Een donkere man uit Tennessee kreeg het niet aan het verstand van zijn nieuwe buurvrouw dat hij een huis bij haar in de buurt gekocht had. De vrouw dacht dat hij aan het inbreken was en belde de politie op. Die kon verder niets doen, want de man, Michael Hayes, had alle papieren op zak waarmee hij kon bewijzen dat het huis toch echt zijn eigendom is.

Vastgoedbelegger komt huis inspecteren

De donkere man vastgoedbelegger en hij was één van zijn laatste aankopen aan het controleren. Een blanke vrouw die in de wijk woonde werd kwaad en belde de politie, want naar haar idee kon het niet anders zijn dan dat Hayes aan het inbreken was. Hij heeft er een video van gemaakt die ondertussen volledig viral is gegaan en al meer dan een miljoen keer is bekeken. Hij laat in de video weten dat de vrouw hem had gemeld dat hij daar niet hoorde en eiste dat hij zou vertrekken.

Ze kwam naar buiten rennen op het moment dat hij het ‘te koop‘ bord van de deur afhaalde. Ze begon tegen Hayes te schreeuwen en vroeg op vol volume waar hij wel niet mee dacht bezig te zijn. Hij legde zeer kalmpjes uit dat hij het huis gekocht had en dat hij met een inspectieronde bezig was. Hij gaf liet haar het bord van zijn bedrijf ziet, dat hij altijd neerzet als hij bezig is om een huis te inspecteren, dan weten de mensen waarom hij daar bezig is.

Buurvrouw blijft schreeuwen

De vrouw bleef echter op hoog niveau tegen hem schreeuwen en belde vervolgens de politie. Hayes vertelde ondertussen dat de vrouw glashard tegen hem aan het liegen was. Ze zou de eigenaar van het huis kennen en die wil niemand in zijn huis hebben. De donkere man kan dat eenvoudig weerleggen met bewijs op papier dat hij het huis binnen mag gaan. Hij besluit om samen met haar op de politie te wachten, want hij had niets te verbergen.

Politie dreigt vrouw te arresteren

Hayes blijft filmen tijdens het wachten op de politie. De hele tijd blijft de vrouw vanaf haar veranda naar hem schreeuwen. Als de agenten eindelijk ter plekke zijn, legt Hayes uit wat er aan de hand is en de vrouw wordt nog bozer, want ze krijgt door dat hij niet gearresteerd of meegenomen wordt. Ze riep dat hij snel zijn ding moest doen in het huis en dan weer snel weggaan. Vervolgens gaat ze ruzie maken met de agenten die dreigen haar te arresteren.

Nadat hij klaar was met zijn inspectieronde nam hij nog een video op waarin hij zegt dat de vrouw de politie gebeld heeft omdat hij donker is. Hij laat weten dat hij niet houdt van bedreigingen en altijd zijn businesskaartjes, contracten en andere papieren bij zich heeft zodat de mensen weten waarom hij een huis aan het bekijken is.

Maar“, zegt hij, “puntje bij paaltje is dat ze me gewoon niet in haar buurt wilde hebben.”

De video die Hayes heeft gemaakt