Grote schoonmaak

Een vrouw uit Australië, die op de Norfolkeilanden woont, deed mee aan een grote opruimactie op de stranden van het eiland. Ze vonden een grote hoeveelheid eigen afval en troep dat van elders kwam en door de wind en stroming op het strand terecht was gekomen.

De eilanders kijken niet alleen naar wat er op het strand is terechtgekomen, ze zwemmen ook een stukje de oceaan in om te kijken wat er op de bodem ligt. De vrouw, Susan Prior, kreeg knopen in haar maag toen ze hardervissen zag, die plastic om zich heen hadden. Hardervissen halen hun voedsel op uit het zand op de bodem van de oceaan. Daar komen nog wel eens plastic ringen terecht die om flessen frisdrank of melk zitten.

Vis met gouden trouwring om zich heen

Ze wist even niet wat ze zag toen ze een hardervis zag, die iets totaal anders om zijn nek had zitten. Het bleek een gouden de trouwring te zijn. Ze nam foto’s en omdat ze het vermoeden had dat de trouwring niet alleen intrinsieke waarde, maar ook emotionele waarde had, zette ze een advertentie in de plaatselijke krant.

De Australische vrouw kon zich herinneren dat ze ergens op de social media had gelezen dat iemand zijn trouwring in de baai van het eiland was verloren. De reden dat ze besloot om te kijken of ze de rechtmatige eigenaar kon vinden. Het duurde niet lang of ze kwam in contact met het stel waarvan de man zijn trouwring had verloren tijdens het zwemmen. Ze hadden alles ondersteboven gehaald om de ring terug te vinden, maar dat mocht niet baten.

Prior heeft een plan bedacht om de vis te vangen, met een werpnet, en de trouwring voorzichtig van hem af te halen. Dat wordt geen gemakkelijke opgave, want het moet met een aantal mensen gebeuren en ze moeten de vis ook nog eens terug weten te vinden.

Foto’s kun je hier vinden.

?wi=362754&ws=mwn