Een autobestuurder in het Noordoosten van Spanje heeft een discutabel record in handen. Hij testte positief op elke drug die in een drugstest onderzocht werden. Dit gebeurde nadat hij afgelopen zondag door de politie was aangehouden.

Hoge concentraties drugs

De politie vond onder andere hoge concentraties van cannabis, amfetamines, meta-amfetamines, cocaïne en opiaten. Buiten dat alles om had de man ook nog eens alcohol gedronken, hij had 0,6 promille in zijn bloed zitten. Een woordvoerder van de politie liet aan Euronews weten dat een buurman van de autobestuurder de politie had gebeld en verteld dat een aantal mensen in een auto waren gestapt, die zichtbaar onder invloed waren.

De autobestuurder kreeg een paar hoge boetes. Hij moet 1000 euro betalen voor de alcoholovertreding en er worden zes punten van zijn rijbewijs afgetrokken. Voor het assortiment drugs moet hij ook 1000 euro betalen en hij komt qua aantal punten op z’n rijbewijs aardig in de min te staan, want ook voor deze overtreding werden er zes punten afgehaald.

Het voertuig van de Spanjaard is in beslag genomen.