Dashcam neemt ongeluk op

Een vrouw in Engeland was druk bezig met haar mobieltje, toen ze de controle over het stuur verloor en haar Mercedes in de vangrail parkeerde. De bestuurder van een BMW M3, die achter haar reed, kon net op tijd stoppen. Hij had zijn dashcam aanstaan, dus kon je goed zien waar het fout ging.

Harde regen en een onzachte aanraking met de vangrail

Het regende pijpenstelen, dus reed de bestuurder van de BMW niet al te hard, tegen de 100 km per uur. Toch werd hij veelvuldig ingehaald, ook door de vrouw in de witte Mercedes. Hij zag hoe de auto begon te slingeren en vervolgens over drie rijbanen richting de vangrail gleed en daar onzacht mee in aanraking kwam. De motorkap en andere auto-onderdelen vlogen de snelweg op. De bestuurder van de BMW kon net op tijd stoppen om ook geen schade te rijden. Hij liep vervolgens naar de auto toe om te checken hoe het met de vrouw ging en zag dat ze nog steeds de telefoon tegen haar oor aanhad en ze nog druk in gesprek was.

Vrouw wilde gewoon naar huis rijden

Hij zei dat ze de politie moest bellen, maar dat leek de vrouw overbodig. Ze was van plan geweest om gewoon verder te rijden, naar huis toe.

De complete video met de crashende Mercedes is hier te vinden. Die is door de BMW rijder online gezet met de tekst: “een goede reden om niet te bellen als het regent.”