Asia Eriksen is een horror fan en ze heeft van haar hobby haar beroep weten te maken en ze verdient er goed op. De 34-jarige vrouw heeft een online rage veroorzaakt met haar ‘WerePups’ oftewel ‘Weerwolf Puppies’. Ze heeft al beroemdheden als Alice Cooper en Robert Englund, de man die Freddy Krueger speelde in Nightmare on Elm Street, als klant.

Als Asia aan haar kunstwerkjes gaat beginnen, dan verandert ze in haar alter ego ‘Dr. Baxter’. Haar bizarre creaties lijken op een kruising tussen een baby en een weerwolf en het kan een maand duren voordat ze er weer een paar gemaakt heeft. De ‘WerePups’ worden aangeschaft om een overleden persoon mee te herdenken of gewoon als een bizarre accessoire. Ze heeft het in ieder geval voor elkaar gekregen dat er een internet rage is ontstaan onder de mede horror fans, die dol zijn op haar creaties.

Vraag is te groot

Er is op dit moment een wachtlijst van een jaar om een exemplaar te pakken te krijgen omdat de vraag gewoon te groot is. Ze kan er gewoon niet meer maken, zonder dat het aan kwaliteit gaat inboeten. De ‘puppies’ hebben echt haar en worden verkocht voor ergens tussen de 700 en 1.150 euro. Asia begon te experimenteren met de voorraad kunstbenodigdheden van haar man en geeft toe dat het niet de beroemdheden zijn waarvoor ze het maakt, eerder de alledaagse klant. Als ze haar poppen kunnen helpen om iemand om te laten gaan met een zware ziekte, dan is dat haar inspiratiebron.

Verzameling medische rariteiten

De 34-jarige vrouw heeft een grote verzameling medische rariteiten, die ze in de loop der jaren bij elkaar gesprokkeld heeft. Dat zorgt ervoor dat ze in de stemming komt om creatief bezig te zijn. Haar alter ego, Dr. Baxter, heeft ze zich aangemeten omdat die het toonbeeld is van al haar obsessieve gedachten, stress en passie.

Het kost haar een paar weken tot een maand om de ‘WerePups’ te maken en meestal is ze met meerdere tegelijk bezig. Vooral het haar aanbrengen is een nogal langdradig verhaal, want elke haar wordt apart aangebracht. De pups hebben echt haar en zijn gemaakt van siliconen, zodat het levensecht overkomt.