Ongeveer 50 minuten voordat hij zou gaan opstijgen is een 42-jarige piloot van Japan Airlines gearresteerd. Hij bleek 10x de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Het was de bedoeling dat hij op zondagavond de lucht in zou gaan in een Boeing 777 waar 244 passagiers in kunnen.

Piloot gearresteerd

De bestuurder van een bus waarmee de crew van het vliegtuig vervoerd werd, rook aan de adem van de piloot dat deze alcohol had genuttigd. Hij waarschuwde de politie die de piloot op vliegveld van Heathrow arresteerde nadat hij finaal gezakt was voor de alcoholtest.

De politie liet weten dat uit de alcoholtest naar voren kwam de dat de piloot tien keer over de toegestane limiet zat, die voor piloten geldt. Afgelopen donderdag heeft de piloot voor de rechtbank verklaard schuldig te zijn en blijft hij nog even achter de tralies. De uitspraak van de rechter is op 29 november.

Japan Airlines kwam met een verontschuldiging, waarin stond te lezen dat veiligheid hun hoogste prioriteit heeft en dat ze direct actie gingen ondernemen om dit zodat die soort voorvallen in de toekomst niet meer plaats kunnen vinden.