+

  Regio Purmerend

 • Frisdrank dief krijgt 1 jaar gevangenisstraf “voornamelijk blikjes Red Bull”
  Purmerend – Een Purmerender is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. De man zou in februari van dit jaar bij diverse supermarkten in Purmerend grote hoeveelheden frisdrank hebben gestolen. De man hield in februari... Read more »
 • 1,6 miljoen mensen voelden zich vorig jaar gediscrimineerd
  Regionaal – In 2021 zei 11 procent van de inwoners van Nederland van 15 jaar of ouder dat ze zich in de afgelopen twaalf maanden gediscrimineerd hebben gevoeld. Van de mensen met een Surinaamse of Nederlands-Caribische herkomst voelden zich ongeveer 30 procent gediscrimineerd en van degenen met een Marokkaanse herkomst... Read more »
 • Boeren bezetten distributiecentrum Plus Middenbeemster
  Middenbeemster – Na acties vanmorgen in de Zaanstreek, leek het rustig te blijven in Waterland. Zojuist hebben boeren in Middenbeemster echter de toegang van het distributiecentrum van Plus geblokkeerd. Een flink aantal tractoren staan voor de poort en verhinderen zo dat vrachtwagens het terrein kunnen verlaten of oprijden. De politie... Read more »
 • Zondag 10 juli is het feest in De Speelkraam: 10 jaar samen spelen
  Purmerend – Op zondag 10 juli is het zover: dan viert De Speelkraam in Purmerend haar jubileum: de speeltuin bestaat in 2022 alweer 10 jaar! Natuurlijk maken ze daar een bijzondere feestdag van. Het wordt een dag vol heerlijke activiteiten, waarmee de vrijwilligers terugkijken op feest-thema’s die in de loop... Read more »
 • Grote stroomstoring in postcodes 1442, 1447, 1448 en 1452
  Purmerend – 47 straten zijn sinds 11:45 uur getroffen door een stroomstoring. Een monteur is inmiddels onderweg, heeft Liander laten weten. In veel gevallen is er helemaal geen stroom. Sommige klanten hebben nog wel stroom in huis, maar zijn diensten zoals Ziggo uitgevallen. In de gebieden 1441 en 1448 duurt... Read more »
 • Ex-politieagent aangehouden voor witwassen van meer dan 4 miljoen euro
  Landsmeer – De politie en de FIOD hebben dinsdagochtend een man aangehouden voor ondergronds bankieren. Vermoedelijk heeft de man in een jaar tijd 4.2 miljoen euro verplaatst. Hij zit vast voor verhoor. De politie kwam de man op het spoor door ontsleutelde cryptocommunicatie data. Hieruit bleek dat de 32-jarige man... Read more »
 • Ongeval tussen bestelbus en EBS-bus
  Purmerend – Rond 11:20 uur kwam een bestelbus in botsing met een lijnbus van vervoerder EBS op de Jaagweg. Meerdere voertuigen van de politie kwamen naar de plek van het ongeval. Gelukkig bleef de schade beperkt tot blikschade. Geen van de inzittenden werd nagekeken door de ambulance. Ook het verkeer... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Automobilist rijdt door na aanrijding fietsster in De Valk
  [DE VALK] Een vrouw op een driewielfiets is dinsdagmiddag in De Valk aangereden door een personenauto. De bestuurder stopte in eerste instantie, maar reed toen door in de richting van Wekerom. De vrouw is na behandeling door ambulancepersoneel met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.... Read more »
 • Vierde nationale titel voor Flying Bikers Bos en Klinker
  [KOOTWIJKERBROEK] Guus Klinker en Anne Bos zijn afgelopen weekend Nederlands kampioen geworden in Uithoorn. Voor beide fietscrossers van Flying Bikes was het hun vierde nationale titel bij de KNWU.... Read more »
 • Barneveld plaatst drie slimme bandenpompen
  [VOORTHUIZEN] Bij autobedrijf CatsburgRuiter aan de Lange Zuiderweg in Voorthuizen staat sinds kort de eerste zogeheten slimme bandenpomp in de gemeente Barneveld. Later dit jaar volgen er nog twee van deze apparaten, in Barneveld en in Kootwijkerbroek. De pompen zijn gratis te gebruiken en zorgen er volgens de gemeente Barneveld... Read more »
 • Mogelijk Gelders spoeddebat over ‘Stroe City’
  [STROE/ARNHEM] Provinciale Staten in Gelderland houden woensdagmiddag mogelijk een spoeddebat over ‘Stroe City’, het provinciale ‘proefballonnetje’ voor de bouw van 25.000 woningen rondom het huidige Stroe. De Partij voor de Dieren dient hiertoe een verzoek in.... Read more »
 • Respectvolle ‘dialoogbijeenkomst’ over stikstof in Barneveld
  [BARNEVELD] Terwijl elders in het land verschillende distributiecentra werden geblokkeerd, kozen maandagavond ruim duizend betrokken ondernemers, boeren en andere belangstellenden ervoor om het gesprek aan te gaan over stikstof.... Read more »
 • Staatsbosbeheer doet aangifte vernieling natuur door protestboeren
  [STROE/RADIO KOOTWIJK] Staatsbosbeheer doet aangifte van vernieling tegen een groep boeren die maandag demonstreerde in de omgeving van Stroe en Radio Kootwijk. Daarbij zouden de boeren volgens Staatsbosbeheer een braakliggend stukje natuurgebied hebben platgereden en vernield. Ook zouden ze er mest hebben uitgereden.... Read more »
 • Barneveld start schoolcampagne tegen cybercriminaliteit
  [BARNEVELD] De gemeente Barneveld start in het nieuwe schooljaar met een grootscheepse campagne om leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs beter weerbaar te maken tegen internetcriminaliteit. Voor de basisscholen doet Barneveld mee met het programma HackShield. Leerlingen op de middelbare scholen kunnen meedoen aan een ‘serious game’ over cybercrime.... Read more »
  +

  Zwarte Water Krant

 • Genemuiden Kamerbreed staat in de steigers
  Het culturele evenement 'Genemuiden Kamerbreed', van muziek tot dans en beeldende kunst tot erfgoed, vindt plaats op zaterdag 17 september 2022. Op en rondom het Havenplein zijn (gratis) activiteiten, voor jong en oud.... Read more »
 • Bidstond in de Ontmoetingskerk van Hasselt
  ... Read more »
 • Gemeenteraadsvergadering Zwartewaterland
  De gemeenteraad vergadert als regel tweemaal per maand op donderdagavond in het gemeentehuis in Hasselt. De eerstvolgende raadsvergadering is donderdag 7 juli 2022. De stukken voor deze vergadering zijn digitaal beschikbaar. U kunt deze vergadering fysiek bijwonen. De vergadering zal ook live te beluisteren zijn via ZwartewaterFM en/of worden gestreamd.... Read more »
 • Raadsleden op de fiets door Hasselt
  De raadsleden en het college van B&W van Zwartewaterland fietsen dit jaar op drie momenten door de gemeente om zich te laten informeren over lopende projecten. De eerste fietstocht is vrijdag 8 juli in Hasselt. In het najaar zijn Genemuiden en Zwartsluis aan de beurt. Het eerste kernbezoek is voorbereid... Read more »
 • Echtpaar Van den Velde-Postma 50 jaar getrouwd
  Op donderdag 23 juni 2022 was het feest in huize Van den Velde-Postma. Het Hasselter echtpaar mocht de dag gedenken dat zij elkaar 50 jaar geleden het ja-woord gaven.... Read more »
 • Achtstegroepers maken kennis met Agnieten College
  De basisschooltijd voor veel achtstegroepers wordt binnenkort afgesloten. Schoolkampen, musicals en feestjes markeren het einde van een tijdperk. Woensdag 29 juni 2022 begon de kennismaking op de middelbare school aan de Rondweg met nieuwe klasgenoten en de nieuwe mentor op het Agnieten College van Zwartsluis.... Read more »
 • Nieuwe Energiewet wordt fundament van de energietransitie
  De nieuwe Energiewet wordt het wettelijke fundament van de energietransitie. Deze wet vervangt de huidige Gaswet en Elektriciteitswet 1998 en biedt een toekomstbestendig wetgevingskader voor de veranderende elektriciteits- en gasmarkt en energiesysteem. Het wetsvoorstel regelt bijvoorbeeld consumentenbescherming, biedt netbeheerders meer mogelijkheden om het volle elektriciteitsnet aan te pakken, biedt huishoudens... Read more »
  +

  TV - Vivat.be

 • Acht vermijdt platgetreden paden
  Digitaal televisiekijkend Vlaanderen en Brussel kan sinds 18 mei kijken naar de programma’s van ‘Acht’, de eerste digitale zender van Concentra die zich vooral toespitst op series, humor en documentaires. (un article de Vivat.be)... Read more »
 • Sound of Music komt naar België
  50 jaar nadat The Sound of Music voor het eerst te zien was op Broadway is de musical populairder dan ooit. Na de Britse en de Nederlandse televisie pakt nu ook VTM uit met Op zoek naar Maria, een heuse Idool voor de hoofdrol in een nieuwe Vlaamse uitvoering van... Read more »
 • Verovert Ronald Goedemondt na Nederland ook Vlaanderen?
  Ronald Goedemondt: de naam doet in Vlaanderen misschien nog geen belletje rinkelen maar de caberetier werkt hard om dat te veranderen. De show Dedication is regelmatig te zien in Vlaanderen, de dvd van Ze bestaan echt ligt in de winkels. (un article de Vivat.be)... Read more »
 • Grappige vrouwen!
  Waarom een aparte lijst van grappige vrouwen? Omdat ze anders geen kans zouden maken in een deftige rangschikking. Hoewel onderstaande dames toch al heel wat mannelijke collega's achter zich laten. (un article de Vivat.be)... Read more »
 • Stille Waters hebben mooie plekjes.
  Een uitstap naar de Scheldeoevers van +Klein-Brabant blijft je bij. Je staat perplex van de stilte, af en toe verstoord door de kreet van een opgeschrikte fazant. Op een dertigtal kilometer van Brussel en enkele pedaalslagen van Antwerpen. Vertrekpunt: het kerkje van Weert (Bornem). Met de wagen A12, afslag Sint-Niklaas,... Read more »
 • De Parendans, een boek over wellness in relaties
  In De parendans legt Jeff Hoeyberghs de biogrammatische wortels bloot van de liefde tussen man en vrouw. Hij keert terug naar de oertijd om ons gedrag vandaag te verklaren. (un article de Vivat.be)... Read more »
 • Mooi bloot, maar voor hoe lang?
  Mooi bloot: mooi op tv, maar wat gebeurt er daarna? (un article de Vivat.be)... Read more »

Pin It on Pinterest

Share This
Mijn Web Nieuws