Een man die claimt uit het jaar 6491 te komen, heeft een leugendetector test doorstaan. Hij denkt zelf in het jaar 2018 te zijn terechtgekomen omdat zijn tijdmachine het onderweg begeven heeft. Het verhaal van de man roept twijfels op, maar paranormale experts gingen er helemaal voor. De mensen van Apex TV, een paranormale Youtube site, hingen de tijdreiziger aan een leugendetector en hij wist die test met vlag en wimpel te doorstaan.

Opwarming van de aarde en Aliens

Hij laat weten dat onze jaren anders zijn als die bij hem. De planeet waar hij vandaan komt ligt verder bij de zon vandaan dan de aarde, dus duurt het langer voordat een rondje om de zon is gemaakt. Ze hebben echter geniale wiskundigen die de jaartellingen uitrekenen ten opzichte van andere beschavingen. De man heeft een accent die terug te leiden is tot Manchester, met een vleugje Amerikaanse invloed, maar toch claimt hij uit een ander planetenstelsel te komen.

In een stukje ruimte heel ver bij ons vandaan worden er, volgens zijn relaas, constant meer en meer planeten en soorten beschavingen ontdekt. In veel gevallen is het niets, maar soms is het jackpot en wordt er intelligent leven gevonden. Er zijn heel veel planeten waar men een stuk verder is dan de mensheid. Dat niet alleen, want er wordt ook gevochten tussen de mensen en aliens.

Gelukkig is er een federatie die alles in de peiling houdt en de vrede weet te bewaren. Zijn verhaal heeft wel iets weg van de populaire Back to the Future films waar Marty McFly in de jaren 50 terecht komt als de plutonium van zijn DeLorean tijdmachine uitgeput raakt.

Opwarming van de aarde

Volgens de man, Mr. Oliver, wordt de opwarming van de aarde alleen maar erger en wordt het erg heet op onze planeet en is er een soort Verenigde Naties van planeten die de rust weten te houden in de diverse planetenstelsels; StarTrek, maar dan anders.

Aliens als vrienden

Hij zegt dat hij veel mensen kent op andere planeten en dat één van zijn beste vrienden komt uit een ander melkwegstelsel. Volgens hem moet je niet gelijk je oordeel over Aliens klaarhebben aangezien ze best aardig en vriendelijk zijn.

De tijdreiziger komt met nog een verrassende mededeling en dat is het bestaan van Siri, die haar naam deelt met de huidige assistente die je terug vindt in het MacOS besturingssysteem. In zijn geval is Siri een kunstmatig intelligentie systeem dat de gebruikers herkent aan hun stem.

Hij heeft een grens aan wat hij kan vertellen, dus komen we helaas niet te weten wie de volgende president van de Verenigde Staten wordt of wat de juiste nummers van de lotto van volgende week zijn.