Een 91-jarige man uit Benson, Amerika, kan worden aangeklaagd omdat hij verleden maan op zijn vrouw geschoten had. Nadat de vrouw klaar was met een paar klusjes in de schuur, ging ze het echtelijke huis binnen waar ze werd opgewacht door haar echtgenoot. Die vertelde haar diverse keren dat hij haar ging doodschieten en haalde vervolgens een pistool tevoorschijn om daad bij woord te voegen. Hij schoot twee keer richting het hoofd van zijn echtgenote, die het vervolgens tijd vond worden om het huis uit te rennen.

91-jarige man schiet op echtgenote

De vrouw liet aan de politie weten dat de man nog twee keer op haar geschoten had toen ze richting het huis van de buren rende om daar de alarmlijn te bellen. De politie was snel ter plekke en agenten zagen dat er kogelgaten in de koelkast, de schoorsteenmantel en het plafond zaten.

Na de schietpartij reed de 91-jarige schutter een rondje om zijn huis heen. Hij stapte uit zijn pickup truck en richtte zijn vuurwapen op de agenten terwijl hij op hen afliep. De politieagenten trokken hun revolvers en wisten uiteindelijk de bejaarde man ervan te overtuigen dat hij zijn wapen op de motorkap van zijn auto neerlegde. Daarna liet de oude man weten dat zijn pistool per ongeluk was afgegaan en haalde vervolgens zijn gehoorapparaat uit zijn oren en weigerde verder om met de politieagenten te praten.

Vrouw zou geld uit zijn kluis hebben gehaald

Hij werd meegenomen naar het politiebureau en mocht daar in de gevangenis nadenken over zijn daden. Hij wordt aangeklaagd omdat hij met opzet van plan was om iemand dood te schieten en mishandeling met een dodelijk wapen. Hij is op borgtocht vrijgelaten en moet zich 10 mei voor de rechtbank verantwoorden.

Volgens het politierapport zijn de 91-jarige man en zijn echtgenote 10 jaar getrouwd. Ze lieten niet los wat de precieze reden was dat de bejaarde man op zijn vrouw had geschoten. In het rapport was wel te lezen dat de man zijn echtgenote ervan had beschuldigd dat zij geld uit zijn kluis zou hebben gehaald. De vrouw liet weten dat dit niet de eerste keer is hij een pistool op haar gericht had.