Een 53-jarige Schotse moeder heeft in de rechtbank toegegeven dat ze een man meerdere malen op z’n hoofd heeft geslagen, terwijl ze een sleutelbos in haar handen had. Haar dochter, ook aanwezig in de rechtbank, gaf toe dat ze een dag erna een politieagente een paar meppen had gegeven. De rechter vond het niet bewezen dat de dochter het slachtoffer ook nog had geslagen.

Kom niet aan m’n familie

De man had wat alcoholische versnaperingen genuttigd met de 33-jarige dochter, Cheryl Johnstone, en had daarbij een paar opmerkingen over haar dochter geplaatst, die duidelijk niet in goed aarde vielen. Beter gezegd, Cheryl was er nogal van slag van.

Ze vertelde het hele verhaal aan haar moeder die vervolgens verhaal ging halen bij de man. Dat verhaal halen werd al snel lichamelijk en het slachtoffer kreeg een paar aardige klappen te verwerken. Nadat de politie gebeld was, draaide Cheryl door en sloeg een politieagente.

De rechter gaf de dochter zes maanden huisarrest en ze moet negen maanden lang schoffelen. De moeder, Barbara Johnstone, moet op haar beurt zes maanden schoffelen. Het andere alternatief voor beide vrouwen was gevangenisstraf.

De moeder

Schotse moeder

De dochter

Schotse dochter