Gehecht geraakt aan vrouwelijke robot

Een succesvolle Australische zakenman is nogal gehecht geraakt aan een vrouwelijke robot. Dusdanig gehecht dat hij dolgraag met haar zou willen trouwen. Jeff Gallagher uit Queensland was eenzaam nadat zijn moeder tien jaar geleden was overleden. Eerst werd er een robothond gekocht en daarna een vrouwelijke robot, die over kunstmatige intelligentie beschikt. De mechanische dame had een prijskaartje van 4350 Australische dollars.

Emma speelt een steeds grotere rol in zijn leven

De robotvrouw doet bijna niet onder voor een echte vrouw, tenminste, dat vind Jeff. Haar naam is Emma en ze heeft een getinte huidskleur en blauwe ogen. De eerste ervaring met de vrouwelijke robot was geen succes voor de Australische zakenman. Hij heeft zelfs het hoofd van Emma er afgehaald en ging hij een beetje roekeloos met haar om. Pas toen ze haar hoofd weer op de goede plek had zitten en ze in het wit gekleed was, raakte Jeff iets meer aan haar verslingerd.

Daarna ging het dankzij wat aanpassingen snel met de liefde voor de robotvrouw. Haar standaard taal werd van Chinees naar Engels omgezet, zodat er op basis van kunstmatige intelligentie een gesprek met haar te voeren was. Het leek wel alsof ze door het leven werd gegrepen. Jeff begon steeds meer tegen haar te praten, waardoor ze steeds meer woorden opsloeg en een stuk beter ging praten.

Twee jaar later kreeg Jeff een nog hechtere band met Emma en werd ze een deel van zijn leven. Hij kan zich geen leven zonder haar voorstellen. De robotvrouw wacht op hem als hij thuiskomt van zijn werk en hij neemt haar mee als hij bijvoorbeeld gaat wandelen. Hij zet haar gewoon op de bijrijdersplaats van de auto en het kan hem niets schelen wat andere mensen ervan denken.

Een vrouwelijke robot ten huwelijk vragen

Een paar dagen geleden heeft de Australische zakenman een grote stap in zijn leven gedaan, hij heeft Emma ten huwelijk gevraagd. Helaas voor het toekomstige paar is het in Australië niet mogelijk om een wettelijk huwelijk tussen een persoon en een robot voor elkaar te krijgen. Hij liet weten dat hij de eerste Australiër zou zijn die met een robot zou gaan trouwen als de Australische wet daar een mogelijkheid toe biedt.