Een politieagent van 57 jaar uit Alaska is afgelopen zondag gearresteerd. Hij wordt aangeklaagd voor een poging van seksueel misbruik van een minderjarige nadat hij was opkomen draven bij een hotel waar hij dacht een date met een 16-jarige tiener te hebben. In de aanklacht is te lezen dat hij kwam opdagen in een politieauto en als kado voor het meisje had hij Victoria’s Secret sexy ondergoed bij zich.

Politieagent denkt hoteldate met 16-jarige tiener te hebben

De politieagent kwam in contact met het meisje omdat hij haar had aangehouden voor het niet aanhebben van haar lichten tijdens het rijden. De tiener kreeg geen boete, maar kwam er met een waarschuwing vanaf. De volgende ochtend stuurde hij via Facebook een bericht naar het meisje en deed een vriendschapsverzoek. De twee begonnen berichten met elkaar uit te wisselen, die al snel op flirten begonnen te lijken.

Uiteindelijk vroeg de politieagent, Vance Peronto, wat de leeftijd van het meisje was reageerde met ‘WOOW Gulp’ toen hij te horen kreeg dat ze 16 jaar was. Hij vertelde haar dat hij 57 jaar oud was.

Binnen een aantal dagen werden de berichten steeds meer seksueel getint en expliciet volgens de openbare aanklagers. Peronto vroeg om foto’s en kreeg die ook van het tienermeisje opgestuurd. Op tenminste één foto leek het alsof ze helemaal naakt was of dat ze alleen panty’s aanhad. Peronto liet aan het meisje weten dat hij wist dat hun relatie gevaarlijk was en liet weten dat ze het niet waard was dat zijn loopbaan ten einde zou komen en hij 10 tot 20 jaar de gevangenis in zou moeten.

Daar reageerde het tienermeisje nogal teleurgesteld op en vertelde hem dat ze hem de volgende keer weer moest matsen als hij haar aan zou houden. De politieagent kwam toen met het briljante idee om elkaar te ontmoeten voor een filmdate, dat hij omschreef als een “date met vrienden.

Dat was het moment dat de vader van het tienermeisje achter de berichtenuitwisseling kwam en schakelde direct de autoriteiten in. Het 16-jarige meisje werd door de politie verhoord en ze namen de controle over haar mobieltje over en kregen toegang tot de sociale media accounts van het meisje.

Het net begon zich te sluiten om de 57-jarige politieagent die een bericht stuurde dat hij in Anchorage moest zijn voor een training. De politieagenten deden zich voor als het meisje en lieten weten dat ze elkaar in een hotel konden ontmoeten, ze zou in haar eentje komen.

Op zondag, toen hij bij het hotel aankwam in zijn politieauto en vervolgens op de deur van de hotelkamer klopte werd hij door een arrestatieteam aangehouden. Volgens de aanklacht had hij panty’s van Victoria’s secret bij zich. De rechter liet hem uiteindelijk gaan op borgtocht. Peronto kreeg wel huisarrest, een enkelband en hij mocht geen gebruik maken van de social media. Dat was niet alles, want hij mocht ook geen contact opnemen met het slachtoffer. De rechter beschouwt hem ook als vluchtgevaarlijk, de reden dat hij Alaska niet mag verlaten.