Vier Britten, twee mannen en twee vrouwen, zijn aangehouden omdat ze ervan verdacht worden een brand gesticht te hebben in een hotel op Mallorca. Ze zouden met een spuitbus en een aansteker in de weer zijn geweest en het is niet duidelijk of het daadwerkelijk hun bedoeling was om brand te stichten of dat ze dronken waren en daardoor een grap uit de hand liep.

De hotelgasten renden in paniek naar buiten en verschillende mensen, waaronder drie agenten van de Spaanse politie, moesten behandeld worden omdat ze rook hadden ingeademd. De brandweer was snel aanwezig en kon verschillende toeristen in veiligheid brengen met behulp van ladders. Er werden twee verdiepingen van het hotel geëvacueerd en de totale schade wordt geschat op iets meer dan 140.000 euro.

De vier Britten, die allemaal ergens in de 20 jaar zouden zijn, worden niet bij naam genoemd. Het is ook niet duidelijk of ze al voor een rechter zijn verschenen in een gesloten rechtszitting. Daarin wordt bepaald, als er naar de verklaringen en bewijs gekeken is, of de Engelsen vastgehouden worden of op borgtocht vrij kunnen komen.

De hotel ligt op een gedeelte van het eiland dat nogal berucht is om de party scene en de stevige feesten die er worden gehouden. Ze kwamen in 2016 in het nieuws toen er beeldmateriaal op het internet opdook waarop te zien was hoe drie Britse toeristen door het personeel mishandeld werden.

Foto’s van de brand en meer kan je hier vinden.