Uit een groot onderzoek is gebleken dat in Engeland en Schotland het laten bezorgen van cocaïne sneller gaat dan een pizza naar je huis te laten brengen. Er deden 1000 cocaïne-gebruikers uit Engeland mee aan het onderzoek en 500 uit Schotland. Eenderde van hen gaf aan dat ze binnen een half uur kunnen snuiven als ze het witte goedje besteld hebben. Die uitkomst hebben de onderzoekers vergeleken met de tijd dat het kost om een pizza te laten bezorgen.

Cocaïne sneller dan een pizza

Uit die vergelijking kwam naar voren dat 12% van de mensen in Engeland en 20% van de mensen in Schotland, die aan het onderzoek meededen, vertelden dat ze binnen die tijd ook een pizza op hun bord konden krijgen. Het was een globaal onderzoek en daaruit bleek dat 30% van de 15.000 deelnemers binnen een half uur aan cocaïne konden komen. In het rapport is te lezen dat dealers in een hevige concurrentiestrijd zijn verwikkeld. Niet alleen om de kwaliteit van het product, maar ook de snelheid waarmee het geleverd kan worden, hoe eenvoudig je er aan kan komen en een hogere puurheid van de cocaïne. Dit gaat volgens de onderzoekers leiden tot meer gebruikers van het goedje en tot meer onderling geweld.

Aangezien er in veel steden steeds meer bewakingscamera’s hangen is het voor dealers en gebruikers minder interessant om de cocaïne op straat te verkopen of kopen. Daar staat tegenover dat je via het Darknet de drugs gewoon aan huis geleverd kan krijgen. Door het gebruik van encryptie op de sociale netwerken is het bestellen redelijk veilig voor de kopers.