SEO Trends en veranderingen

Het jaar 2022 is nog net nieuw genoeg, om de SEO trends en veranderingen op het gebied van SEO voor dit jaar te bespreken. Door waar we nu staan en toekomstige veranderingen onder de loep te nemen, is het mogelijk om de status van de SEO er in de nabije toekomst er uitziet.

Updaten van zoeksystemen

Google en andere zoekmachines als Bing, toch goed voor 7% van de zoekmarkt, updaten hun systemen zeer regelmatig. Dan komen er nieuwe regels of richtlijnen bij, waar aan voldaan moet worden om nog enigszins goed te ranken. De mate waarin websites scoren kan van de één op de andere dag veranderd zijn door deze updates. Een website die voorheen niet in de top 20 te bekennen was kan opeens bij de eerste tien terechtgekomen zijn en websites die al een tijd bestaan en hoog scoren, zien opeens hun zoekvolume kelderen.

Waar gaan we naar toe

Het is onmogelijk om alle grillen van Google te doorgronden of te weten hoe het zoeksysteem tot in de details werkt. Als een SEO-specialist of bureau dit wel durft te beweren, dan is dat een aardige rode vlag. Wat wel mogelijk is, is het maken van een toekomstprognose op basis van wijzigingen die min of meer voorspeld zijn.

SEO Is een tijdrovende bezigheid en verwacht niet dat je mooie nieuwe website de volgende dag al in de top 10 staat en de bezoekers met scheepsladingen tegelijk op je site terechtkomen. Het is een kwestie van een lange adem. Als je geen zin hebt om die tijd er zelf aan te besteden, maar het aan een SEO-bureau of professional overlaat, dan is het handig om een aardige hoeveelheid geld op voorraad te hebben.

Voorwaarden om te ranken

Het is tegenwoordig niet meer een “WordPressje” installeren en knallen. Je website moet aan een aantal standaardrichtlijnen voldoen om überhaupt te kunnen gaan ranken. De snelheid van je website is belangrijk, de content moet uniek zijn en meer bieden dan wat je concurrenten op hun site hebben staan, de opbouw van je artikelen moet goed zijn en je moet de juiste zoekwoorden of zoekzinnen gebruiken.

Dan hebben we het nog niet eens over het zoeken van de juiste niche, een goede domeinnaam regelen en het verdienmodel op de rit hebben.

Tim Woda van WhitePeak.io heeft alle SEO Trends en veranderingen van 2022 keurig op een rijtje gezet in een uitgebreid artikel, dat zeer lezenswaardig is. Je bent gelijk op de hoogte waar je nieuwe bron van rijkdom aan moet voldoen.