+

  Regio Purmerend

 • Pinners plunderen rekening van bejaarde vrouwen, politie vraagt om informatie
  Purmerend – Wie herkent deze mannen op de beelden? Zij pinnen allebei bij de geldautomaat op het John. F. Kennedyplein met een pinpas die is weggenomen door een listige spoofing truc. De politie wil graag weten wie deze verdachte fraudeurs zijn. Beide hebben een aanzienlijk geldbedrag gepind van de rekening... Read more »
 • Kat aangetroffen in dichtgeplakte doos op bankje in Weidevenne: wie heeft info?
  Purmerend – De politie kreeg zondag 16 januari een melding van de dierenambulance dat er een kartonnen wijndoos was aangetroffen op een bankje bij de Barcelonahaven, met hierin een levende kat. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de kat... Read more »
 • Sporting de Gors stopt ermee, 38 sociale huurwoningen op deze locatie
  Purmerend – De gemeente en woningcorporatie Rochdale hebben overeenstemming bereikt over de bouw van 38 sociale huurwoningen (appartementen) op de locatie van Sporting De Gors aan de Lisdoddestraat 40 in de Gors  Zuid. Rochdale werkt de plannen nu verder uit. Rond de zomer informeert Rochdale omwonenden over de uitwerking van... Read more »
 • Eenzijdig ongeval kruispunt Jan Blankenbrug Purmerend – bestuurder dronk te veel
  Purmerend – Even voor half elf kwam er een melding binnen van een ongeval op het kruispunt van de Jaagweg en de Azielaan. Het betrof een eenzijdig ongeval. Twee eenheden politie waren snel op de plaats van het ongeval. Zowel de bestuurder als zijn bijrijdster bleven ongedeerd. Een blaastest wees... Read more »
 • Politie zoekt pinner “pinpas verkregen via bankhelpdeskfraude”
  Purmerend – De politie is op zoek naar deze man. De man heeft op 30 augustus 2021 gepind met een gestolen pinpas op twee locaties in Purmerend. De pinpas werd verkregen via bankhelpdeskfraude. De gedupeerde werd door een zgn ‘medewerker van de fraudehelpdesk van de bank’ gebeld met de mededeling... Read more »
 • Na burgemeesters laten nu ook GGD-directeuren van zich horen: quarantaine regels moeten versoepelen
  Regionaal – Vorige week gaven de burgemeesters een duidelijk signaal af aan Den-Haag. Vandaag is het de beurt van de GGD-directeuren. Ze maken zich ernstig zorgen over de gevolgen die de huidige quarantaineregels op de jongeren hebben. Ze pleiten collectief voor een versoepeling. Lees hieronder de brief van de directeuren.... Read more »
 • Pasjessysteem voor ondergrondse containers gekraakt “De afvalpas is zo te kopiëren”
  Purmerend – Op steeds meer plekken zijn pasjes nodig om de ondergrondse containers van de gemeente Purmerend te openen. Deze persoonlijke afvalpas blijkt echter kinderlijk eenvoudig te kraken, waardoor iedereen toegang kan krijgen tot de containers. Uit onderzoek van Regio Purmerend blijkt tevens dat de gekopieerde afvalpassen worden verkocht aan inwoners... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Aantal Barneveldse coronabesmettingen loopt op
  [BARNEVELD] In totaal 777 inwoners in de gemeente Barneveld werden de afgelopen week positief getest op corona. Daarmee neemt het aantal besmettingen verder toe, net als ook landelijk het beeld is. Vorige week was er nog sprake van 472 Barneveldse besmettingen in één week tijd.... Read more »
 • Gewonden en ravage door ongeval met drie auto’s in Voorthuizen (update)
  [VOORTHUIZEN] Door een ongeluk, waarbij drie auto’s waren betrokken, is er dinsdagavond een ravage ontstaan op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen. Ter hoogte van de Polleveenseweg kwamen de voertuigen met elkaar in botsing. Eén auto belandde op z’n zijkant in de sloot. De Apeldoornsestraat werd volledig afgesloten. De brandweer en drie... Read more »
 • Hartverwarmend: patiënt mag na 80 dagen op IC even piano spelen
  [EDE] Een prachtig beeld en geluid vandaag in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Daar ging voor een ernstig zieke patiënt een wens in vervulling.... Read more »
 • LTO over vogelgriep: ‘Het is net als de lotto, je weet het nooit zeker’
  [BARNEVELD/EDE] Met een recente uitbraak van het vogelgriepvirus bij een eendenbedrijf tussen Lunteren en Ede, komt het voor pluimveehouders zeer gevreesde virus plots een stuk dichterbij. ,,En tegelijkertijd ook weer niet, want de dreiging is eigenlijk gelijk gebleven. Feitelijk gezien is het nu de lotto: krijg je het wel of... Read more »
 • ‘Het Schaffelaartheater is er voor ons allemaal’
  [BARNEVELD] Het Barneveldse Schaffelaartheater moet het hoofd zelf boven water zien te houden, vindt de SGP. Verlaag het subsidiebedrag zo veel als mogelijk en geef het gebouw een naam die een bredere doelgroep aanspreekt, zoals Het Cultuurplein, stelt de partij in haar verkiezingsprogramma. De stellingname wekt bij alle andere partijen... Read more »
 • ‘Bouw appartementen en supermarkt Wekerom gaat door’
  [WEKEROM] ,,De bouw van 32 appartementen en een supermarkt in Wekerom gaat zeker door”, laat ontwikkelaar Arno Thomassen weten. De enige supermarkt die het dorp kent, gaat zeker niet verloren. ,,De vraag is alleen onder welke formule straks in de nieuwbouw wordt doorgegaan. We zitten vol in de onderhandelingen, dat... Read more »
 • Bets en Dik Joosten 60 jaar getrouwd
  [VOORTHUIZEN] Bets (80) en Dik (84) Joosten-de Rooij ontmoetten elkaar voor het eerst bij de wandelsport van de natuurvrienden in Ede. ,,Daar zijn we verliefd geworden’’, vertelt Bets. ,,Gelijk, het was liefde op het eerste gezicht.’’... Read more »
  +

  Zwarte Water Krant

 • Kabinet: Meeste locaties weer open onder voorwaarden
  'De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren. Daarnaast mogen sportwedstrijden buiten eigen clubverband... Read more »
 • Rijkswaterstaat: Plannen voor luwtezones in Zwarte Water
  ... Read more »
 • Nieuwe toeristische bewegwijzering in buitengebied van Hasselt
  ... Read more »
 • LAKS meer dan verheugd over nieuws eindexamens
  Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is ontzettend blij met het nieuws dat leerlingen dit jaar gebruik kunnen maken van de zogeheten 'duimregeling.' Deze houdt in dat eindexamenkandidaten na hun examens een vak kunnen wegstrepen, mits ze daardoor slagen. Op die manier telt hij niet mee met de slaag-zak regeling.... Read more »
 • 'Extra aanpassing eindexamen voor middelbare scholieren'
  ... Read more »
 • Mag je fietsen op de Veerweg in Genemuiden?
  Veilig Verkeer Nederland heeft in het afgelopen jaar meldingen ontvangen van inwoners uit de gemeente Zwartewaterland van gevaarlijke verkeerssituaties. In opdracht van het ROV Oost Nederland ontwikkelt Veilig Verkeer Nederland instrumenten om zelf iets te doen aan de verkeersveiligheid in de buurt.... Read more »
 • Online informatiesessies werkzaamheden N760 Genemuiden-IJsselmuiden
  De provincie Overijssel houdt op dinsdagmiddag 1 februari 2022 online informatiesessies over de werkzaamheden aan de provinciale weg N760 Genemuiden-IJsselmuiden. De informatiesessies zijn bedoeld voor de inwoners van IJsselmuiden en Grafhorst en voor de inwoners van de Kamperzeedijk kernen en Genemuiden. De provincie gaat vanaf het najaar 2022 werkzaamheden uitvoeren... Read more »
  +

  Den Haag FM

 • VideoRapmuziek helpt ex-verslaafden clean blijven: ‘Ik voel me nu tien keer beter’
  Jayjay was jaren verslaafd aan alcohol en cocaïne. Hij is nu zes maanden clean. 'Daar ben ik heel erg trots op. Voor die zes maanden was ik een puinhoop.' Stichting Niet Alleen helpt hem nu om met zijn gevoelens om te gaan door middel van rap.... Read more »
 • Brandweer zoekt personeel: ‘Iedereen kan een brandweerman- of vrouw zijn’
  De brandweer in Den Haag is hard op zoek naar nieuwe mensen. 'Iedereen kan een brandweerman of -vrouw zijn', vertelt brandweerman Jean-Marick Servani. Hij en Lucien Groenewegen (directeur Brandweerzorg) vertellen in Haags Bakkie over hun werk.... Read more »
 • Ondergrondse garage Apeldoornselaan kan toch open blijven: gemeente vindt oplossing
  De volautomatische autoberging onder de Apeldoornselaan kan toch open blijven. Het stadsbestuur doet een aanvraag voor een investeringskrediet van 4,6 miljoen euro en daarnaast kunnen de jaarlijkse kapitaallasten van 376.000 euro worden betaald uit een bestaand potje. Zo hoeft de ondergrondse garage niet dicht en kunnen omwonenden hun auto’s onder... Read more »
 • ADO stijgt naar derde plaats na winst op Excelsior
  ADO Den Haag heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen van de Keuken Kampioen Divisie. Dat schrijft mediapartner Omroep West. In Rotterdam werd Excelsior met 2-3 verslagen, waardoor ADO stijgt naar de derde plaats op de ranglijst. Doelman Hugo Wentges maakte al vroeg in de wedstrijd... Read more »
 • Horeca en culturele sector weer open? Volg de coronapersconferentie bij Den Haag FM
  Onder voorwaarden mag de culturele sector, evenals de horeca en bioscopen, weer open. Ook evenementen mogen, met strenge voorwaarden, weer georganiseerd worden. Dat zijn de versoepelingen die premier Mark Rutte (VVD) en coronaminister Ernst Kuipers (D66) dinsdagavond zullen aankondigen. De persconferentie is dinsdagavond te volgen op deze site en het... Read more »
 • Hart voor Den Haag hoopt met burgerinitiatief op behoud Bronovo ziekenhuis
  Met het burgerinitiatief ‘Houd ziekenhuis Bronovo open’ wil Hart voor Den Haag/ Groep de Mos dat er in de Tweede Kamer wordt gesproken over het openhouden van het ziekenhuis. Met een burgerinitiatief kan een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer worden gezet, daarvoor zijn wel 40.000 steunbetuigingen nodig.... Read more »
 • Aantal besmettingen stijgt in Den Haag tot 13.198, derde week van het jaar kent minder ziekenhuisopnames (28)
  In de derde week van het jaar er in onze stad 13.198 nieuwe besmettingen en 28 ziekenhuisopnames geregistreerd. Het aantal besmettingen ligt opnieuw hoger dan een week eerder, toen werden er 8.442 geteld. Dat valt op te maken uit het coronadashboard van GGD Haaglanden. In deze week was er sprake... Read more »
(Bezocht 1.353 times, 1 visits today)

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws