Een 70-jarige economie professor van de Boston University moet waarschijnlijk opdraaien voor de rekening van de grote zoektocht die naar aanleiding van zijn ‘vermissing’ werd opgestart. Christoper Chamley was op een wandeltocht door de bergen begon, maar kwam niet thuis opdagen op het afgesproken tijdstip.

Vermiste wandelaar moet opdraaien voor kosten zoektocht

De goede man had zijn intrek genomen in een luxe hotel, om zijn moede benen wat rust te gunnen. Hij had zijn vrouw een bericht gestuurd waarin stond dat het goed met hem ging, maar die was op de één of andere manier niet aangekomen. Zijn vrouw raakte in paniek en belde de reddingsdiensten en gaf hem als vermist op. Er werd een grote zoektocht opgestart met 25 reddingwerkers die er op uitgingen met sneeuwscooters. Daarnaast vloog er een helikopter over het gebied en werd speciale apparatuur in stelling gebracht.

Nadat de zoektocht al een eindje op gang was, attendeerde medewerkers van het hotel de reddingswerkers erop dat de man die ze zochten bij hun in het hotel zat. Die waren niet echt te spreken over de actie van de professor en waarschuwden hem dat hij waarschijnlijk voor de kosten kan gaan opdraaien. Het is nog niet duidelijk om hoeveel geld het gaat, maar het kan oplopen tot duizenden dollars.