4 miljard, alsof het niets is

Bij Coca-Cola zullen ze niet zo blij geweest zijn met Ronaldo, die tijdens een persconferentie twee flesjes Cola aan de kant schoof om vervolgens een flesje water erbij te pakken. Deze simpele actie heeft het bedrijf 4 miljard dollar aan beurswaarde gekost.

Cristiano Ronaldo is meer van het water

De aanvoerder van Portugal staat erom bekend dat hij een gezondheidsfanaat is en een uitgesproken mening heeft over koolzuurhoudende frisdranken. Afgelopen maandag zette hij dat in daden om, door tijdens een persconferentie in Boedapest de twee flesjes Cola die voor hem stonden opzij te schuiven. Vervolgens hield hij een fles water omhoog en “Aqua” zei in het Portugees.

Aandelenkoers gaat aardig omlaag

De aandelenkoers van Coca-Cola kreeg vrijwel direct een flinke dreun te verwerken. Na de actie van Ronaldo, daalde het aandeel van 56.10 dollar naar 55.22 dollar, een dip van 1.6%. De marktwaarde van Coca-Cola ging van 242 miljard dollar naar 238 miljard dollar, een daling van 4 miljard dollar.

Coca-Cola is één van de officiële sponsors van Euro 220. Ze kwamen dinsdag met een verklaring waarin stond dat iedereen het recht heeft op een bepaalde voorkeur voor een drankje. Een Euro 2020 woordvoerder liet weten dat spelers naast Coca-Cola en Coca-Cola sugar ook water aangeboden krijgen op de persconferentie.