Een vrouw die pas doorhad dat ze zwanger was, toen ze al zes maanden onderweg was, heeft haar kind zelf te wereld gebracht in een hotelkamer. Ze deed dit met behulp van een Youtube video die als een soort van handleiding fungeerde voor haar.

Youtube video als leidraad bij bevalling

De 22-jarige Tia Freeman was op weg naar Duitsland voor een vakantie en moest in Istanbul 17 uur wachten op de overstap naar een ander vliegtuig. Ondanks dat ze wist dat ze zwanger was, dacht ze dat ze haar vakantie kon afmaken en thuis bevallen van haar baby. Dat liep echter anders want in het vliegtuig vanuit Amerika liet haar lichaam weten dat het de hoogste tijd was om een kind ter wereld te brengen. Ze dacht eerst nog dat de krampen en de pijnscheuten werden veroorzaakt door één of andere voedselvergiftiging, maar dat bleek niet het geval.

Nadat ze op het vliegveld van Istanbul was terechtgekomen en het een nogal chaotische bedoening was, had ze door dat haar babe er aan zat te komen. Ze was echter vastbesloten om niet bevallen op de vloer van het vliegveld, dus ging ze in rap tempo richting haar hotel. Daar liet ze via Twitter weten dat niemand Engels sprak en dat ze geen flauw idee had welk alarmnummer ze moest bellen om richting het ziekenhuis vervoerd te worden.

Doe-het-zelf bevalling en Twitter

Ze liet een bad vollopen en pakte twee handdoeken, eentje om op te bijten als het teveel pijn ging doen en eentje om de baby in te leggen als die ter wereld was gekomen. Dit liet ze allemaal weten aan haar volgers op Twitter. Door de adrenaline was ze helemaal gefocust en deed ze wat ze moest doen, zonder in paniek te raken. Om er zeker van te zijn dat ze alles goed deed, bekeek ze een aantal op video’s op Youtube hoe een doe-het-zelf geboorte precies in zijn werk gaat.

De uiteindelijke bevalling viel, gelukkig voor haar, erg mee. Ze hoefde maar vijf of zes keer te persen, waarna de baby er uitfloepte. Volgens haar zei de grappenmaker: “Bloop” en bleef vervolgens drijven op het water. Ze knipte de navelstreng door met behulp van een schoenveter, een zakmes en ketel. Nadat ze een uur of zes had geslapen, samen met haar nieuwbakken zoon, ging ze terug naar het vliegveld waar ze om hulp vroeg. Ze werd gelijk naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat ze zowel de moeder als de baby, Xavier, een blakende gezondheid hadden.

Ze belde eerst naar haar moeder, die niet eens wist dat ze zwanger was en genoot vervolgens van een luxe vakantie van twee weken. Die werd haar aangeboden door Turkish Airlines vanwege alle gratis publiciteit die het bevalverhaal voor ze gegenereerd had.