+

  Regio Purmerend

 • Brandweer rukt uit naar verpleeghuis Novawhere in Purmerend
  Purmerend – Vrijdagavond rond half negen rukte de brandweer uit naar Verpleeghuis Novawhere aan de Prof. Mr. P. J. Oudlaan in Purmerend. Er was kortsluiting in een lamp op de eerste verdieping van het complex. Dat zorgde voor wat rookoverlast. De brandweer heeft niet geblust. Wel geventileerd. Foto’s: Inter Visual Studio... Read more »
 • Lijnbus in brand bij bushalte in Purmerend
  Purmerend – Vrijdagmiddag omstreeks half vijf is op de Dr. J.M. den Uyllaan in Purmerend, bij de bushalte van de Flevostraat, een lijnbus in brand gevlogen. Het motorcompartiment, wat bij een bus achterin zit, vloog in brand. Nadat de motorkap eraf was, kon de brandweer blussen. Het gevaar is geweken. Niemand... Read more »
 • Twee mannen veroordeeld voor overval op Purmerendse ondernemer
  Alkmaar – De rechtbank heeft gisteren een 22-jarige man uit Middenbeemster en een 21-jarige Amsterdammer veroordeeld voor het met geweld beroven van een ondernemer uit Purmerend. Hierbij moest de ondernemer zijn Rolex-horloge en een Cartier zonnebril afgegeven. De rechtbank achtte bewezen dat de man uit Middenbeemster betrokken was bij de... Read more »
 • Vervoerregio Amsterdam legt EBS boete op van 2,2 miljoen euro
  Regionaal – De Vervoerregio Amsterdam legt EBS twee boetes op van in totaal € 2.200.000,-. Dit doet de Vervoerregio omdat EBS niet voldeed aan de in de concessie gestelde eisen (EBS is op zondag 10 december gestart met een nieuwe concessie in Zaanstreek-Waterland). De Vervoerregio zet het boetebedrag in om... Read more »
 • Albert Heijn verwijdert onjuiste duurzaamheidsclaims uit winkels
  Regionaal – Supermarktketen Albert Heijn heeft na aanwijzing van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) onduidelijke en onjuiste duurzaamheidsclaims uit de winkels verwijderd. De claims waren onder meer ‘meest duurzame supermarkt’ en ‘samen met onze telers / onze boeren werken wij aan een duurzamere toekomst’. De ACM oordeelde dat de... Read more »
 • Achtergelaten scootmobiel op dijk naar Marken leidt tot inzet hulpdiensten
  Zuiderwoude – Op de dijk van Monnickendam naar Marken werd vanmiddag een scootmobiel leeg aangetroffen. Hierop werden de hulpdiensten na een verontrustend telefoontje ingezet. Ook een trauma helikopter werd opgeroepen die uiteindelijk landde op de dijk. Gelukkig bleek het om een pechgeval te gaan en is de bestuurder na een... Read more »
 • Elektrisch voertuig vat vlam op Zambezilaan
  Purmerend – Op de Zambezilaan in de Weidevenne vatte vanavond even na 18:00 uur een elektrische auto vlam. Er was sprake van behoorlijk wat rookontwikkeling. Het voertuig stond geparkeerd op de Zambeziëlaan. Rook veroorzaakt door een ontvlammend elektrisch voertuig kan giftig zijn. De politie riep daarom omstanders op om uit... Read more »
  +

  Zwarte Water Krant

 • Drumband Hasselts Fanfare wint 'European Open Championships 2023' in Rastede
  Drumband Hasselts Fanfare heeft afgelopen weekend de titel weten binnen te slepen tijdens de 'European Open Championships' in Rastede. De muzikanten ontvingen 83,17 punten van de vakjury.... Read more »
 • Eerste Open Bedrijvendag Hasselt op 30 september 2023
  ... Read more »
 • Wet toekomst pensioenen in werking
  Per 1 juli 2023 treedt de Wet toekomst pensioenen in werking. Daarmee begint een overgangsfase van enkele jaren waarin werkgevers en werknemers met elkaar afspraken gaan maken en pensioenuitvoerders deze afspraken gaan uitvoeren. Tijdens deze overgangsfase is het van belang dat mensen goede uitleg krijgen over wat er hetzelfde blijft... Read more »
 • Gemeenteraadsvergadering Zwartewaterland
  De gemeenteraad vergadert als regel tweemaal per maand op donderdagavond in het gemeentehuis in Hasselt. De eerstvolgende raadsvergadering is donderdag 22 juni 2023. De stukken voor deze vergadering zijn digitaal beschikbaar. U kunt deze vergadering ook fysiek bijwonen, vanaf 19.00 uur op de publieke tribune.... Read more »
 • Zwartewaterland zoekt in samenwerking naar mogelijkheden voor opwek van wind en zon
  De klimaatcrisis en de noodzaak om op korte termijn volledig over te stappen op duurzame energiebronnen stelt Nederland voor een enorme opgave. Dat geldt ook voor Zwartewaterland. Maar hoe dan? Die vraag bestaat uit wel duizend andere vragen. Is een warmtepomp een goede investering? Hoe bepalen we eigenlijk waar we... Read more »
 • Vanaf 1 juli 2023 aanscherping energiesparingsplicht voor bedrijven en instellingen
  Energiebesparing is belangrijk om energiekosten te besparen, maakt Nederland minder afhankelijk van de import van fossiele brandstoffen en zorgt voor minder CO2-uitstoot. Veel bedrijven en instellingen zijn nu al verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die zich in vijf jaar of minder terugverdienen. Om het besparen van energie verder te... Read more »
 • Hassailt 2023 gaat door, ondanks tekort aan sponsorbijdrages
  Het is gelukt! Hassailt gaat door en vindt plaats van donderdag 27 juli t/m zondag 30 juli 2023. Het bestuur van het nautisch evenement laat in een reactie weten druk bezig te zijn met de afronding van het programma. Zodra dat klaar is, is deze te vinden op Hassailt.nl en... Read more »
No RSS Item