Een vrouw uit Oregon, die werd ontvoerd door een man die beschuldigd is van het vermoorden van drie mensen, wist de verdacht te overtuigen om zich over te geven. De man, die ook zijn eigen vader had vermoord, dwong de vrouw om meer dan 3200 kilometer te rijden.

De 30-jarige man zal worden uitgeleverd aan Oregon, waar hij afgelopen vrijdag begon met zijn moordpartij. Hij zou zijn vader hebben vermoord in de kustplaats North Bend. Daarna zou hij de pick-up van zijn vader hebben gebruikt om een 74-jarige man mee aan te rijden. De echtgenote van de oudere man raakte zwaar gewond, nadat de verdachte haar in elkaar had geslagen.

De openbaar aanklager laat weten dat hij later op de dag een vrouw had neergeschoten bij een apotheek waar ook marihuana verkocht wordt.

Drievoudige moordenaar ontvoert vrouw

Na de drie moorden sloeg de gewapende man op de vlucht en ontvoerde hij de 34-jarige Laura Johnson. Zij zat tijdens haar lunchpauze in haar auto op een parkeerterrein in Springfield, Oregon.

De vader van de ontvoerde vrouw liet weten dat zij in staat was geweest om de meervoudige moordenaar om te praten, zodat hij zich zou overgeven aan de politie. Dat was na een rit van 33 uur over een afstand van meer dan 3200 kilometer. 

De politie liet weten dat de vrouw ongedeerd was en op weg terug naar Oregon. De verdachte wordt beschuldig van een poging tot moord, mishandeling en het niet helpen van een persoon die gewond is geraakt bij een verkeersongeval.