Het schijnt dat een wetenschapper die werkt op een afgelegen Russisch onderzoeksstation op Antarctica helemaal door het lint is gegaan en een collega heeft neergestoken. De collega had de zeer vervelende eigenschap dat hij het einde van elk boek dat de wetenschapper aan het lezen was in geuren en kleuren aan hem vertelde. Misschien genoeg reden om het wc-papier voor de collega te verstoppen, maar neersteken is wel heel erg drastisch.

Wetenschapper steekt collega neer

De twee wetenschappers, Sergey Savitsky van 55 jaar en zijn 52 jaar oude collega Oleg Beluguzov, brachten de lange saaie uren door op het onderzoeksstation met lezen. Ze zaten volgens het Russische persbureau Interfax al vier jaar op elkaars lip en dan kunnen irritaties de overhand krijgen. Savitsky is ondertussen aangeklaagd wegens het neersteken van zijn collega en men gaat er vanuit dat het komt omdat de collega het einde van elk boek vertelde dat de wetenschapper aan het lezen was.

De irritante collega was in zijn hart geraakt door het mes en werd met spoed naar de intensive care gebracht maar zou volgens berichten niet meer in levensgevaar zijn. Zijn aanvaller werd naar het Russische St. Petersburg gebracht waar hij officieel werd gearresteerd en opgesloten in de gevangenis. Het zou de eerste keer zijn op Antarctica dat een man wordt aangeklaagd wegens een poging tot moord.