Gulspor is een kleine Turkse voetbalclub die in één van de laagste Turkse divisies speelt. Ze komen geld tekort op de begroting, dus hebben ze 18 spelers verkocht om 10 geiten aan te kunnen schaffen. De geiten moeten extra inkomen genereren voor de voetbalclub door de verkoop van geitenmelk en geitenvlees.

Spelers eruit, geiten erin

De voorzitter van de voetbalclub, Kenan Büyükleblebi, liet aan de Turkse media weten dat deze wat onorthodoxe beslissing alles te maken heeft met het tekort aan geld bij de club. De clubs in de lagere divisies kunnen nauwelijks sponsors vinden en van de overheid hoeven ze ook geen geld te verwachten. Er werden 18 jeugdspelers verkocht, die gezamenlijk iets meer dan 2.550 euro opbrachten. Dat bedrag was voldoende om 10 geiten aan te kunnen schaffen.

Zakelijk gezien lijkt het niet één van de meest briljante investeringen, maar dat spreekt de voorzitter tegen. De voetbalclub verwacht dat ze jaarlijks toch een bedrag tussen de 550 en 750 euro aan gaan verdienen. Uiteindelijk zijn ze van plan om in de komende jaren het aantal geiten in de kudde te verhogen tot 140 stuks.

Büyükleblebi liet aan CNN Turkije weten dat ze een constant inkomen nodig hebben. Dat kan niet bij de overheid of uit het bedrijfsleven gehaald worden. Er moet dus op een andere manier geld binnengehaald worden om te investeren in de jonge voetballertjes.

 

https://twitter.com/futboldetaycom/status/1029700839445815296