Vrouw doet alsof ze slachtoffer huiselijk geweld is

Een man uit Australië roept de overheid op om zijn vrouw te deporteren naar haar land van herkomst. Ze zou hem geprobeerd hebben er in te luizen door te doen alsof ze slachtoffer van huiselijk geweld was. Videobeelden van een camera in een lift laten echter zien dat ze zichzelf in haar gezicht slaat voordat ze naar de politie gaat.

De Australische man heeft zijn vrouw ontmoet via een datingsite en deed al snel een aanzoek. Vanaf dat moment kwam hij achter de ware aard van zijn echtgenote, die nooit tevreden was en zeer inhalig bleek te zijn. Hij had twee banen om haar te voorzien in haar luxe wensen en eisen en heeft in totaal meer dan 200.000 Australische dollars aan haar besteed. Dit bleek echter niet genoeg en het eisenpakket van zijn vrouw begon Faisal, de echtgenoot, steeds meer tegen te staan. Volgens hem hadden ze constant ruzie en op een avond in April liep hij de val in, die ze voor hem had gezet.

Vrouw slaat zichzelf in de lift

Zijn appartement zag eruit alsof er was ingebroken en zijn vrouw beet hem toe: “je denkt dat je slim bent en het met je advocaat over me hebt, je gaat nu merken wat ik voor je in petto heb.” Daarop verdween ze en op bewakingsbeelden van de lift is te zien hoe ze zichzelf twee keer hard in haar gezicht slaat. Ze ging vervolgens direct naar de politie om aangifte te doenv an huiselijk geweld. Haar echtgenoot, die zich zorgen maakte om zijn vrouw, ging ook naar de politie en werd prompt gearresteerd. Hij moest een nacht in de cel doorbrengen terwijl politieagenten met zijn echtgenote meegingen, zodat die haar spullen uit het appartement kon halen.

Kans op zeven jaar gevangenisstraf

Volgens Faisal hielp de politie om hem te bestelen. Zijn toekomstige ex-vrouw ging er vandaar met zijn bezittingen, waaronder designer zonnebrillen, dure horloges en een laptop. Dat zijn de materiële zaken, er was echter iets waar de echtgenoot zich veel drukker om moest maken. Als hij schuldig bevonden werd, kon hij een gevangenisstraf van zeven jaar krijgen. Tijdens de twee daaropvolgende maanden deed hij alles om zijn onschuld te bewijzen. Hij gaf 20.000 dollar uit aan advocaten en keek urenlang naar beelden van de bewakingscamera en uiteindelijk had hij beet. Hij liet de beelden waarop te zien is dat zijn vrouw zichzelf slaat aan de politie zien, die direct alle aanklachten tegen hem introk. Wat de politie niet deed was achter zijn ex-vrouw aangaan om haar op te pakken voor de valse beschuldigingen die ze had gedaan.

Volgens Faisal woont hij nu in een gedeeld huis, 50 kilometer van zijn werk en heeft hij torenhoge schulden. Volgens hem was een email de oorzaak van de actie van zijn vrouw. Daarin liet hij weten dat hij wilde gaan scheiden en dat zou ervoor kunnen hebben gezorgd dat zijn ex-vrouw niet de Australische nationaliteit kon krijgen. Hij wil nu dat het recht zegeviert en dat zijn vrouw, die ergens in Australië woont, opgepakt wordt en teruggestuurd naar haar land van herkomst.