Veroordeeld voor moord op broer

Een vrouw uit Ohio is getrouwd met de man die veroordeeld is voor de moord op haar halfbroer in de jaren 80. De twee wisselden hun geloften uit terwijl hij huisarrest had, in afwachting van een nieuw proces.

De aparte relatie tussen de twee, Crystal Straus en John Tiedjen, begon toen ze hem in 1987 een brief schreef waarin stond dat ze hem vergaf voor de moord. John schreef daarop een brief terug waarin hij zei dat hij het niet gedaan had. Ze moest volgens hem met een frisse blik naar een aantal zaken kijken die met de moord te maken hadden. Hij zegt dat hij wel dingen weet, maar niet de moordenaar is.

Wachten op nieuw proces

De kersverse echtgenoot werd op 22 juli op vrije voeten gesteld, nadat hij een nieuw proces had gekregen op basis van een aantal afbeeldingen en ontbrekende politierapporten. Het is helemaal niet zeker dat hij bij zijn tweede proces vrijgesproken wordt.

De vrouw liet weten dat het een uitdaging wordt, daar bestaat geen twijfel over, maar ze komen er volgens haar doorheen.

De aanklager van de Cuyahoga Counta, waar de rechtszaak wordt gehouden, gaat ervan uit dat de zaak die ze tegen de man hebben nog steeds als een huis staat. Ze hebben bewijs dat Tiedjen een vriend gevraagd heeft om het pistool waarmee de halfbroer om het leven kwam te laten verdwijnen. De advocaten van Tiedjen gooien het over een andere boeg en stellen dat de man zelfmoord gepleegd heeft.

De halfbroer, die de huisgenoot van de verdachte was, werd dood aangetroffen in hun appartement. Hij had een steekwond en een schotwond in zijn hoofd dat hem fataal werd. Na een intensief verhoor bekende Tiedjen dat hij zijn kamergenoot had vermoord, maar volgens hem was het uit zelfverdediging.

De Washington Post meldde dat Tiedjen het huwelijksaanzoek deed via de telefoon op nieuwjaarsdag 2020. Op dat moment wisten de twee nog niet of hij ooit uit de gevangenis zou komen.