12-jarige jongen rijdt in gestolen SUV

Ze hebben het in Amerika druk met 12-jarige criminelen die in gestolen auto’s rondrijden. Eerder werd in South-Georgia met enige moeite een 12-jarige jongen van de weg gehaald door de politie. Tijdens de achtervolging werden snelheden tot boven de 190 km/u gehaald.

Gooit pistool uit het raam

De 12-jarige jongen uit dit verhaal werd afgelopen zondag aangehouden omdat hij rondreed in een gestolen SUV. Tijdens de achtervolging, die plaatsvond in New Mexico, zag de politie dat er een pistool uit het raam gegooid werd. In de zak van de 12-jarige bestuurder zouden kogels voor het pistool gevonden zijn. De puber had ook nog eens een arrestatiebevel uitstaan.

Alarmnummer stond roodgloeiend

De arrestatie vond plaats nadat meerdere autobestuurders met het Amerikaanse alarmnummer 911 hadden gebeld. Ze zagen een jongeman die roekeloos met een SUV reed. De politie werd van minuut tot minuut op de hoogte gehouden via het alarmnummer, want al snel werd duidelijk dat de 12-jarige joyrider nog vier passagiers had opgehaald.

Tegen het verkeer in

De plaatselijke politie probeerde de SUV tot stoppen te dwingen, maar dat mocht niet baten. Uiteindelijk kwam het voertuig tot stilstand, nadat er meer politieagenten werden opgetrommeld en de staatspolitie zich ermee ging bemoeien. De SUV reed op een gegeven moment tegen het verkeer in en botste frontaal op een ander voertuig. De bestuurder daarvan is naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder en drie van zijn vier passagiers werden aangehouden die door de Sheriff als “jongere jongens” werden omschreven.