriname.... Read more »
 • President installeert Administratief Beroepsinstituut
  In het kader van de staats- en bestuursrechtelijke rechtsbescherming, heeft elke persoon op het grondgebied van de Republiek Suriname, het recht om in administratief beroep te gaan bij de president van de Republiek Suriname. Als gevolg hiervan is het noodzakelijk gebleken, dat de president van de Republiek Suriname als administratieve... Read more »
 • President installeert Stuurgroep Alcoa/Suralco
  President Chandrikapersad Santokhi heeft op op vrijdag 7 mei op zijn kabinet, de Presidentiële Stuurgroep Alcoa/Suralco geïnstalleerd. Met de instelling van deze Presidentiële Commissie Alcoa/Suralco Stuurgroep, wordt de Onderhandelingscommissie Bauxiet Industrie ook formeel ontbonden. De werkzaamheden van de stuurgroep hebben een intensief karakter en zijn van belang voor de economische... Read more »
 • Steeds nieuwe grondaanvragen door ontoegankelijkheid reeds verkregen gronden
  Minister Diana Pokie van Grond- en Bosbeheer zei eergisteren in het parlement, dat het gronduitgiftebeleid van het ministerie gestoeld is op het principe dat elke burger recht heeft op een stuk grond. De minister deelde mee, dat er tal van verkavelingsprojecten zijn die met ontsluitingsproblemen kampen. “De gronden moeten we... Read more »
 • HAÏTIAANSE LANDBOUWPROJECTEN EN DE MISDAAD
  De afgelopen week struikelden we over een bericht gepubliceerd in een lokale krant, dat de vele honderden Haïtianen die in de afgelopen maanden in het geniep door de SLM naar Suriname werden vervoerd en waar zeker één ministerie goed van op de hoogte was, naar Suriname kwamen om ingezet te... Read more »
  +

  Mediacourant.nl

 • Nick Schilder wil ‘irritant’ haardvuur uit SBS 6-show slopen
  Onmogelijke Duetten© SBS 6 Het is Nick Schilder opgevallen dat veel kijkers het haardvuur in zijn nieuwe SBS 6-show Onmogelijke Duetten erg vervelend vinden. Misschien moet dat er volgend seizoen maar uit, zegt hij op NU.nl. Onmogelijke Duetten, waarin BN’ers in duet gaan met dode of andere onbereikbare wereldsterren, is... Read more »
 • Meningsverschil tussen Beau van Erven Dorens en maker Lucky TV
  Beau van Erven Dorens en Sander van de Pavert© RTL Beau van Erven Dorens en Sander van de Pavert, de man achter Lucky TV, hadden eind maart een meningsverschil met elkaar over de Bilal Wahib-rel. De heren werden het niet eens met elkaar. Bilal Wahib raakte eerder dit jaar in... Read more »
 • Patty Brard: ‘Smet op mijn bruiloft door Bridget Maasland’
  Bridget Maasland en Patty Brard© RTL, SBS Patty Brard neemt het Bridget Maasland kwalijk dat er door de slipjesrel zo’n smet op haar huwelijksfeest is gekomen. Het lijkt nu net alsof het een ordinaire avond was, klaagt de tv-diva. Bridget was eind 2019 in alle staten toen Evert Santegoeds van... Read more »
 • Kamerboerin te dik voor Eurovisie Songfestival, slaat uitnodiging af
  Caroline van der Plas© RTL Kamerboerin Caroline van der Plas slaat de uitnodiging om het Eurovisie Songfestival bij te wonen af. De politica voelt zich niet welkom als vrouw met overgewicht. Dat laat ze weten op Twitter. Het Songfestival zal worden bijgewoond door duizenden mensen en dat kan alleen onder... Read more »
 • Aran Bade bewijst: coronabubbel Songfestival is wassen neus
  Aran Bade© RTL Boulevard De Songfestival-coronabubbel is een wassen neus. RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade stond gisteren gewoon aan de desk van de showrubriek, terwijl hij dagelijks dichtbij de kandidaten komt. Het is de bedoeling dat alle kandidaten die meedoen aan het Eurovisie Songfestival én hun teams de komende weken in... Read more »
 • Angela de Jong hakt knoop door: wordt ze hoofdredacteur van het AD?
  Angela de Jong© RTL Angela de Jong reageert op alle speculaties over het hoofdredacteurschap van het AD. Treedt ze in de voetsporen van haar baas Hans Nijenhuis, die een stapje terugdoet? De opiniediva laat van zich horen. Hans Nijenhuis is zichzelf al de hele week op de borst aan het... Read more »
 • Lego Masters-finale houdt nieuwe tv-show Gerard Ekdom klein
  Lego Masters© Nick van Ormondt De kijkcijfers van zaterdag 8 mei 2021 (SKO) – De grote finale van Lego Masters was gisteren het meest bekeken programma op prime time. RTL 4 hield daarmee de SBS 6-show van Gerard Ekdom klein. Het tweede seizoen van Lego Masters is ten einde gekomen... Read more »