Vrouwen moeten dom doen

Een vrouwelijke professor uit Maleisië heeft de wind van voren gekregen nadat ze een video had gemaakt waarin ze laat weten dat vrouwen zich dommer moeten voordoen om aan de man te komen. Dr. Muhaya Mohama is een bekende oogarts en media-persoonlijkheid in Maleisië die een video op de social media heeft geplaatst waarin ze haar mening geeft over het fenomeen dat vrouwen pas laat trouwen.

Ze liet onder andere weten dat vrouwen moeten stoppen met hun streven om gelijk te zijn aan mannen. Eén van haar adviezen was om ervoor te zorgen dat je als vrouw zijnde jezelf dommer voordoet dan dat je bent. Volgens haar is de kans dan groot dat mannen je een stuk leuker vinden en eerder met je gaan trouwens.

Liever single dan dom en een relatie

De professor vond dat vrouwen altijd op moeten kijken naar mannen als het om leiderschap gaat. Ze geeft als voorbeeld dat alle Imams en profeten ook mannen waren. Als je op je werkplek een gewone werknemer hebt die een man is en een vrouwelijke CEO, dan is de man degene die de leiding neemt bij het bidden.

Het is niet echt verrassend dat veel Maleisiërs vinden dat haar opmerkingen seksistisch zijn en dat het vrouwenhaat aanwakkert.

Farrah is een Twitter-gebruikster die de video opnieuw heeft geüpload. Ze laat weten dat ze liever single is dan dat haar domheid haar een relatie op zou leveren.