+

  Regio Purmerend

 • Rechtbank Amsterdam verklaart BCC failliet
  Amsterdam – De rechtbank in Amsterdam heeft gisteren het faillissement van BCC, de bekende elektronicaketen met zo’n zestig winkels, officieel verklaard. Deze sombere aankondiging komt na een periode van financiële moeilijkheden voor het bedrijf, waarvan vorige week al tekenen zichtbaar waren toen BCC uitstel van betaling aanvroeg. De problemen voor... Read more »
 • Auto tijdens harde regenval tegen vangrail A7 gereden
  Purmerend – Vrijdagavond is een automobilist tegen de vangrail gebotst. Dit gebeurde op de A7 bij Purmerend-Zuid. Rond half tien, tijdens extreem harde regen, ramde de auto de vangrail. Bij het eenzijdige ongeval raakte de bestuurder niet gewond, zo bleek nadat de ambulance hem controleerde. De dure BMW is vermoedelijk... Read more »
 • Zeker 15 auto’s vernield in Broek in Waterland
  Broek in Waterland – In Broek in Waterland zijn in de omgeving van het Havenrak / Jaagweg in de nacht vrijdag op zaterdag meerdere voertuigen vernield. Agenten kregen rond 01.30 uur de melding. Er werden ongeveer vijftien voertuigen met schade aangetroffen; het gaat vooral om vernielde spiegels. Autobezitters kunnen online aangifte... Read more »
 • Verzekeringsgeld senioren blijft uit na schade door ondergelopen parkeergarage Purmerend
  Purmerend – Ouderen die begin augustus hun auto’s onder water zagen staan in de parkeergarage van het seniorencomplex in Purmerend, krijgen voorlopig geen geld van verhuurder Intermaris. De verhuurder schrijft in een brief naar de bewoners dat er door de extreme regenval sprake is van overmacht en ze dus niet... Read more »
 • Meld Misdaad Anoniem en gemeente roepen ouders en professionals op om in actie te komen
  Purmerend – Ook Purmerend blijft helaas niet gespaard blijft van de schaduwzijden van de moderne samenleving. Jeugdcriminaliteit, met al haar verontrustende facetten, is een probleem dat onze gemeenschap niet onberoerd laat. Daders en slachtoffers worden steeds jonger. Incidenten waarbij minderjarigen zijn betrokken komen de laatste tijd steeds vaker voor binnen... Read more »
 • Bierbrouwerij uit 1640 ontdekt in Purmerend: “Het is een unieke vondst”
  Aan de Beemsterburgwal in Purmerend stuitten archeologen tijdens een bodemonderzoek voor nieuwbouw op bierbrouwerij de Dubbele Arent uit 1640. Dat die brouwerij had bestaan was bekend, maar nu is ook duidelijk waar het gebouw stond.  Middenin het oude centrum van Purmerend is inmiddels een flinke bouwput zichtbaar. “We zijn hier... Read more »
 • Grote veranderingen in parkeerbeleid Purmerend Centrum en Stationsbuurt vanaf 2024
  Purmerend – Het stadscentrum en de stationsbuurt van Purmerend staan op het punt om aanzienlijke veranderingen te ondergaan wat betreft parkeren vanaf 1 januari 2024. Deze wijzigingen zijn voorgesteld en zullen ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering op 2 november. Binnenkort zal de langverwachte opening van... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Hengelwedstrijd bij bosven op schietkamp: 'Je moet denken als een vis'
  [HARSKAMP] Vissen is een mannenbezigheid, ook bij de Harskampse hengelsportvereniging De Goudwinde. Vorige week zaterdag hield de vereniging een wedstrijd op haar thuisbasis, de Rosfles op het terrein van het infanterieschietkamp.... Read more »
 • 'Betrokken bij hoogte- en dieptepunten in het leven van mensen'
  [VOORTHUIZEN] Van boer tot kerkelijk werker, het lijkt een hele stap. Gerrit Westerlaken maakte die ommezwaai, nadat hij eerder theologie had gestudeerd. En eigenlijk vindt hij dat niet zo vreemd. De profeet Amos, een van de 'kleine profeten' uit het Oude Testament, was immers ook schapenfokker en vijgenkweker.... Read more »
 • Achterveld begint met een 'tienklapper'
  [ACHTERVELD] Zelden zal een ploeg overtuigender aan het nieuwe seizoen zijn begonnen dan Achterveld. In Amersfoort werd HVC met maar liefst 10-3 verslagen. Bas van Ruitenbeek was de grote man bij de oranje-witten. De jonge aanvaller zorgde voor de eerste, tweede en vierde treffer van Achterveld. De 1-3 kwam uit... Read more »
 • VVOP op individuele klasse geklopt door Nieuw Utrecht: 1-3
  [VOORTHUIZEN] De terugkeer van VVOP in de tweede klasse was niet zoals gehoopt. Op eigen veld werd met 1-3 verloren van Nieuw Utrecht. Kansloos waren de Voorthuizenaren absoluut niet, de individuele klasse van de bezoekers gaf de doorslag.In de 56e minuut zorgde invaller Philip Geurts voor de 1-1, na een... Read more »
 • Dani van de Pol offert zich op bij Terschuurse Boys en pakt drie punten met handsbal
  [TERSCHUUR] Vijf minuten voor rust maakte Dani van de Pol bewust hands. Het kostte de doelman van Terschuurse Boys de rode kaart, maar leverde zijn ploeg uiteindelijk wel de overwinning op.... Read more »
 • SDV Barneveld verslaat ook Heino en boekt daarmee derde overwinning op rij
  [BARNEVELD] Makkelijk ging het allerminst, maar na 90 minuten zwoegen en strijden stapten de spelers van SDV Barneveld wel met een 2-0 overwinning op Heino van het veld.... Read more »
 • Teleurstellende nederlaag zwak ODIK
  [BARNEVELD] De tweede thuiswedstrijd van ODIK in de Hoofdklasse is op een flinke teleurstelling uitgelopen. In Barneveld was Synergo met 5-11 te sterk voor de ploeg van trainer Ruud van de Hoef.... Read more »
  +

  Zwarte Water Krant

 • Drumband Hasselts Fanfare wint 'European Open Championships 2023' in Rastede
  Drumband Hasselts Fanfare heeft afgelopen weekend de titel weten binnen te slepen tijdens de 'European Open Championships' in Rastede. De muzikanten ontvingen 83,17 punten van de vakjury.... Read more »
 • Eerste Open Bedrijvendag Hasselt op 30 september 2023
  ... Read more »
 • Wet toekomst pensioenen in werking
  Per 1 juli 2023 treedt de Wet toekomst pensioenen in werking. Daarmee begint een overgangsfase van enkele jaren waarin werkgevers en werknemers met elkaar afspraken gaan maken en pensioenuitvoerders deze afspraken gaan uitvoeren. Tijdens deze overgangsfase is het van belang dat mensen goede uitleg krijgen over wat er hetzelfde blijft... Read more »
 • Gemeenteraadsvergadering Zwartewaterland
  De gemeenteraad vergadert als regel tweemaal per maand op donderdagavond in het gemeentehuis in Hasselt. De eerstvolgende raadsvergadering is donderdag 22 juni 2023. De stukken voor deze vergadering zijn digitaal beschikbaar. U kunt deze vergadering ook fysiek bijwonen, vanaf 19.00 uur op de publieke tribune.... Read more »
 • Zwartewaterland zoekt in samenwerking naar mogelijkheden voor opwek van wind en zon
  De klimaatcrisis en de noodzaak om op korte termijn volledig over te stappen op duurzame energiebronnen stelt Nederland voor een enorme opgave. Dat geldt ook voor Zwartewaterland. Maar hoe dan? Die vraag bestaat uit wel duizend andere vragen. Is een warmtepomp een goede investering? Hoe bepalen we eigenlijk waar we... Read more »
 • Vanaf 1 juli 2023 aanscherping energiesparingsplicht voor bedrijven en instellingen
  Energiebesparing is belangrijk om energiekosten te besparen, maakt Nederland minder afhankelijk van de import van fossiele brandstoffen en zorgt voor minder CO2-uitstoot. Veel bedrijven en instellingen zijn nu al verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die zich in vijf jaar of minder terugverdienen. Om het besparen van energie verder te... Read more »
 • Hassailt 2023 gaat door, ondanks tekort aan sponsorbijdrages
  Het is gelukt! Hassailt gaat door en vindt plaats van donderdag 27 juli t/m zondag 30 juli 2023. Het bestuur van het nautisch evenement laat in een reactie weten druk bezig te zijn met de afronding van het programma. Zodra dat klaar is, is deze te vinden op Hassailt.nl en... Read more »
No RSS Item