Paniektelefoontje naar de politie

Andrew Jackson is een 20-jarige student aan de universiteit van Iowa. Hij belde dinsdagochtend in paniek naar de politie en beweerde dat een gemaskerde indringer hem en zijn vader had neergeschoten in hun huis.

Agenten van de Ceder Rapid politie kwamen er plaatse aan en troffen een bloedbad aan. De ouders van de student en zijn 19-jarige zuster waren doodgeschoten in verschillende kamers van het grote huis. De student zelf had een schotwond aan zijn voet opgelopen na, naar zijn zeggen, een worsteling met de inbreker.

Het was een executie

Het verhaal van de gemaskerde indringer hield niet lang stand, want de politie gelooft nu dat het Andrew Jackson is die zijn ouders en zus heeft vermoordt. Hij zit nu in de gevangenis en als hij 3 miljoen dollar kan ophoesten, zijn borgtocht, dan mag hij weer vrij rondlopen.

De politie heeft nog geen duidelijk motief al is in een aanklacht te lezen dat de student toegaf dat zijn vader hem zeer recent had gezegd dat hij werk moest vinden of gaan verhuizen. Verder is te lezen dat er geen sporen van braak zijn te vinden in het huis.

De assistent-aanklager van de county zei in de rechtbank dat het een afschuwelijke moordpartij is. Het was namelijk meer dan alleen maar moord, de vader, moeder en zus zijn geëxecuteerd door de beklaagde. Dat hij tevens met een spookverhaal over een gemaskerde inbreker op de proppen kwam, toont volgens de assistent-aanklager aan, dat het met voorbedachte rade is gebeurd.

Geen spoor van gemaskerde inbreker

In de aanklacht is ook te lezen dat agenten rond half negen die ochtend ter plaatse waren na het paniekerige telefoontje van de student over een indringer. De politieagenten vonden geen enkel spoor van de vermeende inbreker, maar wel de drie vermoorde familieleden. Ze vonden ook een .22 kaliber semi-automatisch geweer, dat waarschijnlijk het moordwapen is.

Andrew Jackson zit momenteel in de gevangenis en er wordt continue gecontroleerd of hij geen zelfmoord gaat plegen. Volgens een woordvoerder van de politie is dat een standaard procedure voor gevangenen die een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd hangt.