Moeder mishandeld, peuterdochter probeert haar te helpen

De politie van Richmond County, Georgia – Amerika, is op zoek naar een vrouw die een moeder heeft aangevallen in een filiaal van Fastfood keten Little Ceasars Pizza. De vechtpartij werd vastgelegd door een getuige, een video die ondertussen viraal is gegaan. Daarop is te zien dat de 22-jarige Emily Broadwater een bloedneus heeft en om haar dochter schreeuwt, nadat ze klappen had ontvangen. De klappen waren overigens niet het enige, ze werd geschopt en over het beton buiten het filiaal gesleept. Er is ondertussen een aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor de 25-jarige Brittany Kennedy, die op het moment van arrestatie niet thuis was. De poster waarop om informatie over haar verblijfplaats gevraagd wordt is massaal online gedeeld.

Reacties social media

De reacties online op het incident waren niet mals. Het ging voornamelijk om het schijnbare gebrek aan hulp dat de jonge moeder kreeg van klanten, omstanders en personeel. Dat is te zien op een video van één van de getuigen. De Tweet van @_omgitsmatt zegt genoeg. Die vraagt zich af waarom mensen het gewoon op hun telefoon opnemen, maar niet te hulp schieten.

Peuter probeert moeder te beschermen

Het meest geschokt zijn ze echter door de peuterdochter van Emily, die haar moeder probeert te beschermen tijdens de heftige aanval en bijna zelf in de vechtpartij terechtkomt. “Haal het kind weg”, is te horen op de video, waarop één van de getuigen in actie komt.

Reactie van moeder op Facebook

De moeder laat weten dat zij het slachtoffer is. Het enige dat ze gedaan heeft is een vriend helpen met zijn kinderen, terwijl de moeder van de kinderen achter de tralies zat. Volgens haar wordt ze al weken lastiggevallen door de vrouw, terwijl ze naar eigen zeggen de kinderen geen schade heeft berokkend, wat de vrouw wel heeft gedaan bij haar dochter. Ze sluit af met de boodschap dat ze weer verder gaat met haar leven en zorgen voor haar dochter.

Nieuwe vriendin van haar vriend

De titel van de video geeft een ander inzicht in het verhaal. Daarin wordt gesteld dat de 25-jarige Brittany de jonge moeder heeft mishandeld omdat ze de nieuwe vriendin van haar vriend zou zijn en ze haar niet kan uitstaan.

Let op, het is best een heftige video.