Voetballer scoort 16 doelpunten

Kevin Hubble van de Benzie Central High School in Michigan, Amerika, had de weg naar het doel uitstekend gevonden. De tegenstanders waren niet zo blij, want Kevin kreeg het voor elkaar om 16 doelpunten te scoren. Het scoreboard wees uiteindelijk na de wedstrijd 17-0 aan in het voordeel van de Benzie Central High.

Tegenstander is niet blij

De tegenstander van de The Kingsley High School was hier niet blij mee. Zeer begrijpelijk, want het is een beste afstraffing, maar daar was het niet klaar mee. Volgens de coach van het verliezende team is het najagen van een persoonlijk record not done. Volgens hem hoort dat bij voetbal niet, omdat het een herensport is.

Het bestuur van de High School kan zich er ook niet goed in vinden, want afgelopen maandag werd het onderwerp speciaal aangeroerd tijdens een vergadering. Volgens de rector van de school is het niet goed dat High School sporten afglijden naar het niveau van wie kan de meeste punten halen. Hij noemt het de plank misslaan en misbruik maken van een tegenstander die niet in optima forma is. Er moet volgens hem een evaluatie plaatsvinden om te kijken waar ze staan en waarom ze het eigenlijk doen.

Een moeilijk seizoen

De Stags, het team van de Kingsley High School heeft een moeilijk seizoen achter de rug. De week ervoor hadden ze ook al met forse cijfers, 15-0, de klop gekregen.

Hubble brak met gemak het record van de staat Michigan, dat op 10 doelpunten stond en in 2003 gevestigd werd door Karl Trost van Cheboygan High School. Met zijn 16 doelpunten wist Kevin Hubble trouwens ook het nationale record te breken.

Veel negatieve reacties

De coach van de Benzie Central High en de sterspeler wisten dat het mogelijk moest zijn om records te breken en bespraken dat ook tijdens de wedstrijd. Volgens de coach zitten we in een samenleving waar negativiteit voor positiviteit komt. Hij wist dat er mensen waren die het er niet mee eens zouden zijn toen hij het record brak en dat ze er zelfs boos over zouden worden. Als er kritiek is, dan moet die tegen hem gericht worden en niet tegen de voetballer.

Trost, de vorige recordhouder, die er 10 inschoot tijdens een wedstrijd die met 20-0 gewonnen werd, kan zich nog herinneren dat hij kritiek kreeg na de gewonnen wedstrijd. Dat was echter voor de opkomst van de sociale media. Nu stappen volgens hem de mensen achter hun computer en gaan helemaal los. Hij vindt het triest voor Kevin en hoopte dat het anders zou lopen.

Zelf denkt Hubble dat zijn recordaantal doelpunten een keer zullen worden overtroffen maar dat het niet eenvoudig zou zijn.

 

Kijk ook eens op één van de sportpagina’s van Mijn Web Nieuws