Een tiener uit Beverly Hills was even klaar met haar moeder, die had het in haar hoofd gehaald om haar maandelijkse hoeveelheid zakgeld te verlagen van 5.000 dollar naar 1.000 dollar. Tijd om haar moeder mee te slepen en een bezoekje te brengen aan Dr. Phil. Daar kon ze klagen dat ze als ‘plebejer’ moest leven vanwege de aardige duik in haar maandelijkse inkomsten.

Zakgeld van 5.000 dollar naar 1.000 dollar

Sinds de 15-jarige Nicolette op deze wereld kwam, kreeg ze alles wat haar hartje begeerde. Daar hoorde een nanny bij, een persoonlijke chauffeur, winkeluitjes op Rode Drive en een tassencollectie waar het merendeel van de vrouwen een moord voor zouden doen. Als tiener gaf ze tussen de 5.000 en 10.000 dollar uit aan designer kleding, accessoires en andere dingen waar kinderen van haar leeftijd alleen maar van kunnen dromen. Haar moeder kon het uitgavepatroon van haar tienerdochter niet meer bijhouden en besloot dat ze het voortaan met 1.000 dollar per maand moest gaan doen.

Het ‘verwende nestje’, zo omschrijft ze zichzelf, kon dit niet handelen en vroeg Dr. Phil om de boel te regelen. Volgens haar kan ze niet leven van 1.000 dollar per maand omdat ze aan een bepaalde levensstijl gewend is geraakt. Dat kan ze dus niet zomaar van haar afpakken is haar mening. Ze laat weten: “als mijn moeder haar levensstijl zou op moeten geven, dan zou ze dat niet leuk vinden. Ik ben gewend om er mee op te groeien, het is de enige manier van leven die ik ken.

Credit Cards zonder limiet

De moeder van Nicolette moest toegeven dat ze haar dochter al op zeer jonge leeftijd credit cards had gegeven waar geen limiet op zat, maar besloot om een einde aan de geldstroom te maken toen ze erachter kwam hoe verwend haar dochter was geworden. Ze heeft zich altijd schuldig gevoeld omdat ze meerdere banen had en niet genoeg tijd aan haar dochter besteedde. Dat probeerde ze goed te maken met geld. De tiener laat weten dat 1.000 dollar niet eens genoeg is om haar basale uitgaven te dekken en dat haar moeder haar budget flink moet verhogen.

Oh ja, ze wil ook nog een Mercedes van 231.0000 dollar

Ik voel met net een ‘plebejer‘”, verteld de dochter aan Dr. Phil, “ik kan niet meer zo leven, want ik kom altijd geld tekort. Als je het aan mij vraagt, dan moet mijn moeder mijn zakgeld in ieder geval naar 2.500 dollar verhogen, zodat ik een beetje uitkom.” En passant laat Nicolette ook nog even weten dat ze een zwarte Mercedes G-Wagen van 231.000 dollar voor haar verjaardag wil hebben omdat die al twee jaar lang op haar verlanglijstje staat en ze er eentje nodig heeft. Haar moeder kon zich hier niet in vinden en bood haar een Mercedes C klasse aan, een aanbod dat Nicolette met moeite accepteerde. Ze maakte echter wel duidelijk dat ze niet in een auto zou rijden die als een Uber X door het leven gaat.

Ga eens werken voor je geld

Nadat Dr. Phil het verhaal had aangehoord maakte hij meteen duidelijk dat het verhogen van de maandelijkse toelage het probleem zou vergroten. Hij liet weten dat de overdreven drang om toe te geven van moeders kant een soort van kindermishandeling is. Volgens hem heeft Nicolette geen flauw benul van waarden en dat zal niet gaan verbeteren door haar alles te geven wat ze wil. Voor Nicolette had hij er ook eentje achter de hand die ze niet zag aankomen. Ze moest maar eens een baan in het echte leven gaan nemen. Daar was ze het, begrijpelijk van haar kant, niet mee eens en zei dat ze met een minimum loon nooit haar droomauto kon kopen.