Vrouw verduisterde 1.2 miljoen euro

Een Duitse vrouw van 47-jaar verduisterde 1.2 miljoen euro van haar werkgever, een bedrijf in zonne-energie. Ze vluchtte naar Mallorca en vertelde aan haar ouders dat ze moesten zeggen dat ze dood was. Die lieten aan het bedrijf weten dat ze maart van dat jaar bij een auto-ongeluk was omgekomen, ze hadden zelfs een vervalst overlijdenscertificaat om het helemaal echt te laten lijken.

Opgepakt dankzij de Koningspoedel

Het bedrijf vond dat er een luchtje aan het verhaal zat en huurde privédetectives in om zaak te onderzoeken. Na bestudering van haar social media activiteiten, kwamen ze erachter dat de vrouw veelvuldig te zien was met een Koningspoedel. Dat is een niet echt gangbaar hondenras op het eiland, dus hielden ze hondenparken en uitlaatplekken nauwkeurig in de peiling, tot ze een man zagen lopen met een hond die aan de beschrijving voldeed.

Ze volgden vervolgens de man naar een villa op het zuidwesten van het Eiland, waar de vrouw haar toevlucht had gezocht. De vrouw had niet alleen het geld verduisterd, ze had ook een rechtszaak gemist, zodat de politie besloot om haar te arresteren. Met de informatie van de privédetectives was het niet moeilijk om de vrouw op te pakken. De Koningspoedel zat in de achterbak van de auto.