Een ober van een Chinees restaurant uit het Australische Adelaide kreeg het met een Aziatische vrouw aan de stok over de kosten van haar eten. Volgens de vrouw had ze maar de helft gekregen van wat ze besteld had en weigerde om de rekening van 48 dollar te betalen. Ze belde zelfs de politie om te klagen over wat haar werd aangedaan. Daarna wilde ze het restaurant verlaten nadat ze 26,50 dollar had betaald. Ze werd echter tegengehouden door een 19-jarige ober, Fan Chi Kong.

Ober mishandeld

Dat was het moment dat ze helemaal los ging en de ober meerdere malen in zijn arm beet, hem hard kneep en ook nog probeerde om hem te wurgen. Hij hield er stevige verwondingen aan over op zijn arm en hand. In de rechtbank verdedigde de vrouw zich met de mededeling dat de 19-jarig jongeman niet had moeten proberen om haar tegen te houden: “dit is Australië, geen China“, liet ze weten. Volgens haar hield de ober haar vast en had ze hem meerdere malen gevraagd haar los te laten. Daar werd niet naar geluisterd dus pakte ze zijn hand en beet ze hem.

Ze belde de politie, maar haar pleidooi was niet overtuigend genoeg om ze langs te laten komen. De politie kwam 20 minuten later wel opdagen toen de situatie in het restaurant totaal uit de hand was gelopen.