Veroordeelde Pyromaan zorgt voor massaontslag

Bij de plaatselijke brandweer van St. Clair County, Illinois, hebben ze een personeelsprobleem. Tien van de 13 brandweerlieden die het plaatselijke brandweerkorps rijk is, hebben ontslag genomen. Dat hebben ze uit protest gedaan omdat hun commandant de wacht was aangezet en een veroordeelde pyromaan tot plaatselijke vervanger is benoemd.

Het bestuur dat over het brandweerdistrict gaat, liet weten dat ze goede redenen hebben om de commandant te ontslaan en een plaatsvervanger aan te wijzen. Diezelfde goede redenen gelden ook voor de plaatsvervanger, een veroordeelde pyromaan, Jeroma Simmons. Een man die gezorgd heeft voor hoog oplopende emoties binnen de hechte dorpsgemeenschap. Die herinneren zich maar al te goed het bewogen verleden van de nieuwe brandweercommandant.

Schuldig bevonden en gratie

Volgens de site Firehouse.com, werd Simmons meer dan 20 jaar geleden beschuldigd van het aansteken van branden in een leegstaand huis en een plaatselijke middelbare school. Hij was toen 18 jaar en bekende schuldig te zijn. Hij kreeg een proeftijd en vervolgens gratie door de toenmalige gouverneur van Illinois, J.B. Pritzker.

Tijden de laatste bestuursvergadering, hebben brandweermannen en voormalige brandweermannen, hun zorgen geuit over de personeelswisseling. Die kan in hun optiek zorgen voor impact op het vermogen om voor een goede brandveiligheid te zorgen.

Brandstichtingen zijn niet vergeten

Een voormalige commandant van de brandweer liet weten dat de inwoners van de stad nog heel goed weten dat de school in brand werd gestoken. Bij het blussen ervan raakten een aantal brandweerlieden gewond.

De net ontslagen John Rosencranz vindt de acties van het bestuur verschrikkelijk en walgelijk. Hij wist dat zijn vervanging eraan zat te komen, maar hij had niet verwacht dat het een paar dagen voor kerstmis zou zijn. Hij liet aan het plaatselijke televisiestation weten dat hij geen reden had gekregen voor zijn ontslag.