De 37-jarige Russische vrouw, Olesja Schemjakowa, heeft het voor elkaar gekregen om haar pincode te verwarren met het bedrag dat ze betalen moest in een cafe in Zurich. Ze was met haar zoon een kopje koffie gaan drinken en moest 23.70 Zwitserse francs betalen, doordat ze haar pincode invoerde betaalde ze 7709.70 Zwitserse francs. De vrouw kwam hier pas achter toen ze de afschrift van haar credit card binnenkreeg. Ze viel bijna flauw toen ze doorkreeg wat er gebeurt was.

Pincode in plaats van bedrag

Ze nam contact op met de credit card maatschappij om te vragen of zij het bedrag terug konden storten, maar aangezien er niets illegaals was aan de transactie konden zij er niets aan doen. Vervolgens wilde ze de politie inschakelen, maar ook die konden haar niet verder helpen omdat er geen sprake was van crimineel gedrag. Uiteindelijk nam ze contact op met de eigenaar van het café. Die begreep dat het bedrag niet klopte en beloofde het aan het eind van de maand over te maken.

Naarmate dat steeds dichterbij kwam begon hij echter steeds minder te reageren op emails en telefoontjes en uiteindelijk verbrak hij het contact helemaal. De 37-jarige Russin kwam er toen achter dat de man failliet was gegaan en dat het café sinds begin maart gesloten was. Ze liet aan een Zwitserse krant weten dat ze niet kon begrijpen dat de eigenaar het geld gehouden heeft. Dat is volgens haar totaal oneerlijk.

De vrouw, geen werk heeft, gaf aan dat ze met het bedrag van plan was om een aantal maanden comfortabel te leven in Frankrijk, dus is het begrijpelijk dat ze het bedrag graag terug wil hebben. De kans daarop lijkt echter vrij klein te zijn.