Er blijken nogal wat vaste tradities te zijn over hoe iets gegeten wordt. De controverse over ananas op een pizza is er eentje van en je doet eerst de cornflakes in de kom, en dan pas de melk. Laten we vooral de Nederlandse tradities niet vergeten zoals de jus op de zuurkool, dat in het kuiltje hoort dat middenin dit culinaire hoogstandje is gemaakt of de haring, die met uitjes gegeten hoort te worden.

Het verkeerd opeten van een Kit Kat

Je zou het niet denken, maar ook een Kit Kat werk je niet zomaar naar binnen. Je zet er niet gewoon je tanden in en neemt een hap, dat blijkt vloeken in de kerk te zijn bij de liefhebbers. Je hoort er een stuk van af te breken en dat op te eten. Daar kwam de nieuwe vriend van Twitter-gebruikster @byrdinator achter.

Ze schrijft eronder: “ik denk dat ik nog nooit een Kit Kat heb gegeten, zij mijn vriend toen hij DIT deed.

Al gauw ging de foto viral en bemoeide zich volksstammen Kit Kat liefhebbers zich ermee, die adviezen gaven variërend van de manier van het eten van een Kit Kat tot Twitteraars die met ongevraagd relatieadvies kwamen. Die waren van mening dat ze het direct uit moest maken, want dit kon echt niet. Jake Tapper, van CNN, gaf een kort maar duidelijk advies: “gelijk uitmaken.”

Hoe zit het met ander eten?

De relatieadviezen waren overigens niet het enige dat door de behulpzame Twitter community in de comments van het bericht geplaatst werden. Ze vroegen zich af hoe hij ander eten tot zich nam en ze kwamen met voorbeelden van mensen die nogal ongewone eetmanieren hebben, en bijvoorbeeld op een aparte manier hun M&M’s aten; met een lepel Godbetert.

Het hele verhaal met de Twitter-reacties is hier te vinden.