Bij een McDonalds in Memphis, Amerika, probeerde vier snode lieden een man te overvallen. Dat ging ze niet echt gemakkelijk af, want het slachtoffer van de overval begon terug te vechten en schoot uiteindelijk één van de overvallers neer.

Overvaller neergeschoten

Een ooggetuige zag aan de overkant van de straat waar de McDonalds aan gelegen is, zag het allemaal gebeuren. Hij zag dat er een auto stopte waar vier mannen uitkwamen. Die probeerde de vader, die zijn baby op z’n arm had, van zijn portefeuille en andere kostbaarheden te ontdoen. Het slachtoffer had hier echter een ander idee over en, nadat hij de baby op het voetpad had neergezet, begon terug te vechten. Uiteindelijk haalde hij een pistool tevoorschijn en schoot één van de overvallers neer.

Alle vier de mannen renden weer terug richting de auto en gingen er op hoge snelheid vandoor. De overvaller die was neergeschoten werd verderop in de straat gedumpt bij een brandweerkazerne. De politie wil niet zeggen of de vader aangeklaagd wordt vanwege het neerschieten van de overvaller, maar omstanders waren er allang over uit dat ze dat beter niet konden doen.

“Als ik wordt overvallen en ik schiet terug, dan kan mij dat niet aangerekend worden”, zegt één van de omstanders. De ooggetuige kan zich hier wel in vinden want hij heeft de mening dat hij deed wat elke vader zou doen, zijn kind beschermen. Hij heeft ook tegen de politie gezegd dat onafhankelijk of het slachtoffer een wapenvergunning heeft, het een legitieme actie was. Dit zou elke man voor zijn kinderen doen.

De gewonde overvaller ligt in niet kritieke toestand in het ziekenhuis.