+

  Regio Purmerend

 • Half miljoen huurders krijgen huurverlaging in juli “nieuwe, lagere huurprijs van 575 euro per maand”
  Regionaal – Huurders met een inkomen tot 120% van het minimum inkomen in een corporatiewoning krijgen uiterlijk per 1 juli 2023 een huurverlaging. Vanaf die datum gaat voor ongeveer 510.000 huurders de nieuwe, lagere huurprijs gelden van € 575,03 per maand.  Deze huurverlaging was in de Nationale prestatieafspraken voorzien voor... Read more »
 • Auto te water, handrem vergeten
  Zuidoostbeemster – Maandagochtend rond half twaalf is langs de Purmerenderweg in Zuidoostbeemster een auto te water gereden.  Ter hoogte van de voetbalvereniging gleed een auto de sloot in. Die stond netjes geparkeerd, maar zonder handrem. Daardoor reed de auto langzaam te water. Uiteraard zat niemand in de auto, dus niemand... Read more »
 • Politie doet dit jaar al 65 aanhoudingen vanwege rijden onder invloed
  Purmerend – Het jaar is nog maar 78 dagen jong en nu al heeft de politie 65 mensen aangehouden in verband met het rijden onder invloed. In 42 gevallen gaat het besturen van een voertuig onder invloed van alcohol. Voor het rijden onder invloed van drugs werden 23 personen aangehouden.... Read more »
 • Controleurs hondenbezit gaan weer op pad
  Purmerend – Verberg je hond, geef je hond een blafverbod, zet de mand weg uit het zicht als je geen hondenbelasting wilt betalen want de controleurs van team belastingen komen weer aan de deur. Deze maand en in april houdt de gemeente Purmerend een uitgebreide controle op hondenbezit.  Controleurs gaan... Read more »
 • Druk op huisartsenzorg wordt steeds meer merkbaar voor patiënten “bereikbaarheid afgenomen”
  Regionaal- De toenemende druk op de huisartsenzorg wordt steeds meer merkbaar voor patiënten. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Patiëntenfederatie deed onder haar Zorgpanel. Hoewel het huisartsen in Nederland gelukkig nog bijna altijd lukt om patiënten van zorg te voorzien en de tevredenheid over huisartsen nog steeds hoog is,... Read more »
 • Hoe een goede keukenindeling kan leiden tot meer rust en overzicht
  Een goede indeling van de keuken is onmisbaar voor een georganiseerd en overzichtelijk huishouden. Er moet een logica in de indeling zitten, waardoor koken alleen maar makkelijker wordt. Er zijn verschillende manieren waarop je de indeling van je keuken kunt verbeteren, en in dit artikel worden enkele handige tips en... Read more »
 • 64-jarige Purmerender gewond, politie zoekt getuigen ongeval op A7
  Oudendijk – Het team van de verkeersongevallenanalyse (VOA) zoekt getuigen van een ongeval dat zaterdag 18 maart rond 14.00 uur plaats vond op de A7 in de richting van Hoorn. Een 64-jarige man uit Purmerend raakte gewond. Vanaf de A7 kwamen rond 14.00 uur meerdere meldingen van een ongeval tussen... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • SDS viert kampioenschap uitbundig
  [VOORTHUIZEN] De SDS-dames zijn overtuigend kampioen geworden in de eerste klasse. Op de late maandagavond moest SDS aan de bak tegen Libero in Dronten om de 2 benodigde sets binnen te halen. Geen ideaal scenario, maar het maakte de feestvreugde er niet minder om. ,,Ik ben echt zo blij en... Read more »
 • Peter R. de Vries Foundation: 'Weet jij meer over Maria, spreek dan nu'
  [VOORTHUIZEN/PUTTEN] 'Waar is Maria?', staat bovenaan de poster met een foto van de 22-jarige Maria van der Zanden uit Putten, die sinds augustus 1994 wordt vermist. De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 250.000 euro uit voor de gouden tip om haar te vinden. ,,Weet jij meer... Read more »
 • Kwart miljoen euro voor tip vermiste Maria van der Zanden uit Putten
  [VOORTHUIZEN/PUTTEN] De Peter R. de Vries Foundation looft een beloning van 250.000 euro uit voor de tip die leidt naar de vindplaats van de sinds 1994 vermiste Maria van der Zanden uit Putten. Dat is maandagavond bekendgemaakt.... Read more »
 • Zwerfkatten in regio Barneveld. 'Je ziet ze niet, maar ze zijn er wel'
  [BARNEVELD] Zwerfkatten geen probleem in de regio Barneveld? Dat is een misvatting, weten studenten Vera en Angelika. Samen met tien andere leerlingen van Aeres MBO Barneveld zetten zij zich twee weken lang in voor Stichting Zwerfkatten Nederland. ,,In de lente komen er veel nieuwe nestjes bij."... Read more »
 • Bouw nieuwe wijk De Eendracht start over een jaar
  [TERSCHUUR] Woningbouw in de nieuwe wijk De Eendracht in Terschuur start naar verwachting over een jaar. De bedoeling is dat het benodigde bestemmingsplan dit najaar wordt vastgesteld. In de eerste fase komen er 45 tot 50 woningen, plus het nieuwe onderkomen van basisscholen De Zaaier en Het Anker.... Read more »
 • Zoektocht naar locaties voor 200 extra Barneveldse stroomstations
  [BARNEVELD] De gemeente Barneveld en netbeheerder Liander slaan de handen ineen om het elektriciteitsnet in de gemeente de komende jaren te versterken. Beide partijen sluiten een overeenkomst - de eerste die de regionale netbeheerder met een gemeente in Nederland aangaat - om deze stevige klus tot een goed einde te... Read more »
 • BBB bijna overal de grootste in gemeente Barneveld, op twee dorpen na
  [BARNEVELD] De BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas is in zeven van de negen Barneveldse dorpen de grootste partij geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen van vorige week woensdag. Het grootst was de aanhang in Stroe, De Glind, Terschuur en Zwartebroek.... Read more »
  +

  Zwarte Water Krant

 • Interessante avond in Sluuspoort over het belang van (afval)water
  Weet jij waar jouw water vandaan komt? Weet jij waar jouw afvalwater naartoe gaat? Water speelt een steeds grotere rol in de maatschappij, denk aan de droogte van de laatste paar jaar en de extreme buien die in Limburg zijn gevallen. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor Zwartsluis en omgeving?... Read more »
 • Cursus Slim met geld in Bibliotheek Hasselt
  Op donderdag 30 maart 2023 start de cursus Slim met geld in Bibliotheek Hasselt. Wil je leren hoe je in deze dure tijden nog iets kunt besparen? Of heb je moeite om rond te komen en wil je tips hoe je de eindjes toch aan elkaar kunt knopen? Meld je... Read more »
 • Regio Zwolle is circulair voorbeeld voor Nederlandse gemeenten
  Praktijkschoolleerlingen die afgedankte materialen sorteren. Hergebruik van hout, kunststof en bijvoorbeeld dekbedden: materialen die voorheen bij het afval terecht kwamen. Mensen die in dagbesteding mooie kistjes van bedbodemlatten maken. Studenten die circulair ontwerpen. WaardeRing-partners weten steeds opnieuw weer mooie, circulaire projecten te bedenken.... Read more »
 • DESZ met grote cijfers onderuit tegen VV Unicum
  DESZ speelde zaterdag 18 maart 2023 een thuiswedstrijd tegen VV Unicum 1 uit Lelystad. Een zware kluif met een tegenstander die derde op de ranglijst staat.... Read more »
 • Titelaspiratie SC Genemuiden vervlogen na 3-4 nederlaag tegen Eemdijk
  Het is Sportclub Genemuiden niet gelukt om de wedstrijd op eigen veld tegen v.v. Eemdijk in winst om te zetten. De Eemdijkers waren over de volle 90 minuten de betere en wonnen de topper in de 4e Divisie B uiteindelijk met 3-4. Het werd een echte wedstrijd. Het toegestroomde publiek... Read more »
 • Extra inzet energiefixers en lokale aanpak isolatie in strijd tegen energiearmoede
  Het kabinet stelt versneld 200 miljoen euro beschikbaar voor het tegengaan van energiearmoede door de inzet van energiefixers. Energiefixers helpen kwetsbare huishoudens in huur- en koopwoningen op korte termijn hun energieverbruik te verlagen door middel van energieadvies en kleine tot middelgrote energiebesparende maatregelen. Daarnaast komt 100 miljoen euro eerder beschikbaar... Read more »
 • Gemeente zoekt inwoners om straten te vergroenen
  De gemeente Zwartewaterland doet dit jaar voor de tweede keer op rij mee aan het NK Tegelwippen. Om opnieuw een succes van dit NK te maken, zoekt de gemeente inwoners die samen met de gemeente hun straat willen vergroenen. Zij kunnen zich vanaf nu aanmelden.... Read more »
  +

  De Limburger

 • Ronald Koeman begint tweede periode met een domper: ‘Absentie Frenkie teleurstelling’
  Ronald Koeman begint zijn tweede periode als bondscoach met twee afmeldingen. Frenkie de Jong en Steven Bergwijn missen de EK-kwalificatieduels met Frankrijk (vrijdag in Parijs) en Gibraltar (maandag in Rotterdam). De namen van het tweetal en hun vervangers Joey Veerman en Donyell Malen waren niet de enige die op de... Read more »
 • Omwonenden gesloten beautysalon Roermond op hun hoede na verscherpt toezicht via camera
  Een schietincident en een vuurwerkbom bij filialen van een beautysalon in Utrecht en Laren zijn de reden dat een pand van dezelfde eigenaar in Roermond met een camera wordt bewaakt. Buurtbewoners zijn op hun hoede.... Read more »
 • LTO: stikstofbeleid moet drastisch op de schop, anders geen landbouwakkoord
  Het stikstofbeleid moet drastisch op de schop, anders zal Nederlands grootste land- en tuinbouworganisatie LTO het landbouwakkoord niet ondertekenen. Die boodschap brengt de organisatie dinsdag over aan het kabinet.... Read more »
 • LIVE | Oekraïne: Russische raketten op Krim vernietigd door explosie
  De oorlog in Oekraïne duurt alweer ruim een jaar. Het verlies aan mensenlevens is groot. Op de grond wordt nog altijd hevig gevochten, vooral rond de vernietigde stad Bachmoet. Volg de laatste ontwikkelingen in Oekraïne in dit liveblog.... Read more »
 • IVN Weert houdt excursie in natte natuurparel De Krang op 26 maart
  Voor iedereen met belangstelling voor het landschap en de natuurontwikkeling in De Krang houdt IVN weert op 26 maart een excursie in deze natte natuurparel.... Read more »
 • Palmpaaskruisen maken in de kerk in Obbicht
  Jongens en meisjes van alle groepen van het basisonderwijs mogen woensdag 29 maart in de kerk van Obbicht een palmpaaskruis komen maken.... Read more »
 • Meld Misdaad Anoniem ontvangt veel minder tips, Limburgers melden het vaakst
  Het aantal anonieme tips over misdaad is sinds het einde van de coronapandemie met bijna een kwart afgenomen, meldt Het Parool. Vorig jaar kwamen er bijna 19.000 meldingen binnen. Limburgers melden het vaakst, Utrechters het minst.... Read more »
No RSS Item