+

  Regio Purmerend

 • Partijen en lijsten voor de verkiezingen definitief (overzicht)
  Purmerend/Beemster – Afgelopen vrijdag zijn door de kiesraad de deelnemende partijen en aspirant raadsleden vastgesteld. De volgorde van de eerste negen partijen stond al vast. Dit werd gepasseerd op het aantal behaalde zetels bij de vorige verkiezingen. Burgemeesters Bijl (Purmerend) en Heerschop (Beemster) trokken beurtelings een lootje om de volgorde... Read more »
 • Gemeente Purmerend stopt met volgen inwoners onder fake-accounts social media
  Purmerend – In mei 2021 zijn door de PVV Purmerend schriftelijke vragen aan het college ingediend over het gebruik van ‘nepaccounts’ op social media door de gemeente. Raadslid Moinat stelde deze vragen aan de gemeente naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant. Uit de beantwoording bleek dat een aantal ambtenaren... Read more »
 • McDonald’s en Gemeente Purmerend slaan handen ineen voor een schone omgeving
  Purmerend – De gemeente Purmerend en McDonald’s restaurant Purmerend hebben een convenant ondertekend om zwerfafval in de directe omgeving aan te pakken. Zwerfafval is McDonald’s een doorn in het oog en daarom zet zij al jaren in op een structurele en gemeenschappelijke aanpak om het aandeel zwerfafval afkomstig van de... Read more »
 • Vuurwerkverboden of vuurwerkvrije zones in meerdere gemeenten Noord-Holland, Purmerend twijfelt nog
  Regionaal – In Amsterdam mag deze jaarwisseling geen vuurwerk afgestoken worden door consumenten. Veel andere gemeenten in Noord-Holland moeten de knoop nog doorhakken. Van de circa dertig gemeenten in Noord-Holland zegt meer dan de helft nog niet te weten of er een totaal vuurwerkverbod komt. Ook zijn er gemeenten die nog twijfelen over... Read more »
 • Bewoners Kanaalschans “extreem gevaarlijke situatie na herindeling parkeerplaatsen”
  Purmerend – Bewoners van de kanaalschans zijn in de pen geklommen om hun beklag te doen bij de gemeente over de herindeling van de parkeerplaatsen aan de Kanaalschans. Volgens de bewoners wordt er door de gemeente, ondanks schriftelijke en persoonlijke gesprekken, niet adequaat actie genomen om de “extreem” gevaarlijke parkeersituatie... Read more »
 • Brand in dak winkelcentrum Volendam, mogelijk veroorzaakt door vuurwerk
  Volendam – In het dak van winkelcentrum Havenhof aan het Europaplein in Volendam is gisteravond brand ontstaan. Volgens de brandweer is de oorzaak vermoedelijk vuurwerk dat bij het winkelcentrum is afgestoken. Buurtbewoners zeggen dat de omgeving van het winkelcentrum al weken geteisterd wordt door vuurwerkoverlast. Op een video, die rondgaat... Read more »
 • Politie zoekt kale man met groen bomberjack en zwarte poedel
  Purmerend – Op zondag 3 oktober 2021 is er rond 16.35 uur een incident geweest tussen hondenuitlaters. Dit vond plaats op het voetpad tussen het speelveldje op het Naardermeer en het Purmer Zuidlaantje te Purmerend. De politie is op zoek naar de identiteit van een man met een kaal hoofd... Read more »
  +

  Barneveldse Krant

 • Fietser gewond bij botsing met scooter in Barneveld
  [BARNEVELD] Een fietser is maandagochtend gewond geraakt toen hij op het fietspad langs de Valkseweg in Barneveld werd aangereden door een scooter.... Read more »
 • Veelgebruikte rotonde in Barneveld deze week afgesloten
  [BARNEVELD] De rotonde op de kruising Thorbeckelaan - Schoutenstraat - Meester Troelstralaan is deze week vanwege werkzaamheden afgesloten voor auto’s. De fiets- en voetpaden blijven gewoon in gebruik.... Read more »
 • Spanning en ontspanning bij eerste DorpsPubQuiz Garderen
  [GARDEREN] Team ‘Per Seconde Grijzer’ is de winnaar van de eerste Garderense DorpsPubQuiz in Dorpshuis De Wardborg. Ook ‘Deurdauwers 2’ en ‘Kweetnie’ stonden vrijdagavond op het podium. De organisatie spreekt van ,,een groot succes’’.... Read more »
 • ‘Gezondheidshuis binnen twee jaar gerealiseerd’
  [BARNEVELD] Het Gezondheidshuis Barneveld moet binnen twee jaar gerealiseerd zijn. De betrokken zorgorganisaties die hier al sinds eind 2018 aan werken, spreken dit af in een samenwerkingsovereenkomst. De locatie Klaverweide van zorgorganisatie Norschoten is nog altijd in beeld om het Gezondheidshuis in te huisvesten.... Read more »
 • Cultuur krijgt coronageld voor ‘nasleep’
  [BARNEVELD] Voor de derde keer op rij stelt de gemeente Barneveld een ‘coronasteunpakket’ voor de lokale culturele sector beschikbaar, geld dat afkomstig is van de rijksoverheid. Deze keer gaat het om een bedrag van 146.000 euro, nadat eerder al - in twee delen - 624.000 euro beschikbaar werd gesteld. De... Read more »
 • Techniekhal De Meerwaarde krijgt vorm
  [BARNEVELD] De nieuwe techniekhal bij vmbo-school De Meerwaarde in Barneveld heeft de afgelopen week duidelijk vorm gekregen. Na enige vertraging zijn de grote houten spanten geplaatst, zodat ook de dakbeplating kon worden aangebracht.... Read more »
 • ‘Beantwoorde liefde’ van een single
  [BARNEVELD] Jong trouwen wordt in Barneveld en omgeving vaak gezien als iets normaals, vermoedt Hilde Pater (24). ,,En als je single bent, kun je dit als ‘afwijkend’ voelen.” Ze schreef er een boek over, vanuit haar christelijke levensovertuiging.... Read more »
  +

  Zwarte Water Krant

 • Wervingscampagne Brandweer IJsselland is weer van start gegaan
  Brandweer IJsselland is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vandaag is de campagne #watdoejijover4minuten gestart. Tot en met 26 november kan er gesolliciteerd worden naar de functie van brandweervrijwilliger voor een brandweerpost bij jou in de buurt.... Read more »
 • Nieuwe fietsroute door waterrijke Kop van Overijssel
  Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) lanceert een digitale fietsroute door de waterrijke Kop van Overijssel. De gehele route is 50 kilometer lang en voert langs diverse objecten van het waterschap en door verschillende dorpen en steden. Onderweg wordt veel informatie gegeven over het waterbeheer in de regio, van nu en... Read more »
 • 150 Miljoen euro voor aanpak energiearmoede kwetsbare huishoudens
  ... Read more »
 • Kabinet verlaagt energiebelasting
  ... Read more »
 • Gemeenten zetten streekproducten op de kaart
  ... Read more »
 • Natuurwerkdag op 5 en 6 november 2021
  Landschap Overijssel organiseert dit jaar voor de 20ste keer de Natuurwerkdag in Overijssel. Vorig jaar kon deze landelijke vrijwilligersdag niet doorgaan, vanwege corona. Gelukkig kunnen we dit najaar weer aan de slag op bijna veertig klusplekken in Overijssel.... Read more »
 • Geen schapen op de dijk tijdens stormseizoen
  Het beweidingsseizoen voor schapen op dijken in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) is afgelopen. Het stormseizoen is begonnen en dijken zijn van groot belang voor de waterveiligheid. Vee, met name schapen, mogen tot het voorjaar niet meer op dijken grazen. Zo blijft de grasmat beschermd.... Read more »
  +

  Den Haag FM

 • VideoHaagse politie geeft kijkje in de keuken met nieuwe YouTube-serie
  Hoe wordt een crimescene onderzocht? En hoe is het om in een cel te zitten? Deze en meer vragen beantwoordt de Politie Eenheid Den Haag in de nieuwe YouTube-serie Boeien. Hiermee geven medewerkers jongeren een uniek inkijkje in het Haagse politiewerk. In de eerste aflevering staan nepwapens centraal en is... Read more »
 • VideoGemeente wil slachtoffers toeslagenaffaire die huis kwijtraakten voorrang geven op nieuwe woning
  Gedupeerden van de toeslagenaffaire die hun huis door de toeslagenaffaire zijn kwijtgeraakt, krijgen voorrang op een nieuwe woning. De gemeente is nog bezig om dit te regelen, zei wethouder Martijn Balster in het politieke programma Spuigasten op Den Haag FM. Zo’n 1.300 inwoners van Den Haag zijn door toedoen van de... Read more »
 • VideoJammen, mixen en losgaan op punk: dit beleef je tijdens de Haagse Popweek
  Met muziekevenementen door de hele stad werd de Haagse Popweek zaterdag al groots afgetrapt, maar ook de rest van de week staat Haagse muziek in de schijnwerpers. Naast dat het ruim ten gehore wordt gebracht, kan je er zelf aan deelnemen. Van jazz tot punk en van songwriten tot mixen:... Read more »
 • Gemeenteraad wil permanente winteropvang voor daklozen
  De gemeenteraad wil permanente winteropvang voor daklozen. Deze motie van Hart voor Den Haag werd met ruimte meerderheid aangenomen en houdt in dat dakloze mensen van 1 november tot en met 31 maart verzekerd zouden moeten zijn van een onderkomen. Of deze opvang daadwerkelijk gerealiseerd kan worden, is nog onduidelijk.... Read more »
 • Politie zoekt naar sporen in Puntpark in Laak na beroving
  In het Puntpark in Laak wordt zondag door de politie uitgebreid onderzoek gedaan na een beroving. Een groot deel van het park, tussen de Drebbelstraat en de Deimanstraat, is daarom met politielint afgezet. Aan het einde van de ochtend kwam bij de politie een melding binnen over een beroving. Daarop... Read more »
 • VideoMarcel Verreck: ‘Prostitutie in Sporendriehoek, een naam waar de erotiek letterlijk van afdruipt’
  Marcel Verreck spreekt in zijn wekelijkse column in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn stadsgenoten toe. In deze column bespreekt hij de verplaatsing van de raamprostitutiestraten Geleenstraat en Doubletstraat naar het gebied naast BINK36. ‘Net zo malheureux als de ondernemers in kantoorverzamelgebouw BINK36. Straks wordt hun gevarieerde... Read more »
 • Arrestatieteam valt woning Heesterstraat binnen, een persoon aangehouden
  In de Heesterstraat is zondag een persoon aangehouden door het arrestatieteam. De verdachte zou een vuurwapen bij zich hebben, meldt nieuwssite Regio15. De politie had een melding gekregen over een persoon met een vuurwapen. Daarop werd het arrestatieteam naar de Heesterbuurt gestuurd. De straat was tijdens de actie enige tijd... Read more »
Mijn Web Nieuws