Hond uit asiel adopteren

Een vrouw uit Pennsylvania, Amerika, was voor haar twee kinderen op zoek naar een hond uit het plaatselijke asiel. Haar verrassing was groot toen ze haar eigen hond op de website van het asiel tegenkwam. Die was twee jaar geleden ontsnapt uit de tuin en vervolgens met de noorderzon vertrokken.

Komt haar eigen hond tegen op de website

De vrouw, Asha Nieves, dacht in eerste instantie dat het haar hond niet kon zijn. Hij stond onder een andere naam op de site. Al snel had ze echter door dat het wel degelijk ging om haar hond Kovu. Ze raakte daar zo opgewonden van, dat ze letterlijk aan het trillen was.

De pitbul-rotweiller-mix wurmde zich in 2019 door een gat in de poort van de tuin van Nieves. Een paar weken later werd de hond opgepikt door de humane society. De gezondheid van de hond was op dat moment slecht. Het dier zat onder de vlooien en mistte her en der haar.

Enkele maanden later werd de hond geadopteerd door een familie. Hij kwam afgelopen maand echter weer terug omdat de financiële toestand van zijn baasjes dermate slecht was, dat ze mogelijk uit hun huis gezet konden worden. Dat stond in de oproep op de site en dat was precies het moment dat Asha op de website aan het rondkijken was. Ze herkende haar hond aan het litteken op zijn oog. Ze ondernam gelijk actie om Kuvo terug te krijgen.

Video van gelukkige hereniging

Op een video van de hereniging is te zien dat de hyperactieve hond in extase is als hij zijn bazin ontmoet. Nieves vertelde aan het plaatselijke televisiestation dat er een glimlach op het gezicht van de hond verscheen en dat hij heftig met zijn staart aan het kwispelen was. Zodra hij op me af kwam, begon hij te gillen en schreeuwen en sprong hij op me en gaf kusjes.