Straatnaamborden met namen Schotse voetbalspelers

Een Schotse voetbalfan, de 20-jarige David Little, heeft al sinds zijn achtste jaar wedstrijden van het Schotse elftal bezocht. Hij is helemaal blij dat de Schotten eindelijk weer meedoen aan een groot toernooi en besloot het voetbalelftal te eren met iets speciaals. Aangezien hij ook een fan is van zinloze acties besloot hij om een serie foto’s te maken van straatnaamborden waar de naam van de spelers opstaan.

Na negen dagen is de serie compleet

Met een auto is dat al een uitdaging, laat staan als je het met het openbaar vervoer of op de fiets moet doen zoals David. Hij had zich goed voorbereid door de straatnamen op te zoeken en kwam er daardoor achter dat hij de serie niet volledig kon krijgen in zijn woonplaats Glasgow. De reden dat hij zijn zoekgebied uitgebreid had.

Glasgow heeft één van de strengste lockdowns achter de rug vanwege het grote aantal Covid gevallen. Pas toen de restricties enigszins versoepeld werden op 5 juni kon de voetbalfan aan zijn queeste beginnen. In totaal kostte hem het negen dagen om alle straatnaamborden op de gevoelige plaat vast te leggen.  Het meest vermoeiende onderdeel van de zoektocht was zijn fietstocht van Glasgow naar Falkirk en weer terug, ongeveer 80 kilometer. Op het moment dat hij in Falkirk aankeek woedde er een grote brand en moest hij alternatieve routes nemen om bij het straatnamenbord aan te komen.

Populair op Twitter

Hij had de resultaten van zijn zoektocht in eerste instantie alleen aan zijn vrienden laten zien op de social media. Hij kwam erachter dat het nogal populair werd en besloot het vervolgens op Twitter te zetten. Zijn eerste record op de social media site stond op zeven likes en reacties. Dat record werd verpulverd door de duizenden likes en reacties die hij kreeg op zijn straatnaamborden verhaal.

De wiskundestudent is deze zomer wel een beetje klaar met spontane zinloze acties, maar in de toekomst hoopt hij met iets nieuws op de proppen te komen.