+

  Regio Purmerend

 • Politie zoekt getuigen gewelddadige beroving Saarland Weidevenne
  Purmerend – Op dinsdagochtend rond 04:00 heeft een gewelddadige beroving plaatsgevonden aan het Saarland in Purmerend. Hierbij is een slachtoffer lichtgewond geraakt. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Nadat de slachtoffers thuiskwamen van een familiebezoek, werden zij opgewacht door drie mannen die hun onder bedreiging van een... Read more »
 • Woning aan de Rijnstraat op last van burgemeester voor drie maanden gesloten
  Purmerend – De woning aan de Rijnstraat waar al meerdere incidenten zijn geweest, wordt door de burgemeester voor drie maanden gesloten. Bij de woning zijn al verschillende incidenten geweest waaronder een brandbom tegen de gevel en is onlangs de woning beschoten. “Deze incidenten zijn een gevaar voor de openbare orde”,... Read more »
 • Column van Tor Narra: Continuïteit en macht!
  Purmerendse ambtenaren die zich in 2015 verzetten tegen sektarische religieuzelevensbeschouwingen moesten het veld ruimen. Zij werden door voormalig burgemeester Bijl opgespoord, belasterd en met geheimhoudingsverklaringen afgekocht. Daarmee kwamen de onzuivere praktijken waartegen zij zelf in opstand kwamen in de doofpot terecht. Ik heb uiteraard zo mijn mening over deze mensen... Read more »
 • Woning aan de Rijnstraat beschoten, getuigen gezocht
  Purmerend – In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 november rond 04.00 uur is een woning aan de Rijnstraat beschoten. Niemand raakte hierbij gewond. Wel raakte een woning beschadigd. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. De politie ontdekte in de woning meerdere kogelgaten en vond hulzen op... Read more »
 • Tot 18 jaar cel geëist wegens overval waardetransport waarbij gericht op politie werd geschoten
  Het OM heeft gisteren achttien jaar cel geëist tegen zeven mannen die verdacht worden van de overval op een waardetransport en een bedrijf in edelmetaal in Amsterdam-Noord op 19 mei 2021. Ook worden zij ervan verdacht tijdens hun vlucht in Broek in Waterland gericht op de politie te hebben geschoten.... Read more »
 • Purmerend: Tweetal mishandelt slachtoffer om horloge [video]
  Purmerend – Net toen een 69-jarige man in zijn auto wilde stappen, werd hij overrompeld door twee onbekende mannen. Ze spoten pepperspray in zijn gezicht en wisten hem zijn gouden Rolex horloge afhandig te maken. Het programma Opsporing Verzocht van AVROTROS maakte dit vanavond bekend. Van de daders zijn duidelijke... Read more »
 • Per 1 januari 2023 verbod op lachgas
  Regionaal – Het lachgasverbod wordt van kracht per 1 januari 2023. Vanaf die datum staat lachgas op lijst II van de Opiumwet, wat betekent dat het dan onder andere verboden wordt om lachgas binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te verkopen of te hebben. Het doel van... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Sint bezoekt De Klup in Barneveld
  [BARNEVELD] Afgelopen zaterdag verblijdden Sint en zijn Pieten de mensen van De Klup in Barneveld met een bezoek.... Read more »
 • Miniboeldag brengt € 4000 op voor goede doelen
  [VOORTHUIZEN] De miniboeldag van de Gereformeerde Kerk in Voorthuizen heeft op de laatste zaterdag van november 4.000 euro opgebracht.... Read more »
 • Deze JFC’ers doen mee aan de ‘Veggie Challenge’
  [BARNEVELD] Een maand lang door het leven gaan als flexitariër, vegetariër of zelfs (bijna) veganist: vijfentwintig medewerkers van het Johannes Fontanus College gingen de uitdaging aan. Net als acht andere organisaties uit de Regio Foodvalley nam de Barneveldse middelbare school deel aan de ‘Veggie Challenge’. Met nog een paar dagen... Read more »
 • Motorrijder loopt beenletsel op bij ongeval
  [KOOTWIJKERBROEK] Bij een ongeval tussen een motor en een auto is een motorrijder gewond geraakt.... Read more »
 • ‘Heitje voor een karweitje levert veel méér op’
  [BARNEVELD] Barneveldse jongeren die wat willen bijverdienen met huishoudelijke klussen, kunnen zich aanmelden bij een nieuw platform. YoungWorks brengt lokaal vraag en aanbod bij elkaar. Mede-oprichter Jesse van de Kuilen (19) uit Voorthuizen vertelt: ,,Mijn missie is om jongeren een positieve bijdrage te laten leveren aan de maatschappij.’’... Read more »
 • Wethouder Hans van Daalen neemt afscheid: ‘Ik was jong, maar niet onervaren’
  [BARNEVELD] Het koperen jubileum heeft hij nét kunnen aantikken. Na 12,5 jaar plus enkele dagen wethouderschap, verlaat Hans van Daalen de gemeente Barneveld. Vanaf 1 december is hij de nieuwe burgemeester van de gemeente Ermelo. Tijd om terug te blikken op toch wel roerige tijden.... Read more »
 • Incompleet Simplex/SSS pakt volle winst in Steenderen
  [BARNEVELD] Een incompleet Simplex/SSS is er in geslaagd om 5 punten mee naar Barneveld te nemen. In Steenderen won SSS verdiend met 0-4 en dat gaf toch een lekker gevoel na de verloren wedstrijden tegen Dynamo en WSV. ,,Er was goeie energie, veel enthousiasme en we zijn er volle bak... Read more »
  +

  Zwarte Water Krant

 • Proef met competentietest voor werkzoekende senioren
  Werkzoekende senioren de kans bieden hun vaardigheden te laten zien voordat ze ergens solliciteren. Dat is de kern van een nieuwe pilot, waarbij senioren gratis een competentietest kunnen doen voordat ze reageren op een vacature. Dit moet voorkomen dat werkgevers oudere werkzoekenden al bij voorbaat afwijzen vanwege enkel hun leeftijd.... Read more »
 • Hoe krijg ik 190 euro korting op mijn energierekening?
  Hoe u de 190,00 euro korting op uw energierekening in november en december krijgt, hangt af van uw energieleverancier. U kunt dit niet zelf bepalen. Uw energieleverancier kan op vijf verschillende manieren de 190,00 euro korting per maand aan u betalen.... Read more »
 • Leger des Heils collecteert in Zwartewaterland
  In de week van 27 november t/m 3 december 2022 gaan de collectanten van het Leger des Heils de straat weer op voor de landelijke collecte. In het hele land wordt geld opgehaald voor hulp aan kwetsbare mensen. De opbrengst van de collecte is bestemd voor het buurtwerk van de... Read more »
 • Verkeersveiligheidscampagne MONO op Agnieten College Zwartsluis
  ... Read more »
 • Meer dan dertig taalvrijwilligers bij Bibliotheek Zwartewaterland
  Wie moeite heeft met basisvaardigheden zoals de Nederlandse taal, rekenen en digitale vaardigheden kan terecht bij het Taalhuis van de Bibliotheek. Door de inzet van tientallen taalvrijwilligers kunnen taalvragers hun woordenschat uitbreiden, maar ook oefenen in spreken, lezen en schrijven. Sinds vrijdag 19 november zijn er opnieuw 8 taalvrijwilligers gecertificeerd!... Read more »
 • In een uur tijd alles weten over het verduurzamen van...
  In een uur tijd alles weten over het verduurzamen van de woning? Kijk dan naar het nieuwe webinar van de gemeente Zwartewaterland. Woningeigenaren zien daarin hoe ze de energierekening omlaag kunnen krijgen.... Read more »
 • Vier energiecoaches aan de slag in Zwartewaterland
  Henk Hoogeboom, Klaas Henk van der Steege en Wouter van de Lustgraaf uit Hasselt en Genemuidenaar Wichem Westhoff zijn de eerste energiecoaches van de gemeente Zwartewaterland. Ze gaan inwoners tips en adviezen geven die de energierekening omlaag brengen. Wethouders Harrie Rietman en Jan van der Poel reikten hen maandag certificaten... Read more »
No RSS Item

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws