Een Zweedse inbreker, die huishoudt in Mariestad, heeft de bijnaam “Baijsmannen“, de poepman, gekregen gezien zijn voorliefde om in appartementen in te breken en direct naar het toilet te gaan om een grote boodschap te doen.

Poepman

Het is overigens niet duidelijk of het om een man of vrouw gaat maar het bewijs dat er achtergelaten wordt spreekt boekdelen. In vier huishoudens heeft de Poepman al toegeslagen en één van de ongelukkige is al vier keer het slachtoffer geweest. Het patroon is vrij duidelijk, de persoon verschaft zich toegang tot het appartement, gaat naar de wc om eens flink te ontlasten en laat vervolgens alles liggen zonder door te trekken.

De vrouw die al meerdere malen door de Poepman bezocht is laat weten dat de politie en haar huisbaas haar volstrekt niet serieus namen en ze moest noodgedwongen haar sloten vervangen. “Het is makkelijk om er smakelijk om te lachen maar het wordt minder leuk als je weet dat er zich een patroon aan het ontwikkelen is”, lieten de presentatoren van een Zweedse nieuwsshow weten die met het nieuws naar buiten kwamen.

Een anonieme beller naar het programma liet weten dat het wel eens om de legendarische Poepman zou kunnen gaan die op diverse muziekfestivals in het land zichzelf bedekt in uitwerpselen van de mobiele toiletten die op het festivalterrein staan.